Monna
Monna

Vaunuvertailu: Mutsy vs. Britax!

Nyt olen käyttänyt kohta 10 kuukautta yksiä vaunuja ja 6 kuukautta toisia vaunuja. Molemmat vaunut ovat olleet ihan huippuhankintoja! Kerron omia kokemuksiani nyt näistä teille ja ehkä joku siellä saa hyviä vinkkejä omiin vaunuhankintoihin! Ne kun ei ilmaisia ole, kannattaa tehdä tutkimustyötä ennen hankintaa niin netissä kuin sitten ihan lastentarvikeliikkeissä.

Minä olen hankkinut molemmat vaunut BabyStylestä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sieltä sain todella hyviä neuvoja vaunujen hankkimiseen. Meille tehtiin ihan käyttökartoitusta, jonka perusteella vaunuja suositeltiin. Tämä ei ole mikään ”special-palvelu” juuri minulle, vaan ymmärsin tällaista kartoistusta siellä tehtävän kaikille vaunujen hankkijoille. Mielestäni tärkeää oli, että oikeasti oltiin kiinnostuneita siitä minkälaisessa maastossa tulemme vaunuilla kulkemaan, kuljemmeko autolla, minkä kokoinen hissi talossa on jne. jne. Eli ei myyty vain kalliimpia vaunuja koko myymälästä, vaan ihan oikeasti kartoitettiin tuleva käyttötarve.

Vaunuvertailu Britax GoBig / Mutsy Nexo

Britax GoBig

Nämä vaunut on olleet aivan ykköset! Ensimmäiset 5-6 kuukautta käytössä oli vain vaunukoppa. Se oli tukeva ja jotenkin turvallisen tuntuinen pienokaisellemme. Tykkäsin ihan älyttömän paljon myös siitä, että koppa tuli rattaissa suhteellisen ylös. En olisi halunnut vaunuja, jossa koppa olisi ollut alempana ja vauvaa nostaessa olisi tullut helposti huono asento selälle. Kaksi ensimmäistä kuukautta nukutimme Emmaa myös vaunuissa sisällä monesti, kun hän rauhottui aina vaunujen liikkeeseen. Joten olohuoneessamme tuli rullattua joskus öisinkin vaunujen kanssa. 😉

Keväällä saimme neuvolasta luvan alkaa kokeilemaan myös istuinosaa silloin tällöin. Emma tykkäsi heti kovasti, koska näki ympärilleen. Pienempänä pidimme istuinosaa Emman kasvot meihin päin, mutta nykyään hän viihtyy vain kasvot menosuuntaan. 😉 Tämä kääntömahdollisuus on kuitenkin ollut äärimmäisen hieno ja käytännöllinen juttu vaunuissa. Istuinosa on tilava, siinä on valjaat ja se on sen verran iso, että Emma kulkee näissä rattaissa vielä kauan.

Yksi ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia rattaissa on ollut tilava tavarakori! Kaksi ruokakassia menee kyytiin helposti, myös vaippapaketti hyvällä pakkaustyylillä! 🙂 Säädettävä työntöaisan korkeus on ollut myös hyvä seikka. Ja tietysti se, että adaptereilla tähän runkoon saimme liitettyä meidän Britaxen BabySafe -turvakaukalon.

Renkaat on olleet näissä rattaissa ihan ykkösluokkaa! Niin kestävät ja jämerät, että pahimmassakin loskassa pääsi talvella eteenpäin. Renkaiden ja koko paketin perusteella näitä suosittelen ehdottomasti sellaiseen perheeseen, jossa kuljetaan muutakin maastoa kuin paljasta asfalttia tai kauppakeskuksen kiiltäviä kivilattioita. 😉

***

Mutsy Nexo – matkarattaat

Toiset vaunut tilasimme tosiaan myös BabyStylestä, halusimme hankkia matkarattaat alunperin meidän kevään ulkomaanreissua varten. Mutta kävikin niin, että Mutsyt lähti käyttöön heti jo ennen matkaa. Mutsyt ovat olleet super simppelit ja ihanan ketterät kaupunkirattaat. Oikeastaan aina, jos kuljemme keskustaan, on vaunuina Mutsyt.

Tykkään näistä rattaista niiden ulkonäön ja ketteryyden vuoksi. Nämä Mutsyt ovat todella kauniit rattaat mielestäni, vaalea harmaa ja nahkasomisteet kruununa. Vaunut ovat tosiaan olleet ihanan kevyet verrattuna Britaxiin. Ketterät, mutta ei kuitenkaan millään tapaa heiveröiset sateenvarjorattaat.

Vaunujen pieneen tilaan taittuminen on myös tietysti ollut plussaa, koska monesti reissussa nämä ovat olleet muiden tavaroiden ohessa auton takakontissa.

***

En osaa sanoa kummat rattaat olisivat olleet paremmat, sillä molemmat ovat olleet ihan huippuja! Käyttötarkoitus on tietysti vähän erilainen, koska Mutsyt ovat kevyet matkarattaat ja Britaxilla taas jyrätään vaikka läpi harmaan kiven! 😉 Mutsyjen renkaat eivät ole ehkä parhaimmat Suomen loskasäihin tai monttuisille hiekkateille, kun taas Britaxet jäävät kotiin silloin kun lähdemme ratikalla kaupungille tai haluamme kaikki matkatavarat ja rattaat mahtumaan takakonttiin.

Kyselkää ihmeessä lisäkysymyksiä rattaista, niin vastailen mielelläni! 🙂

Kommentit (4)

 1. C

  Hei tää nyt ei millään tavalla kuulu tähän postaukseen, mutta mua kiinnostais tietää miten sun bio-oil kokeilu on edennyt? Eikös nyt ole jo toinen kuukausi taputeltu? 🙂

  • Monna

   Moi! 🙂 Nyt on varmaan jo kolme kuukautta siitä kun aloitin Bio-Oilin käytön. Ja hyvin etenee! 😉 Voisin jossain vaiheessa tehdä taas postausta asiasta. Tosin mulla on ens viikolla tulossa raskausarpiin liittyen yks toinen mielenkiintoinen juttu! 😉

 2. Kaisa

  Hei mua kiinnostaisi pari juttua noissa matkarattaissa! Että onko niissä yhtään jousitusta? Ja toinen kyssäri tuli mieleen että mihin asentoihin ton selkänojan saa?:)

  Meillä on tosi hyvät ykkösrattaan mutta matkarattaiksi ostettiin pojalle käytettynä yhdet joista en yhtään tykkää! Tuntuu että niissä jäbä istuu/makaa tosi epäergonomisessa asennossa. Ja muutenkin on jotenkin heppoiset työntää.

  Niin ja vielä onko noissa millainen ”työntötuntuma”?

  Haha vähän sekavasti kysytty mutta ei vaan tällee aamulla oikeen lähe XP

  • Monna

   Moi!

   On jousitusta, ei tietysti yhtä paljon kuin monissa ”ei-matkarattaissa”, mutta on kuitenkin jonkun verran. Ei oo sellaset ihan tökstöks-vaunut. 😀
   Selkänoja menee ihan pystyyn ja ihan vaakaan. Emma on nukkunut monet päikkärit noissa ja sitten toisaalta niissä viihtyy istuen hyvin myös!

   Mun mielestä työntötuntuma on hyvä, tosi ketterä ja aika kevyt, mutta ei silti tosiaan sellainen hutera.

   Toivottavasti oli apua näistä vastauksista! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *