Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Painosta ja syömisestä

Ahhh, kaikki mitä mun tekee just nyt mieli. Paitsi toi sipuli. Mut muuten 😀

(kuva täältä)

Päivän fiilis: Malttamaton ja innostunut
Päivän painonnousu: + 4 kg ensimmäisestä neuvolakäynnistä
Päivän viikot: 27
Päivän olo: Väsyneempi, mutta superiloinen
Päivän malttamattomuus: Vois olla jo hääpäivä, niin ei tarttis joka päivä miettiä, mahtuuko hääpukuunsa 😀

(Pahoittelut muuten lainatuista kuvista. Jahka häiden jälkeen kiire hellittää, ehdin toivottavasti käyttämään omaakin kameraa hieman enemmän 🙂 

On ehkä käynyt ilmi näistä viikkopostauksistanikin, että painoasiat on mulla ”tarkkailussa”. Toivon, että siitä ei ole välittynyt vääränlaista kuvaa, sillä en todellakaan mitenkään maanisesti seuraa painonnousuani. Tiedän, että mulla on taipumusta herkutteluun ja inhoan ajatustakin laihduttamisesta (koska en ole koskaan itse aktiviteettia edes pyrkinyt harrastamaan) ja tämän takia halusinkin, että raskausaikana mulle tulee ne tarpeelliset kilot, muttei ylimääräisiä ”hupikiloja”. Kuten someani seuraavat hyvin tietävät, meikäläinen ei kieltäydy pizzoista, burgereista tai pullasta. Vauva tuntuu kanssa tykkäävän niistä, koska koko raskausaikana kaksi asiaa ei oo ällöttänyt kertaakaan; pizza ja pulla 😀

Painonnousu on mulle kuitenkin kaikkea muuta kuin numeraalinen asia. Halusin raskauden alussa panostaa siihen, että koko raskauden söisin mahdollisimman terveellisesti, sillä juuri nyt omilla valinnoillani rakennan lapseni elimistön palasia. Ne ovat hänellä loppuikänsä, joten yhdeksän kuukauden panostus säännölliseen ruokailuun ja terveellisempään sellaiseen ei ole panos eikä mikään.

Alku meni kyllä vaikeasti. Mikään ei maistunut. Ja jos joku maistui, niin se oli Hesen juusto (kiitos luoja tästä päästiin jo), suklaapäällysteiset kaurakeksit ja mansikkaeskimot. TODELLA terveellistä. Maitotuotteet ja salaatti ällötti ja oksetti. Nyt kun toinen kolmannes kolkuttelee viimeisiä päiviä, voin aika ilolla sanoa, että tämä kolmannes on menty jotakuinkin kyllä toiveiden ja suunnitelmien mukaisesti.

En yhtään tiedä, mikä mun paino oli raskaaksi tullessani. Oon punninnut itseni ehkä kaks kuukautta ennen raskaustestiä ja vaakakin oli muuton ajan ihan hukassa. Oon siis koko ajan laskenut painonnousua ensimmäisestä neuvolamerkinnästä, joka oli 31.8. Siitä on nyt tullut aika tasan 4 kg lisää. Viimeisimmässä neuvolassa laskeskeltiin mun painonnousua, joka oli n. 200 gr viikossa, eli oikein sopiva. Osasin myös ennustaa hoitajan sanat siitä, että nyt se sitten lähtee kasvuun. Ja hyvä niin! Vauvahan kasvaa tällä hetkellä huimaa vauhtia (niinkuin myös erään vatsanseutu :D), joten kaikki energia lienee tarpeen.

Paino on sikäli jännä asia, että kun on koko ikänsä ollut BMI normaali tai alle, tuntuu ajatus lihomisesta jotenkin pelottavalta ja ”epäonnistuneelta”. Vaikka samalla tiedän, että pyöristyminen ei tekisi minusta huonompaa ihmistä. Raskauden aikana olen kyllä ollut yllättävän positiivinen vähän kaiken suhteen ja myös tämän oman suurentumiseni. Minusta masu on ihana! En haluaisi millään luopua siitä jo ihan vähän ajan päästä. On niin ihanaa, kun vauva temmeltää, ja jotenkin tuo pallo tuossa vaan muistuttaa koko ajan siitä upeasta elämänmuutoksesta, joka pian koittaa. Okei, haluaisin maata vatsallani, mutta maltan sen odottelua kyllä. Mulla on sinänsä ollut onni (ja ehkä omat valinnat hieman avittaneet), että muutoin ei kroppani ole juuri muuttunut. Rintsikat jouduin vaihtamaan pari kokoa isompiin, mutta muuten kaikki muu on edelleen aika samankokoista. Suoraan edestäpäin katsottuna vyötärö näkyy vielä ja takaapäin näytän ehkä hieman isommalta, mutten juurikaan. Kaiken kaikkiaan olo on useimmiten edelleen ”hoikka, mutta raskaana”, eikä valasmaisen suuri. Turvotus ei vielä ole vaivannut, enkä koe itseäni hirveän painavaksi. En tosin ole enää kovin ketterä ja kasvot ovat raskauden aikana pyöristyneet entisestään (en olisi uskonut, että tällä pallonaamalla enää mahdollistakaan), mutta muuten tunnen kroppani edelleen omakseni. Kaiken kaikkiaan oon ihan hämmentynyt, kuinka sujut olen tämän isomman vartalon kanssa. Se ei tunnu vieraalta tai painostavalta, se tuntuu oikealta.

shutterstock_77657071

(kuva täältä)

Mielestäni raskausaika on kaikkea muuta kuin painonvahtaamisen ja jokaisen suupalan vahtaamisen aikaa. Samalla en kuitenkaan koe oikeaksi mentaliteettia, jossa ”syödään kahden edestä” ja kerätään niiden tarpeellisten kilojen lisäksi ihan turhaa ylipainoa ja epäterveellistä sellaista. En tosin halua arvostella ketään, sillä mistäpä minä tiedän miten pahalta se tuntuu, jos on koko ajan nälkä. Mulla on enemmän raskausaikana ollut näläntunteen puuttumista kuin nälkää. Tunnen itseni pienestä annoksesta kylläiseksi, eikä mulla oo nälkä ku aamuisin.

Mutta niin, mitä mä sitten olen syönyt raskausaikana? Tai no tarkemmin sanottuna, tänä aikana kun on voinut valita mitä syö, eikä ole yrittänyt vain selviytyä.

Aamupala: 

Aamupalaksi syön yleensä kulhollisen kreikkalaista jogurttia pähkinäclusters-myslillä ja leivän juustolla, meetvurstilla (, joka on muuten kuulemma täysin OK, jos sen pakastaa ensin muutamaksi vuorokaudeksi) ja paprikalla. Joku hedelmä kylkeen ja mukillinen kofeiinitonta teetä. Välillä oon himoinnut täysjyväleipää tai kauraleipää, mutta useimmiten mulla on ruisleipää paahdettuna. Hirvee himo, mut se nyt oli jo ennen raskautta. Ja varmaan puoli litraa rasvatonta maitoa. Sitä tekee mieli aina.

Lounas: 

Lounas on kaikista vaihtelevin mun ruokailuista. En vaan oo koskaan nälkäinen lounasaikaan, ja yritänkin vaan keksiä jotain, mitä tekee mieli ees vähän. Tällä hetkellä tekee mieli oikeastaan vaan ja ainoastaan ”salaattia”, jossa ei ole ollankaan salaattia. Ei edes rucolaa, josta normaalisti tykkään. Mene ja ymmärrä nyt tätäkin mielihaluttomuutta. Vedän siis yleensä lautasellisen paprikaa, tomaattia, avocadoa, rypäleitä, melonia, fetakuutioita ja jotain siinä päällä. Jos oon ehtinyt kalatiskille, niin lämminsavulohta. Jos en, niin tonnaria tai reippaammin fetakuutioita.

Illallinen: 

Ruoat, joita voin syödä aina: tortillat, pizza, burgerit ja höyrytetty kala. Keitot. Siinäpä se. Oon tehny tosi heikosti ruokaa viime aikoina, koska mun ei vaan tee mieli mitään. Voisin syödä illallakin vaan sitä salaattia. Pasta ei ärsytä, eikä riisi, joten niitä on yleensä pohjana ja sitten ruokaa sen mukaan mitä tekee mieli. Jauhelihaa taco-kastikkeessa tai sitten vihanneksia jossai wokissa. Myös pastan kanssa, kyllä 😀 Tää meidän illallistaiteilu on aikamoista, mutta mulla on edelleen karmee lihainhotus, joten mennään sillä, mitä keksitään. Kalassa on niin paljon rajoituksia, ja uunilohta ei tee mieli. Kana ja liha ällöttää. Paitsi jos se on jauhelihaa. Sit se on OK. Uskomatonta.

Oon siis syönyt viime aikoina tosi paljon kasviksia. Milloin kasvissosekeittoa, milloin salaatteja, milloin kasviswokkeja. Välillä taas tulee himo nakkeihin ja pastaan, mitä oli esim. pakko tehdä eilen 😀 Oon ollut ajoittain huolissani lähinnä proteiinin vähyydestä, mutta oon yrittänyt täydentää sitä juustoilla ja maitotuotteilla, kun lihaa ei vaan tee mieli. Rahkapohjaisia smoothieita on siis täällä kulutettu ahkerasti 😉

Välipaloina vedän ihan mitä sattuu. Oon yrittänyt pitää mukana jatkuvasti terveellisiä välipaloja; pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, mutta kyllä täällä edelleen suklaata ja keksejä kuluu ihan yhtä lailla kuin ennenkin.

519682301_wide

(kuva täältä)

Jotain asioita oon pyrkinyt välttämään raskaana. Kahvin oon melko lailla kokonaan tiputtanut pois. Ehkä kerran kahdessa viikossa juon yhden maitokahvin. Oon litkinyt kofeiinitonta piparminttuteetä ja mustaa teetä ja juonut tosi paljon maitoa. Sitä vaan tekee mieli. Teessä vaihdoin tavallisen valkoisen sokerin pois ja oon käyttänyt joko hunajaa tai sitten ruskeaa sokeria. Tää on ollut ihan tietoinen yritys vähentää sokeria, koska en vaan usko, että tekee hyvää kasvavalle vauvalle mun normisokerimäärät 😀 Syön edelleen aika paljon suklaata ja jonkun verran makeisia, mutta mulla on onnekseni ihan hirveä hedelmähimo, niin suurin osa välipaloista menee hedelmillä. Omenat, kiiwit ja greippi on pop. Juon myös paljon marjasmoothieita ja tykkään puuroista ku hullu puurosta! Riisipuuro ja tattaripuuro, niitä voin syödä mihin aikaan tahansa. Alun jäätelöinnostus on taas vuorostaan laantunut, ja ennemmin syön vaikka viinirypäleitä.

Lopullinen painonnousu synnytykseen mentäessä jää vielä nähtäväksi, mutta vaikka se tästä ykskaks nousisi vauhdilla, niin en olisi kovin huolestunut. Tiedän, että olen pitänyt itsestäni huolta mahdollisimman terveellisellä ruokavaliolla ja päivittäisillä kävelylenkeillä. Jos loppuajan turvotus saa vaa’an helähtämään hirveän korkeisiin lukemiin, laskee se sieltä todennäköisesti aika vauhdilla myös. Todennäköisesti paino nousee loppuajan noin puoli kiloa viikossa ja lopputulema on varmaan jotakin 10-12 kilon luokkaa. Mikä oli neuvolan mukaan mun kokoiselle ihmiselle aika ihannepainonnousun verran. Ja vaikka tulis huomattavasti enemmän, niin en olisi huolissani (kuin korkeintaan raskausmyrkytyksestä), nimittäin tämä mennyt puoli vuotta on opettanut omasta kropasta jo tosi paljon, ja olen oppinut kuuntelemaan kroppaani ihan eri tavalla. Mielenkiintoista nähdä, miten se tästä jatkuu ja mihin se sitten kykenee synnytyksessä. Jännä myös nähdä, miten kroppa palautuu sitten synnytyksen jälkeen. Ehkä sitäkin kiinnostavampaa on kuitenkin se, miten mieli palautuu tästä. On jotenkin ihan hämmentävää, mutta luulen, että mulla tulee hirveä ikävä tätä mahaa. Vaikka se ihana vauva sitten olisikin sylissä ja lähellä, niin luulen, että tätä aikaa tulee kyllä ikävä.  

Kommentit (19)

 1. I

  Mulle sanottii koko ajan ”onpas pientä painon nousua” 1-2kg oli alussa neuvolakertojen välissä. Sit oli joku 1,5kk väli neuvolassa ja vika kolmannes alkanut niin +6kg, sit tuli lause ”oho onpas tullu painoa” 😀
  Mut sellanen 14-16kg tullu kokonaisuudessaan ja sanotaako et mammaloman alkuun asti herkut ja rasvaset ruuat oli kiellettyjä vauvan mielestä, kotiruoka oli se mitä halutiin. Nyt vikan 3 vk aikana saanu myös herkutella ilman suurempia kostoja 😀 Et kyllähän niitä kiloja silti tuli….

  Nyt ollaa yliajalla nii en ees mee enää kattoo painoo,tuskin mikää todellinen luku ku turvotukset sun muut ja vettä juon ku hullu 😀

 2. Mamemu

  Hei, ootko testannut kasvipohjasia proteiininlähteitä jos kerta lihaa ei tee mieli? 🙂 linssit, nyhtökaura, kikherneet, tofu ja muut soijatuotteet, pavut jne on hyviä vaihtoehtoja lihalle ja maitotuotteille välillä. Esim. chocochili-blogista löytyy kivoja ruokaohjeita näistä!

 3. Katri M

  Tästä jäi vielä puuttumaan kokisjutut, odotin sulta niitä! 😀 Oon aikamoinen kokissieppo ja jo etukäteen pelottaa, jos joskus saan olla raskaana, että miten paljon kokistakaan uskaltaa juoda…

 4. Mirkku

  Eikö fetaa lasketa pehmeiksi juustoiksi?
  Olen himoinnut sitä mutta jättänyt syömättä kun olen jotenkin ajatellut sen olevan kiellettyä. Olispa ihana jos ei!

  • Iina

   Lasketaan feta pehmeeks juustoks eli virallisissa suosituksissa on kielletty. Käytännössä kuitenkin Suomessa tehty kotimainen salaattijuusto on turvallista niin kuin muutkin Suomessa valmistetut pastöroidusta maidosta valmistetut pehmeet juustot. Mutta jos ihan kirjaimellisesti mennään niin on kielletty. Itse en oo sitä myöskään syönyt nyt raskausaikana, mutta ei muutenkaan oo ollu mitään suurta himoa siihen niin jättänyt pois varmuuden vuoksi.

 5. elli

  Kiva lukea tälläistä terveellistä ja fiksua pohdintaa raskausajan painonnoususta:) Oon itse myös raskaana ja hyvin samoilla linjoilla. Painonnousu ei haittaa, ei stressaa, mutta ”ylimääräisiä” kiloja pyrin välttämäään. Eli siis mässäilemällä ja liikkumattomuudella hankittuja kiloja. ”Oikeat” raskauskilot ja turvotus yms. on mun mielestä tosi eri asia ku ylipainokilot herkkujen myötä. Tuntuu vaan hassulta, että monilla keskustelupalstoilla ja jopa omien kavereiden keskuudessa jopa nähdään normaalina, että raskaana ollessa pitääkin tulla ylipainoa ja dissataan sitä jos haluaa syödä terveellisesti ja katsoa ettei kilot karkaa käsistä. Tuntuu jotenkin tosi epäloogiselta, että juuri siinä vaiheessa kun oma syöminen vaikuttaa myös tulevaan lapseen niin silloin naiset alkaa syödä ihan estottomasti eikä aina ees niin terveellisesti. Miten usein saakaan kuulla nyt raskaana ollessa muilta, että älä stressaa kiloista ne lähtee kyllä. Tuntuu ihan hassulta koko toi toteama, ei tulis mieleenkään stressata kiloista vaan miettiä että syö terveellisesti vauvaa ajatellen. Eli tää sun postaus oli tosi tervetullutta: ei liikaa fitness tms terveyshifistelyä mutta ei raskauskilojen ihannointiakaan:)

 6. moi

  Ethän sä tätä kysynyt (enkä ole ollut ikinä raskaanakaan vaan silmäilen tätä blogia Mungolifen ohella) mutta laitanpa kuitenkin suosikkipirtelöni (terveellisen!) reseptin, kun tuli mieleen että se voisi sullekin maistua jos suklaa ja smoothiet toimii:

  Suklaapirtelö
  2 (viipaleina pakastettua) banaania
  2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  1 rkl hunajaa tai 2 kivetöntä taatelia
  3 dl maitoa tai kookosjuomaa

  Jos haluaa tuohon voi lisätä esim. tuoretta pinaattia / ripauksen laadukasta suolaa / ripauksen jauhettua vaniljaa / minttua.

  • Sappe

   Hei kiitos tästä!!😍

 7. Mama2016

  Mun mielestä ei kannata liikaa miettiä tuota painon nousua, Se kuuluu asiaan! kaikki nesteet mitä tulee kehoon, istukka yms ja vauva jo painavat aika paljon josta tulee lisäkiloja.Itse olen painanut aina sen 49-50 kg, raskauden ekalla neuvolakäynnillä painon 48,5kg ja ennen synnytystä painoa oli tullut lisää noin 11kg. Ihan normalisti söin raskausaikana. Kuukauden päästä synntyksestä paino oli jo takaisin lähtöpainossa, imettämällä kyllä sain kilot pois, ja tosiaan kun vauvan saa ulos ja kaikki nesteet yms häippäsee kehosta niin asia normalisoituu. toki on tärkeää ettei se paino nouse ihan pilviin, mutta jos syöt terveellisesti ja muuten terveelliset elämäntavat, ajattelen että turhaan kulutat aikaa painon seurailuun 😊

  • Miia

   Minusta tässä postauksessa nimenomaan käsiteltiin hyvin ja järkevästi painoa ja sen nousua. Asiaan oli realistinen ote, ja postauksessahan luki pariinkin otteeseen, että ei seuraa painoa tarkkaan eikä muutenkaan murehdi asiasta. Olen huomannut juuri tälläisen lähestymistavan monesti, että kun puhutaan järkevästi painonnoususta(ymmärretään, että paino nousee, mutta ei kuitenkaan tarvisi niitä ns. turhia kiloja tulla), niin heti tulee kommenttia, että älä turhaan stressaa, tai ei kannata niin paljoa kuluttaa aikaa painon seuraamiseen tms. ihan niinkuin painon seuraaminen olisi huono asia tai, että painon seuraaminen tarkoittaa paniikkia painon nousemisesta.

   Todella hyvä postaus Anna aiheesta! Itselleni välittyi juurikin kuva, että olet hyväksynyt raskausajan painonnousun, mutta että ei sitä huvikseen tarvitse lihoa!

 8. Tuija

  Olen kuullut tarinoita tulleista kiloista vaikka ruokailut olisi olleet todella terveellisiä läpi raskauden, siis jopa yli 20kg noususta. Siksi luulenkin että painonnousu on oikeesti todella yksilöllistä enkä ole turhaan sitä stressannut. Kotona en ole kertaakaan käynyt vaa’alla. 🙂 tosin vähän on ihmetyttänyt miksi jalat on keränneet niin paljon nestettä ja turvotusta. Ja myös raskausarpia, kun masussa niitä ei ole yhtään..

 9. Emmi

  Kasvipohjasia proteiinejakin voi syödä ja nehän vasta terveellisiä ovatkin 🙂

  Kokeile vaikka:

  Nyhtökauraa
  Härkistö
  Oumphia
  Quorn-tuotteita
  Tofua
  Seitania
  Tempehia

  + tietty kaikki palkokasvit, siemenet, pähkinät ja viljat.

  Kohtuus on hyvä kaikessa, niin myös proteiinien osalta, eli liika proteiini ei myöskään ole hyväksi keholle. Tsemppiä 🙂

 10. Ninni

  Listeria ei tuhoudu pakastaessa vaikka sellainen harhaluulo on olemassa, ainoastaan kypsennettäessä yli 70 asteen (esim. pakastevadelmat tai muut ulkomaiset marjat). Sama pätee myös muihin savustettuihin tuotteisiin, ellei ole täysin varma että savustus tapahtunut yli 70 asteessa (yleensä savustuslämpötila 60-70).

  Ja siis toki järki käteen kaikessa, ylihysteerinen ei tarvitse olla missään nimessä ja listeriaa tavataan melko harvoin. Savukalaakin voi hyvillä mielin syödä, jos sen kuumentaa itse vielä uusiksi (mikäli listeriaa pelkää).
  Joku listeriepidemia oli lähtenyt porkkanaraasteesta, eli melkeinpä mistä tahansa se voi silti hypätä vaikka välttelisi kaikkia riskielintarvikkeitakin.

  Onnea odotukseen ja turhat huolet pois painonnoususta 😊

  • Paula

   Raa’assa lihassa (metwursti) ongelma on mun käsittääkseni toksoplasma eikä listeria ja siihen taas pakastaminen vissiin auttaa 🙂

 11. Taru

  Muistan itsekin kuinka haikailin vatsallaan nukkumisen perään raskaana ollessani. Enkä nyt halua lannistaa, mutta myös täysimetyksen aikaan rinnat olivat usein sen verran täydet ettei niiden päällä voinut nukkua. Toki vähän lähemmäs vatsallaan-asentoa pääsi mutta odotus jatkui sen kanssa. 😀 Suureksi avuksi koin sen pitkän, 160cm imetystyynyn. Se oli paras unikaveri ikinä raskausaikana. Vähän kuin mahallaan, vaikka kyljellään ja loppupätkä sopi polvien väliin. 😀

 12. Niinii

  Moi! Olen lukenut blogiasi joskus ihan alkuaikoina ja sen jälkeen epäsäännöllisen säännöllisesti (vuoden välein kaikki kerralla). Oon aina tykännyt sun tyylistä (kaikin puolin) ja olin tosi innoissani myös tästä vauvablogista. Meillä aloitetaan vauvan yrittäminen ihan lähipäivinä, ja esim. synnytyspelko kummittelee jo valmiina mielessä. Toi Doulapostaus oli todella informatiivinen, kiitos siitä. Ja kiitos ylipäänsä tästä blogista, ihana lukea samaistuttavan ihmisen odotusajasta! Olen itse räiskyvän temperamenttinen ja ehkä perusluonteeltani jopa aavistuksen verran äkäinen ihminen ”normaalitilassa”, joten uskoisin myös omalla kohdallani raskauden tasoittavan olotilaa. Mies on kuitenkin varautunut pahimpaan varmuuden vuoksi.

  Mua ärsyttää kaikki nega-anot ja vauva.fi:ssä kitisevät mussuttajat. Ihan heidän oma syynsä, että ovat elämäänsä ja itseensä niin saakelin kyllästyneitä, ettei löydä muuta tekemistä kuin lukea toisten blogeja paheksuen. Säälittävää.

  Mutta niin, kiitos blogista ja postauksista!

 13. Sofi

  Mäkään en voinut sietää salaattia raskaana ollessa! En voi käsittää mikä siinä tökki, eihän esim. jäävuorisalaatti edea maistu juuri miltään 😀

  Mä pelkäsin omaa painon nousuani, sillä olen todella herkkä lihomaan ja painon pudotus taas on ollut todella nihkeetä tässä aikuisiällä. En kuitenkaan kovin terveellisesti pystynyt syömään, justiinsa noiden erilaisten kuvotusten ja mielitekojen takia. Mun paino ei noussut silti koko raskausaikana kuin 9 kg ja 5 kuukautta synnytyksestä painoin jo monta kiloa vähemmän kuin ensimmäisessä neuvolassa, vaikka söin mitä sattuu. Naisen keho ihmeellinen!

 14. KatieSusanna

  Kun itse raskaana oli, mullekin sanottiin että semmoinen 10-12kg mulle varmaan tulee, mut hupsis: raskauden lopussa painoa oli kokonaisuudessaan tullu 16kg lisää. 😀 Tosin kaikki aina sano että mulla on ihan kauheen pieni masu että jonnekki ke kilot vaan piiloutu. Synnytyksen jälkeen sairaalasta lähtiessä tosta 16 kilosta oli jo puolet lähteny ja loputkin puolet lähti mukavasti imettäessä, vaunulenkkejä tehdessä ja kaks viimestä kiloa vatsataudilla…. 😀

 15. Tiina

  Minulla eka raskaudessa nousi paino n. 20kg ja syy tähän oli luultavasti se,että olin alipainoinen raskautuessa ja todella vähällä ruoalla elin. Sitä kun antoi itselle luvan syödä ”normaalisti”,niin kyllähän ne äkkiä kehoon jäi. mutta aika nopeaa ne myöskin hävisikin.
  Nyt toinen raskaus menossa ja pahaolo on ollut niin tiiviisti läsnä,että painoa tippunut,kun mikään ei sisällä pysy. Nyt on onneksi alkanut pikkuhiljaa hellittämään ja ainoat mieliteot on salaatit,hedelmät,pavut,kasvikset ym. Yhtenä iltana teki niin mieli kikherne-keittoa, että piti alkaa tomaattisoseesta ja chilistä väsäämään ja voi vitsi että oli hyvää! 😀
  Kyllä huomaa että toisessa raskaudessa sitä tarkkailee paljon enemmän mitä suuhunsa pistää ja ehkä hyvä niin. Tsemppiä odotusaikaan ja hyvältä tuo sun ruokavalio kuulostaa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.