Familylife by Mungo-Anna
Familylife by Mungo-Anna

10 things I love about you

Rakastan kun…

… nostan unisen vauvan kehdosta, vaunuista tai mistä tahansa ja hän menee ihan kippuralle. Kun hänet nostaa pystyasennossa ja hän on edelleen ihan unessa, jalat hakeutuvat ihan kippuralle ja koko poitsu on ihan pienenä sykkyränä. Jokaikinen kerta tuntuu, että sydän tulvahtaa vieläkin enemmän täyteen rakkautta.

… vauva nukahtaa pystyasennossa rinnalle röyhtäytyksen jälkeen ja jää nukkumaan poski rintaa vasten, huulet mutrussa suloisesti tuhisten.

… vauva katselee tarkkaavaisesti ilmeitäni ja heittää päätään taaksepäin valtaisaan hymyyn pienen kiljahduksen saattelemana.

… vauva hymyilee ja esittelee hampaattomia ikeniään. Mielestäni vauvan hampaattomat ikenet on niin hellyyttävän söpöt, että toivon salaa, ettei hampaita tule ihan heti pian jo senkin takia, että hän on vaan niin älyttömän söpö hymyillessään.

… vauva vääntää ilmeensä surkeaksi. Kun ei ole oikeasti mitään hätää, mutta vauva säikähtää jotakin ääntä tai uutta ilmettä tai jotakin vastaavaa. Kun hän värisyttää huuliaan ja näyttää ihan pienelle mielensäpahoittajalle. Se ilme on niin sydäntäsärkevän söpö, varsinkin kun se kääntyy tuohon hampaattomaan ienhymyyn heti kun äiti rauhoittelee vähän.

… vauva on hämmästynyt. Tällä hetkellä maailman erikoisin asia on se, kun kasvoille puhalletaan. Silmät kasvavat lautasen kokoiseksi ja suu menee pieneksi o:ksi.

… vauva laittaa huulet kylpyammeessa ihan mutruun ja naaaaatiskelee samalla kun hänen pitkä tukka kelluu veden mukana. Vauva rrrakastaa kylpyjä ja ilmeet ovat sen mukaisia.

… vauva intoutuu jokeltelemaan. Ikään kuin hän yrittäisi kertoa jotain, hän yrittää ihan hirveästi yrittää äännellä ja päästelee hassuja äännähdyksiä ja jokelluksia. Yleensä nauraen perään.

… vauva syö maltilla, hitaasti ja rauhallisesti ollen täysin levollinen rinnalla. Vauva syö rauhallisesti, sitten irroittaa itsensä ja makaa sylissä silmät kiinni ja aivan todella raukean näköisenä.

… vauva on lopettanut itkemisen, mutta jatkaa vielä hetken sellaista ”wää”, ”hmrphf” -valitusääntelyä. Vähän kuin pieni ihminen valittaisi sylissä, että ”miksi, miksi sinä pakotit minut pukemaan pipon?!” tai muuta vastaavaa.

On oikeestaan turhaa tehdä listaa siitä, mikä vauvassa on ihaninta, sillä tietenkin näin äitinä olen sitä mieltä, että kaikki vauvassa on aivan älyttömän ihanaa. Parasta on se, että kaikki nämä minussa aina valtavasti iloa ja hymyjä aiheuttavat hetket tapahtuvat joka päivä. Parasta on huomata, miten vauva muuttuu joka päivä ja miten hän oppii joka päivä uusia juttuja. Miten hänen persoonansa tulee enemmän ja enemmän esille.

Kommentit (12)

 1. E

  Alahuulimutru on varmaan suloisin ilme. Varsinki jos on sellanen et on vähä pahottanu mielensä jostain mut tavallaa on kuitenki hyvä mieli. Sit vaihtuu hymy alahuulu hymy alahuuli, wääääää <3

 2. M

  Tutustuin blogiisi vasta edellisen postauksen yhteydessä, mutta tämä oli niin hellyyttävä, että taidankin jäädä seurailemaan! 🙂

 3. Erika

  Jos vauvan kasvoihin puhaltaa, niin hän pidättää hengitystä (refleksi, sama toimii myös vauvauinnissa sukelluksissa), joten tätä ei vissiin suositella tehtäväksi ainakaan kovin usein.. Mut ymmyrkäiset silmät ja ympyräsuu johtuu varmaan just siitä, että vauva ”ihmettelee” miksei yhtäkkiä saa henkeä kun om refleksi salvannut hengityksen..

  • Anniina

   Tätä samaa olin tulossa kirjoittamaan. Mulla esikoinen on 2v ja tää kuopus 6kk ja vasta kuopuksen aikaan kuulin tästä mainittavan. Sama ulkona jos tuulee, niin vauva usein lakkaa hetkeksi hengittämästä ja sit haukkoo henkeään, joillakin voi olla tosi vahvana pitkään sukellusrefleksi.

 4. Sirpa

  Ihana! Olen niin samaa mieltä. 😍 Vauvojen kehitys on älyttömän nopeaa!! Meidän 11 kuiten on nyt oppinut musiikin. Kun edes hyräilen vähän, heppu nostaa toisen kätensä ilmaan ja alkaa jorata. En kestä. 😍😍😍😍😑😂 Miten joka päivä voi vaan rakastaa enemmän? Täälläkin ollaan jo ihan täynnä rakkautta ja silti taas huomenna huomaan rakastavani enemmän?? 😍😍

 5. Emma

  Voi miten söpöjä juttuja, ja niin söpön lämmöllä kirjoitettu <3

 6. V

  Ihana postaus! Oma vauva jo lähestyy taaperoikää mutta sydän sulaa yhä kun muistaa juurikin tuon mielensäpahoitusilmeen ja kippura-asennon (vähän samanlainen tuli myös kun hän venytteli sängyssä unisena) <3 Harmi että tuota alahuulimutrua ja väpätystä ei ole meillä videolla 😀

  Olen seurannut blogiasi jo korkkarikoulu ym ajoista lähtien, mutta en ole koskaan aiemmin kommentoinut blogeihin. Sinun blogisi onkin ainoa niistä ensimmäisistä, joita yhä satunnaisesti käyn lukemassa. Sama elämäntilanne on tehnyt minusta taas säännöllisemmän seuraajan 🙂 Kiitos siis mahtavista blogeista ja kaikkea hyvää teidän elämäänne!

  Ps. Ihailen aina hienoja kuviasi, joten olisi ihanaa saada joskus vinkkejä kamerasta ja asetuksista, etenkin näissä suloisissa vauvakuvissa 🙂

 7. Minnea/Minnean muruja

  <3

 8. Lily

  Joko teillä nauraa pikkuinen? Missä iässä ne yleensä oppii? 🙂 tuleeko nimiäisten kattauksesta, koristelusta, vauvan asusta tai ylipäätään juhlasta laajempaa postausta? Mukavaa vauvakesää<3

 9. Elina

  Hei! Mä en varsinaisesti kuulu tämän blogin kohderyhmään, kun olen sen verran nuorempi ja eri elämänvaiheessa, mutta Mungolifen puolelta olen toisinaan tänne poikennut. Nyt kuitenkin on pakko kommentoida, että nuo ”kävyn” näköiset pöksyt ovat aivan ihanat! Mistä olet tuollaiset löytänyt? Ajattelin, että josko ostaisin tuollaiset varastoon syksyllä syntyvälle kummilapselleni. Silloin voisi käydä niin, että ne periytyisivät sitten ehkä kenties mahdollisesti joskus omille lapsilleni, jos sellaisia päätän hankkia ja niitä suodaan…

  • Emma

   Itsellänikään ei ole lapsia, eikä hetkeen tulossakaan, mutta minunkin huomioni kiinnitti nuo käpyhousut, jotka on supersöpö! Tekisi melkein mieli ostaa ne vain ihailtavaksi 😀

 10. heidi

  Voin niin allekirjoittaa tämän! Meidän 7 viikkoinenon vaan maailman hellyttävin rinnalla kun se kurkkii sieltä välillä äitiä, kun silmät alkaa lupsua, tai tuo käpertyminen. ”Möö” äänet kun kiukuttaa..

  Hyvä tietää tuosta puhaltamisesta! Joskus mietinkin ulkona ollessa että miksi se tekee niin kun tuulee.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.