Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Virikeleluja ja lempipehmoja

*Kaupallisessa yhteistyössä Martinex

Yhteistyömme Martinexin kanssa on mahdollistanut meille aika hauskoja tehtäviä, mm. lautapelien testailun. Myös perheen pienin pääsi testailuhommiin, nimittäin saatiin Martinexilta kokeiluun erilaisia Lamaze-leluja, joita on vilahdellut postauksissa ja Instagramissa jonkin verran tässä viime viikkojen aikana. Tuo kuvissa näkyvä mustekala varsinkin on niin pop meidän taloudessa, että en tiedä miten pärjään reissussa ilman sitä. Noin iso pehmis oli vähän pakko jättää kotiin, vaikka se tuntuu olevan niin lapsen kuin isänkin lempilelu 😀 (Mieheni on äärimmäisen taitava soittamaan tuolla Tuiki, tuiki tähtönen. Ja kun sanon äärimmäisen taitava, tarkoitan äärimmäisen epävireistä. Mutta lapsi rakastaa 😀 Helppo yleisö.)

En tiedä oletteko törmäilleet Lamazen leluihin jo aiemmin, mun silmään merkki oli ainakin hyvin tuttu leluhyllyiltä. Lamazen lelujen tarkoituksena on tarjota pienelle leikkijälle virikettä monelle aistille kerralla, jotta koti ei täyttyisi yksittäisen tehtävän leluista. Pieni tarvitsee paljon erilaista virikettä aisteilleen mahdollisimman monipuolisen kasvun ja kehityksen mahdollistamiseksi. Me otettiin kuusi erilaista lelua kokeiluun, ja ne virikkeellistävät kaikki aisteja hyvin eri tavoin, vaikka kaikkia niitä yhdistää se, miten monipuolisia lelut ovat. Lamazen lelut on suunniteltu alusta lähtien niin, että ne eivät ole vain yhtä tarkoitusta ja aistia varten, vaan niistä löytyy katsottavaa, tunnusteltavaa ja kuunneltavaa. Leluja on monenikäisille ja ollaan huomattu, että hieman eri lelut ovat viehättäneet hieman eri aikoina. Meillä on selkeä rajanveto leikkilelujen ja unilelujen välille. Ensimmäiset on värikkäitä, äänekkäitä ja virikkeellistäviä, jälkimmäiset pehmoisia ja vaaleita, rauhoittavia ja pörröisiä. 

Can you feel the love? 🙂

Aikaa kestävin suosikki ei yllättäen olekaan ollut tuo ihana mustekala, vaan tuo pieni söpö Pupu-helistin. Pienessä helistimessä on mukava korva, jota puriskella ja johon rapsuttaa kutisevia ikeniä. Lisäksi se helisee, siinä on peili ja yksi kiva korva, jota on mukava räpeltää ja joka puristellessa rapisee mukavasti. Meillä on itse asiassa jo toinen pupulelu, nimittäin mies päätti jossakin vaiheessa streiloida meidän pupulelun. Ei mennyt ihan kuin Strömsössä. Pupulelu onkin ihan mahtava, kun se kulkee helposti hoitokassissa kaikkialle ja aiheuttaa aina yhtä paljon iloa 🙂

En tiedä olenko yrittänyt etsiä pehmoista kirjaa ihan vääristä paikoista, koska rättikirjoja on mun mielestä tosi huonosti tarjolla. Meillä on yksi sellainen hempeämmän värinen kirja, mutta tämä Dinosaurus-pehmokirja on ihan suosikki. Siinä on niin paljon puuhailtavaa ja kokeiltavaa aina piiloon menevästä pikkudinosta lähtien. Pehmokirjasta saa mukavasti otteen ja siinä on paljon kaikkea kivaa; rapisevaa, rutisteltavaa, vedettävää ja ihmeteltävää.

Toinen mahtava arjen helppo käyttölelu on tuo Helistinspiraali. Tällaista etsin kanssa tosi monesta paikasta, mutta en mistään löytänyt ennen kuin tähän törmäsin. Käy näppärästi pinniksen reunaan, turvakaukalon kantoaisaan tai vaikka rattaisiin turvakaareen. Siinä pysyy helposti ja on koko ajan pikku kätösten saatavilla ja viihdykkeenä.
  

Mustekala-pehmo on kuitenkin koko perheen suosikki. Tällä on hauska soittaa erilaisia melodioita lonkeroita painelemalla ja sen mukana tulee soitto-ohje. Lelu on tosi iso ja ihanan ystävällisen näköinen ilmeeltään, ja meillä tuo ainakin aina herättää iloja.

Kaksi hieman samaa tarkoitusta palvelevaa lelua meillä on Ötökkä ja kukka -lelu ja tuo Robotti-lelu. Molemmat on tosi monipuolisia leluja, jotka saa helposti kiinni rattaisiin tai vaunuihin tai turvakaukaloon, ja joissa riittää ihmeteltävää pitkäksi aikaa. Noiden lelujen kanssa Dante viihtyy välillä todella pitkäänkin ihan itsekseen ja niissä on yhdessä lelussa hirveän monta erilaista toimintoa, väriä, tarttumapintaa ja kaikkea mahdollista.

    

Sisustuksen ja pukemisen suhteen mulla on aika neutraali maku Danten tavaroiden suhteen. Mielestäni koko elämän ei tarvitse olla riemunkirjavaa, mutta virikelelujen pitää olla juurikin sitä. Virikkeellisiä ja kehittäviä. Lelut myös kestävät ainakin Danten käytössä hyvin aikaa, sillä lelut ovat meillä olleet jo kolme kuukautta käytössä, ja edelleen ne aiheuttavat paljon riemua ja iloa pienessä leikkijässä 🙂 Vauva tykkää väreistä ja kaikesta rapisevasta, äiti tykkää laadusta, sillä kaikesta kuolaamisesta ja suussa pitämisestä huolimatta kaikki lelut ovat edelleen kuin uudenveroisia.

Onko Lamazet teille tuttuja? Oli tai ei, niin mulla olis ihan mahtava alekoodi tarjota teille. Martinexilta nimittäin saatte kaikista Lamazen leluista -25 % koodilla LAMAZE25! Lelut ovat muutenkin mielestäni aika erinomaisia hinta-laatu -suhteeltaan ja tätä alea kannattaa nyt todellakin käyttää jos mielessä on vauvan lelujen täydennys tai tutun pikkuruisen joululahjapakettien valmistelu. Martinexin koko Lamaze-valikoima löytyy täältä 🙂

Kommentit (8)

 1. Nimk

  Onnittelut hienosta blogiyhteistyöstä! Lamazen lelut on mahtavia, mutta osa melko hintavia, joten kiitos alekoodista! Mihinköhän asti on voimassa? 🙂

  • Anna

   Ähh, anteeksi, unohtui tuosta, eli 12.11. asti on voimassa 🙂

 2. Nede

  Lelujen yksittäiset linkit ei toimi, mutta löytyy onneksi tuo sivu missä kaikki lelut. Meidän vasta viisiviikkoisella roikkuu lamazen pupu turvakaukalossa ja sen kilinää ja värejä jaksaa neiti ihmetellä jo nyt! Olen täysin samaa mieltä sun kanssa siitä että vaikka oma esteettinen silmä pitäisi vähän neutraalimmasta tyylistä niin lapsen aktivointilelujen kuuluu olla värikkäitä, virikkeellisiä ja hauskoja. Ensimmäisenähän lapsi oppii erottamaan eri värejä ympäristössään ja niihin varmasti huomio kiinnittyy myöhemminkin. Kiitos alekoodista, voi olla ett niin meidän työn kuin kummipojankin kuusen alta löytyy tämä vuonna lamazea!

 3. Erika

  Kiitos alekoodista! Lähti meidän pikku neidille pukinkonttiin yksisarvinen!😍 Martinex on muumi vaatteiden myötä tuttu mutta leluja selasin nyt ensimmäistä kertaa luettuani tämän. Ja vitsit miten ihanan kirkkaita ja monipuolisia leluja olikaan.

 4. Nimk

  Luin jonkun verran arvosteluja mustekalasta, joissa sanottiin sen olevan ”jäykkä” ja hankala soittaa aikuisellekin ja että vauva/taapero ei varmasti itse saa siitä ääntä. Mikä teidän kokemus on?

  • Nimk

   Tässä postauksessa on kaiken kaikkiaan 6 kommenttia, eikä näytä valtavaa kommenttitulvaa olevan muissakaan uudemmissa kirjoituksissa, mutta vastausta on silti turha näköjään odottaa 😀

   • Anna

    No valitettavasti risteilyltä en ehtinyt tai pystynyt ihan ylenpalttisesti vastailemaan kun satelliittinetillä keskeltä merta se ei ollut ihan super helppoa. Näissä osoittaisi hyvää tilannetajua ymmärtää, että bloggaaja ei oo 24/7 koneella. Ei olla koettu jäykäksi käytössä, tokikaan D ei sitä itse soittele vaan ennemminkin on vielä iässä, jossa vasta painii tuon kanssa.

 5. heidi

  Pehmokirjoista tuli heti mieleen myöskin Martinexin valikoimaan kuuluva Mauri Kunnas -pehmokirja. Tokikaan siinä ei ole hirveästi nyhdettävää tai erilaista hilavitkutinta mutta erilaisia tekstuureja ja rapisevia, värikkäitä sivuja kyllä löytyy. Oon itse ostellut veljentytölle kirjoja alusta asti ja tämä taisikin olla tädin ihkaensimmäinen kirjalahja ja muistaakseni oli kyllä vauvelin mieleen. Lisäksi Herra Hakkarainen on tietty pelkkää plussaa meille aikuisillekin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.