On my way
On my way

Ajatuksia

Tänään on ollut aika jännä päivä. Parikin seikkaa, jotka pysäyttäneet miettimään asioita syvällisemmin. Välillä huomaan itse ainakin vain painavani eteenpäin ja jättäväni syvällisemmät pohdinnat vähemmälle. Sanotaan näin, että tässä keväällä sattunut itselleni sen verran raskasta ihmissuhde casea, että olen oikeastaan tarkoituksellakin porhaltanut eteenpäin ja koittanut jättää mahdollisimman vähän tilaa omille ajatuksille. Asioiden ajattelu on ahdistanut ihan pirusti. En ole itkenyt viikkoihin ja olen huomannut olevani kyynisempi ja kovempi kuin ennen. Kamalaa, en halua olla sellainen. Itselläni väistämättäkin pettymykset ihmisiin saavat aikaan sen, että tulen kyyniseksi ja epäluuloiseksi. En usko, saati luota enää juuri kehenkään muihin, kuin omiin läheisiini. Ja nuo tunteethan hohkaavat ihmisestä, se on ikävä kyllä taivaan tosi.


En ole ehkä koskaan ollut helpoiten lähestyttävä ihminen, vaikka olen sosiaalinen, olen kuitenkin todella varovainen. Epäilen ihmisten aikeita ja tarkoitusperiä. Pelkään niin paljon pettymyksiä ja sitä tunnetta, että maailma romahtaa. Olen myös kokenut sen, kuinka tuntemani ihminen on tehnyt jotain sellaista, etten ole voinut ymmärtää olenko edes tuntenut ihmistä koskaan. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan? Tuo saa ihmisen väistämättäkin enemmän varpailleen.

Tänään olen kuitenkin havahtunut taas kerran siihen, että tuo on täysin väärä ajattelutapa. Aiheutan sillä vain hallaa omaan elämääni, sekä jopa ympäristööni. Elämästä ei saa niin paljon irti jos pelkää ja varoo. Jos en anna itsestäni mitään, en myöskään saa mitään. Ihailen sellaista positiivista asennetta ja elämänkatsomusta. Ihmisiä, jotka vilpittömästi uskovat hyvään ja siihen, että täällä pallolla on hyviäkin ihmisiä. Harmittaa, että olen itse kadottanut tuota ajatusmaailmaa nyt aika paljon. 

Uskon siihen, että meitä pysäytellään välillä erilaisten asioiden kautta tai elämäämme ohjataan ihmisiä, jotka saavat meissä aikaan jotain uutta. Itselleni tämä päivä oli sellainen, että tajusin taas kuinka elämä on elämisen arvoista ja siitä pitää tosissaan nauttia. 
Haluan voida hymyillä ihmisille ja levittää hyvää mieltä muillekin. Se mitä olimme eilen ei määritä sitä mitä voimme olla tänään. 
Tällaista päässäni on pyörinyt tänään.Toivottavasti myös moni siellä ruudun takana muistaa aina välillä pysähtyä miettimään elämää ja suhtautumistaan muihin pallolla eläviin. Koitetaan rakastaa, ei anneta sijaa vihalle, kyynisyydelle eikä muillekaan hirveille tunteille meissä!  Ihanaa Helatorstaita kaikille! <3

Kommentit (18)

 1. Anonymous

  Tää kirjoitus yllätti mut ihan täysin. Toit esille oman haavoittuvuutesi ja se on musta todella rohkeata, nimittäin itse en aina pysty samaan. Uskon että meistä jokaisen tarvitsee joskus pysähtyä ja antaa aikaa omille ajatuksilleen. Jatka samaan malliin!:)

  • Jutta

   Kiitos. En minäkään aina pysty mutta nyt olen jotenkin tosi herkällä mielellä. Pysähtyminen tekee todella hyvää, liian paljon ihmiset painaa vaan päätä pahkaa eteenpäin ja unohtaa kaiken oikeasti tärkeän. Ihanaa jatkoa sinulle! 🙂

 2. Anonymous

  Pidän blogistasi todella paljon. Vaikutat aidolta ja sympaattiselta ihmiseltä. Teet kirjoituksillasi päivistäni parempia <3

  • Jutta

   Ihana kuulla, sait minulle todella hyvän mielen. Kiitos siitä. <3

 3. Anonymous

  Sai kyllä ajatuksia heräämään ja juttu olisi voinut tulla suoraan mun ”kynästä” Ihan samoissa fiiliksissä täällä mennään. En haluaisi myöskään muuttua kyyniseksi, mutta välillä ympärillä tapahtuvat asiat vain saavat sen väistämättä aikaan. Olin ennen positiivinen, minulla oli haaveet ja tavoitteet. Kun ne kaikki vietiin päivässä pois, niin kaikki katosi. Millä on enää väliä….? Tuntuu että koko ihminen tarvii rakentaa uudelleen ja löytää ne uudet haaveet. On vaan niin vaikeaa aloittaa alusta ja hakea se uusi ja onnellinen elämä. Välillä tulee niin pahoja ajatuksia mieleen, että oikein itseä pelottaa. Haluisin olla se sama ihminen kuin ennen , mutta en tiedä pystynkö…

  Iloa arkeesi!

  – H

  • Jutta

   Joo, meidän ajatuksissamme on paljon yhteneväisyyksiä. Olen kokenut myös tuon tunteen ”Millään ei ole enää mitään väliä”. Mutta onneksi havahtunut siihen, että asioilla on väliä ja meillä jokaisella on tarkoitus tässä maailmassa. Vaikka alusta aloittaminen tuntuisi kuinka vaikealta, sinä pystyt siihen. Uskon ympärilläsi olevan paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat juuri sinua. Älä siis anna huonojen ja kyynisten ajatusten vallata mieltäsi. Paljon voimia ja haleja sinne! Muistetaan, että aina myrskyn jälkeen seuraa tyyntä- jotain hyvää.

 4. Anonymous

  tsemppihali! ihanaa, kun tuot itsestäsi monipuolisesti eri puolia esiin täällä blogissakin! olen varma, että vaikka kenties olisit vaikeasti lähestyttävä, olet varmasti todella hyvä ystävä ja läheinen niille tietyille, jotka ovat sen arvoisia : ) itsellenikin on kertynyt tuota kyynisyyttä ja porskutan vain eteenpäin, mutta ajan kuluessa olen huomannut kyynisyyden rakoilevan ja välillä tavoitan sen vilpittömän ja hyväsydämisen ajattelutavan, joka minulla vielä nuorempana oli. liika sinisilmäisyys ei ole hyvä asia ja siksi tavallaan nautinkin siitä, että ajattelen nykyään ”aikuismaisen kyynisesti”. toisaalta liika kyynisyys latistaa elämäniloa PALJON, joten tasapaino tässäkin.

  <2 mimi

  • Jutta

   Kiitos, ihanasti sanottu! 🙂 Kyllähän se kyynisyys tulee iän myötä väistämättäkin. Ja joo, ystävien kanssa monesti päivitelläänkin kuinka se tavallaan ihana nuoruuden naiveus alkaa olemaan tipotiessään. Silloin osasi suhtautua kaikkeen niin huolettomasti. Mutta tavallaan sitten kompuroikin aika monesti… niistä toki oppien! Ihanaa olla aikuinen ja kypsempi mutta pelottaa kyynisyys ja sellainen liika aikuismaisuus kuitenkin.

 5. Anumaaria

  Kiitos Jutta tästä. Mukavana ja filmaattisena olen blogin perusteella pitänyt sinua aina, mutta tämä postaus antoi sinusta vieläkin syvällisemmän ja sympaattisemman kuvan. Ihanaa viikonloppua sinulle! 🙂

  • Jutta

   Kiitos sinulle sanoistasi! 🙂 Ja ihanat viikonloput myös sinne, aurinkoa toivoessa! 🙂

 6. Anonymous

  Kohtele muita niin kuin haluaisit muiden kohtelevan sinua. Ja synnit saa Aina anteeksi, jos oppii virheistään. Ihmiset ajattelevat Ihan liikaa vain omaa etua nykypäivänä. Oma napa paukkuu ja valitetaan niin turhanpäiväisistä asioista. Ihminen ei voi mitään tunteilleen, mutta jos toinen satuttaa tahallisesti ja saa mielen tummumaan monesti niin turha tuhlata lyhyttä aikaamme Täällä sellaiseen, vaikka kuinka tunteet sanoisivat toista. Joskuspitää miettiä järjen kanssa asioita.

  • Jutta

   Tuo on kyllä hyvä elämän viisaus. Ja muutenkin tekstisi on täyttä asiaa. 🙂

 7. Anonymous

  Hyvä kirjoitus! Kumpa kaikki ymmärtäisi tuon saman 🙂

  • Jutta

   Kiitos! 🙂 No sepä…

 8. Beanna

  Tää oli taas ihan kuin omasta suusta 🙂 Oon miettinyt niin paljon just noita samoja juttuja viimeaikoina ja huomasin itsekin jokin aikaa sitten tuon itselleni aivan uuden tunteen, että tuntee olevansa jotenkin kovempi/kylmempi, vaikka en sitä todellakaan haluaisi. Ehkä se on vain osa kasvua, eikä se tunne siitä kehity, jos ei vaan halua (toki jos pelkkiä pettymyksiä tulee jatkuvasti, niin ehkä sitä ei vaan lopulta välitä) 🙂 Kyllä mä silti uskon, että uskallan vielä heittäytyä kun sopiva tilaisuus tulee, vaikka välillä koenkin nykyään olevani jopa vainoharhainen kun mietin toisten osapuolien motiiveja ihmissuhteissa.

  Se on kaikista parasta, kun tulee eteen jotain, mikä saa unohtamaan nuo negatiiviset kokemukset ja uskomaan, että joskus olisi se hetki kun itselle tapahtuisikin jotain pelkästään hyvää! Sen takia ei pitäisi pelätä, että pystyy ottamaan sen hyvän sitten vastaan 🙂

  Ihanaa ja hymyileväistä viikonloppua!<3

  • Jutta

   Meillä on ehkä samoja kokemuksia moneltakin osaa, koska ajatukset käyvät yhteen. Hassua. 🙂
   Joo, vainoharhaisuus on tuttua etenkin ihmissuhteissa. Itse olen ollut lähinnä sillä moodilla, että olen jopa miettinyt ettei tässä maailmassa ole edes mahdollisuuksia enää saada parisuhdetta jossa kumppani haluaisi olla vain minun kanssa. Moniavioisuus kun on enemmänkin se ”the juttu” nykyään. Tuota asennetta pyrin nyt muuttamaan juurikin positiivisempaan suuntaan. En halua olla tuollainen negailija. 🙁 …vai realisti?

   Kaikkea hyvää sinulle! <3

 9. Tintti

  Suosittelen Kiitos hyvää -blogia, sieltä itse olen löytänyt tukea 🙂 ”We do not see things as they are, we see things as we are.” <3

  • Jutta

   Okei, pitääkin kurkata mikä blogi kyseessä.
   Halauksia!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *