Amerikkalaiset pikkuleivät (GL, M)

On vierähtänyt hetki siitä kun jaoin viimeksi blogissani reseptin. Keittiön puolella on ollut hiljaisempaa ja jostain syystä ei ole oikein ollut inspiraatiotakaan? Ei ole tehnyt mieli leipoa mitään makeaa eikä suolaista, saatikka oikeastaan edes laittaa ruokaa. Välillä on näitä kausia sen aktiivisen leivontakauden jälkeen kun tuntuu, että kaikki on jo kokeiltu. Toisaalta ainahan voi loihtia niitä uusia variaatioita kuten nyt sitten pitkästä aikaa perjantaina tein. Sain jostain päähäni että haluan valmistaa niitä sellaisia paksuja jenkkityylisiä keksejä, joiden joukossa on suklaahippuja. Amerikkalaiset pikkuleivät tai jumbokeksit – millä nimellä noita nyt sitten haluaakaan kutsua!

Lukuisia keksejä olen valmistanut mutta usein keksit ovat aika tylsiä ja maistuvat jotenkin niin samalta. Tällä kertaa päätin, että maustan ja hion taikinaa niin kauan, että sen maku on aidosti sellainen jota voisin vaikka sellaisenaankin lusikoida. Hioin ja hioin kunnes taikina maistui juuri sille mille halusinkin sen maistuvan – täydellisen herkulliselle! Siispä rohkenen tänään reseptin myös kanssanne jakaa ja toivon, että pidätte siitä yhtä paljon kuin itse pidän. Keksit eivät siis ole mitään ällömakeita kuten voisi nyt ehkä luulla vaan enemmänkin keksejä, jotka menevät myös aamiaisena tai välipalana.

Amerikkalaiset pikkuleivät ”jenkkikeksit” (GL, M)

  • 1 dl *Foodinin kookosöljyä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 1/3 tl *Foodinin bourbon -vaniljajauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl kookoshiutaleita
  • 7 tl *Foodinin kookossokeria
  • 20 g *Foodinin raakasuklaata
  • 1/2 dl *Foodinin mantelijauhoja
  • 2,5 dl gluteenittomia jauhoja (mm. kaurajauhoja, tattari, Semperin hieno jauhoseos)
  • 2 kananmunaa

Sekoitetaan kulhossa kananmunat, kookoshiutaleet ja kookossokeri kuohkeaksi. Lisätään joukkoon sulatettu kookosöljy, vaniljamauste, kaneli, ruokasooda ja kaurahiutaleet. Pilkotaan raakasuklaa pieniksi paloiksi/hipuiksi ja kaadetaan sekin taikinan joukkoon. Seuraavaksi lisäillään taikinaan jauhoja pienissä erissä. Itse käytin manteli- ja kaurajauhoja sekä Semperin hienoa jauhoseosta mutta voit valita jauhot oman makusi mukaan. Vaivataan taikinaa ja tehdään siitä isoja ja paksuja keksejä. Paistetaan uunin keskitasossa 180 asteessa noin 17 minuuttia, niin että pinta rusehtaa. Keksit saavat kuitenkin jäädä vähän raaoiksi sisältä jotta se haluttu pehmeys ja tuhtius säilyy!

Jos päädytte keksejä kokeilemaan niin mielelläni kuulisin mielipiteitä! Rakastuuko joku muukin kenties näihin ihanan muhkeisiin mutta samalla myös hieman terveellisempiin jenkkikekseihin?

Aurinkoista maanantai-iltaa!

 

*Foodinin tuotteet sponsoroitu

Kommentit (2)
  1. Kiva saada reseptiä vaihteeksi treenikuulumisia ja ohjelmia vaikka kotijumppaa olisi myös kiva saada näyttävät todella hyviltä resepti ei vaikuta kovin makealta joten ehkä maistuisi vegaanina Miten kananmuna korvata Tykkäätkö paljon kokeilla ja kikkailla omaa reseptiä Oliko tämä omasi vai sovelsi jostain reseptistä

    1. Teen aika vähän kotijumppaa jonka vuoksi sellaisia postauksia ei ole kuulunut, mutta kiva että resepti tuli tarpeeseen. 🙂 Tämä on siis oma reseptini, en sovella muiden reseptejä ellen niistä erikseen mainitse. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *