Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Muumeja päästä varpaisiin & pehmoinen sunnuntaiarvonta!

*Kaupallisessa ytheistyössä Martinex

Kirjoittelin jo Mungolifen puolelle mahdollisuudestani yhteistyöhön Martinexin kanssa ja kuinka tämä suomalainen yritys on tehnyt jo vuosia Muumien kanssa. Kyseinen yhteistyö näkyy mm. Martinexin lastenvaatteissa, nimittäin Martinexilta löytyy mahtava valikoima Muumiaiheisia vauvavaatteita ja lasten vaatteita, jotka suunnitellaan Suomessa ja jotka läpikäyvät todella tarkan laadunvalvontaprosessin, ennen myyntiä.

Mä oon kasvanut jotenkin Muumien ulottumattomissa jostain syystä. Meillä katsottiin pienenä enemmän Disneyn piirrettyjä, ja Muumit vaan jotenkin jäivät puuttumaan mun lapsuudessa, jossa mentiin Leijonakuninkaasta Neiti Etsivisn suurhamstraukseen. Mieheni kuitenkin on kova Muumi-fani ollut lapsena ja se on ehdottomasti yksi hänen odottamia asioita Danten kanssa. Että pääsevät yhdessä katsomaan Muumeja. Miehen mukaan Muumeissa on niin mahtavia seikkailuja ja sellaista “aitoa” toimintaa, että hän haluaa lapsen piirretty-aikaa käytettävän sellaiseen. Ja sitähän Muumit pitkälti on, väritykseltään ja piirroksiltaan ne ovat jotenkin todella todellisen oloisia, eikä niissä ole paljoakaan esim. Disneyn piirretyille ominaisia stereotypioita, usein ei voi edes olla varma hahmon sukupuolesta. 

(Haisuli-pipo täältä)

En siis pane ollenkaan pahakseni, jos isin ja Danten yhteinen juttu on joskus tulevaisuudessa Muumit. Tällä hetkellä Muumit vaikuttaa meidän arjessa vahvasti vaippojen muodossa, ja nyt myös ihanien Muumi-uutuuksien muodossa. Sain valita Dantelle Martinexin uutuuksien joukosta ihania Muumi-vaatteita, ja tässä näkyy hieman meidän suosikkeja. Muumi-vaatteissa hurmasi kuosien ja pehmeiden materiaalien lisäksi niiden erinomainen laatu.

Pienten asiakkaiden turvallisuus on Martinexille ensiarvoisen tärkeää, ja tuotteille asetetaan todella korkeat vaatimukset turvallisuutta ajatellen. Martinex tekee jatkuvasti koko tuotannon kattavia laatu- ja turvallisuustestejä, ja lastenvaatteet testataan erityisen tarkasti. Martinexin vauvanvaatevalikoima täyttää Öko-Tex Standard –sertifikaatin tiukat vaatimukset. Öko-Tex Standardi on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

(Muumipeikko body täältä

(Retki-pipo täältä ja housut täältä)

Lisäksi kaikki Muumi-vaatteiden puuvilla on GOTS- sertifioitua. Global Organic Textile Standard on laaja tekstiilien ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka kattaa koko tuotantoprosessin luonnonmukaisesti viljellystä raaka-aineesta koko tuotantoketjun läpi lopulliseen tuotteeseen asti. Huomioon otetaan myös ihmisten ja eläinten hyvinvointi. Pehmoiset puuvillatuotteet Muumi-mallistossa ovat siis myös luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta, mikä tekee vaatteesta sekä ekologisen että eettisen valinnan. 

Kaikki Muumi-vaatteet suunnitellaan Martinexilla Raisiossa, ja korkeiden laatustandardien takaamana mallisto on siis suomalaisen suunnittelun lisäksi vastuuntuntoisesti tuotettu alusta loppuun.

Tuo fleecehaalari osoittautui aika nappihankinnaksi jo näin elokuussa, sillä Kuopioon iski lokakuu näin elokuussa. Pari päivää on ollut +13-14, ja Dante on ollut mukavan lämpöisesti tuolla haalarin kätköissä. Haalari on itse asiassa aivan mahdottoman hyvä! Lämmin ja pehmeä ja todella käytännöllinen. Hyvä huppu ja käännettävät sukat ja hihansuut on superhyvät vielä näin pienelle. Lisäksi tuo jalan vetoketju aukeaa vasemmassa jalassa ihan koko matkalta, joten haalari on erittäin helppo pukea päälle ja riisua. 

Muista vaatteista suosikkejamme ovat Haisuli-kokonaisuus ja Retki-kokonaisuus. Nuo Muumi-pipot on itse asiassa aika täydellisiä tälle säälle, nimittäin ne ovat ohuita, mutta napakoita, ja suojaavat kylmältä kesätuulelta. Retki-kokonaisuus taitaa olla Danten suosikki, sillä siinä on paljon pieniä kuvia ja kontrastia, jota pieni on jäänyt tutkimaan hihoissa ja lahkeissa. Äidin suosikit ovat noi Haisuli-housut, jotka on supersuloiset tuon polvipaikkansa kanssa. 

(Retki-pyjama täältä)

Käytännöllisin Muumi-vaatteistamme on ollut Meri-hattu, jota ollaan aurinkoisilla keleillä pidetty tosi paljon. Hattu on käännettävä, ja se istuu ainakin Danten päähän tosi hyvin. Sillä sai hyvin Prahassakin suojattua heppua auringolta, kun hattu peitti niskan ja kasvot pystyasennossa. 

Muumi-vaatteiden koosta sen verran, että ne ovat himpun isohkoja mun mielestä. Ja taas, riippuu mihin vertaa. Meidän poitsulla on käytössä koko 68, ja se on hänelle tällä hetkellä reiluhko. Ei nyt päältä tipu, mutta on parhaimmillaan varmaan muutaman viikon päästä. Dante on nyt 67-senttinen.  Sanoisin siis, että jos haluaa napakasti istuvan vaatteen, kannattaa ottaa kokoa pienempi, mutta muutoin nuo vastaa suht. hyvin kokoa. Meillä on haalarista koko 68, ja se taita palvella meitä melkeinpä koko syksyn. Erityispisteitä helposta puettavuudesta, esim. pyjaman vetoketju aukeaa melkein nilkkaan asti ja haalari aukeaa yhden jalan kohdalta koko matkan, pieni kiemurtelija on paljon helpompi pukea tällaisiin vaatteisiin, kun jossain tuntuu haalareiden ja pyjamien vetskarit jäävän turhan lyhyeks, ja vauva on hankalampi saada nopeasti sujautettua vaatteeseen sisään.

Hinnoiltaan Muumi-vaatteet ovat aika samassa hintaluokassa ketjuliikkeiden lastenvaatteiden kanssa, ja esim. body on 14,90, haalari 29,90. 

Näiden meidän välitsemien vaatteiden lisäksi esimerkiksi nuo Pikku Myy-vaatteet olivat aivan todella hurmaavia!

Tuollaiset hieman ohuemmat haalarit on mun suosikkeja, kun niissä vauva pystyy helposti liikkumaan, mutta ne on lämpimiä. Lisälämpöä saa peitolla tms. mutta vauvalle ei tule heti kuuma bussissakaan tai muuten sisätiloissa. Toki haalarin helppo riisuttavuus takaa sen, että vauvan saa helposti poiskin siitä. Haalarista on muuten superihana vaaleanpunaisin tehostein oleva Sateenvarjo-haalari, meillä on tuo Hatut-haalari.

Nyt yhdessä Martinexin kanssa arvommekin kaikkien postausta kommentoineiden kesken yhden Hatut-haalarin ja yhden Satenvarjot-haalarin. Kokomitoitus näillä on 56-86, joten kommentoithan kumpi olisi mieluisampi ja missä koossa. 

Ja arvontaan osallistut kommentoimalla tähän, onko Muumit olleet osa sinun elämääsi ja mikä niissä on parasta 🙂

Kaikki syksyn Muumi-uutuudet löydätte täältä 🙂

Kommentit (317)

 1. Shii

  Meille sopisi hatut-haalari koossa 68. Ihania kuoseja kyllä!

  Muumeja olen katsonut pienenä ja näin aikuisenakin, ja ehdottomasti katsotaan pojankin kanssa sitten kun siihen ikään pääsee! Omistan myös kaikki alkuperäiset Toven piirtämät sarjakuvat. Ne tarinat ovat vaan niin huikeita ja hahmot hauskoja ja persoonallisia, varsinkin sarjakuvissa!

  • Heli-Pauliina Kantala

   Muumit ovat ihania, koko perheen suosikkeja!Jos arpaonni suosis, liikkuis lasten eka äitinpuolen serkku pian synnyttyään hattukuosis.

 2. Minna

  Ha ha, me katsotaan välillä miehen kanssa niitä Youtuben dybattuja muumeja. Niitä aikuisten versioita 😀 …olikohan tämä nyt oikein sopiva kommentti kisaan… 😀 kumpi vaan väri kelpaa, jos arpaonni suosii 🙂 koko mun täytyy tsekata kummitytön äidiltä 🙂

 3. Crista

  Muumeja kattonu paljon pienenä, ja nykyään pojan kanssa kun katselen, niin jokaisen jakson muistan :D<3

 4. Tiia

  Mä oon ollut läpi elämäni kunnon Muumi-fani. Pienenä tyttönä tuijottelin niitä ihan intona ja nykyäänkin koen, että Muumit on ihan parhaita. Muumit on hauskoja, sympaattisia ja sisältää oikeasti ihan hyödyllisiä ohjeita elämäänkin. 😀 Oon ostellut Muumi-aiheisia lahjoja parhaan ystäväni pojalle ja veikkaan, että se lapsi ei kyllä pääse Muumeista eroon niin kauan kuin mun seurassa aikaa viettää. :DD Jos voittaisin niin haalarikin lähtisi sinne suuntaan! Hatut ja 74 kokoa 🙂

 5. Nede

  Muumit on meillä lemppareita, meidän häävalssikin oli yksi laulu muumeista <3 Tänne voisi arpaonnen osuessa olla mieluisin tuo hattu-kuosinen ja 56-koko, beibi kun vielä potkii masussa pari viikkoa.

 6. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa

  Aah rakastan Muumeja! Meillä oli pienenä kaikki jaksot nauhoitettu VHS:lle ja jo lähes kymmenen vuotta sitten keräsin ne kaikki DVD:t hamaassa tulevaisuudessa siintänyttä perheenlisäystä ajatellen. (Ja vihdoin voidaan pian alkaa yhdessä jälkeläisen kanssa niitä ahkerasti katsomaan.) Kerään myös Muumi-mukeja ja kotoa löytyy erinäistä krääsää aina laudeliinoista leipälaatikkoon. Tämä on sukuvika, joten en voi sille mitään.

  Meidän puolivuotiaalle neidille haluaisin sateenvarjot-haalarin koossa 74😊

 7. Kaisa

  Itse en koskaan välittänyt erityisesti Muumeista omassa lapsuudessani, vaikka olenkin Muumeja telkkarista katsellut. Esikoisen kanssa on tullut luettua Muumi(kuva)kirjoja, ja lahjaksi on saatu erilaista Muumi-sälää ja pikkuhiljaa olenkin lämmennyt itsekin Muumeille.

  Jos voittaisin arvonnan, niin mieluisampi olisi Sateenvarjot-haalari, koossa 62.

 8. L

  Sateenvarjot ja koko 74 olisi aivan ihana meidän neitokaiselle! 😍 Itse en pienenä muumeista pahemmin perustanut, mutta muumien tunnari muistuttaa aina neuvolakäynneistäni esikoistamme odottaessani, sillä muumit pyörivät aina neuvolan televisiossa. Siitä tulee edelleenkin lämmin ja onnellinen fiilis! Ja hei, onnittelut synttärikaimalleni jo näin etukäteen! 🌹

 9. Heidi

  Muumit tosi tuttuja ja rakkaita lapsesta lähtien! Kasetille oli nauhoitettuna kaikki jaksot ja aikuisenakin tullut katseltua jo ennen lapsia. Muuminuki-villitys iski myös kovaa muutama vuosi sitten, mutta se on jo helpottanut 😀 enää ei pakonomaisesti astiakaapit täyty. Haalareista mieluisampi olisi sateenvarjot haalari 86 koossa

 10. Sini

  Muumeja on kyllä tullut luettua ja katsottua pienenä ja vähän isompanakin 🙂 Toki kaapista löytyy myös jokunen Muumi-muki.

  Noita vauvan vaatteita on tullut ihailtua nyt, kun esikoisen laskettuun aikaan on pari viikkoa. Hui!

  Tuo hatut-haalari koossa 62 olisi varmasti ihan loistava syysvauvalle.

 11. Janni

  Muumit ollut mukana pienestä asti, pienenä piirrettyjen kautta ja tälleen ”aikuisena” mukaan on tullut muumimuki. Parasta muumeissa on ehdottomasti niiden hyvät elämänviisaudet. Hatut haalari koko 62.

 12. Ruusunen

  Vink vink! Muumifanien kannattaa käydä tsekkaamassa Tampereelle avattu uusi Muumimuseo! Se on aivan lumoava! Ja arvontaa varten hatut-haalari koossa 62 🙂

 13. Nipsu

  Muumit ollet osa lapsuutta, ja varmasti olen aina omistanut jonkun muumituotteen. Pienenä minut herätti muumi-herätyskello, koulussa oli muumi-reppu, isompana koululaisena mukana heilui muumi-heijastin ja sitten tätä nykyä juon kahvini muumimukista. Nyt kun oma tytär kasvaa kovaa vauhtia kohti taapero ikää, haaveilen muumi maailmasta, muumitalo leikeistä ja tottakai aion katsoa yhdessä muumeja telkkarista. Muumi-vaatteet ovat yksi suosikeista ja erityisesti pikku myy kuosit, koska näyttäisi siltä, että aika Myy on tuo tytärkin.. Joten sateenvarjot 80cm.

 14. E

  Lapsuudessa mua sanottii aina pikkumyyks 🙂

  Meillä on muumit nyt mukana enemmän vaippojen ja lelujen muodossa ku on vauva 🙂
  Koossa 80 lähtis hatut haalari tänne !

 15. VIE

  Muumit ovat tuttuja omasta lapsuudesta nimenomaan kirjojen muodossa. Niihin myös omaa lastani haluan tutustuttaa, kunhan tuosta vielä hiukan kasvaa. Muumeissa viehättävät erityisesti hahmojen filosofiset pohdiskelut! Meille sopisi parhaiten Hatut-haalari koossa 68. 🙂

 16. Tarza

  Ihanan näköisiä😌
  Meille hatut haalari olisi passeli 62 koossa 🙂

  • Tarza

   Ja muistan tyyliin jokaisen muumijakson ulkoa 😀 ne katsottiin tv:stä ja meillä on edelleen tallessa ne 12 vhs-kasettia muureja, joita katsottiin kipeänä, sadepäivinä tai kun muuten vain oli tylsää 😀

 17. Eve

  Muumit oli kyllä lapsuuden lempisarja, tarinat olivat mielenkiintoisia, vaikka kaikkihan ne jo osasi ulkoa 😉 erityisesti muistan, että sairaana ollessa sai kattoa koko päivän muumeja videolta. Jos arpaonni suosisi niin sateenvarjot ja koko kaiketi 68

 18. elsa

  On kyllä ihania ja laadukkaan näköisiä vaatteita 🙂 omassa lapsuudessa muumit jääny kyllä aika vähälle. Myöhemmin sitten sukulaislasten kanssa tullut välillä katsottua joitakin jaksoja 😀

  Meille sopisi hatut koossa 68. Jos sattuis voittamaan niin olisi hyvä syy shoppailla toiselle kaksospojalle sitten oma samanlainen haalari ja siinä sivussa vähän muutakin 😀

 19. Emppu

  Muumit on ollut oma lemppari myöskin ihan pienestä asti, ja lokakuussa syntyvä esikonenkn varmasti tutustutetaan Muumien maailmaan 🙂 Meille sopiva taitaisi olla Hatut-haalari koossa 62 🙂

 20. Jenni

  Ihania!! 86 vaaleanpunaisilla tehosteilla 🙂

 21. Eemmsse

  Muumeissa parasta on niiden ajattomuus. Pienempänä tuli katsottua Muumeja telkkarista ja teini-ikäisenä luettua Muumikirjat ja liitän Muumeihin tietynlaisen zen-asenteen elämään.

  Hatut-haalari koossa 56 menisi ystävän lokakuussa syntyvälle esikoiselle <3

 22. Elina

  Meille ehdottomasti mieluinen olisi hatut haalari 68-koossa.

 23. Jessika

  Hatut haalari olisi kyllä ihana koossa 74! Meilläki miehellä ja minulla on ollut muumit vahvasti osana lapsuutta ja nyt on ollut kauheat metsästykset muumi-dvdestä, että lapsemme pääsee seuraamaan muumien ihmeellistä maailmaa. Parasta muumeissa on se, että niistä nauttii niin lapset kuin aikuiset ja tarinat on ihanan mukaansatempaavia. ❤

 24. Nina

  Katselen aina välillä muumeja imettäessäni. Tyttäreni on vasta 8 viikon ikäinen joten enemmän se äidin viihdykettä kuin lapsen! Tytölle voisi sopia sateenvarjot-haalari koossa 62.

 25. Annika

  Oii.mö RAKASTAN muumeja!! Kumpi vaan sopisi meidän kaksosille ja koossa 68. Muumit on ihan parhaita. Jopa ne vaipat 😉

 26. Saija

  Meillä neidin isä katselee jo muumeja neidin kanssa, vaikkei meidän 6viikkoinen pikkuinen niistä vielä niin ymmärrä. Eli muumifanitus täällä jo päällä! Meille sopisi tuo sateenvarjot -haalari koossa 62 <3

 27. Henni

  Hatut-haalari koossa 62 tulisi jemmaan loppuvuodesta syntyvälle pojalle 🙂
  Olen katsonut Muumeja paljon lapsena. Yksi muistoista on, kun veljeni kanssa pelkäsimme mörköä ja menimme aina isosetäni selän taakse sitä piiloon 😀 Isosetä siis asui meillä ja katsoi yleensä lastenohjelmien aikaan meidän peräämme.

 28. Sanna

  Ysärin lapsena muumit on kyllä vahvasti kuulunu lapsuuteen ja toivon mukaan poikakin niistä vielä innostuu. 🙂
  Meille hatut-haalari koossa 74 🙂

 29. Maarit

  Sateenvarjo koossa 86 🙂
  Muumien filosofia ja mietelauseet ovat oikein hyviä elämänohjeita 🙂 muumit ovatkin kulkeneet tavalla tai toisella elämässäni jo 27 -vuotiaaksi asti, ja samaa 9kk tyttärenikin saa kokea 😀

 30. Ellunen

  Muumit on ihan suosikkeja. Näin aikuisena innostus on jatkunu muumimukien muodossa joita on n. 70 kpl tähän mennessä. Kahden viikon päästä olisi laskettu aika. Pienelle pojalle olisi ihan tuo hatut ja koossa 62 🙂

 31. Riitta

  Olen lapsena katsonut Muumeja ja nyt olen yrittämässä tehdä pojastani Muumi-fania. 🙂 Hatut-haalari koossa 62 tulisivat tarpeeseen.

 32. Emmiina

  Ovat olleet iso osa lapsuutta ja vielä nuoruuttakin. Muumi-piirretyt ovat täynnä hienoja tarinoita erilaisuuden kohtaamisesta, rakkaudesta, empatiasta ja hyväksynnästä. Teemat korostuvat alkuperäisissä kirjoissa, joita teininä ja nyt aikuisenakin lukee mielellään. Täynnä viisautta ja ihania huomioita elämästä. Toivon siirtäväni Muumien opetukset pienelle tyttärelleni, kunhan hän vielä vähän kasvaa ja päästään yhdessä lukemaan pitempiä tarinoita.

  Näistä mieluisampi on ihana ihana ihana Sateenvarjo-haalari, josta koko 80 olisi sopiva.

 33. Linda

  Rakastan muumeja ja osaan varmaan edelleen kaikki jaksot ulkoa <3 meillä pienestä miehestä koulitaan muumi-fania kovaa vauhtia 🙂 Hatut-haalari 74cm olisi just nyt passeli!

 34. Erika

  Sateenvarjot-haalari koossa 68. Itse olen pienestä asti ollut suuuri muumi fani ja kaikki muumit on tullut katsottua moneen otteeseen. Näin vanhemmiten sitten keräily kohteena onkin muumimukit ja muut astiat sekä pyyhkeet. Kesällä syntyi esikoistyttömme ja hänen tulevat astiat koostuukin paljolti muumin astioista. Pari viikkoa sitten bongasin tämän ihanan muumimalliston prismasta ja tuo haisulipipo tarttui jo matkaan mukaan ja muita vaatteita sitten on neidin joululahja listalla 🙂

 35. Iitres

  Kummityttö tykkäis varmasti tuosta sateenvarjohaalarista. Koko 62 ois varmaan soppeli.

  Muumit oli oleellinen osa lapsuuttani. Vanhemmat nauhoittivat kaikki jaksot vhs-kaseteille ja niitä katsottiin niin paljon että useimmat jaksot osasi ulkoa. Myöhemmällä iällä olen tajunnut kuinka opettavaisia muumit on ja arvostus niitä kohtaan on noussut!

 36. T

  Minun ristiäislahjaksi saamassani kummilusikassa on muumipeikon kuva ja lusikka on jo aika paljon yli 30 vuotta vanha. Silloin ei pahemmin tainnut vielä muumi-piirretyt pyöriä tv:ssä tai muumi-kuvat vaatteissa. Sitä en tiedä miksi siinä lusikassa on muumi 🙂

  Hatut -haalari olisi aika bueno koossa 68!

 37. Mari Vesterlund

  Olen aina tykännyt muumeista. Lapsena katsoin muumeja ja nyt olen saanut tartutettua innostuksen myös lapsilleni. Yhdessä aina katsotaan dvd:tä.
  Meiltä löytyy myös muutama muumi-vaate. Sateenvarjot-haalari koossa 86 olisi meijän neidille hyvä.

 38. Jii

  Muumit on mulle tuttuja lapsuudesta lähinnä kirjojen perusteella.
  Nyt itse asiassa meidän vauva sai just kesällä lahjaksi vissiin juurikin Martinexin Muumi-yökkärin, joka on kyllä ainakin ihan äidin lemppari! Iso plussa nimenomaan siitä toisen jalan nilkkaan asti aukeavasta vetskarista!! Tänne kotiutettais mielellään tuollanen Sateenvarjo-haalari koossa 74. 🙂

 39. Nipsuuh

  Hatut haalari koossa 56 :). Muumien filosofiaa aiotaan todellakin opettaa myös vuodenvaihteessa syntyvälle esikoiselle.

 40. Teija

  Meillä pikkumies rakastaa muumien tunnaria! Ja kyllä äitiki niitä mielellää uudestaan kattelee. Hatut haalari koossa 80 olis meille passeli 🙂

 41. Johanna

  Muumeja oon katsonut pienenä sisarusteni kanssa, lämpimiä muistoja niistä ajoista. Muumeissa parasta on ollut seikkailut ja tietynlainen huumori, joka uppoaa myös nöin aikuisena, kun katsoo muumeja omien lasten kanssa. Muumivaatteet on olleet myös kovassa käytössä meidän lapsilla, hyvä hinta-laatu suhde ja ovat mukavan lapsellisia ja iloisia 🙂
  Arvontaan hattu-haalari olisi mieluinen koossa 86.

 42. Greta

  Muumit on ollu mun suosikki ohjelma jo pienestä asti! Muistan kun viikonloppu aamuina hiivin olohuoneeseen katsomaan ensiksi ruotsinkieliset muumit vaikka en ymmärtänyt kieltä yhtään 😁 Meidän joulukuussa syntyvälle esikoiselle haalarin koko 56 olisi hyvä!

 43. Taru

  Meillä katsottiin muumeja ahkerasti pienenä ja pikku hiljaa esikoinen on myös innostunut! 😊 Meille kävisi tuo ihana sateenvarjot haalari koossa 74 😍😍

 44. Mariella

  Sateenvarjot koossa 74 omalle tytölle. 😊 Tykkäsin muumeista jo lapsena ja edelleen tykkään, odotan jo että pääsen omalle lapselle niitä näyttämään. Niissä on hyviä opetuksia.

 45. Emmi

  Omaan lapsuuteen muumit ovat kuuluneet ja varsinkin tv-sarjan tunnnusmusiikki on jäänyt mieleen. Muumeissa parasta on, että jokaiselle löytyy oma hahmo mihin samaistua ja josta löytää tuttuja piirteitä. Tänään juuri Keskisuomalaisessa hyvä juttu muumeista ja japanialaisista muumituristeista 🙂 Meidän pian tulevalle pienelle sopisi Hatut -haalari ja 62cm.

 46. Janette

  Hatut-haalari olisi meille mieluinen koossa 62 😍
  Itse katsoin muumeja pienenä hyvinkin ahkerasti ja parasta niissä on se opetus! Näin vanhempana varsinkin kun niitä katsoo, huomaa siellä opetuksia hyvinkin paljon ja muistuu mieleen, kun jotkut niistä onkin painunut pää koppaan jo pienenä! Ensi kuussa syntyvälle esikoiselle muumit tulevat varmasti tutuksi, kunhan vähän kasvaa! ☺️

 47. Maija

  Muumit ovat olleet osa elämääni 90-luvulla. Niihin liittyy paljon positiivisia muistoja. Kotona on ollut huopainen Nuuskamuikkunen hyllynreunusta koristamassa ja leikeissä mukana. Kymmenvuotiaana vuonna 1994 tuli myös käytyä Naantalissa Muumimaailmassa muumeja katsomassa. Jännittävintä reissulla oli, että Muumimaailmaan mentiin upealla laivalla ja itse paikan päällä sain osallistua näytelmään ex-tempore. Myöhemmin työelämässä olen päässyt hyödyntämään Muumien elämänviisauksia. Nyt vieressä tuhisee 2,5kk pieni poikanen, ja hänelle jatkan mielelläni muumiperintöä etenkin kun hänen isänsä tulee toisesta kulttuurista. Siispä osallistun arvontaan. Kumpi vain haalarimalli sopisi pikkuherralle, tulevaa ajatellen koossa 74cm.

 48. Laura

  Meille sopisi Sateenvarjo-haalari koossa 68 loistavasti tulevaan syksyyn ja talveen. Muumeja on katsottu paljon lapsena ja parasta niissä on tarinat ja seikkailut, joihin muumit päätyvät. 🙂

 49. Riikka

  Äiti luki meille lapsena Muumipeikko ja pytstötähti -kirjaa. Se tuntui silloin aika pelottavalle ja jännittävälle! Onneksi loppu oli onnellinen 😀. Hatut koossa 68 lämmittäisi mahtavasti Englannin lämpimässä ”talvessa” meidän pientä poikaa.

 50. Jessica

  Muumeja on tullut katottua ihan lapsesta asti ja vieläkin viikonloppuisin laitan tv:n päälle kun muumit alkaa, vaikka ei ihan sama enää olekaan kun jaksot äänitettiin uudelleen 😀 myös kaikki muumi kirjat löytyy edelleen lapsuudesta. Yritän kyllä saada pojankin muumeista innostumaan tulevaisuudessa, voimme sitten koko perheen voimin katsoa jaksoja 😀 kirpparilta ostan aina muumi vaatteen/asusteen jos vain sopiva koko löytyy ja hinta-laatusuhde kohdillaan, myös uutena ollaan ostettu muutama ja lahjaksikin saatu muutama body.
  Ensi kesänä sitten muumimaailmaan 😀
  Haalarista valitsisin Hatut ja koon 74 <3

 51. Krista

  Olen itse tutustunut muumeihin jo pienenä television ja kirjojen kautta ja mielestäni niiden parasta antia on, että ne herättävät monenlaisia tunteita niin lapsissa kuin aikuisissakin. Minulla on kolmen kuukauden ikäinen esikoispoika, jolta jo muumi-tavaraa löytyy ja tuollainen haalari Hatut-kuosilla koossa 68 olisi ihana!

 52. Noora

  Mä oon itse disney-leffojen lisäksi olut lapsena Muumi-fani, mutta 5v esikoinen ei ole oikein ikinä niistä innostunut 😄 Katsotaan miten käy kuopuksen kanssa. Meidän pojalle sopisi toi hatut-haalari koossa 86 😍

 53. Sari

  Muumit eivät kuuluneet munkaan lapsuuteen, mutta nyt omalle vauvalle niitä on tullut vähän hankittua 🙂 Liittyy varmaan siihen että kun ei asuta Suomessa niin liitän muumit vahvasti suomalaisuuteen ja sitä kautta ovat tulleet tutummiksi/tärkeämmäksi itsellekin.
  Saatiin juuri kummilta muumipyjama ja se on ihana! Sateenvarjo-haalari koossa 74 olisi mieluinen 🙂 Ja tuo Haisuli-myssy meidänkin on kyllä hankittava 😀

 54. Sonja

  Sateenvarjohaalari koko 74.

  Muumit on ollut osa lapsuuttani. Katsoimme aina siskoni kanssa muumoja ja muumifiguripehmot kainalossa. Pienenä muumit tuntu kavereilta, joiden seikkailuja pääsi seuraamaan. Nyt äitinä odotan, että tämä pikkuneiti on tarpeeksi vanha muumien katsomiseen. Vähän kuin saisi esitellä vanhat kaverit tälle 🙂 harmi vaan ku jaksot on ääninäytelty uusiksi :/

 55. Nassu

  Ihanat muumit! <3 Lapsuuden lempihahmot ja heidän hurjat seikkailut. Pelottava mörkö ja ihana muumimamma. Odotan esikoista ja Hatut-haalari voisi olla parempi vaihtoehto, kun sukupuolta ei vielä tiedetä. Koko 62 voisi olla sopivin.

 56. Satu

  Muumeja on tullut kyllä pienenä katseltua, pahinta oli kun joku vahingossa nauhoitti muumikasetin päälle jotain muuta ohjelmaa! Parasta muumeissa on tarinat ja muumien elämänasenne, siitä voisi kaikki ottaa vähän oppia. 🙂 meidän neidille sopisi sateenvarjot-haalari koossa 68.

 57. Heidi

  Olen katsonut Muumeja lapsena ja vieläkin katson mielelläni! Muumeissa musiikit sytyttävät erityisesti, ne on niin taiten tehtyjä ja omalaatuisia, että tunnistaa kyllä aina Muumien soundtrackiksi.

  • Heidi

   Äh, ja meille sopisi siis Hatut koossa 80.

 58. Emmi

  Meillä katsottiin Muumeja ja leikittiin niillä myös pienenä. Nyt veljen tytär on ihan hullu 2v. Muumi-fani.
  Meille vasta odotellaan pientä saapuvaksi, mutta hänelle olisi Hattu-haalari koossa 56 aivan ihana! <3

 59. Jonna

  Sateenvarjohaalari koossa 86 olis ihan unelmien täyttymys ja tulisi tarpeeseen! ❤

  Lapsena on tullut katsottua paljon muumeja. Ihaninta on miten niissä oleva musiikki nostaa hymyn huulille vieläkin!

  On meillä ollut vaikka minkälaista oheistavaraakin tietty, lautasia, pehmoleluja jne! 😀

 60. Tiia

  Mä oon muumifani ja niin myös tyttäreni. Tyttärellä on hametta ja housua muumikuosissa, sekä muumimukit ja -laitaset. Nyt meijä pikkujätkä 1kk on myös saanu muumia päälleen. Ja vaippoja!! Kiitos synnärin ja sun postauksen. Meille sopis varmaa koko 68. Menis ainaki sopivan pitkään!

 61. Karoliina Nummila

  Muumit ovat olleet todella vahvasti aina mukana meidän elämässä niin piirrettynä, vaatteina kuin sisustuksessakin. Pojalle olisi aivan ihana tuo hatut haalari koossa 86 😍

 62. Jenni

  Hatut koossa 68 olisi ihana lisä ristiäislahjaan kummipojalle.

 63. Sohvi

  Oih, sateenvarjot 68 sopisi meidän pikkumyylle (temperamenttiselle neidille) paremmin kuin hyvin. Ennestään löytyykin jo body ja yökkäri uusimmasta mallistosta – niin ihania!

 64. Sanni

  Vanhempani nauhoittivat muumeja vhs-kaseteille kun tulivat telkkarista ja niitä sitten kasetteja sitten kulutettiin ihan urakalla! Hatut-haalari koossa 74.

 65. Maria ja pojat

  Ihan pakko tulla kommentoimaan ja osallistumaan arvontaan, sillä lasten myötä olen minäkin löytänyt Muumit uudelleen, juurikin nuo Martinexin Muumi-vaatteet ovat olleet tämänkin äidin suosikkeja. ❤ Meille kelpaisi tuo Hatut -haalari koossa 74 cm. 🙂

 66. Jansku

  Meille sopisi marraskuussa syntyvälle vauvalle hatut haalari koossa 56. Olis just hyvä lämpöpussin alle laitettavaksi! 🙂
  Muumit on olleet osa lapsuuttani ja ovat vieläkin! Parasta niissä on kun voi katsoa uudestaan ja uudestaan kyllästymättä. Vieläkin katsomme esikoisen kanssa aina viikonloppuisin!

 67. Sonja

  Pikkuneitimme sai nimiäislahjaksi ihanan Niiskuneiti-bodyn, joka mahtuu vielä nippanappa koossa 62, vaikka neiti on kasvanut hurjasti kesän aikana ja on nyt varmaan ainakin 66 senttiä, eli oot oikeassa koon suhteen, mutta tykkään et on kasvunvaraa pituudessa 🙂 Materiaali on ihanaa ja harmittelen jo valmiiksi, kun body jää pieneksi. Täytyy siis ostaa uusi seuraavassa koossa 🙂 Haalareita meillä ei vielä syksyksi olekaan ja sateenvarjohaalari sopisi ihanasti viilenevään säähän!

 68. Tarina

  Mä olen lapsena (ja vähän aikuisenakin esim. saikulla) katsonut tosi paljon muumeja. Mä olen kanssa tykännyt heidän tekemistään seikkailuista ja siitä, että Pikku Myy on tyttönä ollut se kaikkein rohkein. Meille on syntymässä talvella ensimmäinen lapsemme ja odotan innolla, että päästään muutaman vuoden päästä katsomaan yhdessä Muumeja. Haalari olisi tosi kiva vaate talvivauvalle!

  • Tarina

   Ja ainiin. Sateenvarjohaalari 62 koossa 🙂

 69. Anna

  Söpöjä ja käytännöllisen oloisia vaatteita! Myös malli on aivan hurmaava. Meidän tytölle sopisi tuo Sateenvarjot-haalari 68-koossa. 🙂

 70. Tuulia

  Muumeja olen katsonut paljon lapsena ja aion katsoa myös lapsen kanssa. Juuri viikonloppuna tapetoitiin tulevasta vauvanhuoneesta yksi seinä muumo-tapetilla 😉 Mun mielestä muumeissa parasta on ajattomuus. Meidän tulevalle lokakuiselle sopisi Hatut-haalari koossa 56!

 71. Tiina Alanen

  Täällä todellinen muumifani (äiti siis)! Ollaan esikoisen kanssa katsottu muumeja, mutta eipä oikein ole innostunut. Onneksi sentään tunnistaa muumihahmot 🙂
  Jospa sitten tammikuussa syntyvälle pikku veljelle iskisi muumit paremmin, siispä hatut-haalari koossa 62 olisi passeli 🙂

 72. Jenna

  Haalari harmaana kävis meille esim koossa 56cm. Ihailin näitä jo prismassa ja ajattelin käydä sen vielä ostamassa ennen laskettua aikaa ellei arpaonni suosi 🙂 esikoisella on ollut noita muumiyökkärihaalareita ja se on ollu ehdottomasti paras ja pehmosin yökkäri. Yökkäri on ollut koossa 86cm käytössä jo reilusti yli puolivuotta, pidempään kun mikään muu, ovat jotenkin joustavia 😍

 73. Katja / Kurkistus

  Meille sopisi hatut koossa 86.

  Muumit oli vahvasti läsnä omassa lapsuudessani, ja muistan vielä yli 20 vuoden jälkeen kirkkaasti, miten uskomatonta oli vierailla Muumimaailmassa! En malta odottaa, että oma lapseni pääsee kohtaamaan saman taianomaisuuden.

  Muumeissa tykkään eniten just kaikenlaisesta neutraaliudesta. Sukupuolia ei korosteta ja kaikki on muutenkin kovin yksinkertaista. Monesssa muussa lapsille suunnatussa on paljon enemmän räväkkyyttä, värejä ja sen sellaista. Muumit on tässä virkistävä poikkeus. On suorastaan nerokasta, miten vähillä tehokeinoilla muumit onnistuu viihdyttämään niin lapsia kuin aikuisiakin!

 74. Tiinuska

  Muumit ovat kuuluneet meän perheeseen 90 luvulta asti sillä muumifilmit olivat meän lasten suursuosikkeja. Nyt vanhin tytär on saanut oman pikku pojan ja muumeista tykkäävänä äitinä myös pikku Oscar puetaan usein muumi-vaatteisiin ❤ Osallistun hatut haalarin arvontaan koossa 74 cm.

 75. Alli

  Sateenvarjot koossa 62 olisi meille oikein hyvä! Olenkin kattellut näitä!

 76. KaisaR

  Pienempänä ollaan veljeni kanssa katsottu todella paljon Muumeja ja Muumimaailmassakin päästiin kerran käymään. Kyllä muumit ovat mielestäni ehdottomasti yksi parhaita lastenohjelmia, mitä on 🙂 Kun tyttöni vähän kasvaa, aion kyllä hänen kanssaan myös katsoa muumeja 🙂 Jos arpaonni osuu kohdalle, niin meille olisi mieluinen Sateenvarjo-haalari koossa 86cm 🙂

 77. Jessica

  Muumeja on tullut katseltua ja paljon. Olen aina ollut iso muumi-fani ja kotoa löytyykin kaikki muumi-pyyhkeistä muumi-mukeihin. Tällä hetkellä odotan esikoista ja Hatut-haalari olisi aivan ihana koossa 62.

 78. Sara

  Muumit ovat olleet osa elämää jo päiväkoti-ikäisestä lähtien. Hatut-haalari koossa 74 sopisi meille!

 79. Leena

  Muumit on ihana kestosuosikki, joka on kulkenut mukana lapsuudesta asti! Hatut-haalari koossa 62 olisi passeli!

 80. Minna R

  Meille olisi passeli sateenvarjot haalari koossa 68. Muumit on aina ollut mukana menossa. Pienenä pelkäsin ihan hirveästi Muumi mörköä ja näin siitä painajaisia. Minulta löytyis Muumimamma ja nuuskamuikkunen pehmolelutkin. Parasta muumeissa on muumien viattomuus nyt näin äidin näkökulmasta. Tarinoissa ei ole väkivaltaa, ammuntaa, räjähtelyitä vaan muilla tavoin on saatu tarinoista jänniä ja opettavaisia.

 81. Tiia

  Ihana sateenvarjo haalari koossa 68, omalla pienelle prinsessalle. Mie katoin aina pienenä muumeja, nykyisin harmittaa siinä se ääni kun ei enää ennallaan ole 😕 mies on myös muumifani ja meidän ensimmäinen yhteinen lapselle joka syntyy jouluna, tämä haalari olisi kevättä varten ihana💓

 82. Laura

  Sateenvarjot koossa 74 <3

 83. Sanna

  Kyllä! Rakastin muumeja pienenä ja edelleenkin. Samoin mies on lapsena niitä katsonut ja molempien vanhemmat aikoinaan nauhoitti niitä kasetille meille joita sit katsottiin monia monia kertoja! Ihana sarja, opettavainen, jännittävä ja mielenkiintoinen. Vaikka Disneyn leffat ollut myös osa lapsuutta niin muumeissa on sitä jotain. Ollaan yritetty pojalle (4kk) etsiä niitä vanhoja muumeja joissa vanhat äänet dvdeinä mut ei oo vielä löytynyt 🙁

  Hatut haalari ja varmaan 74 koko ois meidän poitsulle passeli nii menis koko syksyn 🙂

 84. Tanja

  Muumit ovat olleen osana omaa elämääni ihan pikku lapsesta asti ja nyt omien lasten elämässä vielä enemmän 🙂 Lelut ja vaatteet ovat usein muumiaiheisia. Muumimaailmassakin ollaan käyty ja varmasti käydään vielä monta kertaa.
  Haalareista valitsisin Sateenvarjon ja koossa 74 🙂

 85. Sanna

  Muumien lähes tulkoon kaikki jaksot olen nähnyt. Nyt välillä katsellut jaksoja näillä uusilla äänillä. Pienokainen tulee varmasti muumeja katsomaan kunhan hieman kasvaa. Meille olisi ensi keväällä tarvetta sateenvarjot haalarille koossa 80.

 86. Krista

  Muumit olivat tärkeä osa lapsuuttani. Muumilaakso oli kuin turvallinen rinnakkaistodellisuus, jonne halusi aina päästä uudelleen. Aikuisenakin muumit ovat osa arkea esim. mukien ja petivaatteiden muodossa 🙂 Toiveissa olisi Sateenvarjot-haalari koossa 68.

 87. Mariiia

  Meidän marraskuiselle sopisi Hatut-haalari koossa 56 🙂

 88. Suski

  Minun ensimmäinen muumilelu oli muumitalo, jonka sain joululahjaksi lapsena. Muistan jouluaaton yön kun kuulin aamulla kuinka ovi kävi. Herättyäni muumitalo löytyi kuusen alta. Kuvittelin aina, että joulupukki kävi meillä aamulla tuomassa muumitalo. Oikeasti se oli vain isäni, joka kävi hakemassa lahjan kellarista piilosta. Nyt on toki tovi mennyt, että olen ollut tekemisissä muumien kanssa mutta nyt on taas hyvä aika ihailla muumien leluja ja vaatteita meidän pikkuisen huhtivauvan myötä. Hatut-haalari olisi kiva saada ilahduttamaan meidän pientä muumifania koossa 86.

 89. Emmi

  Sateenvarjo haalari koko 74 olisi meidän tytölle aivan täydellinen nyt syksyllä 😍Muumit on kyllä ollut vahvasti mukana lapsuudessani ja huomaan laulavani muumien tunnarit myös meidän tyttärellemme. Ehdottomasti tullaan katsomaan muumeja yhdessä tytön kanssa tulevaisuudessa! Tunnustan myös, että niitä muumimukeja on myös kertynyt jonkun verran vuosien varrelta 😁 parasta muumeissa on ehdottomasti kaikki seikkailut ja elämänviisaudet 😊

 90. Emilia

  Muumeja katsottu pienenä ahkerasti. Parasta tarinat , on riemua,seikkailuja ja vähän jännitystäkin 🙂 hatut koossa 86

 91. R

  Ihana hatut haalari koossa 68. Pienenä ollaan seurattu Muumeja ja heidän hauskoja kömmähdyksiä. Nyt katsotaan niitä myös oman lapsen kanssa ja hyvin jaksaa aikuinenkin seurata mukana. 😀

 92. Laura Miettunen

  Hatut haalari koossa 86 mun pojalle😍 Täälläkin jo viileät ilmat, tänä aamuna +3 astetta🙄

 93. Jenny

  Muumit on pienestä pitäen olleet osa elämää. Ensin piirretyt, sitten sarjakuvat ja kirjat. Muumimukeja vieläkin kaappi väärällään.

  Tulevalle pienelle voisi olla kiva toi Sateenvarjot koossa 62.

 94. Jenni

  Nää muumi-vaatteet on aivan ihania! 🙂 Meille sopisi parhaiten 56 koossa sateenvarjot-haalari, tulisi lokakuun puolessavälissä syntyvälle esikoistyttärellemme. Tässä olis ihana kuljettaa tyttö vaikka sairaalasta kotiin 🙂 muumeja oon koko lapsuuteni katsonut, ja edelleen uppoavat! Muumeissa kivointa on, että ne viihdyttävät sekä aikuisia että lapsia. Varmasti muumit tulee olemaan meidän perheen ohjelmistossa, kun lapsi kasvaa 🙂

 95. Krista K

  Suloisia kuoseja! Itse olen lapsuudessa pitänyt paljon muumeista. Tytölleni (5,5 kk) sopisi hyvin syksyyn sateenvarjo haalari koossa 68.

 96. Essi

  Muumit lapsuuden ihan ehdoton suosikki!😍

 97. Riina

  Oih mitä kuoseja! 😍 syntyvälle esikoiselle 56 sateenvarjo 💕😍

 98. SAANA

  Meidän pojalle hatut haalari koossa 74!mekin tykätään muumivaatteista, nyt käytössä mm retkellä body! 🙂

 99. Sohvi Sillanpää

  Muumit on ollut osana minun ja miehen lapsuutta pienestä pitäen. Kun muutimme yhteen muistan kuinka hienoa oli yhteisessä kodissa, uudessa sängyssä kölliä ja katseltiin muumeja tietokoneelta 😂 Kun tulin raskaaksi ja olin tarpeeksi pitkällä raskaudessa kävin ostamassa pojalle martinexin pikkuisen muumipeikko bodyn jonka kanssa sairaalasta tulimme kotiin💙 Jatkossakin olen ostanut matrinexin muumi vaatteita pojulle koska ne ovat niin ihania jo kuosien puolesta mutta myös laadun! Haalarin tahtoisin meidän pojulle koossa 86 😍 Itse silmäilin haalaria lähi prismassamme ja kaikkia muita vaatteita ja asusteita jotka olitte myös pojallenne valinneet! Aivan ihania 😍😍 muumit on vaan niin 💙 Ja minä muumihöperö olen kerännyt kaapit täyteen muumimukeja niin ovat muumit mukana joka päivässä 👌🏻

 100. Eveliina

  Hattu-haalari koossa 86 meidän pojalle :)<3 muumit on ihan parhaita! Olen katsonut niitä aina pienenä kun olin kipeänä ja monta jaksoa peräkkäin! Omistan monta muumimukia ja -lautasta ja kaikkia muitakin muumituotteita<3 miehen lapsen kanssa olemme myös muumeja katselleet vuosikausia ja parasta on kummankin mielestä Pikku Myy 😀 nyt kun oma poika on 9kk, toivon, että hänkin ihastuu muumeihin kuten muukin perhe 🙂

 101. Hemuli

  Muumit oli todellakin SE juttu lapsuudessa, olen yrittänyt löytää dvd-bokseja kirppareilta että oma poika pääsisi myös katsomaan niitä kunnon vanhoilla äänillä <3 Parasta muumeissa on ehdottomasti tarinat ja vertaansa vailla olevat omanlaisensa hahmot! Myös Muumi-mukeja löytyy kaapeista vino pino ja pojan ekat lakanatkin on Muumien kuvittamat. Haalareista meille paras olisi Hatut koossa 62.

 102. Fanny

  Hatut haalari koossa 68 olisi täydellinen meidän tulevalle pienokaiselle. Muumit ovat olleet mukana pienestä pitäen, parasta niissä on että sopivat sekä lapsille sekä aikuisille katsottaviksi.

 103. Meri

  Sateenvarjo haalari koossa 80!😍😍 oma lapsuus meni muumien kans mutta tytär ei oo vielä kiinnostunu telkkarista niin häm ei niitä oo vielä kattonu:)

 104. Manna Miettinen

  Olen itse katsonut muumeja pienenä ja tullaan tyttelin kanssa katsomaan niitä varmasti yhdessä. 68 senttinen sateenvarjo kuosi on pop!

 105. Kaisa

  Muumit ovat ihania ja sympaattisia ja muumi-tarinat hauskoja. En malta odottaa että pääsen vauvan kasvaessa muumimaailmaan. ❤ Meiltä jo paljon martinexin muumivaatteita löytyykin ja tuota haalaria olen harkinnut jo hetken.

  Meille sateenvarjot-haalari koossa 62 tai 68, riippuen pituudesta arvontahetkellä.

 106. Kerttu

  Sateenvarjot 80 kokoisena!

  Muumit on ollut osa elämää jo lapsuudesta saakka. Meiltä löytyy mm. mukeja, lakanoita ja kirjoja. Lisäksi toki televisiosarja ja elokuvat on käyneet tutuksi! 🙂

 107. Alisa

  Itse en ole valitettavasti katsonut niin paljon Muumeja, kun haluaisin. Mutta varmasti nyt tulen katsomaan. Vauva on vielä pieni (8 kk), mutta kohta aloitetaan. Muumeja ovat kivoja. Meille sopisi molemmat värit (74 koko). 😊💋

 108. Zelinda

  Kyllä on muumit tallennettu aikanaan VHS:lle ja ne puhki katsottu, että vuorosanat osaa nykyäänkin ulkoa 😅 Mieluisa olisi hatut haalari koossa 56 🙂

 109. Hanna

  Voi ihanuus! Tytölle olisi kuin nenä päähän tuo sateenvarjot koossa 86 😍

  Muumit ovat omasta lapsuudesta tuttuja. Nyt ne ovat tulleet töistä tutuiksi uudestaan.. työskentelen kehitysvammaisen pienen pojan kanssa, jolle muumit ovat aktivoiva osa-alue. Hieno huomata kuinka katse kirkastuu kun muumit soi 😊
  Jaksamisia muuton keskelle. Ihanaa, että jaksat ilahduttaa meitä teksteilläsi 😊

 110. M

  Oi muumit 😍 Eli joo, kuului omaan lapsuuteen ja vieläkin melkein kolmekymppisenä niitä katson lasten kanssa. Muumimamma on ihanin, mamman olemus ja viisaudet ovat parhaita!
  Kuopukselle hatut-haalari koossa 86 😍😍😍

 111. milka

  Sateenvarjot ois aivan ihana! Koko 68 🙂

 112. EK

  Sateenvarjot haalari koossa 56 olisi täydellinen meidän tulossa olevalle babylle!

  Muumit on olleet iso osa lapsuutta ja kieltämättä myös aikuisuutta. Meillä on kotona nauhoitettu vanhalle kunnon VHS:lle muumit telkkarista ja nauhat on katsottu lähes puhki. Myös vanhat kunnon Muumi-sarjakuvat on kahlattu läpi. Nyt aikuisena sain kaikki muumijaksot mitä on ilmestynyt ja ne katsottiin miehen kanssa yhdessä – vanhoilla kunnon ääninäyttelijöillä tietenkin. Ah, muumit on parhaita.

 113. Heidi

  Tytölle 68cm sateenvarjo haalari😍 itse olen jo pienestä pitänyt muumeista ja niin ollen tytöillekin niitä on jo paljon kerääntynyt niin lelujen kuin vaatteiden muodossa. Muumimaailmassakin viimeiset kaksi kesää vierailtu ❤

 114. Sanna Pantsar

  Ostin juuri tuon seikkailu yöpuvun! Ihastelin myös haalaria. Nyt pidetään peukkuja, hatut koossa 68 ois meille ihana!

 115. joulukuinen

  Muumeja kulutettiin täälläkin lapsuudessa oikein urakalla!:-) Sateenvarjot-haalarin haluisin 62-kokoisena joulukuussa syntyvälle vauvallemme! <3

  • joulukuinen

   ^^ja komppaan miestäsi, parasta muumeissa on mahtavat tarinat ja seikkailut!:-D Pikkumyy on hahmoista ehdottomasti lemppari ja niin huvittava!

 116. Satu

  Ihanan tyylikkäitä Muumi-aiheisia vaatteita! 🙂 Meille sopisi Hatut-haalari koossa 62 cm.

 117. Marika

  Muumit on parasta! Monet repliikit osaa vieläkin ulkoa, kun lapsena tuli katsottua muumeja uudestaan ja uudestaan. 🙂

 118. Saija

  Hatut haalari 68 koossa. 😍
  Muumeja oon aina pienenä tykännyt katsella ja nyt aion pienen poikani kanssa myös niitä katsella. 😊

 119. Taru

  Meille sopis hatut-haalari koossa 86 🙂
  Itse olen lukenut koko lapsuuteni ajan muumi -kirjoja. Mielestäni parasta on muumien huoleton meininki ja se, miten sadut sopivat vauvasta vaariin.

 120. Heidi Pelkonen

  Oi, muumit on ihania! ❤️ Ollut aina osa lapsuutta ja nytkin niitä löytyy kaapista melkein viidenkymmenen muumimukin muodossa! 😜 Arpaonnen suosiessa meille sopisi tuo hatut-kuosinen koossa 56. 😊

 121. Iidis

  Mä oon muumi fani ja lapsikin saa kasvaa muumien kanssa 🙂 haalari olisi ihana ja koko 68

 122. Laura

  Ihania haalareita!😊 Meidän tytölle kävisi mainiosti Sateenvarjo -kuosilla oleva haalari koossa 74. 😊

 123. Leila

  Meidän nuoremmalle pojalle sopisi hatut koossa 86. Kylmä syksy tuli liian aikaisin ja tulisi tarpeeseen.

  Muumeja olen katsonut lapsuudessani ja muumeja näytän myös lapsilleni. Vanhempi poikani 2,5v on jo kova muumifani. Nyt aikuisena katsoessa olen kuitenkin huomannut kuinka hurjiakin jotkut muumien jaksot ovat. Joten muumeja katsotaan yhdessä, että voi tarpeen tullen sensuroida 😀 Onneksi muumit toimii myös aikuisena, joten en pistä pahakseni, että ”joudun” niitä katsomaan 🙂

  PS.Dante on tosi suloinen pieni poika♡

 124. S.

  Sateenvarjot-haalari koossa 86! 🙂

 125. Johanna

  Meillä myös muumeillaan melko paljon. Vaipat muumia, muutamia vaatteita, pari isompaa pehmoa halikaverina ja uusimpana suosikkina kirjat. Ikiliikkuja-neiti 1v2kk malttaa todella hyvin keskittyä kirjoihin. Ja äiti niin tyytyväinen kun vielä kirjat kiinnostaa enemmän kuin piirretyt.
  Koko 86 ja sateenvarjot. Meiltä vielä puutyuukin syksylle/alki talvelle autoilupuku.

 126. Päivi Lä

  Hatut haalari 56cm

 127. Janna

  Minä oon ollu pienenä hirmunen muumifani, erityisesti Muumipeikko ja pyrstötähti VHS:kasettina kulutettiin meillä loppuun: paras oli kohta jossa piisamirotta istui muumimamman kakun päälle ! 😀 meille on tulossa pieni tyttö tammikuun pakkasiin, joten ottaisin mielelläni Sateenvarjot-haalarin 56 senttisenä jolloin se menisi kätevästi esim lämpöpussissa yhtenä kerroksena ! 🙂

 128. Suvi

  Muumit on aivan lemppari ja itsekin lasta tällä hetkellä odottaessa odotan myös sitä hetkeä, kun pääsen lapsen kanssa katsomaan Muumeja! Toki täytyy myöntää, että katson niitä nyt jo ihan yksinkin… Tuovat ihanat lapsuusmuistot mieleen ja hauska nähdä kuinka hyvin vieläkin muistaa tyyliin kaikki jaksot ulkoa.

  Koska meidän tulevan lapsen sukupuoli jäi vielä arvoitukseksi, niin taidan valita Hatut-haalarin koossa 56.

 129. Johanna

  Muumit ehdoton suosikki lapsuudessa, parasta mukaansatempaavat tarinat. Meidän kleinin virallinen nimikin muumien mukaan snufkin eli nuuskamuikkunen 🙂 Puolivuotiaalle tyttärelle sateenvarjo haalari koossa 68

 130. Hanna Syrjäneb

  Muumit olivat osa lapsuuttani viikottaisen tv-ohjelman ja joka kesäisen Muumimaailmavierailun merkeissä. Nyt 2-vuotias tyttäreni voisi tuijottaa Muumeja aamusta iltaan ja kesän ehdottomin kohokohta oli Muumimaailmassa vierailu, josta puhutaan päivittäin ja jonne hän haluaa kovasti uudelleen. Hatut haalari sopisi 4 kk pikkuveljelle koossa 74 😍

 131. Anna

  Muumit olivat vahvasti osa omaa lapsuutta, niissä hauskinta lienevät tarinat joka viihdyttävät lasta ja huumori joka aukeaa aikuiselle toisessa muodossa. Sateenvarjot haalari olisi meille tarpeen koossa 56 jos koot ovat reiluja.

 132. Maria

  Hatut-haalari koossa 56 olisi meidän kolmeviikkoiselle pikkumiehelle hyvä lisä syyspukeutumiseen! 🙂

 133. Elina

  Hatut-haalari, ja koossa 62. 🙂

  Meillä oli pienenä kaikki Muumit-jaksot VHS:llä, ja olihan se vuosia meidän sisarusten lempparisarja. Vieläkin tykkään, ja odottelen kanssa että poika pääsee siihen ikään…

  Parasta muumeissa on se musiikki! 😀

 134. veerala

  Hatut-haalari koossa 80 🙂

 135. Susannai

  Sateenvarjo haalari 😍 meidän 10,5 kk tytölle. Koko 74

 136. Maria

  Kyllä muumeja tuli lapsena paljon katsottua ja vois varmaan katsoa vieläkin 🙂 Hatut-haalari koossa 74 ois kiva.

 137. Anni

  Hatut haalari koossa 80 olisi meille hyvä! Muumit kuului tiiviisti omaan lapsuuteen ja rakastan muumien tarinoita. Niissä on sellaista ihanaa elämän filosofiaa. Toivon, että oma poikanikin innostuu muumeista kasvettuaan.

 138. Ronjajovi

  Mä kuulun myös siihen ryhmään, joka on kasvanut ja elänyt muumien kanssa. Meiltä löytyi miltei jokainen VHS ja leluja niin pienistä hahmoista isoihin pehmoleluihin.
  11kk ikäiseltä pojalta löytyy pehmeä muumipallo, mutta itse ohjelmaa ei jaksa vielä seurata.
  Meille olisi oikein passeli Hatut-haalari koossa 86. 🙂

 139. Liisa

  Me ollaan pikkuveljen kanssa molemmat katsottu muumeja koko lapsuus, niin yhdessä kuin erikseen, Sain vähän aika sitten veljen (nyt 23v) kiinni tässä yksi päivä kun katseli niitä vanhoja hyviä jaksoja läpi 🙂 Osaan ne varmaan ulkoa ja on meidänkin poitsua odottamassa kunhan vähän kasvaa. Meille olisi sopivin Hatut -haalari koossa 68. Ihania vaatteita kyllä tullut 🙂

 140. Pauliina

  Muumilaakson tarinoita on katseltu paljon pienenä ja nyt onkin kiva katsoa omien lasten kanssa. Yllättävän paljon muistaa jaksoista yli 20 vuoden jälkeen 🙂 Meidän pikkulikalle Sateenvarjot koossa 74.

 141. Mimmuliini

  Esikoinen katseli Youtubesta joskus nelisen vuotta sitten kaikki Muumi-jaksot läpi etu- ja takaperin tuhat kertaa. Onkohan sama edessä nyt uuden vauvan kanssa (2 viikkoinen). Meille sopiva olisi Sateenvarjo koossa 56 🙂
  Ihana arvonta :)!

 142. Jennaj

  Muumit oli ihan lemppariohjelmani lapsena! Yritän tartuttaa muumi-innostuksen tyttärellenikin ehdottomasti. Tuo sateenvarjo puku olisi ihana! Koko olisi 86.

 143. Anne

  Sateenvarjo-haalari koossa 68 🙂 Tulisi lahjaksi veljentytölle, jolla ei tällaista haalaria syksyksi taida ollakaan! Nää kaikki muumikuosit on kyllä aivan ihania ja ajattomia, sekä sopii ihan kaikille lapsille.

 144. Pia

  Muumit kokonaisuudessaan on parhautta! 😍 Kuitenkin yksi yksittäinen parhaus niissä on aivan mielettömät mietelauseet, joita niin lapsi kuin aikuinenkin pohtii tavallaan. Esim. ”Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu.”

  Omalle pikkuiselle toivoisin Sateenvarjot-haalaria koossa 62 😊

 145. Emma

  Muumit oli pienenä mun lemppari ohjelma! Ihania tarinoita ja osa jaksoista jopa vähän liiankin jännittäviä 😀

  Nyt aikuisena muumihulluus jatkuu keräilyn muodossa. Astioita rupeaa olemaan lähemmäs sata ja saattaa löytyä vähän taulujakin.. okei ja pyyhkeitä. Ja joo tytöltä pehmoja ja vaatteita. Okei. Kaikkea tavaraa joka liittyy muumeihin. 😀

  Siispä sateenvarjo haalari koossa 74 ois ihana 🙂

 146. Jessica

  Olin tosi kova muumi fani pienenä ! 🙂
  Meille sopisi hatut haalari ja koossa 80 🙂

 147. Emppuliisa

  Tuo sateenvarjohaalari koossa 56 menisi heti käyttöön huhtikuussa syntyvälle esikoiselle. Muumeja on minulle luettu pienestä pitäen ja parasta niissä on ajattomuus ja se, että ne sopivat kaikille iästä riippumatta.

 148. Ulla-Maija

  Hatut koossa 56 🙂

 149. Mia

  Muumien iso fani ilmoittautuu mukaan! Myös mieheni on pienestä pitäen muumeista pitänyt, ja varmasti tulee näkymään tulevan esikoisemmekin elämässä. Lokakuussa meillä ois laskettu aika, ja ultran mukaan poika sieltä olis tulossa, joten hatut -haalari kiinnostaa. Koko 56-68 väliltä ☺

 150. Laura

  Ihania!! Meille hatut haalari olisi aivan täydellinen syksyyn, koossa 74 🙂

 151. Emma

  Hatut-haalari 56 koossa olisi meidän joulukuussa syntyvälle esikoispojalle ihana 🙂 Muumit on kyllä ollut ihan läpi elämän kova juttu, viimeksi eilen katsottiin miehen kanssa Ruotsin risteilyllä huonosti dubattuja Muumeja 😀

 152. Saana

  Sateenvarjo haalari koossa 86! Muumit on ollu osa mun lapsuutta ja toivottavasti tulee olemaan myös osa meidän pikkuneidin lapsuutta 🙂 Parasta on ku muumeja katsoo sekä lapset että vanhemmat, ja samoja jaksoja voi katsoa miljoonia kertoja eikä kyllästy 🙂

 153. Oona

  Meidän pieni mies kaipaisi hatut-haalaria koossa 62.
  Ollaan ihasteltu noita muumipyjamia ja seuraavassa koossa ainakin haisulissa nukutaan meillä. 😁

 154. Jenniinau

  Muumitarinat on ihan super hauskoja:D lapsena mulla oli tapana heti koulun jälkeen katsoa päivän muumijakso. Ja käytiin myös muumimaailmassa monena kesänä! Sinne pitäis kyllä omat pojatkin viiä!
  Yks kuiselle pojalle haluaisin hatut haalarin koossa 56 😍

 155. Henriikka

  Meidän pian 9kk esikoistyttärelle sopisi syksyksi lämmittämään sateenvarjo haalari koossa 80. &Hyvällä tuurilla se lämmittäisi vielä keväälläkin. 🙂 Martinexin kuosit erottuvat edukseen marketin valikoimasta ja yöpuvut ovat tosi hyviä!

 156. Eeelina

  Ihania vaatteita! Valintani olisi Hatut-haalari 56-kokoisena. Odotan vasta esikoistani joten siksi tuo pienin koko, voisi mahdollisesti päästä päälle sairaalasta kotiutumiseen. 🙂

 157. Kaisa

  Muumit on parhaita lempeiden värisävyjen ja kiinnostavien musiikkien vuoksi, ja aikuinenkin jaksaa näitä katsella 🙂 meille olisi haalareista mieluisa hatut koossa 62!

 158. Anne

  Muumit ovat aikanaan kuuluneet isona osana mun lapsuuteen. Ja nyt aikuisena löytyy kodista paljon erilaisia muumi tuotteita. Mä rrrrakastan muumeja. Jokin niissä on mikä mua viihdyttää suunnattomasti. Varmaan tärkeimpänä kaikki ihanat lapsuuden muistot muumien parissa. Ihanat hahmot, ihanat tarinat ja ihanat muistot <3
  Meille olisi ihana saada hatut haalari koossa 74.

 159. Elina

  Tuo sateenvarjot haalari sopisi täydellisesti siskontytölle! 🙂 Koossa 86 oli varmaan just sopiva parin kuukauden kuluttua.

 160. Anna

  Sateenvarjot-haalari koossa 80 olisi ihana! Muumit olivat iso osa lapsuuttani, ja Muumimaailmassa kävin ekan kerran 9-vuotiaana. Nyt sinne on taas päässyt omien 3 ja 1-v. lasten siivillä, jotka ovat isoja Muumi-faneja!

 161. katja

  Sateenvarjot koossa 86cm olis meille hyvä. Itse en ole ollut mikään muumifani, mies sen sijaan on. Ei niinkään piirrettyjen vaan Toven kirjojen ja sarjakuvien suuri ystävä. Tytät tykkää kovasti muumeista ja unileluna on muumipehmo.

 162. Noora

  Hatut haalari koossa 68, kerta on reilua mitoitusta! 🙂

  Lapsuuden ainoita piirrettyjä joota seurattiin tosissaan ja katseltiin myös välillä koko perheen kesken oli Muumit! Pojan 3kk kanssa varmasti myös muumeillaan kunhan hän vain niistä alkaa innostua ja ymmärtää! Nyt meiltä löytyy käytöstä vasta muumiyökkäri sekä tietty muumivaipat.

 163. Minna

  Hatut-haalari koossa 68 olisi sopivaa kokoa meidän poitsulle 🙂

  Muumit oli vahvasti osa mun lapsuutta, niitä töllättiin aina ennen pikku kakkosta ja videolta päivät pitkät. Pati vuotta sitten katselin niitä siskojen kanssa muumi-maratooneina 😀 Ja suunnitelmissa on katsella niitä oman lapsen kanssa, kunhan vähän vielä kasvaa.

 164. Mimnu

  Sateenvarjo haaalri koossa 74.

 165. JonnaABC

  Tämä olisi ihana haalari esikoiselleni! Sateenvarjo, koko 68

 166. Emmalik

  Muumit kuuluneet pienestä pitäen elämääni, parasta Muumeissa on opettavaiset tarinat. Meille tarpeellinen olisi Sateenvarjot-haalari 80cm.

 167. tiian

  Sateenvarjo- haalari ois ihana meiän vastasyntyneelle, koossa 56. 🙂 muumit on ollu lapsena ihan suosikkeja! Muumit vaan on parhaita kokonaisuudessaan. 🙂

 168. Julia

  Voih! Just synnäriltä kotiutumassa pienen poitsun kanssa ja ajattelin juuri matkalla että mistähän löytäisi sellaisen puvun että olisi hyvä olla nyt syksyllä päällä viltin alla eikä tulisi autossa esimerkiksi kuuma. Tuo haalari on kyllä pakko saada! <3 Muumit on tullu lapsuudessa tutuksi ja ihan parhaimmat muumit löyty minun mummolta jotka oli semmosia isoja pehmoleluja. Ne on jäänyt niin mieleen! <3

 169. Vilma

  Sateenvarjot koko 62 🙂 oon katellu muumeja lapsena paljon ja mieskin on ihan muumifani 😀

 170. Essi

  Ihania 😍
  Hatut-haalari sopisi meille koossa 56.

 171. Heli

  Suurena muumi-fanina ottaisin Sateenvarjot haalarin koossa 56. 🙂

 172. Tarja Ronkanen

  Äitinä ja nyt jo mummoja on tullut katsottua muumeja sekä omien lasten että nyt jo lastenlasten kanssa . Myös lapsenlapselle on tullut muumivaatteita ostettua 🙂

 173. elsa

  koko 74, ja Hatut <3

  Minä olen miehesi tavoin elänyt lapsuuteni Muumien kanssa. Parasta niissä on se että samaistumispintaa riittää kaikille sukupuolille ja ikäluokille, ja juuri tuo että ne rikkovat stereotypioita. Muumien kanssa (niin sarjan kuin kirjojenkin) pääsee tutustumaan koko ihmiselämän tunneskaalaan <3

 174. Elina

  Meille sopisi sateenvarjo-haalari koossa 86 🙂

  Muumeja on tullut katsottua lapsena, myöhemmin siskon lasten kanssa ja toivottavasti myöhemmin oman lapsen kanssa. Vaatteita ollaan hamstrattu kasa, rakastan näitä Muumi-vaatteita!

 175. Suni

  Muumit on ollu pienestä pitäen SE juttu. 🙂 Muistan että köllötettiin koko sisaruskatras lattialla tyynyjen päällä ja katsottiin muumeja. Nyt oma tytsy on 11kk ja aion kyllä näyttää muumeja kunhan vähän kasvaa. 🙂

  Ps. Sateenvarjo ja koko 80 ois meille perrfect!

 176. Nina

  Meillä Muumit on todella kova juttu tytöllä, aina kun näkee kaupassa esimerkiksi Muumi-vaippapaketin alkaa tanssia. Katsotaan dvd:ltä muumeja ja aina neiti hytkyy alku- ja loppumusiikit onnessaan. Nyt kun puhetta on alkanut tulla kuuluu jatkuvasti ”muuma! Pappa! Mamma!” ja toki meiltä löytyy jonkin verran näitä vaatteitakin jo, mutta tuo Sateenvarjo uupuu ja kokokin olis passeli 86cm 😉

 177. Kaisu

  Voi, mä olin pienenä super Muumifani! VHS kasetit oli kovassa kulutuksessa. Vielä aikuisenakin muumeista tykkään 🙂 kaapeista löytyy mm. Muumi mukeja.
  Tytölle olen myös joitain Muumi vaatteita ostanut.
  Nyt syksyksi olisi ihana tuo hatut-haalari koossa 68 🙂

 178. Emmi

  Muumeja katsoin lapsena 🙂 Meille hattu haalari koossa 80.

 179. Heidi

  Täällä ilostuttaisi suuresti Hatut-haalari koossa 62. Muumit on ollut osa omaa lapsuutta videoiden muodossa ja nyt aikuisenakin kotiin on kertynyt muumitavaraa astioiden ja kodin tekstiilien muodossa. Parasta muumeissa on niiden ”aitous” ja se, ettei niihin kyllästynyt pienenä eikä vielä vanhempanakaan vaan saman videon/kirjan jaksoi katsoa ja lukea useaan otteeseen.

 180. Lotta

  Lapsuudessa tuli katsottua muumeja niin paljon että jaksot muistaa vieläkin ulkoa, ja myös omalle vauvalle muumit on ainoa tv-ohjelma mitä alle vuotisena voi jo seurata 🙂 Paras muumimuisto lapsuudesta on se kun aina pyydettiin äitiä laittamaan jakso missä oli mörkö, ja sitten kuitenkin juostiin nurkan taakse piiloon kurkkimaan kun se oli niin pelottava <3 Omalle pojalleni ottaisin hatut haalarin koossa 74 🙂

 181. Milla

  Meillä käyttöön tulisi sateenvarjot-haalari koossa 68. Meidän neidin kutsumanimi oli ”Myy”, joten muumit ovat olleet osa meidän vanhempien lapsuutta ja tulevat toivottavasti olemaan osa lapsiemmekin lapsuutta 🙂

 182. Anlie

  Muumit – erityisesti romaaneissa – kuvaavat aika tarkasti ihmisen mieltä ja meidän eloa, vaikka sijoittuvatkin kuvitteelliseen Muumilaaksoon. Odotan kovasti uutta piirrosversiota! Sateenvarjo-haalari koossa 62 olisi oikein mieluisa!

 183. Sara

  Ihania! Sateenvarjot 86 koossa 🙂

 184. Heli

  Muumit kävi lapsuudessa tutuks pikkusiskon kautta, jolle kyseisen tv-sarja oli ihan MUST! Mieleen on jäänyt myös kuinka sikana systeri pelkäs hattivatteja 😀 😀 😀
  Nyt omat pienet tytöt muistuttaa persooniltaan Muumi-hahmoja: vanhempi Niiskuneitiä ja nuorempi Pikku Myytä <3
  Siispä sateenvarjot 80cm.

 185. ElluKoo

  Pienenä olen katsonut paljon muumeja ja kyllähän se taisi olla ihan lempipiirrettyni monen vuoden ajan. Aikuisena löysin muumit uudestaan kirjojen muodossa, ne on kyllä ihania. Jos voitto osuu kohdalle, ottaisin Hatut-haalarin pienimmässä mahdollisessa koossa. 🙂

 186. Emma

  Muumeja on tullut kulutettua ihan urakalla pienenä ja vähän isompanakin 😃 ihana on pukea myös tuleva esikoinen, joka syntyy tammikuussa,muumeihin!

 187. Katja

  Ihania noi Muumi-vaatteet! Meille sopivin olisi Hatut-haalari koossa 62. Katsottiin siskon kanssa pienenä aina yhdessä Muumeja, Viidakkoseikkailu-VHS oli meidän lemppari, hyviä muistoja ((:

 188. Elllu

  Muumilahjoja sain aina kummeilta 🙂 ne on vaan niin symppiksiä. Hattuhaalari koossa 68 🙂
  elina_jokitalo(at)luukku.com

 189. Päivi

  Sateenvarjot koossa 80 🙂 Muumeja katellaan ahkerasti nyt kun niitä taas näkyy telkkaristakin vkl-aamuisin ja kaikki menee tallennukseen, jotta nyt 1vee tyttö voi myöhemmin niitä katella 😀 parasta muumeissa on yksinkertasesti juurikin se aitous

 190. Maria

  Hatut-haalari koossa 56 ois passeli meidän marraskuussa syntyvälle vauvalle. Muumit ei kovin vahvasti ollu kyllä esillä lapsuudessani, kirjojen muodossa ehkä eniten. Muumeissa parasta kyllä Pikku Myyn letkautukset 😀

 191. Leena

  Hatut. 74. Muumit on kulkeneet mukana läpi elämän: kirjoina, tv-sarjana ja elokuvina, nykyisin aamulla kahvimukissa ja sanomalehden sarjakuvassa.

 192. H

  Sateenvarjo haalari koossa 80 🙂

  Meillä Muumit on olleet iso osa lapsuutta ja muistan edelleen, miten sain 18-vuotislahjaksi kaikki Muumit DVD:nä…. Ilmoitin kouluun olevani kipeänä ja katsoin kaikki jaksot yhden päivän aikana 😀

 193. Laura

  Hatut-haalari koossa 62.

  En ole itse lapsuudessani Muumeja katsonut, mutta näin aikuisiällä niitä on tullut katsottua esim. kummilasten kanssa 😊

 194. Tiitiäinen

  Muumit oli ihana ja todella tärkeä osa omaa lapsuuttani, edelleen muistan kaikki jaksot ulkoa sanasta sanaan! <3 Ehdottomasti omatkin lapset täytyy tutustuttaa muumien maailmaan. 🙂 Meille (kaksospojalle) hatut-haalari sopisi koossa 68, ja varmaan siskolle pitäisi sitten hankkia tuo sateenvarjot samassa koossa kanssa. 😀

 195. Janni

  Meillä katsottiin pienenä paljon muumeja ja nyt katson omien lasten kanssa, 2v poika tykkää hirveästi eikä 5kk ikäinen tyttökään pistä vastaa jos muumit pyörii… 🙂
  Sateenvarjot 68cm

 196. zirpale

  Lapsena en kyllä katsellut muumeja ja muumiperheen lisäksi en juuri muita hahmoja tiennytkään. Omilla lapsilleni on ollut monena jouluna peräkkäin muumikalenteri ja siitä olen hahmoja oppinut (mahtava joulukalenteri, melkein päivittäin pyydetään niitä muumeja leikkiin).
  Sateenvarjo, koko 80

 197. M

  Meille olisi tarpeen hatut-haalari koossa 74! Muumit kuului pienenä lapsuuteeni, niitä katsottiin telkkarista ja vhs:ltä. Tällä hetkellä kotoa löytyy muumi astioita ja jos minkä sorttista purnukkaa. Myös 4,5kk ikäisellä pojalla muutamia muumi vaatteita, kun ne on vaan niin suloisia! Muumit on aivan ihana ohjelma, ja salaa toivonkin että meidän poika innostuisi niitä katsomaan.

 198. Heini

  Jostain syystä en pienenä lämmennyt muumeille, vaikka kaverit tuntuvat katselevan aikuisiälläkin niitä innoissaan. Hahmot kuitenkin miellyttävät ja oman alkuvuodesta syntyvän pienokaiseni aion totuttaa muumeihin, jospa innostuisi enemmän kuin äitinsä. Osallistun arvontaan, sateenvarjot-haalari 68cm. 🙂

 199. Jenni

  Lapsena muumit tuli katsottua moneen kertaan ja nyt aikuisena lueskelen välillä alkuperäisiä muumikirjoja, sillä sopivat myös aikuiseen makuun kevyeksi luettavaksi. Haalari olisi tarpeen, eli sateenvarjot koossa 68 🙂

 200. Heini

  Sateenvarjo-haalari siskon typylle, hän on kuukauden vanhempi kuin sinun pienokainen eli koko 74cm olisi nappi, jäisi vähän kasvunvaraakin 🙂

 201. Annukka

  Meille pojalle hatut ja kokona 86cm. Muumi vaatteita meillä sekä 2v tytöllä ja nyt tällä 9kk poitsulla. Näistä tykkää niin lapset sekä äiti. 😊

 202. Inkeri

  Muumit ovat kuuluneet omaan lapsuuteeni ja toivottavasti myös tuleva pikkuinen pitää niistä! Sateenvarjot haalari koossa 62 sopisi täydellisesti meidän prinsessalle 🙂

 203. Nimk

  Sateenkaarikuosi koossa 68 kävis meidän neidille 🙂

  Muumeja oon katsonut lapsena valtavasti ja nyt tvssä pyörivät jaksot on tallennuksessa neitiä varten 🙂 Sen lisäksi rakastan näitä muumivaatteita 😀

 204. Suvi Kuosmanen

  Itse olen lapsena muumeja katsonut, mutta oma lapsi ei jostain syystä innostunut muumeista. Nyt koitetaan sitten vauvalle näyttää muumeja niin jospa isompikin tykästyisi 🙂 Sateenvarjo haalari koossa 74 ois meidän valinta 🙂

 205. Kiia

  Meidän lapsuudessa Muumit oli ihan ykkösjuttu! <3
  Omka lapsia ei vielä ole, mutta ystäväpariskunnan pikkuista voisin lahjoa 74-kokoisella Hatut-haalarilla:)

 206. Ronja

  Todellinen muumifani olen ollut aina! Lapsuuden upeimpia kokemuksia oli kyllä päästä muumimaailmassa käymään 😀
  Koko 74 olisi kiva 🙂

 207. Keke

  Moi! Meillä on sama tilanne kuin teillä 🙂 En muista itse mitenkään ikinä innostuneeni pienenä muumeista, mutta mieheni on sitäkin enemmän innoissaan ja suunnitteli myös katsovansa tytön kanssa sarjaa jo ennen vauvan syntymää 😀 Nyt niitä katotaankin melkein päivittäin, vaikka tyttö innostuu vain alku- ja lopputunnareista… Olen myös itse tässä samalla päässyt aikuisiällä tutustumaan muumeihin, ja kivointa onkin ehdottomasti se, että kyseessä on suomalaiset hahmot ja näin ollen sarjan jaksojen juonikin tosi erilainen kuin esim. Disneyllä 🙂 Meidän tytölle kelpaisi Sateenvarjot-haalari koossa 86 cm.

 208. Sanni Lukander

  Nämä Martinexin muumivaatteet ovat kyllä ihania ja käytössä hyvänlaatuisia. Meidän 4kk ikäiselle jätkänpätkälle menis nyt syksyllä hyvin hatut-haalari koossa 62.

 209. miida

  Muumeja olen katsonut urakalla pienenä. Lemppari oli pikkumyy 🙂 Tyttäreni haluan tutustuttaa myös muumien maailmaan. Ne on lapsiystävällisiä ja tietää varmasti ettei tule mitään pelottavaa (paitsi mörkö ;)). Sateenvarjo -haalari, koko 80.

 210. Milla

  Muumit on kyllä ihan parhaita. Ollut jo pienestä asti. 🙂 Olen ostanut kaikki muumi-DVDt ja muumimukejakin löytyy useita. Ehdottomasti aion meidän pikkuneidillekkin näyttää muumeja. Käytössä onkin jo muutama muumikuosinen yöpuku ja body, ihania ovat. Meille mieluinen olisi sateenvarjot ja koossa 68.

 211. Vilma

  Muumit kuuluivat lapsuuteen niin tv-sarjana kuin kirjoinakin ja kiva huomata, että nyt 3-v kummitytön lemppareihin kuuluvat edelleen Muumi-kirjat. Valloittavia persoonallisuuksia ja mielenkiintoisia hahmoja. Nyt oman tyttären syntymään enää hetki (la vajaa 3vk päästä) ja mahtavaa olisi, jos pääsisi aloittamaan elämäänsä söpössä Sateenvarjot-haalarin pienimmässä koossa.

 212. Annaleena

  Muumit on oman lapsuuden lemppari ja yhtälailla näistä on omatkin (4kpl) lapset innoissaan. Ihania vaaatteita. Nuorimmaiselle olisi ihana tuo hatut koossa 80

 213. Kirsi

  Muumien katsominen on todellakin ollut osa omaa lapsuutta! Meidän 8kk pojalle kävisi Hatut-haalari koossa 86 🙂

 214. kms

  Muumit olivat ihan lemppareita omassa lapsuudessani ja nyt jo Muumikirjoja luetaan puolivuotiaan tytön kanssa. Meille sopisi syksyyn Sateenvarjo-haalari koossa 68.

 215. Emmi Sabell

  Pienenä tuli katsottua, mutta mikään suuri fani en ollut. Meilläkin voiton vei enemmän Disneyn maailma ja erityisesti eläintarinat 🙂 Muumeissa kuitenkin on hyvää tarinoiden yksinkertaisuus ja hyvät hahmot. Oonkin näitä tuotteita katsonut ja meijän neidille sopis sateenvarjo-haalari koossa 68!

 216. Kia

  Olen ollut oikeastaan koko ikäni Muumi-fani, joten ihastuin myös noihin Martinexin tuotteisiin bongattuani ne netissä. Olisin jo aiheen puolesta kommentoinut muutenkin, mutta kiva yllätys kun lopussa oli vielä arvonta. Odotan esikoistani syntyväksi kuukauden päästä ja koska syksy tekee tuloaan tuollainen lämmin haalari olisi varmasti tarpeen. Ottaisin mielelläni Sateenvarjo-haalarin koossa 62.

 217. xod

  Mä katsoin pari vuotta sitten kaikki muumijaksot läpi 😀 Nyt odotan että pääsee oman lapsen kanssa katsomaan 🙂
  Ottaisin sateenvarjo-haalarin koossa 86

 218. Senni

  Pikkusiskoni kanssa katsottiin aina Muumeja pienenä – oli ihan lemppareita! Sisko tosin katsoi aina tyynyn takaa, kun Mörkö oli ruudussa 😀
  Nyt omalla pikkupojalla on Muumi-mobile ja -leikkimatto ja hän todella rakastaa niitä!
  Sopiva meille olisi Hatut-haalari ja koossa 74.

 219. Veronica

  Muumi vaatteet ovat ihania. Sateenvarjo haalarille olisi juuri tarvetta. Koko 80.

 220. Venla

  Hatut haalari koossa 56 pääsisi heti käyttöön viikon ikäiselle pojallemme 🙂 pienenä tuli luettua paljon muumikirjoja, nyt omille lapsille on ollut myös kiva ostaa joitain muumi-aiheisia vaatteita sekä kirjoja.

 221. Piia

  Kyllä on tullut muumeja katsottua ja varmasti myös pojan kanssa tullaan katsomaan 🙂 meille sopisi hyvin hatut-kuosi koossa 68.

 222. Myy

  Pienenä on tullut katsottua:) Vielä ei oma lapsi ihan jaksa keskittyä katsomaan ohjelmia. Myy on paras <3 Sateenvarjot-haalari ja koko 62cm.

 223. pampula

  Kyllä sitä sarjaa on tullut lapsena katsottua, ja nyt näytän niitä tyttärelleni 2v 🙂 Meille sopisi tuo hatut haalari, koossa 62, tammikuussa tulossa toinen ja sukupuolta ei aiota kysyä, niin se olisi neutraali. Sattumalta googlailin lämpöpusseja ja löysin blogisi, hauskaa että olette täältä samaisesta kalakukkokaupungista kuin mekin 😀 Mukavaa syksyä teille pojun kanssa!

 224. Alise

  Lapsena olen katsonut muumeja ja leikkinyt muumitalolla. Nyt pieni poikani käyttää muumivaippoja ja katsellaan muumikirjoja. 🙂

 225. Pia

  Muumit oli parhautta lapsena sekä ihania edelleen. Ehdottomasti hatut ja koossa 86

 226. Suvituulia

  Muumit on olleet suosikkejani lapsuudesta asti ja parasta niissä on ehdottomasti kaikki hauskat elämänviisaudet joita hahmoilta olen oppinut 🙂 Sateenvarjo koossa 56 tulisi meille tarpeeseen 🙂

 227. Sari

  On ollu ja on vieläki! Sateenvarjo-haalari koossa 74 olis kummitytölle huippulahjakas, ko vanhemmat on muumi-hulluja… 😁

 228. Hansutar

  Sateenvarjot koossa 86 <3
  Muumit on ihania ja rakastan kaikkea muumijuttuja!

 229. Mari v

  Muumit olleet lapsesta asti suosikkeja! Hatut ja koko 86 olisi sopiva kummipojalle 🙂

 230. Minna P.

  Katsoin Muumeja lapsena, nuorena ja nyt aikuisena. Kohta 6 kk töyttävälle tyttärelleni laulelen muumien tunnaria ja olenpa tainnut sen myös youtubesta pikkuiselle näyttääkin. Toinen jää sitä silmät suurina katsomaan ja hihkuu oikein riemusta. 🙂 meille sopisi sateenvarjot-haalari koossa 80.

 231. Katri

  Muumit on tosi iso osa elämää. Himoitsen kaikkea missä vaan on muumeja. 😀 haluaisin vaaleanpunaisen sateenvarjo haalarin kokoa 74

 232. Jossu

  Muumit olleet koko lapsuuden mukana, ja muistan kuinka isäni rakensi pöydän päälle kunnon muumilaakson. Nyt meidän esikoinen on ihastunut muumeihin. Toivottavasti synttärilahjaksi saa muumitalon ♥

  Kuopukselle tahtoisin tuon sateenvarjo -haalarin koossa 68 🙂

 233. Piia

  Muumit on niin ajattomia, niistä tykkää sekä lapset että aikuiset. 🙂 Hatut haalari olisi mieluisampi ja koossa 62cm.

 234. Jenni

  Muumit ovat aina kuuluneet minun ja sisarusteni lapsuuteen. Odotan pääseväni katsomaan muumeja myös oman, marraskuussa syntyvän tyttäreni kanssa!

  Jos voittaisin, niin mieluisampi olisi Sateenvarjot-haalari, koossa 62.

 235. Tiina

  Muumit on ollu osa omaa lapsuutta. Pikku myy ja Haisuli ehdottomia suosikkeja! Omalle pian puoli vuotiaalle olenkin Martinexista ostanut muumi vaatteita 🙂 Tuo sateenvarjot haalari koossa 80 olisi pöörfekt tulevaksi talveksi!

 236. Ulla

  Muumit on tuttuja omasta lapsuudesta ja jatkossa niitä tulee varmasti katsottua pikkupirpanan kanssa. Muumivaatteisiin onkin jo pukeuduttu ja todettu ne tosi kivoiksi 🙂 Jos onnetar suosisi, niin Sateenvarjot koossa 74 olisi ihana!

 237. Liisi

  Muumi vaatteet ovat ihania! Sateenvarjohaalari tulisi lahjaksi kummitytölle. Koko 80.

 238. Heini

  Muumit kuuluvat vankasti lapsuuteeni ja nyt omia lapsiani olen tutustuttanut muumien maailmaan. Jos arpaonni osuu kohdalle, omalle pojalleni valitsisin Hatut koossa 80

 239. Mia

  Meille sopisi tuo ihana sateenvarjohaalari koossa 86 <3 esikoinen on pian kolme ja rakastaa muumeja joten muumit ovat meillä arkipäivää. Käytiinkin äsken muumimaailmassa, missä itse viimeksi kävin lapsena. Ihania muistoja. Mukana reissussa oli myös meidän pienin, kohta taapero, joka vähän väliä yrittää napata isoveikan muumipehmot. Sisarusrakkautta 😀

 240. Noora

  Hatut-haalari, koko 68
  Muumit olivat osa lapsiuttani ja kyllä seuraavaa tv-jaksoa odotettiin koko viikkoa. Muumeissa parasta on elämän asenne ja hahmojen erilaiset luonteenpiirteet.

 241. Jenni

  Sateenvarjot koossa 74. Muumit on ihania Ja lähes joka ilta luemme lapsille muumikirjan iltasatuna:)

 242. Sanna Merivirta

  Meille syksyyn sopisi Sateenvarjot koossa 74 😊 Muumit ovat kuuluneet minun lapsuuteni, mieheni taas ei ole muumeja katsellut. Äiti nauhoitti minulle kaikki jaksot ja niitä katsottiin uudelleen ja uudelleen pikkuveljen kanssa.

 243. RH

  Muumit olivat lapsuuden suosikkeja. Sateenvarjo koossa 56 olisi meille passeli. 😊

 244. OutiH

  Muumit ovat ihania. Hatut haalari ja koko 86.

 245. Katja

  Meidän perheessä katsottiin myös muumeja ja joku on saattanut näin aikuisiällä edelleen silloin tällöin nostalgiamielessä katsella jakson pari. Nyt on oma vauva tulossa, joten oon jo ajoissa laittanut muumeja nauhalle tulevaisuuden varalle. Ei millään muulla niin väliä, kunhan muumeja on nauhalla 😉 jos arpaonni suosisi, olisi sateenvarjot koossa 56 meille paras.

 246. Miuku

  Hatut-haalari olisi sopiva meille, kun vauvan sukupuolesta ei vielä ole tietoa 🙂
  Meillä esikoinen ei ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut Muumeista, mutta kuopus sen sijaan on niistä vallan innostunut. Omaan lapsuuteenikaan eivät Muumit mitenkään erityisesti kuuluneet, kyllä niitä joskus tuli ohimennen vilaistua, mutta sama juttu, että Disney on ollut ehdottomasti se hitti 🙂

 247. -TIINA-

  Sateenvarjo-haalarin ottaisin koossa 62cm. Muumit ovat ihania ja heidän elämänviisauksia tulee monesti lainattua kortteihin ja vieraskirjoihin!:)

 248. Jenna

  Muumeissa parasta on se, että ne eivät ole aikusen näkökulmasta ärsyttäviä, kuten niin moni muu lastenohjelma. Kekseliäät ja kauniit tarinat, joita voi hyvin jäädä lapsen kanssa seuraamaan. Ja vaikka ilmankin lasta.

  Sateenvarjo koossa 68 lämmittäisi mukavasti meidän pientä.

 249. Sakke

  Meillä oli VHS-kasetilla nauhalla ehkä 5 muumijaksoa, joita sitten koko lapsuus katsottiin. Osattiin jo ulkoa jaksot, vaan silti niitä katottiin yhä uudelleen ja uudelleen. 😀 Ihan parasta! Hatut-haalari tulisi tarpeeseen koossa 68, tajusin juuri, että meidän huhtikuiselle on kaikki syksyvaatteet hankkimatta.

 250. Henrika

  Harmaa haalari koossa 68. Ei ole tiedossa kumpi meille talvella syntyy 🙂

 251. Enni

  Lapsuus tuli vietettyä muumeja katsellessa! Muumit ovat ihana ohjelma ja sopii kaiken ikäisille sekä lapsille että myös aikuisille. Monta vhs-kasettia tuli katsottua puhki, nytkin satunnaisesti viikonloppuisin aamulla avaan television ja katson aamupalaa syödessä muumeja. Esikoiselle olisi ihana saada sateenvarjo haalari koossa 62.

 252. Hantsu

  Sateenvarjohaalari olisi pienelle Myy-vauvalleni ihana, meille sopisi koko 80. <3

 253. Eve

  Muumit on ollu minun lapsuudessa vahvasti esillä ! Ja esikoinen katselee muumeja ja pikkusisko myöhemmin toivottavasti myös ☺ sateenvarjo haalari olisi meille 68 kokoisena paras syksyn viileille keleille 😍

 254. Heli

  Tove Jansson on ollut suurin suomalainen filosofi! Haepas youtubesta Pikku Myyn laulu (alkup. ruotsinkielinen teksti Toven omaa käsialaa.) Muumipapan urotyöt -kirja on lastenkirjaksi naamioitua viiltävän terävää analyysia kanssaihmisistä. Eli lapsena löysin muumit, aikuisena ymmärsin 🙂 Tytölle voisi sopia sateenvarjot-haalari koossa 62.

 255. Cici.

  Pienelle pojalle tarvetta olisi hatut haalarille koossa 68. Nuo muumi tuotteet on vienyt minunkin sydämmen ja niitä kotoa jo löytyykin.

 256. Susanna

  Muumeja tuli pienenä katsottua ja kuulemma minun ollessani vasta 2v äitini luki minulle muumikirjoja ( niitä joissa muutama mustavalkokuva). Parasta muumeissa mielestäni on se positiivinen fiilis mikä niistä tulee. Hatut haalari olisi ihana koossa 80.

 257. Laura

  Meille sopisi Hatut-haalari koossa 86. Muumeja olen seurannut pienestä pitäen ja edelleen ne ovat aivan ihastuttavia. Erityisesti kaikki muumivaatteet vauvoille ovat ihania. <3

 258. Leenuli

  Muumit on aina ollut mukana! Ne tarinat on vaan niin hyviä 🙂 meille sopis Sateenvarjot koossa 86.

 259. Elisa

  Oon kattonu lapsena varmasti kaikki muumit, ihan parhaita! Edelleen niitä jumittuu itsekin katsomaan jos jossain sattuu vilahtamaan. 😀 tuo sateenvarjot-haalari koossa 62 ois tarpeen!

 260. Merkkari

  Muumisarjat ja kirjat ei ole ollut lapsena suosikkeja, mutta jostain syystä nyt aikuisiällä muumikuvioiset vaatteet ja kaiken maailman peltipurkit miellyttää silmää 😀 Noi martinexin muumivaatteet on onneksi tosi laadukkaita, joten niitä ostaa mielellään.

 261. katja

  Kukas tän voitti?

 262. Johanna

  Itse olen katsellut muumeja pienenä ja isompana keräillyt mukeja ja muita muumi astioita 🙂 muumeissa parasta on että ne sopivat kaikenikäisille! 😀 Meille sopisi hatut haalari koossa 68 🙂

 263. Anna-Sofia

  Muumit ovat vahvasti olleet osa lapsuutta ja toivon, että omankin lapsen kanssa voisi niitä tulevaisuudessa katsoa😊 Haalari tulisi vastasyntyneelle eli ilmeisesti kokoa 56-58? Ja koska sukupuoli ei ole vielä varma, niin tuo Hatut-versio voisi mennä tytöllekin hyvin☺️

 264. Terhi

  Sateenvarjo-haalari koko 86cm.

  Meidän 1-vuotias tunnistaa jo Muumit esim. vaatteista ja kirjoista. Lisäksi Muumit-laulu ”paapapapaapapa maamaamamam” aiheuttaa aikamoista hytkymistä tytössä 😀

 265. Jenni

  Muumeja ei ollut vielä minun aikanani. Hatut-haalari koossa 80 olisi paikallaan. 🙂

 266. Jane

  Muumeja katsottiin paljon pienenä ja parasta niissä on vauhdikkaat tarinat ja musiikki:)

  Hatut-haalari koossa 68cm olisi ihana!<3

 267. Ronja

  Hatut 68 olis meille ihana 🙂
  Minun lapsuudessani muumikirjat olivat vahvasti läsnä. Muistan vielä illat kun isä luki muumipappa ja meri kirjaa meille ääneen ja joskus jännitti niin että piilouduin peittoon.
  Sitten pikkusiskoni ollessa pieni tuli muumi sarja telkusta ja ilmottauduin aina vapaaehtoiseksi katsomaan hänen kanssaan vaikka olinkin jo isompi itse. Se onkin osa muumien parhautta, ne sopivat ihan kaiken ikäisille ja tarinat ovat ajattomia <3

 268. Laura

  Meille kelpaisi kumpi vain koossa 56. Sain eilen tietää odottavani kaksosia ja aika odottavat ja erikoiset fiilikset, tosi erittäin onnelliset! Muumit ovat mun ykkösjuttu, kaikki DVD:t löytyy ja lähes kaikki muumimukit. Toivon saavani lapsilleni siirrettyä DVD jaksojen katselua. Muumit ovat ihania!

 269. Maija

  Hatut-haalari koossa 86 pojalleni 🙂
  Muumeja en ihan lapsena katsonut, olikohan niitä silloin… mutta vähän vanhempana kyllä ja näin aikuisenakin Pikku Myy on naurattanut melkoisesti.

 270. Riia

  Sateenvarjo-haalari koossa 68 sopisi meille. Muumit kuuluivat omaan lapsuuteeni ja tarkoitus on myös oma tyttö tutustuttaa muumeihin. Parasta on se, että tv:n lisäksi muumit seikkailevat myös kirjoissa ja tarinat sopivat eri ikäisille 🙂

 271. HannaB

  Ihania kuvia! 🙂
  Muumit oli mun lemppari 🙂 Niitä katsottiin aina telkkarista. Aikuisiällä muumit ovat olleet mukana mukien keräilyn kautta.
  Eiköhän muumit meidän pojankin arjessa tule olemaan 🙂 Hatut – koko 68

 272. Nata

  Ihanat muumit! Hatut haalari koossa 80 olis pojalle juuri passeli. Noi retki aiheiset on ihania! Pitää käydä ostamassa toi yöpuku ja pipo 🙂

 273. Gigi

  Yllättävän vähän tuli pienenä katsottua, nyt pitää kyllä oman beben kanssa niitä katsoa! Meille olisi mieluisa sateenvarjot -haalari koossa 62 🙂

 274. Moona

  Muumit oli parhautta ja aina kipeänä ollessa oli pakko katsoa kurpitsa-jakso, koska Muumimamman kurpitsakeitto näytti niin herkulliselta! Vaikka söin kurpitsakeittoa ensimmäistä kertaa vasta aikuisena niin lapsena kipeänä ne piirretyn keiton lämpimät höyryt jotenkin lohdutti ja helpotti oloa. 🙂

  Hatut haalari koossa 56 olisi ihana. <3

 275. Noora

  Pienenä katsoin paljon muumeja. Ja nykyäänkin tulee katsottua, kun pojat on myös innostunut niitä katsomaan. Parasta on hauskat ja erilaiset tarinat. Hatut haalari koossa 68.

 276. Liisukka

  Muumit olleet vuosia menossa mukana. Lastenvaatteissa, astioissa, lakanoissa, kirjoissa, leluissa …
  Hatut haalari koossa 62 olisi upea saada.

 277. Paula

  Muumit kuuluu meillä jokapäivään, mukit käytössä päivittäin ja nyt kolmevuotias tyttö on innostunut ilokseni katsomaan muumeja. Parin viikon sisällä syntyvälle pienelle valitsisin sateenvarjot-haalarin koossa 56 🙂

 278. Lotta

  Muumeja on tullut katsottua ihan pienestä asti ja nykyisin myös oman 9kk pojan kanssa 😊 Parasta niissä on ajattomuus ja jotkut sutjautukset, jotka naurattavat näin aikuisiällä ehkä enemmän kuin pienenä 😄
  Jos arpaonni suosii, niin meille olisi tuo Hatut- haalari koossa 86 aivan tosi tarpeellinen!

 279. Muumifani

  Osaan edelleen kaikki Muumien vuorosanat ulkoa 😊 Ja minusta on hauskaa kun edelleen voi kavereiden kanssa viitata mihin tahansa Muumi jaksoon ja kaikki muistavat ne yhä. Odotan että kummityttö pääsee Muumi ikään. Tämän haalarin kuitenkin antaisin kaverin kolmannelle lapselle, joka syntyy marraskuun alussa. Eli joku pieni koko, esim. 62 ja hatut kun en tiedä sukupuolta.

 280. Mari

  Olin lapsena oikea Muumi-fani ja aion niitä meidän pojalle näyttää kun aletaan piirrettyjä katselemaan. Ja lemppari on Hatut-haalari koossa 74 🙂

 281. Enni

  Oi, sateenvarjot -haalari koossa 62!!

 282. Anna

  Sateenvarjo-halari koossa 86 olisi tosi tarpeen nyt! Minä olen myös koko lapsuuteni fanittanut muumeja ihan täysillä.

 283. Kiia Nafie

  Tämä äiti on pienenä katsonut muumeja, ja on edelleen näin parikymppisenä ihana ohjelma, jonka jaksoja voi katsoa uudelleen ja uudelleen. Pojalle on myös odottamassa pari muumi DVD:tä, joita pääsee katsomaan kun alkaa piirretyt olemaan enemmän kiinnostavia 🙂 Meillä ei vielä ole hirveästi haalareita käytetty, vaikka pitkään onkin hankintalistalla ollut! Hattuhaalari koossa 80 olisi meille oikein passeli ❤

 284. Kaisa

  Hei, kiva arvonta. Hatut-haalari olisi kiva ja sanotaan vaikka koossa 80 Tällä hetkellä se tulisi lahjaksi kun omaa lasta ei ole. Muumit ovat olleet tärkeitä omassa lapsuudessa ja myös siskonlasten maailmaan kuuluvat nyt oleellisesti. Muumitavaroita ja -pyyhkeitä on tullut annettua aina lahjaksi kun kaverit ovat lapsia saaneet.

 285. Sara

  Sateenvarjot-haalari 62 koossa 🙂 Aivan ihania muumiasuja!

 286. Iina

  Heippa!

  Muumit ovat kuuluneet lapsena minun ja mieheni lempipiirrettyihin. Muumi- äänikirjaa luemme lastemme kanssa. Muistan Muumien olleen jännittäviä ja niissä oli aina niitä lastensarjoihin kuuluvia hyviä ”oivalluksia” elämästä! 😀
  Meillä tulisi tarpeeseen Hatut koossa 68 cm.

 287. Iina

  Hatut haalari koossa 68. 🙂

  Muumit ovat olleet pienenä meilläkin kova juttu ja edelleen on kiva juoda aamukahvit muumimukista.

 288. Marine

  Voi miten ihania muumiuutuuksia. Muumit ovat olleet todella paljon osana minun lapsuutta. Niitä nauhoitettiin vhs kaseteille ja katsottiin jaksot todella moneen kertaan. Tykkäsin pienenä aivan valtavasti ja pikku myy oli suosikkini.
  Ja jos voitto kohdalle osuu niin haluaisin sateenvarjo haalarin koossa 68.

 289. Jenny

  Sateenvarjot -haalari koossa 68cm.
  Omassa lapsuudessani luettiin Muumi -kirjoja, ja nyt omilla lapsillani on ollut noita Muumi -yökkäreitä, jotka ovat ehkäpä markkinoiden parhaita sellaisia, ja vaippoja myös. Esikoisemme oppi 1,5 -vuotiaana Muumi -kirjasta värit! 🙂

 290. Minea

  Muumit tuli katsottua lapsena ja nyt muumien maailma on avautunut uudelleen oman 2-vuotiaan myötä!! 😍 Tytön lempileluja on pienet muumi-hahmot, ne otetaan mukaan joka paikkaan. 😊

  Haalari menisi kuitenkin pikkuveljelle, hatut-kuosissa ja koossa 68.

 291. Terhi

  Hei, ja voi ei mikä hurmuri hän onkaan 😍
  Muumien parissa olen kasvanut, niitä katsottiin, niiltä opittiin, ja joskus niitä pelättiin (lumikuningatar 😓, mörkö😓, mamelukkikala😓😓)
  Minun poikani myös tulee kasvamaan muumien voimalla, vaatteita martinexilta meillä jo onkin, mutta aina mahtuu lisää 😍

  Ja minusta hatut-haalari on suloisempi pojalle ja koossa 80

 292. Hessu

  Hatut-haalari 86

 293. Tulitikkutyttö

  Muumi-kasetit oli kyllä mun lapsuudessa ne eniten katsotuimmat. Muumijaksot oli niin monipuolisia ja sopi sekä tytöille että pojille iästä riippumatta. Myös jännitystä löytyi sopivasti muutamista jaksoista. Hahmoihin on lisäksi tosi helppo samaistua. 🙂
  Hatut-kuosinen haalari koossa 86 olisi mun valinta. (:

 294. Pauliina Milla

  Mäkin oon ostellut muutamia muumi-vaatteita ja saanut niitä lahjaksi. 🙂 Jossain ihastelin tuota haalariakin, olisi ihana! Meille passaisi Sateenvarjo-haalari koossa 56 🙂

 295. Marianne

  Muumeissa parasta on niiden ajattomuus, tarinat/opetus ja rauhallinen tunnelma – ei liikaa räiskettä ja megalomaanista ärsykkeiden tulvaa (: Arpaonnen suosiessa koko 62 hatut kuosista.

 296. Marianne

  Muumeissa parasta on niiden ajattomuus, tarinat/opetus ja rauhallinen tunnelma – ei liikaa räiskettä ja megalomaanista ärsykkeiden tulvaa (: Arpaonnen suosiessa koko 62 hatut -kuosista.

 297. Kipsu

  Hatut-haalari koossa 62 jos arpaonni suosii:)

 298. minttu47

  Sateenvarjo koko 86 cm. Kyllä ovat muumit ihania, niiden ajatelmat ovat parhaita.

 299. Hiisukas

  Muumit ovat olleet jo omassa lapsuudessa tärkeä juttu. Nyt ne ovat ajankohtaisia omilla lapsilla. Muumeissa onkin parasta se, ettei aika niitä haalista ja muumiaihe sopii kaikenikäisille. Onnen suosiessa valintani olisi koon 86 sateenvarjohaalari.

 300. Jessika

  Sateenvarjot-haalari koossa 62 🙂
  Muumit on ollut aina mnu lemppari! Itse en koskaan ole välittänyt disneyn elokuvista, kaikkia en ole tänä päivänäkään nähnyt, mutta kaikki muumit osaan ulkoa! Muistan kun iskä nauhoitti niitä mulle videokaseteille jok’ikisen jakson ja tyytyväisenä katsoin ja kelasin ne puhki 😀 MUUMIT <3

 301. Riina

  Sateenvarjohaalari 68.😊

 302. Viola

  Sateenvarjot -haalari koossa 56 joulukuun tytölle!
  Kaikki muumijaksot on lapsena tullut katsottua. Se oli sunnuntain kohokohta monta vuotta 🙂

 303. Maj

  Hatut koossa 68. 🙂
  Muumit ovat opettavaisia ja hahmot monipuolisia, sopivat niin tytöille kuin pojille iästä riippumatta!

 304. Maarit

  Omassa lapsuudessa ei vielä ollut muumi-televisiosarjaa vaan muumit tulivat tutuiksi kirjojen kautta. Tarinoiden hienous aukesi ehkä vasta näin myöhemmällä iällä, mutta hahmot miellyttivät kovasti jo tuolloin. Televisiosarjaa on sittemmin katsottu esikoisen kanssa ja nyt innolla odotan, että pääsen ”muumeilemaan” uudelle kierrokselle pienen 2kk tyttäreni kanssa. Hänelle haalarikin tulisi, jos arpaonni sattuisi suosimaan. Toiveena Sateenvarjo-haalari koossa 62cm.

 305. susanna

  Muumit on olleet osana omaa elämää pienestä asti ja nyt kotoa löytyy oma pikku myy, joka tulee varmasti kasvamaan Muumien kanssa. Omalle pikkuselle valitsisin sateenvarjot -puvun koossa 80. 🙂

 306. Eveliina

  Vähänkö ihania <3 Hatut haaari ois just eikä melkein hyvä ystävän vauvalle, joka tulee maailmaan parin viikon kuluttua 🙂

 307. Katrin

  Nyt kun mietin, niin meiltä löytyy yllättävän paljon muumituotteita. Parkkikiekko, mukeja, vaatteita, pehmoleluja…
  Meidän huhtikuiselle pojalle kelpaisi hatut-haalari koossa 74 🙂

 308. jeni

  Tuo sateenvarjot 68 koossa olisi ihana <3

 309. Laura

  Tuo sateenvarjot 86 koossa olisi ihana meidän tytölle <3 Muumit oli omassa lapsuudessa kova juttu, mutta vielä en ole tuolle päälle 1 vuotiaalle niitä näyttänyt, kerkeeähän sitä vielä 🙂 ja äidin vanha muumitalokin odottaa uutta leikkijää :')

 310. Nora

  Voi juku, miten ihana haalari! Tuo sateenvarjot koossa 68 tulisi tarpeeseen. Sisko sai vastikään vauvan, joten sinne menisi. Tai sitten omaan varastoon, raskaus kun on haaveissa…
  Muumeja löytyy multa lähinnä mukeista, niitä keräilen. Löytyy multa myös vhs:iä kaapista mutta niitä ei oo paljoa katseltu viimeaikoina 😀

 311. Jenni

  Tänne kelpaisi Hatut-haalari koossa 86 😍 Muumit on vaan niin parhaita ja pienenä tuli kyllä ahkeraan niitä katsottua 😊 Omalle reilu 1-vuotiaalle ei vielä olla Muumeja näytetty, kun ei tuo televisio häntä niin kiinnosta 😀

 312. H

  Oih ihana olisi haalari 1v esikoistytölle eli sateenvarjot 86cm 🙂 muumilauluja on kovasti tytölle jo laulettu ja taputettu yhdessä niiden tahtiin <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.