Monna
Monna

Viikkopäivityksen aika!

No niin! Nyt on kuukausi siitä, kun julkaisin teille kuvat ”tästä lähdetään liikkeelle”. 🙂 Viime viikolla kerroin, että pari ekaa viikkoa menee aina kuin laulellen, mutta sen jälkeen monesti se motivaation häntä laskee. Mulla ei tosiaan mitenkään suuresti oo häntä laskenut, mutta kyllä nyt tän neljännen viikon kuluessa huomasin ettei oo ihan se sama palo mikä ihan parilla ekalla viikolla.

Mun on esimerkiksi tehnyt paljon enemmän mieli herkkuja. En oo niitä ostanut (kuin viikonloppuna), mutta se houkutus on ollut nyt suurempi. En tiedä mistä johtuu. Ehkä siitä, että on ollut muutamia huonommin nukuttuja öitä ja väsymys heijastuu mulla aina syömisiin. Väsyneenä tulee tosi paljon herkemmin se fiilis, että nyt mä kyllä heitän pitkäkseni sohvalle ja syön oikein hyvällä omalla tunnolla ison pussin karkkia. Mulla on ollut nyt pari päivää jotenkin ihan veto veks ja se on tehnyt tätä herkkuhimoa.

Treenejä oon tehnyt tän viikon aikana mm. Lauran kanssa koko kropan treenin meiän läheisellä lammella ja itse asiassa myös Lauran kanssa käytiin tutustumassa meiän uuteen kotisaliin tiistaina. Meiän kotoa on tohon Elixian salille 6km ja Lauran kotoa vielä lyhyempi matka. Käytiin tosiaan siellä eilen ekaa kertaa Lauran kanssa tekemässä treeni ja oli kyllä muuten ihana sali! Iso, hyvät laitteet, paljon tilaa myös kehonpainotreeniin, trx-setit ja kaikki! Tuli niin hyvä fiilis kyllä ton salitreenin jälkeen! Ja ollaan ihan into piukeena molemmat Lauran kanssa, kun nyt löytyi uus kotisali.

Mä mietin tän viikon aikana myös, että pitäisköhän se vaaka kuitenki kaivaa jostain laatikoiden pohjalta esiin?! Mä muistan, että silloin aikanaan kun tein elämäntapamuutoksen, vaaka oli mun kaveri kerran viikossa. Kävin säännöllisesti vaa’alla, mutta en tuijottanut pelkästään kiloja. Mä muistan kuitenkin, että se viikottainen vaakakäynti jollain tapaa motivoi. Oli aina jännittävä astua vaa’alle viikon välein, näyttääkö kilot samaa tai onko jotain tipahtanut pois? Ehkä eniten mua siinä aina kuitenkin kiinnosti se, että paino ei hirveästi kuitenkaan olis noussut. Varsinkin silloin, kun mulla oli kuitenkin tarkoituksena pudottaa painoa.

Noh.. tästä ajatuksesta sitten otin uuden inspiksen ja kaivoin sen puntarin esiin! Hahaa! Mä otan nyt kerran viikossa aamupainon ja kirjaan ylös. Meinaan huomenna ottaa ekan painon ja sitten siitä jatkaa viikottain. Tuo eka punnitus aina jotenkin jännittää, vaikka se kilomäärä ei kerrokaan kaikkea. Toki se silti kertoo jotakin, varsinkin kun vertaa omaan aiempaan painoon ja tietää miten on tässä nyt viimeiset puoli vuotta treenannut ja syönyt.

Nyt täytyy siis myöntää, että tää neljäs viikko ei oo ollut kaikkein parhain ja innostavin. Mutta silti mennään täysillä eteenpäin! 🙂 Ei mulla motivaatio oo loppunut tai lähelläkään sitä, mutta nyt vaan jostain syystä tää kulunut viikko on ollut heikompi. Se on mun mielestä tärkeä asia muistaa erilaisissa elämäntapamuutoksissa, että niitä huonoja päiviä ja huonoja viikkoja tulee. Tai ainakin huonompia. Jos niihin ei ”valmistaudu” ajatuksen tasolla ollenkaan, ne iskee aika kovaa ja yllättäen. Niiden edessä voi käydä se huonoin vaihtoehto; luovuttaminen.

Elämäntapamuutokset on aina pitkäkestoisia, ei parin viikon dieettejä. Sen takia on luonnollista, että matkan aikana motivaatio laskee ja nousee. Niistä laskuista ei kannata menettää toivoa, vaan ottaa ne rennosti vastaan. 🙂 Seuraava viikko on taas parempi ja huomenna on enemmän energiaa. Ehkä huomenna ei väsytä niin paljoa, eikä niitä herkkujakaan tee niin paljon mieli.

***

Kommentit (4)

 1. Nelli

  Zemppiä sinulle aurinkoinen, sydämellinen ja valovoimainen nainen! Olet kaunis sisältä ja ulkoa. 🙂

  • Monna

   Voi kiitos!! ❤

 2. Johanna

  Mä huomaan herkkuhimojen kulkevan käsi kädessä myös kuukautiskierron mukaan. Sitten, kun NE päivät alkaa lähestymään, niin suklaata ja kaikkea muuta hyvää alkaa tehdä mieli. Ja tuntuu, ettei siitä mieliteosta pääse mitenkään yli eikä ympäri! Tässä kohtaa kyllä aika usein sorrun ostamaan suklaapatukan, edes jonkun pienen.

  Noh, mulla ei ole tämä ”projekti” nyt hirveesti edennyt, kun olen ollut viimeiset pari viikkoa lomalla 😀
  En tiiä miten se onkin niin vaikeeta lomalla olla herkuttelematta. Olen mä kyllä käynyt myös treenaamassa ja tehnyt kävelylenkkejä, joten aivan sohvaperunaksi en ole ryhtynyt.

  Tuntuu vaan, että arjessa ne ruokarytmit pysyy paremmin hanskassa ja tulee tehtyä parempia valintoja. Tosin herkkujenkin suhteen olen nyt yrittänyt tehdä parempia valintoja, ettei ne olis ihan sitä sokerihöttöä vaan.

  Postausvinkki! Itsellä arjessa treenaaminen sujuu hyvin ja ne tulee tehtyä, mutta kehonhuolto jää tekemättä. En muka löydä siihen aikaa. Kuinka usein sä teet kehonhuoltoa ja millä tavalla? 🙂

  • Monna

   Joo, mulla kyllä kans kulkee käsi kädessä kuukautiskierron kanssa!
   Arjessa ne ruokarytmit ja kaikki muukin pysyy paremmin hanskassa, kuin lomalla! 😉

   Yritän tehdä kehonhuoltoa kerran viikossa. Mutta joskus se meinaa unohtua. Voisin tehdä jonkun postauksen asiasta. ❤

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *