Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

4 x turhakkeet

Kun nyt tuossa listailin noita tarvikkeita, jotka ovat yllättäneet tarpeellisuudellaan, niin vastapainoksi teillä oli toiveena kuulla turhaksi osoittautuneita juttuja. Niitä joutui oikein miettimään, ja näitä on oikeesti tosi paha yleistää, koska meillä ”epäonnistuneet” tuotteet on monilla onnistunu tosi hyvin käytössä. Nää nyt tuli ekana mieleen.

– AVENTin yötutit, jotka näkyy yöllä. No meillä nyt ei oo toiminu mitkää muut tutit muutenkaa paitsi MAMit, mutta nää ei ainakaan meillä kyllä näy pimeässä ollenkaan 😀 Että en tiedä onko meillä maanantaikappaleet tai näkyykö nää ylipäätään kellään pimeässä. Tosin meidän bebe on myös aina sylkeny tuttinsa menemään kunnolla nukahtaessaan ja se on jäänyt helposti hänen alleen, eli vaikka nää hohkais, ei se auttais ollenkaan.

– NenäFrida. Mun imuvoima ei vaan yksinkertaisesti riitä. Muutama kerta käytetty, tuloksena se, että sekä multa että mieheltä on loppunu happi kesken. Baby-Vac on ollu siis todella laite paikallaan. Ei tosin käytetä Baby-Vaciakaan kovin usein, vaan yleensä tuo saa nenänsä auki aivastellen. Joskin välillä apua tarvitaan, ja tää Frida on ollu meillä ainakin aivan turhake silloin.

– Rintakumit. Sairaalassa söi ekana päivänä tän avulla, mutta muuten nää on jääny todella todella turhaksi. Pullo kelpaa, tissi kelpaa, rintakumi ei kelpaa 😀 Kaikki hehkuttaa aina rintakumeja, mutta meillä ei oo ollu niin mitään käyttöä ekan päivän jälkeen.

– Medelan syöttöratkaisu-tuttipullo. Siis tätä hehkuttaa tosi moni, mutta meillä tää on Tommee Tippeen lisäksi ainoa pullo, joka ei kelpaa. Tippeekin kelpaa edes välillä, tätä tuo meidän muksu vihaa todella. Toi ”nänni” on jotenkin tosi pitkä, ja tästä syöminen ei ole onnistunut ikinä meidän pojalla. En sitten tiedä miksi, mutta ei kelpaa niin ei kelpaa.

Tuossa nyt pahimmat, mitkä oon kokenut tarpeettomaksi. Meillä on myös melko vähälle käytölle jääneet puolipotkarit, koska pojalla on pitkät jalkaterät, joten ollaan enemmän käytetty sukkia ja sukkaosattomia housuja. Muuta en äkkiseltään keksinyt.

Yksi juttu jäi uupumaan tarpeellisten listalta, ja se oliki aika supertärkeä! Medelan maidonkerääjät! Nää oli alkuaikoina superahkerassa käytössä, koska pumppaamisen tai imetyksen aikana toisesta rinnasta kertyi helposti 30 milliä maitoa vaivatta maidonkerääjillä! Niitä suosittelen lämpimästi 🙂

Mutta, kertokaa te, mitä te ootte kokenu tarpeettomaks, ja mikä kannattaa unohtaa tässä lähikuukausinakin? Mitkä jutut on aiheuttanu isoimman pettymyksen? 

Kommentit (10)

 1. Momofthree

  Meil on ollut tuo NenäFrida taas tosi tarpeellinen ja käytetty, mut ollaan käytetty useimmiten tota niin et aukaistu tukkoisuutta ensin keittosuolatipoilla ja sit imetty tolla. 🙂

 2. Sirpa

  Meillä nuo tutit näkyi, mutta eipä mitkään tutit kelvanneet. Ne oli meillä turhia.

  Oon Fridasta samaa mieltä ja muista kuin MAMin pulloista tuo ei juonut.

  Rintapumput oli meille turhia, en vain saanut niillä ulos mitään. Käsin lypsäen tuli pullollinen super nopsasti täyteen. 🙂

 3. Paula

  Ainakin Tommee Tippeen vaipparoskis oli ehkä loppupelissä turha. Joo ideana kiva ja toimi kyllä pitäen hajut sisällään, mutta täyttyis salamannopeasti ja ne siihen tarkoitetut roskapussikiekot maksaa hunajaa ja saatavuuskin on täällä maalla heikkoa. Kun se täyttyi niin nopeasti, että roskia piti olla viemässä joka välissä, niin yhtä hyvin voi sitten täyttää sen normiroskisen vaipoilla ja viedä se ennenkuin alkaa haista 🙂

 4. Kaisa

  Meillä turhakkeita olivat tutit ja tuttipullot. Vain tissi kelpasi 😀 Lisäksi jalkaterälliset pyjamat, koska vauvalla oli niin lyhyet jalat, että potki itsensä ihan solmuun niiden kanssa 😀 Pinnasänky myös turha, koska nukutaan perhepedissä.

 5. May

  Meillä aloitettiin myös imetys rintakumin kanssa, mutta jo pari päivää myöhemmin se osoittautui mitä viheliäisemmäksi kapistukseksi, sillä poika sai sen kanssa syödessä ihan järkyttävät määrät ilmaa vatsaan. Huuto saattoi kestää tuntikausia. Onneksi imetin alusta asti myös ilman kumia ja hetken päästä osasin laskea 1+1. Kumin käyttö jäi siihen. Maidonkerääjät olisivat myös olleet meille turhat, ylivuotoa ei juuri ollut alussakaan. Liivinsuojien käytön lopetin kokonaan pojan ollessa alle 6 kuukautta, ja sitä ennenkin käytin kankaisia lähinnä siksi että ne olivat ihanan pehmeät nännejä vasten. Siitä huolimatta maidon pumppaaminen sujui kuitenkin ongelmitta. Hassua miten eri asiat koetaan tärkeiksi ja turhakkeiksi.

 6. M

  Mulla just rintakumi autto sen 2vk mitä imetystä kesti:) ja se maidonkerääjä! Mulla maitoo tuli kerääjään jopa 40ml, ja jos sitä ei ollu paikalla imettäessä ni kastuit vaikka oli liivinsuojat😂 rintapumppu oli mulla turhake.

 7. Tatjanal

  Maidonkerääjät on kyllä ihan huiput siihen alkuaikojen maidon tulvintaan. Ekan kuukauden ajan saatoin saada toisesta rinnasta jopa 60ml, kun vauva oli toisella rinnalla. Sen kuukauden aikana sai kerättyä hyvän varaston maitoa pakkaseen, tosin sille maidolle ei ole ollut tarvetta vielä. Pari kertaa on yritetty antaa pullosta, mutta ei vaan oikein uppoa. Tuttipullo ja tutit onkin meillä turhakkeita, ainakin vielä. Pulloja ei ostettukaan kuin yksi varalta, mutta tutteja oli useampi kun tietysti oletin tämänkin vauvan sitä syövän niinkuin esikoinen. Ei muuten syö. Aion kuitenkin jatkaa yrittämistä, en tahdo että alkaa syödä peukkua. Tiedän liian monta tapausta, jotka imee peukkua vielä viisi vuotiaana…

 8. Loviisa

  En oo koskaan kuullu kenenkään hehkuttavan rintakumeja😂 Ennemmin ne on ihan saatanasta. Mä jouduin pari viikkoa niiden avulla imettää, vihasin niitä yli kaiken😬 Ärsytti että sairaalassa ne lykättiin samantien käteen kun imetyksessä oli alkuhankaluuksia. Onneks kotona päästiin niistä eroon, koska vasta sitten maitomäärät nousi vauvan tarvitsemalle tasolle, rintakumin kanssa ei ilmeisesti maitotilaus mennyt kunnolla perille ja paino ei noussut 😣

 9. Virve

  Ei rintakumeja suositellakaan käytettäväksi kuin tarpeeseen. Meillä käytettiin muutamia viikkoja, kun vauvalla oli vaikeuksia saada minun huononmallisesta rinnanpäästä kiinni. Ajan saatossa vauva oli kehittynyt niin, että olikin valmiudet syödä suoraan rinnasta, ja yhdellä kokeiluista ilman kumia syönti yllättäen onnistuikin ja voitiin jättää kumit pois.

  https://imetys.fi/tietoa-imetyksen-avuksi/rintakumi/

 10. Marzu

  Toi Aventin tutti mikä sulla kuvassa näkyy ei ole pimeässä hohtava versio. Oikeassa hohtavassa tutissa on tuo rengasosa sellainen vaalea, ”kerman värinen”, ja se on se osa tutista, joka hohtaa pimeässä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.