Helpot ja herkulliset raakapiparit!

En ole oikein koskaan ollut paistettujen piparien ystävä mutta piparitaikinaa suorastaan rakastan. Ei liene siis mikään yllätys, että rakastuin aivan toden teolla muutama päivä sitten kehittelemääni raakapiparien reseptiin, joka muuten onnistui aivan täydellisesti! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun lähdin moista reseptiä edes kokeilemaan ja heti meni kerrasta nappiin. Kaikkea juuri oikeassa suhteessa ja pakkasessa kovetetuista piparkakuista tuli niin jouluisen herkullisia.

raakapiparitraakapiparit

Raakapiparit sopivat tosiaan kaikille terveellisempiä piparkakkuja jouluksi kaipaaville sekä gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville. Taikina sisältää runsaasti taatelia, eli täysin sokeriton se ei ole mutta lisättyä sokeria resepti ei sisällä. Kaikki sokeri on taatelin omaa sokeria, jonka vuoksi voin kutsuakin näitä piparkakkuja hieman terveellisemmiksi. Toivon, että innostutte reseptiä kokeilemaan, sillä minä ainakin tykästyin kovasti. Maku on juuri oikeanlainen ja jos rehellisiä ollaan, nämä ovat huomattavasti parempia kuin normaalit piparkakut!

HERKULLISET RAAKAPIPARIT (GL, M, RAW)

  • 300 g pehmeitä taateleita
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 2/3 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl mantelijauhoja

Rikotaan taatelit blenderissä tasaiseksi massaksi. Kannattaa laittaa ne pienissä erissä blenderiin, jolloin laite jaksaa pyörittää ja rikkoa massaa. Sekoitetaan kulhossa piparimauste, vanilja, kaneli, jauhot ja kaurahiutaleet. Lisätään valmis taatelimassa seoksen joukkoon sekä vaivataan huolella. Vaivausta voi joutua hetken työstämään jotta taikina on tasaista ja raaka-aineet ovat siihen sekoittuneet.

Kun koostumus näyttää hyvältä ja tasaiselta (tässä kohtaa kannattaa testata myös maku!), jaetaan taikina kahteen osaan ja otetaan toinen osa pöydälle kaulittavaksi. Kannattaa käyttää taikinan pohjalla jauhoja jotta se ei jää pöytään kiinni, kuten tavallisenkin piparitaikinan kanssa toimisit. Kaulitaan massa sopivan paksuiseksi ja valmistetaan muoteilla piparkakkuja. Kun koko massa on pipareina, laitetaan piparkakut lautaselle ja pakkaseen tekeytymään muutamaksi tunniksi. Halutessaan piparit voi koristella sokerimassalla tai vaikka kookoshiutaleilla.

raakapiparitraakapiparit

Raakapiparit säilyvät hyvin pakkasessa eivätkä jäädy liian jäisiksi vaikka olisivat siellä useamman päivän ajan. Tarjolle asetettaessa ne alkavat hieman sulaa ja massa muuttuu löysemmäksi mutta pysyy kuitenkin kasassa. Jos teet pipareita joulun kahvipöytään, suosittelen nostamaan ne tarjolle pienissä erissä ja tosiaan juuri vasta suunnilleen siinä vaiheessa, kun kahvi kaadetaan kuppeihin. Yksi vaihtoehto on säilyttää niitä pakastimessa ja napostella sieltä aina silloin, kun mieli tekee!

Jos testailette piparkakkujen reseptiä niin tulkaahan sitten kertomaan, mitä piditte? Olisi kiva kuulla muidenkin tuomio sillä itse tykästyin näihin niin kovasti!

Kommentit (4)
  1. Hahaa, tyttären kanssa ollaan samaa mieltä: piparitaikina on parempaa kuin paistetut piparit. Gluteeniton jauhoseos, ja meillä käytetään oikeaa voita, mutta koska taikina syödään raakana, ei laiteta kananmunaa tai kohotusaineita.
    Ja joulufiilis taattu. Hauskaa joulunaikaa sinne myös!

    1. Kuulostaapas hyvältä tuokin! Kiitos samoin. 🙂

  2. viime vuonna kokeilin netistä bongattu kikhernepohjaista piparitaikinaa oli aika hyvää. kuivahedelmiä en voi ibsn takia syödä enkä banaania. mitens se perinteinen piparitaikina/piparit maistuuko?

    1. Oih, ei kuulosta huonolta! 🙂 Ahaa, voi todella harmi. Sitten et voi oikein tätä reseptiä kokeilla. 🙁

      Joo siis kyllä maistuu tavallinenkin taikina, todellakin! Halusin vaan terhdä terveellisemmän version.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *