On my way
On my way

10 adjektiivia minusta

Huumorintajuinen – Sanoisin, että huumorintajuni on hyvin monipuolinen. Rakastan huumoria ja sitä, miten pienillä letkautuksilla voi keventää tunnelmaa ja saada siitä huomattavastikin rennomman. Varsinkin ne kiusalliset tilanteet, joissa kaikki seisovat jäykkänä puhumatta sanaakaan saattavat kaivata pientä huumoria muuttuakseen rennommiksi. Huumorini on välillä aika roisiakin, ehkä jopa jätkämäistäkin, joten kanssani ei pärjää jos ajattelee kaikesta todella siveellisesti. Osaan myös nauraa itselleni ja kommelluksilleni sekä tehdä itsestäni pilaa.

Rauhallinen – Pidän itseäni suhteellisen rauhallisena ihmisenä ja moni minua tuolla adjektiivilla kuvaileekin. En sano, että olisin aina viilipytty mutta sellainen tietynlainen rauha minusta varmasti ulospäinkin huokuu. En kohella ja säädä jatkuvasti, vaan teen asiat rauhallisesti ja huolella. Työpaikoilla olen kuullut palautetta, että olen erittäin rauhallinen stressaavissakin tilanteissa ja osaan pitää tunteeni aisoissa. Koen, että olen myös sellainen, että aina läheisteni kohdatessa vaikeita elämäntilanteita, pyrin olemaan rauhoitteleva ja näkemään asiat usealta eri kantilta.

Temperamenttinen – Temperamenttia minulta löytyy mutta sekin on onneksi iän myötä hieman laantunut. Olen horoskoopilta kaksonen ja kaksosen luonteeseenhan kuuluu tietynlainen impulsiivisuus sekä kaksijakoisuus. Välillä räiskyy ja olen helposti se, joka ajautuu ongelmatilanteisiin vaikka inhoankin kaikkea draamaa. Kieleni on usein hyvinkin suorasanainen ja suuttuessani sanon todella sen, mitä ajattelen. Tämä luonteenpiirre on minussa se, jonka kanssa olen varmaan eniten elämässäni taistellut ja joka on ollut vaikeinta hyväksyä. Toisaalta tämä piirre ei näy esimerkiksi työelämässä minusta ollenkaan (eli osaan ikään kuin eliminoida sen), vaan se tulee ilmi ainoastaan henkilökohtaisessa elämässäni.

Pidättyväinen – Olen uusien ihmisten kanssa useimmiten hieman pidättyväinen ja en päästä kovin helpolla ihmisiä lähelleni. Tämä piirteeni saattaa antaa minusta hieman kylmän vaikutelman mutta se on ainoastaan tietynlaista itsensä suojelemista – luontainen tapani olla varovainen uusien ihmisten suhteen. Välillä olen nimittäin heittäytynyt vähän liikaakin ja joutunut pettymään, jonka vuoksi en enää aina täysin luota siihen, millaisen vaikutelman joku ihminen voi antaa yhden tai kahden kerran näkemisen perusteella. Olen siis ollut välillä ehkä jopa liian hyväuskoinen, enkä mielelläni yleensäkään ajattele ihmisistä sitä pahinta mahdollista.

 

Rehellinen – Välillä olen nykyään varmaan hieman yltiörehellinenkin, sillä minun on todella vaikea esittää mitään muuta kuin ajattelen tai tunnen. Olen oppinut rehellisyydestä kantapään kautta ja siksi nykyään olen asian suhteen ehdoton. Mieluiten sanoo kaiken rehellisesti ja suoraan kuin salailee tai kantaa taakkaa sisimmässään. Joskus rehellisyys voi olla vaikeaa jos on vaikka tehnyt jotain vääryyttä mutta olen silti sitä mieltä, että kyllä kannattaa loppupeleissä kertoa vaikeakin asia rehellisesti ja pyytää anteeksi jos on toiminut väärin. Voisin itse asiassa juuri tästä aiheesta kirjoittaa lähipäivinä tekstin, sillä anteeksi pyyntö tuntuu olevan tänä päivänä enemmän kuin kortilla…

Tunteellinen – Olen tunteellinen ihminen ja itken herkästi. Pahoitan myös mieleni suhteellisen helposti vaikka en olekaan yhtään marttyyrimainen tai mieltä osoittava. Tunteellisuuteni tulee esiin ihmissuhteissa sekä ihan vaan arkipäiväisissä asioissa. Saatan itkeä luettuani jotain kaunista tai, kun televisiosta tulee joku ilon tai surun täyteinen kohtaus. Tämä ei ole koskaan ollut se piirteeni josta olisin ylpeä ja monissa tilanteissa olenkin niellyt kyyneleitäni etten alkaisi itkemään. Olen kuitenkin sitä ikäpolvea, joka on kasvanut siihen, että reipas lapsi ei itke ns. turhasta. Tähän samaan yhteyteen varmaan liittyy myös se herkkyys, joka on myös osa minua.

Itsenäinen – En tiedä onko tämä hyvä vai huono mutta olen hyvin itsenäinen. Muutin kotoa pois 16-vuotiaana mikä on tehnyt minusta kaikesta selviävän ja pärjäävän. Ajattelen niin, etten tarvitse ketään ihmistä rinnalle sen vuoksi, että tarvitsen jonkun, vaan siksi, että jossain kohtaa sen oikean tullessa eteen jälleen haluan. Itsenäisyyteni näkyy siis todella hyvin myös ihmissuhteiden saralla, sillä olen todella hyvin itsekseenkin pärjäävä – riippumaton kenestäkään sanoisin. Olen myöskin oma-aloitteinen enkä tarvitse jatkuvasti toista ihmistä kehoittamaan asioita tapahtuvaksi, vaan osaan tehdä ne omastakin aloitteesta.

Kengät River Island / Farkut Monki / Vyö Minimum / Poolo Samsoe & Samsoe / Baskeri second hand / kello Cluse / Huulilla NYX Liquid Suede sävyssä Kitten Heels

Luova – Luovuus näkyy minusta oikeastaan ihan kaikessa, mitä teen. Vaikka osaan halutessani hoitaa asiat myös järjestelmällisesti, näkyy luovuuteni todella paljon arjessa. Olen utelias, kyllästyn helposti, tarvitsen omaa tilaa, kyseenalaistan jatkuvasti, haluan tehdä omaa juttuani ja samaan aikaan taas menen laidasta laitaan sen kanssa, mitä teen. Välillä on ajanjaksoja, että sisältöä tulee hyvällä sykkeellä, kun sitten taas en saa mitään aikaiseksi. Käytän todella paljon aikaa asioihin, jotka moni ehkä tekisi hyvin nopeastikin. Pieni paine ja deadlinet toimivat itselleni sellaisina kimmokkeina ja noissa tilanteissa saankin eniten aikaan! Pelkään jatkuvasti etten ole tarpeeksi hyvä mutta silti haluan tehdä niitä asioita, joista nautin.

Pohdiskeleva – Pohdin paljon asioita, välillä ehkä liikaakin. Tämä on itselleni kuitenkin ominaista ja rakastan syvällisyyttä sekä asioiden pyörittelyä. Mielestäni pohtiminen on seikka, joka avaa todella paljon meille meistä itsestämme tai jos pohdimme asioita toisen ihmisen kanssa, saamme uusia näkökulmia myös toisen henkilön arvomaailman sekä näkemysten kautta. Pohdintaa tulisikin ehdottomasti harrastaa myös muidenkin ihmisten kanssa, jolloin voi oppia uutta ja saada uudenlaista perspektiiviä.

Sopeutuvainen – Koen olevani ihminen, jonka on helppo sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Jos tapahtuu jotain äkkinäistä, joka vaatii reagointia, olen aina valmis toimimaan. Olen myös joutunut lapsesta saakka sopeutumaan muutoksiin perheeni vuoksi, joten myös se on muokannut minusta ihmisen, jolle muutokset tai uuteen sopeutuminen ei tuota suuria ongelmia. Toisaalta tämä ei kohdallani tarkoita sitä, että hyväksyisin epäkohtia tai vääryyttä ja sopeutuisin huonoon, vaan ennemminkin sellaista kykyä sopeutua uusiin sekä erilaisiin tilanteisiin. Vaikka joutuisinkin epämukavuusalueelleni osaan silti toimia enkä jää ihmettelemään sormi suussa.

Sellaisin adjektiivein tosiaan kuvailisin itseäni jos kymmenen pitäisi valita. Koetteko voivanne samaistua? Ehkä joku, joka allekirjoittaa täysin samat piirteet?

Kuvat: Taru / Edit: minä

Kommentit (4)

 1. Jenna

  Huippu postausidea! Pitää ehkä kopioida hehe 🙂 <3

  • On my way

   Joo kopioi ihmeessä. 🙂 Itse oon törmännyt näihin vähän siellä sun täällä eli ei ole oma keksintöni! 😀

 2. Uusi lukija

  Kyllä! 10/10, tunnistan itseni myös kaikista noista piirteistä, pelottavan hyvin kuvailtu 🙂

  • On my way

   Okei. 🙂 No sitten varmaan jäätkin lukijaksi! Tervetuloa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *