Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Heinäkuun ensimmäisenä


Heinäkuu! Kesäloma! Ihanaa! Miehellä alkoi tänään kesäloma ja heti perään vanhempainvapaa, joten mulle vapautuu hieman enemmän aikaa bloggailla 🙂 Mahtavaa!

Kesäkuu meni kuin siivillä ja jätti Mungobabyn puolelle lähinnä paljon postausideoita ja puolivalmiita luonnoksia. Niihin on nyt mukavaa palata, kun on vihdoin aikaa oikeasti uppoutua kirjoittamaan, eikä kirjoitella rivejä sinne tänne samalla kun tekee jotain muuta. Tuntuu, että nämä Danten elämän kolme ensimmäistä kuukautta ovat menneet kuin siivillä ja koko ajan on piisannut jotakin tekemistä, vierailuja ja puuhailuja. Tänäänkin olemme viihtyneet seitsemän tuntia putkeen vierasilla, ensin kälyni luona ja sitten Lontoo-kämppikseni luona. Ihanaa kun ystävät muuttavat takaisin Suomeen, yleensä käy päinvastoin!

On ollut ihana huomata miten Dante pärjää hoidossa ilman meitä ja miten hän kestää pitkänkin päivän mukanamme ilman kiukuttelua tai harmistusta, vaikka päikkärit ovatkin päivän mittaan jääneet lyhyeksi. Tulimme juuri äsken kotiin Vantaalle ja kävimme yhdessä kylvyssä, jonka jälkeen laitoin vauvan kapaloon ja nukkumaan. Simahti hetkessä. 

Nyt aion avata kyllä pullon hyvää viiniä ja vähän juustoja ja hypätä mieheni kainaloon viettämään kahdenkeskistä iltaa kun siskot ovat tahoillaan viikonlopun vietossa ja vanhemmillakin omaa puuhaa. Sitä ennen kyselisin kuitenkin teiltä juttutoiveita.

Heinäkuun suunnitelmissa on postaukset ainakin seuraavista aiheista:
Hankinnat – mitkä osoittautuneet tarpeelliseksi ja mitkä turhiksi
Meidän vaunut
Kokojuttuja – mitä, milloin, montako vaatetta tarpeen ja minkä ajan niitä ollaan käytetty
Ensimmäinen reissu ulkomaille vauvan kanssa
Nukkumajärjestelyt – mitä suunniteltiin, miten meni?
Pullonpyöritys ja imetys – mitä suunniteltiin, miten meni?

Mistä muusta haluaisitte lukea? Miehen ajatuksia ekalta kolmelta kuukaudelta on toivottu, minä kyselen, josko hän sellaisia rustaisi. 

Kommentit (24)

 1. Maikki

  Erityisesti nukkumisjärjestelyt, hankinnat ja kokojutut kiinnostaa. Vaunut ei niinkään! Myös ulkomaanreissu kiinnostaa. Meille tulossa vauva syyskuun alussa ja moni asia pohdinnassa. Ollaan ms suuntaamassa pienen kans vuodenvaihteen jälkeen kauas reissulle.

  Ihanaa, kun ehdit postailla!

 2. Maikki

  Niin ja katsaus toipumiseen! Miltä kroppa tuntuu? Ootko jo toipunut synnytyksestä? Sulla onneks on ainakin näyttänyt toipuminen nopealta 🙂

 3. Pipatsu

  Heissan 🙂 Mua kiinnostais se ”kaksikielisyys”-asia 🙂 Eli onko alustavat suunnitelmat toteutuneet tähän mennessä?

 4. Sussu

  Hankinnat, vaunut ja koko jutut!!

 5. Nannneih

  Ai että miten suloisia kuvia :* Ja niihin liittyen mua kiinnostaiskin kuulla sun ajatuksia vauvan kuvista somessa/blogissa. Mikä sai sut päättämään että haluat näyttää esim myös vauvan kasvot blogissa? Ja ootko aatellu et mitä jos lapsi ei myöhemmin hyväksy tätä päätöstä olla tahtomattaa osana blogia jne? Ja siis ihan yleisestikki sun ajatukset vauvakuvien jakamisesta somessa kiinnostaa 🙂

 6. Mariel

  Hankinnat ja vaunut (haaveilen juuri Stokken Trailzeistä) ja ne ns ”turhat” ostokset joita ilmankin on pärjännyt 😊

 7. Laura

  Noi kaikki kuulostaa tosi mielenkiintoisilta! Jään odottamaan innoissani niitä 🙂 Kaksikielisyysasiat kiinnostaa lisäksi.
  Ihanaa heinäkuuta teille!

 8. Ii

  Kiinnostaisi lukea ajatuksiasi oman lapsen elämästä kirjoittamisesta ja hänen yksityisyyden suojasta. Mitä kerrot? Mihin vedät rajan? Oletko ajatellut mihin lapsen ikään tulet tätä baby-blogia pitämään jne.. Toiveena siis jotain tällaista😊

 9. Tuulia

  Noi kaikki mitä olet miettinyt, kiinnostaa! Lokakuussa laskettu aika niin hyvin hyvin ajankohtaisia aiheita kaikki 🙂

 10. V

  Minusta olisi mukava kuulla ajatuksia millainen äiti haluaisit olla ja mitä asioita pidät tärkeänä? Voivat olla syvällisempiä tai pinnallisia. (kuten täytyy olla puhtaat vaatteet päällä tai pitää aina kiittää, tms.) 🙂

 11. Kisu

  Hankinnat, mitä turhaa ja mikä tarpeellista kiinnostaa

 12. SS

  Ihanat kuvat, varsinkin tuo, jossa D:lla pikkurilli pystyssä 🙂

 13. Miina

  Kaksikielisyyden toteutuminen ja asiat, jotka yllättäneet vauva-arjessa.

 14. nimetön

  Kiinnostaisi lukea mitkä asiat yllätti ja mihin tulevan äidin kannattaa varautua! Mikä on ollut haastavibta vauva arjessa, mikä asia yllätti positiivisesti, mistä olit kenties kuullut kauhisteluja? Palautuminen synnytyksestä, tulevan äidin aakkoset, arkihöpinää…

 15. Halina

  Tuosta unipussista kyselisin. Muistanko oikein, että teillä on käytössä Swaddle up? Mitä kokoa käytät? Onko valmistajan mitotukset mielestäsi oikeat? Meillä on siis käytössä M ja vaikka poju on vasta 2,5kk, alle sen 67cm ja vasta vähän päälle 6kg niin pussi tuntuu olevan pieni. Varsinkin ne käsipaikat ovat mielestäni liian lyhyet.

 16. ANNIINA

  Kaksikielisyys (miten sujunut?), imetys ja nukkumisjärjestelyt (miten kävi?) ja sitten lapsen yksityisyys sekä somenäkyvyys.

  Nämä kiinnostaisivat! 🙂

 17. HeidiKaroliinaA.

  Ylläolevat kuulostaa hyviltä. Niiden lisäksi toivoisin myös postausta siitä, miten kaksikielisyys on alkanut sujumaan 🙂

 18. Madde

  Jee! Kaikki luettelemasi postausaiheet on ehdottomasti näin esikoista odottaessa ihan todella kiinnostavia aiheita!! Innolla jään odottelemaan postauksia 🙂 Mukavaa kesää pienen kanssa!

 19. Vv

  Tuosta kapalosta kysyn. Miten laitat kapaloon, millä tyylillä? Helpottaako se jos vauva on levoton ja nukkuuko yöllä siinä paremmin?

 20. Iris

  Muakin kiinnostaa toi kaksikielisyys 🙂
  Tosi kaunis ja suloinen vauva teillä <3

 21. meow

  Mua kiinnostaisi eniten lukea miten kroppa on palautunut synnytyksestä ja myös miehen mietteet kiinnostavat! 🙂

 22. Jessika

  Lisäksi kiinnostaisi tietää oma kokemuksesi doulasta. Oliko hänestä/heistä sinulle apuja itse synnytyksessä? 🙂

 23. A

  Heippa! Olisi kiva kuulla miten päädyit siihen, että näytät Danten kasvot blogissa? Oot aina ollu niin tarkka yksityisyydestä niin tämä asia yllätti kyllä kovasti minut ainakin! 🙂

 24. Kia

  Nuo kaikki aiheet kuulostaa tosi mielenkiintoisilta näin odottavan äidin näkökulmasta kun laskettuun aikaa kolmisen kuukautta ja hankintoja ollaan parhaillaan kovaa vauhtia tekemässä. Muutenkin ihan perusjutut vauva-arjesta kiinnostaa aina kun sitä jännityksellä odotellaan 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.