On my way
On my way

Apu iho-ongelmiin

Kirjoittelin joulukuun lopussa blogiini ongelmista ihoni kanssa ja lievän PODin epäilystä (suunympärysihottuma). Leukaani ilmestyi tosiaan marraskuun alussa stressin ja vaikean elämäntilanteen seurauksena ihottuma-alue, joka on pysynyt siinä sitkeästi jo kohta kolmen kuukauden ajan. Postauksen aikoihin iho oli vielä ihan siedettävä, mutta paheni aika nopeasti tammikuun alkupuolella. Itseasiassa vielä 1,5 viikkoa sitten alue oli kovin ikävä ja näpyt tuntuivat vaan ärtyvän entisestään. Itse näppyalue ei laajentunut, mutta niitä kohosi kokoajan lisää ja lisää. Osan pinta oli myös vähän finnimäisesti kohollaan. Huomasin myös, että ihooni alkoi ilmestymään sinne tänne vaaleita ns. ihosisäisiä rasvapatteja. Tiedättekö niitä, jotka eivät ole varsinaisia finnejä – vaan kohoumia, joiden sisällä on mitä todennäköisimmin jotain inhottavaa. Myös ihan perinteisiä finnejä olen saanut viime viikkoina tavallista useammin.

IMG_9624

En vieläkään tarkalleen tiedä mikä ihmeen vaihe ihossani on tällä hetkellä meneillään, mutta se ei ole entisensä. Läheltä katsottuna iho on epätasainen ja samea – kaikkea muuta mitä se on kohdallani aikaisemmin ollut. Jos kuitenkin jotain positiivista, jonkunlaista apua tuntuu nyt vihdoin löytyneen!  Tärkeintä onkin ollut, että olen saanut tuon leauan alueen rauhoittumaan. Tilanne on itseasiassa edennyt aika vauhdilla ja jo viikossa olen saanut sen parempaan kuntoon.

Olen luonnollisestikin pitkään käyttänyt paljon erilaisia ihonhoitotuotteita, sillä olen jo vuosia blogannut ja tuotenäytteet ovat bloggaajalle arkipäivää. Peilikaappini on ollut kunnon sekametelisoppa, sillä sieltä  on löytynyt useamman eri merkin tuotteita. Vasta viimeisen viikon aikana olen kuitenkin laittanut ihonhoitotuotteet täysin uusiksi ja käytössäni onkin ensimmäistä kertaa vuosiin pelkästään yhden sarjan hoitotuotteet. Ei ole seerumeita ja erityisiä naamioita – vaan ihan perus ihonhoitoon tarvittavat aineet. Tällä hetkellä haluan hoitaa ihoani mahdollisimman askeettisesti sillä veikkaan, että esimerkiksi kova C-vitamiinipitoisen seerumin kulutus oli syksyllä yksi seikka, joka johti ihon ärtymiseen. Saatoin myös ylihoitaa kasvojeni ihoa ja boostata sitä turhan paljon eri merkkien aineilla. Tietenkään varmoja syitä en edelleenkään tiedä, mutta veikkaan kaiken lähteneen alunalkujaan stressistä. Kun stressi on ollut pahimmillaan – on iho myös herkistynyt aineille ja yksi asia johtanut toiseen.

Iho

Tällä hetkellä käytössäni onkin pelkästään *Lieracilta saatuja ihonhoitotuotteita. Kyseinen apteekkisarja on tullut itselleni tutuksi osasta tuotteitaan jo aikaisemminkin – mutta nyt käytössäni on ensi kertaa pelkästään heidän sarjansa toisiaan tukevat puhdistus- ja hoitotuotteet. Uskoisin, että tässä tilanteessa, kun iho ei ole täydellisessä iskussa – on tärkeää panostaa siihen, että tuotteet tukevat toisiaan. Ennen olen siis viis veisannut näistä seikoista. Nyt pyrin tekemään kaiken mahdollisen voitavan, jotta ihoni palautuisi entiselleen.

Lieracin puhdistustuotteista käytössäni on tosiaan Demaquillant Confort-puhdistusmaito, sekä Doucher-kasvovesi – jotka ovat molemmat olleet aivan ihanat! Puhdistusmaito hellävarainen ja puhdistava, kasvovesi puolestaan ihon mukavasti raikastava. Molemmat sopivat juurikin herkälle ja ärtyneessä tilassa olevalle iholle. Tuoksut ovat miedot ja koostumus molemmissa todella pehmeä. Kummankaan käyttö ei ole ärsyttänyt ihottuma-aluetta – päinvastoin. Ihan kuin olisivat jopa rauhoittaneet sitä.

IMG_9527Ihonhoito

Voiteista puolestaan käytän kasvoille Lieracin Anti-Redness voidetta, mikä rauhoittaa ja ehkäisee ihon punotusta. Enpä olisi ikinä uskonut, että joku päivä omalle iholleni on tarpeen tämän kaltainen hieman paksumpi ja hoitavampi voide! Tuote on toiminut kuitenkin aivan erityisen hyvin ja ihottuma-aluekaan ei ole tästä voiteesta ärsyyntynyt. Tämän lisäksihän hankin vielä jonkun teidän (kiitos superisti sinulle kuka oletkaan!) suosituksesta apteekista ruusufinnille tarkoitetun antibioottivoiteen – Rozexin. Kyseinen voide on reseptivapaa tuote, jota olen sivellyt ohuesti ihottuma-alueelle ennen kasvovoidetta aamuin illoin. Kyseisellä voiteellakin voi olla vaikutusta läikän hälvenemiseen, vaikka selkeää ruusufinniähän ihottumani ei ollutkaan.

Näiden lisäksi käytän tietenkin silmänympärysvoidetta – mikä sekin on Lieracin. Kyseinen Diopti Fatique -geelivoide toimii erinomaisesti väsyneisiin silmänalusiin ja viilentää ihoa mukavasti. Vaikka silmänympärysihossani ei olekaan ollut mitään oireita, on siihenkin hyvä käyttää riittävän paksua ja kosteuttavaa tuotetta. Kyseinen voidehan kannattaa siis levittää laajalti silmänympäryksiin ja vieläpä niihin ”sibeliusryppyihinkin”. Tuon kikan kuulin hitto soikoon aivan liian myöhään – vasta pari kuukautta sitten! Nasoihin olen toisinaan voidetta kyllä levitellyt ryppyjen tulon pitkittymisen toivossa, mutta jostain kumman syystä en ole aikaisemmin edes kuullut sibeliusrypyistä. 😀 Olisi varmaan ollut parempi jos en olisi kuullutkaan…

LieracSuunympärysihottuma

Kuten tosiaan tuossa aikaisemmin mainitsinkin, näpyt ovat alkaneet viikon sisään hälvenemään ja ne ovat ikäänkuin kuivuneet. Alue on ehkä hieman rosoinen edelleen, mutta suunta on selvästi paranemaan päin! Näiden sijaan rasvapatit ja satunnaiset finnit siellä täällä ovat kyllä edelleen jatkaneet omaa elämäänsä. Tällä hetkellä ei siis voida puhua virheettömästä ihosta mutta pakko sanoa, että mieluummin otan finneja sinne tänne, kuin ihon jossa on selittämätöntä ihottumaa. Finnit ovat kuitenkin jollain tavalla jopa tuttuja ja turvallisia. Tiedät mitä ne ovat ja kuinka niiden kanssa toimia – ihottuma on aina merkki jostain allergiasta tai ongelmasta, jota voi olla vaikeampi jäljittää.

Toivon, että tilanne lähtee tästä rauhoittumaan ja saan ihoni taas tavalliseen kuntoon. Olen koittanut olla stressaamatta ja itseasiassa ihmissuhdestressikin tuntuu kokoajan vähenevän ja vähenevän. Ehkä saan elämäni pian taas tasapainoiseksi ja se näkyy myös ihossani positiivisella tavalla? Haluan kuitenkin vielä kiittää jokaista teistä, jotka neuvoitte edelliseen postaukseen miten kannattaa toimia! Marseillen saippua ja MeineBase (suola) ovat vielä testaamatta – tosin niiden puoleen kyllä käännyn jos tässä tulee vielä takapakkia! Sikäli mikäli kyseessä on tosiaan suunympärysihottuma lievässäkään muodossa on aika todennäköistä, että se tulee vielä uusimaan.

IMG_9635Lierac

Jos heräsi kysymyksiä tai ajatuksia aiheesta niin saa laittaa tulemaan? Muuten toivottelen rentouttavaa keskiviikkoa jokaiselle! 🙂

*Lieracin tuotteet blogin kautta testiin saatuja. 

Kommentit (16)

 1. heli

  Hei, mulla tuli mieleen että mitä lisäravinteita käytät? Itse huomasin ihan tolkuttoman avun aloittamalla syömään sinkkiä. Itselläni ei koskaan ole mikään ongelmaiho ollut, mutta pieniä epäpuhtauksia siellä täällä lähes koko ajan. Ruokavalioni on puhdas, joten epäpuhtaudet olivat ikäviä. Juurikin leuan alueella itsellänikin ongelmia oli. Kaikenmaailman tököttejä tuli kokeiltua, mutta lopulta sinkki attoi ihon kuntoon ihan hirveästi. Kerran olin matkalla ja sinkit unohtui ja ihon kunto huononi kyllä heti!

  • On my way

   Moikka,

   Syön kyllä sinkkiä päivittäin juurikin sen vuoksi, että se on hyväksi iholle. 🙂 Ei pitäisi johtua siis siitä. Muutenkin syön samoja lisäravinteita kuin olen syönyt aina ennenkin. Mutta tärkeä asia ja kiitos, kun muistutit! :))

 2. Mari

  Mulla on ollut lievä POD viimeiset 7 vuotta. Syksyin ja talvisin ”pahimmillaan” mutta ei silloinkaan edes kovin paha (ainakin jos vertaa googlen kuvahakuun) :). Ensimmäiset vuodet rasvasin ihoaluetta Ceralan voiteella kun en tiennyt mistä oli kysymys. Myöhemmin aloin asiaa selvittelemään ja sillon vasta kuulin ekaa kertaa perioraalidermatiitista. Nykyään käytän pääasiassa luonnonkosmetiikkaa (madara) ja se on ollut mun iholle okei. Ei ole parantanut PODia mutta ei myöskään huonontanut. Varjelen jonkun verran kuitenkin ihottumaista leukaani enkä sitä juuri kuori rakeilla enkä hedelmähappokuorinnoilla. Välissä olen käyttänyt Rozasol rasvaa ja se on vähän auttanut asiaan.

  • On my way

   Kuulostaa täysin samalta kuin tuo omanikin. Ei todellakaan yhtä paha kuin netin kuvat mutta kuitenkin. Ikävää kuulla, että siitä saa nyt sitten mahdollisesti pitkäaikaisemman vaivan. Voihan…

   No mutta onneksi on näemmä olemassa keinoja joilla tuota rauhoittaa edes. 🙂

  • Anna

   Hei, edelleen suosittelen kaikille iho-ongelmiin Meine base suolaa, sillä ei ole tarkoitus kuoria vaan liuottaa veden kanssa ja levittää iholle hetkeksi vaikuttamaan ja kevyesti pestä niin että iholle jää ohut liukas emäsvaippa, tämä on auttanut mulla huimasti, kärsin siis hormonaalisesta aikuisiän aknesta ja kaikki on kokeiltu, ainoa mikä piti ihon kunnossa oli erittäin tarkka vähähiilihydraattinen ruokavalio. Oon myös sairastanut ruusufinnin 3 krt, jota aluksi epäilin POD:ksi, joka kuitenkin levisi lopulta koko naamaan :/ Älkää tuhlatko rahanne turhiin kosmetologin sarjoihin, nehän vaan rahastaa iho-ongelmilla! Mun kokemus erilaisista iho-ongelmista 18v ajalta on että parhaiten toimii yksinkertainen ihonhoito, mahdollisimman vähän lisäaineita ja kuivalle ja herkälle iholle tarkoitetut tuotteet, esim. kookosöljy, puhdistusmaito, ja tämä suola, myös merisuola toimii jollain, Meine basessa on vaan enemmän hoitavia aineita. Mahdollisimman puhdas ruokavalio, sokerit ja vehnä, alkoholi minimiin ainakin silloin kun on kukintavaihe päällä. Suolisto kuntoon kunnon maitohappobakteereilla, stressi minimiin, liikunta, hyvä uni yms.

 3. s

  Hei, mulla POD ärtyi todella pahaksi syksyllä – eikä kotikonstein lähtenyt, ja tähän huomio että olen syönyt terveellisesti kasvisruokaa 10v, käytän hyviä lisäravinteita ja laadukkaita rasvoja, luonnonkosmetiikkaa, en meikkaa satunnaisia ripsivärin sipaisuja lukuunottamatta, en käytä hajusteita, rasvaan ihoani luomukookosöljyllä, pidän huolta puhtaudesta yms..
  Sain 100kpl antibiottikuurin ja nyt POD poissa, vielä muutama tabu jäljellä. Vatsa ollut yllättävän ok kuurin aikana, vaikka onkin joutunut säätää et milloin ottaa lisäravinteet kun tuon antibiotin kaa ei saa samaan aikaan niitä ottaa. Mut tarkoitus kuurin loputtua aloittaa varmuuden vuoksi juomaan savea kuuriluontoisesti et saa suoliston bakteerit tasapainoon – sillä antibiotit aina tekee suolistossa tuhoa vaikka ulkoisesti ei pahoja oireita olisikaan..

  • On my way

   Ikävä kuulla, että äityi noin pahaksi. 🙁 Luin monesta paikasta, että luonnonkosmetiikka saattaa laukaista PODin, oletko miettinyt voisiko Madara olla yhteydessä?

   Tokikaan en nyt ole varma onko homma niin, että jos sen kerran saat tulee se aina uudestaan käytit mitä tuotteita tahansa. Näin jostain luin… Itselleni on vaan tullut pieni pelko luonnonkosmetiikankin suhteen. Käytin niitäkin enemmän syksyllä, jonka jälkeen sain tämän ihottuman… Toki omalla kohdallani syitä voi olla monia!

   Tuo savi on muuten hyvää! Käytin sitä aikanaan kuurin. 🙂

 4. Linnea

  Suosittelen kokeilemaan Dermalogican sarjaa. On oikeasti hyviä tuotteita ilman väri- ja säilöntäaineita. Se ei myöskään sisällä mitään hajusteita tai öljyjä jotka voivat tukkia ihohuokosia. Itse luulin käyttäväni hyviä ”laadukkaita” (toisin sanoen kalliita tuotteita kuten clinique, elizabeth arden..yms) kunnes kosmetologini sanoi ettei hinta todellakaan aina takaa tuotteiden sopivan iholle. Yleensä edellä mainitsemissa tuotteissa on kaikkia säilöntä/keinotekoisia aineita, jotka voivat tukkia sekä ärsyttää herkkää ihoa entisestään.

  Myös tuo MeineBasen kuorinta, joka on kyllä hyvä rasvaiselle ja tukkivalle iholle (itselläni ollut tuota suolaa), mutta huomasin ihoni ärsyyntyvän ja menevän todella araksi kun käytin tuota kuorintaa, koska se on jopa liian tehokas herkälle iholleni. Se että kuorinta toimii ja puhdistaa, ei tarvitse kovia rakeita siihen hommaan. Rakeet nimittäin ”rikkovat” herkkää ihoa.
  Onhan Dermalogicakin hintava, mutta todellakin sen väärti. Huomaat oikeasti tuotteiden toimivan kun käytät niitä. Ainakin mun ihoa on kehuttu pitkästä aikaa hehkuvaksi ja hyvännäköiseksi kun olen alkanut käyttämään Dermalogicaa.

  Sori pitkä teksti, mutta oli pakko kirjottaa omista hyvistä kokemuksista! 🙂

  • On my way

   Itseasiassa olenkin kuullut kyseisestä sarjasta paljon hyvää. 🙂 Pitäisi ehkä viimein kokeilla jos kerta vaikutukset ovat noin selkeät? Kauanko olet sarjaa käyttänyt? Mietin lähinnä, että tehoaako oikeasti suhteellisen nopsaa vai viekö aikaa? 🙂

   Minä en myöskään orjallisesti usko hinnan ja laadun käsi kädessä kulkemiseen. Toisaalta joskus hinta takaa hieman paremmat raaka-aineet, mutta ei läheskään aina. Clinique on itseasiassa brändi, josta pidän selektiivisen puolen ihonhoitotuotteiden suhteen. Ostan aina kentältä paria heidän tuotettaan ja laatu on oikeasti erinomaista. Tai toimii ainakin omalle iholleni ja siksi heitä voin lämmöllä suositella. Vaikka onkin ns. hintavempaa kosmetiikkaa. 🙂

   Itsehän en ole merkkiuskollinen näissä jutuissa ja suosinkin mielelläni tuotteita, jotka ovat hyviä iholleni – hinnasta viis!

  • Linnea

   Olen käyttänyt nyt noin 2 kk 🙂 Piti kirjoittaakin äskeiseen kommenttiin, että näinkin pienellä käytöllä olen huomannut suunnan menevän parempaan..Saatikaan kun on vaikka vuoden käyttänyt, niin uskon että silloin huomaa parhaiten eron! Turha vähätellä myöskin ammattilaiselle menoa. Vasta nyt kun mittariin mullakin tullut 26v, niin tajunnut kosmetologin tärkeyden ihon vanhemisen ja kunnon kannalta.

   Mutta totta tuokin jos itselle on sopinut eikä aiheuttanut mitään ongelmia, niin sitten tuotteita turha vaihtaa. Itse huomasin vaan sen, että mulla on herkkä mutta myös helposti tukkiutuva iho. Eli vaikka muuten tuotteet on mukamas sopinu mulle, niin samaan aikaan ne on aiheuttanut paljon tukkeutumia esim leuan alueelle. Ravintopuoli mulla on kunnossa ja siitä olenkin ollut tarkka(en syö lihaa ja maitotuotteet on minimissä, ei karkkia, paaaaaljon kasviksia yms.) 🙂

  • On my way

   Aika nopeasti tullut tuloksia – vautsi! 🙂 Ilmeisesti tuota sarjaa ei tosiaan turhaan kehuta!

   Ja joo, jokaisen vuodenajan aikaan pitäisi kuulemma käydä kosmetologilla tarkistuttamassa ihon kunto – eli neljä kertaa vuodessa. Näin minua neuvottiin. Itsehän olen siis käynyt elämässäni vaan pari kertaa. 😀 Olisi varmaan hyvä sauma nyt varsinkin varata aika johonkin ihon hellävaraiseen puhdistukseen…

 5. Floora

  POD myös minulla jo useamman vuoden seurana.Kävin ihotautilääkärillä reilu vuosi sitten ja käsky tuli vähentää kosmetiikkatuotteet minimiin koska niiden lisäaineet saattavat aiheuttaa ätsytyksen.Vaihdoin ihotuotteet apteekin la roche posayn yliherkän ihon tuotteisiin ja sain reseptin skinoren-voiteeseen jota käytän sillointällöin muutaman päivän vuodessa jos näppylät näyttävät palaavan. Meikeistä ei paljoa uusia tule testailtua ,koska ihottuma ja näpyt palaavat heti jos kokeilen uusia vääränlaisia. Iho on nykyisin todella hyvä, pari vuotta sitten iho oli aivan järkyttävä suun ympärillä.

  • On my way

   Joo noin se taitaa mennä, että jos kerran tulee niin palaa sitten aina takaisin. Todella ikävä vaiva! 🙁
   Onneksi omani on ollut kuitenkin suhteellisen hallittavissa enkä ole ainakaan toistaiseksi tarvinnut ihotautilääkärillä käyntiä ja/tai antibioottia. Koitan selvitä nyt näiden uusien hoitotuotteiden ja tuon antibioottivoiteen avulla ellei homma lähde taas pahenemaan…

   Todella kiva kuulla, että olet löytänyt balanssin ja tavan hallita ihottumaa! Ja parasta on se, että löytää ne tuotteet jotka sopivat ja joista ihottuma ei ärsyynny enempää. Tsemppiä sinne samaisen vaivan kanssa painimiseen!

 6. Liina

  Hei, itselläni kanssa sama vaiva ollut jo vuosia vaihtelevana. Omalla kohdallani ongelma näyttäisi olevan hormonaalinen ja tehokkain apu ollut e-pillerit Diane Nova ja Soolantra-voide. Välillä apuna ollut Roaccutan pienellä annoksella ja yksi mikä auttanut nopeasti vaikeampaan POD:iin on ollut ihotautilääkärin tekemä Aleksandriitti-laser Töölön Mehiläisessä.

 7. Ilona Paatero

  Ihonhoito voikin olla positiivista hifistelyä, jos resurssit riittävät. Holistisesti ajatellen iholla näkyy hormonitoiminta ja elintavat.. Kiireisemmille haluan kosmetologina suositella huipputuotteen ratkaisuksi ihon ongelmakohdille. Hilseilevälle, ärtyneelle ja tulehtuneellekin iholle paras tietämäni turvallinen ja nopeatehoinen apu on Moraz sarjan skin saver.

 8. Kaisa

  Moikka! Hiukan pitkä kommentti tulossa, mutta haluan kertoa mulla toimivat niksit suunympärysihottumaan. Tämä on tosi kurja vaiva, ja haluan oikeasti_aivan_kaikkea_kokeilleena kertoa, mikä mulla on toiminut – jos joku vaikka saisi tästä avun.

  Eli mulla on ollut suunympärysihottuma viitisen vuotta. Tuona aikana olen syönyt useita antibioottikuureja, mutta ihottuma on tullut kuurin jälkeen aina takaisin. Monenmoista ihonhoitotuotetta ja ruokavaliota kokeiltuani olen löytänyt mulle sopivat keinot pitää ihottuma kurissa. Pesen kasvoni joko La roche posayn Rosaliac-sarjan pesugeelillä tai Flow-merkin suolasaippualla. Suolasaippuaa käytän etenkin silloin, kun ihossa on tavallista enemmän epäpuhtauksia (mulla on myös aikuisiän akne…). Aina silloin tällöin saatan pestä pelkän ihottuma-alueen (lähinnä leuan) ihan käsisaippualla. Suunympärysihottuman aiheuttaja on kuulemma ihohuokosissa elävät talipunkit, jotka jostain syystä reagoivat joillain ihmisillä ihottumana ja talipunkkeja voi tuhota juuri saippuapesulla.

  Kasvojen kuorintaan käytän V10 plus -merkin Water based peeling -kuorintageeliä. Mulla on tosi ohut ja herkkä iho, mutta tuo kuorintageeli on tehokkuudestaan huolimatta tosi hellävarainen. Kasvojen ihon kosteutan joko argan- tai jojobaöljyllä. Lisäravinteista syön sinkkiä ja d-vitamiinia, jota ihotautilääkäri on kehottanut syömään 50 mikrog päivässä (viimeisimpien tutkimusten mukaan ehkäisisi näppyjen puhkeamista). Auringossa suojaan etenkin kasvot 50-suojakertoimisella aurinkorasvalla, koska aurinko on yksi merkittävä ihottuman laukaisija.

  Jos/kun ihoon alkaa ilmaantua suunympärysihottumanäppyä (mulla tulee niitä myös silmien ulkonurkkiin ja alaluomille), aloitan Soolantra-voiteen käytön. Mun ihotautilääkäri on kirjoittanut reseptejä niin monta, että voin aina tarvittaessa käydä ostamassa tuota Soolantraa. Esim. viime viikolla huomasin, että silmien ulkonurkkiin alkoi tulla näppyä, joten aloin heti käyttää iltaisin Soolantraa. Parin päivän päästä näpyt olivat jo poissa, ja nyt käytän voidetta pari kertaa viikossa ehkä jokusen viikon ajan varmistaakseni, että näpyt eivät ihan heti palaa. Tässä siis mun keinoni pärjätä suunympärysihottuman kanssa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *