On my way
On my way

Blogimaailma muuttuu, minä en

Jos yhtään blogimaailmaa seurailee, ei viime aikoina ole voinut välttyä teksteiltä koskien blogien suunnanmuutosta ja spekulaatioita siitä, mikä on se suunta, mihin ollaan matkalla. Moni bloggaaja on kirjoittanut, kuinka tämän päivän blogien kiiltokuvamaisuus ja täydellisyys ahdistavat, mutta sisällön on silti pakko olla laadukasta, jotta pysyy menossa mukana. Kun ennen yhden tekstin kirjoittamiseen ja kuvien ottamiseen meni puolisen tuntia, nykyään siihen saattaa mennä jopa kokonainen työpäivä – välillä jopa rutkasti enemmän. Blogin pitäminen vaatii kirjoittajalta paljon aikaa, ideoita, luovuutta, visuaalista silmää, kirjoitus- ja valokuvaustaitoja, sekä ylipäänsä kykyä koukuttaa lukijat. Tänä päivänä, kun blogeja on satoja ellei jopa tuhansia, on kaikki huomattavasti kovemman työn takana kuin aikaisemmin.

Blogimaailma

Itse aloitin kirjoittamisen keväällä 2010, eli kohta seitsemän vuotta sitten. Pari ensimmäistä vuotta poistin joskus nolostuksissani, mutta iso osa noista vanhoista postauksista on edelleen tallella. Kun niitä katselee ei voi kuin todeta, että pitkä matka on tultu tähän missä nyt ollaan. Alussa en osannut kirjoittaa laisinkaan ja teksti oli niin kankeaa. Aiheet olivat myös todella tylsiä (ainakin nyt omasta mielestäni) ja en oikeastaan ajatellut yhtään mitä kirjoitin. Toisaalta, enpä tuolloin muutenkaan ollut ihmisenä kovin kypsä tai pohdiskeleva, joten ymmärrän täysin. Tänä päivänä ollaan tosiaan pisteessä, jossa en olisi osannut koskaan edes kuvitella olevani. Kirjoitan aiheista jotka minua kiinnostavat, jaan elämäni ilot ja surut teille, rakastan kirjoittamista ja teen tätä koko sydämestäni. Näiden vuosien varrella olen myös innostunut valokuvaamisesta ja koen, että kehittynyt siinäkin hurjasti. Ja se mikä on tietysti myös muuttunut on, että blogini toimii nykyään itselleni harrastuksen sijaan tulon lähteenä ja työnä.

Paljon on puhuttu siitä, kuinka tämä blogimaailman suunnanmuutos harmittaa useampia, niin kirjoittajia, kuin lukijoitakin. Itse en tavallaan koe muutosta enää niin stressaavana kuin aikaisemmin, koska olen löytänyt niin selkeästi sen oman linjan blogini suhteen. Linjani on tehdä omaa juttua, mutta kuitenkin laadukkaalla tavalla. Haluan panostaa kuviin ja tekstiin, mutta en kuitenkaan tehdä blogistani mitään muotilehden sivua tai katalogia. Eikä se sitä varmasti olekaan tai edes lähelläkään, mutta pointtini on se, että jokainen bloggaaja voi mielestäni itse määritellä sen oman suuntansa ja jokainen lukija puolestaa sen, mitä blogeja lukee. Ihan sama jos osa bloggaajista istuu päivittäin tulppaanien kanssa sängyllä ja syö macaronseja, mutta tarvitseeko kaikkien silti niin toimia? Mielestäni ei. Kukin bloggaaja on vapaa luomaan jotain omaa, kirjoittamaan asioista, jotka ovat itselleen tärkeitä ja joista kirjoittaminen tuntuu oikealta. Liikaa ei pidä miettiä sitä suuntaa mihin ollaan menossa tai mihin tulisi mennä. Tein itsekin tuota aikaisemmin paljon mutta onneksi ymmärsin, että riittää, kun olen oma itseni ja teen omaa juttuani.

Pakko siis sanoa, että itseäni blogimaailman muuttuminen ei sinällään pelota. En koe ahdistusta siitä, että tulisi olla parempi kuin kollegani vaan koen, että minulla on oma lukijakuntani ja kollegoilla omansa. En kilpaile muiden kanssa tai pyri olemaan jotenkin parempi kuin muut. Mietin asioista aina niin, että teen parhaani ja katson mihin se riittää. Itse henkilökohtaisesti pidän blogeissa persoonallisuudesta ja siitä, että teksteistä välittyy jotain lukijoille. Kuvilla on tietysti myös iso merkityksensä, mutta tärkein on silti teksti. En jaksa enää innostua jatkuvista muotivillityksistä, vaan ennemmin haikailen kestävän muodin perään. Ja tuo pätee siis oikeastaan kaikkeen elämässä, ei pelkästään tyyliin ja pukeutumiseen.

Olen itse asiassa sitä mieltä, että vaikka blogimaailman suunta on ollut jo pitkään kiiltokuvamaisen täydellinen, se tulee lähivuosina muuttumaan. Ei ehkä palata ihan niihin pokkari- ja kännykkäkuviin, mutta jonkinlaiseen arkisuuteen? Kirjoitetaan tekstejä hetken mielijohteesta ja kerrotaan lukijoille ajatuksia kauniin kuoren takaa. Ollaan ylipäänsä rohkeampia ja samaan aikaan arkipäiväisempiä. Voi tietysti olla, että olen täysin väärässä, mutta mielestäni tällä hetkellä tuon ilmiön kehittyminen on ollut aika selkeästi nähtävissä. Itse ainakin odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mikä on se suunta johon blogit tulevat kehittymään. Siihen vaikutatte itse asiassa aika paljon te lukijat.

Se kehityssuunta johon minä haluan blogin suhteen tähdätä, on ehdottomasti enemmän arkinen, kuin kiiltokuvamainen. Haluaisin tuottaa blogiini enemmän aidon arkista sisältöä ja koitankin kokoajan opetella kuvaamista tilanteissa, joissa ei tulisi mieleen kuvata. Tässä haasteita aiheuttaa oma silmä, joka on valokuvaamisen suhteen aika tarkka… Toisaalta kyllä veikkaan, että blogiani ei edelleenkään lueta täydellisyyden vuoksi, mutta haluaisin silti kyetä tuomaan enemmän esiin sellaista rosoisuutta ja arkisuutta. Sitä, että kodissani on melkein jatkuvasti tiskivuori, välillä ne banaanipannarini palavat lähes poroiksi ja vihersmoothieni maistuu oksennukselle. Minulla on huonoja hiuspäivä (kuten tänäänkin) ja darrani kestävät nykyään jopa kaksi päivää. En ole täydellinen, kotini ei ole täydellinen, elämäntilanteestani puhumattakaan… Elämäni on itse asiassa tällä hetkellä aikamoinen luova kaaos, jonka kanssa koetan päivittäin taiteilla.

Mitä te haluatte tänä päivänä blogeilta? Kiehtooko kiiltokuvamaisuus vai toivoisitteko enemmän arkista sisältöä? Tässä kohtaa saa hihkaista myös minulle kehitysideoita! 

Kommentit (16)

 1. Anu

  Sisällön monipuolisuus ratkaisee mitä lukee ja mitä ei. Hienot kuvat ei paljoa lämmitä jos aihe ei kiinnosta. Itseä kiinnostavat aiheet taas vaihtelee paljon oman elämäntilanteen mukana ja sitä mukaa myös luetut blogit. Mun mielestä on ihan turha olla huolissaa siitä että pitäisi nähdä ihan hirveästi vaivaa sisällön vuoksi. Toki jos hommasta maksetaan, on luonnollista että joutuu tekemään töitä sisällön eteen, kohtuudella. Samoin on mielestäni aivan turhaa itkeä jos oma blogi ei menesty. Toisten blogit on hyviä ja toisten vähän vähemmän. Sama kuin musiikkibisneksessä; jos olet paska laulaja, et ansaitse soittoaikaa 🙂 Loppupeleissä ei kuitenkaan ratkaise se kuinka kauan on kuviaan suunnitellut ja käsitellyt, vaan miten blogin teemat tavoittaa lukijan.

  Sinun blogista pidän monipuolisten ja pohdiskelevien aiheiden vuoksi. Tykkään että sinulla on mielipiteitä, vaikka ne eivät ole aina samoja omieni kanssa.

  Hyvää kevättä ja jatka samaan malliin!

  • On my way

   Juuri näin! On tavallaan mysteeri miksi osa blogeista menestyy ja osa ei. Veikkaan, että jokaisessa blogissa on jotain hyvää ja jotain huonoa, mutta se miksi osa vetää porukkaa enemmän puoleensa, jaa-a. Itsekään en välttämättä osaa sanoa miksi klikkaan useammin auki jonkun toisen blogin verrattuna toiseen. Ehkä se tosiaan on kiinni myös omasta elämäntilanteesta ja siitä mitä hakee blogeista juuri sillä hetkellä. 🙂

   Ja olen samaa mieltä, aina edes täydellisesti hiotut kuvat eivät pelasta! Itse toivoisin, että olisin vähän rennompi kuvien suhteen ja kuten sanoin, koitan kehittyä tuossa kuitenkaan laadusta tinkimättä.

   Kiitos paljon, kiva saada tuollaista palautetta! Ja sinnekin aurinkoa kevääseen. 🙂

 2. Kristen

  Minä myös tykkään blogeissa tietynlaisesta arkisuudesta ja myös siitä, että teksteissä on ikäänkuin oikeaa asiaa. Pohdiskelevat tekstit siis toimivat myös. 🙂 Ostan nykyään tosi vähän mitään uutta, niin en oikein jaksa innostua sellaisista blogeista, jotka keskittyvät materian keräämisen ympärille.

  Sinun blogistasi voisi olla välillä ihan hauskakin lukea sellaista arjen tilannekomiikkaa niistä palaneista banaanipannareista ja oksennuksen makuisesta smoothiesta. 🙂

  • On my way

   Niin, samaa mieltä. Ja ymmärrän ettei materiaan keskittyvät blogit jaksa kiinnostaa jos oma elämä ei pyöri jatkuvien hankintojen ympärillä.

   Hahah, niinpä. Pistän tuon korvan taakse. 😉 Kiitos sinulle palautteesta ja mukavaa torstaita.

 3. Nesu

  Heippa! Ensinnäkin kiitos ihanasta blogista! Minua kiinnostaisi arkikuulumiset, missä Helsingin parhaat kirppikset, vinkkejä miten introverttinä selvitä työstä jossa joudut olemaan sosiaalinen, esim. Asiakaspalvelu ja ylipäätään sosiaaliset tilanteet kuten juhlat joissa et tunne ketään.

  • On my way

   Moikka!

   Kiitos palautteesta. 🙂 Ja hyviä postausvinkkejä, laitan mietintään. Kirppispostaus onkin ollut jo pidempään mielessä, joten olisi varmaan aika se toteuttaa.

 4. Anna

  Itse oon seurannut blogiasi jo muutaman vuoden ja viimeiset pari vuotta aktiivisemmin, tämän lisäksi seuraan yhtä toista blogia joka on aika samantyylinen, mutta sinun blogisi aiheisiin pystyn eniten samaistumaan, sen takia sitä on tullut seurattua eniten. Tykkään että aiheet on monipuolisia ja blogi on nimenomaan syvällinen ja aito, jossa käsitellään tärkeitä aiheita eikä vaan oman elämän ja ulkonäön hehkuttamista ja tyrkyttämistä, sellaisesta oon yrittänyt tietoisesti pysyä kaukana, sekin on kuitenkin suhteellisen uusi ilmiö että hehkutetaan sitä omaa elämää ja ulkonäköä, uusia laukkuja ja vaatteita ja meikkejä ja bileitä tuolla pitkin nettiä 😀 En ole koskaan kokenut sitä omakseni ja varsinkin iän myötä arvot on muuttunut ja arvostaa enemmän sitä mikä on pintaa syvemmällä. Itse myös nykyään arvostan kestävää ja klassista muotia ja pyrin ostamaan uusia vaatteita ja tavaroita vaan kun oikeasti tarvitsen ja mietin tarkkaan että tuleeko käytettyä tarpeeksi paljon ja kauan. Aina kaikki ihmettelee miksen ole esim. matkoilta ostanut mitään, mutta kun en oikeasti tarvitse esim. mitään uusia kesävaatteita tai laukkuja kun vanhatkin on käyttämättä kun suomessa on niin lyhyt kesä 😀 Arkivaatteitakin on tullut joskus hamstrattua niin hirveät määrät shoppailuaddiktivaiheessa, ja niitä sitten pikku hiljaa karsittu ja edelleen on enemmän kuin tarpeeksi, eli ei tarvitse nykyään ostella paljon mitään ennen kuin edelliset on käytetty loppuun tai on kyllästynyt, mikä ei tapahdu ihan heti kun tyyli pysyy nyt koko aian aika lailla samana. Vaikka sinun vaatetyyli ei ole ihan samanlainen kuin itselläni, niin luen blogiasi ihan eri syistä, täältä saa esim. paljon ravinto- ja hyvinvointivinkkejä, ja enemmän nykyään kulutan rahaa hyvään laaturuokaan ja ravintolisiin.

  Siitä toisesta blogista saan sitten jotain muotivinkkejä, kun sen bloggaajan tyyli on aika samanlainen ja tykkään että hänenkin tyyli on muuttunut vuosien varrella kestäväksi. Muuten tässä ei ”onneks” ehdi enempää blogeja seuraamaan, mutta mitä tuossa välillä oon muita vilkaissut niin suunta näyttää omastakin mielestäni olemaan tämä, mistä kirjoitat, ehkä osittain johtuu myös siitä että nämä bloggaajat myös aikuistuu ja pinnalliset asiat ei enää kiinnosta samalla lailla? 🙂 Jotenkin tämä nykyinen kulutuskulttuuri ei enää jaksa kiinnostaa yhtään ja lähinnä jopa ällöttää tää kertakäyttömuoti ja tavaramäärä, ihmisille keksitään koko ajan uusia tarpeita ja riippuvuuksia ja sitä tavaraa ja esim. naisilla kosmetiikkatuotteita pitäisi muka olla hirveät määrät jotta olisi onnellinen, ja koko ajan uudet koneet ja laitteet ja älypuhelimet jne, jotenkin sitä alkaa olla niin täynnä sitä nykyelämän pinnallista p*skaa jota tyrkytetään joka suunnalta, viimeistään kun ekologinen elämäntapa tuli elämääni niin tullut suurin muutos ostoskäyttäytymiseen ja olen alkanut oikeasti miettimään että kuinka paljon tuhlaamme luonnonvaroja ja saastutamme luontoa tällä älyttömällä kuluttamisella 🙁 Vegaaniksi en ole sentään vielä ryhtynyt, mutta lihan käytön vähentäminen ja maidon lopettaminen tuntuu sekä terveysvaikutusten että ympäristön kannalta erittäin hyvältä ratkaisulta 🙂 Siksi on ollut mielenkiintoista seurata blogiasi kun olet itsekin aika pitkälti samoilla linjoilla noiden monien asioiden suhteen! Eli kiitos erittäin mielenkiintoisesta blogista! 🙂 Aika harvoin tulee vastattua niin nyt tuli pidemmän kaavan mukaan 🙂

  • On my way

   Kiitos hurjasti palautteesta ja perusteluistasi miksi juuri minun blogiani luet. Hyviä pointteja! Olen todella samoilla linjoilla kanssasi kulutuksen suhteen, onhan se mennyt aika äärimmäisyyksiin. Onneksi voimme kuitenkin itse tosiaan valita kuinka kulutamme ja mitä hankintoja teemme. Välillä on kiva ostaa jotain uutta, mutta mielestäni sellainen viikottainen shoppailu on niin turhaa…

   Ja kiva kuulla, että syvällisempi puoli blogissani miellyttää. Niinhän se menee, että kun bloggaaja aikuistuu ja kasvaa ihmisenä, myös blogin aihepiiri yleensä muuttuu johonkin suuntaan. Itselläni se on mennyt tosiaan syvällisemmille urille ja koen, että tämä on kyllä ehdottomasti tällä hetkellä itselleni se omin tapa tehdä tätä juttua – tulevasta en toki tiedä.

   Mukavaa torstaita sinne! :))

  • Anna

   Eipä mitään, kiitos itsellesi 🙂 Pidä vaan jatkossakin tuota omaa linjasi! Hyvää viikonloppua! 🙂

 5. Anna

  Olen seurannut sinun blogia pitempään, tykkään siitä, että sinulla on mielipiteitä, sinulla on ihana oma tyyli ja olet itse hyvin kaunis 🙂 Inspiroidun sinun kuvista ja tyylistä 🙂 Joskus jään kaipaamaan konkretiikkaa, kun kirjoitat syvemmistä aiheista. En tarkoita, että sinun pitää avata tänne elämäsi yksityiskohdat, mutta joskus jää sellainen tunne, että postaus on tehty vähän yleisellä tasolla. Tämä on minun mielipide vaan 🙂

  • On my way

   Kiitos ihanasta palautteesta! Hyvä pointti tuo konkretiikka, välillä tullut itsellänikin mieleen. On vaan niin usein helpompi puhua julkisesti yleisellä tasolla asioista, kuin avata niitä omasta yksityiselämästä tarkemmin. Varsinkin jos aihe on arka tai koskee esimerkiksi toista osapuoltakin… Mutta olen tuota kyllä itsekin tosiaan miettinyt ja ehkä tulevaisuudessa voisi asiaan kiinnittää huomiota. Kiitos mielipiteestäsi!

 6. Hanna

  Pysy tuollaisen kuin olet <3 muutaman vuoden lukemisen jälkeen älä täytyy todeta, että tämä on niitä parhaita blogeja !

  • On my way

   Ihana kiitos! <3 Merkkaa paljon.

 7. Jes

  Olen lukenut blogiasi vajaan vuoden ja se on nykyisin yksi lemppariblogeistani. Pidän nimenomaan pintaa syvemmälle menevistä, pohdiskelevista postauksistasi. Olen pystynyt samaistumaan moniin kirjoituksistasi ja vaikutat blogin perusteella samanhenkiseltä ihmiseltä 🙂 Monissa blogeissa ärsyttää juurikin se kiiltokuvamaisuus ja kauniit kuvat joiden rinnalla on tekstiä vailla sisältöä. Olisi mielenkiintoista lukea jatkossa esim. tulevaisuudenhaaveistasi, ajatuksiasi ekologisuudesta ja kestävästä elämäntyylistä tai ihan vaan postauksia arjestasi 🙂 myös ruokavinkit ja jutut superfoodeista kiinnostaa!

  • On my way

   Kiitos sinulle ihanasta palautteesta! Ja postaustoiveesi kuulostavat myöskin hyvälle, pitääkin laittaa toteutukseen. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 8. souphie

  Ihana teksti! Rakastan sun blogissa eniten sun aitoutta, rohkeutta ja syvällisyyttä:)

  ”tueNiille, jotka palvovat muotoa
  Rakastavat hahmoa
  Ihailevat kuorta
  Minulla ei ole mitään sanottavaa.

  Niille, jotka palvovat mieltä
  Rakastavat ajatusta
  Ihailevat sisintä
  En osaa sanoa mitään.”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *