Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Muumeillen

*Kaupallisessa yhteistyössä Delipap Oy

Kun synnytys lähestyi, piti kotiin tehdä kaikennäköisiä hankintoja. Esimerkiksi pieni määrä vaippoja oli hyvä olla valmiina. Niinpä mekin päädyimme ensimmäistä kertaa elämässä vaippahyllyn eteen arpomaan valintoja. Merkkejä oli useita, mutta jotenkin me kävelimme vaistonvaraisesti Muumi-hyllylle. Muistelin, että siskoillani käytettiin lapsuudessa Muumeja, ja ne vaan jotenkin vaikutti silmäämme kivemmalta. Tarkemmin asiaa tutkiessani huomasin, että Muumi Baby -vaipat ovat ainoa kotimainen vaippamerkki, ovat ympäristövastuulliset ja ne valmistetaan vain puhtaista raaka-aineista. Mahtavaa. Enää jäi mysteeriksi se, sopisivatko ne meidän pienelle.

Vauvan syntyessä saimme kokeiluun neuvolasta eri vaippoja ja lisäksi postiluukkuun tupsahteli näytekappaleita monista vaipoista. Kestovaippapyöritykseen me emme olleet valmiita lähtemään, vaikka arvostankin jokaista, joka jaksaa sitä touhua. Se olisi toki kaikista eettisin ratkaisu, mutta näin liikkuvainen perhe ei vaan oikein osannut kuvitella moista meille sopivaksi. Niinpä toivoimme löytävämme mahdollisimman positiivisen vaippamerkin, nimittäin niille on käyttöä aika moneksi kuukaudeksi. Muumi Baby -vaipat voi hävittää energiajätteen mukana, eivätkä ne näin kuormita haitallisesti luontoa, sillä niistä syntynyt energia käytetään uudelleen hyödyllisesti. Vaipat sopivat hyvin energiajätteeseen, sillä ne eivät sisällä ympäristölle (tai lapselle) haitallisia kemikaaleja, esim. klooria.

Kun sitten osoittautui vielä, että Muumit sopivat meille parhaiten, olimme aika iloisia. Kilpailijoiden vaippoja kokeilimme myös, emmekä olleet tyytyväisiä. Yhden merkin vaipat tuntuivat valuvan liiaksi, toisella merkillä vaippa oli vääränmallinen tälle pitkulalle hoikalle kaverille ja kolmannella merkillä tuntui vaippa falskaavan selkäpuolelta turhan usein. Muumit ovat toimineet meillä synnäriltä tähän päivään. Muumit eivät ole meillä kertaakaan falskannu selästä tai muutenkaan, eikä tyypillä ole kertaakaan ollut tarvetta pyllyn rasvaukselle. Vaippaihottumaa ei ole tullut, eikä muutakaan punoitusta. Vaihdamme toki kakkavaipat melko heti, mikä välillä johtaa siihen, että vaippoja menee päivässä useita. Tyypillä ei myöskään ole tietääksemme mitään allergioita, joka sekin auttaa siihen, että iho pysyy hyvänä. Väittäisin kuitenkin, että myös hyvin istuvat kloorittomat vaipat ovat auttaneet siihen, sillä vaipat eivät purista, eivätkä aiheuta mitään iho-oireita.

Muumi Baby -vaipat oli ensimmäinen yritys Suomessa, joka sai Allergia- ja Astmaliiton tunnukset lastenvaipoille. Ne eivät sisällä mitään lisättyjä kemikaaleja, esim. hajusteita tai voiteita ja vaippojen valmistuksessa käytetään ainoastaan kotimaista, klooritonta selluloosaa. Tämä on lapsen ihon kannalta turvallisempi ja ihoystävällisempi vaihtoehto.

Nyt kun olemme kolme kuukautta käyttäneet Muumeja hyvällä menestyksellä, onkin iloni kertoa, että Muumi Baby -vaipat on Mungobabyn kaupallinen yhteistyökumppani. On mahtavaa, että meille sopi hyvin tuo kotimainen vaippamerkki, sillä pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan tukemaan kotimaisia valintoja. Vaipat eivät ehkä ole kerralla kovin kallis satsaus, mutta pienen ihmisen elämän aikana niitä kuluu roppakaupalla, ja on mahtavaa, että näitä ostamalla voi tukea suomalaista valmistajaa. Muumit nimittäin valmistetaan Suomessa ja niiden taustalla on suomalainen perheyritys Delipap Oy. Delipapin tuotteisiin lukeutuu Muumi Baby-vaippojen lisäksi myös Vuokkoset-tuoteperhe ja Helmi-tuoteperhe. 

Mä oon itse asiassa käyttänyt noita Helmi-tuotteita jo ennenkin, tajuamatta, että ne ovat saman yrityksen tuotteita. Mun mielestä Helmin nuo vanulaput on ihan parhaita meikinpoistoon, kun ne on isoja, ja niitä on meillä käytetty myös vauvan putsailuun. Noita Helmi Baby -tuotteita meillä kuluu vaippojen lisäksi aika paljon. Monen kokeilun jälkeen eri suoja-alustoista paras on mielestämme ollut nimenomaan tuo Helmi Babyn, joka majaileekin meillä hoitoalustan päällä ja pari tällaista kulkee aina mukana hoitokassissa. Kun vaippaa joutuu vaihtamaan välillä jossain perhehuoneessa/hoitohuoneessa, niin on jotenkin paljon hygieenisempää kun on oma ohut alusta mukana aina. Ja kun nyt vaipat ja suoja-alustat ovat valikoituneet tuolta Muumien ja Helmin puolelta, niin myös puhdistuspyyhkeet olemme ostaneet Helmiltä 🙂

Me olemme olleet näihin hurjan tyytyväisiä! Muumilta voi tilata näytteitä heidän verkkosivustoltaan, joten jos joku harkitsee merkin vaihtoa, suosittelen kokeilemaan. Ja kaikille odottajille suosittelen täydestä sydämestä Muumeja, jos haluaa vaipparumbaan valita suomalaista työtä tukevan ympäristöystävällisen ja ennen kaikkea ihoystävällisen merkin.

Koska lukijoideni joukossa on reippaasti odottavia äitejä, on ilo päästä järjestämään tähän väliin myös pieni arvonta. Kaikkien arvontaan osallistuvien kesken nimittäin arvomme yhdessä Delipapin kanssa Muumi Baby ja Helmi Baby-paketin, jolla pääsee hyvin aloittamaan vauvan ensitaipaleen tai vaihtoehtoisesti kattavan paketin isomman vauvan tarpeisiin. Kerro siis, oletko jo kokeillut Muumi ja Helmi -tuotteita ja mistä olet niistä eniten pitänyt? Tai jos et vielä ole tutustunut näihin tuoteperheisiin, niin mikä sinua näissä eniten kiinnostaisi? Kerro myös minkä ikäinen pieni teillä on vai onko hän vasta matkalla, niin osataan valita oikea paketti!

Arvonta päättyy 9.7., jonka jälkeen Delipapilta lähetetään voittajalle kattava tuotepaketti!

Kommentit (182)

 1. Ninni

  Meidän ehdottomia lemppareita on Helmin kosteuspyyhkeet <3 Ollaan kosteuspyyhkeiden suurkuluttajia ja ehdottomasti nämä ovat kaikkein suosituimpia!

  Esikoinen on jo 2,5-vuotias joten hänelle tuskin löytyy mitään tuotteita palkinnosta (paitsi toki kosteuspyyhkeet), mutta kuopus on 11kk ja hänelle mielellään kokeiltaisiin muumin housuvaippoja 🙂 Toki muutkin tuotteet ovat tervetulleita! 😀

 2. Rouva H

  Kiva kuulla tästä merkistä lisää! Veljen pojalle muistan joskus Muumi-vaippoja vaihtaneenikin, mutta tarkkaa muistikuvaa ei näistä ole. Meillä on mahdoton vaipparumba vasta edessä. Odotamme ensimmäisiä lapsiamme, kuuden viikon sisällä maailmaan saapuu kaksostyttömme! Ihana arvonta ja tulisipa tarpeeseen palkinto 🙂 Vaippamenekki tulee olemaan aika suuri.

 3. Ansku

  Muumivaipat ovat esikoisen ajoilta entuudestaan tuttuja ja tulisi tarpeeseen myös kohta syntyvälle elovauvalle 💙 Helmi- tuotteita en olekaan vielä kokeillut!

 4. Tiia

  Ooi ihana arvonta! Kokemusta kyseisistä tuotteista ei ole, sillä odotan tällä hetkellä meidän ensimmäistä lasta<3 Olisi hienoa päästä kokeilemaan vastasyntyneelle laadukkaita ja hyviä tuotteita!

 5. Jazmina

  Muumivaipat on meidänkin suosikkeja! Tälläkin hetkellä käytössä. Helmen tuotteisiin ei olla vielä tutustuttu, mutta kiinnostaisi nuo hoitoalustat. Näyttävät hyviltä ja niitä tosiaan olisi hyvä olla aina mukanakin. Kosteuspyyhkeitä myös nyt tarvii aina. Meidän neiti on neljän päivän päästä 5kk.

 6. Helmi

  Muumi-vaipat ovat meillä satunnaisesti käytössä muiden vaippojen ohella. Uusi tieto mulle että sopivat energiajätteeseen eikä näin ollen rasita luontoa yhtä paljon! Täytyy varmaan siirtyä Muumeihin, koska ympäristöasiat ovat meille tärkeitä. Meillä on ihana puolivuotias poika. 🙂

 7. Sanna

  Kokemusta ei ole kummastakaan tuoteperheestä. Muumivaippoja on pitänyt testata kyllä kotimaisuuden takia mut pampersit on sopinut meidän pojalle niin ei olla vielä ostettu testiin. Liberot ei käynyt meidän pojalle, joka myöskin pitkä ja hoikka, ne oli jotenkin liian lyhyitä.
  2 kk vanha poika meillä kotona oleskelee 🙂

 8. Janna

  Meille on tulossa ensimmäinen vauva tammikuussa, ja tietysti kiinnostaa tällaiset asiat! En ollut edes ajatellut, että kertakäyttövaipoilla voi olla niin paljon eroja mitä nyt sitten katselin esim tuo ettei sisällä mitään ylimääräisiä aineita! Töissä meillä käytetään pampersseja ja ne olen kokenut siellä hyviksi, mutta ehdottomasti haluaisin päästä kokeilemaan näitä suomalaisia muumivaippoja, josko niistä tulis sitten meille kuitenkin se lemppari 😍

 9. E

  muumivaipat on meillä aivan numero 1 vaippa. Kohta 6kk ja en vaihtaisi muihin 🙂

 10. Suvi

  Tulokas on pian tuloillaan, maksimissaan neljä viikkoa asuu enää mahayksiössään 🙂 Helmi- ja Muumi-tuotteet ovat vieraita, mutta olen Vuokkos-tyttöjä aina ollut.

 11. Janita

  Meidän lempparit on ollut Muumin housuvaipat! Koko muumivaippoja ollaankin kokeiltu ekaa kertaa vasta kun neiti tuli housuvaippaikään. Eivät oo falskanneet tai päästäneet kakkoja läpi.
  Muumituotteita tullaan käyttämään myös tällä uudella tulokkaalla mikäli sopivat 🙂
  Meiltä löytyy tyttö 1v ja masussa köllöttelevä marraskuinen.

 12. Satu

  Meiltä löytyy reilu vuosikas herkkäpeppuinen neiti, jolle Muumi-vaipat ovat erään toisen merkin lisäksi ainoat vaipat jotka eivät aiheuta vaippa-alueella oireilua, käytämme teippiä ja housua koossa 5 ja Muumi valikoituu ostoskoriin lähes aina myös kotimaisuuden vuoksi sekä ovat omaan käteen ainakin pehmeämpiä eivätkä ne haise. Lisäksi perheessämme tykätään kovin Muumeista myös piirettynä ja hahmoina! Perheenlisäystä on tulossa myös, kahdeksan viikon kuluttua laskettu aika kuluu umpeen ja toivomme, että Muumi sopisivat myös uudelle tulokkaalle. Helmi -tuotteisiin perheessämme ei ole hoitoalustoja lukuunottamatta tutustuttu.

 13. Satu

  Muumivaipat on meilläkin käytössä! Suurin syy, että niitä alkujaan ostettiin, oli juuri suomalaisuus ja ekologisuus. Ja olikin mukava huomata, että vaipat vielä sopivat meidän vauvalle tosi hyvin. En tiennytkään, että samalta merkiltä löytyy myös kosteuspyyhkeitä ja hoitoalustoja. Niitäkin kun molempia käytettyä tulee. Meidän neiti on nyt 4 viikkoa vanha. 🙂

 14. Sini

  Moikka, vielä en ole käyttänyt mitään kyseisistä tuotteista. Meillä on 2kuukauden ikäinen neiti ja tällä hetkellä ollut toisen merkin vaipat käytössä mutta ehdottomasti juuri vertailun vuoksi haluaisin näitä testiin jotta saisin selvyyden siihen mikä meille sopisi parhaiten 🙂

 15. Marilla

  Meidän pienet ovat vasta tuloillaan, mutta olen päiväkodissa töissä, ja sieltä olen saanut kyllä sen kokemuksen, että Muumi-vaipat on hyviä, eikä ne haise kummalliselle kuten useat vaipat. Meidän pienten kanssa ajattelin osakestoilla, mutta kun käytetään kertakäyttövaippoja, niin ostetaan kyllä todennäköisesti Muumeja, jos ne meidän jätkille ovat malliltaan sopivia 🙂 Odotetaan siis identtisiä kaksospoikia saapuvaksi marraskuussa.

 16. Jonna

  Muumivaipat on käytössä, muita tuotteita en ole tainnut kokeilla 🙂 meillä on 7kk ikäinen pikku typy ❤

 17. Zelinda

  On kokeiltu mutta aina valikoituu kaupasta kuitenkin ne vaipat jotka ovat tarjouksessa. Kiva kuulla siis merkistä lisää, jos pidempi kokeilu auttaisi neidin iho oireisiin! Tyttö 1v 4kk (12.5kg)

 18. Hanna Syrjänen

  Muumivaipat ovat ihanan pehmeitä ja eivät märkänäkään ”hajoa” vaan suojaavat ihoa. Lisäksi muumikuvat ovat innokkaan isosiskon (2v) mieleen ja hänkin osallistuu mielellään vaipan vaihtoon (eikä tee tuhojaan samanaikaisesti :D).

 19. Tuulia

  Tänne on pikkuprinssi vasta saapumassa, arvioitu saapumisaika lokakuussa 🙂 vaippa-asioihin ei ole vielä ehditty perehtyä, mutta muumi-vaipat kuulostavat oikein hyvältä vaihtoehdolta! Suomalaisuus, ekologisuus ja kemikaalivapaus erityisesti 🙂

 20. Jenna

  Muistan esikoisellamme ensi kuukausina kokeilleeni muumivaippoja mutta tuntumaksi jäi hänen kohdallaan että ne päästivät pissaa ohitse. Hän nyt siis 1,5vuotias. Tämän jälkeen ei hänellä ole muumivaippoja kokeiltu mutta olen kiinnostunut kokeilemaan uudestaan seuraavan tulokkaan kohdalla jonka laskettuaika on lokakuussa, koska tuotteiden kotimaisuus kiinnostaa 🙂 helmi alustat ja pumpulit ja vanulaput on kyllä ollut käytössä. Kosteuspyyhkeet ovat minulle ihan uusi tuttavuus vaikka niitäkin meillä kovasti käytetään edelleen, ei vaan ole ikinä tältä merkiltä osunut eteen.

 21. Johanna

  Vielä ei olla testattu! Mielellämme kokeilisimme kohta vuoden täyttävällä pojallamme tuotteita! Allergioita löytyy ja tyyppi on ikiliikkuja, jotenka vaipalta vaaditaan paljon! Eritoten housuvaipat, joista ei tunnu sopivaa mallia löytyvän!
  Kiitos ja vauvantuoksuista arkea!

 22. Piia

  Muumin housuvaipat on ehdottoman ykkösiä meidän 2v esikoisella! Pian 1v poikammekin käyttää muumia. Molemmilla atopia ja muumivaipat sopivat parhaiten.

 23. Mia A.

  Ihanaa, kun annat palstatilaa suomalaisille tuotteille 🙂 meillä on ollut vauvan syntymästä lähtien muumivaipat käytössä. Muita postauksen tuotteita en olekaan käyttänyt. Meidän tyttö on pari viikkoa Dantea nuorempi, pian siis 3kk ikäinen ilopilleri.

 24. Shii

  Meillä kokeiltiin vaippoja vastasyntyneellä. Jotenkin ollaan nyt päädytty toiseen merkkiin, mutta voisin kyllä Muumeja kokeilla uudelleenkin isommassa koossa 😉 Meillä vauva 7 viikkoa.

 25. Jessica

  Ei olla muumeja vielä testattu ! Olisi kiva päästä testaamaan, myös kosteuspyyhkeitä ja hoitoalustoja 🙂 meidän poika on 8 kk

 26. Sanna

  Tuttu merkki, olen käyttänyt esikoisella 2.5v ja myös tällä pienemmällä 11kk ikäisellä lapsella 🙂 lempparituote on muumin housuvaipat. Helmi-sarjaa en ole kokeillut. 🙂

 27. Henriikka

  Meillä on jo kohta kaksi vuotias poika, mutta ei olla vielä kokeiltu muumeja. Tarkoitus on ollut, mutta aina jotenkin jäänyt. Tämähän olisi hyvä mahdollisuus tutustua tuotteeseen 😊

 28. Petra Lehti

  Vielä ei näistä Muumi-vaipoista kokemusta ole, niinkuin ei muistakaan vaippa-merkeistä, mutta tässä tuli ihan kivasti tietoa lisää näistä! Meille on elokuussa tulossa esikoispoika, joten tässä alkaakin hieman kiirus tulemaan vaippahankintojen kanssa 😀 Kauheasti on eri merkkejä, mutta mitkä olisivat hyviä. Muumeista olen kyllä kuullut vain hyvää.
  Ihana arvonta kyllä, toivotaan että onni suosii! 🙂

 29. Mm

  Meidän kohta puolivuotiaalla neidillä on ollut alusta alkaen käytössä liberon vaipat (satunnaisesti pampers), koska nämä ovat usein ainoita, joita on vaippahyllystä löytynyt oikeassa koossa. Nyt on kuitenkin aika kokeilla jotain muuta merkkiä, kun vaipat tuntuu falskaavan joka päivä ja siitä johtuen saadaan pestä aluslakana harvase päivä ja vaatteitakin saa vaihdella välillä useampaan kertaan päivässä. Tämän arvonnan myötä olisikin hyvä tilaisuus kokeilla, josko tämä merkki sopisi meidän myös pitkälle ja hoikalle neidille 🙂

 30. Anni

  Muumi sopii meidän vauvalle 2 kk parhaiten 🙂 energiajätetieto itsellekin uusi. Helmi tuotteita olen käyttänyt vähemmän.

 31. Sonja

  Olemme käyttäneet kohta 3 kuukautta vanhalle tyttärellemme oikeastaan pelkästään Muumi-vaippoja. Perehdyin pikkuisen vaippoihin jo raskausaikana ja tiesin, että varsinkin jenkkimerkkeihin lisätään kauheasti vaarallisia kemikaaleja, joten halusin selvittää mahdollisimman turvallisen kertisvaippamerkin. Koska käytän itse pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja valitsen tarkkaan pesuaineet (nekin mieluiten ekoa), tuntui itsestään selvältä olla tarkka myös vaipoissa. Kokeilimme Natya, joka ikävä kyllä ei istunut lainkaan. Käytän jonkun verran kestovaippoja, mutta mekin olemme aika liikkuvaisia, niin en ole halunnut alkaa kestoilemaan ihan täysillä 🙂 Muumeissa plussaa on myrkyttömyys ja kotimaisuus. Muita Delipapin tuotteita en olekaan käyttänyt, kun kosteuspyyhkeitä en ole käyttänyt kuin kerran ja niitä mulla on ekoversioina.

 32. Sanna

  Aluksi olin hieman epäileväinen muumi vaippojen suhteen, sillä en ollut kuullut niistä positiivisia kommentteja. Paketti näitä kuitenkin vauvallemme päätyi ja tykkäsin! Muumi vaippoja on tullut tämänkin jälkeen ostettua. Ovat pehmosia ja minulle suuri plussa on ehdottomasti kotimaisuus! Muuten Helmen tuotteet hieman oudompia meille. Pienokaisemme on nyt 3kk, muutaman päivän aiemmin syntynyt kun teidän Dante! 🙂

 33. Nipsuuh

  Meillä on pieni vasta tuloillaan, mutta vaippa-asioitakin on jo mietitty :). Nämä vauvan tuotteet eivät ole vielä tuttuja, mutta jos nämä vain sopivat tulevalle minille, haluan ehdottomasti kotimaisuuden takia käyttää näitä. Tältä firmalta Vuokkoset ovat hyvin tuttuja, niitä on samasta kotimaisuussyystä käytetty paljon 🙂

 34. Noora Väänänen

  Aikaisemmin ei edes tullut ajateltua vaippajätteen ympäristöpuolta, mutta tämän postauksen jälkeen ehdottomasti ensimmäiseksi kokeiluun nuo muumi-vaipat. Muumituotteet kun ovat muutenki lähellä sydäntä. Helmi-tuotteita taas on tullut käytettyä jo vuosia vanulappujen ja – puikkojen merkeissä. Helmibaby tuotteista eniten kiinnostavat suoja-alustat ja puhdistuspyyhkeet. Meille tulossa pieni poika 1.9.

 35. Kata

  Meillä on ollut myös alusta asti Muumivaipat käytössä ja ollaan oltu kyllä supertyytyväisiä! Poika on kohta 9kk ja ollaan käytetty 10-16kg teippivaippoja mutta nyt kohta olisikin aika siirtyä housuvaippoihin kun kova viipottaja ei malta enää pysyä makuullaan vaipanvaihdon ajan ;D

 36. Helinä

  Emme ole Muumi- tai Helmi-tuotteita koskaan kokeilleet. Jotenkin vaan tullut kokeiltua noita kahta muuta tunnettua vaippamerkkiä, Muumi ei jotenkin ole sattunut silmään vaippahyllyillä, mutta olisin ehdottoman kiinnostunut kokeilemaan meidän puolivuotiaalle minille tuota merkkiä. Vauvan ihon hyvinvointi ja vauvan mukava olo sekä se ettei vaippa falskaa – nämä ovat minulle vaipoissa kaikista tärkeintä. 😊

 37. Tiina

  Muumi vaippoja on ollut meillä satunnaisessa käytössä ja niistä olemme kyllä pitäneet. Pidän siitä, että vaippa tuntuu reilun kokoiselta eikä tosiaan kinnaa mistään. Vaavin ihokin on tykännyt vain hyvää näiden käytöstä. Meidän 4 kuukauden ikäinen tytsy antaa tuplapeukut muumi vaipoille!

 38. Sanna

  Muumivaippoja oli alkuun käytössä, kun lahjaksi saatiin. Oli kyllä hyviä. Meillä on pian 5kk ikäinen poika. 🙂

 39. Minea

  Meille valikoitui vanhemman lapsen kanssa muumi-vaipat käyttöön ja samaa rataa jatketaan nyt pikkuveljen kanssa. Vaikka vaippoja on tullut pidempään jo käytettyä, niin toi oli kyllä uutta, että ne voi hävittää energiajätteessä! Erittäin positiivinen yllätys! 🙂 Meillä tyttö 2v ja poika 6kk.

 40. Hm

  Vielä ei oo ollu käytössä mutta loppusyksystä syntyy esikoinen pitkän odottelun jälkeen♡. Tulis siis tarpeeseen tällainen paketti ja plussaa kotimaisuus👍

 41. Hanna

  Sain vinkkiä muumivaipoista ja ne ovat kyllä toimineet hyvin eri tilanteissa, vauvallani ei ole niistä ihottumaa ja ne ovat paras vaihtoehto kertiksistä ympäristön kannalta. Vauvani on 3kk ja kokeilisin mielelläni tuotepaketin myös muita saman yhtiön tuotteita.

 42. Eve

  Mistään vaipoista ei ole kokemusta, mutta siskontyttö täytti juuri 2kk eli eiköhän tässä pian pääse hoitohommiin ja sinne voisi viedä tuliasia 🙂

 43. Iiris

  Meillä muumivaipat käytössä, ja ollaan ne todettu meidän neidille hyviksi. Ja kotimaisuudesta suuri plussa 🙂

 44. Elllu

  Noita helmituotteita oon käyttänyt jotain kyllä.. mut en muista mitä. 🙂 pikkuinen syntyy marraskuussa, kiva ois päästä vaippoja kokeileen 🙂

 45. Sari

  Haluaisin paketin siskolleni joka odottaa esikoistaan 🙂 Emme itse asu Suomessa, mutta aina täällä käydessä on ostettu Muumi-vaippoja omalle vauvalle. Ihanan pehmeitä, ja suomalaisia!

 46. Kirsi Kauppinen

  Muumivaipat ovat ehdottomasti meidän perheen juttu! Ei pelkästään kotimaisuusarvo, vaan niiden pehmeä ja mukava istuvuus on miellyttänyt myös. Meidän pieni esikoistyttäremme on jo 9kk ikäinen 4-koon muumivaippojen uskollinen suurkuluttaja <3

 47. Minna

  Meillä on nyt neljä-viikkoinen poika, vaipparumba pyörii siis kiihkeään tahtiin. Muumi-vaipat merkkinä vielä testaamatta. Nuo mainitsemasi kosteuspyyhkeet on todettu hyväksi ja niitähän kuluu varsinkin tien päällä 🙂

 48. Ronjajovi

  Muumeja ei olla koskaan kokeiltu, mutta ”muumittomia muumeja” ollaan, eli saman yrityksen valmistamia kuvattomia vaippoja, eli xtran vaippoja. Huomasin sattumalta, että ne tulee samalta valmistajalta, niin ollaan niitä käytetty. Ja tyytyväisiä ollaan oltu, vaikka hieman tympeän näköisiä ne on. Olisi kiva päästä testaamaan näitä ”kalliimpia” versioita ja verrata, ovatko ne ihan samanlaisia kun halvemmat ”sisarensa”.
  Vaippapeffa on 9kk ikäinen.

 49. Alli

  Vauva (esikoinen) saapuu meille vuoden lopussa ja näitä olenkin halunnut testata. Varsinkin muumi-sarjaa, josta olen kuullut!

 50. Laura

  Meidän 11 viikkoa vanhalla neidillä on ollut Muumi-vaippoja ja kilpailijoiden vaippoja käytössä. Muumi-vaipoissa tykkään siitä, että ne tuntuu kädelläkin kokeiltuani pehmeiltä. 🙂

 51. SiniK

  Täällä(kin) odotetaan esikoista, joten kokemus vaipoista on vielä aika vähäinen. Juuri heräsin tällä viikolla siihen ajatukseen, että noiden söpöjen vaatteiden lisäksi taitaa olla syytä hankkia vauvalle etukäteen myös muutakin, kuten juuri noita vaippoja ja kosteuspyyhkeitä 🙂 Siis sellainen starttipaketti vauvalle olisi loistava juttu.

 52. Krista

  Meidän 6 viikon ikäinen poju käyttää Muumia ja Helmi-tuotteita on myös jatkuvasti käytössä! 🙂

 53. Helena

  Muumi vaippoja on tullut testattua viimeksi esikoisella 4 vuotta sitten, mutta nyt pikkuneidille olisi mukava kokeilla. Myös Helmi-tuotteet kiinnostavat. Meillä tytteli 4 kk.

 54. Janita

  Emme ole käyttäneet muumivaippoja kun muutaman paketin kuopukselle. Nyt entistä enemmän kiinostus heräsi kyseiseen tuotteeseen! 🙂 Helmi- tuotesarja ei ole myöskään tuttu. Mielellään koittaisin! Kuopus nyt 1,5v.

 55. Paula

  Meillä pari näytemuumia ei toiminut pienempänä yhtään, nyt kuitenkin luottomerkki on alkanut falskata selästä tosi paljon ja on mahdollisesti aika vaihtaa merkkiä, joten mieluusti antaisin muumeille uuden mahiksen! Poitsu kohta 4kk ja 7,5kg. Helmituotteista kiinnostais varsinkin hoitoalustat ja kyllähän noille muillekin käyttöä tulee 🙂

 56. Allu

  Muumivaippoja on mennyt aina mummilassa lapselle ja hyviksi on todettu! Tosin meidän pienelle on sopinut aina kaikki merkit, mutta toki kotimaisuutta pyritään tukemaan 🙂 kiinnostaa siis edelleen vaipat, toinen lapsi syntymässä syyskuussa ❤️

 57. Ida

  Muumivaippoja ollaan muutamia testattu kuukauden ikäisellä, kun on tullut näytteenä. Vajaa 2v esikoisella on muumin housuvaipat käytössä. Niistä ollaan tykätty, kun ei haise ylimääräiset kemikaalit tai muutkaan. Täällä siis 1kk vauva ja 1v10kk taapero.

 58. Hanna

  En ole kokeillut muumi-vaippoja, kun olen elänyt jonkun kaverin kertoman perusteella siinä uskossa etteivät ne olisi kovin hyviä (falskaavat helposti tms). Nyt kuitenkin mieleni tekee niitä kokeilla juuri ympäristöystävällisyyden, suomalaisuuden ja kemikaalittomuuden vuoksi. Meillä on tällä hetkellä tuntuu toimivan parhaiten Pampersin housuvaipat, mutta niitä on kyllä hajustettu reippaasti ja ikävä kyllä niissä ei ole ympäristömerkkiä. Helmi-pesulaput olivat alkuaikoina käytössä enemmänkin ja niistä kyllä pidin. Ja kotoa löytyy siis viikon kuluttua 1 vuotta täyttävä poika 💙

 59. Elina K.

  Meille on pienokainen tulossa tammikuussa, joten sen myötä päätin osallistua tähän kisaan! Minua kiinnostaa Muumi vaipat ja Helmibabyn tuotteet nyt tämän kirjoituksen ja kommenttien perusteella!

 60. Linda

  Tähän mennessä testiin on päässyt vain muumi vaipat, niin teippi- kuin housumalliset, pitääkin jatkossa testata myös muita valmistajan tuotteita! 🙂

 61. Annaleena

  Helmi liivinsuojat on ollut minun pelastus. Kestoliivinsuojat on testattu ja todettu neidän taloudessa yhtä hankalaksi kuin kestovaipat. Niin mahtavaa kun se olisikin. Kyopus on nyt 5,5kk ja näin neljännen lapsen kohdalla on monet vaippamerkit testattu, mutta jostain syystä jämähdetty muuhun kuin muumiin. Nyt olisikin sopiva hetki ottaa tuntumaa muumi-vaippoihin!

 62. teija

  Vaippoja ja kosteuspyyhkeitä ollaan testailtu ja niistä kovasti tykätään. Muitakin tuotteita olisi kiva kokeilla. Meillä täälä pian 7kk vauhdikas poika 🙂

 63. Satu

  Muumi vaiipat on tuttuja, esikoinen käyttää vieläkin ja lisäksi 7kk ikäinen vauva…joten vaippoja kuluu. 🙂 Koko 6 teippi tai housuvaipoista käy meille, koska molempia meillä menee. 🙂

 64. OutiH

  Muumivaippoja käytämme aika ajoin. Niiden pehmeys on kyllä ihana lapsen ihoa vasten.

 65. Maria

  Meille ensimmäinen vauva vasta tulossa joten vaipoista ei mitään kokemuksia! Olisikin mukava päästä kokeilemaan loppusyksystä näitä muumivaippoja ja muitakin tuotteita 🙂

 66. Anni M.

  Kiva on lukea Mungobaby:ä ja kokemuksia etukäteen raskaudesta ja vauva-arjesta.

  Täällä ei ole vielä päästy vaippasirkukseen mukaan, mutta esikoistyttären olisi määrä syntyä elokuun alussa. Tuotteet kuulostaa hyviltä ja olisikin mielenkiintoista päästä niitä testaamaan. Kotimaisuus on ehdotonta plussaa ja olenkin ollut jo monta vuotta tyytyväinen Helmin ja Vuokkosen tuotteisiin 😊

 67. Minna

  Syksyllä syntyvän tyttövauvani kanssa olisi tarkoitus testata eri vaippoja, ja löytää sopivin 🙂 tämän takia mukana arvonnassa ehdottomasti 🙂

 68. Ronja

  Täällä odotellaan ensimmäistä vauvelia saapuvaksi lokakuussa <3 Vaippa-asiat näin ollen on tuleville vanhemmille vielä vähän tuntemattomia. Muumivaipat muistan kyllä lapsuudesta, kun muumifanina tykkäsin vaipoissa olleista kuvista..:) Näitä vaippoja olisi kiva päästä käyttämään.

 69. SaaraST

  Meillä on 3 kuukautta vanha poika ja ollaan käytetty juuri noita muumivaippoja silloin kun niitä on löytynyt oikeassa koossa. Tosin valitettavasti lähikaupasta ei löydy kuin liberon. Pidän juuri muumivaipoista sen takia että ovat kotimaisia ja hellävaraisempia vauvan iholle kuin muut vaipat! 🙂

 70. Anne

  Vajaa 3kk ikäistä veljentyttöä varten osallistun arvontaan 🙂 Heille olisi varmasti mahtavaa saada tällainen tuotepaketti, vaipat kuitenkin on sellainen asia joita aina tarvii. Muumit on muutenkin tosi iso juttu meidän suvussa joten älyttömän hienoa ois viedä näitä sekä tukea samalla suomalaista!

 71. Venla

  Vaipat kyllä kiinnostaa! Ja kosteuspyyhkeet😊 Varmasti muillekin tuotteille tulisi käyttöä. Meidän pieni syntyy lokakuun alussa 😊

 72. Emmi

  Meillä on teidän poikaa neljä päivää vanhempi neiti, joten tosi hauska lukea teidän kuulumisia! 🙂 Muumi-vaipat on meilläkin todettu parhaiksi!

 73. Eevu

  Alustat ja kosteuspyyhkeet ovatkin jo meille tulleet tutuksi ja ovat erittäin hyviä, mutta myös vaippoja olisi kiva kokeilla. Meillä poika ensi viikolla kuukauden ikäinen:)

 74. Kaisa

  Kokeiltu, hyväksi koettu ja käytössä meillä ovat Muumi Baby -vaipat, Helmi Baby -puhdistuspyyhkeet sekä Helmi Baby suoja-alustat. Vauva on nyt 3kk ikäinen.

 75. Riina

  Odotellaan esikoista saapuvaksi marraskuussa, joten kokemuksia vaipparumbasta ei vielä ole. Ekologisuus ja kotimaisuus ovat avainsanat meillä lähes kaikkeen! 🙂

 76. Em

  Elokuussa olisi esikoisen laskettu aika, joten vielä emme ole päässeet kokeilemaan muumituotteita. Kotimaisuus, iho-
  ja ympäristöystävällisyys ovat asioita jonka takia muumit kiinnostavat. Vaikea nimetä yhtä tiettyä tuotetta vielä tässä vaiheessa. 🙂

 77. Teija

  Vaipparumbaan ollaan vasta lähdössä täälläkin 🙂 marraskuussa syntyvälle pienelle mietitään mikä merkki sopii ja ehdottomasti haluaisin kokeilla kotimasta!

 78. Linda

  Muumivaippoja tuli esikoisella käytettyä. Toivottavasti ne sopivat myös loppukuusta syntyvälle vauvalle :).

 79. HennaR

  Esikoinen on saapumassa maailmaan elokuussa, joten kokemusta vaipoista ei vielä ole! Muumivaipat kiinnostavat näin muumifanina ja suomalaisuuden tukijana 🙂

 80. Nimk

  Meillä odottaa vielä muumi vaipat kokeilua. Kun aloimme tekemään hankintoja vauvaa varten, valikoitui ykköskoon vaipoista ominaisuuksien perusteella hyllyyn juurikin Muumi sekä Libero. Esikoisemme laskettu aika on 9.7., mutta neidillä ei näytä olevan mikään kiire vielä vaipparumbaan lähteä 😀

 81. liisa

  viimesiä viedään, koska elokuun alussa olisi ensimmäinen beibi tulossa tänne 🙂 eli aikaisempaa kokemusta näistä vaipoista ei ole, muutenkuin ystävien kehujen puolesta, mutta noita vuokkosia olen käyttänyt kyllä ja tykännyt, aina kiva tukea suomalaista yritystä!

 82. Jii

  Muumi-vaippoja on testattu meidän vauvalla pari kuukautta sitten yhden paketin verran. Harmikseni pienen vauvan löysä kakka tuntui tulevan helpohkosti välillä yli. En tiedä sitten, että oliko vika laittajassa tai vääränkokoisissa vaipoissa… Onkin ollut ajatuksena antaa Muumeille uusi tilaisuus! Haluaisin nimittäin tukea kotimaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Muumit eivät mielestäni myöskään haisseet samalla tavalla kemikaaleille kuin muut testaamamme ja käyttämämme merkit. Meillä nyt siis n. 4,5 kk ikäinen vauva. 🙂

 83. emmi

  Esikoinen tulossa syyskuussa. Ei mitään havaintoa vaipoista tai muistakaan hoitojutuista. Joten olisihan se kiva päästä heti kokeilemaan hyviä tuotteita. Tärkeää kuitenkin ympäristöystävällisyys,kotimaisuus ja se ettei aiheuta allergiaa.

 84. Noora

  Meillä 3 vkoa poikaanne vanhempi tyttö, ja muumit käytössä tälläkin hetkellä. Ei olla ehkä ihan niin merkkiuskollisia mutta usein myös muumipaketti tarttuu kaupasta matkaan. Joten tuttuja ovat!

 85. Jenna

  Meille on tulossa vauva kuukauden päästä ja eilen laittelin saatuja vaippoja hoitopöydän viereen. Muumi-vaippoja saimme neuvolasta ja ne tuntuivat kädessä ainakin ihanan pehmeiltä!

 86. tiian

  En oo koskaan vielä kokeillut kyseisiä tuotteita, tosin vuokkoset on tuttuja ja niitä pääsääntöisesti ostankin terveyssiteiksi. Meiän pienen pitäis syntyä elokuun lopulla ja näin ollen vaippamerkki on vielä hukassa, kun kokemusta vaipoista ei oo. Muumit kiinnostelis juurikin kotimaisuuden ja ”puhtauden” takia. 🙂

 87. Essi

  En ole vielä ehtinyt perehtyä vaippojen maailmaan sen tarkemmin, mutta ajatuksena oli heti että mieluiten ympäristöystävällistä ja mahdollisimman vähän mitään kemikaaleja vauvan iholle! Meillä on baby vasta matkalla, lokakuussa olisi laskettu aika :)<3

 88. Susannai

  Olen monesti arponut muumi vaippojen ja liberon välillä ja aina valinnut tutun liberon. Postauksesi innoittamana otan seuraavan kerran muumit kokeiluun josko se olisikin meille oikea 😊 esikoispoika ei enää tuotteita tarvi, paitsi kosteuspyyhkeet mutta kuopustytöllä kohta 9kk olisi käyttöä.

 89. Saija

  Meille pienokainen on vasta matkalla, kuitenkin jo hyvinkin pian odotetaan saapuvaksi:) olemme päätyneet itsekin Muumi -vaippoihin, juurikin koska ne ovat suomalaisia ja toivomme suuresti niiden sopivan pienokaisellemme! Mahtavaa, kun sai lukea kattavan postauksen muumeista ja sai lisää positiivista kokemusta teiltä niistä! Helmin tuotteet kuitenkin päivittäisessä käytössä, enkä pois vaihtaisi:)

 90. Fanny

  En ole vielä kokeillut kyseisiä tuotteita, esikoinen vasta tulossa. Mutta olisi mukava kokeilla näitä hänelle kun aika on.

 91. Madde

  Meille on esikoinen vasta matkalla joten kokemusta erilaisista vaipoista ei vielä ole. Mielenkiinnolla luenkin näin etukäteen muiden kokemuksia ja toivon mukaan onnistutaan välttämään muutama susi tuote tarvitsematta itse edes kokeilla! Muumi-vaippoja kiinnostaisi kokeilla ja varmasti erilaiset kertakäyttöpyyhkeet ja alustat tulee myös testattua läpi.

 92. Janika Suhonen

  Mihinkään vaippoihin en ole sen kummemmin vielä tutustunut sillä esikoiseni syntyy joulukuussa. Kun vaippojen aika koittaa luultavasti tulen myös käymään läpi monet eri vaippa merkit ja tämä on yksi niistä. Eli siis mukana arvonnassa!

 93. Linda

  Meidän 4kk ikäiselle pojulle on kokeiltu monia eri merkkejä ja Muumi-vaipat istuvat kyllä hyvin. Iso plussa kotimaisuudesta! <3

 94. Meri

  Muumivaipat viehättää jo tällasta muumifania pelkän designin taki, mutta pitävät myös meidän neidin koko yön kuivana. Viime yönä oli tosi testi, kun tyttö nukkui 13h ja yhden vaipan tekniikalla mentiin. Vaippa painoin varmaan kolme kiloa, mutta piti kaiken sisällään!

  Näitä meidän 10kk tyttö tarvitsee lisää!

 95. Kaisu

  Meidän tytölle on sopineet oikeastaan kaikki vaipat mitä kokeiltu on. Muumeista olemme kuitenkin tykänneet eniten juuri kotimaisuuden vuoksi 🙂 Tulisivat siis tarpeeseen!

 96. Jansku

  2vk:n ikäinen neiti meillä,Muumi testipaketti vielä koskematta,mutta vanulappuja olen käyttänyt. Muiden merkkien istuvuuden kanssa myös hieman ongelmia,kun prinsessamme on niin pitkä. Laitamme Muumit testiin,kiitos vinkistä.

 97. EK

  Esikoista odottavana olen vielä ihan pimennossa näistä touhuista. Yritetään myös tukea kotimaista ja ympäristöystävällistä, mutta kestovaipat tuntuu liian isolta askeleelta tässä vaiheessa, kun koko vaipparuljanssi on vielä edessä. Eli näiden tuotteiden kotimaisuus, kloorittomuus ja muu ympäristöystävällisyys kuulostaa ehdottomasti kiinnostavalta! Mukana arvonnassa.

 98. Jessica

  Muumeja en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta kotimaisuuden takia kiinnostaa kovasti. Esikoinen syntyy elokuussa, joten olisi kiva päästä kokeilemaan näitä hänelle 🙂

 99. Mallu

  Arvontaan osallistuu 2kk vaippapylly <3 käytössä ollut niin Liberoa kuin pampersia ja nyt uusimpana muumia. On kyllä tykätty! ☺️ Ihana kuulla että tässä tuli esille tuo ekologisuus ja kotimaisuus, en asiasta tiennytkään 🙂 mielellään siis ostaa muumia jatkossakin. Ja sitä paitsi se taitaa olla halvimmasta päästä!

 100. Heli

  Meidän pariviikkoinen on mennyt samalla merkillä kuin synnäri tarjosi, koska kaikki on vielä niin opettelua etten ole uskaltanut lipsua hyväksi todetusta vielä mihinkään kokeiluihin – en siis tiedä paremmasta, Muumihan voi olla vaikka tuplasti toimivampi 🙂

 101. Elina

  Hei!

  Kokeilenpa arpaonneani minäkin. Meillä tosin ei vaippoja enää käytetä, sillä nuorimmainen poikani lähti juuri armeijaan 😀 Vanulapuissa ja kosteuspyyhkeissä olen noita Helmin tuotteita käyttänyt, ja hyviä ovat! Ja kosteuspyyhkeiden hyödyllisyydestä metsäleireillä yms extreme-olosuhteissa antoi poikaani vanhempi serkkunsa hyviä vinkkejä armeijaan lähtevällekin…

 102. Johanna

  Meillä on ollut muumit alusta asti käytössä nyt 1,5v vaippasankarilla. Etenkin yövaippana aivan ehdoton.

 103. SAANA

  Meillä on 3kk ikäinen poitsu (itse asiassa päivän nuorempi kuin teidän poika:) jolla olemme käyttäneet muumivaippoja. Nyt käytössä jo koko 4 kun poika on melko reitevä kaveri 😀 aluksi kokeiltiin muitakin merkkejä mutta muumi valikoitui vakituiseen käyttöön juurikin kotimaisuutensa vuoksi.

  Ps. On ollut hauska seurata blogiasi kun poikamme ovat niin saman ikäisiä! 🙂

 104. Salla-Mari

  Muumi vaipat ovat käytössä esikoisella 1v7kk (vähenevässä määrin jo onneksi pottailun ohella ;D ) ja varmasti tulevat nytkin käyttöön elokuussa syntyvälle pikkuveljelle <3

 105. Emma

  Esikoinen on syntymässä lokakuussa, aikaisempaa kokemusta näistä tuotteista ei ole, mutta erityisesti vaipat kiinnostavat 😊

 106. Heini

  Vaipat ovat kyllä käytössä Muumilta myös, mutta tuollaisia hoitoalustansuojia en ole edes tajunnut olevan! Kiinnostaisi siis kokeilla sellaisia. Vauva on nyt pikkuisen päälle 4kk vanha 🙂

 107. Marika

  Meidän 3,5kk neidillä on ollut kokeilussa varmaan 4 eri vaippamerkkiä Muumit mukaan lukien. Muumit ovat olleet parhaimpia monestakin syystä, mutta sopivat erityisesti mallinsa vuoksi hyvin meidänkin pitkälle ja hoikalle tytölle. Helmi-tuotteet eivät taida olla tuttuja, ellen ole huomaamattani niitä ostanut. Mielenkiintoista olisi siis testata niitä!

 108. Helmi L

  Me ollaan jotenkin jämähdetty Liberoihin, mutta itse asiassa juuri tällä hetkellä vauvalla on päällä jostain tuotenäytteenä saatu Muumi-vaippa. Katsotaan kohta, miltä vaikuttaa! 🙂 Olisi kyllä kiva näitä testailla vähän kattavamminkin juuri kotimaisuuden ja muiden mainitsemiesi seikkojen takia! Vauva on nyt 4,5 kk ja tällä hetkellä on käytössä kolmosen vaipat.

 109. M

  Meille tupsahtelee muumi näytteitä postilaatikkoon välillä:) meillä 7kk tyttö, ja vaippoja kyllä kuluu. Alussa oli nuita helmi tuotteita vaan ei oo hetkeen tullu ostettua.

 110. Tiitiäinen

  En ole tiennytkään, että muumivaipoissa on ruo ympäristöystävällisyys ihan toista luokkaa kuin kilpailevilla merkeillä! Isot pisteet siitä! Kotimaisuus myös aina plussaa! Meillä on 5kk ikäiset kaksoset, joten vaippoja todella kuluu, jospa arpaonni nyt kerrankin suosisi! 😀 Taitaa muumit mennä kokeiluun kylläkin ihan joka tapauksessa! 🙂

 111. Saara

  Meillä odotetaan esikoista syntyväksi marraskuussa. Olen jo tilannut Muumi-vaippanäytteen ja todella toivon, että nämä tulisivat sopimaan meidän pikkuiselle. Mielellään sitä suosisi kotimaista 🙂 Eli ajatus on lähteä kokeilemaan Muumeja ja jos vain tuntuvat sopivilta jne ei sen enempää ole tarvetta muiden merkkien testauksille.

 112. Mari

  Ollaan vain vaippoja testailtu ja ollaan tykätty! Ja meillä on tällainen 6.4. syntynyt pallero <3

 113. Janita Sallinen

  Suosikkituote on Helmi sarjan meikkipuikot. Toki myös muumi tuotteet ovat tuttuja esikoisen vauva-ajalta, nyt palkinnon hyödyntäjäksi on juuri lähiaikoina syntymässä kuopus, eli vastasyntyneelle tulisi tuo palkinto.

 114. LindaT

  Oon ehkä joskus kuullut Muumivaipoists, mutta eipä käynyt edes mielessä, että alkaisin käyttää vauvalla…ihan vaan tietämättömyyttäni. Toki varmaan törmäisin, ku käyn tulevaisuudessa vaippahyllyllä, mutta vauva syntyy vasta syksyllä, niin vielä ei ole ollut tarvetta. Mielelläni kokeilen näitä vaippoja ja kosteuspyyhkeet myös kiinnostaa 🙂

 115. Jenni**

  Muumi-vaipat on olleet meidän esikoiselle parhaita alusta saakka. Nyt kuopukselle käytetään muita merkkejä, koska niitä ollaan saatu lahjoina, mutta kunhan saadaan ne käytettyä loppuun, siirrytään varmasti Muumeihin hänenkin kohdallaan. 🙂 Tykkään Muumeista juurikin tuon kotimaisuuden sekä hajusteettomuuden vuoksi. Helmi-tuoteperhe sen sijaan on vähän vieraampi: olen niitä kyllä kaupassa katsonut, mutta jostain syystä eivät ole kotiin asti kulkeutuneet. Niitä mielelläni siis testaisin. 🙂 Meillä poika 2 v 5 kk ja tyttö 3 viikkoa. 🙂

 116. Katja / Kurkistus

  Meidän nyt kymmenkuisella on ollut lähes alusta saakka muumivaipat käytössä. Ihan alkuun käytettiin liberon vaippoja, joiden indikaattori oli meidän ensikertalaisten mielestä oivallinen. Juuri suomalaisuus ja ympäristötekijät on syitä, joiden vuoksi meille oli itsestään selvää jossain kohtaa kokeilla muumeja, ja sille tielle jäätiinkiin saman tien.

 117. Maigero

  Ei ole vielä ollut testissä muumi vaippoja! Mielellään kyllä otettaisiin kokeiluun, sillä ainoat tällä hetkellä mieluisat vaipat löytyy liberolta. Jos muumit olisikin hyvät, niin mieluusti vaihtaisin niihin ihan kotimaisuuden vuoksi! Meidän poika pian 11vko ja tällä hetkellä n. 6,5kg 🙂

 118. Laura K

  Meillä on laskettu aika lokakuussa, joten vielä ei olla muumeja päästy testailemaan. Toivon myös että nämä sopisi meidän pienelle, koska melkein kaikissa muissa on järkyttävät määrät kemikaaleja, mieluummin sitten kestoilen kun käytän muita…

 119. Sanni

  Emme ole kokeilleet mitään näistä tuotteista, mutta ystävältä olen kuullut myös paljon hyvää. Arvostan etenkin ympäristöystävällisyyttä, ja siksi nämä vaipat kiinnostavat. Tyttäremme on 8kk 🙂

 120. Anna

  Meidän vauva on tänään 19 päivää vanha. Emme ole vielä kokeilleet Muumeja, koska saimme suosituksen aloittaa yhdellä toisella merkillä ja siirtyä vasta kakkoskoossa Muumeihin. Vauva kasvaa niin hurjaa vauhtia, että seuraava koko on pian edessä! Helmi ei ole lainkaan tuttu! Muumeissa tärkeää on kotimaisuus, ja kiva brändi on plussaa.

 121. Annika

  Tuttuja vaippoja! Tuntuu, että ykköset oli alkuun vähän isoja, mut nyt alkaa olla sopivia! Tosin nää kasvaa nopeasti 😉 Meillä siis nyt kaksoset (vielä alle 4kg), jotka kuluttavat vaippoja hyyvin paljon 😀

 122. Nina

  Hei! Meillä on 4kk ikäinen poika, jolle olemme kokeilleet Muumi-vaippoja. Koska tilaamme ruokatarvikkeet netin kautta kotiin, ei siinä valitettavasti ole ollut Muumeja vaihtoehtona. Käytössä on.ollut toisen merkin vaippa. Mielellämme ottaisimme Muumi-vaippapaketin käyttöön. Kokemus niistä oli hyvä kuten teilläkin.

 123. Anniina

  Meidän pienen laskettu aika on vasta marraskuussa, mutta oon jo innokkaasti alkanut vertailemaan vaippoja muiden kokemusten pohjalta 🙂 Muumin vaipat vaikuttavat todella hyvältä juuri sen vuoksi, etteivät aiheuttaisi iho-ongelmia. (Mulla on atooppinen iho ja jännittää kuinka se periytyy). Tuo Helmi babyn suoja-alusta myös kiinnostaa.

 124. Heidi

  Minulle nämä tuotteet eivät ole tuttuja, mutta lasketun ajan lähestyessä lokakuun alussa, on tämä vaippa-asia jo nyt alkanut käymään mielessä. Moni on kehunut Muumeja ja arvostan paljon kotimaisuutta, eli toivon, että ne sopivat meidän pikkuiselle.

 125. Annika

  Meillä on vauva 11 päivää ja ostettiin ennen synnytystä muumivaipppoja just kotimaisuuden takia. Eipä ole ainakaan vielä tarvinnut muita vaippoja kokeilla, hyvin ovat toimineet. 🙂

 126. Sannnnna

  Täällä poika koha 2 kk, tähän saakka menty liberoilla mutta tarkoitus olisi koittaa myös muita merkkejä, ja kotimaisuus aina tietenkin plussaa. Nyt on vaan menty sieltä mistä aita ”matalin” eli käytetty saatuja vaippoja ja ostettu sitten samoja vaan lisää. Helmi-tuotteet muuten outoja, paitsi mummon meikkipöydällä olen kosteuspyyhkeitä nähnyt.
  Mielelläni kyllä kokeilisin kotimaista!

 127. Heini

  Esikoista odotan ja aika samanlaisia ajatuksia tulevan vaipparumban suhteen! Kestoilu olisi kiva, mutta ei taida olla kuitenkaan mun valinta, kokonaan ainakaan. Huippua, että Muumit voi laittaa energiajätteeseen! 👍🏻

 128. Jo

  Muumi-baby-tuotteet kiinnostaisivat eniten. Esikoisen pitäisi syntyä tässä kuussa ja olen eettisyyden suhteen hyvin tarkka, joten olen ajatellut että muumit olisivat meidänkin valinta kestovaippojen ohella. Olisi ilo saada aloituspaketti testiin meidän pienelle <3

 129. minttu47

  Meillä on muumivaipat käytössä, vaihdellen toisten vaippojen kanssa, ja olemme niihin tyytyväisiä. Meillä on 1-vuotias.

 130. Julia

  Täällä on 2,5 kk esikoistyttö jolle kokeiltiin alussa useampaa eri vaippamerkkiä. Muumi-vaipat todettiin parhaimmiksi! Istuu hyvin eikä vaipoista tullut iho-oireita kuten toisesta merkistä. Helmi-tuotteita ei ollakaan vielä testattu, mutta ainakin kosteuspyyhkeet ja suoja-alustat kiinnostaa!

 131. Nonna

  Me kans vannotaan Muumi-vaippojen ja Helmi-kosteuspyyhkeiden nimeen! Sama hyllyjen välissä tuumailu tehtiin ja Muumit ja Helmi päätyi koriin juurikin suomalaisuuden ja Allergia ja astmaliiton hyväksynnän takia! Vauvan iho on pysynyt hyvänä ja tuotokset oikealla puolen vaippaa jo 4,5 kuukauden ajan. Täytyypä vielä testata noi vanulaput, kiitos vinkistä!

 132. Laura

  Perheeseen on tulossa uusi jäsen tämän kuun lopulla ja vaipparumba on edessä. Muumi- ja Helmi-sarjat ovat molemmat vielä tuntemattomia. Itse atoopikkona ja allergikkona pelkään tulevan pikkupötkönkin perivän nuo ominaisuudet äidiltään, joten Allergia- ja astmaliiton hyväksyntä on pelkkää plussaa!

 133. Tiia

  Meidänkin perheessä suositaan suomalaista ja mieheni vaatimuksesta alettiin käyttää Muumi-vaippojakin. Tyytyväisiä olemme olleet tämän viiden kuukauden ajan 🙂 Parhaillaan pojalla on käytössä 4-koko.

 134. Merkkari

  Ei ole kokemusta kuin yhdestä kokeilevaipasta, jonka perusteella en mielipidettä osaa muodostaa. Mielelläni kokeilisin meidän pian 4 kk vauvalle 🙂

 135. Hiisukas

  Kuopuksemme on nyt 1,5-vuotias. Kaikilla kolmella lapsellamme on ollut käytössä näitä vaippoja. Hyvin ovat toimineet ja kotimaisuus on iso plussa. Myös joitain Helmi-tuotteita on käytetty, ekana tulee mieleen vanulaput ja puhdistuspyyheet. Hyviä tuotteita nämäkin.

 136. Jenny

  Vauva syntyy elokuussa, eikä ole aikaisempaa kokemusta. Vaipat ja kosteuspyyhkeet kiinnostaisivat.

 137. Marjo

  Lapseni käytti Muumi-teippivaippoja heti osastolta lähtien ja mielelläni olisin jatkanut Muumien käyttöä myös housuvaippana. Yllättävä allerginen reaktio jätti kuitenkin Muumi-housuvaipat hyllylle, valitettavasti. Nyt lapsukainen (1v7kk ja noin 10kg) on lähdössä päivähoitoon ja sieltä tuli pienoinen toive teippivaipoista. Näin ollen meillä olisi jälleen oiva mahdollisuus testata Muumien teippivaipat!

 138. Sara

  Muumivaipat meidänkin lempparit. Ainoat vaipat jotka eivät ole koskaan valskanneet.

 139. Iina

  Meillä 2.6 syntynyt pieni ja hänellä käytössä muumivaipat etenkin juuri kotimaisuuden vuoksi 🙂

 140. -a-

  Täällä yksi 7,5kk ikäinen muumi babyjen kuluttaja! Parhaat vaipat ollu meidän atoopikko pojalle joka suhteessa 🙂 helmi tuotteetkin on satunnaisessa käytössä olleet, mutta vaippoja on keretty kuluttaa paketti jos toinenkin! Välillä on jonkun supertarjouksen perässä käyty vieraissa, mutta kun iho on alkanut reagoimaan on palattu muumeihin takaisin ja vähän äkkiä 🙂

 141. Sara

  Me ei ollakkaan muumivaippoja vielä pojalle kokeiltu, ikää on tällähetkellä 5 kuukautta 🙂 vaipat ja nuo hoitoalustat kiinnostavat! Juurikin tuo, että vaippaa joutuu välillä vaihtamaan millon missäkin huoltoasemalla, niin alusta toisi kyllä hygieenisyyttä! 🙂

 142. -R-

  Muumi-vaipat kiinnostaisivat, en ole vielä niitä kokeillutkaan. Nyt kun mainitsit niin meillä kyllä usein toisen merkin vaipoissa falskaa selän puolelta…. Sopivan vaippamerkin etsiminen vaan on kallista, joten toivottavasti pääsisin näitä kokeilemaan. Poika on nyt 6kk 🙂

 143. Viivitys

  Meillä on muumit käytössä. Tutkin aihetta raskausaikana ja tulin siihen tulokseen, että muumit olisivat paras vaihtoehto, kun kestoilu kuulostaa liian hurjalta. Tyttö täytti juuri 2kk ja ollaan oltu tyytyväisiä molemmat :). Helmi-tuotteet testaamatta, pitääkin tutustua niihinkin.

 144. Ellunen

  Jee, nyt osui sopiva arvonta! Juurikin miehen kanssa vilkuiltiin vaippahyllyjä ja mietittiin mitä alkaisimme ostamaan. Muumeissa ison plussan tuo kotimaisuus. Vauva on vasta matkalla, laskettuun aikaan 2 kk aikaa ❤

 145. Ama/sillyblondie.com

  Täällä uskollinen muumi-vaippa perhe. 🙏🏻 Meille oli myös alusta alkaen selvää, että nämä kotimaiset vaipat tulee käyttöön. Joskus reissussa jouduttu ostamaan paketti kilpailijoiden vaippoja ja heräsin keskellä yötä kamalaan hajuun. Tajusin, että vaipan kastuessa se haisi ihan myrkylle. 😱 Hyi!

 146. Minde

  Vauvani on 5kk, mutta muumituotteet ei ole tuttuja. Olen käyttänyt Liberoita, niitä sain ennen vauvan syntymää lahjaksi ja niillä
  On sitten menty. Muumeja ois mukava kokeilla-!

 147. Jennaj

  Juuri siirryimme muumi-vaippoihin vuoden ikäisen neidon kanssa (9kg). Ollaan käytetty muita vaippamerkkejä mutta tuntuu että toiset joko falskaavat usein ja toiset roikkuvat polvissa heti kun yhdet pissat vaippaan tulevat. Muumi vaipat oli paljon parempia kun ei yhtään roiku vaikka olisi jo tosi märkä vaippa. Suosittelen!

 148. Heta K.

  Muumi-vaippoja ollaan kokeiltu yhden kerran, kun neuvolassa vaihdettiin vaippa ja tykättiin kovasti. Nyt käytetty vielä lahjaksi saatuja toisen merkin vaippoja, mutta ois tavoitteena siirtyä muumeihin, kunhan nuo toiset joskus loppuu.. kiva arvonta siis! Meillä on 3kk ikäinen vauva.

 149. VickanV

  Meidän poika on 3kk. Muumi-tuotteista olemme vain kokeillut näytekappaleen vaipan, vaikutti hyvältä ja kotimaisuus on iso plus 🙂

 150. Nina asunmaa

  Helmi kosteuspyyhkeet ovat olleet meillä käytössä ja nyt ostin myös noita alustoja että on aina mukana pari. Muumivaippoja kokeilin nyt koossa 3 ekaa kertaa ja olin positijvisesti yllättynyt. Ne tulee kyllä käyttöön heti.

 151. Jetta

  En ole vielä päässyt tutustumaan tuotemerkkiin, mutta kovin on ajatuksissa tulevan vauvan kanssa. Viiden viikon päästä on laskettu aika ja toivottavasti Muumivaipat sopisivat hänelle hyvin. 🙂

 152. Minna PR

  Täällä 6kk ikäiset kaksoset, joten vaippojen ja oheistuotteiden menekki on valtava. Juuri saimme näytteen Muumin 4-koon vaipasta ja istui todella hyvin meidän hoikille lapsille. Plussaa myös kotimaisuudesta! Helmin tuotteista tuttuja ovat vain vanulaput

 153. Karoliina

  3,5kk ikäinen tyttömme käyttää Liberon vaippoja, mutta usein on ollut kyllä mielessä testata muumi-vaippojen sopivuus. Kotimaisuus on aina iso plussa tuotteissa 🙂

 154. T

  Muumit käytössä 1,5 vuotiaalla! Ei edes harkittu muita, koska halutaan tukea kotimaista työtä. Jos kaikki Suomen vauvat käyttäisi Muumeja, tulisi aika paljon lisää työpaikkoja 😀

 155. Anne

  Perheen ensimmäinen prinsessa syntyy marraskuun alussa 🙂 Vielä ei olla lähdetty kaupan vaippahyllyille samoilemaan ja kaikki vaipoista vanuihin kiinnostaa, erityisesti kotimaisuus ja kemilaalittomuus suuri plussa!

 156. Mobile

  En ole itse asiassa koskaan kokeillut mitään näistä, mutta Muumi vaipat kiinnostaisivat eniten. Meillä on laskettu aika heinäkuun puolivälissä eli vastasyntyneelle tulisi tarpeeseen vaipat ^^

 157. Miia

  Esikoisen laskettu aika on 3 viikon päästä. Yksi paketti muumeja ostettu jo valmiiksi. Muumeihin päädyttiin juurikin kotimaisuuden vuoksi! Toivottavasti muumit sopivat meidän pikkuselle 🙂

 158. Terhi

  Muumeja käytetty meidän tänään 1 vuotiaalla aina välillä, hyviä perusvaippoja jotka tukevat suomalaista taloutta. Ovat istuneet pojulle kivasti, meilläkin hoikka pitkä poika. Vieläkin iloisesti 4 vaippoja käyttää. Helmi tuotteet ovat vähän jääneet pimentoon tältä mammalta 😅

 159. Laura

  Lokakuussa vuoden täyttävä minimiehen hoikalle vartalolle nää muumit sopi parhaiten👍 housuvaippoihin ollaan seuraavaksi siirtymässä,niitä ei olla vielä testattu:) kotimaisuus iso plussa!

 160. Elina

  Muumivaipat olleet jo yli vuoden käytössä, ainoa merkki mikä sopii meidän pullukalle atoopikolle 🙂

 161. Laura

  En ole Helmi-tuotteita enkä muumivaippoja vielä kokeillut, mutta kiinnostus heräsi nyt 🙂 meillä on 2 kk:n ikäinen poika täällä 🙂

 162. Sara

  Toukokuussa vuoden täyttäneelle neidille ovat sopineet useammat erimerkkiset vaipat, mutta nyt jostain syystä vaipat ovat alkaneet falskata ja vaippaihottumaa on tullut. Tästä syystä ollaan kokeiltu Muumi-vaippoja (erityisesti öisin välttääksemme ihottuman) ja tykätään kyllä kovasti! Neidillä on vaikeassa paikkaa mansikkaluomi, joka jää vaipan takapuolelle piiloon ja tältä alueelta iho oireilee ja menee helposti rikki. Muumivaippojen avulla iho on pysynyt nyt huomattavasti parempana. Erityistä plussaa kauniista ulkonäöstä sekä tietenkin kotimaisuudesta! Vaipat eivät myöskään haise hassulle, toisin kuin erään kilpailijan vaipat. 🙂

 163. santra

  Meillä muumivaippoja käyttää tällä viikolla 5kk täyttänyt tyttö. Hyvin sopivat tytölle ja ovat kivannäköisiäkin, välillä tosin käytetään toistakin merkkiä. Helmi-tuotteista on kokeiltu vain kosteuspyyhkeitä, mutta ne eivät kuitenkaan ole muodostuneet lemppareiksi.

 164. -TIINA-

  Muumi- ja Helmituotteet ovat esikoisen ajoilta tuttuja, vaikka pääsäntöisesti kestovaippailtiinkin. Kuopuksen pitäisi syntyä kuukauden sisään (iiik<3), joten tuotepaketti tulisi enemmän kuin tarpeeseen!👍🏻

 165. Mari

  Täällä vauva vasta matkalla, laskettuun aikaan on kuukausi. Muumivaipoista ei ole kokemusta ensimmäisen lapsen kanssa, joten olisi mahtavaa päästä kokeilemaan ja tukemaan kotimaista! Tilaan ainakin kokeiluvaipat, mikäli arpaonni ei osuisikaan omalle kohdalle.

 166. Ida

  Muumivaipat on ihania! Meillä asustaa kohta 5kk ikäinen tyttönen, joka käyttää muumia koossa 3. Kokeilimme myös markkinoiden eri vaippoja ja lopulta totesimme, että muumit ovat kaikkein pehmeimpiä, suloisimpia ja lisäksi myös tuoksuttomia. Muumeilla siis jatketaan luultavasti koko vaippaikä 🙂

 167. Elina

  Muumituotteet ihan uusia minulle. Päivän ikäinen pieni kainalossa, joten muumivaipoille tulisi todellakin käyttöä.

 168. Pilvi

  Pojan vauva-ajalta Helmi-tuotteet ovat tuttuja. Nyt käytämme satunnaisesti muumivaippoja pian 2 vuotta täyttävällä taaperolla 🙂

 169. Annika

  Muumit ovat sinällään tuttuja, että olen päässyt niitä pukemaan muiden lapsille. Itse pidän siitä, että muumeissa on otettu niin monta asiaa huomioon. Erityisen hauska yksityiskohta ovat takatasku-kuviot!
  Nyt oma reilu 1 kk tyttönen on testaillut monet merkit, ja onneksi kaikki ovat sopineet. Nyt täytyy enää valkata se eniten itseä miellyttävä.

 170. Suvi

  Meillä on pian 3kk pieni tytär ja muumi-vaipat kiinnostavat. Tilasin juuri näytteet, mutta ne toimitellaan vasta elokuun puolella. Helmi-tuotteista kosteuspyyhkeet alkoi kiinnostaa ja toki muutkin tuotteet samalla. Mukava tukea suomalaisia tuotteita 🙂

 171. Missa

  Me aiotaan testata ensimmäisiksi Muumi-vaippoja, kun meidän esikoinen syntyy lokakuussa. Eniten vaipat kiinnostaa juurikin kotimaisuuden takia, yritetään aina suosia kotimaisia tuotteita kun siihen on mahdollisuus! 🙂

 172. Visu

  Odotan vasta esikoistani (laskettu aika tammikuussa), joten en ole vaippamaailmaan tutustunut vielä ollenkaan. Tämä olikin hyvä postaus, koska tosiaan tietämys eri tuotteista ja niiden ympäristövaikutuksista on täysin nolla. Muumi-vaipoissa kiinnostaa nimenomaan tuo ympäristöystävällisyys, sekä se, että mielelläni tuen suomalaista merkkiä. Pitääkin pistää heti sitten tammikuussa kokeiluun! 🙂

 173. Kati

  Me käytettiin Muumeja kuopuksella aluksi, mutta jouduttiin melko aikaisin siirtymään housuvaippoihin ja Muumien pienin koko oli liian iso silloin, nyt ollaan jämähdetty toiseen merkkiin kun se on ollut toimiva. Olisi kiva testata miten Muumit istuvat nyt! 🙂 Käyttäjä on 2v ja painaa 10kg.

 174. Sakke

  Muumivaipat on ollut satunnaisesti nyt esikoisen käytössä ja olen alkanut ajatella siirtyväni niihin kokonaan, kun ne tuntuvat nyt istuvan paremmin kuin aiemmin. Vaippoja kuluu niin paljon, että kotimaisuus on kyllä tärkeä kriteeri valinnassa! 🙂 Helmi-tuotteisiin en ole vielä ehtinyt tutustumaan. Meillä on Dantea 5 päivää vanhempi aprillipäivän poika. 🙂

 175. Sara

  Meillä on 3kk 2vk ikäinen pikkuneiti kotona, on ollut hauska seurata teidän pienen taivalta kun ovat niin lähekkäin syntyneet 🙂 me ollaan kokeiltu jo muumeja ja tosi hyviltä vaipoilta tuntuvat. Pikkuisen kalliimpia ovat, mutta haluaisin kyllä siirtyä niihin koska ovat suomalaisia ja muutenkin ekologisempia vaihtoehtona.

 176. Anu Karhu

  Muumivaipat ovat olleet käytössä 5 kuukautta vauvvelin kanssa. Hyvin ovat meille sopineet. Plussaa kotimaisuudesta, hyvin pakatut vaipat, istuvuudesta, ekologisuudesta. Näillä jatketaan ehdottomasti!!

 177. Jane

  En ole kokeillutkaan muumivaippoja tyttärelle, mutta innoittamanasi täytyypäs laittaa seuraavalle ostoslistalle!:) Meillä tytär nyt 1v 3kk<3

 178. -Karoliina

  Vauva on vasta tuloillaan ja kaikki ihan uutta. Kosteuspyyhkeet kiinnostaa.

 179. H/

  Muumit pysyy hyvin paikoillaan eivätkä falskaa siitä huolimatta, että käyttäjänä on vilkas ja liikkuvainen 1-vuotias 🙂

 180. Anna

  Mä en ole oppinut ymmärtämään noita muovisia alustoja. Miksei vaan pyyhe tai harso siihen alle?
  Kestovaipoista ei kannata puhua rumbana koska se ei ole yhtään sen vaikeampaa kuin kertiksetkään. Tai jopa helpompia ja hajuttomampia, kunhan on ensin saanut hankituksi hyvät vaipat.
  Mekin olemme menevä perhe mutta kestot ovat mukana kuvioissa. Toki reissuilla käytetään joskus kertsejä jos ei ole pesukonetta kohteessa. Silloin minäkin ostan aina Muumeja. Mut ulkomailta niitä ei saa ja joskus ne vaipat haisee niin kauheilta että meinaa taju lähteä.
  Kestovaippojen käyttö ei tarkoita sitä etteikö kertsejä voisi sitten ikinä käyttää. Kannattaa ainakin kokeilla vaikka ensin yhdellä vaipalla. Jo sekin säästää rahaa ja luontoa.
  Muumit ovat ainoa kotimainen kertakäyttövaippojen valmistaja. Kestovaippoja valmistaa moni kotimainen yritys ja moni pienyrittäjä.

 181. Riitta

  Muumi-vaipat oli heti ensimmäisenä valintana vaipoiksi pienelle, joka on reilun viikon vanha. Nyt toisen merkin näytteitä parhaillaan testaavana voin todeta, että muumeilla jatketaan. Helmi-tuotteita ostaisin mielelläni, mutta Prismassa pääasiassa asioivana, en muista nähneeni tuotteita. Mielelläni suosin kotimaisia tuotteita aina kun on mahdollista. 🙂

 182. Ira

  Muumi-vaippoja emme ole vielä kokeilleet, mutta olen ajatellut että seuraavaa vaippapakettia ostaessa voisi kokeilla Muumeja. Muumeissa kiinnostaa erityisesti kotimaisuus ja se etteivät vaipat sisällä kemikaaleja. Jotenkin jumiuduimme samaan vaippamerkkiin mitä synnärillä käytettiin ja muita ei ole sitten tullut kokeiltua, kun tuntuivat sopivan hyvin pienokaiselle. Helmi-tuotteita en muista nähneeni lähi-Prismassamme, pitääkin ensi kerralla katsoa tarkemmin, sillä olisi kiva suosia kotimaista vanulapuissakin. Pienokaisemme on nyt 6 kk ikäinen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.