Monna
Monna

Vinkkejä karavaanireissuun!

Kotona ollaan ja karavaanireissu on tältä kesää koettu. Matkailuauto palautettu BestCaravanille ja oma auto alla taas. Mitkä fiilikset jäi? Mitä vinkkejä muille karavaanireissuun lähtijöille?

Kuvitelma mielessä siitä, miten kurvataan iloisin mielin paikasta A paikkaan B, koirien nukkuessa rauhassa, Ruotsin upeiden maisemien vilistessä auton ikkunoista, Emman istuessa tyytyväisenä turvaistuimessaan jne.. kävikö se toteen? 😀

No ei käynyt! Suunnitelmat matkan aikana muuttui pariinkin otteeseen, mutta hyvillä fiiliksillä. Me oltiin jo reissuun lähtiessä päätetty, että annetaan matkan viedä meitä mukanaan ja jos tekee mieli tehdä muutoksia, sitten tehdään. Mutta sanotaanpa vaikka nyt niin, että ehkä seuraava kerta karavaanireissussa toteutetaan sitten kun Emma on vähän vanhempi.

Mutta siis joka tapauksessa, me nautittiin tosi paljon tästä kokemuksesta. Mä tykkään tosi paljon leirintäalueiden tunnelmasta, samoin Tuukka. Laitan tähän muutaman ”vinkin”, jotka me itse koettiin hyväksi tän reissun aikana.

 1. Varaudu muutoksiin – ota ne leppoisasti vastaan. Jos jokin leirintäalue tuntuu ihanalta, jää sinne pidemmäksi aikaa kun olitte alunperin suunnitelleet. Jos jokin reittivalinta ei tunnukaan hyvältä matkan edetessä, muuta sitä ja keksi yhtä hyvä vaihtoehto kuin alkuperäinenkin oli. 🙂
 2. Aja vain lyhyitä pätkiä, jos mukana on pieni lapsi. Me huomattiin jo ekan etapin (Hyvinkää – Turku) aikana, että pitkiä matkoja ei voida kerralla matkustaa. Emma ei jaksanut istua tuntitolkulla turvaistuimessa, vaikka Youtube ja Yle Areenan piirretyt olikin apuna. 😉 Me päädyttiin siihen, että n.300km on ihan maksimimatka yhdellä kertaa.
 3. Pidä ajopäivien välissä lepopäiviä. Ajopäivien jälkeen oli ihana olla leirintäalueella, nauttia vaan siellä luonnosta, leikkipaikan keinuista, tehdä ruokaa asuntoautossa ja ottaa rennosti. Me ainakin tarvittiin ajopäivien välissä aina kaksi tai kolme päivää olemista.
 4. Pidä asuntoauto (tai vaunu) siistinä. Kun on pienet tilat, oli ihan ehdoton juttu, että kaikille tavaroille oli oma paikkansa ja roskat korjattiin heti pois.

Mun mielestä karavaanielämä on edelleen ihanaa ja leppoisaa. Tosi aitoa meininkiä ja ihana tapa nähdä uusia kaupunkeja ja paikkoja. Mä ehdottomasti haluan vielä lähteä jollekin karavaanireissulle! Oisko sitten matkailuvaunu seuraava kulkupeli? Mene ja tiedä! 🙂

Lue myös mun aiemmat karavaanipostaukset reissun päältä: Karavaanarit! ja Matka jatkuu! 

Iloista viikon starttia! 🙂

***

Kommentit (4)

 1. Terhi

  En kestä, toi Geren kuva on niin ihana! =D

  • Monna

   Haha! Joo, se on ihan bossina siinä! 😀

 2. Lukija

  Tää on nyt toinen kesä, kun meidän perhe karavaanailee. Viime kesänä meitä oli 2+2 ja kierreltiin Norjassa + kotimaassa. Tänä kesänä meitä on yksi enemmän joten keskitytään tekemään vaan lyhyitä reissuja. Mutta tosiaan tuli opittua, ettei liian kireää aikataulua kannata lasten kanssa pitää! Jos viipyy paikassa vain yhden yön, niin ei ehdi kyllä muuta kuin purkaa ja pakata taas autoa. Sama homma ton siisteyden kanssa. En halunnut edes pakata vaatteita mihinkään laukkuihin, vaan kotipihassa pakkasin tavarat suoraan autoon kaappeihin ..hammasharjat vessaan jne. Sillä välttyy ylenpalttiselta sotkulta.

  • Monna

   Joo, siis just näin. Ei liian kireää aikataulua! 🙂
   Ja vitsi miten hyvä idea toi, että pakkaa jo kotipihassa kamppeet oikeisiin kaappeihin jne.. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *