Helppo aamiaisresepti: kookoskaurapuuro

Säännöllisin väliajoin pyrin muuttamaan aamiaistottumuksiani jotta en söisi aina niitä samoja banaanipannukakkuja tai tuorepuuroja. Pyrin kehittelemään erilaisia variaatioita ja löytämään uusia suosikkeja, joiden voimin aloittaa päivä. Ei sitä turhaan sanota, että vaihtelu virkistää – ja tuohan pätee myös aamiaisiin! Viime päivät onkin menty uudella ja erilaisella suosikilla, nimittäin pehmeällä kookoskaurapuurolla, jonka makuun olen enemmän kuin ihastunut.

Kookospuuro on paitsi nopea ja helppo valmistaa, myös erittäin herkullinen. Herkullisen maun lisäksi puuro on tavalliseen kaurajuomaan tai veteen keitettyä tuhdimpaa, koska reseptissä on käytetty täysrasvaista kookosmaitoa. Mielestäni tuhti kookosmaito sopii puuroon loistavasti etenkin niinä aamuina, kun edessä on pitkä työpäivä tai olet lähdössä vaikka pitkälle juoksulenkille. Täyttävyyttä enemmän korostaisin kuitenkin makua, joka on yksinkertaisesti aivan ihana! Rehellisyyden nimissä yhtä herkullista puuroa saa kyllä hakemalla hakea vaikka minäkin olen monet reseptit kokeillut. Toisaalta enpä ihmettele miksi pidän tästä, koska olenhan todellinen kookoksen ystävä.

PEHMEÄ KOOKOSKAURAPUURO (GL, M)

  • 200 ml kookosmaitoa (Kara kookosmaito)
  • 1 tl kookosöljyä
  • 1,5 dl luomu kaurahiutaleita 
  • Ripaus luomu vaniljajauhetta
  • 1 banaani
  • 1/2 dl kaurajuomaa
  • 1,5 tl agavea
  • 1/2 tl kanelia
  • Ripaus laadukasta suolaa

Lisukkeet:

  • 1/2 banaani
  • Kookoshiutaleita/lastuja
  • Pellavansiemeniä
  • Maapähkinävoita/cashewtahnaa

Kuumennetaan kookosmaito kattilassa miedolla lämmöllä, jonka jälkeen joukkoon lisätään suola, kaneli, vaniljajauhe, kookosöljy sekä agavesiirappi. Sekoitellaan ja lisätään joukkoon vielä kaurahiutaleet sekä kaurajuoma. Kaurajuoma ei ole pakollinen mutta itse lisäsin sitä sen vuoksi jotta puuro ei olisi niin paksua. Siivutetaan banaani ja ripotellaan banaanit puuron joukkoon. Kun kaikki aineosat ovat puuron seassa, sitten vaan sekoitellaan puulastalla ja keitellään miedolla lämpötilalla. Itse tykkään keitellä puurot aina hitaasti haudutellen, eli pidän oikeastaan poikkeuksetta lämmöt todella miedoilla tehoilla. Kun puuro tuntuu koostumukseltaan sopivalta, annetaan sen jäädä vielä sammutetulle liedelle hetkeksi kannen alle muhimaan.

Koristellaan valmis puuro haluamillaan lisukkeilla. Itse lisäsin lisukkeeksi puolikkaan siivutetun banaanin, pellavansiemeniä, kookoshiutaleita sekä maapähkinävoita. Näillä puuroon saa tosiaan vielä lisää täyttävyyttä vaikka ei sillä, kyllähän tuo itsessäänkin jo aika tuhtia on!

Toivottavasti saatte reseptistä uutta inspiraatiota puurojen tekemiseen ja päädytte tätä ihanan pehmeää kookospuuroa kokeilemaan!

Oikein ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

Kommentit (4)
  1. kerrankin vegaaninen resepti! kiitos! menee kokeiluun!

    1. Oi pitääkin tehdä niitä useammin jos on kiinnostusta! 🙂 Paljon tulee tietenkin käytettyä kananmunia mutta kyllä nekin on mahdollista monista resepteistä poiskin jättää näin halutessaan. Voisinkin itse asiassa kiinnittää asiaan huomiota.

      Ja kiva jos menee testiin! =)

  2. kyllä sen verran tuhti että lounaaksikin käy

    1. Niin no miksipä ei! Puurolounaskin on joskus ihan jees. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *