On my way
On my way

Älä vertaa itseäsi muihin

Tämän päivän yksi suurimmista kirouksista on se, että ihmiset vertailevat itseään johonkin sellaiseen jota ei ole välttämättä edes olemassa. Sosiaalinen media on yksi suurimmista vaikutuskanavista ja valitettavasti pakko sanoa, että todella iso osa tämän kanavan tuotteista on pelkkää harhaa. Illuusiota ja mielikuvia täydellisyydestä, jota ei ole olemassakaan. Niin moni kuva, tilanne, ajatus… Hyvin moni niistä on lavastettuja ja niiden takana on usein jotain aivan muuta. Inhimillisyyttä ja virheitä.

img_1361

Kun katsot kaunista kuvaa aamiaiskattauksesta ja bloggaajasta kahvimuki kädessä, saatat ajatella kuinka täydellistä hänen elämänsä mahtaa ollakaan. Onhan tuossa kuvassakin kaikki niin täydellisesti – se ei voi olla harhaa. Todennäköisesti se kuitenkin on nimenomaan juuri sitä. Itse bloggaajana nimittäin tiedän, kuinka paljon asioita asetellaan jotta ne näyttäisivät hyvältä kuvissa. Ja teen tämän vaan siksi, koska haluan kauniita kuvia. Todellisuudessa aamiaishetki on kuitenkin aivan toisenlainen. Tavallisesti kahvit ovat pitkin sänkyä ja lakanat mytyssä.

Vähän samalla tavalla kuin aito arkielämä, ovat ihmisetkin epätäydellisiä. Jokainen meistä, näytämme me niissä kuvissa kuinka upeilta tahansa. Silti jokainen syyllistyy aina välillä siihen, että vertailee itseään muihin vaikka tietää, ettei pitäisi. Kun sillä naapurilla nyt on niin upea auto, ura, perhe, koti ja verotiedot – oma elämäni on vaan tällainen. Me ollaan kuitenkin jokainen yksilöitä ja vieläpä aivan upeita sellaisia! Itsensä muihin vertaaminen on maailman turhinta. Se tekee ihmisistä katkeria ja kiukkuisia. Ilkeitä toisilleen. Itsekin olen viime aikoina miettinyt nimenomaan ikääni ja muita ikäisiäni. Osallahan on jo perhe, lapsia, asuntolaina… Itse olen kuin toisesta maailmasta. Välillä mietinkin, että mikä on normaalia? Kuka määrittelee ne normit joiden mukaan täydellinen 29-vuotias elää?

img_1362

Lopulta aina kuitenkin nipistän itseäni ja totean kuinka turhaa tuollainen ajatusleikki on. Jokainen me ollaan kuitenkin yksilöitä, meillä on oma persoona ja elämä. Kukaan ei määrittele millainen elämäntyyli on oikein tai väärin. Tai missä kohtaa on oikea ikä tehdä tiettyjä asioita. Elämä on liian lyhyt siihen, että vertaamme itseämme ja elämäämme muihin tai muiden elämään.

Ja jos nuorempana vertailin omaa ulkonäköäni muiden ulkonäköön, nykyään en välitä siitäkään. Joskus saatan sokaistua siellä Instagramin syövereissä kunnes tajuan, että hei nyt pois ja äkkiä! En halua muistuttaa ketään, vaan haluan rakastaa itseäni. Haluan pitää itsestäni ja voida hyvin kehossani. Olla paras versio Jutasta. Pieniä juttuja joilla on kuitenkin vaikutusta kokonaiskuvan kannalta. Itsevarmuus lähtee mielestäni nimenomaan siitä, että lopetetaan vertailu kokonaan ja aletaan elämään täysillä omaa elämää. Unohdetaan ajatus siitä mitä minun pitäisi olla ja lähdetään toteuttamaan omia unelmia, haaveita ja tavoittelemaan niitä asioita, joista olemme ehkä aina vain villisti haaveilleet.

img_1355-2

Siispä sen sijaan, että kilpailisimme päivittäin toisiamme vastaan kilpailkaamme itseämme vastaan – kuitenkaan armollisuutta unohtamatta. Oikeastaan ainut tie unelmiin ja kaikkeen menestykseen elämässä on nimenomaan siinä omassa taistelussa.

Ihanaa lauantaita kaikille! Muista, että olet upea juuri tuollaisena. <3 

Kommentit (16)

 1. M

  Tämä oli just mitä tarvitsin tänään! Kiitos blogistasi, kirjoitat juuri niistä aiheista jotka minua kiinnostavat 🙂

  • On my way

   Ihana kuulla, että tuli oikeaan saumaan. <3

   Ja kiitos itsellesi, että jaksat lueskella!

 2. Hertta

  Tosi hyvä postaus! On niin totta että ei sitä voi ikinä tietää mitä täydellisen ulkokuoren alla piilee… Mullakin saattaa ulkopuolisen silmin näyttää olevan täydellinen elämä: paljon kavereita, ihana poikaystävä, välittävä perhe, työ ja harrastus joista nautin sekä (pahoittelut jos kuulostan itserakkaalta :D) sekä nätti ulkonäkö. Pääasiassa olenkin ihan tyytyväinen elämääni mutta on asioita joiden kanssa kamppailen päivittäin mielessäni ja jotka eivät todellakaan näy ulkopuolisille. Niinpä on turhaa verrata itseään muihin; ei voi ikinä tietää mitä se toinen henkilö parhaillaan käy läpi tai kenties on jo kokenut elämässään. Ihanaa lauantaita sinnekin! 😉

  • On my way

   Kiitos! <3

   Juurikin näin. Elämässä on tavallisesti niin paljon muutakin kuin se ulospäin näkyvä pinta. Siksipä vertaaminen on turhaakin turhempaa.

   Ihanaa sunnuntai-iltaa vuorostaan sinne. 🙂

 3. Laura

  Tärkeitä ajatuksia <3
  Itsekin mietin monesti tuota ettei tässä iässä (olen sua vieläpä hitusen vanhempi) ole sitä asuntolainaa, lapsia ja aviomiestä – sen sijaan asun kimppakämpässä vuokralla, poikaystävän kanssa emme täysin ole päättäneet sitoutua, ei ole autoa eikä asuntolainaa…..sen sijaan monet nuoremmatkin ystäväni ovat ajat sitten perheytyneet, rakennelleet omakotitaloja jne. Mutta niin harmillista kuin vertaaminen onkin, siinä on jotain hyvääkin. En kadehdi yhtään esim nuorena äidiksi tulleita, vaan olen onnellinen vapaasta nuoruudesta ja siitä että olen saanut ihan rauhassa kasvaa aikuiseksi ja oppia tuntemaan itseäni ja sitä mitä haluan. Mun elämä on just mulle parasta enkä haluaisi vaihtaa keneenkään toiseen. Voisin joo ottaa ne instagram-kuvien upeat vatsalihakset ja kiiltokuvamaisen perhe-elämän – mutta kuten toteat, ne kuvat ovat harhaa ja niiden takaa voi löytyä vaikka mitä ahdistavaa. On siksi ihanaa olla puhtaasti oma vajavainen itsensä ja rakastaa kaikkea rosoakin omassa itsessä ja omassa elämässä!! Jokaisella, ihan jokaisella on omat murheet, jotka eivät suinkaan tule niissä täydellisesti asetelluissa kuvissa esiin 🙂

  • On my way

   Kiitos. <3

   Ihanasti kirjoitettu, täysin samoilla linjoilla siis kanssasi. Itse en myöskään ole edes halunnut noita asioita tähän päivään mennessä. Lapset, omakotitalo ja muut vastaavat jutut eivät ole vaan tuntuneet vielä omilta. Ehkä jossain kohtaa – ehkä ei? Elämä vie ja näyttää mihin suuntaan tässä ollaan matkalla.

   Elämä on parasta nimenomaan ihan arkisellakin tasolla. Ja jokaisen elämässä omat kamppailunsa. Siksipä omasta elämästä nauttiminen ja siihen keskittyminen on nimenomaan se mikä vie eteenpäin.

 4. Laura

  Kiitos Jutta,

  Ihan huikea ja ajankohtainen aihe itselläni tällä hetkellä.

  Sun postaukset varmisti pelastaa monien nuorten kasvavien tyttöjen/ naisien taikkamiksei jopa poikien elämää.

  Kiitos kun olet olemassa!

  • On my way

   Ole hyvä! Ja voi miten ihana sekä tsemppaava kommentti. Kiitos. <3

 5. Mia / Beauty Highlights

  Loistavaa pohdiskelua ja ihana teksti jälleen kerran! <3

  • On my way

   Kiitos taas. <3

 6. Linda N.

  Todella hyvä postaus ja erittäin tärkeästä aiheesta. Juuri näin!

  • On my way

   Iso kiitos <3 Aihe on mielestäni myös tärkeä ja siitä tulisikin puhua enemmän.

 7. Erika J

  Hyvin kirjoitettu 🙂

  • On my way

   Kiitos muru! 🙂 <3

 8. Jdlgieodndj

  Yleensä tällaiset postaukset/aiheet menisi liibalaabana ohi korvien, mutta nyt sattui kyllä mulle oikeaan saumaan. Oon nyt pari päivää erään asian vuoksi vertaillut omaa ulkonäköäni muihin, tietysti sosiaalisessa mediassa – ja huomaa kyllä heti miten paljon se vaikuttaa. Täysin typerää hommaa, se on totta. Kiitos muistutuksesta! 🙂

  • On my way

   Mahtavaa kuulla, että postauksella oli vaikutusta! Cool. 🙂 Toisinaan hyvinvointipostaukset tosiaan kuulostavat vähän liibalaabasta, kun niitä tulee joka tuutista. On kuitenkin ihanaa, että annoit mahdollisuuden ja vieläpä yllätyit positiivisesti! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *