Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

5 kk

En pysty ihan ymmärtämään, että tämä pieni nassikka oli vielä viisi kuukautta sitten pari tuntia vanha. Miten nopeesti aika onkaan mennyt ja ennen kaikkea miten paljon voikaan pieni muuttua ihan muutaman kuukauden aikana. Tosin, nyt kun katson edellisen postauksen kuvia, niin hän on muuttunut ihan hirveesti jo ihan parin viikonkin aikana! Pahoitteluni muuten hiljaiselosta täällä Mungobabyn puolella, pakkaus ja muutto söi sen verran voimavaroja, että täällä on ollut aika hiljaista siitä syystä. Ei ole oikein ollut vauva-asiaa, kun arki on ollut selviytymistä muuton keskellä aina Danten nukkuessa muuttoa hoitaen. Pikkuhiljaa aletaan olemaan voiton puolella, vaikka paljon on vielä tekemättä 🙂 Tänään pieni kuitenkin täytti viisi kuukautta ja tuli sellainen olo, että tänne baby-bloginkin puolelle voisi tehdä paluuta 🙂

Viisikuinen Dante…

… osaa melkein istua. Tuettuna tyynyjä vastaan on tällä hetkellä suosikkipaikka olla, makuulteen alkaa heti hirveä ähellys ja vatsalihakset on koetuksella, kun pieni yrittää nostaa itsensä istumaan. Tarve istua ja tarkkailla ympäristöään eri näkökulmasta on kova.

… on lähtemässä ryömimään. Pientä liikkumista on jo havaittavissa, mutta vielä sitä ei varsinaiseksi ryömimiseksi voi kutsua. 

… pyörähtää vaivatta selältä masulle ja masulta selälle ja selällään pyörii ympyrää. Ihan mahdoton hyrrä, jota ei voi hetkeksikään jättää valvomatta mihinkään.

… hymyilee paljon ja nauraa päivittäin. Lempijuttuja on masun päristely ja kutittelu tai se kun isi aivastaa. Välillä naurattaa myös jos äiti tai mummi aivastaa, mutta isin aivastus on takuuvarma naurun aihe. Isi onkin aivastellut äidin toiveesta ainakin 50 kertaa päivässä 😀

… rakastaa mansikkaa. Kaiken muun ruoan maistelun kanssa jaksaa jotenkuten luopua ruoastaan, mutta kun mansikkainen hedelmätutti viedään pois, on itku irti.

… on superkiinnostunut leluista, mutta vieläkin enemmän äidin puhelimesta. Viestin lähettäminen Dante sylissä ei ole mahdollista, ellei sen kirjoitusasu ole ihan päin honkia, kun pienet sormet haluavat osallistua tekemiseen.

… jutustelee ihan hirveesti. Suu käy koko ajan ja välillä onkin hauska kuunnella kun vastaherännyt pieni jutustelee itselleen tai pupuilleen.

… tykkää ihan hirveesti pehmoleluista! Muskarissa ollut kettu oli aivan mahdottoman ihana, ja omat puput kulkee aina mukana. Uni tulee pupua halien ja usein nukkuukin nimenomaan käsi pupun ympärillä tai pupu lujassa otteessa.

  

… alkaa ajoittain olla valikoiva ja välillä vain äiti tai isi kelpaa. On nähtävästi oppinut, että itkulla saa äidin tai isin tulemaan ja testailee hieman teoriaa mummin kanssa.

… rakastaa hedelmäsoseita. Kun näkeekin sosepussukan, alkaa hirveä innostus ja sitten sitä tavaraa pitää saada suuhun ja vähän äkkiä.

… ei kaikesta päätellen hämmentynyt tai häkeltynyt muutosta yhtään. Sama sänky, samat puput, sama meininki. Nukkunut yönsä uudessa kodissa hyvin ja ollut muutenkin oma itsensä.

… kuolaa vimmatusti. Kaikki höpisevät hampaista, mutta uskon, että ennemmin on kyse vain piiiiiitkästä hampaidentekokaudesta.

… on hujahtanut taas pituutta ja 68-kokokin alkaa käydä liian pieneksi ja kohta pitää vissiin siirtyä jo 74-kokoisiin vaatteisiin.

… on jotenkin niin ilmeikäs ja ison näköinen, etten aina itsekään meinaa uskoa, että hän on vielä vasta 5-kuinen. Missä mun vauva on?!

 

… sai höpsähtäneeltä äidiltään pieneksi lahjaksi ison pupun, koska äiti ei sitä 29-vuotiaana kehdannut ostaa itselleenkään 😀

Kommentit (15)

 1. Jonna

  Awwww <3 Hän on kyllä niin ison pojan näköinen ja tosi söpö lapsi! Terkkuja Dantelle 🙂

 2. Jennyli

  Voi luoja mä en kestä noita hiuksia!😍❤ on kyllä kaikki tukkajumalat ollu puolella ku on hiukset lapsi saanut päähänsä! Mä kun luulin et mun lapsilla on ollu pitkät ja paksut hiukset, no ne näyttää Danten rinnalla lähinnä kaljulta😂

 3. Jenni

  Voi että, kylläpäs on aivan hurmaavan suloinen pieni mies! 🙂 Aika menee liian nopeasti näiden lasten kanssa. Meillä on kohta 3,5v poika ja tuntuu että vasta synnytin hänet! 😀 Mukava kuulla että teillä menee arki hyvin ja Dante kasvaa ja kehittyy kuten kuuluukin 🙂 Hyvää syksyä teidän perheelle ja onnea uuteen kotiin!

 4. Sirpa

  Niin suloinen ihan isänsä näköinen! 😍 Meillä sama homma. 🙂 Haha, pitkä poika! Mun oma poju 1v1kk käyttää kokoa 74. 😙

  Muista pyörimisvaiheen. Meilläkin poju vaan pyöri ympäri kämppää. 😂😍

 5. Päivi

  Ihana iso poika jo! 🙂 Jotenki istumaan oppiessa vauvasta tulee yhtäkkiä muka niin iso ja isomman näkönen, ku se ei ookkaan enää vaan se makuullaan köllöttelevä vauveli.. Mistä on toi aivan ihana jättipupu?

 6. Sanni

  Meillä on molemmat pojat ollu tuommosia karvapäitä syntymästä asti😆
  Hiukset vaan kasvo ja paksuuntu ja ponnari oli kova sana jossain välissä😊
  Parivuotiaana joutu sitten leikata kun alko leijonanharjat olemaan liikaa tiellä.
  Ihana Dante😍

 7. kms

  Ihana pieni herra teillä! On nuo hiukset kyllä ihan huikeat kun vertaa meidän kohta 7kk neidin kaljupäähän. Meillä on myös kotona aikainen liikkuja, joka lähti muutaman päivän yli viiden kuukauden iässä ryömimään ja nyt jo kohta kontaa. Tukea vasten nouseminen on kans ihan tuloillaan. Muistan kuinka innoissaan olin uusista taidoista, mutta nyt jälkeen päin ajateltuna olisihan se helpompi käydä vaikka vessassa, kun tietäisi että vauva pysyy paikoillaan. Meillä kun ei enää edes esteiden rakentelu juuri auta, kun niistä mennään sujuvasti yli. Taitaa kohta teillä Danten kanssa olla sama edessä 😀 Koirat on kyllä ihan huippuja liikuttajia, niiden perään vaan on päästävä!

 8. Minna

  Aivan suloinen poika 😍
  Mulla isompi jo lukiossa ja toinen yläasteella. Ja voin sanoa, että jos tuntuu että tuossa vaiheessa aika juoksee jonnekin, niin en tiedä minne elämästä yhtäkkiä hävisi n.10 vuotta. Vastahan tuon isomman kanssa käveltiin eskariin 🤔
  Muistanko oikein äskeisen postauksen missä sanoit jotain vain synttäri- ja nimiäispäivälahjoista? 😁😁

 9. Miira

  Ihanan ilmeikäs nuori mies! Mielestäni etenkin silmistä muistuttaa sinua, Anna. 🙂

  Asiasta toiseen, saanko udella mistä tuo sohva on ostettu ja onko Kuopion aikoja vai oletteko hommanneet sen Lempäälään? Etsin uutta sohvaa ja tuo näyttäisi juuri sopivalta; pehmeä mutta jämäkkä? 🙂

 10. Hanna

  Aivan ihana tuo nalle ja poika tietysti myös <3. Pakko saada myös meille. Saanko kysyä mistä se on ostettu?

 11. jasmin

  Oon koko danten kasvun ajan ihmetellyt kuinka isolta lapselta hän näyttää! Ja kun silloin tällöin laitat nukkuvan danten kuvia, hän onkin ihan pikkuinen vielä. ❤

 12. Jennam

  Ajattele tosiaan, kuukauden tai parin päästä lapsi voi jo kontata tai jopa nousta seisomaan! Huh kun ne kehittyy nopeasti pienestä nyytistä.

 13. Tähtijoukko

  Ihana! Itsekin pian 5kk vauvan vanhempana välillä vain ihmettelen, että mihin se pieni vastasyntynyt katosi, niin nopsaan <3 mutta ihana on myös seurata upeaa kasvua ja kehitystä, uusien taitojen oppimista!

 14. Merja

  Söpöysvaroitus Lempäälän seuduille, tai missä ikinä liikuttekaan.

 15. Sara

  En kestä, miten iso poika hänestä on jo kasvanut! 😍 Mulla ei oo lähipiirissä vuosiin ollut vauvoja; hauska tajuta, kuinka iso lapsi on jo noin pienenä, kun mietin, että olin itse vain 116cm pitkä, kun menin kouluun 7-vuotiaana 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.