Gluteeniton matcha-banaanileipä
Jälleen kerran keittiössäni on valmistunut banaanileipää! Kyseinen leipälaatu on tosiaan yksi suosikeistani ja siksipä sitä tulee valmistettua säännöllisin väliajoin. Tällä kertaa hyödynsin matchajauhetta leipäreseptissäni, sillä halusin kokeilla täysin uudenlaista variaatiota. Alkuunhan ajattelin tekeväni leivästä pelkästään matchaleipää, kunnes taikinan epäilyttävän vihreän värin vuoksi päädyin lisäämään joukkoon myös raakakaakaota. Lopputuloksesta tuli näin mitä täydellisin – pehmeän suklaan, banaanin ja matchan yhdistelmä. Tuo kolmikko sopii muuten aivan mielettömän hyvin yhteen! Tässä onkin erinomainen resepti kesään ja jokaisen terveellisestä ruoasta nauttivan arkeen!
Matcha-banaanileipä (GL, M)
- 2 kypsää banaania
- 3 tl matchajauhetta
- 2 luomu kananmunaa
- Ripaus laadukasta suolaa
- Muutama tippa luomu vaniljauutetta
- 2-3 rkl hunajaa
- 2 dl mantelijauhoja
- 1/2 dl kaurajuomaa
- 1 dl raakakaakaota
- 1/2 dl kaakaonibsejä
- 1/2 dl kookosöljyä
- 1 dl kaurahiutaleita
Sulatetaan kookosöljy vesihauteessa. Muusataan banaanit kulhossa mössöksi ja lisätään joukkoon matcha (siivilän läpi), kananmunat, mausteet, hunaja, sekä sulanut kookosöljy. Sekoitellaan hyvin ja lisätään vielä jauhot, sekä kaurahiutaleet. Taikina saa jäädä löysähköksi, eli sen ei ole tarkoitus olla sämpylätaikinan kaltaista. Kaadetaan voideltuun leipävuokaan (omani 21 x 11 cm) ja ripotellaan päälle vielä hieman matchajauhetta. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin puolisen tuntia. Kymmenen minuutin välein kannattaa kurkata uuniin miltä siellä näyttää ja testata leivän kypsyyttä veitsen avulla. Tarkoitushan on jättää banaanileipä hieman pehmeäksi sisältä, jolloin se on nimenomaan vähän suklaakakkumaista.
Nautiskellaan aamiaisena, välipalana tai vaikka iltapalana. Tämä on herkkuleipää jossa ravinto-arvot ovat todellakin kohdillaan! 🙂
Jos banaanileivät kiinnostavat, alla linkkejä aikaisempiin resepteihini:
Oikein aurinkoista perjantaita kaikille!