Monna
Monna

Vilinää ja melskettä!

Meillä sitä riittää. Emmalla suu käy koko ajan, Tuukalla suu käy koko ajan. Koirat hilluu ja telkkarikin on usein päällä. Kun iltaisin Emman nukkumaanmenon jälkeen Tuukka kysyy haluunko katsoa jotain ohjelmaa telkkarista, vastaan lähes aina kieltävästi. Se on hetki, kun mä haluan istua edes 10min hiljaa.

Oon miettinyt, että ensi keväänä kun Emma menee päiväkotiin, on se samalla haikeaa ja ihanaa. Haikeaa siitä tekee tietysti se, että Emma on jo niin iso tyttö ja onkin yhtäkkiä suurimman osan arkipäivistä jossain muualla kun kotona ja mulla tulee kamala ikävä sitä. Mutta ihanaa siitä tekee se, että mä saan työrauhan ja samoin Tuukka. Sekä se, että Emma pääsee ikäistensä ja muiden lasten kanssa purkamaan loputonta energiaansa.

Me ollaan käyty silloin tällöin mun hyvän ystävän Lauran ja hänen poikansa kanssa HopLopissa purkamassa energiaa, oppimassa motorisia taitoja ja saamassa ikäistä seuraa toisistaan. Muitakin tän tyylisiä paikkoja olis hyvä olla. Pari kertaa oon käynyt Muumi-kahviloissa mun ystävien ja heidän Emman ikäisten lastensa kanssa leikkimässä.

On ihana huomata, miten kovasti Emma tykkää olla muiden lasten kanssa. Ja kuinka riemusta kiljuen hän mennä pöheltää, kun on vähän enemmän lääniä askeltaa kuin kotona.

Kotona meillä tosiaan on kuitenkin kova meno koko ajan, on sitä sitten käyty HopLopissa tai ei. Emma kävelee ees taas ympäri kotia ja mekastaa mennessään. Kantelee tavaroita ympäriinsä ja järjestelee. Koko ajan suu käy ja pälätystä tulee. Ei vielä kylläkään mitään ymmärrettävää. 😉 Paitsi äiti tai äitä tai jotain siltä väliltä.

Emma ja Emil <3 Ehkä söpöin kuva ikinä!

No kyllä ne kerrat, kun on HopLop:ssa leikkitreffit hilluttu, on Emma aika väsynyttä tyttöä. Jopa vähän yliväsynyt. Joten sitä energian purkamista ja toisten lasten seuraa odotellen, sitten kun päiväkoti alkaa. Vaikka äiti (ja iskäkin) tulee varmasti alkuun ainakin kärsimään pienestä eroahdistuksesta. 😉

Mitä kokemuksia teillä on päiväkodeista? 🙂

Kommentit (5)

 1. Jonna128

  Me käydään päivittäin puistossa purkamassa energiaa. Saa samalla raitista ilmaa ja motoriset taidot kehittyy myös ja usein siellä on muitakin lapsia.

 2. Mertsie

  Mun tytär aloitti 11kk perhepäivähoidon. Aivan ihana hoitaja, kolme muuta lasta meidän tytön lisäksi. Pieni paikka siis. Tänäänkin kun hänet sinne vein, niin saman tien hän paineli leikkihuoneeseen. Kertaakaan ei ole jäänyt itkemään perään.
  Voihan se olla, että se itkukin sieltä vielä joskus tulee.
  Mun kokemus siis hoitopaikasta on pelkästään positiivinen. Hän jää sinne hyvällä mielellä ja tulee kotiin hyvän tuulisena. Päivällä on ohjelmaa ja tekemistä ja selkeä rytmi. Ja niitä oman ikäisiä kavereita.

 3. LK

  Vinkkinä että Kaupunginmuseossa on mahtava Lasten Kaupunki, joka on ilmainen ja auki joka päivä. Siellä on paljon kiinnostavaa tekemistä tuon ikäisille. Tietenkin myös puistot (ja huonolla säällä puistojen sisätilat), saa raitista ilmaa ja seuraakin löytyy!

 4. Suski

  Mun tytär meni päiväkotiin jo 9kk:n ikäisenä, eli heti, kun äitiysloma loppui. Se oli mulle kyllä kauhea paikka kun niin pieni tyttö piti viedä ryhmään, jossa oli 11 muutakin lasta ja kolme hoitajaa. Tyttö on kuitenkin viihtynyt päiväkodissa hyvin. Vain ihan muutaman kerran on aamulla itku tullut, jos on muutenkin ollut vähän huono aamu. Hoitajat ovat oikein ihania ja tyttöni selvästi pitää heistä. Välillä on itku tullut myös kotiin lähtiessä, kun leikit ovat jääneet kesken. Ainoa negatiivinen vaikutus, joka päiväkodilla on meidän perheessä ollut, on jatkuva sairastaminen, mutta lääkärin mukaan se onkin kuitenkin ihan hyvä jo pienenä kerätä kunnolla vastustuskykyä 😅 Tyttöni on nyt vuoden vanha ja vien hänet hyvillä mielin päiväkotiin, missä hänellä on ikäistään seuraa ja missä hän oppii päivittäin hyödyllisiä uusia taitoja jo ihan pelkästään muita lapsia seuraamalla 😊

 5. Maisu

  Meillä poika meni kunnalliseen päiväkotiin 1v 2kk ikäisenä ja hyvin on mennyt. Hoitajat on ihania, tunnelma on lähes aina rauhallinen kun viedään tai haetaan poikaa. Aloitus meni hyvin silloin aikanaan, ainut mitä piti harjoitella enemmän oli nukahtaminen päiväunille hoidossa. Tätä nykyä päiväunetkin menee rutiinilla jo. Tytär aiotaan laittaa myös ensi syksynä hoitoon 1v 2kk täytettyään, sen ikäinen pysyy hyvin menossa mukana. Ja eroahdistusta tulee 🙂 Tsemppiä sen kanssa, helpottaa sitten ajan kanssa

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *