On my way
On my way

Henkisen hyvinvoinnin vuosi 2018

Vuoden 2017 viimeistä päivää viedään, mikä aikaan saa ainakin itsessäni tietyllä tapaa mietteliäitä ajatuksia. Vuosi ei ole ollut missään nimessä helppo mutta eipä se nyt loppupeleissä aivan kauheakaan ollut. Koska omassa elämässä on ollut vaikeita juttuja päällä jo pidempään blogistanikin lienee välittynyt se kuva, että vuoteni on ollut aivan hirveä. Näin ei kuitenkaan ole ja siihen on mahtunut paljon hyvääkin – ehdottomasti! Vaikeudet eivät koskaan pois sulje sitä, etteikö voisi olla myös onnistumisia ja niitä hyviäkin asioita.

On my wayOn my way

Tavoitteeni tulevalle vuodelle 2018 on kuitenkin henkinen hyvinvointi. Se, että saan itseni hyvään henkiseen kuntoon, opin lisää itsestäni sekä olen samalla parempi ihminen myös muille. Jotenkin  jo pidempään voimavarani ovat olleet hieman ehtyneet, jonka vuoksi minulla ei ole esimerkiksi ollut voimia ylläpitää jokaista ystävyyssuhdetta ehkä siten kuin niitä tulisi vaalia. On ollut helpompaa tukeutua niihin muutamiin lähimpiin sen sijaan, että päivittelisi kuulumisiaan useammille. Oma ongelmani on edelleen se, etten voidessani huonommin oikein osaa taakottaa muita mutta elämän vaikeudet kuitenkin vievät minusta voimia. Tulee herkästi sellainen tunne, ettei jaksa välittää mistään ylimääräisestä ja haluaa vaan toimia omat halut edellä – kuulostaapa itsekkäältä mutta siltä minusta on välillä tuntunut. Tullut siis jopa vähän sellainen hällä väliä asenne sen suhteen jos joku suuttuu siitä etten pidä yhteyttä, koska ei vaan jaksa välittää. Olenkin laiminlyönyt ehkä joitain ihmisiä mutta toisaalta samaan aikaan olen myös punninnut ystävyyssuhteitani. Toisten kanssa on vaan helpompaa ja kevyempää viettää aikaa kuin toisten.

Toivoisin, että voisin olla vuonna 2018 myös parempi bloggaaja sekä tuottaa mielekästä sisältöä teille. Välillä tänä vuonna mietin, meneekö linja täällä jo turhankin henkilökohtaiseksi mutta jälleen jouluna toitotin perheelleni, että minä todella haluan puhua asioista joista ei puhuta! Toki välillä asiat saattavat toistaa itseään ja mietin, onko ilmapiiri täällä jotenkin turhan negatiivinen, koska olen puhunut vaikeuksistani? Totuus on kuitenkin se, että feikatahan voi aina mutta itse en yksinkertaisesti jaksa. Voin täyttää blogini kauneusjutuilla silloin, kun on raskainta mutta toisinaan se kirjoittaminen vaan ihan oikeasti auttaa! Ei ole kyse siitä, että haluaisin kaikkien säälivän minua tai huomaavan minut, vaan minä ihan oikeasti kaipaan vertaistukea. Ette tiedäkään kuinka iso apu teidän kommenteistanne on ollut ja usein olen niiden myötä tuntenut, etten ole ainut joka ottaa tämän(kin) asian niin raskaasti tai tuntee vaikeita tunteita silloin, kun niitä ei ehkä kuuluisi tuntea. Blogi on ollut itselleni aikamoinen terapeutti vaikka sen lisäksi olen päättänyt, että haluan terapioida vuonna 2018 myös ihan ammattilaisen kanssa.

On my wayOn my wayOn my way

Mielestäni hyvä tavoite (tai itse asiassa aivan paras) on panostaa alkavana vuonna itseensä ja siihen, että voi paremmin. Toisille se on fyysinen kuntokuuri – minulle se on henkinen sellainen. Aivan liian usein ihmiset unohtavat henkisen puolen vaikka todellisuuttahan on se, että myös meidän psyyke kaipaa huolenpitoa. Elämässä tulee eteen traumoja, jotka jättävät jälkensä ja jos niitä ei hoideta oikealla tapaa, kuormittaa tuo meidän hyvinvointiamme aika merkittävälläkin tavalla. Itse en esimerkiksi koskaan aikaisemmin ajatellut kuinka vuosi toisena perään taakaksi kerääntyneet asiat vaan tulevat purkautumaan jossain kohtaa elämää. Sitä jotenkin olettaa, että elämä on niin itsensä hallinnassa ja asiat menevät hyvin, kunhan vaan pitää ohjat tiukasti käsissään. Totuus on kuitenkin se, että jossain kohtaa ihminen romahtaa. Ihmisen psyyke ei kestä määräänsä enempää ja jossain kohtaa tulee se stoppi. Olen tavallaan kiitollinen, että omalla kohdallani se stoppi tuli nimenomaan tänä vuonna, kun olen kasvanut muutenkin henkisesti ja tehnyt paljon ajatustyötä itseni kanssa. En ole ollut aivan raakile kohtaamaan raskaita henkisiä vaikeuksia vaan oikeasti huomattavasti valmiimpi ihmisenä kuin olisin ollut vaikka muutama vuosi sitten.

Siispä tuleva vuosi on ainakin omissa suunnitelmissani henkisen hyvinvoinnin vuosi 2018. Muistakaahan tekin rakkaat lukijat pitää huolta omasta henkisestä puolestanne sen sijaan, että vouhotetaan koko tammikuu vaan dieettejä sun muuta höpöä. Voisin vaikka panostaa hieman enemmän nimenomaan henkiseen aihepiiriin tammikuun alettua ja ottaa sen ikään kuin teemaksi blogissani. Ei sillä, että täällä olisi mitään kovin ehjiä ajatuksia välttämättä jaettavana mutta mikä ehkä tärkeintä, täysin inhimillisiä sellaisia.

On my way

Oikein ihanaa vuoden viimeistä päivää jokaiselle! Kiitos, kun olette siellä ja olette olleet koko kuluneen vuoden ajan. KIITOS. 

Kuvat: Taru / edit: minä

Kommentit (10)

 1. Heini

  Pohdiskelevat, joskus syvissäkin vesissä olevat kirjoituksesi ovat ihan parhaita! Niin moni blogi on pelkkää pintaa ja perseenkasvatusvinkkejä täynnä. Toki kauneuteen ja fyysiseen hyvinvointiin liittyvät asiatkin kiinnostavat, mutta kun ikää on tullut lisää, on henkisistä asioista tullut tärkeämpiä.

  Huomaan tämän omalla kohdallani kirjoissani. Nuorempana hamstrasin muotiin ja kauneuteen liittyviä kirjoja, sen jälkeen kehon terveyteen ja kehittämiseen liittyviä. Tänä vuonna olen hurahtanut täysin henkisen kehittämisen puoleen ja lukenut kymmeniä kirjoja tunnelukoista, ihmisenä kehittymisestä, itsensä hyväksymisestä jne.

  Samat tavoitteet ensi vuodelle siis täälläkin; haluan löytää tasapainoisen hyvän olon, saada itsetunnon niin vahvaksi etteivät pienet vastoinkäymiset enää vedä sitä matalaksi ja haluan saada menneet käsiteltyä lopullisesti. Uskon olevani tämän jälkeen myös parempi ystävä, työkaveri ja ehkä se rakkauskin sieltä löytyy.

  Ihanaa vuodenvaihdetta sinne!!

  • On my way

   Kiitos ihanasta kommentistasi! 🙂 Todella mukavaa kuulla, että pohdiskelevat tekstit kolahtavat. Iän myötä henkisyys tulee tosiaan tärkeämmäksi ja tekstitkin varmasti ovat sen mukana muuttuneet.

   Ja samoilla linjoilla tosiaan täälläkin. Toivon, että vuosi 2018 on viime vuotta parempi kaikin puolin.
   Sinulle myös oikein ihanaa alkanutta vuotta ja toivottavasti tosiaan myös rakkaus löytyy. <3

 2. Len

  Blogisi sisältö on taattua laatua, tarpeellista ja tärkeää, toivottavasti tyyli ei muutu ☺️

  Hyvin samanlaiset mietteet ja toiveet on mullakin ensin vuodelle. Hyvää uutta vuotta sinulle Jutta ja kaikille blogisi lukijoille!

  • On my way

   Kiitos paljon. <3 Ja samoin sinulle, oikein ihanaa alkanutta vuotta 2018! :))

 3. Jenni

  Kiitos mielenkiintoisista pohdinnoistasi tämän vuoden aikana. Kuten Heinikin kirjoitti, perseenpyöristysblogeja riittää, mutta harvempi päästää ihon alle niin hyvin kuin mitä sinä.

  Sanoit, että aiot käydä 2018 aikana ammattilaisenkin juttusilla. Vinkkinä siihen, että perehdy ensin ammattilaisen suuntaukseen. Psykoterapeuteilla on monenlaisia suuntauksia eivätkä ne kaikki sovellu kaikille. Yhden kanssa asioita käydään läpi enemmän tunteiden ja fiilisten kautta, toinen terapian muoto taas keskittyy enemmän konkretiaan, aktiiviseen ongelmanratkaisuun, kolmannessa taas pyritään muokkaamaan omia ajattelutapoja. Ja psykoterapeutillehan voi ihan ehdottomasti mennä vaikkei olisikaan mikään laitostason mt-potilas, pikemminkin tekisi hyvää monille välillä käydä pari kertaa psykoterapiassa ihan siinä missä lääkärilläkin käydään välillä perustarkastuksella.

  Toki ammattilaisia on myös muut kuin virallisen psykoterapiakoulutuksen käyneet, kaikenlaisia hyvinvointivalmentajiahan riittää. Kentällä on vähän sama kuin PT-skenessäkin, kaikkea on tarjolla, epäpätevistä erittäin päteviin. Mutta tosiaan käytä ensin vähän aikaa sopivan terapiamuodon ja terapeutin valintaan, niin saat kyllä varmasti tuloksia 🙂

  • On my way

   Eipä kestä, mukavaa jos niistä on ollut hyötyä tai ovat ajatuksia herättäneet. 🙂

   Ja kiitos vinkeistä liittyen psykoterapiaan. Näin minulle on sanottu tosiaan ja nimenomaan se, että välttämättä heti ei kuulemma löydy sitä oikeaa terapeuttia tulisi ottaa myöskin huomioon. Ja olen samaa mieltä, että jokaisen meistä olisi hyvä joskus käydä terapiassa eikä se todellakaan aina tarkoita sitä, että tulisi olla henkisesti todella sairas, jotta on oikeutettu terapiaan. Nykyään pskoterapia on kyllä jo todella yleistä ja siitä tuskin enää ajatellaan niin yksioikoisesti.

   Oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle! 🙂

 4. souphie

  Mun mielestä sun tuottama sisältö on aitoa ja oot yksi harvoista aisoista bloggaajista! Lisäksi vastaat aina kommentteihin ja haluat oikeasti vuotorovaikuttaa! Siksi en paljok muita blogeja jaksa pahemmin edes lukea aktiivisesti. Ihanaa alkanutta vuotta Jutta<3

  • souphie

   Oho muutama kirjoitusvirhe *olet yksi harvoista aidoista bloggaajista

  • On my way

   Kiitos! <3 Nyt tosin hieman kesti, sillä vietin uuttavuotta Levillä ja kone on ollut kiinni pari päivää. Mutta noin yleisesti ottaen haluan olla vuorovaikutuksessa lukijoideni kanssa ja se on minulle hyvin tärkeää. Kommentit teiltäkin aina piristävät ja se tuntuu mukavalta ettei kirjoita ainoastaan itselleen.

   Sinullekin ihanaa alkanutta uutta vuotta 2018! 🙂

 5. Hartsu

  Olet rohkea ja on ollut kiva lukea syvällisempiäkin juttuja. Kaikki ei aina ole ruusuilla tanssimista ja on hienoa että et esitä mitään vaan annat negatiivisetkin jutut tulla esille. Toki en sinua tunne ja luen vain tekstejä mutta pitkään lukenut blogia ja tuntuu että olet viime vuosina jotenkin kasvanut, viisastunut eikä elämäsi ole enää niin pintaa kuin ennen. Hyvää uutta vuotta toivon että paljon ihania ja positiivisia juttuja tulee sinulle tänä vuonna olet sen ansainnut 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *