On my way
On my way

E-pillereiden lopetus

Moniko muistaa vielä sen taannoisen postaukseni e-pillereistä? Postaus saavutti suurta suosiota ja aiheutti keskustelua tästä kuumasta perunasta, eli ehkäisystä. Jos sinulta on jäänyt kyseinen postaus lukematta, voit edelleen tsekata sen täältä.

Toistamaan en itseäni ala, eli jos tahdot tietää taustani ehkäisyn suhteen, niin luethan edellisen postauksen. Nyt kirjoitan tämän hetken olosta, fiiliksistä ja siitä mitä on tapahtunut reilussa kuukaudessa. Lopetin e-pillerit tosiaan tarkalleen ottaen 1,5 kuukautta sitten. Tyhjennysvuoto tuli tammikuun lopulla normaalisti pillereiden ”aiheuttamana”. Tuon jälkeen kuukautisia ei ole kuulunut, mutta en ala vielä huolestumaan. Olen henkisesti varautunut täyteen hormonikaaokseen ja oletan, että kuukautisten tuloon voi mennä jopa kuukausia.

Minun on valitettavasti pakko sanoa, etten tunne omaa luonnollista kuukautiskiertoani ollenkaan. En tiedä koska mulla pitäisi olla ovulaatio, tai koska naisilla on ”varmat” päivät. Tiedättekö, kun on syönyt pillereitä lähestulkoon koko aikuisiän, ei sitä muista enää miten asiat olivat silloin joskus ylä-asteella, kun kuukautiset alkoivat. Ei noita asioita ole yksinkertaisesti tarvinnut miettiä. Pillerit ovat pitäneet huolen siitä, että saat kuukautiset tarvittaessa kuukausittain ja välillä jopa kolmen kuukauden välein. Et tule raskaaksi ja voit elää vapaasti.

IMG_2357-002

Tällä hetkellä täällä siis vaan odotellaan ja seuraillaan tilannetta. Muutenkin pakko sanoa, että vielä en ole huomannut mitään erityistä olossanikaan. Minusta tuntuu, että jokainen pillerit jättänyt aina hehkuttaa sitä autuutta, mutta täällä ei ole juurikaan mitään eroa entiseen – aika erikoista. Ehkä hermoni ovat olleet ”löysemmällä” ja tukka on rasvoittunut enemmän? Alkuun tarkkailin itseäni toden teolla mutta nyt olen luovuttanut, katsotaan. Eniten minua pelottaa akne ja tukan lähteminen. Koin jo sen yhden sulkakadon silloin minipillerivaihdoksen aikana ja toistamiseen en sitä halua kokea! Aknea minulla ei ole koskaan ollut ja pakko sanoa, että jos sellainen jostain syystä puhkeaisi oikein kunnolla naamaani, aloittaisin varmaan pillerit uudestaan. Lääkäritkään eivät tavallisesti nimittäin auta näissä aknetapauksissa muutoin, kuin määräämällä vaan uuden satsin pillereitä – karua. Puhun näin nyt siis näillä olotilan muutoksilla, kun mitään kummempaa postiivista en ole havainnut. Voihan olla, että vielä en edes tunne kaikkea sitä ihmeellisyyttä, eli sitä autuasta olotilaa odotellessa. Hormonimuutoksethan tulevat yleensä kuukausia perässä…

No mikä ehkäisy täällä on nyt sitten käytössä? Uskokaa tai älkää mutta en ole ainakaan toistaiseksi palannut mihinkään hormonaaliseen ehkäisyyn. Kierukkahan oli pitkään pohdinnassa, mutta toistaiseksi sekään ei ole tuntunut mieluisalle ratkaisulle. Jotenkin kaipaan täysin luonnollista ehkäisytapaa näin pitkän hormonijakson jälkeen. Haluaisin kehoni palautuvan ennen pitkään normaaliksi ja siksipä nyt mennään täysin hormonittomalla meiningillä.

Kun kuulin ensimmäisen kerran *Lady-Comp hedelmällisyystietokoneesta, olin aivan ihmeissäni. Tietokone jolla voisi hoitaa ehkäisyn, mitä? *Lady-Comp Suomi lähetti minulle joku aika sitten kyseisen laitteen blogin kautta testattavaksi ja parasta aikaa tutustunkin sen toimintaan ja kone tutustuu kehooni. Kyseinen laite takaa 99,3 % ehkäisyvarmuuden ja tuo varmuus perustuu 25 vuoden ajan tehtyihin laajoihin tutkimuksiin. Laitteen sisään on tallennettu yli 900 000 erilaista kiertoa ja kone käyttääkin niitä hyödyksi mitatessaan käyttäjän hedelmällisyyttä. Tiedän, kuulostaa todella oudolle mutta mielestäni hyvin luonnolliselle. Nainen voi kuitenkin tulla raskaaksi vain noin kuutena päivänä kuukautiskierron aikana, mikä on hyvin pieni määrä. Itse en ole tiennyt edes tuota, eli kovin perillä täällä ei kyllä näistä jutuista olla…

IMG_2362-001

Kun tietokone tutustuu kehoosi, oppii se lämpötilojen perusteella analysoimaan kiertosi. Joka aamu, kun lämpötila mitataan kielen alta, antaa laite hyvin tarkan lämpötilan ja tallentaa sen muistiin. Mittaustilanteessa laite myös kertoo mikä on hedelmällisyyden tila, onko raskauden mahdollisuutta tänään vai ei. Tietenkin nyt alussa 2-3 kuukauden ajan laite vielä tutustuu kehooni ja siksi ei lupaa ns. varmoja päiviä. Tässä vaiheessa on siis syytä käyttää muutakin ehkäisyä.

Alkuun mietin, että mites nyt, kun kiertoni on selkeästi sekaisin niin onko tämän käyttö turvallista? Lady-Comp sopii kuitenkin myös minun kaltaisessani tilanteessa oleville henkilöille, mutta se vaan antaa sitten enemmän niitä punaisia ”voit tulla raskaaksi” päiviä kaiken varalta. Tämä alkuhan on nyt muutenkin tällaista tutustumista ja katsomista. Vielä en tokikaan osaa varmaksi sanoa miten me laitteen kanssa ystävystytään mutta toivoisin todella, että tämä voisi olla tulevaisuuteni ehkäisykeino. Olisi niin upeaa olla täysin hormoniton.

IMG_2308-001

Itse en halua, että ehkäisyasiat tuottavat jatkuvaa päänvaivaa – kukapa meistä haluaisi? Toisaalta en myöskään halua, että joutuisin tällä ikää kärsimään aknesta, rasvaisesta liimaletistä tai esimerkiksi järkyttävistä kuukautisista tai kivuista. Nämä ovat seikkoja joita on punnittava. Olisi muuten aika lohdullista kuulla onko joku e-pillerit lopettanut henkilö oikeasti selvinnyt ilman aknea tai muita kauheita oireita? Minusta tuntuu, että ainakin joka toiselle on pamahtanut akne päälle viimeistään puolen vuoden jälkeen… Onkohan tuo liitoksissa siihen millainen oma iho on? Tokikin nuo useilla varmasti ohi menevät ajallaan mutta silti, onhan se aika raffia.

Onko täällä muita vastikään e-pillerit lopettaneita? Millä fiiliksillä mennään? Tai käyttääkö joku kenties Lady-Compia? Olisi huikeaa kuulla palautetta sen käytöstä?! 🙂

*Lady-Comp saatu blogin kautta testiin

Kommentit (74)

 1. Anu

  Mulla alko normi kierto rullaa samantien, kun lopetin mutta muuta vaikutusta ei alkuun ollut. Ehkä puoli vuotta meni, kun huomasin, että pään särkyä ei juuri ole ollut, paino oli alkanut putoamaan, olin virkeämpi ja rennompi.
  Haittapuolia.. hmm.. kierron tietyssä vaiheessa tuli muutama finni mutta mikään teini-iän iho-ongelma rasvaisine tukkineen ei iskenyt päälle ja olipa noita ongelmia ihan pillereiden käytön aikanakin. Mutta eroa siis ei juurikaan, paitsi omassa mielentilassa ja se jos joku oli niin merkittävä itselle, että tulevaisuus mielellään hormooniton, kiitos! Sitä ei itse ollut kans jotenkin tajunnut, kun useamman vuoden jo pillereitä syönyt, että se tosiaan oli niistä kiinni.
  Nyt raskaana ja ihossa ei juuri mitään näppyjä ja hiukset ei meinaa rasvottua millään 😀 Että jotain hyvää tässäkin olotilassa närästyksen ja muiden vaivojen rinnalla 😀

  • On my way

   Okei, lucky you. No tuota toivon itselleni myös, ettei mitään aknea ja kunnon liimalettiä puskisi päälle…Aika idyllinen tilanne. Itse toivon myös hormonitonta tulevaisuutta mutta saas nyt nähdä kuinka homma lähtee rullaamaan.

 2. Erika

  Moikka,

  Itse olen ollut nyt ilman pillereitä muistaakseni n. viime elokuusta asti, no reilusti yli puoli vuotta kuitenkin. Ja niitä tuli tosiaan popsittua lähes putkeen sieltä 16-vuotiaasta lähtien, ja nyt tuli just 33 vuotta mittariin. Yksi ja sama yhdistelmäpillerimerkki oli käytössä koko tuon ajan. Lopetuksen jälkeen luonnolliset menkat tulivat n. 3 viikkoa tyhjennysvuodon jälkeen – olin kieltämättä ihmeissäni, kun olin varautunut ettei niitä näy eikä kuulu useampaan kuukauteen. Aknesta ei ole ollut tietoakaan, päin vastoin iho on todella hyvässä kunnossa. En tosin tiedä voiko akne puhjeta pillereiden lopetuksen jälkeen sellaisellekin, jolla on aina ollut hyvä iho; mulla ei teininäkään juuri finnejä näkynyt. Päänahka kyllä tuntuu rasvoittuvan nopeammin entiseen verrattuna, muttei mitenkään häiritsevän paljon. Muita fyysisiä oireita en ole huomannut, mutta kun mainitsit tuon hermojen löystymisen, niin rupesin ajattelemaan että jotain sellaista on tainnut itsellekin käydä 😀

  Käytön lopetusta edeltävät 5-6 vuotta söin pillereitä ilman taukoja endometrioosiepäilyn takia. Tyhjennysvuodon annoin tulla n. 3-4 kertaa vuodessa, minkä takia suurin mullistus nyt lopetuksen jälkeen on ollut se, että menkat tulee luonnollisesti joka kuukausi 😀 Vaikuttaisi myös siltä, että endometrioosia ei kuitenkaan ole (tai sitten on parantunut vuosien aikana itsestään), koska menkat ovat olleet tosi kivuttomat ja vaivattomat. Nuorempana taas kärsin usein tosi kivuliaista ja runsaista kuukautisista.

  Pillereiden lopetuksen jälkeen en ole käyttänyt mitään hormonaalista ehkäisyä, ja haluaisin kyllä jatkaa samaan malliin. Viime käynnillä gyne kirjoitti varalle minipillerireseptin, mutta päätin toistaiseksi olla kokeilematta. Mitä olen muiden kokemuksia lueskellut, niin niiden käyttöön tuntuu usein liittyvän just tota järkyttävää aknea, rasvalettisyyttä ja muuta kivaa, joten ei oikein napostele. Tuo tietokone kyllä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, mielenkiinnolla jään siis seuraamaan sinun kokemuksia 🙂

  • On my way

   Okei, mukava kuulla, että siellä päästy suhteellisen helpolla. 🙂 Itseasiassa minäkin otin tyhjennysvuodon vain nelisen kertaa vuodessa. Kauhulla siis odottelen kuukautisten tulemista joka kuukausi… Toisaalta toivon nyt vaan, että alkaisivat edes. 😀 Itselläni lähti tukka, kun vaihdoin mineihin eli en todellakaan suosittele niitä.

   Joo, minua kyllä kiinnostaa tuohon tietsikkaan paremmin tutustuminen ja se, että näkee miten se pelaa käytännössä. Hormoniton tulevaisuus olisi niin cool. 🙂

 3. loviisa

  Mä lopetin pillerit joulukuussa ja oon myös kovasti tarkkaillut itseäni, että mitä ”oireita” lopetuksesta seuraa! Ainakin mielialoissa huomaan eron, tunnen oloni paljon tyynemmäksi ja selittämättömiä itku- ja raivokohtauksia, joita pillereiden aikaan sain paljon, ei enää ole tullut. Siitä olen kyllä järjettömän onnellinen, koska tunnen nyt olevani enemmän oma itseni. Myös poikaystävä on tästä tyytyväinen 😀

  Itseänikin pelotti eniten juuri finnit ja hiusten lähteminen, mutta vielä olen melko turvallisilla vesillä sen suhteen vaikka vielähän voi tapahtua vaikka mitä kun pillereiden lopetuksesta on kuitenkin niin vähän aikaa. Selkään ja rintaan on satunnaisia finnejä ilmaantunut (yleensä ei ole ollut ollenkaan), mutta niistä en juuri välitä, lähinnä pelottaa jos naama alkaa kukkimaan urakalla 😀 Hiukset tuntuu rasvoittuvan nopeammin, mutta senkin kanssa voi elää ja ehkä sekin tasapainottuu ajan myötä.

  Menkat mulla on myös tullut ihan normaalin kierron mukaisesti, mikä on tosi jees 🙂 Mulla oli kyllä myös ennen pillereitä tosi säännölliset menkat ja tunnistan myös milloin mulla on ovulaatio, mikä mahdollistaa myös varmojen päivien kanssa pelaamisen. Raskauskaan ei oikeestaan ois katastrofi joten senkään puolesta ei tarvii liikaa stressata ehkäisystä tällä hetkellä. Hormonittomalla linjalla on tarkoitus jatkaa, ja Lady comp, tai oikeestaan se pienempi malli Pearly, on hankinnassa heti kun luottokortti antaa myöten tehdä tilaus 😀 Oon lukenut siitä tosi paljon, ja oikeestaan kaikki on ollut niin positiivista että oon tullut siihen tulokseen että se vois olla mulle just passeli ehkäisyväline. En pane pahakseni jos saat yhteistyössä alekoodin lukijoille ;D

  • On my way

   Hienoa kuulla, että mielialat ovat tasaantuneet. Pitää itsekin nyt tarkkailla tuleeko minustakin tyynempi. 🙂

   Mahtavaa, että menkat ovat tulleet ihan normaalisti. Mulla on aina ollut aika epäsäännölliset (siis silloin nuoruudessa), että tavallaan en mitenkään ylläty jos ei kuulu ihan heti. Olisi myös hienoa oppia tuntemaan tuo ovulaatio mutta onneksi se on mahdollista tuolla tietsikalla ainakin. Itsekin olen näitä Lady-Comppeja googletellut ja eteen tullut pääosin positiivista palautetta. Toivon todella, että sillä homma lähtisi toimimaan… Mies on hieman epäileväinen ja ei oikein pysty luottamaan laitteeseen. Olen koittanut linkkailla hänelle eri juttuja sun muuta mutta silti. 😀

   Voin kysellä alekoodin perään. 😉

 4. Johanna

  heippa,

  Lopetin itse viime syksynä pillerit enkä alkaisi mistään hinnasta käyttämään hormonaalista ehkäisykeinoa enään! Säästyin itse kaikelta ”pahalta” mitä e-pillereiden lopettamisesta saattaa seurata. Ei finnejä, rasvoittuvaa tukkaa tai muutakaan. 🙂
  Ehkäisynä toimii nykyään ”varmat päivät”, itseasiassa on toiminut siitä lähtien kun lopetin e-pillerit. Tunnen kiertoni niin hyvi että tiedän päivät milloin on mahdollista tulla raskaaksi. Hyvin on tällä menetelmällä yli puoli vuotta pärjätty!

  • On my way

   Mahtavaa! Toivotaan ettei jälkioireita tulekaan. 🙂 Toi on mahtava tilanne jos tuntee kehonsa noin hyvin… Itse en tunne ollenkaan ja siksi en voi edes kuvitella tuollaista tapaa tässä vaiheessa.

 5. eva

  Itse sain pillereiden lopettamisen jälkeen paniikkokohtauksia ym epämääräisiä oireita. Kuukautiset tuli noin joka toinen kuukausi. Aloin olee jo ihan luulosairas mut onneks tajusin yhdistää oireet hormonikiertoon! Mulla oli iho myös tosi paskassa kunnossa. No mutta kuitenkin nyt olen ollut 1.5vuotta ilman hormonaalista ehkäisyä; kierto päivän tarkka, iho paremassa kunnossa kuin koskaan, ja kaikki oudot oireet poissa! 🙂 tunnen aina kun on ovulaatio ja sen jälkeen nyt jtn pms oireita mut tärkeintä kun tietää mistä johtuu ja tuntee oman kehon toiminnan.

  • On my way

   Hui, kuulostaapa oudolle. Mutta hienoa kuitenkin, että oireet ovat nyt historiaa. Niinhän se on, että nuo oireet taitavat pikkuhiljaa hävitä kokonaan, jos niitä sattuu tulemaan. Hanskoja ei saisi siis heittää tiskiin siinä vaiheessa, kun se naama kukkii…

   Tuo olisi tosiaankin idyllinen tilanne, että tuntisi kehonsa noin hyvin. Itselläni on vielä jonkun verran matkaa moiseen. 🙂

 6. ansu

  Minä lopetin e-pillerit viime marraskuussa. Sen jälkeen asennutin itselleni hormonittoman kuparikierrukan. Pillereitä söin n. 7 vuotta ja aina samoja. Lopettamisen jälkeen menkat on tullut ihan normaalisti joka kuukausi, ne vaan kestää nyt viikon, kun aikaisemmin kesti 3 päivää pilsujen kanssa. Ja vatsakipua on ollut menkkojen aikaan parina päivänä, aikaisemmin ei ollut ollenkaan kipuja. Tukka alkoi rasvoittua nopeammin, aikaisemmin olin 5-6 päivää pesemättä, nyt pesen joka toinen päivä. Finnejä tai aknea ei ole tullut. Syön joka aamu macaa puuron kanssa, ehkä se on auttanut? en tiedä .. Oon jotenkin mielestäni ollut hyvätuulisempi ja rennompi, kuin pilleri-aikaan. Tiedä sitten oonko oikeesti, mutta musta tuntuu siltä 🙂 En ole ajatellut enää ikinä palata pillereihin!

  • On my way

   Okei, itse myös siis pitkään miettinyt tuota hormonitonta kierukkaa. Mukava kuulla ettei sen kanssa kuitenkaan tuon suurempia ongelmia. Aika moni taitaa kokea etenkin nuo mielialamuutokset pillereiden lopettamisen jälkeen, itsekin odottelen tyyntä Juttaa kyllä suuresti. 🙂

 7. Jonna

  Käytin 16-vuotiaasta asti hieman alle 10 vuotta pillereitä, jotka otin alunperin selän ja rinnan akneen. Arvaa vaan jännittikö lopettaa? Aloin ajatella lopettamista, koska mulle alko tulla outoja vatsakipuja, joihin ei löytynyt lääkärin tutkimuksissa mitään syytä ja kovia päänsärkyjä. Viimeset napit söin lokakuussa 2013.

  Alkuun ei tullut mitään sen kummempia oireita, mutta jee, mahakivut alko kadota, samoin kuin kovat päänsäryt. Jossain vaiheessa tuli näppyjä hieman enemmän, mutta meni suht nopeasti ohi (ja tämä siis tuonne samalla ongelma-alueelle, mikä oli nuorempanakin, ei naamaan). Hiuksilla oli kanssa rasvottumisjakso, mutta nykysin ei enää rasvotu samaan malliin. Menkat alko tulla vasta yli vuoden tauon jälkeen ja olin just varautunut, että joudun menemään gynelle, mutta onneks oli kerrankin good timing 😀 Ekojen menkkohen jälkeen kesti melkein 2 kk, että menkat tuli taas, mutta nyt on jo kahdet kuukautiset tullut n. kk välein 🙂 Menkkavuodot on tullut muutamana päivänä aina menkkojen aikana normaalia kovempina ja luonnollisesti, jos vuoto on kovempaa, kivut on myös sillon kovempia (sekä maha että selkä). Silti voin kyllä kaiken kaikkiaan sanoa, että ei ole pienintä aikomustakaan palata enää ikinä pillereihin ja ehdoton ei kaikelle muullekin hormonaaliselle ehkäsylle. Pelottavampaa kuitenkin mun mielestä tollaset kovat fyysiset oireet vatsassa ja päässä, jossain vaiheessa liikku jo kaiken maailman syöpä yms. ajatukset mielessä.

  Kierukkaa ajattelin, kun viimeset pillerit oli tullut syötyä, mutta koska menkkoja ei kuulunut, gyne sano, että pitäis syödä parin kuukauden kuurina minipillereitä, että kierukka voitais laittaa, joten hautasin koko homman. Menkat oli sen verran pitkään poissa, että ollaan menty nyt sitten ihan kondomilla ja siihenkin hommaan tottunut. Ei toki niin spontaania kuin ilman sen kanssa touhuamista, mutta jotenkin jännittää tuo kierukka-ajatus, kun monet sanoo, että sen laittaminen voi olla hyvinkin kivuliasta 😛 Eli näillä mennään tällä hetkellä, jos alkaa kyllästyttää käärön kanssa leikkiminen, niin sitten varmaan pitää miettiä hommaa kunnolla uudestaan..

  Huh, tulipa tarina 🙂

  • On my way

   Ohhoh, meni vuosi menkkojen tuloon?! Kuulostaa hurjan pitkältä ajalta… Toivottavasti itse ei tarvitse odotella niin kauaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin on pääasia. 🙂

  • Jonna

   No sanopa muuta, kysyin varmaan kolmesti puhelimitse neuvonnasta, että onks tää ihan normaalia ja ne aina vaan toisti, että on on, vaihtelee henkilöstä.. 😀 Mutta tosiaan loppu hyvin kaikki hyvin. Kovasti niitä menkkoja tauon aikana kaipasi, mutta nyt kyllä muistaa taas, miksi niitä ei kaipaa 😀

  • Santtu23

   Ihan tavallinen aika kun on pitkään käyttänyt hormoniehkäisyä ja sitten lopettaa. Itsellänikin meni melkein vuosi. Toisaalta se ei omalla kohdallani haitannut yhtään, koska olen vela. Muita huomioita hormoniehkäisyn lopettamiseen liittyen; ihon kuivuus (lue: lähes atopia) vähentynyt huomattavasti, limakalvojen järkyttävä kuivuus helpottanut, seksihalut palanneet (hormoniehkäisy toimi koska ikinä ei tehnyt mieli, siitä aplodit lääketehtaille), kärttyisyys vähentynyt. Puoli vuotta ehkäisyn lopettamisesta iski sulkasato, hiuksia lähti paljon. Tiesin kuitenkin tämän liittyvän hormonitoiminnan muutokseen joten en järkyttynyt. Muutama näppylä tuli naamaan ja se siitä. Kaiken kaikkiaan olo on about 10 000 kertaa parempi kuin keinotekoisten hormonien kuormittamassa kropassa, joten varmaankin sanomattakin selvää millä linjalla aion jatkossa mennä.

   Ja vielä hiustenlähdöstä & hormoneista; hius reagoi shokkitiloihin (suuret elämänmuutokset, hormonitoiminnan muutokset ym.) VIIVEELLÄ. Eli jos hiuksia ei lähde 1 kk ehkäisyn lopettamisesta ei välttämättä kannata vielä korkata skumppaa; se nimittäin tapahtuu yleensä vasta noin 6 kk kuluttua lopettamisesta. MUTTA samasta syystä on turha myöskään alkaa panikoimaan mahdollisesta hiustenlähdöstä jos sitä ilmenee. Se menee kyllä ohi kunhan hormonitoiminta normalisoituu. Ja siihen menee AIKAA, kun on vuosia (allekirjoittanut) pumpannut kroppaansa ylimääräisiä hormoneja, niin ei ole ihan realistista odottaa kropan pystyvän korjaamaan tilanne normaaliksi parissa kuukaudessa. Niin että PATIENCE, people näiden biologisten juttujen kanssa!

 8. Petra

  Luen ekaa kertaa blogiasi ja oli pakko kommentoida, kun näin tämän päivityksen. Elikkä lopetin pillerit vähän yli vuosi sitten. Käytin pillereitä n. 4 vuotta putkeen. Ennen lopettamista mulla oli tosi usein pää kipeä eikä särkylääkkeet siihen auttaneet, mutta lopetettuani pillerit huomasin, ettei päänsärkyjä ole enää kuin harvoin.
  Akne mulla ilmestyi kesällä näiden superhelteiden aikaan ja koska mulla on muuten atooppinen iho, olin ihan pulassa ihonhoidon kanssa. Eli vaihdoin kaikki kasvonhoitotuotteet apteekin tuotteisiin. Rupesi onneksi helpottamaan syksymmällä.
  Ja sitten niistä kuukautisista. Tyhjennysvuoto mulla tuli normaalisti pillereiden lopettamisen jälkeen ja myös n. kuukauden jälkeen tuli toiset menkat. Mutta sitten ei kuukautisia ole tullutkaan, ennen kuin varasin lääkäriajan ja sain käynnistämishormonit (syksyllä) ja sen jälkeen vasta noin kuukausi sitten (taas käynnistämishormoneilla). Nyt odottelen lääkärille menoa, mikä on onneksi jo ensi viikolla. Täytyy sanoa, että tää odottaminen on aika turhauttavaa. Tekisin melkein mitä vain normaalista kuukautiskierrosta. 😀 mutta sen tiedän että pillereihin en enää palaa. 🙂

  • On my way

   Moikka, kiva kun tulit kommentoimaan. 🙂 Pillereiden kanssa päänsäryt ovat kaiit aika vaarallisia. Jos on esimerkiksi migreeni ei pillereitä saisi missään nimessä syödä. Mulla on varmaan sama edessä. Olivat meinaan jo silloin nuorena niin epäsäännölliset… Toivottavasti pamahtavat kuitenkin suhteellisen pian ettei tarvitse huolestua.

   Harva haluaa enää palata pillereihin jos lopettaa, tuntuu olevan meinaan enemmän sääntö kuin poikkeus. 🙂

 9. lotta

  Moi!

  En voi suositella laitetta. Itse tulin raskaaksi vaikka käytin tuota. 😀

  • On my way

   Moikka, kauankohan olit käyttänyt laitetta? Toisaalta eihän mikään ehkäisykeino ole 100 %:nen, pillereilläkin voi tulla raskaaksi. Siispä en välttämättä syyttäisi ehkäisytapaa… Olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin tilanteesta jos vaan haluat kertoa? 🙂

 10. Anni

  Moikka! Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Mulla on kahdenlaista kokemusta pillereiden lopettamisesta. Ensimmäisen kerran lopetin syötyäni pillereitä 8-9 vuoden ajan teini-ikäisestä lähtien (Mercilon). Silloin kokemus oli huono, minulla oli hankalia vuotohäiriöitä ja jouduin syömään lääkekuurin akneen. Vuotohäiriöihin ei ollut muuta keinoa kuin aloittaa pillerit uudelleen. Pari vuotta söin Zoely-merkkisiä ja ne oli parhaat pillerit ikinä! Kuukautiset jäivät heti kokonaan pois, ei mitään sivuvaikutuksia – elelin huoletonta elämää ilman ”naisten vaivoja”.
  Viime elokuussa lopetin pillerit, koska jotenkin alkoi tuo hormonien syöminen ahdistaa ja halusin nähdä miten kroppani toimisi luonnollisesti. Myös perheenlisäys olisi tervetullutta lähivuosina.. Nyt ehkäisynä keskeytetty yhdyntä tai kondomi vähän fiiliksen mukaan, kun tosiaan raskaus ei olisi maailmanloppu. Kuukautiset alkoivat pyöriä säännöllisesti jo syksyn aikana, tukka on pysynyt päässä eikä ihossakaan ole tapahtunut mitään radikaaleja muutoksia. Olo on kaikin puolin mitä mainioin ja onhan se aika kivaa tarkkailla kehoaan ja kiertoaan (olenko outo?!). Aloitin pillerit niin nuorena, että kierto oli silloin mitä sattuu ja ehkä nämä oman kehon luonnolliset ilmiöt eivät jaksaneet vielä kiinnostaa…
  Aurinkoista kevättä ja kiitos kivasta blogista! 🙂

  • On my way

   Moi! Kiva kuulla. 🙂 Mustakin olisi kiva oppia tuntemaan oma keho, olisi mahtavaa tietää oma kuukautiskierto ja muutenkin kehon toiminta paremmin. Tietokoneesta on apua tuossa puuhassa onneksi. Kokonaisuudessaan mukava kuulla positiivista palautetta pillereiden lopetuksesta, ehkä siis osa säästyy pahemmilta sivuoireilta. Toivon mukaan itse kuulun teihin. .)

   Aurinkoa sinunkin kevääseen ja kiitos itsellesi, kun lueskelet. 🙂

 11. Tanja

  En tavallisesti kommentoi blogeihin, mutta nyt kirjoitit niin mielenkiintoisesta aiheesta, että oli pakko tulla jättämään kommentti 🙂 Aloitin syömään pillereitä 20-vuotiaana ja söin niitä ilman taukoja viime syksyyn asti, eli yli 7 vuotta. Olin miettinyt lopettamista monta kertaa sen takia, ettei tuntunut hyvältä työntää kroppaan mitään ”ylimääräistä”. Taukoviikoilla minulla oli usein myös päänsärkyä, joka johtui melko varmasti pillereistä. Haluaisimme mieheni kanssa jossain vaiheessa myös lapsia ja kavereiden kokemuksien perusteella olin varautunut siihen, että kuukautiskierron palautumisessa normaaliksi kestäisi useita kuukausia. Lopettamisen jälkeen kuukautiseni eivät missään vaiheessa hävinneet vaan ovat tulleet säännöllisesti noin neljän viikon välein. Ainut muutos on ollut se, että kuukautiseni ovat paljon niukemmat kuin pillereitä käyttäessäni. Uskon, että tämä kuitenkin muuttuu pidemmän ajan kuluessa 😀 päänsäryt hävisivät ja mielialassakaan en ole huomannut eroavaisuuksia. Hiukset rasvoittuvat ehkä hieman nopeammin ja hiuksia on myös tippunut selvästi enemmän kuin pillereitä käyttäessäni. Mistään sulkasadosta ei kuitenkaan voi puhua 😀 iho on pysynyt ainakin tähän asti hyvässä kunnossa, mutta minulla on aina ollut hyvä iho. Uskon, että muutokset ja erilaiset vaikutukset vaihtelevat ihan käyttäjän mukaan. Itse olin kuullut kavereilta mitä erilaisempia näkemyksiä siitä, miten pillereiden lopettaminen vaikuttaa melkein kaikkeen. Itse olin melkein pettynyt kun mitään näkyviä muutoksia ei ilmaantunutkaan 😀 turhaan varmasti stressaat aknesta, jos sinulla on aina ollut hyvä iho, niin eiköhän se pysy sellaisena nytkin 🙂

  • On my way

   Mukava, kun nyt kommentoit. 🙂 Mahtavaa kuulla tällainenkin tarina jossa pillereiden lopetus ei ole aiheuttanut juuri mitään negatiivista. Voi kumpa itsellänikin olisi noin… Ihoa eniten pelkään mutta kuten sanoit, jos iho on aina ollut hyvä ei se toivon mukaan nytkään huonone. Tukka lähti aika mukavasti jo kerran, joten se voi olla todennäköisempi. Noh, kai sitä siitäkin taas selviää. Hahah, no mutta saat olla tyytyväinen! Niin monilla tulee kuitenkin jotain sivuoireita ainakin alkuun. 🙂

  • Katri

   Moikka! Tähän halusin heti kommentoida tuosta, että jos iho on ollut hyvä ennen pillereitä, niin ei lopetuksen jälkeen välttämättä näppylöitä tulisi. No minulla oli nuorempana/teininä aina täydellinen iho. Kokeilin 6-vuoden aikana kaikki mahdolliset pillerimerkit ja ehkäisyrenkaan. Olin mielipuoli kaikki nuo vuodet, kunnes tajusin että ne johtuvat tuosta luonnottomasta hormonista. Olin 6kk ilman mitään ja pienet näppylät tulivat lopetuksen jälkeen ja aina viikkoa ennen kuukautisia ja ovat tulleet siitä asti. Usein samoihin kohtiin naamassa, mutta kyllä niiden kanssa nyt pystyy elämään. Se on vain noin reilu yksi viikko elämästä. Ja todella puhdas ruokavalio ei ole auttanut asiaan. Viljoja käytän vähän, joten saattavat myös johtua niistä, mutta viljat ei tosin selitä sitä, että näppylät tulee aina viikkoa ennen menkkoja. Sen jälkeen, minulla oli kuparikierukka 6-vuotta. Suht säännölliset kuukautiset, vuodot alkuvuosina todella runsaat ja silloin ja edelleen ajoittain pahat pms-oireet. Nyt muutaman viikon ollut hormonikierukka, jonka pitäisi auttaa pms-oireisiin ja kuukautiset jäävät osalla naisilla vuoden kuluessa kokonaan pois. No kuukautiset tulivat ajallaan tällä viikolla. Vuoto erittäin niukkaa ja ei ollut juuri minkäänlaisia pms-oireita. Samat näppylät tulivat, kuin ennenkin. Hiukset pesen joka toinen päivä, eli ihan normaali rasvoittuminen kolmekymppisellä naisella. Katsotaan, mitä jatkossa tapahtuu!

 12. ****

  Ihan pakko kysyä, oletko keskustellut lääkärisi kanssa tuosta laitteesta? Kymmenisen vuotta sitten oli Suomessakin vielä myynnissä persona-laite, joka mittaa ns varmat päivät. Tiedän useammankin persona-lapsen.

  • On my way

   Hei, en ole keskustellut. En usko, että lääkäri tietää tuosta sen enempää kuin mitä pystyn itsekin ihan Lady-Comp Suomen nettisivuilta löytämään tai vaikka heiltä kysymään. Minä tiedän myös ihmisiä, jotka ovat tulleet raskaaksi pillereillä. Mikään ehkäisy ei ole sataprosenttinen, ei aina edes kondomi.

   Mielestäni jos harrastaa aikuinen ihminen harrastaa seksiä, on hänen kannettava vastuu siitä jos tulisikin raskaaksi. Jokainen kerta on aina mahdollisuus raskaudesta.

 13. Maria

  Moikka!
  Oon itsekkin painiskellut e-pillereiden kanssa. Noin vuosi sitten päätin vaihtaa Diane Nova-merkkiset pillerit johonkin vähän matalahormonisempaan luettuani kaikenlaisia kauhutarinoita veritulpista ja siitä miten ne on Ranskassa kielletty yms..
  No sain tilalle jotkin toiset, en kyllä tähän hätään muista nimeä, mutta meni just se puoli vuotta ja kunnon akne pärähti päälle samaan malliin kun joskus teini-iän kamalimmassa vaiheessa, ja ehkä jopa vielä pahempana koska tää oli sitä puhdasta hormonista sorttia joka tekee niitä syviä, kivuliaita finnejä joita ei saa pois niin millään voiteilla tai paikallishoidoilla. Meni hetki ennen kuin tajusin mistä tää akne tuli, mutta menin lopulta pyytämään Diane Novat takaisin. Ihan sama jos veritulpan riski kasvaa muutamalla prosentilla ja koko ajan kauhea hormonihuuru päällä, en vaan pystynyt enää jatkamaan sellaisella naamalla. Mutta nää on kai enemmän just tähän Dianeen liittyviä ongelmia. Toivottavasti sulla käy parempi tuuri! 🙂

  • On my way

   Moikka, etpä ole ainoa. 🙂 Eikäh, kuulostaapa ikävälle… Mulla myös tosiaan lähti tukka, kun vaihdoin pillerit mineihin. Olen siis miettinyt samaa, että jos pamahtaisi joku karsea akne palaisin pillereihin. Todella toivon etten sellaiseen tilanteeseen joudu.

 14. F

  Aloitin Yasminelle pillerit vuonna 2008 ollessa 21-vuotias ja lopetin niiden syömisen viime syyskuussa 2014. Eli 5 vuotta niitä tuli syötyä. Kierto palasi pillereiden lopettamisen jälkeen heti normaaliksi, ihon kunto vaihteleva, teini-iässä mulla oli aika paljon finnejä. Eniten olen havainnut muutoksen siinä, että kierron keskivaiheilla, oletettavasti ovulaation aikaan, alavatsa on turvonnut ja tuntuu menkkamaista kipua ja aivan kuin munasarjat/suolisto/alavatsa olisivat todella turvonneet. Tälläisistä oireista en muistaakseni kärsinyt ennen pilleteitä. Toisaalta pillerit estävät ovulaation/munasolun irtoamisen, joten voi olla että siitä syystä ”johtimet ovat jotenkin tukossa”. Ja edelleen vielä puoli vuotta lopetuksesta tämä vaiva on jatkunut. Onko muita, jotka ovat kiinnittäneet tähän asiaan huomiota?

  • On my way

   Joo, kuulostavat aika tyypillisille oireille. Mulla on ollut pillereiden kanssa juurikin tuollaista turvotusta ennen sitä väliviikkoa… Tosin ilman pillereitä en osaa vielä oikein sanoa, niin alussa vasta ollaan.

  • Anni

   Hei F, mulla on ollut samanlaista alavatsaoireilua pilleireiden lopettamisen jälkeen ja olen miettinyt myös, että johtuisiko ovulaatiosta. Mulla kans alavatsa turpoaa ja on mekkakipujen tyylistä vihlontaa, kipu menee yleensä ohi parissa tunnissa. Olen lukenut, että osa naisista kokee tällaisia oireita ovulaation aikana eli ihan normaalia pitäisi olla. Mietin, että voisin hommata kotiin jonkun sellasen ovulaatiotestin ja kokeilla mielenkiinnosta mitä se sanoo seuraavalla kerralla, kun tulee tuota alavatsakipua.

 15. Marissa

  Tosi mielenkiintoinen teksti! Luin silloin aiemmankin tekstin ja piti heti linkata tähänkin 🙂

  Mulla on vähän samoja aatteia asiasta, kun on myös tullut sieltä varhaasta teini-iästä saakka syötyä pillereitä. Mitä sitten kun lopettaa? Meneekö hormonitoiminta aivan sekaisin? Oon vielä siitä onnellisessa asemassa, että oon aina syönyt keltarauhas hormonia ja ne on sopineet tosi hyvin. Melkeinpä vosin sanoa, ett pelottaa lopettaa kun ne tekee musta niin tasapainoisen, iho on kunnossa, ehkäisy toimii ja menkkojakaan ei ole. Kukapa niitä kaipaisi takaisin 😀

  Kiitos tästä, hyvä että näistä asioista puhutaan ääneen.

  • On my way

   Mukava kuulla. 🙂 Noita samoja asioita olen itsekin punninnut… Tosin, mulla on ollut mielialojen vaihtelua etenkin viimeisellä liuskaviikolla. Itkuisuuttakin ja surumielisyyttä ilman, että tiedän mistä se johtuu. Epäilen myös vatsaongelmieni johtuvan osittain pillereiden pitkäaikaisesta käytöstä. Eli en voi sanoa, että täysin sopisivat…

   Niin, no nyt täällä odotellaan pelonsekaisin tuntein mitä tuleman pitää! Toivon mukaan pääsisin mahdollisimman helpolla…

 16. sara

  Tulipa oikeeseen aikaan tää postaus!:D lopetin itekkin pillerit tammikuussa ja tyhjennysvuoto tuli silloin normisti. Siitä eteenpäin en ole huomannut muita oireita kun et hiukset ehkä rasvottuu vähä nopeemmin ja paino on noussu 1-2 kg?! Luin tuostakin kokemuksia , et joillaki on noussu vielä enemmän ja siis lopettamisen jälkeen juuri. Jossakin luki, et hormonitoiminnan muutos saattaa kerätä nestettä tai jtn.. Olen nimittäin itse liikkunut todella paljon ja siksi vain ihmettelin nousua, vaikka tuo on ihan ok mulla ja painoindeksi tällä hetkellä n.19.8. Mulla on olllu paha akne, eli jos se tulee takaisin, niin alotan varmaan minipillerit (nekin sopi mulle kun joskus käytin niitä puol vuotta endoepäilyn takia). Eniten pelkään jos kivut tulee takas. Endometrioosia ei löytynyt laparoskopiassa joten sitä nyt toivon mukaan ei ole.. Mut kuten sanoin vaikka haluaisin olla ilman hormoneja,kokeilen varmaan vielä keltarauhashormonia jos kivut palaa pahana.:)

  • On my way

   No kiva! 😀 No itseasiassa nyt, kun sanoit aloin itsekin miettimään… En siis seuraa painoa mutta olen ollut huomaavinani turvotusta vaikka myös treenailen. Olen aina luullut, että kävisi toisinpäin. 😀 Tosin, itselläni e-pillerit eivät ole nostaneet painoa mitä ne aika monilla tekevät. Noh, katsotaan mitä tässä tuleman pitää. 🙂

   Toivottavasti siellä löytyy se hyvä balanssi hormonitoiminnan kanssa! 🙂

 17. Eppu

  Nämä e-pillereihin liittyvät jutut ovat kyllä sellaisia, että koskettavat todella monia naisia ja kaikkia varmasti hieman eri tavoin. Jokainenhan reagoi pillereihin tai niiden lopettamiseen hieman eri tavalla.

  Itse söin joskus ennen lapsien saamista pillereitä putkeen noin 10v. ja kun lopetin ne palautui oma hormonitoiminta normaaliksi suht nopsaan. Myös minä pelkäsin aknea, sillä teininä aloitin pillereiden käytön myös juuri lievän aknen takia. Onnekseni iho pysyi ihan ok kunnossa, mitä nyt oman kierron tietyssä vaiheessa ihossa on huomattavissa ”hormoninäppyjä” silloin tällöin. Pillerit lopetettuani huomasin, että migreenityylinen päänsärkyni katosi kokonaan. Sain siis aina aikaisemmin tauon aikana päänsärkyä, mikä johtuu siitä, että tuo 7 päivän tauon aikana hormonin määrä kehossa putoaa niin rajusti.

  Kahden lapsen saamisen jälkeen kokeilin ensin minipillereitä ja kolmea yhdistelmäpilleriä eikä mikään niistä sopinut minulle (mm. hirveää päänsärkyä ja tiputteluvuotoa koko ajan). Päädyin lopulta hormonikierukkaan, joka on ollut ihan mahtava. Toki siinäkin on hormonia, mutta huomattavasti vähemmän kuin pillereissä, koska vaikuttaa paikallisesti siellä missä kuuluukin. Ja kuukautisia ei ole juurikaan näkynyt (joskus jotain pientä, mistä selviää pikkuhousunsuojalla), mikä on myös suuri plussa. Ja koska kierukasta ei tule hormonia verenkiertoon, lakkaa sen vaikutus heti kun se poistetaan ja oma kierto pitäisi käynnistyä saman tien (ja raskaaksi voi myös tulla heti, jos se on haaveissa).

  Eli tällaisia kokemuksia minulla pillereistä.

  • On my way

   Oikeassa olet, kunnon kuuma peruna. 😀

   Hormoninäpyt ovat varmasti ihan luonnollisia, ei itseänikään sellaiset haittaisi mutta akne kyllä. Kierukka on ollut paljon täälläkin mietinnässä mutta ennemmin se hormoniton sellainen. Toisaalta laitto on jotenkin inhottanut aivan kamalasti… Ja ajatus siitä jos se ei sovi niin joutuisi samantien sitten mennä sen poistattamaan ja lääkärit eivät kuitenkaan edes poista samantien.

   Olisi ihanaa olla hormoniton ja saada hormonittomalla tavalla ehkäisy kuntoon.

 18. Jonna

  ”Varmoja päiviä” ei todellakaan ole olemassa eikä tuollainen laite voi taata noin suurta ehkäisyprosenttia!! Toivon todella, että jos tuohon päädyt, niin perheenlisäys on teille tervetullutta. On erittäin vastuutonta mainostaa näin epäluotettavaa ehkäisytapaa varsinkin, kun sinulla varmasti on paljon nuoria lukioita. Ehkäisyssä hormonittomat vaihtoehdot ovat kuparikierukka ja kondomi. Suututtaa tällainen todella paljon, koska hoidan työssäni raskaudenkeskeytyspotilaita ja valtaosa heistä on luottanut ”varmoihin päiviin” tai keskeytettyyn yhdyntään. Kyllä siinä meinaa itku tulla kun ihmiset eivät valistuksesta huolimatta ymmärrä, ettei raskaus katso kalenteria. Toivon todella, etten joudu tapaamaan sinua tai lukijoitasi työni puolesta.

  • On my way

   Suosittelisin tutustumaan ennen kuin tuomitsee noin jyrkästi. Täällä sinulle muutamia tutkimustuloksia: http://www.lady-comp.fi/tutkimustulokset-i-60.html

   Ai epäluotettavaa? Kuinka epäluotettavaa olisi mainostaa e-pillereitä, jotka aiheuttavat esimerkiksi veritulppaa? Mikään ehkäisytapa ei ole sataprosenttinen, kuten varmasti alan ammattilaisena tiedät. Ei edes kondomi! Varmoihin päiviin luottaminen ”oman pään mukaan” on epäluotettavaa. Lady-Comp ei kuitenkaan perustu varmoihin päiviin, vaan käsittelee jokaisen kierron erikseen. Eli näitä kahta ei voi verrata keskenään. 🙂 Vai onko jokaisella abortin tekevällä ollut Lady-Comp? Tuskimpa vaan…

   Enkä missään vaiheessa ole kehottanut ketään keskeytettyyn yhdyntään, koska se ei ole ehkäisytapa. Saatika sitten luottamaan omatoimisesti varmoihin päiviin. Me jokainen ollaan hyvin erilaisia ja toiset tosiaan pamahtavat paksuksi oli ehkäisytapa sitten kuinka luotettava tahansa. Toiset eivät tule raskaaksi ollenkaan… Abortin tekeminen on ikävä asia, itse olen aikuinen ihminen ja otan vastuun jos harrastan seksiä. Mielestäni jokaisen seksiä harrastavan tulisi ymmärtää se, että silloin ottaa jokaisella kerralla riskin raskaaksi tulemiseen. Abortti ei ole mikään leikin asia, siinä on kyse toisen ihmisen elämästä. Ja jos minulta kysytään, mielestäni seksi kuuluu aikuisille ihmisille, ei 13-vuotiaille. Nykymaailma vaan patistaa yhä nuoremmat seksin harrastamiseen mutta mielestäni seksielämä olisi hyvä aloittaa vasta aikuisiällä, jolloin sitä on vastuuntuntoisempi.

  • Lotta82

   Veritulppariski on tiedossa ja myönnetään, ja se on tutkittu riippumattomasti ja varoitus on pakkausselosteessa. Lady Compia on tutkinut lähinnä sen kehittänyt instanssi. Terve järki jo sanoo, ettei kukaan omaa tuotettaan saattaisi huonoon valoon ja näin ollen usein puolueelliset tutkijat vääristävät tutkimustuloksia tai jättävät negatiiviset tulokset julkaisematta (julkaisuharhana tunnettu juttu). Tämä on ihan arkipäivää tutkimusmaailmassa, johon kannattaa perehtyä huolella, ennen kuin alkaa hakemaan luotettavaa tietoa netistä. Tarvittaisiin siis täysin riippumattomia puolueettomia tutkimuksia, jotta laitteesta saataisiin riittävästi tietoa. Ja pelkään, että näin tutkittaessa laite ei enää olisikaan niin tehokas ehkäisymenetelmä. Sitä hyvin luultavasti pelkäävät myös sen kehittäjät. Kehotan suhtautumaan todella varauksella kyseiseen laitteeseen. Persona-lapsukaisia tunnen myös. Onnea matkaan kuitenkin!

  • On my way

   Tutkittu ja varoitus pakkausselosteessa mutta silti sitä annetaan joka toiselle pikkutytöllekin. Mielestäni se jos joku on vastuutonta! Mihinkähän perustelet, että laitetta on tutkinut vain sen kehittänyt instanssi? Minähän voisin väittää samaa vaikka muistakin ehkäisytavoista. Jos mietitään, että ihmiset luottavat aika hyvin tietoihin ja tutkimuksiin mitä löytyy vaikkapa ehkäisylaastarista, ovatko nekään tiedot sataprosenttisen varmoja?

   Naiset vaan käyttävät erilaisia hormonaalisia ehkäisytapoja, koska on pakko ja lääkäri näin määrää. Puhun nyt myös itsestäni. Aika harva loppupeleissä tutustuu edes niiden taustatietoihin, koska luottaa lääkäriin. Itse haluan tällä ikää jo ottaa vähän selvää ja jos mahdollista vaihtaa hormonittomaan tapaan. On se sitten tulevaisuudessani kuparikierukka tai Lady-Comp.

  • Jonna

   On totta, että e-pillereiden käytön ALOITUS lisää veritulpan riskiä ja kolmen kuukauden käytön jälkeen riski on palautunut siihen, mikä se olisi ilman pillereiden käyttöä. Terveellä, tupakoimattomalla nuorella naisella veritulpan riski on kuitenkin aivan olematon, joten vaikka se riski tuplaantuisi, olisi se edelleen niin vähäpätöinen, ettei sillä ole mitään merkitystä. Eri asia, jos olet ylipainoinen, tupakoit, sinulla on korkea verenpaine, vedät kaksin käsin kovia rasvoja ja omaat vielä sukurasitteen päälle. Tällöin lääkäri ei yhdistelmäehkäisymenetelmää voikaan potilaalle määrätä. Ja edelleen, hormonittomia, luotettavia ehkäisykeinoja on tarjolla: kondomi ja kuparikierukka. Kondomi tietysti edellyttää oikeaa käyttötapaa ollakseen luotettava ehkäisykeino.

   Linkittämälläsi sivulla esitellään peräti kahden tutkimuksen tulokset, vau! Kuulostaa tosi luotettavalta, kun niistä toinen on vieläpä tuotteen kehittäjän tekemä. Ehkäisyvälineenä en tuota ikimaailmassa suosittelisi kenellekään ja on erittäin epäeettistä ja moraalitonta mainostaa tällaista tuotetta lauseella ”Et tule raskaaksi ja voit elää vapaasti”. Onneksi tuote on niin kallis, ettei kovin moni ihminen toivottavasti siihen hairahdu.

  • Noora

   Luulisin että Lotta kommentillaan ajoi takaa sitä, että postauksessasi ei ole mainittu muiden tahojen teettämistä tutkimuksista aiheesta Lady-Comp, eli tottakai Lady-Compin sivuilla puolletaan sen ihmeellisyyttä ja mullistavuutta.
   Kaipaisin lisätutkimuksia ja taustoja ko. kapistuksesta. Ei vaikuta mielestäni kovin luotettavalle ja varmalle ehkäisymenetelmälle. Itse olen jo pitkän aikaa luottanut laadukkaisiin kondomeihin. Oikein käytettynä ei ole ollut ongelmia.

  • Lotta82

   Ihan siihen perustan, että itse professori Freundl kumppaneineen on näköjään ollut vetämässä useita tutkimuksia 🙂 Lääkkeitä tutkitaan suurissa ja laajoissa satunnaistetuissa, kaksoissokkoutetuissa ja kontrolloiduissa tutkimuksissa mm. yliopistoissa ja sairaaloissa. Näiden tutkimuksien takana eivät ole lääkefirmat. Hekin tekevät kyllä tutkimusta valmisteistaan, mutta ennen kuin lääkkeet hyväksytään myyntiin, ne käyvät läpi puolueettomat tutkimukset. Kuka tahansa voi väittää mitä tahansa siitä, kuinka muita ehkäisytapoja tutkitaan, mutta lääkkeiden (mm. laastarit ja pillerit) kohdalla asia vaan on näin. Lady Compin kanssa ei ole, sillä laki ei vaadi samantasoisia tutkimuksia siitä.

   Lääkkeisiin liittyy aina haittavaikutuksia ja jos ne ylittävät saavutetut hyödyt, lääke ei pääse markkinoille. Tämä pätee myös lääkkeeksi luokiteltuihin ehkäisyvalmisteisiin. Kukaan ei pakota ketään käyttämään hormonaalista ehkäisyä. Lääkäriin ei ole pakko hakeutua ehkäisyn takia ellei halua. Ihmisellä on itsemääräämisoikeus. Vastuu vaan täytyy kantaa omista valinnoistaan. Lääkärin määräämät lääkkeet ja heidän harjoittama hoitonsa on käypää hoitoa, joka perustuu juurikin riippumattomaan ja riittävän laajaan tutkimusnäyttöön. Piti siitä tai ei.

  • Lotta82

   Jutta, tässä mm. tietoa lääkkeiden myyntilupaprosessista: http://sic.fimea.fi/3_2013/laakevalvonta_kattaa_laakkeen_koko_elinkaaren

   Lady Compia saa myydä ja markkinoida ilman näin tiukkaa kontrollia, lääkkeitä ei. Ja reseptilääkkeitä ei saa lain mukaan edes mainostaa kuin lääkäreille ja terveydenhuollon henkilökunnalle.

   Toivon todella vilpittömästi että laite toimii ja on luotettava, lukisin myös mielelläni kokemuksistasi kun olet laitetta käyttänyt 🙂 Kehotan vain varovaisuuteen, kaikkea ei kannata uskoa mitä lukee ja kuulee. Hyvää alkavaa viikkoa!

 19. jappe

  Ite lopetin pillerit joskus viime marraskuussa käytettyäni niitä suunnilleen 1,5 vuotta. Niiden aikana kuukautiset tuli tietenkin säännöllisesti ja näin. Tähän päiväänkään mennessä mulla ei ole tullut yksiä ainoita kuukautisia. Lääkärit ei oo asiasta sen enempää kiinnostuneet missään vaiheessa. Olen sen verran nuori (16v), että en ole jaksanut edes ajaa asiaa eteenpäin, koska ei ole vielä ajankohtaista hankkia lapsia. Tiedän, että minun pitäisi tehdä asialle jotain, mutta en edes muista enää millaista oli kun oli kuukautiset! On vain niin helppoa elellä ilman kuukautisia, kipuja, kiukkukausia jnejne. Olossakaan ei ole mitään moitittavaa, joten ei yksinkertaisesti ole motivaatiota lähteä hakemaan niitä luonnollisia kuukautisia takaisin.

  • On my way

   No just, eivät ole kiinnostuneet? Aika erikoista meininkiä. Ehkä kannattaa varata aika yksityiselle puolelle jos sieltä saisi keltarauhashormonikuurin. Sillä pitäisi kuukautisten käynnistyä… Tuollainen tilanne ei varmaankaan vielä tuossa vaiheessa ole huolestuttavaa mutta suosittelen silti.

   Jos muuten asut Helsingissä, suosittelen Väestöliiton Seksuaaliterveysklinikkaa, se on hieman edullisempi vaihtoehto ja ajan saa suhteellisen nopeasti.

 20. H

  Itse lopetin hormonaalisen ehkäisyn jo muutama vuosi sitten ja olen ollut ehdottoman tyytyväinen päätökseen! Oma kroppa tuntuu ihan eri tavalla omalta ja ihmeellinen itkuisuus ja epämääräinen ahdistuneisuus on kadonnut. Olen paljon iloisempi nuori nainen nykyään, ja se on mahtavaa!

  Sitten ne miinuspuolet. Tukka lähti tuppoina joitakin kuukausia lopettamisen jälkeen. Elämäntilanteeni oli hiljattain ollut tosi stressaava tuolloin, joten vaikea sanoa, kuinka paljon tukanlähtö johtui ehkäisyn lopettamisesta. Todella ikävää se kuitenkin oli, mutta tilanne on onneksi sittemmin korjaantunut. Vielä ehkä näkyvämpänä ja tuntuvampana muutoksena on ollut myös se, etteivät kuukautiseni ole koskaan enää hormonien käytön jälkeen alkaneet. Tätä on selvitelty erikoislääkäreitä ja labroja myöden, mutta kukaan ei oikein osaa sanoa juuta tai jaata, sillä kaikki on näennäisesti kunnossa. Ainoaksi syyksi on keksitty hoikkuuteni ja suuret liikuntamäärät, jotka pitävät hormonitoimintani unessa. Pillereiden kanssahan vastaavaa ongelmaa ei ole, koska kuukautiskierto pysyy keinotekoisesti päällä – tämän kaltaiset asiat huomaa vasta hormonien lopettamisen jälkeen. Jos sulla ei siis menkkoja ala kuulumaan, niin lääkäriin selvittelemään asiaa!

 21. Pilleritön

  Moikka! Mulla on ollut käytössä muutamat hormoniehkäsyt, kuten yhdistelmäpillerit, minipillerit ja ehkäisyrengas. Yhdistelmäpillereitä söin vuosia, en mukamas huomannut mitään vaikutuksia ja koin ne mulle sopivaksi (olin silloin teini ja muutenkin aika ailahtelevainen, päänsäryt ja väsymys oli enemmän sääntö kuin poikkeus, sipsit ja karkit oli varmaan 80 % ravinnosta, viinaa meni varmaan joka viikonloppu ja unet oli mitä oli, ylipainoa oli hieman ja muutenkin olin tosi ”skarppi” :D). Päänsärkyjen vuoksi yhdistelmät vaihdettiin minipillereihin ja niitä ehdin syödä n. reilu vuoden. Koko sen ajan olin paljon pahemmalla tuulella kuin tuolloin aiemmin, olin ihan väsynyt ja tiputteluvuotoa tuli koko ajan. Vähän niinkuin kaikki noi mun ”normaalit oireet” olis tuplaantuneet. Pillerit vaihdettiin ehkäisyrenkaaseen ja en kyllä kokenut sitäkään sopivaksi. Minipillereiden jälkeen multa lähti tukkaa kasoittain, iho meni aika huonoon kuntoon, olin tikittävä pommi ja päätä särki hela tiden. En halua ees muistella mitä se olo pahimmillaan oli. Samaan aikaan asustin 3 kk homekämpässä, joten vaikea yhdistää mikä johtui mistäkin. Rengasta ehdin käyttää 3 kk, kunnes päätin, että kokeilen täysin ilman. Lopetin hormonaalisen ehkäisyn kevät-kesällä 2012 ja sen jälkeen voin sanoa voineeni NIIN HYVIN. Samoihin aikoihin aloin kyllä syödä vähän puolitiedostamattomasti enemmän ruokaa, paino putosi itsestään, olin virkeämpi kuin ikinä ja nooooh…sitten hurahdin kyllä kaiken maailman superfoodeihin ja ruokajuttuihin, mutta kohdallani se tapahtui niin, että niistä ei ikinä tullut ahdistusta aiheuttava tekijä, vaan innostuksen lähde ja olen osannut aika rennosti ottaa syömisten kanssa. En tuota aikaa kaivaten muistele. Ainoa huono asia on se, että menkat tulivat kerran lopettamisen jälkeen ja sen jälkeen niitä ei ole näkynyt. Olen normaalipainoinen, terve ja voin hyvin. Asiaa on tutkittu lääkärissä ja kilppariarvoni olivat hieman vajaatoiminnan puolella, mistä ei kuitenkaan ikinä ole mitään oireita itselleni koitunut. Viime syksynä tutkittaessa ne olivat jo viitearvojen sisäpuolella, hormoniarvot ovat normaalit, mutta ei…eipä mun niitä ikävä ole, mutta ei tämä kai normaalia liene? Olen menossa taas lääkäriin huhtikuussa ja katsotaan mitä silloin sanotaan.

 22. Mirre

  Hei! Olen vuonna -81 syntynyt ja aloitin e-pillerit 16-vuotiaana. Söin Meliane ja Yasminelle merkkisiä pillereitä 32-vuotiaaksi. Lopetin joulukuussa 2013. Halusin päästä eroon hormonaalisesti ehkäisystä, koska koin että päänsäryt ja puristava tunne pään ympärillä lisääntyivät viimeisinä pillereiden käyttövuosina. Aloitin saman tien Lady Comp laitteen käytön. Kuukautisten palasivat heti normaaliin kiertoon eikö iho oireillut mitenkään. Lady Comp tuntui todella luotettavalta ehkäisyltä ja olin hyvin tarkka että seksiä tapahtuu vain laitteen palaessa vihreänä. Keltaisina ja punaisina päivinä emme riskeeranneet ehkäisyn suhteen. Kaikki sujui mainiosti kunnes toukokuussa 2014 huomasin olevani raskaana. Jouduin käymään läpi epämielyttävän abortin ja gynekologin saarnan siitä kuin Lady Comp ja vastaavat laitteet ovat epätarkkoja ja on todella tyhmää minulta että sellaisen edes hankin. Käytän taas pillereitä tällä hetkellä ja tuntuu todella typerältä pilata kehoaan hormoneilla, mutta vielä en ole keksinyt mikä olisi paras mahdollinen ehkäisymenetelmä. Varmoihin päiviin en aio enää luottaa.

 23. aanaV

  Lopetin e-pillerit 1v 1kk sitten, kun sain syvän laskimotukoksen. Tästä syystä hormonaalinen ehkäisy on koko loppuelämäksi kiellettyä ja eipä kyllä tulisi mieleenikään niitä enää aloittaa. Mulla kierto tasottui samantien, mutta ihon ja hiusten kanssa on ollut hieman päänvaivaa. Hormonit tuntuivat puskevan ihosta läpi, joten näppyjä tuli aika paljon. Onneksi vain ensimmäiset kuukaudet, joten nyt tässä vaiheessa ihon kunto on jo suht normaali. Eli mitään aknea ei siis puhjennut! Hiuksia myös tuntui irtoavan enemmän kuin normaalisti ja taisi ne myös rasvoittua nopeammin. Nyt kun lopetuksesta on jo yli vuosi, on kaikki onneksi ihan ok.

 24. Kiltsi

  Nuorena lääkäri määräsi minulle e-pillereitä erittäin kivuliaisiin ja runsaisiin kuukautisiin sekä pahaan akneen. Söin niitä n. 7 vuotta ja lopetuksen jälkeen kuukautiskiertoni oli aivan sekaisin, siis kierto oli todella pitkä. Lääkäri sanoi, että se on hyvin tavallista, kun kehon pitää itse alkaa herätellä ”nukuksissa ollutta” hormonitoimintaa. Sain myös siihen herättelyyn lääkettä, nimeä en enää muista. Mutta tuosta on jo liki 10 vuotta aikaa ja kierto on pitkä edelleenkin, vaikka normaalin rajoissa.

  Keho on ihmeellinen, sillä hormonaalisen ehkäisyn jälkeen oma hormoonitoiminta voi muuttua aivan erilaiseksi mitä ennen pillereitä. Hormonitoimintaan vaikuttaa niin moni asia, kuten oikeanlainen ravinto sekä elämäntavat. Suosittelen hormonitasapainosta kiinnostuneille Kaisa Jaakkolan kirjoja. Painavaa sanaa!

 25. Katri

  Moi vielä uudestaan! Kommentistani jäi näköjään muutama viimeinen lause pois. Piti siis suositella kaikille pahoihin pms-oireisiin mielialavaihtelua koskien, syömään aina viikkoa ennen kuukautisia tuplamäärän omega3, jossa enemmän EPAa ja tuplamäärän B6- vitaminia. Toimii todella!

 26. Anna

  Itse söin pillereitä muistaakseni lähemmäs 6v. Ja yhden lyhyen tauon pidin välissä. Suurimmat muutokset itselläni oli kierrossa ja ihon huonossa kunnossa, todella pahaa aknea ei puhjennut, mutta sen verta häiritsevänä kuitenkin että yhen tetrasyl kuurin olen syönyt ja itsetuntoonhan tuo ihon huono kunto vaikutti todella suuresti, kun koko ikänsä tottunut todella hyvään ihoon. Nyt 3-vuotta pillereiden lopetuksen jälkeen kiertoni on viimeisen muutaman kk. aikana muuttunu säännöliseksi 4vko kierroksi entisen 6-8vko sijaan ja ihon kunnon muutoksen ovat huomanneet itseni lisäksi muutkin. Niin pitkä tie tämä hormonihuuruista toipuminen on ollut, että minkään moiseen hormoniehkäisyyn en tule koskaan palaamaan. Eli tällä hetkellä täällä mennään täysin riskillä ja varmoilla päivillä mitä ehkäisyyn tulee, mutta olen sen riskin valmis ottamaan ennemmin kun laitan enää omaa kehoani sekaisin. 🙂

 27. Nina

  Mulla n. 2kk lopetuksesta. Ekat menkat alkoi päivää ennen ku normisti pillereillä, mut kesti vaan pari päivää. (Ei ollu myöskää minkäänlaisia kipuja.)Tiedä sit oliko ees oikeet menkat vai mitä. Kamalat migreenit loppui ja töissä jalat ei enää turpoo ja oo niin kipeet. Myös silmänkostutustipat pystyny lopettaa ku silmät ei enää kuivat:DHiukset rasvottuu nopeemmin ja niitä lähtee jonkin verran. Finnejä ei oo tullu mut ei ollu niit ennen pillereitäkää. Yks huono juttu on se et pari kiloo tullu turvotuksena ja kuvis näkyy kuinka hirveet silmäpussit tullu!! (Samat elämäntavat ollu kokoajan) luotan kyl siihe et sit ku lopullisesti tasoittuu omat hormonit niin tää kamala turvotus,joka nyt ei lähe millään ni tasoittuu…

 28. Niina

  Moikka! Mä lopetin e-pillerit vuosi sitten. Kuukautiset alkoi mulla n. 3 kk lopettamisen jälkeen. Itse söin pillereitä yli 10 vuotta. Kuukautiskivut oli alkuun kamalat, mutta hävisivät jossain vaiheessa kokonaan. Hiukset rasvottuu ehkä hiukan enemmän, mutta hiukset on paksuuntuneet entisestään. Kipeitä hormonifinnejä tulee myös useemmin leukaan. Mutta onneks tupla-annos sinkkiä on auttanu hiukan. Itsellä kun on herkkä pintakuiva sekaiho. Kropasta on myös hävinny ylimääränen turvotus.

 29. Berni

  Moi, aknehan on tulehdus ja siihen löytyy kyllä muitakin lääkkeitä kuin e-pillerit. Itselläni puhkesi 3v lopetuksesta akne, ja se saatiin antibiootilla ja geelillä kuriin.

  • On my way

   Usein lääkärit kuitenkin kuulemma määräävät pillerit uusiksi, valitettavasti. Tietenkin itse voi valita mille tielle lähtee…

 30. Melisa

  Kiva kun olet kirjoittanut tästä aiheesta! Puhuttaa varsin monia. Itse käytin pillereitä 10 v ja lopetin kun aloimme toivoa raskautta. Ekat menkat tuli vasta 6 vk:n kuluttua ja siitä kierto kuitenkin normalisoitui nopeasti. Aknesta olin kärsinyt aiemmin, joten pelkäsin sen paluuta, muttei niin ole käynyt, onneksi! Paino sen sijaan nousi 1-2 kg ja se tuntuu olevan sitkeää hormoniturvotusta. Joku muukin taisi mainita samasta. Toisaalta painoin ennen lopetusta 49 kg niin ei ollut maailmanloppu, joskin turvottelu on muuten vähän ikävää.

  Kävi niin, että aikaa kului eikä raskautta kuulunut. Vuodot ja kivut alkoi paheta joka kierrolla. Reilu vuosi pillereiden jätöstä olin vuotojen vuoksi anemisoitunut kunnolla. Hb oli tippunut vuodessa 135:stä 110:een.. 🙁 ei muuta kuin endometrioosiepäilyn vuoksi laparoskopiaan, joka paljasti endometrioosin. Kaikki poistettiin ja kivut ja vuodot väheni radikaalisti. Hb nousi 3:ssa kuukaudessa 133:een.

  Raskauden osalta (joka nyt ei tähän sinun lopettamiseen muuten liity, mutta kerron kun vauhtiin pääsin..) olemme nyt menossa IVF-hoitoon. Ihan turhaan tuli syötyä 10 v pillereitä ja kärsittyä mielialan heittelyistä. Tosin endonhan ne piti kurissa. Mutta silti, jos olisin tiennyt etten raskaaksi tulekaan ilman hoitoa niin en olisi laittanut itseäni sivuoireista suotta kärsimään.

  Yksi plussa lopettamisesta täytyy vielä mainita: hiukset ovat tätä nykyä paljon tuuheammat ja elinvoimaisemmat ja pidemmät kuin pillereiden aikaan! 🙂

 31. Elina

  Mä lopetin pillerit n. 1,5 vuotta sitten ja pari kuukautta myöhemmin teini-iästä tuttu akne pamahti naamaan. Aattelin eka, että yrittäisin päästä siitä eroon muulla tavoin, ku pillereitä syömällä, mutta enhän mä montaa kuukautta jaksanu sitä, joten aloin taas syömään pillereitä. Siitä meni puol vuotta, niin iho oli taas normaalissa kunnossa. Veikkaisin siis, että se on liitoksissa siihen millanen oma iho on, koska mulla akne oli ainakin vanha tuttu… En kuitenkaan haluais syödä pillereitä loppuikääni, niin saa nähdä miten käy. Jos seuraavalla kerralla yrittäisi pärjätä pidempään ilman pillereitä ja toivoa, että se laantuisi muilla lääkkeillä.

 32. Pauliina

  Minä söin pillereitä varmaan jonkun viisi vuotta, alaikäisenä aloitin enkä koskaan muista sen suuremmin saaneeni tietoa mitä kaikkea paskaa ne myrkyt aiheuttaa. Kesti lopulta itseltä jonkun aikaa tajuta ja yhdistää ne kaikki oireet juuri pillereihin. Oli painonnousua ja turvotusta, käsittämätöntä päänsärkyä ja huonoa oloa, virtsatieongelmia, haluttomuutta, kipuja yhdynnässä; kostuminen vaikeampaa ja limakalvot todella ohuet jolloin sinne tuli lähes aina haavoja yhdynnässä, jonka jälkeen seksin harrastaminen oli täyttä tuskaa. Edes liukastusvoiteet eivät tarpeeksi auttaneet. Olin myös todella herkkä ja kiukkuinen, itkin paljon ja parisuhteeni voivat huonosti. Nämä oireet pahenivat vuosi vuodelta ja kun äitini ehdotti että mitä jos kaikki johtuukin pillereistä? Olin ensin epäilevä, mutta lopulta uskalsin lopettaa ne. Lopettamisesta on nyt 1,5vuotta. Minäkään en ensin kokenut mitään ahaa-elämystä, että kaikki oireet olisi hävinneet vaan tuosta noin. Menkat tulivat pari kuukautta normaalisti, ja sen jälkeen oli joku puol vuotta ettei niitä näkynyt. Nyt viime syksynä ne alkoivat pyöriä normaalisti, mutta tämän vuoden alusta on kierto taas alkanut olemaan yli 40päivää. Todella outoa heittelyä, mutta en huolestu sillä tärkeintä on että pääsin siitä hormonihelvetistä eroon. Tänään olen onnellinen ja iloinen nuori nainen, vailla minkäänlaisia kauheita oireita joita pillerit minulle aiheutti. Lopetettuani ongelmat vähitellen hävisivät ja olo parani kuukausi kuukaudelta. Ja sain oman itseni takaisin. 🙂 Ainoana miinuksena mainittakoon akne, joka minulle viime kesänä puhkesi. Itsetunto sai suuren kolauksen, mutta ihotautilääkärillä käväisin ja sain roaccutan-kuurin. Sitä söin puoli vuotta ja ihoni on nyt todella hyvä! Parempi kuin koskaan! Hormoneista toipuminen kestää todella kauan ja on järkyttävää kuinka paljon niitä popsitaan. Tiedän monta tapausta miten negatiivisesti ne ovat vaikuttaneet raskaaksi tulemiseen, ja mm. siskoni ei ole niiden takia pystynyt tulemaan raskaaksi 2v yrittämisen jälkeen. Itseeni en tunge enää koskaan yhtäkään ylimääräistä hormonia!!

  Viime lokakuussa innostuin Lady-compista! Netistähän löytyy todella vähän kokemuksia laitteesta suomeksi, mutta ne mitä löytyy ovat pääasiassa positiivisia! Ja myös englanniksi löytyy todella hyviä kokemuksia ja jenkeissähän nämä ovat jo todella yleisiä! Suomeen kaikki tulee jälkijunassa! Itsellä ei ole mitään moitittavaa! Elän parisuhteessa ja seksiä on paljon, viikossa noin toistakymmentä kertaa vähintään ja kaikki hyvin tähän asti! Raskaaksi en ole tullut kun olen koneen mukaan mennyt. 🙂 Vaikka kiertoni on sekaisin ottaa se senkin huomioon ja antaa päiviä sen mukaan. Ihanan luonnollinen ehkäisytapa ja on mahtavaa oppia tuntemaan omaa kehoaan paremmin! Rohkeasti vaan kone käyttöön! 🙂 Ja kuten itse oletkin tuolla sanonut, ei mikään ole 100% varmaa ja aina täytyy itse ottaa vastuu kun seksiä lähtee harrastamaan. Mutta kiitos hyvästä postauksesta! Varmasti ajankohtainen aihe ja hienoa jos Lady-comp pääsisi näkymään blogissasi ja näin yleistymään täälläkin! 🙂 Ihanaa kevättä sulle ja pahoittelut pitkästä kommentista! 😀

  • On my way

   Ihanaa kuulla positiivistakin palautetta laitteesta eikä pelkkää tyrmäystä. 😀 Jokainen valitkoon oman ehkäisytapansa, itselleni hormonien pumppaus riitti tällä erää. On tosiaan ollut nyt päivittäisessä käytössä ja odotan jo muitakin valoja kuin keltaista. Mielenkiinnolla lähden seuraamaan miten se tosiaan toimii käytännössä. Olen kuullut, että laite antaa ennemmin punaista valoa kuin vihreää, eli mitään turhia riskejä se ei anna siinä vaiheessa kun kehosi tuntee.

   Oleppas hyvä, kiva kuulla, että postaus miellytti. 🙂 Ja sinnekin ihanaa kevättä, kiitos kun kävit kommentoimassa!

 33. souphie

  Pakko antaa vähän palautetta että sulla on viimeaikoina ollut äärettömän mielenkiintoisia ja monipuolisia postausaiheita, jatka samaan malliin<3 Mä tykkään!

  • On my way

   Kiitos, todella tsemppaavaa kuulla. 🙂

 34. M

  Toi Lady-Comp sopii varmaan ennemminkin niille, jotka etsivät sopivaa päivää tulla raskaaksi. 😀 Et voi oikeasti olla noin aivoton että mainostat tuota ”ehkäisynä”. Sulle on varmaan uutta tietoa että siittiöt voivat elää pimperossa jopa 5 päivää ja jopa kuukautisten aikana voi tulla raskaaksi. Tietenkin olet ”velvoitettu” mainostamaan kapistusta kun olet sen ilmaiseksi saanut käyttöösi.

  • On my way

   Kyllä se siihenkin tarkoitukseen sopii. Ööh, luuletko tosiaan ettei tuossa ole otettu huomioon noita seikkoja? Laite EI perustu varmoihin päiviin ja ohjelmoinnissa on huomioitu myös siittiöiden säilyminen kehossa. En ole velvoitettu kirjoittamaan mistään mistä en halua, ihan tiedoksi vaan. 🙂 Minä tosissani haluaisin siirtyä hormonittomaan ehkäisyyn ja tämä sopii tähän hetkeen erinomaisesti.

 35. Miia

  Hei!
  Itse lopetin yaz-pillerit viime kesän lopulla. Minulla alkoi myös tulemaan paniikkikohtauksia ja muutenkin mieli oli maassa koko ajan. Olin syönyt pillereitä n.3 vuoden ajan. Ei ole aikaisemmin ollut paljoa yhtään finnejä joskus muutama siellä täällä, no n.4-6kk lopettamisen jälkeen alkoi naamaan varsinkin leuan alueelle tulemaan finnejä ja vieläpä kipeitä sellaisia! Sekä yläselkään, josta olinkin ihan järkyttynyt. Tällä hetkellä vieläkin yritän taistella finnejä vastaan, eiköhän ne siitä katoa kun hormonitoiminta alkaa tasapainottumaan 🙂 Mieli ainakin on parempi kuin pitkään aikaan!

 36. K

  Moikka!

  Itse lopetin pari kuukautta sitten (hormonaalisen) ehkäisyn, olin syönyt 9 vuotta nuoresta asti Yasminelle- pillereitä sekä kokeillut muutaman kuukauden ehkäisyrengasta. Itselläni on ollut lievä akne johtuen aikoinaan gynekologin määräämistä keltarauhaishormoneista. E-pillerit tasasivat hormonitoiminnan ja iho on ollut hyvässä kunnossa pillereiden popsimisen aikaan.
  Nyt tosiaan lopetin kokonaan ja kerran kuukautiset tulivat, mutta nyt niitä ei näy missään! Varmuuden vuoksi olen tehnyt muutamaan otteeseen raaskaustestin, mutta negatiivista se näyttää 😀
  Pelkään itse myös, että iho alkaa kohta oireilemaan ja kuukautiset tulee ja menee aivan sekaisin..
  Mutta en todellakaan halua palata tuohon hormonaaliseen ehkäisyy, täytyy tässä itsekin hieman miettiä seuraavaa siirtoa 😀

 37. Lode

  Hei!
  Oletko ollut tyytyväinen ladycompiin? Olen pari vuotta miettinyt sen hommaamista ja ottanut selvää laitteesta. Olen ollut jo monia vuosia ilman hormonaalista ehkäisyä. Tämä ladycomp on tosiaan pitkään kiinnostanut, joten olisi kiinnostava kuulla sun kokemuksia siitä 🙂
  Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kevättä!

 38. Alisa

  Heippa, olipa kiva löytää sun blogi, taidankin jäädä seuraamaan 🙂 Muutaman jutun ehdin lukea ja tykkäsin sun kirjoitustyylistä.

  Ehdinkin kirjoittaa oman e-pillereiden lopettamistarinani tänne: https://korvaamatonta.wordpress.com/2015/05/19/ihanat-katalat-e-pillerit/ eli oon siis lopettanut n. 6kk sitten pillereiden syönnin ja kärsin parhaillaan siitä aknevaiheesta… Ei mitenkään paha, mutta pientä näppylää tullut sinne tänne naamaa. Voisi olla pahempikin, mutta kovasti tässä jo odotellaan sitä vaihetta, kun jämähormoonit on poistuneet kehosta ja kehon balanssi taas löytyy 🙂

  • Ina

   Hei! Olisi kiva tietää että alkoiko sinulla menkat tai hormonitoiminta rullaamaan itsestään? lopetin itse pillerit monen vuoden syömisen jälkeen (tästä siis jo 6v aikaa), mutta menkkoja ei kuulunut yli puoleen vuoteen ja lopulta olin asiasta niin stressaantunut että ne aloitettiin lääkkeellisesti.. Tästä syystä en suosittele e-pillereitä kenellekään, kun ne sotkee hormonitoiminnan kokonaan!..

 39. Iinu

  Hei,
  Oletko ollut tyytyväinen Lady Comp-laitteeseen? Olisi tosi kiva kuulla kokemuksiasi, koska ko. ehkäisymenetelmästä löytyy vielä melko vähän käyttäjäkokemuksia. Itse olen myös pohtinut laitteen hankintaa, sillä en halua laittaa ylimääräisiä hormoneja kehooni.

 40. Emma

  Öhöm, no totta kai Lady Comp kertoo omilla sivuillaan tuotteensa olevan hyvä ja tehokas, ihan samoin kuin Bayer mainostaa omia lääkkeitään ja e-pillereitään tehokkaina ja hyvänä ehkäisymuotona 😉 ei tässä ole mitään väärää tai mitään ihmeellistä. Yrityksen tarkoitus on katsokaas tehdä mahdollisimman hyviä tuotteita ja myydä ne kuluttajille mahdollisimman hyvällä hinnalla. Sen sijaan tämä kaiken uuden vastustus suomalaisissa on erittäin kummallinen ja toistuva luonteenpiirre. Sitten kun joku ehdottaa tai haluaa kokeilla jotain uutta, häntä aletaan haukkua aivottomaksi. Pätee näköjään sekä politiikassa, että muilla elämän osa-alueilla…

  Jos käytät Lady Compia oikein, eli mittaat joka aamu ennen ylösnousua lämmön etkä harrasta seksiä ilman kortsua punaisina päivinä, et tule raskaaksi. Ei tässä ole kyse mistään hömpötyksen markkinoinnista, vaan biologian totuuksista. Nainen ei voi tulla raskaaksi muulloin kun ovuloidessa sekä yhden päivän sen jälkeen, that’s it. Siittiöt voivat elää naisen elimistössä enintään 5 päivää, mikä on otettu Lady Compin valmistuksessa huomioon. Biologinen totuus on myös se, että jokaisen naisen kehonlämpötila nousee ovulaation aikaan, jonka tietokone mittaa 0,25 asteen tarkkuudella limakalvolta. Jos lämmöt ei nouse, et myöskään ovuloi. Se jos joku käyttää laitetta väärin ja tulee raskaaksi ei ole Lady Compin valmistajien vika.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *