On my way
On my way

Dubain aavikolla

Dubaihin matkatessamme minulla oli yksi ehdoton toive sen suhteen, mitä haluan matkalla nähdä. Se ei ollut tyypillinen Burj Khalifa tai Dubai Mall, vaan aavikko. Jostain syystä olen jo vuosia halunnut käydä aavikolla ja Dubaissa tuo on mahdollista, joten päätös matkasta aavikolle tehtiin jo ihan loman alkumetreillä. Ystäväni taas oli pitkään toivonut kamelilla ratsastamista, joten päätimme yhdistää molempien toiveet ja varasimme matkan Dubain aavikolle aamupäivän kameliratsastukseen.

Olen aina suhtautunut hieman skeptisesti kaikkiin villieläimillä ratsastuksiin, koska pelkään, että eläin kärsii enkä halua tukea sellaista toimintaa. Ystäväni sai minut kuitenkin vakuutettua kertomalla kuinka nämä kamelit ovat puuhaan jalostettuja ratsastuskameleita, eivätkä mitään luonnosta pyydystettyjä eläimiä joiden vapaus olisi riistetty. Kamelifarmille saavuttuamme huomasin myös kuinka hyvin kameleita kohdeltiin ja eläimistä näki, että ne eivät kärsi. Ratsastus ei myöskään kestänyt tunti tolkulla, vaan siihen kuului pysähdyksiä ja lepohetkiä. Silti kamelien kuonokopat saivat minulle vähän pahan mielen mutta nekin ovat kuulemma sitä varten, että kamelit sylkevät. No joo, ehkä olen vähän liian herkkis näissä jutuissa ja mietin liikaa, sillä kokemus oli kuitenkin aivan mahtava.

Aavikolla oli tosiaan kerrassaan upeaa. Vaikka tavallisesti ihmiset haluavat niihin iltaratsastuksiin, halusimme me varata ajan aamulle hieman lyhyempään reissuun. Oli todella rauhoittavaa ratsastaa rauhallisella aavikolla, jossa hiekka pöllysi ja kuului ainoastaan tuulen kohina. Kamelilla ratsastaminen tuntui aluksi todella oudolta verrattuna hevosella ratsastamiseen, mutta siitä oppi kyllä aika nopeasti ensijännityksen laannuttua nauttimaan. Kamelin hidas liikkuminen ja keinunta osoittautui nimittäin loppupeleissä hyvinkin miellyttäväksi.

Safari on vähän kuin metsä – paikka jossa omille ajatuksille on tilaa. Tuonne olisi upeaa päästä ihan vaan itsekseen istuskelemaan ja ihmettelemään. Me varasimme matkamme Arabian Adventuresin kautta ja pakko sanoa, että kerrankin valmis retki oli kokonaisuudessaan aivan täydellinen – ja tämä ei muuten ole maksettu mainos. Kuljetukset, ratsastus, aamiainen, henkilökunta – kaikki vastasi kuvausta ja minkään asian suhteen ei oltu liioiteltu kuten usein näissä turisteille suunatuissa matkoissa on tapana. Olimmekin molemmat todella tyytyväisiä 70 euron satsaukseen, josta lähdimme ihanat muistot rikkaampina.

Pahoittelut, että postaus on aika kuvapainotteinen mutta olosuhteet olivat niin siistit, että tuli napattua kuvia hieman enemmänkin. Voin kuvitella, että auringonlaskun aikaan aavikolla saa vieläkin upeampia kuvia mutta olin kieltämättä tyytyväinen myös näihin ennen keskipäivää napattuihinkin otoksiin. Jos joku ihmettelee hatun puuttumista ja paljaita olkapäitä niin Dubaissa oli tosiaan sen verran viileämpi jo loppulomasta, että tuolla safarin kovassa tuulessa jopa palelin jossain kohtaa. Jos tuonne matkustaa yhtään paahtavampaan ajankohtaan niin on toki syytä pukeutua huomattavasti peittävämmin jotta ei pala.

Lämmin suositus siis aavikolle jos Dubain suuntaan matkustat! Ehdottomasti kannattaa satsata tuohon elämykseen jos on yhtään aikaa ja ylimääräistä rahaa. Ensi kerralla haluaisin yön yli kestävälle aavikkomatkalle, joka kuulostaa kyllä niin ihanalta!

Onko teistä moni vieraillut aavikolla?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *