Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Vauvojen ja lasten probiooteista

* Kaupallisessa yhteistyössä Suomen Bioteekki

Kirjoittelin viime viikolla Mungolifen puolelle probiooteista ja ajattelin nostaa aihetta myös täällä Mungobabyn puolella, sillä tämä on mielestäni tärkeä aihe kaikkien pienten lasten vanhemmille.

Vauva saa parhaiten probioottiannoksensa äidin rintamaidosta, jos äiti käyttää probiootteja. Kuten kirjoittelin Mungolifen puolelle “Jokaisen kropan sisällä käydään jatkuvasti kilpailua hyvän ja pahan mikrobiston välillä. Kun voit hyvin, ovat hyvikset voitolla, mutta kun maha on kipeä tai olo on huono, on todennäköisesti pahikset ottaneet ylivallan. Probiootit ovat niitä hyviksiä, hyviä bakteereja, jotka tasapainottavat suoliston mikrobistoa. Probiootit tehostavat elimistön omaa immuunipuolustusta ja korvaavat esimerkiksi antibioottikuurin aikana tuhoutuvia hyviä bakteereja.” Tämä pätee aikuisten lisäksi myös lapsiin ja vauvoihinkin. Meillä on annettu vauvalle maitohappobakteereja tai probiootteja pariviikkoisesta asti. Maitohappobakteerien ja probioottien eron voisi tiivistää niin, että ”Probiootit ovat lähes aina maitohappobakteereja, mutta maitohappobakteeria saa kutsua probiootiksi vasta, kun sen teho on todistettu”. Itse syön päivittäin tuota Probiootti Compia, joka pitää mun mahan tosi hyvin rauhallisena ja tietenkin nämä probiootit imeytyvät myös vauvalle rintamaidon kautta. Korvikevauvoille pitää kuitenkin annostella probiootit erikseen. Nyt kun meilläkin poitsu saa osan maidosta korvikkeena, on tärkeää muistaa probiootit. Suosittelen lämpimästi probiootteja vauvalle, sillä kuten tuossa yllä on mainittu, probioottien teho on todistettu.

Bioteekillä on myös vauvoille suunnattu tuote, eli Probiootti baby, joka sisältää Bifidobakterium BB-12® -maitohappobakteeria, joka on vauvalle luontainen ja kliinisesti tutkittu maitohappobakteeri. 

Me ruvettiin käyttämään probioottia päivittäin siinä vaiheessa kun alettiin antamaan korviketta ja kiinteitä ruokia. 

Probiootti baby -tipat sisältävät 1 miljardi elävää Bifidobacterium BB-12® -bakteeria. Tipat ovat maidottomia eivätkä ne sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia. Näitä on tarkoitus antaa kuusi tippaa päivässä, ja mä oon antanut ne meidän ahmatille suoraan lusikalla tai sitten sekoittanut soseeseen. 

Varsinkin ulkomaille lähtiessä probiootit on supertärkeitä, sillä bakteerikanta muuttuu ja imettävän äidin käyttämä ravinto on erilaista. Probiootit auttavat pienen masua taistelemaan tätä kaikkea uutta vastaan ja pitävät vastustuskykyä korkeammalla. Yleensä myös imetys loppuu ennen kuin lapsi oppii kunnolla käsittelemään tablettimuotoisia maitohappobakteereja, joten tipat ovat paikallaan myös siinä vaiheessa, sillä silloin äidin käyttämät probiootit eivät imeydy vauvaan.

Joidenkin tutkimusten mukaan on esitetty, että probiooteista voi olla apua koliikin hoidossa, mutta koska kliinisten kokeiden tekeminen vauvoilla on eettisesti kyseenalaista ja koska tiukkojen rajanvetojen vetäminen hoidon apuna on mahdotonta koliikin aiheuttajasyyn tuntemattomuuden vuoksi, niin ei voida sanoa näistä olevan apua koliikissa. 

Meillä on D saanut maitohappobakteereja ja sittemmin tätä Probiootti Babya kaksiviikkoisesta lähtien, eikä hänellä ollut missään vaiheessa koliikkia. Se voi olla tietenkin myös sattumaa, mene ja tiedä. Kun juttelimme lastenlääkärin kanssa refluksiasioista aikanaan, suositteli hän probioottien jatkuvaa käyttöä. Ne eivät ole haitaksi, ja kuten aikuisillakin, ne vaan tehostavat immuunipuolustusta. Tuota Probiootti Babya on saatavilla myös muodossa Probiootti Baby + D, jolloin samassa paketissa on myös D-vitamiini. Näitä ei tarvitse siis antaa erikseen, sillä pienelle vauvalle kahtien tippojen tunkeminen voi olla haastavaa, ellei satu olemaan sellainen vauva kuin meillä, joka syö mitä tahansa ja todella mielellään 😀 

Probiootti Babyn lisäksi Bioteekillä on valikoimissaan Probiootti Junior, joka on mansikanmakuinen purutabletti. Probiootti Junior sisältää vaikuttavat määrät Bifidobacterium- ja Lactobacillus GG -bakteereita. Yhdessä tabletissa on yhteensä kaksi miljardia probioottibakteeria. D-vitamiinin sijaan Probiootti Juniorissa on lisänä C-vitamiinia edistämässä immuunijärjestelmän toimintaa. 

Probiootti Junior sopii päivittäiseen käyttöön tai sitä voi käyttää kuuriluontoisesti antibioottikuurin aikana ja jälkeen tai esimerkiksi reissussa. Junioriin voi vaihtaa siinä vaiheessa, kun pieni oppii käsittelemään purutabletin, ja siihen asti voi käyttää tuota Probiootti Babya. 

Varsinkin taaperoikäisille ja pienille lapsille probiootti on musta äärimmäisen tärkeä ravintolisä arkeen, sillä pienet kädet ovat koko ajan hipelöimässä kaikkea mahdollista ja kuskaamassa kaikkea likaista suuhunsa. Lisäksi päiväkodeissa ja kerhoissa yms. on aina kaikki kyseisen vuodenajan pöpöt tarjolla, joten vahvistettu immuunipuolustus tuskin kellekään tekee pahaa. 

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja yhdessä Bioteekin kanssa arvommekin lukijoideni kesken kaksi tuotepakettia probiootteja. Äidille Probiootti Compia ja lapselle iän mukaan joko Junioria tai Babya.

Kerrothan kommentissasi, kumpaa pikkuisesi jo käyttäisi, niin osataan lähettää voittajille oikeaa tuotetta! 🙂

Kommentit (97)

 1. Irkku

  3-vuotiaalle olisi kiva kokeilla, jos auttaisi etenkin näin syksyisin kun taudtit ovat liikkeellä.

 2. Zelinda

  Mukana 🙂 Junioria käytettäisiin meillä

 3. Kati

  Meidän taloudesta löytyy 5v&2v ja kohta viellä vauvakin eli kaikille löytyy käyttöä 😅

 4. Eeka

  Tulevalle vauvalle menis, joten baby-tuote ois hyvä 😊

 5. SiniK

  Kolmen viikon vanha esikoinen taitaisi käyttää baby-versioita ☺

 6. Marika

  Probiootti Baby meidän 2kk vauvalle. 🙂

 7. HM

  Ei kunpaakaan kun esikoinen vielä mahassa mutta probiootti D tulee käyttöön 🙂

 8. Nina asunmaa

  Vauvalle on ollut tarkoitus ostaa bioteekin probioottia refluksiin joten sen voittaminen ois hienoa!

 9. Janika

  Mukana arvonnassa. Lapselle probiootti babya.

 10. Oona

  Hei.
  Meillä keskosvauvalle aloitettiin jo osastolla rela-tipat. Sittemmin mukaan tuli myös gefilus-tipat jotta maitohappobakteerikantaa saatiin sairaalajakson jälkeen monipuolistettua. Kiinnostaisikin kokeilla näitä nyt kun lihasoseiden syönnin aloituksen takia maha taas oireilee. Meillä soseiden syönnin kanssa menty edestakaisin juuri vatsan oireilun takia, kun vauva kohta 6kk, mutta korjattua ikää vasta reilu 3kk. (Keskosilla soseet aloitetaan varhennetusti 3kk ikäisenä. Tämä tietysti harmittaa mielellään imettävää, mutta hurja kasvuvauhti vaatii veronsa. )
  Värikästä syksyä teille 😊

 11. Maria

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, vauvataipaleen alussa oli maitohappobakteerit mukana arjessa mutta sitten jäivät. Meillä kohta 1-vuotiaalle olisi varmaan vielä Baby hyvä 🙂

 12. Anna

  Osallistun arvontaan. Lapset ovat 2 ja 4 vuotta.

 13. L

  Meidän pikkuneiti on saanut pienestä pitäen tippoja, joissa on samassa D-vitamiini ja maitohappobakteerit. Mutta pitääpä ottaa seuraavaksi kokeiluun nuo baby tipat, sillä neiti on alkanut ryömiä ja suuhun löytyy vaikka mitä mielenkiintoista lattioilta! Ja koirataloudessa pöpöjä varmasti riittää. Varmasti olisi probiootit hyväksi myös itselle, vaikka olenkin todella huono ottamaan vitamiineja yms.

 14. Riitta

  Pikkuinen käyttäisi Babyä. 🙂 Itse otin vasta Mungolifen innoittamana Compin käyttöön.

 15. Nimk

  Oi oonkin miettinyt, mitä kaikkea olisi hyvä vauvalle tarjota tissimaidon lisäksi. Meillä menis siis baby! 🙂

 16. Mariiia

  Näitä olisi mahtava päästä testaamaan marraskuussa syntyvään esikoisemme kanssa. Herkästi oireileva suolisto on sukuvika, joten näille saatta olla tarvittava 😀 Ja Babya siis haluttaisiin kokeilla.

 17. Riikka

  Hyvä infopostaus! Baby sopisi meidän parikuiselle beibille 🙂

 18. Alma

  Probiootti Babya käytetään kohta meillä! 🙂

 19. Anna Westerberg

  Babya meidän pikkuneidille!:)

 20. Cielo

  Kiva arvonta! Me otettiin vauvalle heti Rela-tipat käyttöön, mutta vaihdettiin viikko sitten vyöhyketerapeutin suosituksesta just näihin tippoihin. Eli ottaisimme baby-tippoja :).

 21. Viivitys

  Vauvalla nämä onkin jo käytössä, mutta tietysti tekisi äidillekin hyvää. Osallistun siis arvontaan. Vauva vielä tovin baby iässä.

 22. Heidi

  Baby tai Junior kummallekin löytyisi käyttöä. Jos toinen pitää valita niin Baby, niin ehkäistäisiin tuoreen pikkuveljen vatsavaivoja 😊

 23. Matty

  Itse olen kovasti myös probioottien kannalla ja koska sairastan colitis ulcerosaa (tulehtunut paksusuoli oireyhtymää) on ne suolistoni kannalta erittäin tärkeitä.
  Nyt kun tämä pieni mini tyyppi malttaisi maailmaan saapua olenkin ajatellut että hänen oman suoliston ja kehon hyvinvointiin olisi hyvä alkaa antamaan juuri probiootteja jotta masu voisi paremmin. Imettämistä haluan yrittää ja koen että probiootti baby sopisi sen rinnalle kyllä oikein hyvin.
  Täytyykin lähteä probiootti kaupoille :):)

 24. Annika

  Itse olen koko imetyksen syönyt Bioteekin Probiootteja, mutta nykyinen purkki taitaakin olla jo lopussa.. Meillä vauvat 5kk 🙂

 25. Emmi

  Probiootti Babya 🙂

 26. Jenna

  Taaperolle tulisi juniorit käyttöön 🙂

 27. Minna

  Maitohappobakteeri aktiivisesti käytössä itsellä (mm.pitää omaa refluksitautia kurissa) sekä esikoiseni on saanut tippoina viikon verran hänkin 🙂 Baby versio tulisi käyttöön.

  • FARMASEUTTI

   Eihän sekoiteta nyt refluksia ja suolistovaivoja. Maitohappobakteereilla on hyviä vaikutuksia nimenomaan suoliston hyvinvointiin, mutta refluksiin ne eivät vaikuta. Aikuisten refluksia hoidetaan parhaiten oikealla ruokavaliolla ja/tai lääkehoidolla, johon lukeutuu esimerkiksi protonipumpun estäjät, kuten pantopratsoli. On harmi, kun ihmiset jakavat sosiaalisessa mediassa harhaanjohtavaa tietoa, sillä kaikilla ei ole koulutustaustaa tai kykyä käsitellä onko informaatio totta vai ei.

 28. Pampula

  Meidän 2v voisi käyttää jo tuota junioria 😊 päiväkoti vastikään aloitettu ja kiva korvatulehduskierre päällä nyt. Mekin on käytetty apteekin probiootteja nyt päiväkodin aloituksesta lähtien.

 29. Maarit

  Olisipa tälle vatsavaivaiselle perheelle oikein mahtava paketti! Babya vauva käyttäisi 🙂

 30. Jii

  Nää oliskin hyviä tähän väliin, kun kohta lähdetään käymään reissussa! Meillä on D-vitamiinitipoissa kyllä maitohappobakteereja, mutta reissuun ei ehkä ekstravahvistus ois liikaa?! Varsinkin kun vauva jo 7 kk ja syö kiinteitä myös… Ja mulle ehdottomasti tulis myös tarpeeseen 🙂

  • Jii

   Niin ja siis Babya tulis meille, kun niin pieni lapsi vielä 🙂

 31. Taru

  Brobiootti Baby ois kaivattu lisä meidän 7kk murulle! 🙂

 32. Jasmin

  Hieno juttu! Meidän tyttärelle menisi tuo baby. 👶 maitohappobakteeria hänelle jo syötetään, mutta enpä tiennyt sen ja probioottien erosta ennen kuin luin postauksesi mungolifen puolelta.

 33. Laura

  Meillä käytettäisiin vielä Babya 🙂

 34. Emppu

  Esikoistani odottelen, joten Probiootti Baby tulisi käyttöön. Kiva kun tätä kautta saa tietoa eri tuotteista, tuleva tuore äiti on infotulvasta pää pyörällään. 😀

 35. Noora

  Toivon, että lukijoillasi on ymmärrystä mainostekstien tulkintaan, sillä tekstisi terveysasioissa ovat välillä ristiriitaisia. Annan esimerkkn. Kirjoitat ”Itse syön päivittäin tuota Probiootti Compia, joka pitää mun mahan tosi hyvin rauhallisena ja tietenkin nämä probiootit imeytyvät myös vauvalle rintamaidon kautta”.
  Täss kohdassa oli räikeä virhe. Rintamaitohan on tutkitusti esim. kehitysmaissa vauvalle turvallisinta ravintoa, sillä suoliston mikrobifloora ei yleensä imeydy verenkiertoon (seuraisi verenmyrkytys), saati erity rintamaitoon ja sitä kautta vauvaan. Toivon, että tämä on valtaosalle lukijoista tuttu asia. Toisaalta itse samassa tekstissäsi toteatkin myöhemmin kuitenkin, että ”Yleensä myös imetys loppuu ennen kuin lapsi oppii kunnolla käsittelemään tablettimuotoisia maitohappobakteereja, joten tipat ovat paikallaan myös siinä vaiheessa, sillä silloin äidin käyttämät probiootit eivät imeydy vauvaan”. Totta. Eivät imeydy.

  Lisäksi tutkimustietoon liittyen on pakko nyt ystävällisesti todeta, että koliikkiasiasta kirjoitatessasi tutkimusta ymmärtämättömät tulevat harhaanjohdetuiksi. ”Koska kliinisten kokeiden tekeminen vauvoilla on eettisesti kyseenalaista ja koska tiukkojen rajanvetojen vetäminen hoidon apuna on mahdotonta koliikin aiheuttajasyyn tuntemattomuuden vuoksi, niin ei voida sanoa näistä olevan apua koliikissa”. Tämä lasten kodalla haastavampi tutkimustiedon tuottaminen ei ole syy sille, ettei koliikki+probiootit-hoitoteholle ole tutkimusnäyttöä. Syy voisi myös olla sellainen, että probiootit ovat siinä tehottomia. Se, että teidän lapsellanne ei satu olemaan koliikkia (josta vain 10% lapsista kärsii) ei ole mielestäni oleellinen informaatio probioottien vaikutuksista kerrottaessa.

  Mutta muuten ihan kiva teksti ja kuvitus!:)

  • Anna

   Kummallisen hyökkäävästi halusit ilmaista tilanteessa, jossa kukaan ei edes ole oikeassa tai väärässä, sillä näistä asioista ei ole vedenpitäviä faktoja. Se ei ehkä ollut tarkoituksesi, mutta jotenkin sellainen lyttäävä fiilis tuossa kommentissasi on.

   Ensinnäkin, viime vuosien tutkimukset probiooteista ovat antaneet näyttöjä siitä, että tietyt probiootit imeytyvät rintamaitoon. ”Yleensä myös imetys loppuu ennen kuin lapsi oppii kunnolla käsittelemään tablettimuotoisia maitohappobakteereja, joten tipat ovat paikallaan myös siinä vaiheessa, sillä silloin äidin käyttämät probiootit eivät imeydy vauvaan”. Probiootit eivät tietenkään tuossa tilanteessa päädy vauvalle, jos vauva ei niitä erikseen saa, eikä äiti imetä lasta.

   Ensinnäkin, käsittääkseni on aika vahva konsensus, että koliikkia on jopa joka kolmannella tai n. 10-30 % lapsista. Myös aika selkeästi ilmaisin, että Dantella ei ole koliikkia ollut, joten en osaa sanoa olisiko probiootti auttanut vai auttoiko se juuri niin, että sitä koliikkia ei koskaan ollut. Saattoi siis olla puhtaasti sattumaa, että meidän probiootteja syövällä vauvalla ei ollut koliikkia. Tämä on selkeästi tekstissäkin. Tuo lainaamasi lause liittyy siihen, että vaikka probiooteista olisi todistetusti apua, ei niitä voitaisi kuitenkaan ajatella koliikin avuksi jo senkään puolesta, että tarpeeksi laajojen kliinisten kokeiden tekeminen vauvoilla on epäeettistä. Kannattaa tutustua Anna Pärtyn tutkimukseen, joka on ihan Suomessa tutkinyt tätä probioottiasiaa vauvoilla ja hänen tutkimustensa pohjalta on alettu uskomaan, että probiooteista on apua koliikkiin. Koska koliikin syy on edelleen tuntematon, on mahdotonta sanoa, että probiootit auttavat siihen, kun ei edes tiedetä, mikä sitä aiheuttaa. Kuitenkin koliikkivauvan kohdalla voisi probiootti olla kokeilun arvoinen, sillä se saattaa hyvinkin auttaa.

 36. AnnaS

  Junioria 🙂

 37. Maria ja pojat

  Junior tulisi meillä käyttöön esikoiselle, sillä vauvalle meiltä jo löytyykin kyseinen tuote! 🙂

 38. Anu

  Baby sopisi meille 🙂

 39. Saana

  Hei!

  Tilasinkin jo sinun edellisen postauksen innoittamana itselleni probiootteja.
  Kärsin pahoista vatsavaivoista ja toivottavasti nämä rauhoittavat mahaani.

  Käytin lasten ollessa vauvoja näitä jatkuvasti, mutta nyt he ovat jo 6- ja 9-vuotiaat.
  Tekisi varmaan hyvää heidän käyttää näitä jatkossakin.
  Eli, jos voitamme niin Junioreille tarkoitettua.

  Todella hyvä postaus, koska olin unotanut kokonaan näiden olemassaolon.
  Pojallani oli pahoja vatsavainoja 8kk saakka ja jossain vaiheessa ne lähtivät kokonaan kiitos probioottien.
  Suosittelen kaikkia kokeilemaan, jos vauvalla vatsavaivoja.

  T:Saana

 40. Nassu

  Itse tutustuin näihin probiootteihin, kun aloin odottaa esikoistamme ja päivittäin yhden nappaankin. Vielä syntymättömälle pienelle baby -versio olisi sopiva. 🙂

 41. Saija

  Kiitos postauksesta! Ollaankin mietitty probioottien aloitusta, niin tässäpä vahvistus siitä, että aiomme koittaa niitä hieman alle 3kk vanhalle tytöllemme! Joten siis baby olisi meille sopiva!

 42. Eeelina

  Mukana arvonnassa! Jos voitto osuu kohdalle, valinta olisi Baby, koska odotan vasta esikoistani. 🙂

 43. R

  Meillä menisi jo Junior 🙂

 44. Liisa

  Baby olisi sopiva

 45. Saara

  Suomalaisena kehitystyönä on markkinoille keväällä tullut myös maailman ensimmäinen koirien probiootti canius, probiootti on koiralle aivan samanlailla merkittävä kuin ihmiselle (erityisesti antibioottikuurien aikaan yms). 🖒

 46. Essi

  Vauvalle Probiootti Babya, mutta tuo Comp olisi kuitenkin meille paras ratkaisu. 🙂

 47. Satu

  Mielenkiintoista luettavaa! Oma pikkuinen syntynee kuukauden sisällä, joten Probiootti Baby olisi meille parempi. 🙂

 48. Sabrina

  Probiootti Babya meidän minimiehelle, josko ne auttaisi nukkumaan yöt paremmin <3

 49. Riikks

  Meillä on kans käytetty maitohappobakteereita 3 kk vanhan poitsun kanssa lähes syntymästä asti sekä lisäksi olen itse syönyt maitohappobakteereita jo raskausajasta asti. Tämä merkki on kuitenkin uusi tuttavuus, joka lähtisi mieluusti kokeiluun!

 50. Ninna

  Yksi probioottien puolesta puhuja täälläkin, ovat aktiivisessa käytössä koko perheessä. Ilolla tutustuisimme myös Bioteekin tuotteisiin, junior-sarjaan.
  Iloa syyspäiviin toivottaen, Ninna

 51. Tiina

  Probiootti baby ois meille hyvä, kun on 5kk -ikäinen vauva perheessä. Juuri aloiteltu kiinteitä syömään 🙂

 52. maarge

  Junioria meille! Täällä on aloitettu päiväkoti kuukausi sitten ja tauti nro 2 jo menossa. Vastutuskyvylle boostia – kyllä kiitos! <3

 53. Mona

  Juniorit tulisi tarpeeseen!

 54. Taru

  Juniori olisi meille paras! 🙂

 55. Jessica

  Babya meille 🙂 Loppuvuodesta syntyy vauva perheeseen joten probiootit olisivat muutenkin hankintalistalla!

 56. HeidiS

  Onpa kiva ja tarpeellinen arvonta! Meidän kaksivuotias voisi käyttää jo tuota Junior-valmistetta.

 57. Miuku

  No ihan raskaudenkin takia nuo probiootit olisi hyvä olla käytössä, mukana siis! Ja kahdella taaperolla meillä onkin jo nuo juniorit ollut jo käytössä, koiravitamiineja ollaan innoissaan aina ottamassa, kun niistä kuulemma muuttuu koiriksi 😉

 58. Päivi L

  Osallistun ja baby sopisi

 59. Susannai

  Junior valmiste menisi molemmille 1 ja 3 vuotiaille 😊

 60. Niina

  Junior! 😊

 61. Johanna

  Junioria juniorille

 62. Annika

  Mukana! 😊 Juniori tulisi käyttöön!

 63. Vilma

  Meidän 7 viikkoiselle vauvalle babya 🙂

 64. Tiia

  Meillä käytetään maitohappobakteeria, mutta voisin vaihtaa tähän. Harmittaa, että kukaan ei virkatut vuosi sitten, kun sairastimme paljon. Maitohappobakteerit todella tuntuvat toimivan. Junioria olisi mukava saada 2,5-vuotiaalle.

 65. Pirita

  Hyvä postaus ja ehdottomasti tulee tarpeeseen meidän 1,5v taaperolle!

 66. Noora

  Meillä on reilu 4kk pojalla käytössä nuo tipat mihin on lisätty D vitamiinia, olisi kiva jos lähtisi tännepäin uutta pulloa tulemaan! 🙂

 67. Vilma

  Tulevalle vauvalle 🙂

 68. SaaraST

  Probiootti Baby meidän vauvalle 🙂 mekin yritetään antaa päivittäin koska korvikevauva 🙂

 69. Minna

  Mukana ollaan äiti ja juniori.

 70. Pikku hoo

  Babya viikon sisällä syntyväksi odotetulle!

 71. Jade

  Babya! 🙂

 72. Viltsun äippä

  Me olemme syöneet Gefiluksen maitohappopastilleja. Näitä täytyy kyllä testata! Junior olisi meidän valinta. 🙂

 73. Maiiijju

  Tulipa kuin tilauksesta tälläinen tietopläjäys! Meiltä löytyy (tällä hetkellä) hieman vatsavaivainen lähes 4 kuukautta vanha vauva sekä 4v lapsukainen, niin molemmille olis kyllä käyttöä! Mutta ehdottomasti tuo vauveli nyt kaipaisi enemmän masulleen apuja 😊

 74. tähtijoukko

  Probiootti babyt 🙂 !
  T: https://tahtijoukko.blogspot.fi/

 75. Kia

  Olen myös kiinnostunut alkamaan käyttää probiootteja esikoisen saatuani ja myös mielenkiinnolla kokeilisin hänelle näitä Baby-versioita.

 76. Lise

  Probiootti baby olisi tarpeen. Näitä tuotteita tullut käytettyä joskus aiemmin esikoisellakin:)

 77. Zinna

  Meillä olis käyttöä juniorille 🙂

 78. Sanna Pantsar

  Babya meillä käytetäänkin jo!

 79. Elsa

  Meillä kans probiootti baby käytössä ja itsellä tuo comp ollut jo jonkin aikaa (tosin vaan aina sillon ku muistan ottaa) 😀

 80. Tiina

  Meille kävisi tuo Junior 😊

 81. Suvi

  Meillä vain hieman Dantea nuorempi huhtikuinen, eli babya käytettäisiin täällä 🙂

 82. Jenna

  Babya pienen vauvan kanssa 😍

 83. Anni

  probiootti Babya meidän pian syntyvälle vauvalle :).

 84. Maariah

  Junioria käytettäisiin meillä 🙂

 85. Riikka

  4v ja 2v voisivat käyttää junioria! 🙂

 86. Iina

  Baby olisi meille hyvä 🙂

 87. Elisa

  Lahjottaisin tän arvontavoiton siskon perheeseen, jossa 4vk ikäinen pieni eli baby tulis käyttöön vauvalle ja comp äidille ☺️

 88. Lilly

  Meillä 2 kk ja tuo baby toi jo apuja vatsaongelmiin 😉 osallistun siis innolla arvontaan!

 89. Laura

  Baby versio olisi meidän 5 kuukauden ikäiselle vauvalle oikea 🙂

 90. Tm

  Baby tulisi käyttöön, tällä hetkellä käytössä ovat gefilustipat eikä pikkuneidin maha ihan kestä niitä (tai d-vitamiinia).

 91. Anni

  Baby meille! Kuulostaa kyllä ehdottomasti vähintään kokeilemisen arvoiselta.

 92. Jetta

  Baby-versiolle olisi kovin käyttöä. 🙂

 93. Susanna

  Junior olisi meille paikallaan jos vaikka siitä saisi esikoinen apua vatsan lieviin oireiluihin. 🙂

 94. Tm

  Meillä on ollut rela-tipat käytössä, maha on pikkuisella melko löysällä (kuinka kiinteää nyt 6 viikkoisen tuotos yleensä nyt edes on… 😅) ja mietimme noita probiootteja. Baby siis tulisi meille 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.