On my way
On my way

Epäsuosittuja mielipiteitä

Bodaavat miehet eivät kiinnosta. Oli pinnallista tai ei, niin en oikein viehäty kovin lihaksikkaista miehistä, enkä ole koskaan kuolannut esimerkiksi six-packin perään. Normaali vartalo on mielestäni kymmenen kertaa parempi, koska se viestii ainakin itselleni siitä, että ihminen osaa muutakin kuin tuijottaa kaloreita tai niitä salitoistoja. En kylläkään tarkoita tällä sitä, että päinvastaisesti sohvaperunoista viehättyisin mutta sellainen terve keho ja terve suhtautuminen treenaamiseen on parasta miehissäkin!

En välitä auringon ottamisesta. Kyllä, entisestä auringonpalvojasta on tullut vuosien mittaan auringonottoon tympääntynyt. Yksi kerta itseruskettavaa niin olet saman värinen kuin olisit maannut viikon Karibialla ja vieläpä saat värin turvallisesti. Ei sillä, kyllä auringossa vietän lomilla edelleen aikaani, sillä viime kerrat matkaseuralaiseni on ollut sellainen, joka on auringossa makaamisesta pitänyt. Jos olisin matkalla henkilön kanssa, joka ei haluaisi olla auringossa, en minäkään olisi. Auringossa makaaminen on loppupeleissä aika tylsää ja kyllä, minäkin pelkään sitä ihoni vanhenemista.

Pidän aborttia ihmiselämän riistämisenä. Tämän perustelen sillä, että jokainen ihminen – jo alkiokin on uusi elämä ja siitä on kasvamassa ihminen, jolla on aivot, keho, sielu. En kuitenkaan tuomitse ihmisiä, jotka abortin tekevät vaan ymmärrän täysin, miksi joskus lapsi ei ole tervetullut maailmaan. Ja toki asia on täysin eri jos lapsi todetaan vaikka vaikeasti kehitysvammaiseksi. Olen kuitenkin itsekin muutamat kerrat sinkkuna ollessani raskautta pelännyt ja aina miettinyt, että tekisin abortin jos olisin raskaana. Tämä ei tietystikään poissulje sitä, että kyse on ihmisen elämän riistämisestä enkä hyväksyisi tuossa tapauksessa omaakaan tekoani.

Kylien huulituotteet eivät ole sen kaiken hehkutuksen arvoisia. Ostin tosiaan itse muutaman Kylien huulivärin kesällä ja pakko sanoa, että aivan turhaan hehkutettuja tuotteita, eivätkä missään nimessä sen parempia kuin vaikka NYX -merkin tai Avonin vastaavat mattavärit! En missään nimessä ymmärrä sitä maniaa kyseisten huulivärien ympärillä, sillä todellakaan ero ei ollut kummoinen eikä varsinkaan positiivisessa mielessä…

Inhoan villasukkia – siis oikeasti inhoan! Pienenä en kyennyt käyttämään edes villapaitoja kutittavan materiaalin vuoksi mutta nykyään olen sentään siinä suhteessa karaistunut. Villasukat ovat kuitenkin itselleni edelleen yksi ällötys ja en tajua kuinka ihmiset pystyvät jopa nukkumaan ne jalassa. Jaloissani ei ole erityisen hyvä ääreisverenkierto mutta siltikään en pysty käyttämään villasukkia. Mieluummin vaikka palelen kuin laitan nuo kutittavat ja paksut sukat jalkaani.

Mielestäni Suomi ei ole valmis homoseksuaali presidenttiin. Tiedän, että tämän ääneen sanominen varmasti nostaa osalla karvat pystyyn mutta koska meitä huomattavasti vanhempi sukupolvi on vielä olemassa, niin mielestäni täällä ei vaan olla valmiita. On varmasti eri asia parinkymmenen vuoden päästä mutta ei vielä. Ei kyllä sillä, että minulla olisi mitään homoja vastaan mutta en vaan usko Suomen valmiuteen tässä asiassa. Mielestäni Sauli on ollut aivan loistava presidentti kaikin tavoin ja toivon hänen jatkavan seuraavalle kaudelle.

Inhoan joulun laittamista ja kaikkea sitä hössötystä, mikä siihen kuuluu. Onneksi näin itsekseen tuota juhlaa ei tarvitse sen koommin laittaa, vaan voi kävellä valmiiseen joulupöytään. Kuitenkin se kaikki hössöttäminen, lahjojen hankinta, stressi ja muu vouhotus on mielestäni aivan naurettavaa. Lapsena olin todellinen jouluihminen mutta nykyään sen merkitys on kyllä muuttanut muotoaan. Mieluiten söisin vaikka kaikkea muuta kuin jouluruokia ja ylipäänsä viettäisin aivan normaalia viikonloppua.

Kengät River Island / Neule Monki / Laukku second hand / Baskeri second hand

Jos tulisi valita, ottaisin ennemmin kissan kuin koiran. Mielestäni kissat ovat huomattavasti koiria älykkäämpiä ja nimenomaan itseisarvonsa tuntevia eläimiä. Kissat ovat siistejä, ylväitä ja hienoja eläimiä. Ne ovat myös helpompia kuin koirat, koska eivät kaipaa päivittäistä lenkittämistä ja pärjäävä itsekseenkin muutaman päivän jos ruokaa sekä vettä on vaan tarjolla. Ei sillä, rakastan ylipäänsä kaikkia eläimiä mutta kyllä kissa silti aina koiran voittaa!

En erityisemmin pidä Zarasta. Tuntuu, että useamman suosikki liike on nimenomaan Zara ja olihan se sitä joskus itsellenikin. Olen kuitenkin viime vuosina kyllästynyt koko liikkeeseen ja sen tarjontaan, enkä nykyään käy siellä juuri koskaan. Mielestäni ylihinnoiteltua tavaraa, jonka laatu on kaukana hyvästä. Pidän huomattavasti enemmän H&M:stä sekä Monkista, jotka ovatkin oikeastaan ainoat vaatetusliikkeet, joissa nykyään edes jaksan vierailla second hand -liikkeiden lisäksi.

Oliko joukossa mielipiteitä, joihin voitte kanssani samaistua tai kenties seikkoja, joista olette täysin päinvastaista mieltä? 

Kuvat: Taru / edit: minä

Kommentit (20)

 1. Anu

  Arvostan, että uskalsit suositussa blogissasi ottaa kantaa moneen asiaan, josta lukijaenemmistösi on varmasti vastakkaista mieltä. Erityisesti viittaan täällä abortti-, presidentti- ja lemmikki-kohtiin. Itseasiassa itsekin olen eri mieltä, noin puolentoista (:D) asian kohdalla. Perustelit mielipiteesi kuitenkin todella hyvin, se myös teki vaikutuksen. 🙂

  • On my way

   Kiitos. Jokaisella meistä on tosiaan oikeus mielipiteeseen ja samalla tapaa, kun sinä olet eri mieltä kanssani niin minä taas olen kirjoittamaani mieltä. 🙂 Mukavaa joulun odotusta ja kiitos vielä, hienoa, että kommentoit.

 2. Hanna

  Hatunnosto ja iso peukku tälle postaukselle! Mua huvittaa että monesti nää epäsuositut mielipiteet sisältävät jotain kevyitä ja muka epäsuosittuja juttuja jotka ei ees poikkea valtavirrasta kuten ’en katso tositv ohjelmia’ tai ’en tykkää Ben ja jerry’s jätskistä..’ kiva lukea oikeasti erilaisia mielipiteitä joita moni ei nykyään uskalla sanoa ääneen kun pelkäävät esim ahdasmielisen leimaa. Olen samaa mieltä oikeastaan kaikesta muusta paitsi villasukista, ne on ihania 😍

  • On my way

   Kiitos, mukava kuulla mielipiteesi! 🙂 On totta, että osa on varmasti kevyempiä mutta onhan se huomattavasti helpompaa tosiaan laukoa kevyitä mielipiteitä kuin puhua vakavammista aiheista. Kyllä kommenteista huomaa sen, että tosiaan osa herätti tunteita ja se on täysin oikeutettua. 🙂

 3. souphie

  Haha! Samaa mieltä villasukista ja joulu hössötyksestä 😀

  • On my way

   Niin. 😀

 4. Mike

  Olisit lisännyt ”mielipiteeni mustista” niin oltais saatu suvaistemattomuuden ”pyhä kolminaisuus” kasaan 😀

  • On my way

   Ja millähän perusteella näin ajattelet? Mielipiteeni tummemmista ihmisistä on se, että he ovat aivan yhtä arvokkaita ihmisiä kuin kuka tahansa eikä ihonvärillä ole mitään väliä. Vaikka olet siinä kohtaa varmasti oikeassa, että Suomessa tuo mielipiteeni saattaisikin olla valtaväestöstä eriävä…

 5. Emma

  Mun on pakko kommentoida, että ehkä vähän aliarvioit ”vanhempia sukupolvia” tuon presidenttiasian kohdalla? Vuoden 2012 vaaleissa homoseksuaali ehdokas, josta ilmeisesti puhut, oli äänestäjille ennestään melko tuntematon, ja sai silti huomattavan kannatuksen taakseen. Seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten hyvin suoriutuu presidentin tehtävistä tai vaikka sen kannalta millaisia ulko- tai turvallisuuspoliittisia näkemyksiä ehdokkaalla/presidentillä on. Tämän sijaan huomattavaa on, että kyseinen ehdokas tulee pienemmästä puolueesta kuin istuva presidentti, jolla muutenkin on etulyöntiasema seuraavissa vaaleissa.

  • On my way

   Teoriassa tuo toimii mutta edelleen olen sitä mieltä, että ei Suomessa olla vieläkään valmiita – mutta tämähän on MINUN mielipide. Kyse ei ole suoriutumisesta tehtävissä vaan ihan siitä, että kyllä meillä täällä ollaan vielä sen verran jäljessä tälläisissa suvaitsevaisuus asioissa, että homoseksuaali presidentti olisi edelleen hieman liikaa maallemme. Toki nuori sukupolvi varmasti äänestääkin häntä mutta vanhemmat ihmiset ja etenkin maakunnissa – en usko siihen, että ainakaan valtaväestö Uudenmaan ulkopuolella…

 6. Anku

  Muuten olin kaikesta aikalailla samaa mieltä mutta yhtä mielipidettäsi en oikeasti voi ymmärtää. On sairasta että suomen laissa hyväksytään abortin tekeminen myöhemmillä viikkoilla, jos lapsi on vammainen. Se lapsi on ihan yhtä arvokas ja rakas. Tottakai se on haaste koko perheelle mutta todella itsekäs päätös! En muutenkaan hyväksy aborttia, mutta se on todella sairasta että ihmiset haluaa lapsen mutta sittenkö se on todettu vammsiseksi ni sitä ei halutakkaan. Sillä on aivan saman arvoinen oikeus elää täällä kuin terveelläkin lapsella.

  • Pihla

   Tämä on vaikea ja vakava aihe, josta ei ehkä itsenikään kannattaisi kommenttia kirjoittaa, koska en ole asiaan perehtynyt, mutta mielestäni kommentistasi paistaa tietyllä tasolla asiaan perehtymättömyys. Odotan esikoistani ja näin olen joutunut punnitsemaan ajatusta ”mitä jos…” ja ensimmäinen ajatus kommentin luettuani oli, että tuskin kukaan maailmassa tahtoo tehdä tai tekee aborttia tai toivoo että jokin läheinen joutuisi tekemään abortin vain koska ”Suomen laki hyväksyy tämän”. En ota kantaa vauvan kehittymiseen tai missä vaiheessa raskautta abortti tehdään tai missä vaiheessa ihmisen ”arvo” muodostuu, mutta itse koen asian niin, että abortti on se kaikista viimeisin vaihtoehto ja oikeus aborttiin on ”olemassa” esimerkiksi tapauksissa, joissa äidin, vauvan tai molempien henki on selvässä vaarassa raskauden takia. Tällaisissa tilanteissa ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa kuin raskauden keskeytys. Tähän seuraavaan en ota myöskään suuremmin kantaa, mutta toinen esimerkkitapaus, mikä itselläni tuli mieleen on esimerkiksi tapaukset, joissa tyttö/nainen tulee raskaaksi hyväksikäytön tai insestin seurauksena. Tällöin esimerkiksi sosiaaliset perusteet on otettava huomioon. Tämä oli pintariipaisu hyvin hyvin vaikeasta aiheesta, ja pitää muistaa, että äidillä on täysi oikeus keskeyttää raskautensa myös muista syistä ja että oikeus aborttiin on henkilön oikeus siinä missä muutkin oikeudet ja mielestäni esimerkiksi aborttien kieltäminen tai hankaloittaminen ovat vääriä keinoja taistella niitä vastaan.

  • On my way

   En sano, että abortin tekeminen olisi koskaan helppo päätös ja veikkaan, että useampi sen tekevä miettii asiaa todella pitkään æ ja kirjoitinhan itsekin, että mielestäni se on ihmiselämän riistämistä. Mutta tässä kohtaa muistutan, että on niin helppo sanoa ”joo en toimisi niin tai näin” mutta jos osuisi omalle kohdalle tuo, että lapsi olisi kehitysvammainen niin pistäisihän se miettimään. Ei sillä, että lapsi olisi yhtään sen arvottomampi mutta kyllähän se elämän muuttaisi.

 7. Chrisis

  Mun näkökulmasta nää ei olleet kovin ”epäsuosittuja” mielipiteitä! Oon samaa mieltä kaikesta, paitsi villasukista. Villasukat is best 😀
  Etenkin pressa-asiasta olen täysin samaa mieltä. En ymmärrä miksi se tuli tietyille ”vihervassareille” niin suurena yllätyksenä, että Haavisto hävisi niin selkein lukemin viime presidentinvaaleissa. Tällä hetkellä tämä on valitettavasti pääosin aika ahdasmielinen ”persumaa” niinkuin oikeistopuolueiden suosiosta huomaa. Uskon myös, että tuon ison pahan itänaapurinkin puolesta Niinistö on parempi vaihtoehto Suomelle – tällä hetkellä. Kaikki aikanaan.
  Abortista en ole ehkä täysin samaa mieltä, mutta mun mielestä sen tekemisestä on tullut liian helppoa. Tilastollisestihan suuri osa abortin tekijöistä on tehnyt abortin ennenkin. Se on mun mielestä sairasta että joku elää niin, että ei välitä paskaakaan ehkäisystä koska ”voihan sitä sitten tehdä abortin”. Hyi.

  • On my way

   Niin, no tässäkin tullaan siihen, että tosiaan mielipiteitä on kovin monia. 🙂

   Itse en jotenkin usko, että suurin osa ajattelee, että ei käytä ehkäisyä koska voi tehdä abortinkin. Se, kun ei varmasti ole koskaan helppo päätös – tai en ainakaan niin usko. Etenkin nuorena ihmiset mokailee, koska silloin ei vaan osaa kunnolla ajatella tilanteen vakavuutta jos tulisikin raskaaksi. Tässä iässä tilanne on jo hieman eri…

 8. Emmi

  ”Seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten hyvin suoriutuu presidentin tehtävistä tai vaikka sen kannalta millaisia ulko- tai turvallisuuspoliittisia näkemyksiä ehdokkaalla/presidentillä on.”

  Uskoakseni Jutan argumentin ydin olikin, että hänen mielestään liian suuri osa ihmisistä, tänä päivänä, antaa seksuaalisen suuntautumisen vaikuttaa käsitykseen ehdokkaasta kyvykkäänä – ei, että hän itse näin ajattelisi. Siis, etteivät ihmiset olisi valmiita= ihmisten epäkypsä ja ennakkoluuloihin kiinnittynyt ajattelu.

  🙂

  • Emma

   Jep mutta kuten sanoin, tuo seksuaalinen suuntautuminen ei mun mielestä ollut/ole mikään pääasiallinen syy sille, miksi kyseinen ehdokas ei tullut/tulisi ehkä nyt valituksi, ja hyvä niin. Vihreät on pienempi puolue kuin Kokoomus. Niinistö oli ollut politiikassa näkyvämmin esillä kuin Haavisto. Tähän nähden Haavisto veti aika kovan tuloksen viime vaaleissa ja yllätti tällä kaikki. Eivätkä nämä kaksi henkilöä tietenkään olleet tai ole ainoat ehdokkaat. Olisin mielelläni lukenut vähän perusteluita tälle ”Suomi ei vaan ole vielä valmis, koska vanhemmat sukupolvet eivät ole” -argumentille. Tässähän just nostettiin tapetille seksuaalinen suuntautuminen ja unohdettiin kaikki muut seikat, jotka vaikuttavat tulokseen, kokonaan. Mielipiteensä toki kullakin, mutta usein kannattaisi vähän tutkia asioita ja tarkastella niitä useammasta näkökulmasta kuin siitä omasta ja totutusta 🙂

 9. kaisa

  ”No woman wants an abortion like she wants an ice cream cone or a Porsche. She wants an abortion like an animal caught in a trap wants to gnaw off its own leg. ”

 10. Emmi

  Emma ”Tässähän just nostettiin tapetille seksuaalinen suuntautuminen ja unohdettiin kaikki muut seikat, jotka vaikuttavat tulokseen, kokonaan. Mielipiteensä toki kullakin, mutta usein kannattaisi vähän tutkia asioita ja tarkastella niitä useammasta näkökulmasta kuin siitä omasta ja totutusta :)”

  MUTTA entä jos tässä käsiteltiinkin vain _yhtä_ puolta asiasta? Käsittääkseni hypoteesina ei ollut ”tekijät, joiden vuoksi suomalaiset eivät äänestä Haavistoa?”. Vaan kysymyksenä oli ”Onko Suomen kansa valmis hyväksymään homoseksuaalin presidentin?”, eli ovatko ihmiset riittävän kypsiä ohittamaan ennakkoluuloja synnyttävän tekijän ja keskittymään itse IHMISEEN. Edelleen toistit, ettei seksuaalinen suuntautuminen ole mielestäsi syy pätevyyden kyseenalaistamiselle – kuten ei kenenkään meidän muidenkaan. Totta, olet oikeassa, että lisäperusteluja olisi ehkä kaivattu, mutta mainitsemiasi argumentteja ei, koska ne eivät olleet nyt aihe.

  • On my way

   Tässä oli nimenomaan kyse siitä, että suomalaisille homoseksuaali presidentti on edelleen vuonna 2017 liikaa. Maassamme on niin vanhoollisia ihmisiä paljon ja kehitys tällaisissa asioissa jäljessä, että se on vaan mielestäni karu totuus. Ihan sama olisiko Haavisto pätevä – varmasti muuten olisi – mutta hänen seksuaalinen suuntautumisensa tulee silti vaikuttamaan edelleen, koska maassamme iso osa ihmisistä ei ole valmiita siihen, että sivuuttaisivat kokonaan ajatuksen siitä, että maata johtaa homoseksuaali.

   Valitettavasti maamme ei ole edelläkävijä tällaisissa asioissa ja vaikka nuorempi sukupolvi äänestäisikin häntä, aina on iso osa niitä, jotka eivät äänestä. Ja veikkaisin, että etenkin maakunnissa sekä vähän vanhempi väestö. Minä muuten voisin ihan hyvin äänestää häntä, eli tässä ei ollut kyse siitä ettenkö itse arvostaisi häntä tai hänen poliittisia taitojaan. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *