On my way
On my way

Herkkuvinkki: omenasipsit!

Ajattelin vinkata teille tänään erinomaisesta terveellisestä herkusta, joka sopii niin tämän viikonlopun herkutteluihin – kuin vaikka joulupöytäänkin. Nimittäin omenasipsit. Teen kyseisiä herkkusipsejä säännöllisen epäsäännöllisesti ja joka kerta, kun niitä valmistan – päätän myös tehdä niitä useammin! Ovat oikeasti todella hyviä, helppoja ja vieläpä terveellisiäkin!

img_4371

Omenasipsit

Omenasipsien valmistus on ehkä maailman helpointa ja yksinkertaisinta, eivätkä ne muutenkaan vaadi sen kummempia aineosia – kuin läjän omenoita sekä muutaman mausteen. Ainut osuus joka valmistuksessa vie aikaa on se uunissa kuivattaminen. Itse pidän tavallisesti lastuja uunissa jopa 3 tuntia (miedolla lämmöllä), sillä oma uunini on muutenkin tavallista hitaampi. Veikkaan kuitenkin, että tavallisessa kiertoilmassa menee reilu parisen tuntia. Sipsien valmistuksessa kannattaa huomioida myös se, että omena menee kasaan kuivuessaan. Kannattaakin ehdottomasti paistaa kerralla useampi omena yhden hassun sijaan.

Herkut omenasipsit 

 • Ainakin 4 isoa vihreää omenaa
 • Kanelia (jos teet jouluksi, kokeile myös muita joulumausteita!)

Laitetaan uuni lämpenemään 100-110 asteeseen. Pestään omenat ja siivutetaan mahdollisimman ohuiksi slaisseiksi. Levitetään leivinpaperin päälle ja ripotellaan päälle mausteet. Laitetaan uuniin kuivumaan. Käänneellään ja seurataan noin tunnin välein. Tärkeää on, että sipsit eivät pala! Omanikin olisivat voineet olla hitusen vaaleampia, joten sen kahden tunnin jälkeen varsinkin kannattaa käydä uunilla vartin välein.

Kun sipsit ovat valmiita nostetaan ne pöydälle jäähtymään ja siirretään tarjoiluastiaan. Ovat nautittavia vaikka samantien sellaisenaan – tai vaikka sokerittoman luomu hillokkeen kera. 🙂

Omenasipsit

img_4374

Olen aina toisinaan ostanut omenasipsejä myös kaupasta valmiina ja aina todennut, että ovat ehdottomasti herkku joka tulisi malttaa itse valmistaa. Usein lastuihin on nimittäin lisätty sokeria ja muita säilöntäaineita. Parasta laatua saa jälleen kerran, kun tekee vaan itse!

Vai mitä mieltä olette? Tuleeko teidän valmistettua omenasipsejä itse keittiössänne vai ostatteko valmiina kaupan hyllyltä? 🙂

PS. Paistopuuhiin liittyen… Muistattehan tarkistaa palohälyttimenne patterin! Nyt on ollut niin paljon näitä tulipalojuttuja, että joulun kunniaksi tarkistattehan. <3

Kommentit (4)

 1. Laura

  Ihanan kuuloinen resepti, täytyy kokeilla! Mikä tuo hilloke on? Löytyykö ruohonjuuresta? 🙂

  • On my way

   Noin on super hyviä!

   Hillo on Nature`s energyn karhunvatukkahilloa. 🙂 Ei sisällä laisinkaan lisättyä sokeria ja on ostettu Punnitse & Säästä liikkeestä (saa varmaan Ruohonjuurestakin!).

 2. Aino

  Hyvää nimipäivää, Jutta! 🙂

  • On my way

   Kiitos paljon. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *