Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Pienestä hiljaisuudesta

valkoista (2 of 14)

Heipsan pitkästä aikaa tämänkin blogin puolella. Pahoittelut, että Babyn puolella on ollut aika hiljaista viime aikoina. Se johtuu ihan puhtaasti siitä, että ei ole ollut hirveästi uutta kerrottavaa. Tänne kuuluu hyvää, masu kasvaa ja vauva liikuskelee hyvin aktiivisesti. Närästyskään ei juuri vaivaa, kun sain siihen lääkkeen ja keksin lukijan vinkkaamana kokeilla manteleita. jotka vie närästyskohtaukset mulla mennessään. Olen tässä viimeistellyt yhtä isompaa projektia, ja aikaa ei ole ollut mitenkään liiaksi, mutta nyt tuntuu taas kalenteri siedettävältä ja lähiviikkoina on enemmän aikaa keskittyä molempiin blogeihin 🙂 Mitään uutta ei siis ole tapahtunut, viikot kuluu yhtä hitaasti kuin vuodet ja tuntuu, että laskettuun aikaan on vielä ainakin miljoona vuotta ja olen roikkunut tässä samassa viikkoluvussa jo ties miten kauan. Toisaalta näin yksi päivä unta, että vauva syntyi 33-viikkoisena keskosena, ja säikähdin niin pahasti, että yritän olla ajattelematta mitään malttamattomia ajatuksia.

Mungolifen puolelle kyselin jo blogipostaustoiveita, ja siellä tuli muutama tännekin liittyvä toive, mm. hankintoihin liittyen. Hankintoja on jo ihan hirveästi, mutta vauvan huone ainakin vielä sellainen räjähdys, että en ole mitään viitsinyt kuvailla. Tavoitteena olisi maalailla siellä viikonloppuna ja laittaa huone kondikseen, joten pääsen sitäkin varmasti pian esittelemään teille. Kaikkien supersöpöjen vaatehankintojen ja tarpeistohankintojen lisäksi siis.

Olen myös ajatellut kirjoittaa ajatuksiani raskausajan vaatteista ja siitä, millä tavoin itse olen pärjännyt mahdollisimman vähin hankinnoin. Ajatuksia oman kehon muuttumisesta ja peloista ajattelin kirjoitella myös ylös 🙂 Raskausajan vitamiineistakin olisi tarkoitus kirjoitella.

valkoista (9 of 14)

Mitä juttuja te haluaisitte lukea tämän blogin puolella? 

Kommentit (21)

 1. Ann

  Haluaisin lukea hankinnoista ja mielellään, jos saisi vaikkapa linkkejä hyväksi havaittuihin nettikauppoihin. Mitä olette kokeneet välttämättömiksi hankinnoiksi ja mitä on jäänyt hankkimatta? 🙂

 2. Nuu

  Itseäni kiinnostaisi lukea raskausajan kosmetiikasta. Vaikka liipaseehan se läheltä tuota kehon muutoksien pelkäämistä. Itseä pelottaa arvet ja vatsan ihon muuttuminen yhdeksi appelsiiniksi. Tiedän, pinnallisia pelkoja, mutta pelkoja silti. Eli käytätkö sä jotain ennalta suojaavia kosmetiikkatuotteita? Toki eihän niiden nimeen varmaan voi täysin vannoa ennen kuin vauva on ulkona, mutta kuitenkin 🙂

  • Liisa

   Nämä kiinnostaa myös minua!

 3. Laura

  Kiva et oot kirjoittamassa vauvaan liittyvistä hankinnoista (kalusteet, vaunut, vaatteet, yms kaikki kiinnostaa). Lisäksi luen mielellään erilaisia pohdintoja, mielipiteitä ja ajatuksia sisältäviä postauksia. 🙂

 4. Herbina

  Heh ja mä näin raskaana ihan jatkuvasti unia että vauva syntyisi rv 42 ja kun vauvani oli niin rauhallinen liikkuja ja neuvolassakin vielä rv 32 sanottiin et vauva majailee vielä ihan ylhäällä niin olin ihan satavarma että syntyy lasketun ajan jälkeen.

  Mut niin se neiti rauhallisuus yllättikin ja synnytin juurikin 33 viikkoisen keskosen syöksynä. Onneks kaikki kuitenkin meni ihan hyvin ja päästiin kotiin muutamassa viikossa. Mutta olisin kyllä mieluummin kypsytellyt tyttöä vielä useamman viikkoa vatsassa. Niitä teho-osaston aikoja ja sen jälkeistä keskola-aikaa ei kauheen lämmöllä vieläkään muistele.

 5. Satu

  Hei. En saauut aikaiseksi tuonne koiraxvauva -pistaukseen kommentoida. Mutta vinkki5: hankkikaa vauvalle häkki (esum.ellos,jollyroom)/huoneen tilanhakaja,jotta voitte pitää häntä lattialla koiran läsnäollessa. Me hankittiin vasta,kun vauva oli jo 5kk,kun ei meinannut kääntyillä. Olimme pitäneet liian vähän lattialla koiran takia. Liikkumaan lähtö viivästyi. Häkki oli tosi kätevä,vaikka hurjalta kuulostaakin. Se oli siis ympyrän muotoon koottu tilanjakaja,jonka sisään laitoimme leikkimaton 🙂 Hankinnat kiinnostaa täälläkin. Voi sitten kommentoida,mitä puuttuu 😉 Vauvan kanssa tarvitsee yllättäviä juttuja! Häkin lisäksi teiltä puuttuu takuulla sängyn korottimet,nosefrida ja sinkkivoide… 😀

  • Paula

   Meiän esikoinen on 3 eikä mulla oo aavistustakaan mitä on sängyn korottimet, nenäfriidaa kokeiltiin kerran eikä siitä ollu mitään iloa, eikä sinkkivoiteellekaan ollut juuri käyttöä 😉

   • Satu

    Hienoa,ettei ole 🙂 Teillä ei varmaan ollut koliikkivauva :p Toivottavasti Annallekaan ei tule. Mutta jos niin käy,niin noista on iloa.

    • sari

     Eihän noista kolmesta millään ole mitään tekemistä koliikin kanssa!?

     • Satu

      Sängynkorottimet ovat kätevämpiäkuin kirjat sängyn päädyn korottamisessa. Koliikkivauvoilla on usein myös refluksia. Siihen myös frida:limat ulos. Sinkkiä tarvitaan,kun joka vaipassa on pörö ja pylly on punainen….jne. No eihän näistä mitään tarvi etukäteen,mutta noista oli paljon iloa,kun vatsavaivat alkoivat. Oikeesti ainoo,mitä ite en tajunnu hankkia ja mitä oikeesti tarvin oli valkokaali pakottaviin rinnuksiin ja isot siteet jälkivuotoihin.

 6. Mira

  Lukisin mielelläni hankinnoista, varsinkin mistä mitäkin olette hankkineet. Peloista kiinnostaisi myös kuulla. Tuun muutaman viikon sua perässä raskaudessa ja tää blogi on ollut ihana vertaistuki ja mielenkiinnon aihe!

 7. Kati

  Mua kiinnostaisi kuulla, että oletko rajoittanut kosmetiikan käyttöä raskausaikana? Jos, niin oletko korvannut tuotteita jollain vähemmän myrkyllisellä ja millä?

  Tämä tuli oikeastaan mieleen tuosta vauvan huoneen maalaamisesta, johon itse käytimme ekomaalia, sillä tajusin tässä raskausaikana jotenkin tuskallisen hyvin kemikaalien vaikutukset. Vauvan/lapsen huoneet on usein toksisin alue perheen kodissa. Ahdistavaa.. Ja meikkejähän esim. Tanskassa suositellaan raskausaikana välttämään.

 8. elli

  Raskausajan vaatepostaus kuulostaisi tosi hyvältä, innolla odotan:) Erityisesti kiinnostaa kuulla sun vinkit miten oot voinu pukeutua noin ”normaalisti” ja omiin vaatteisiin. Ois kiva kuulla esim käytätkö farkuissa ponnarikikkaa, uskaltaako mahan kanssa käyttää omia vaatteita vai venyykö ne (esim. mitkä materiaalit sun kokemuksen mukaan ei veny mahasta). Oon sua jokusen viikon perässä omassa raskaudessa niin kiva kattoo esimerkkiä miten hyvältä voi raskaana ollessa näyttää ja pukeutua kivasti:)

 9. Margareta

  Ihana vauvablogi sulla ❤️ On ollut kiva seurata kun itse olen melkeinpä samoilla viikoilla raskaana. Minäkin haluaisin kuulla hankinnoista mitä olette pienelle hankkineet ☺️

 10. V

  Mua kiinnostais lukea juttua siitä, mitä kaikkea aiot pakata mukaan synnytykseen! Vaikka toki sellainen postaus on ehkä ajankohtaisempi vasta sitten lähempänä. Sen lisäksi kiinnostaa kuulla sun ajatuksia lapsen nimeämisestä (mitään nimiä itsessään ei tietenkään tarvitse paljastaa) ja isän ajatuksia odotuksesta ja vauvasta olisi myös kiva lukea 🙂

 11. Johanna

  Toivepostauksena olisi nimenomaan hankinnat. Sen voisi vaikka jakaa useampaan, esim. mitä hankit itselle ensitöiksesi ensimmäisen kolmanneksen aikana, entä mitä äitiysvaatteita (mitkä nettikaupat/ äitiysvaatekaapin kulmakivet havaittu hyväksi), ja sitten mitä vauvalle (ennen synnytystä/ synnytyksen jälkeen), sairaalakassin sisältö, itselle palautumiseen jne. Ihanaa loppuodotusta ja paljon tsemppiä!! Kiitos kivasta babyblogista <3

 12. Laura

  Mua kiinnostaisi lukea mitä olette ajatellut vauvan nimestä/nimistä! Ei tarvi itse nimiä kirjoitaa, mutta olisi kiva lukea miten te olette ajatellut niiden suhteen 🙂 Mä en itse ole edes varma jos joskus haluan lapsia, mutta oon kerännyt nimiä eka pikkuvihkoon ja myöhemmin puhelimeen jo vuosia, ne on musta vaan niin kiinnostavia!

 13. A

  Kaikki mahdolliset vauvajutut kiinnostaa! 🙂 Hankinnat, raskausmahan ihonhoito, vitamiini- ja ruokajutut, äitiysloman/hoitovapaan suunnittelu, miten ne eroaa toisistaan, tulevaisuuteen liittyvät suunnitelmat lapsiperheessä, synnytykseen liittyviä mietteitä jne. Itse vasta haaveilen äidiksi tulemisesta ja on ollutkin mukava huomata, kuinka hyvin olet ottanut nekin lukijat huomioon, jotka eivät raskautta ole kokeneet! Kiitos siitä! <3

 14. supu

  Aiotko/aiotteko kantaa vauvaa kantoliinassa ja/tai kantorepussa? Entä mitä ajattelet kestovaipoista?

 15. Sara

  Toisenlaiset äidit-ohjelmassa äidit kirjoittavat kirjeen tulevalle pienokaiselle. Olisi kiva jos kirjottaisit ennen syntymää ja syntymän jälkeen vauvalle kirjeen!

 16. Anna

  Ryömimään ja konttaamaan oppineet vauvat ovat yllättävän nopeita käänteissään ja ulottuvia. Meillä oli kanssa vauvalle puinen leikkikehä välillä käytössä, erityisesti siinä vaiheessa kun vauva oppi ryömimään. Näin saatiin varmistettua, että koira sai olla rauhassa, ja vauva liikkua rajatulla alueella jos itse piti vaikka hetkeksi poistua, esim. Vessaan tai suihkuun 🙂 mutta silti jokaisen lapsen kohdalla kävi niin, että yllättivät meidät kun lähtivät ryömimään ja onnistuivat kertaalleen tukistamaan koiraa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.