Monna
Monna

Yksi haaveeni toteutumassa?

Kaupallinen yhteistyö: Royal Caribbean International

Hotellihuoneessa, lähdössä lanseeraukseen.

Muistaako joku teistä, kun joskus kerroin täällä blogissa sellaisesta listasta missä on asioita, joita haluaisin elämäni aikana tehdä / kokea? Yksi siinä listalla olevista asioista oli suurella risteilylaivalla Välimeren tai Karibian risteily. Nyt sellaisen toteutuminen on lähempänä kuin koskaan!

Sain muutama viikko sitten kutsun Lontooseen, Royal Caribbean Cruisesin uusimman (ja maailman isoimman) risteilylaivan  Symphony of the Seas:n lanseeraukseen. Pohjoismaista tähän tilaisuuteen kutsun sai vain viisi vaikuttajaa. Suomesta minä, ruotsista kaksi ja tanskasta kaksi.

Kun sain tämän kutsun, tiesin heti vastaavani kyllä. Oli vaan järjesteltävä vähän asioita. Kysyessäni Tuukalta, hän sanoi heti kyllä. ”Tottakai lähdet!”

Siispä torstaina aamusta suuntasin lumipyryn keskellä taxin kyydissä kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Lontoossa olin perillä aamupäivällä, hotellille tavarat vietyäni tallustelin muutaman tunnin ympäri kaupunkia ihastellen ja ihmetellen ihmispaljoutta. Lontoossa oon käynyt muutamia kertoja, mutta aina tää on yhtä ihmeellinen paikka.

Astelin torstaina illansuussa innostuneen jännittyneissä fiiliksissä Lontoossa sijaitsevaan Victoria Hall:iin, jossa lanseeraustilaisuus käytiin. En oikein tiennyt mitä odottaa. Tiesin vain sen, mitä kaikkea tuleva laiva tulee sisällään pitämään.

Pääsimme tutustumaan viiden hengen ryhmissä siihen maailmaan, mitä kaikkea Symphony of the seas -laivalta löytyy. Oli hauska kokemus!! Ei mikään tavallinen pr-tilaisuus! 🙂

Laivalla tulee olemaan siis mm. surffisimulaattori, jäähalli, koriskenttä, golf-simulaattori, useita erilaisia ravintoloita, vesiliukumäkiä. Laivan teatterissa esitetään Hair Spray -musikaalia ja jäähallissa pyörii iltaisin huikea jääshow. Laivalta löytyy Central Park ja ainakin tuon lanseeraustilaisuuden perusteella mun (ja kaikkien lasten) suosikkipaikka Sugar Beach! 😉

Sugar Beach

Tää uusin laiva tulee olemaan nimenomaan perheille suunnattu! Toki mukaan mahtuu myös pariskuntia ilman lapsia tai sinkkuja! 😉 Mutta tällä laivalla on ihan älyttömän paljon tekemistä lapsille. Siellä on myös mm. teinidisko, johon yli 16-vuotiailta on pääsy kielletty! 😀

Siellä järjestetään paljon ohjelmaa lapsille, joko niin, että vanhemmat on mukana tai niin, että vanhemmat saa omaa aikaa kuntosalille tai vaikka altaalla makoiluun. Laitan tähän pari esimerkkiä lapsille ja teineille suunnatusta ohjelmasta:

 • Teinidisko, johon tosiaan aikuisilta (tai siis vanhemmilta) pääsy kielletty. Diskossa myös oma ”baari”.
 • Ikäryhmittäin erilaisia seikkailuja, pelejä, aktiviteetteja. 3-5 vuotiaille, 6-8 vuotiaille, 9-11 vuotiaille, 12-17 vuotiaille
 • Vauvoille ja taaperoille myös erilaisia juttuja! 6kk-ikäisestä 2-vuotiaiseen
 • Vauvoille, taaperoille, lapsille ja teineille kaikille järjestetään myös ohjelmaa, joihin ei vanhempien ole pakko osallistua mukaan

Toisin kuin mä joskus olin ajatellu, ei tällaisella risteilyllä tarvi iltaisin klo 18 pukeutua juhlapukuun ja mennä illallisella kapteenin kanssa, vaan laivalta löytyy yli kymmenen erilaista ravintolaa. Tietysti myös siihen ns. ”hienompaan” ravintolaan kapteenin kanssa on mahdollisuus mennä. Mulle kuulostaa ihanan helpolta se vaihtoehto, että voi mennä vaikka italialaiseen syömään pastaa taaperon kanssa ja toisena päivänä laivan buffettiin jne.

Keväästä syksyyn 2018 Symphony of the Seas risteilee Barcelonasta Välimeren suosikkikohteisiin. Syksyllä laiva suuntaa Karibialle. Me ollaan mietitty Tuukan kanssa, että tää Välimeren risteily olis meitä varten! Se on nyt meillä kovassa harkinnassa ja toivotaan, että kaikki asiat hoituu niin ettei risteilylle olisi esteitä! 🙂 Karibian risteilyllekin olis mahtava joskus päästä, mutta nyt ainakin tuntuu helpommalta lentää vain muutama tunti Barcelonaan pienen energiapakkauksen kanssa, kuin Miamiin 11 tuntia vaihdon kanssa.

Syksyllä oltiin ekaa kertaa Tuukan kanssa sellaisessa ”all inclusive” -hotellissa Fuerteventurassa. Matka oli aivan ihana ja sen helppous tuli meille merkittäväksi asiaksi nyt, kun on pieni tyttö mukana reissuissa. Tällainen risteily on vähän kuin all inclusive -matka etelän rannalle, mutta samalla siinä näkee vähintään viisi eri kohdetta! Niin ja ei oo vain yhtä hotellin ravintolaa, vaan tosiaan monia mistä valita. Risteilyn hintaan kuuluu kaikki NÄMÄ ASIAT.

Kyllä homma on nyt niin, että me tehdään asioita nyt niin, että tulevana syksynä päästäisiin kokemaan Royal Caribbeanin Symphony of the Seas!! Ja tuhat sydäntä tähän!!! <3 <3 <3

***

Kommentit (10)

 1. J

  Mullakin risteily haaveissa!! Olen kiinnittänyt huomiota, että blogisi uudet postaukset eivät päivity enää blogloviniin…?

  • Monna

   Hei, kiitos kun muistutit tästä! Muutama muukin on sanonut tästä. Koitan katsoa saanko asialle tehtyä jotain! 🙂

 2. Annu

  Kiitos idesta, risteily olisi kyllä ihana toteuttaa joskus. Kokeilin hakea tuon sivuston kautta Välimeren risteilyjä 2 aikuiselle ja 3 lapselle, mutta valikko ei antanut valita kolmea lasta. Osatko sanoa mistä tämä johtuu?

  • Monna

   Tuolta webistä ei kuulemma voi perhehyttejä teknisistä syistä vielä varata (maksimissaan 4 hengen hyttejä sitä kautta). Eli saatte hinnat ja varauksenkin tehtyä ottamalla yhteyttä varausosastoon 020 386 386 (englanninkielinen palvelu). 😊😊

 3. Ruusunn

  Pakko kehua Välimeren risteilyä! Vietimme toissavuonna häämatkan risteillen Espanjan ja Italian rannikkoa alkaen juuri Barcelonasta. Risteilyaluksemme /-varustamo oli Costa Cruises, jota voin suositella lämmöllä niin henkilökunnan ystävällisyyden kuin upean laivan osalta! En epäile hetkeäkään etteikö Royal Caribbean lunastaisi odotuksianne.

  Olimme ensin yhden yön Barcelonassa hotellissa ja seuraavana päivänä kurvasimme taksilla satama-alueelle, jossa suurimmat varustamot laivoineen olivat – ne olivat upeita! Samatassa chekkasimme itsemme laivaan ja jätimme matkatavarat liukuhihnalle, josta ne ohjautuvat suoraan hyttiimme ennnen matkan alkua – ihanan helppoa ja vaivatonta 🙂

  Haaveilemme uudesta risteilymatkasta puolisoni kanssa ja vaikka matkustimme viimeksi kaksin, teki lapsi- ja perheystävällisyys vaikutuksen meihin. Risteilyt ovat ihana tapa nähdä useampi kohde ilman kimpsujen ja kampsujen siirtelyä ja chekkauksia hotelleihin – tavarat kerran laivaan ja palvelu pelaa koko reissun!

  Ihanaa reissua teille!!

 4. Luna

  Näytätpä ihanalta noissa kuvissa! <3

 5. Rahkamuija

  Tultiin juuri pari viikkoa sitten Karibian risteilyltä, jolla seilattiin Harmony of the Seasilla, Symphonyn kaksoisveljellä. Se on upeinta ikinä, suosittelen! Vaikka laiva oli viimeistä hyttiä myöden loppuunmyyty ja paatilla 6000 matkustajaa, ei ruuhkia ollut ja oli tilaa syödä, treenata ja nauttia lomasta.
  Itse asiassa Finnair lentää 3(?) kertaa viikossa suoraan Miamiin Helsingistä, niin ei tarvitse hosua vaihtoja missään.
  Välimeren risteilyllä satamapysähdyksiä on yleensä enemmän ja Karibialla viikon risteilyyn mahtuu yleensä 2-3 meripäivää ja kolme tai neljä satamapäivää, mutta hyvin niillä meripäivilläkin aika kuluu. Hyvä kun ehtii tehdä kaiken mitä haluaisi!

  Jos joku haluaa lukaista matkakertomusta risteilyltä, löytyy täältä:
  http://rahkamuija.blogspot.fi/2018/01/mukavaa-elamaa-karibian-risteilylla.html?m=1

  http://rahkamuija.blogspot.fi/2018/01/kuumetta-karibialla-ja-alligaattoreita.html?m=1

 6. Laura

  Oi tällainen Välimeren risteily ollut jo pitkään haaveena. Onneksi tämä haave toteutuu toukokuun lopussa, kun lähdemme mieheni kanssa meidän häämatkalle Välimeren risteilylle Costa Diademalla.

  Tämä reissu tulee olemaan varmasti aivan mieletön. Viikon aikana näkee niin monta kaupunkia ja maata. 😊 ❤

  Toivottavasti tekin pääsette nauttimaan risteilystä koko perheen voimin. 😊🛳️

 7. Annu

  Tutki tarkkaan kuljetukset satamista kaupunkien keskustaan. Ovat usein maksullisia ja satamat todella kaukana kaupunkien ydinalueesta. Meiltä jäi tamä hiukan huomiotta ja harmitti, kun tajuttiin.

 8. Hanna

  Suosittelen risteilyjä sekä lasten kanssa matkustaville että ilmankin! Olen ollut Karibian risteilyllä Allure of the Seas -laivalla ja loppuvuodesta menemme Harmony of the Seas -laivalle Karibian risteilylle vuoden ikäisen lapsemme kanssa. Lennämme Finnairin suorilla lennoilla Miamiin. Katsoimme, että Karibian risteily lentoineen yms. tulee edullisemmaksi kuin Välimeren risteily Symphony of the Seas -laivalla (”uuden laivan lisä”). Risteilyt on ihania ja mielestäni niissä on hyvä hinta-laatusuhde, vaikka ovatkin arvokkaita. Ne on mielestäni myös helppoja pienten lasten kanssa matkustaessa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *