Monna
Monna

Yrittäjän elämä ja ystävyyssuhteet

Mä sanoisin, että yksi mun parhaista ratkaisuista elämässä on ollut siirtyä yrittäjäksi. Vaikka se on ollut samalla yksi haastavimmisat asioista ja tuonut mukanaan myös ajoittain taloudellisen turvattomuuden, on se silti asia jota en ihan hevillä vaihda pois.

Kirjoitin Karsiminen käynnissä -postauksessa siitä kuinka yrittäjyydessä monella alalla työ on aika yksinäistä ja välillä ainakin mä kaipaan tosi paljon työkavereita ja työyhteisöä. Toki huomaan silti viihtyväni tosi hyvin myös yksin. Tykkään tehdä töitä yksin ja keskittyä ihan 100%. Silti sellainen jonkinlainen sparraus ja ideoiden jakaminen / saaminen puuttuu.

Sen takia on ihan super tärkeetä ja hienoa löytää ympärille niitä ystäviä ja ihmisiä, jotka tukee, tsemppaa, kannustaa ja puskee eteenpäin jos yksin on välillä haastavaa. Sellaisia ihmisiä, joiden kanssa voi puida ja ratkoa ja joita saa myös itse auttaa samoissa pulmissa ja mietteissä.

Mä oon aika onnellisessa asemassa, koska mun ympärillä on paljon ihmisiä ja ystäviä, jotka on myös yrittäjiä. Ehkä sitä on vuosien varrella haalinut ympärilleen just näitä ihmisiä ihan tarkoituksella? Sellasia ystäviä, jotka yrittäjänä itsekin tietää, että on kultaakin kalliimpaa kun välillä voi yhdessä antaa ideoita toinen toisilleen, kannustaa ja tsempata asioissa, joita pähkäilee monesti yksinään.

Mun mielestä se on rikkaus, että on oikeasti tärkeitä ja rakkaita ystäviä joiden kanssa voi jakaa näitä työjuttuja. Välillä puhutaan ihan muista jutuista, mutta välillä sparrataan. Mikä sen parempaa, kun voida puhua luottamuksella hyvän ystävän kanssa myös töihin liittyvistä ajatuksista.

Mulla on pari sellaista ystävää, keiden kanssa en juurikaan puhu töistä. Mm. yhden mun rakkaimman ystävän kanssa me pidetään kerran vuodessa sellainen päivä, että tehään kaikkea ihanaa, hemmottelua, treeniä, hyvää ruokaa jne.. Sen päivän aikana ei puhuta mistään töihin liittyvistä asioista. Sekin tekee hyvää.

Tuetaan toinen toisiamme ja pusketaan eteen ja ylös! 😉

***

Iloista viikon alkua kaikille! 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *