On my way
On my way

Eroon sähköisestä tukasta

Pakkaset ovat saapuneet – samoin ikävän sähköinen pakkastukka. Oma hiuslaatuni on luonnostaan jo kovin kuivahko ja jos siihen yhdistetään vielä kylmä ilma – on lopputulos aika ikävä. Kärsinkin joka ikinen talvi sähköisestä tukasta ja ongelma vaan pahenee luonnollisestikin pakkasmittarin kivutessa ylöspäin. Tällä hetkellä eletään aika kriittisiä aikoja ja olenkin varautunut kohta alkavaan taisteluun monin tehokeinoin!

Hiusten sähköisyys

Sähköinen hiuskuontalo on ongelma jota ei pysty talvisin kokonaan estämään, mutta sen suhteen on kyllä olemassa keinoja joiden avulla homma pysyy edes jotenkin hallinnassa. Hyvin moni seikka vaikuttaa! Talvisin kaikkeen on vaan kiinnitettävä enemmän huomiota – ihosta hiuksiin.

Uskoisin, että moni teistäkin kärsii tällä hetkellä tuosta ikävästä ongelmasta ja on kiinnostunut kuulemaan millä pidän sähköisyyden minimissään – tai parhaimmillaan kokonaan poissa. Toki hiuslaatuja on yhtä monta kuin meitäkin, mutta kokeilemalla saattaa loppupeleissä löytää itselleen jonkun sopivan tavan joka on vaan jäänyt testaamatta. Haluankin tänään jakaa teille omat tipsini sähköisyyden minimointiin ja  sen poistoon. Uskoisin, että olen oikea ihminen tästä puhumaan, sillä takana on vuosien kärsimys kokemus aiheesta.

Sähköisyysimg_7333

Kosteuttavat puhdistus -ja hoitotuotteet

Korostaisin etenkin pesutuotteiden kosteuttavuutta! Nyt ei ole oikea aika käyttää karheuttavaa kesäisen surffitukan shampoota, vaan on aika pestä hiukset tuotteella joka on riittävän hoitava. Myös hoitoaineen tulee olla tarpeeksi jytyä! Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin muistaa, että ylihoitaminenkin kuivattaa varsinkin hiuspohjaa. Kohtuus kaikessa siis. Hoitotuotteet kannattaa valita kampaajan kanssa juuri omalle päänahalle ja hiuslaadulle sopiviksi. Minä käytän parasta aikaa Living Proofin kosteuttavia tuotteita (shampoo ja hoitoaine), jotka toimivat erinomaisesti tämän hetken hiusongelmiini!

Pidennä pesuväliä

Koska tukka ei tällä hetkellä rasvoitu samalla tavalla, kuin muina vuodenaikoina – ei ole mitään syytä pestä sitä yhtä usein kuin vaikka kesällä. Nyt on oiva sauma pidentää pesuväliä vaikka vuorokaudella ja näin säästää hiuspohjaakin ylihoitamiselta. Itse olen ainakin huomannut kuinka jatkuva peseminen kuivattaa hiusta entisestään ja vaikuttaa myös sähköisyyteen. Oma pesuvälini on tällä hetkellä joka kolmas päivä ja se on toiminut erinomaisesti! Josko pidentäisin sen vielä neljäänkin…

Käytä luonnonharjaa

Sähköisen tukan pahin vihollinen on muovinen Tangle Teezer – just saying! Luonnonharjasharja on paitsi huomattavasti hellävaraisempi hiukselle – myös antistaattinen. Jos siis et ole vielä tuota harjan vaihdosta tehnyt, suosittelen sen nyt viimeistään tekemään. Itse olen huomannut selkeän eron myös katkenneiden hiusten suhteen! Katkeilevaa hiusta on nykyään enää vähemmän ja luonnonharjaan siirryin tosiaan jo viime kesänä. Jos kyseinen muutos tuntuu liian raffilta, kannattaa valita harja jossa on mukana esimerkiksi puolet luonnonharjasta. Valikoimaahan löytyy tänä päivänä vaikka millä mitalla.

img_7389img_7359

Unohda hiuslakka

Vastoin monen muun neuvoja, suosittelen jättämään hiuslakan käytön kylmillä ilmoilla. Hiuslakka nimittäin vaan pahentaa tilannetta – tai tämä on ainakin ollut oma huomioni. Kun hius on sähköinen ja siihen suihkitaan lakkaa, tulee lopputuloksesta vieläkin kammottavampi. Jos et harjaa lakkaa läpi jää se ikävän näköisesti ja jos taas harjaat – on lopputulos entistä sähköisempi! Mielestäni hiuslakka onkin tähän vuoden aikaan aivan ehdoton no, no!

Suosi hiusten päivävoiteita

Edelliseen viitaten – se paras apu sähkötukkaan on kohdallani löytynyt voidemaisista tuotteista! Sen sijaan, että suihkuttaisin leijailevaan tukkaani lakkaa – levitän siihen joko *Phyto 9 -päivävoidetta tai *Silk Oil Of Morocconin Argan Anti-Frizz -voidetta. Molemmat tuotteet ovat aivan huippuja löytyjä! Phyto 9 on kulkenut käsilaukussani jo kuukausia ja olenkin korjannut sillä milloin mitäkin hiuskatastrofia. Voide siloittaa hiusta tekemättä siitä kuitenkaan rasvaista. Silk Oil Of Morocconin voide on taas tehty juurikin sähkötukan taltuttamista varten. Tämä on uudempi tuttavuus, joka on kuitenkin vakuuttanut lyhyessäkin ajassa. Tuoksuu ihanalta eikä missään nimessä rasvoita hiusta. Olen ehdottomasti näiden kahden tuotteen kannalla mitä tulee sähköisen tukan kuivana muotoiluun.

Kuivaa hyvin suihkun jälkeen

Pahin virhe on lähteä pakkaseen puolimärällä tukalla… Siinä altistaa itsensä paitsi vilustumiselle, takaa sähkötukan loppupäiväksi. Toisaalta taas jatkuva föönauskin kuivattaa hiusta. Parasta on jos tähän vuodenaikaan pystyy odottamaan kotona niin kauan, kunnes hiukset ovat kuivat. Tuo on monesti aika mahdoton tehtävä etenkin meille pitkähiuksisille, mutta välillä kuitenkin ihan suotavaa. Jos föönaat, kannattaa kiinnittää lämpösuojaan huomiota.

img_7290img_7392

Käytä hiusöljyjä

Vaikken ole koskaan ollutkaan mikään öljyfani – talven tullen öljyän latvojani arganilla. Tärkeää on kuitenkin se, että öljyn levittää vaan latvaan eikä koko päähän jolloin lopputulos saattaa olla rasvaletti. Öljyjen kanssa kannattaa olla varovainen, mutta toisaalta taas kuiva hius kieltämättä kaipaa niitä. Oma suosikkini on tällä hetkellä argan, joka sopii hiuksilleni erinomaisesti.

Käytä luonnonkuiduista tehtyä pipoa

Koska on kylmä ei kannata jättää pipoa pois sen vuoksi, että tukka sähköistyy. Näillä pakkasilla pää on melkeinpä ihan pakko suojata. Itse suosin luonnon materiaaleista tehtyjä pipoja, jotka eivät sähköstytä samalla tavalla kuin keinokuidut. Kashmir on ainakin toiminut mielestäni erinomaisesti! Ainahan pipo lätistää hiusta ja siksipä laukussa kannattaakin kantaa mukanaan varuilta muutamaa tuotetta, joilla tuon tilanteen voi pelastaa vielä työpaikalla. Itselläni on tosiaan aina Phyto 9 kassissa mukana!

Siinä tulikin omat vinkkini! En tiedä oliko kaikki jo tuttua kauraa, mutta omaan hiusongelmaani kyseiset seikat ovat auttaneet. Jos teillä on mielessä jotain tehokeinoja joilla sähkötukka taltutetaan – kuulen toki mielelläni? Koskaan ei ole liikaa taisteluaseita pakkastukkaa vastaan. 🙂

Ihanaa torstaita jokaiselle, pukeutukaahan lämpimästi! 

*Tuotteet saatu blogin kautta testiin. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *