On my way
On my way

Eniten ärsyttää x 8

Kun saippua tai shampoo on lopussa, ärsyttää itseäni suunnattomasti se, että jotkut sekoittavat joukkoon vettä. Miksi ei voi ostaa vaan uutta purkkia ja heittää vanhaa pois? Sama pätee muuten käsitiskiaineeseen…

Ihmiset, jotka seisovat liukuportaissa vasemmalla puolella. Varsinkin silloin, kun seistään siinä kuin mikäkin tukki vaikka takaa tuleva tulisikin ryminällä eteenpäin. Ymmärrän, että ehkä ”ei helsinkiläiset” eivät tätä tapaa välttämättä tiedä mutta silti. Voisihan sitä katsella hieman ympärilleen kuinka muut ihmiset toimivat.

Bussi- ja ratikkakuskit, jotka lähtevät nenäsi edestä. Olen törmännyt tähän ilmiöön todella usein Helsingissä ja se on mielestäni hyvin ikävää. Ilmeisesti jotkut kuljettajat saavat tyydytystä siitä, että he näkevät kuinka joku ei juuri ja juuri ehdi julkiseen kulkuneuvoon ja todennäköisesti myöhästyy sieltä, mihin onkaan matkalla.

Pikkutarkkuus ja se, että joku ihminen korjaa sanomasi jos siinä on joku pienen pieni virhe. Itseäni ärsyttää siis yli kaiken näsäviisastelu ja sellainen yli tietävä asenne. Jos kirjoitan tai sanon jotain, jolla tarkoitan samaa asiaa mutta toinen ihminen haluaisi, että kirjoitan tai sanon sen toisella tavalla ja siksi korjaa – se on ärsyttävää!

Yskiminen. Tämä on tavallaan hassu juttu mutta itseäni ärsyttää, kun itse yskin tai muut yskivät. Se on äänenä jotenkin hermoille käyvän rasittavaa ja tuolloin tekeekin mieli laittaa kädet korville. Tiedän kuitenkin, että yskiminen harvoin on tahallista mutta silti…

Tummat hiukset valkoisella lattialla. Tämä ongelma on aika suuri omassa kodissani sillä minulla on keittiössäni valkoiset kaakelit, johon tummia hiuksiani aina putoilee. Keräilenkin niitä paperin (älä kysy miksi) avulla päivittäin lattoilta sillä ne ärsyttävät itseäni suunnattomasti. Tarrarullaa joku tässä taannoin suositteli, eli se laitetaan hankintalistalle!

Emojit blogiteksteissä. En tiedä miksi mutta emojit blogitekstien seassa ärsyttävät itseäni. Jopa manuaalisetkin hymiöt toisinaan mutta ei niin pahasti kuin nuo pallo emojit. Itse käytän hymiöitä kyllä viesteissä tosi paljon mutta blogissani en juurikaan nimenomaan tästä syystä.

Lakana joka on rypyssä tai rullautunut. En vaan voi sietää rullautuneita lakanoita saatikka mennä nukkumaan sänkyyn jossa lakana on vaikka puoliksi irrallaan. Ihan sairaan ärsyttävää…

Onko teillä asioita, jotka ärsyttävät erityisesti?

Kuvat: Taru / edit: minä

Kommentit (4)

 1. Sanni

  Jeps, tuo yskiminen ja aivastelu suoraan päin ärsyttää itseäni myös. Ja kauppareissut, joissa soi koko ajan joku ärsyttävä musiikki (siksi Lidlissä on kiva käydä, siellä ei soi radio!), ja kauppojen käytävillä ja kassajonoissa ihmiset, jotka ”omistavat” ostoskärrin, sulkevat niillä kauppojen käytävät ja kassajonot, eivät siirrä kärrejään syrjään, että jono pääsisi kunnolla liikkumaan. Ja kauppojen yms. yleisten tilojen käytäville juttelemaan jäävät ihmiset, jotka myös tukkivat käytävät. Nämä ainakin saavat minut ärsyyntymään: siis ihmiset, jotka eivät huomioi muita.

  • On my way

   Hahah, varsinkin joulun aikaan tuo musiikki todella ärsyttää välillä. 😀 Samat luritukset soivat joka puolella… Ja ylipäänsä tuo kauppakäyttäytyminen josta sanoitkin, todella raivostuttavaa.

 2. P

  Ihan mielenkiinnosta kysyn (koska ärsyttää), miten helsinkiläisten / ei helsinkiläisten liukuportaissa toimiminen eroavat toisistaan? Tämä ”tapa” tuskin on millään lailla sidottu siihen, missä henkilö asuu.

  • On my way

   Heheh, saa kyllä ärsyttää. Itse olen ajatellut, että tuo tapa olisi enemmänkin se suurkaupunkien tapa, sillä meillä on enemmän noita liukuportaita oikeastaan joka puolella. Voi olla, että olen tosiaan väärässäkin ja myönnän sen jos näikseen on. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *