Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Arjen uusia pieniä muutoksia tällä hetkellä

Uusia juttuja meidän elämässä tällä hetkellä:

– Dante on oppinut istumaan ihan hirveen hyvin. Koko ajan se on aika hyvin istunut tuettuna, mutta itsekseen istuminen oli vielä hakusessa. Sitten yks päivä se vaan istu itsekseen. Nyt ei tietenkään malttaisi muuta tehdä kuin istua, joten saa olla koko ajan tyynyjä ympärillä tai jonkun kädet lähellä varmistamassa, ettei voimat tai keskittyminen lopu.

– Maissinaksut. Ne ovat pop! Valitettavasti niistä jäävää mähmää on vähän joka vaatteella aina ja jäbä yltäpäältä maississa aina kun niitä syö.

– Liha/kala/kana/kalkkuna. Ollaan vähän kaikkea nyt pari viikkoa kokeiltu 6 kk sopivista soseista ja kaikki tuntuu uppoavan hyvillä mielin. Edelleen ainoa inhokkiasia tuntuu olevan kaurapuuro.

– Laulaminen. Hän rakastaa kuunnella kaikenlaista laulamista, epävireistä ja kaunista ja mitä tahansa siltä väliltä. Venäjänkielisessä muskarissa Tampereella ei tullut ryhmään tarpeeksi osallistujia, mutta tarkoitus olisi pian aloittaa joku suomalainen muskari, jos jossain vaan on vielä paikkoja. Runot ja laulut tuntuu nyt nimittäin olevan todella mieleen. 

– Uusi hymy. Tähän mennessä hymy on yleensä ollut suu auki, mutta viime päivinä hän on oppinut hymyilemään suu viivana tai tuollai hymymaisesti. Äidin sydän sulaa aina kun Dante väläyttää tuollaisen iloisen hymyn 🙂

– Pehmolelut on selkeesti lempparein lelu tällä hetkellä ja aina kun näyttää jotain pörröistä ja pehmoista lelua, alkaa kädet heti nousemaan kohti ja lelu päätyy lujaan haliotteeseen ja suuhun. On ollut hauska huomata, miten heppu on oppinut pyytämään jotakin tiettyä lelua venyttämällä käsiään sitä kohtaan.

– Pusut on pop! Pusuttelen häntä jatkuvasti ja pari viime viikkoa olen saanut pusuja takaisin. Tosin ne on muotoa ”suu auki kuolaa litrakaupalla jakaen”. Hän suhtautuu muhun ja pehmoleluihin samalla tavalla. Kun hassuttelen hänelle, hän vetää molemmat kädet kohti ja vetää kasvoni lähelle ja nappaa nenäni tai leukani suuhunsa. Samalla tapaa kuin pusujen kanssa. En toki tiedä, mikä tuon tarkoitus on, mutta se on tuntunut vähän kuin hän haluaisi antaa pusuja ♥.

– Oon tarkoituksella yrittänyt opettaa, että hän osaisi näyttää kun haluaa syliin. Aina ennen kuin otan hänet syliini, heiluttelen käsiäni kutsuvasti ja kaikki muutkin ovat tehneet viime aikoina niin. Nyt Dante jo aika selkeästi vetää käsiä kohti ja haluaa syliin.


– Pomppiminen on suosiossa. Kun Dantea pitää seisoma-asennossa sylissä tai lattialla, alkaa hän heti pomppimaan ja sehän naurattaa. Tosin, meillä naurattaa myös hassut äänet, haukotukset, aivastukset, laulelut ja masun päristelyt, että naurusta ei täällä ole onneksi ollut pulaa 😀

– Me saatiin Danskulle lahjaksi sellainen kävelytuoli ja jestas se rakastaa olla siinä. Ihan parissa viikossa hän on kehittynyt huimasti sen kanssa! Osaa kääntyä haluamaansa suuntaan ja menee jo aika vauhdilla huoneen päästä päähän sillä. Tykkää myös hengailla syöttötuolissaan vieressäni kun puuhailen jotain keittiössä ja seurailee tekemistä kiinnostuneena.

– Kaikki kiiltävä on äärimmäisen kiinnostavaa. Hanat, suihkut, hopeiset yöpöydän lamput, haarukat, you name it. Pieni harakka kasvaa tässä perheessä siis.

– Jalkoja on alkanut hakemaan masun alle ja peppua nostaa kunnolla jo, joten odotan mielenkiinnolla, milloin meillä lähdetään konttaamaan.

Meillä on jotenkin hurjan seesteistä tällä hetkellä Danten kanssa. Koko ajan tapahtuu pieniä mielenkiintoisia kehitysaskeleita, mutta tuntuu, ettei mitään kovin raflaavaa tapahdu. Tai siis, ei tunnu kovin mielekkäältä kirjoittaa, että hei, nyt meillä on kaksi päivää ykskaks nukuttu kahden tunnin päikkärit ja parit puolen tunnin päikkärit kun yleensä meillä nukutaan vain kolmet puolen tunnin päikkärit 😀 Nää on vaan niitä meidä elämän pieniä mielenkiintoisia muutoksia. Tyyppi nukkuu hyvin, syö hyvin, on superiloinen ja veikeä vauva, ja päivät on aina erilaisia, mutta suuret linjat jotenkin kovin samanlaisia.

Kertokaa siis te, mistä te haluaisitte lukea! Nyt siis niitä lukutoiveita kehiin, niin saadaan tällekin puolelle päivittäistä postaustahtia nostettua! 🙂 Ja kiinnostaako teitä Danten päivän asut?

Kommentit (12)

 1. Lulu

  Tämän blogin alussa kerroit että myös miehen mielipidettä vauva-arjesta tullaan kuulemaan ja sitä olisi kiva kuulla nyt kun vauva ollut perheenjäsenenä hyvän aikaa, millaista hänellä on ollut, kuinka hän kokee isänä olemisen ja osallistumisen ja no, niitä samoja asioita joita itsekin kirjoittelet ja mistä vauvan kanssa nautit 🙂

 2. Jenni

  Joo ehdottomasti Danten asuja lisää! Itselläni on reilu 3kk poitsu ja oon aivan tyystin hullaantunut vauvojen vaatteista! Helposti tulee käytettyä enemmän aikaa pojan asujen miettimiseen kuin omien. 😀 Olisi myös mielenkiintoista lukea sun mielipiteitä ”taruolennoista” ja siitä, meinaatteko ottaa niitä mukaan teidän elämään. Tarkoitan siis joulupukkia, pakkasukkoa, pääsiäispupua, hammaskeijua etcetc.

 3. E

  Alkaa olla jo synnytyksestä vähän aikaa mutta olis kiva kuulla mitä sun mies ajatteli synnytyksessä ja miten hän koki oman roolinsa.

 4. Laura

  Danten huoneen esittely ois kiva 🙂

 5. Janita

  Minuakin kiinnostaisi kovasti miten teillä tulee eri suomalaiset ja venäläiset juhlat ja perinteet näkymään? Onko tiettyjä asioita joita haluatte toistaa vuodesta toiseen samanlaisena? Meillä tyttö on nyt 10kk ja hänelle olen jo ostanut oman joulukalenterin jota täytetään itse, ajatuksena että tämä sama joulukalenteri on sitten tytöllä jokainen vuosi aikuisuuteen saakka. Myös joulukuusi koristellaan aina joulukuun eka päivä ja jos ei tule joulupukkia niin lahjat ilmestyvät yön aikana kuusen alle, aattoaamun paketti jne. Meillä käy ehdottomasti myös pääsiäispupu ja hammaskeiju. Mitenkäs teillä? Käykö teillä sekä joulupukki että pakkasukko, vai vain jompi kumpi?

 6. -H-

  Tuli tuosta venäjän kielestä mieleen että puhuuko sun vanhemmat ja siskot Dantelle venäjää vai suomea? Onko kaksikielisyydessä jotain että vain yhden kannattaa puhua sitä toista kieltä vai mahdollisimman monen?

 7. Janni

  Itseä kiinnostaisi ainakin miten teillä on se kaksikielisyysprojekti lähtenyt käyntiin (toki vielä sinun ja miehesi kohdalta kun D ei höpöttele- sitten aikaan kyllä hurjan mielenkiintoinen aihe sekin!), tuli tuosta muskariasiasta mieleen.. On myös mukava lukea pohdintojasi kasvatuslinjauksista! Esimerkiksi miten olette ajatelleet esimerkiksi puhelimen/padin tms elektroniikan käytöstä – niin omasta puolestanne, kuin myös D puolesta (paljon ruutuaikaa nyt ja tulevaisuudessa tms.). Vielä viimeisenä toiveena itseäni kiinnostaa hirmuisesti sokeriasia. Oletteko kuinka tarkasti nyt vauva-aikana syynänneet soseet sunmuut läpi lisätyn sokerin varalta, ja miten meinaatte tehdä jatkossa kun D vähän kasvaa? Meinasitteko pitää sokerittoman linjan kotona, vaikka itse saattaisittekin herkutella? Jos menette sokerittomalla, niin miten kavereiden synttärit, mummolareissut jne.

 8. Matilda

  Mua kiinnostaisi teidän päivärytmi 🙂 Aiemmin kerroit, että olette käyttäneet Tracy Hoggin oppeja unen rytmittämisessä, mutta miten se on nyt sitten sujunut? Kun mainitsit, että Dante on nukkunut vain muutamat puolen tunnin päikyt aiemmin (sama homma muuten täällä kolmikuisen kanssa…). Itse siis myös luin sen Baby Whisperer -kirjan, mutta en oikein sitten pystynyt sitä kuitenkaan seuraamaan.

 9. nimetön

  Vinkit esikoistaan odottaville äideille, mitä itse olisit halunnut tietää vauva arjesta viimeisillään raskaana ollessasi? 🙂 Vinkkejä ensimmäisiin kuukausiin vauvan pian saaville? 🙂

  Leikkimielinen kuinka säilyttää järki äitiyslomalla-postaus, vinkkejä siihen, miten arjen miellekkyyttä voi lisätä, kun on vauvan kanssa kahden kotona, ettei ihan täysin mökkihöperöidy ja nahistu? 😀

  Rentoudesta vanhempana, onko mielessäsi tietystä rennonletkeässä ’ranskalaisessa’ vauvan kasvatustyylissä mitään perää, vai koetko edustavasi enemmän tarkempaa suomalaista vauva näkemystä? 😀 Olipa selväati kysytty!

 10. meow

  Miehen mietteet kiinnostavat, kuten ylempänä on todettu 🙂

 11. Anni

  Sinulla oli kauniita kotivaatteita joissain postauksissa. Olisi kiva saada vinkkejä, mistä niitä löytyy. Nyt kun maha kasvaa valtavasti, mietin jo mitä pukea kotona synnytyksen jälkeen. Haluan kuitenkin olla siisti ja kaunis, vaikkakin ehkä maidon hajuinen 🙂

 12. Emma

  Heippa! Minua kiinnostaisi miten teidän arjessa on toiminut korvikkeiden syöminen. Itselleni on juuri syntynyt esikoinen ja näyttäisi siltä, ettei rintamaitoa tule riittävästi, jonka vuoksi joudumme imetyksen lisäksi tukeutumaan korvikkeeseen. Mietityttää miten käytännössä homma toimii korvikkeiden kanssa sujuvimmin silloin kun olen vauvan kanssa ulkona liikenteessä/asioilla. Korvikkeiden säilyvyys, tuttipullorumba yms. Olisiko tähän jotain vinkkejä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.