Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

Hämmennystä

29viikkoa (1 of 1)

Päivän fiilis: Hämmentynyt
Päivän painonnousu: + 3 kg ensimmäisestä neuvolakäynnistä (yhteensä siis n. 5-6 kg)
Päivän viikot: 29
Päivän olo: Erinomainen, joskin vähän huolestunut
Päivän malttamattomuus: Missä on se paljon valiteltu ja kehuttu supernälkä?

Mun olo on hämmentynyt. Palattuamme häistä olin ihan varma, että tässä on tullut painoa lisää, kun bebe on kasvanut ja onhan tässä viikkojakin takana. Vaa’an lukema on vaan ollut viimeiset muutaman päivän koko ajan pienempi. Hämmentävää. Mun viimeisin mielikuva mun painosta ennen raskautta on n. huhtikuulta. Siitä välistä ensimmäiseen neuvolaan kertyi n. 3 kg (en valitettavasti muista tarkkaan), joka oli varmaankin aika lailla alkuraskauden turvotusta. Ensimmäinen neuvola oli siinä elokuun lopussa ja siitä on nyt tässä viidessä kuukaudessa tullut vaan tuo 3 kg lisää painoa. Vaikka maha näyttää aika hugelta. Oon vedellyt tässä surutta herkkuja ja ruokaa aina kun on tehnyt mieli, mutta silti paino ei nouse. Tavallaan ihan kiva asia, mutta jotenkin vähän huolestuttaa, että miten se bebe pääsee kasvamaan jos maman paino pysyy samana?

Siitä päästäänkin siihen, että mun ruokahalu loistaa poissaolollaan. Mun tekee toki mieli suklaata, herkkuja ja jäätelöä, mutta että nälkä? Eipä ole näkynyt. Voisin varmaan olla syömättä koko päivän ilman ongelmia, ja joudunkin pakottamaan itseäni syömään. Kunnon terveellinen täyttävä aamupala (puuroa/leipää, jugurttia myslillä, hedelmiä ja teetä) vielä menee, koska vauva tykkää jugurtista, puurosta ja leivästä. Sitten alkaakin ongelmat. Mä en halua oikeastaan mitään muuta ku leipää (tai taikinaa esim. pizzan muodossa), kasviksia ja hedelmiä. Liha on enenevissä määrin vain ällöttävää mun mielestä. Valikoivasti tosin sekin, eilen maistui nimittäin kavereiden kanssa wingsit ihan hyvin. Muuten ruoan suhteen joutuu tekemään hirveetä effortia, että mikään muu kuin tuore paprika ja avocado kiinnostaisi. Missä on se paljon kehuttu hirveä nälkä?!

Oon alkanut huolestua kaikesta mahdollisesta sen takia, että mitään ei tee (taaskaan) mieli, ja oonkin viihtynyt äärimmäisen paljon vitamiinisivustoilla ja muualla tutkimassa, mitä kaikkea vauva tarviikaan. Ja jos tämä ei vielä riitä ajamaan ihmistä pelon partaalle, niin on ihan hyvä kruunata iltansa lukemalla tilastoja siitä, kuinka moni nainen menehtyy synnytykseen Suomessa vuosittain (ei onneksi moni). Synnytys ei vieläkään pelota, mutta nähtävästi kaikki mahdollinen muu hämmentää ja huolettaa. Esim. se, että vauvaa ei enää näe ennen syntymää. Oon ollut niin tiuhaan ultrissa, että tässähän on jo ihan ikävä. Kymmenen viikkoa tuntuu vielä loputtoman pitkältä ja samaan aikaan tosi lyhyeltä. Mihin tää 75 % raskaudesta oikeen meni? Vauvan huone on vielä hirveä kaaos (kiitos mm. meikäläisen erittäin hyvin ajoitetun mungokirppis-projektin, jonka oon levittänyt pitkin vauvan huonetta), enkä mä oo vielä saanut hankittua puoliakaan kaikesta siitä, mitä tarvii ennen vauvan syntymää. Jotenkin on myös sellainen kutina, että tuo helmikuu menee itselleen ominaisella tavalla ihan täysin ohi taas. On se kumma, miten kolme päivää lyhyempi kuukausi tuntuu usein kolme viikkoa lyhyemmältä 😀 Pesänrakennusvimma on päällä siis ihan kunnolla, vielä kun saisi ensin tuota kirppiskasaa edistettyä.

Samaan aikaan tuon pesänrakennuksen kanssa mulla on hirvee inspis leipoa ja tehdä ruokaa, mutta kun mun ei tee mieli syödä mitään! Paitsi kiivejä, kreikkalaista jugurttia ja tuoretta paprikaa. Niistä ei saa hirveesti mitään erikoista taiottua 😀 Mitä te muut ootte syöneet raskausaikana, kun ei ole tehnyt mitään mieli? Tää alkaa olla jo raivostuttavaa. Ollaan menossa tyttöjen kanssa wokille lounaaksi, ja tiedän jo nyt, että meikäläisen on pakko ottaa kasvisversio, jos haluan saada jotain syötyä. Ei siinä, pieni lihattomuus lienee ihan paikallaan, mutta tää täys mielenkiinnottomuus ruokaa kohtaan alkaa jo nyppiä! Nyt hyviä neuvoja/ruokaohjeita/inspiksiä kehiin! 

Yksi hämmennystä aiheuttava asia on kyllä sukupuoliasiat. Mitä enemmän kaikkia luen ja kuuntelen, sitä oudompaa musta alkaa olla se, että mulla ei ole mitään ”fiilistä”. Ei tyttöfiilistä, ei poikafiilistä. On vaan vauva. En ajattele kumpaakaan, jos puhun vauvasta, ja en osaa yhtään kuvitella, kumpi siellä on. Tuntuu, että kaikki muut ovat tunteneet hyvin vahvasti, että on poika tai tyttö ja sitten saaneet joko megayllätyksen tai varmistuksen mutu-fiilikselleen. Onko muilla ollut sellaista tilannetta, että vauvasta ei ole ollut mitään arvausta? Tuliko sellainen vielä jossakin välissä, vai menittekö synnärillekin täysin kysymysmerkkinä? Mun ainoa arvaus on jostain syystä varma fiilis, että vauva syntyy ajoissa tai laskettuna päivänä, muttei myöhässä. Syytän tästä arvauksesta malttamatonta toivetta, ja vähän veikkaan, että manaan tätä ajatustani sitten kun mittarissa on 41+6, eikä tyyppiä vieläkään kuulu 😀

Kommentit (26)

 1. Tanja

  Me ei esikoisen kohdalla haluttu selvittää sukupuolta, eikä mulla tullut myöskään mitään fiilistä vaikka 95% sano että poika tulee – ja tulihan se 😃 Nyt odotellaan toista saapuvaksi rv 36+1 ja oon ollut yhtä tyttöoloa koko raskauden. Johtuneeko siitä että ”poika on jo” vai mistä, mutta tiukkaa on ollut pysyä erossa ihanista mekoista ja röyhelöistä lastenvaateosastoilla 😁 Ei montaa viikkoa onneksi odotettavaa! Ultrissa ravattu puolivälin jälkeen 2vk:n välein esikoisen keskosuuden vuoksi, ja onneksi silti pysynyt hyvin pimennossa uudenkin tulokkaan sukupuoli.

  Itsellä painoa kertynyt nyt tähän mennessä 15kg, esikoisesta ehti kertyä muistaakseni 11kg syntymäviikoille 31+6 asti. Paino tippu viimeksi nopeasti pois, joten en ole nytkään yhtään huolissani painosta, vaikka tulee varmasti vielä ainakin kilolla nousemaan. Ruoka maistunut vaihtelevasti, välillä syön hevosia ja välillä närpin sitä mikä maistuu. Onneksi on tuo taapero syötettävänä niin tulee syötyä säännöllisesti samalla aina itsekin ☺

  Toivottavasti pääset ruoan makuun, syöt sitä mikä maistuu sitten kaksin käsin jos ei muuta! Itsellä monipuoliset jogurttipohjaset pirtelöt eri hedelmien ja marjojen kanssa toimittaa lounaanvirkaa lähes joka päivä, ja se uppoaa aina hyvin. Siihen on helppo lisätä hyviä rasvan lähteitä kuten just avocadoa. Pari kananmunaa lisään myös raakana messiin – prodea ja ihanan kiihkeä pirtelö! Illemmalla sitten jotain kotiruokaa, mitä milloinkin.

 2. Liisamari

  Syö mitä vain sinulla tekee mieli! Päälle raskaana oleville tarkoitettua monivitamiinia, niin hyvä tulee. Olet onnekas, kun mielesi tekee kaikkea terveellistä. 🙂 mulla tuli ekassa ultrassa ihan täysi poikafiilis raskaana ollessani ja kas kummaa tyttöhän sieltä tuli! Ei ne fiilikset kaikkea kerro. 🙂

 3. Kirsi

  Hei! Vähäinen painonnousu on ihan ok. Sullakin on paljon tohinaa elämässä, niin ei ihme jos kulutat kaiken syömäsi ja ehkä vähän enemmänkin. Pääasia, että vauva kasvaa. Itse olin nuorimmaista odottaessa raskaassa työssä ja vaikka normaalisti söin, niin koko raskausaikana kertyi vain 7 kg. Vauva painoi melkein 4 kg, joten synnytyksen jälkeen olin kevyempi kuin ennen raskautta. Syö sitä mikä maistuu, ei väkisin syömisessä ole järkeä. Ja toisaalta kuitenkin kerroit, että terveelliset välipalat maistuu, niin eiköhän sulla tule kaikki tarpeellinen syötyä.

 4. Tanja

  Kiihkeä, apua 😂 KUOHKEA

 5. L

  Oon 38. raskausviikolla ja toi ruokahaluttomuus kuulostaa niin tutulta :/ Liha yksinkertaisesti ällöttää! Normaalisti olen siis kaikkiruokainen. Mulle uppoo jugge, mielellään vielä sokeriversio, leipä, riisi, pasta, maito… Kaikki sokerinen ja hiilarit. Kiloja on sokeri/hiilaritankkauksen ansiosta tullutkin ihan reippaasti, noin 15, apua! Tohon sukupuoliasiaan, mulla oli heti alusta asti tyttöfiilis ja ultran mukaan osuin oikeaan, mutta saa nähdä ku tyyppi suostuu tulee ulos… Samoin fiilis siitä, että vauva olisi tulossa ennen laskettua aikaa, mutta ehkä oon vielä kuukaudenkin päästä raskaana.

 6. Pumpulipallero

  Minulla oli kova nalka vain raskauden alussa,jolloin olisin voinut syoda koko aika. Puolenvalin jalkeen iski juuri haluttomuus ja soi jotain vain vatsaa tayttaakseen kun nalka yllatti. Se haluttomuus jatkuu vielakin,vaikka poika 6kk vanha.
  Paino rupesi nousemaan kunnolla vasta loppuvaiheessa.
  Tsemppia odotukseen 🙂

 7. Paula

  Mulla oli about noilla viikoilla kans hirvee ruokahaluttomuus, tosin syytin siitä mun univaikeuksia. Vedin jonku viikon pelkkää mustikkakeittoa ja joskus sain jotai salaattia alas. Sit yks kaunis päivä teki mieli lounaalle intialaiseen buffaan ja siitä eteenpäin ruokahalu sit palautuki normaaliks. Mulla ei ollu 2kk aikana noussu paino ollenkaan mut sit 2 viikossa tullu 1,5kg ja neuvolassa sitä pidettiin ihan ookoona. Tosin mun paino vaihtelee sen 2kg helposti yhen päivänki aikana.

 8. Elisa

  Kuulostaa ihan omalta odotukseltani🙈😁 mitään ei oikein tehnyt mieli syödä,mutta pidin huolen siitä että kolmen tunnin välein syötin vauvalle jotain,vaikka sitä aamupala puuroa mansikoilla jos ei muu uponnut 😀 turposin 6 kiloa lihavampaan kuntoon viikolle 15 mennessä,kiitos 24/7 pahoinvoinnin mihin auttoi vain roskaruoka.. 24/7 krapula-tunne kun helpotti viikolla 20 (ja roskaruoat alkoi päinvastoin ällöttämään) ja sain taas luvan alkaa liikkumaan, oli loppuraskaus ihan mukavaa aikaa 🙂 painoa ei ollut tullut kuin 8kg synnyttämään lähtiessä, ja mietin että pakko olla kaikkien paikojen vaa’at rikki, sen verran iso olo oli kuitenkin 😀
  Sukupuolesta en myöskään kokenut sitä kuuluisaa ”kuudetta aistia” että vauva olisi selkeästi jompi kumpi mielestäni. Näin ainoastaan kaksi unta,missä kummassakin synnytin tytöt, ja se osui oikeaan 😀

 9. kiasa

  Muistathan tarkkailla että saat tarpeeksi proteiinia. Raskaanaollessa proteiinin tarve on 20g suurempi kuin normaalisti. Proteiinia pitäisikin saada noin 80g per päivä. Puutostila saattaa aiheuttaa sikiön kehityshäiriöitä.

  Itse raskaanaollessa laskin päivittäin paljon proteiinia söin sillä lihaa en syönyt. Pelkkä maitolasillinen ja juustot ja jugurtit ei noin vain riittänytkään.

  Leipää söin paljon raskaana ollessa. Erilaiset munakkaat myös upposi hyvin. Oikea ruoka hiukan heikosti maistui mutta pakotin yhden lämpimän ruoan päivään kuitenkin.

 10. primrose

  Tsemppiä Anna! Mulla oli todella pitkään tuo sama tilanne, että oikeastaan mitään ruokaa ei tehnyt mieli mutta jotain oli kuitenkin pakko syödä. Joulun aikana tuli aallonpohja ja soitin vähän lannistuneissa fiiliksissä neuvolaan ja kyselin huolestuneena vauvan vitamiininsaannista. Siellä mukava terveydenhoitaja lohdutteli, että vauva itsessään ottaa kyllä äidistä kaiken ja äidin olo on se huono eikä vauvan. Olin siinä ollut viikon verran lähinnä ruispaloilla, kaurapuurolla, mustikkakeitolla ja satsumilla, koska mitään muuta en saanut alas. Terkkari lohdutteli, että ne on jo ihan hyvin. Osa stressistä ja huolesta syömisen suhteen hälveni ja nyt parin viime viikon aikana ruoka on alkanut maistua taas. Edelleen menen aika valikoivalla linjalla (esim. lihaa ei tee mieli) mutta parannusta on ollut havaittavissa. Ymmärrän kyllä hyvin, että kun aikaisemmin on nauttinut hyvästä ruoasta ja ruoanlaitosta, yhtäkkiä tää haluttomuus syödä mitään tuntuu tosi raskaalta ja kurjalta. Kuten jo toivottelin, kovasti tsemppiä! Toivottavasti ruoka alkaa taas maistua! Ja vertaishaleja! 🙂

 11. Riikka

  Elä huoli painon putoamisesta, jos itse tiedät että syöt riittävästi niin kaikki on ok.

  Nimim. Viime raskaudessa paino putosi -10kg ja sama on suunta tälläkin kertaa.

 12. Iina

  Oon ollut aina huono syömään ja tosi hoikka. Teini-iässä laihduin kun ei vaan ollu nälkä ja energiaa tarvi enemmän. Siitä asti oon noudattanu säännöllisiä ”ruoka-aikoja” tai siis syön aina 5-6 kertaa päivässä, joista 2 on aina lämmintä ruokaa tai salaattia tms jotain isompaa kuitenkin. En toki noudata mitään tarkkoja aikoja mut kuitenkin hereillä oloaikana muutaman tunnin välein syön. Välipaloiks syön energiapitoisia juttuja esim smoothiee, pähkinöitä, kuivattuja tai tuoreita hedelmiä, jogurttia/rahkaa tai leipää jne. Leivän päällä keitettyä kananmunaa, avokadoo tms missä enemmän energiaa. Energiatiheys on aina hyvä jos ei tee mieli isoja määriä. Isommalla ruualla sit aina syön edes vähän jotain kunnon ”ruokaa” vaikka ei tekis mieli. Nyt raskaana ollessa (12. viikko vasta) ei tee mieli etenkään kanaa, eikä muutenkaan lämpiä ruokia, eikä kyllä yhtään esim suklaatakaan. Mitään erityisiä mielitekoja ei oo. Mut oon välillä korvannu lämpimän ruuan parilla leivällä (munan tai avokadon kanssa) ja maustamattomalla jogurtilla tai rahkalla. Tai vaihtoehtosesti oon tehny ison smoothien energiatiheistä raaka-aineista. Jälkkäriks pari pähkinää niin siitä saa jo tosi hyvin ravintoo tervellisesti. 🙂 Ja sit vaan yrittää tehä niitä ihan lemppareimpia ruokia mitä sillä hetkellä tekee mieli. Mulla on kyllä ollu usein nälkä nyt raskausaikana, mutta oon syöny yhtä paljon kuin ennenkin. Aiemmin vaan joutui syömään useemmin vähän väkisin. Oon ollu huolissani nouseeko mun paino tarpeeks. Ei omisteta vaakaa enkä oo nyt kuukauteen käyny vaa’alla niin vähän jännittää onko tullu vielä yhtään painoo (toivottavasti vähän). Ekassa neuvolassa paino oli täysin sama mitä se on ollu jo muutaman vuoden.

 13. Ronjajovi

  Ei kannata huolestua painonlaskusta tai sen paikallaan olosta. Mulla tippu paino 2kg kesä-heinäkuussa, kun olin just muistaakseni rv27-34 välillä. En osaa enää laskea millä viikoilla olin, mutta poika syntyi syyskuun 21pv viikoilla 40+3. 😅 Elin siis kesän pääasiassa kurkkua syömällä ja pähkinöillä, mutta myös suklaapatukoilla ja hedelmillä sekä pinaattiletuilla. Kävelin kyllä paljon, 5-10km päivittäin ja monesti tuli Puijonportaat vedettyä ylös-alas. Neuvolassa kuitenkin kaikki oli ok,kun lapsi kasvoi kokoajan hienosti ja koska painoa oli tullut alkuraskaudessa jo muutamia kiloja, niin terkkari sanoi vaan, että ei ainakaan tule ylimääräisiä kiloja.
  Me ei myöskään haluttu selvittää sukupuolta. Enkä tuntenut mitään fiilistä, että kumpi sieltä olisi tulossa. Tai jotenkin välillä mielessä pyörittelin ja ajattelin, että sieltä tulee joko poika tai vauva. En tiedä miksi en tuntenut ollenkaan saavani tyttöä.
  Poika sieltä kuitenkin tulla tupsahti, vaikka punnertaessa pihalle kätilö ilmoitti, että nyt näkyy hiuksia, niin ajattelin että tyttökö se sittenkin oli. Monella muulla sukulaisilla ja ystävillä, myös miehellä oli sellainen olo kokoajan, että tyttö meille tulee.

  Ps. Nähtiin sut pojan kanssa tänään h&mllä, oltiin samaan aikaan kassalla. Näytit todella kauniilta ja säkenöivältä ihanan masusi kanssa. Tuli melkein jopa ikävä omaa raskausaikaa ja masua.
  En kerennyt sanoa mitään, kun sinulla oli keskustelu kesken ystäväsi kanssa enkä halunnut häiritä. 🙂

 14. Sophie

  Itse olin ensin ihan varma tytöstä, mutta mieli vaihtui viikolla 16 ja rakenneultra paljastikin arvailut oikeaksi – poika siellä oli.

  Painonnousua ei kannata stressata, mulla tippui paino 8 kg raskauden alussa ja loppujen lopuksi mulla ei tullut raskauskiloja alkuperäisen painon päälle kuin 1.4kg. Paino pysyi välissä pitkään samana ja isoin painon nousu tapahtui viikon 34 jälkeisillä viikoilla. Mulla ei myöskään ollut mitään supernälkää, vauva painoi jotenkin sisuskaluja niin kasaa niin ettei ruoka maistunut eikä sitä voinut isoja annoksia syödä. Minulle sanottiin aina että kunhan söi vitamiinilisät ja muuten monipuolisesti ja terveellä järjellä niin lapsi kyllä ottaa äidistä kaiken irti. Kävin paljon ulkona ja äitini luona syömässä, itse laitettu ruoka ei oikein maistunut millään 😀 Lapseni on täysin terve, allergiaton ja hienosti kehittyvä, vaikka ruokahaluni oli huono koko raskauden ajan, vasta imettäessä söin kahden edestä 😀 elä hättäile muru, hyvä siitä vauvasta tulee <3

 15. Emilia

  Anoppini totesi, ettei hänellä ole ollut minkäänlaista aavistusta kumpaa sukupuolta on tulossa… kenenkään kolmen kohdalla. Itsellä taas on ollut ihan tyttöolo pitkin raskautta. Välillä tosin ajattelin, että se on poika ihan vaan siksi kun eihän mikään musta tuntuu -fiilis voi pitää paikkaansa tässä asiassa. Tosin totesin kyllä miehelle rakenneultraa edeltävänä iltana, että huomenna mennään kattomaan Marttaa. Tyttölupaus sieltä tuli, vaikka eihän se tietenkään mikään ihan varma ole.

 16. Herbina

  Paprika ja avokado maistui mullekim raskausaikana, varsinkin semmonen ihana punainen rouskuva paprika 😀 ja meganälkää en muista poteneeni missään muussa vaiheessa kuin ennen plussaamista parina aamuna jolloin söin kaks kertaa aamupalan päivässä.

  Lihaa ei tehnyt mieli ollenkaan koko raskausaikana vaikka muulloin tykkään sitä syödä. Pastaa ja perunaa meni kyllä alas ihan hyvin loppuraskaudessa. Kaikista suurin himo mulla oli tuoreisiin mansikoihin ja söinkin niitä aina kun löysin.

  Mulla oli niin vahva fiilis että vatsassa niin kovin kovin rauhallinen ja vähäliikkeinen tyttö syntyy reilusti yli lasketun ajan. Ennen synnytystä ei supistellut koskaan ja rv 32 mulla oli yksityisellä ultra j
  Koska halusin nähdä vauvan. Lääkäri ultrasi ja sanoi että paikat ovat kiinni ja vauva hyvin ylhäällä joten veikkaavat ettei synny ainakaan etuajassa.

  No rv 33+0 sitten alkoikin synnytys ihan puskista ja syöksysynnytyksessä tuli neljässä tunnissa maailmaan terve 2200 gramman tyttövauva.
  Eli mun olot synnytyksen ajankohdan suhteen eivät ollenkaan pitäneet paikkaansa 😀 mut sukupuolesta en osaa sanoa mitään kun halusin kuulla sen rakenneultrassa

 17. Terhi

  Toivottavasti ruokahalu palaa. Itselläni oli ensimmäisessä raskaudessa sama ongelma. Raskauden aikana ei kertynyt kuin kai kuusi kiloa ja synnärille jäi enemmän kiloja kuin oli kertynyt. Peilistä katsoi synnytyksen jälkeen ryytynyt nainen, jolla nahka roikkui luiden päällä. Osittain varmaan tämän vuoksi maito ei sitten noussut kunnolla ja jouduimme ruokkimaan vauvaa vastikkeella alusta saakka. Vauvalle tästä ei ollut haittaa, mutta henkisesti minulle imetyksen epäonnistuminen oli todella vaikea paikka. Olin myös synnytyksen jälkeen todella väsynyt ja jaksaminen muutenkin oli todella vaikeaa. Toisen kohdalla pakotin itseni syömään ja paino nousi vähän enemmän. Maitokin sitten nousi kohisten ja lopulta jatkoin imetystä 14 kk. En halua pelotella, mutta haluan kuitenkin kertoa oman kokemukseni, kun kertomasi oli kuin omilta raskausajoilta. Vinkkejä ruokahalun palautukseen ei ole. Itse pakotin itseni toisessa raskaudessa syömään ihan mitä tahansa alas sain.

 18. Heini

  Olin itse ihan varma, että tämä toinen on tyttö. Vaan kyllä se on uskottava näiden kolmen ultran jälkeen, että poika meille on tulossa. Eli metsään meni ja lujaa mun ”tyttöolo” 😀

  En osaa oikein muuta sanoa tuohon ruokahaluttomuuteen, kuin että söisin sitä mikä menee alas. Itselläni on ollut tässä raskaudessa pitkäkestoista ruokahaluttomuutta ja sen syyksi paljastui anemia.

  Tsemppiä!

 19. Annika

  Mulle tuli näin kasvissyöjänä mieleen kasviproteiinit, voisko näistä olla apua jos lihaa ei tee mieli :)? Esim. tofu, nyhtökaura, linssit, härkis, seitan jne. Vaikka juuri noita linssejä saa helposti upotettua koko ruokaan kuin ruokaan, jolloin saa ekstraprotskut ihan huomaamatta 🙂

 20. Suski

  Nää on niin yksilöllisiä juttuja ja itse uskon siihen että vauva kyllä ottaa äidistä irti tarvitsemansa, joten liikaa ei kannata huolehtia. Itse olen vasta ekan kolmanneksen lopulla ja koko ajan on kauhee nälkä! 😀 Tosin samalla on usein myös huono olo eikä mitään tee mieli syödä, niin koita siinä sitten olla 😀 Aina pitää olla jotain välipalaa mukana, jottei huono olo iskisi niin pahasti. Jännä muuten, että tämä toinen raskaus on ollut niin erilainen kuin eka. Ekassa voin tosi hyvin alusta asti ja nyt on ollut tosi huono olo ajoittain. Jotenkin sitä luuli, että kroppa toimii tälläkin kertaa samalla lailla! Tsemppiä loppuraskauteen!

 21. Mirks

  Mä oon synnyttänyt 2kk sitten ja koko raskauden aikana painoa tuli 1,5kg ja synnytyksen jälkeen oon painanu 7kg vähemmän kun ennen raskautta. Oli hyvä laihtari 😂

 22. AnnaS

  Mulla paino laski ensimmäiset n. 15 viikkoa, kun en mikään pysynyt sisällä. Pelotti jo, että saako vauva tarpeeksi ravintoa, mutta niin vaan vauva painoi 4180g syntyessään 😀 toki viimeisellä kolmanneksella paino ottikin loppukirin, tosin osittain raskausmyrkytyksen takia.

  Mulla vaivas ruokahaluttomuus koko raskauden, eniten kului smoothieta, salaatteja yms. kevyttä. Ajoin meidät melkein vararikkoon kun joka päivä piti hakea kaupasta paketti tuoreita mansikoita. 😀 Olen itse kasvissyöjä, joten raskaus tietty meni myös ilman lihaa. Parhaiten uppos linssit ja pavut, lempparina keitto johon kasviksia mitä kaapista löytyi ja linssejä tai ihan vaan linssikeitto! Myös itsetehtyjä pinaattilättyjä tuli syötyä usein (lisäsin niihin sekaan nokkosta, kunnon rauta-annos tuli siis niistä).
  Ei muuta kuin tsemppiä, tiedän niin sen turhauttavan tunteen, kun tietää että pitäis syödä, mutta mikään ei maistu. Se menee ohi viimeistään kun vauva syntyy!
  Ja hei mä myös olin varma, että vauva ei ainakaan yliajalle mene, samoin ajatteli mies vaikka kaikki muut sano et vähintää viikon menee yli.:D Ja tyttöhän syntyikin viikon etuajassa!

 23. Noonis

  Kyllä se vauva ottaa susta aika tehokkaasti kaiken tarvitsemansa, vaikkei ruokailu olisi aina ihan priimatavaraa. Taisin sulle aiemmin jo hehkuttaakin noita vege-juttuja. Mun suosikki kokkausinspiraation lähde oli Thug Kitchenin kirja, ja sen avulla sai papuja yms prodelähdettä hyvin. Ja nyt ollaan jatkettu samaa hypeä, mä kokkaan enemmän vegaaniruokaa kuin lihaa/kalaa ihan vaan koska ne niiden reseptit on niin hyviä!

 24. Mira

  Moikka!
  Katsoin tänään kivan videon, katsoppa jos kiinnostaa, raskaus tiivistettynä 4 minuuttiin :-).
  Tässä linkki.http://www.ntd.tv/2016/12/03/9-months-pregnancy-shortened-one-amazing-4-minute-clip/

  Ja tuosta ruokahalusta, kyllä se jossain vaiheessa tulee! Minulla oli sama juttu, liha ällötti, lihatiskin läheisyyskin riitti. En aikaisemmin edes tiennyt että lihatiskin lähellä haisee yhtään miltään. Syö mitä mieli tekee, joku toinen päivä tulee joku muu mieliteko. Mulla oli appelsiinit kaikissa raskauksissa ihan ykköshimokkina… Voi hyvin!

 25. Säde

  Mulla ei ole raskaudesta kyllä kokemusta, eikä tuu olemaan vielä hetkeen, mutta pakko sanoa että jos itsellä ei tee mieli syödä mitään, teen mielelläni smoothieita 🙂 niistä saa vitamiinejakin mukavasti kun heittää marjoja mukaan. Esimerkiksi banaani+luonnonjugurtti (tai soijajugurtti)+mustikat toimii aina. Jostain syystä myös munakokkeli hyvin maustettuna menee helposti alas.

 26. pire

  Yrität Syödä säännöllisesti ja terveellisesti, eiköhän se riitä 🙂 Jos liha ei uppoa niin mites kasvispainotteinen ruokavalio? Soija,nyhtökaura,härkis, mistä saisit kumminki proteiinia? Kylmät ruuat yleensäkin uppoaa paremmin silloin, kun ruokahalua ei ole,vai? Jos vauvan kasvu on ultrissa ollut hyvää ja virtaukset ym. normaalia, niin en olisi vauvasta huolissaan. Tietenkin, että sulla itsellä olisi myös varastoja synnytyksen jälkeenkin maidonnousua ym. ajatellen, mutta älä ressaa niitä liikaa! Hyvää on että syöt terveellisesti ja monipuolisesti. Yrität pitää sään.ruokailusta kiinni, niin eiköhän teille kummallekkin ravinteet riitä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.