Monna
Monna

Välimeren risteily – yks upeimmista ikinä!

Kaupallinen yhteistyö: Royal Caribbean Suomi ja Apollomatkat

Neljä päivää takana Välimeren risteilyä, upealla ja maailman suurimmalla risteilijällä Symphony of the Seasilla. Me ollaan nautittu 100% ja vähän yli!! Vielä on kolme päivää jäljellä, enkä usko meiän fiiliksen tästä yhtään huononevan! 😉 Me Tuukan kanssa ollaan nautittu ihan älyttömän paljon ja nautinnollisuudesta täyden kympin on tehnyt se, että Emma viihtyy täällä ihan täysillä! 🙂

Laitan tähän liudan kuvia meidän neljästä ensimmäisestä päivästä. Kerron kuvien alla vähän aina lisää. 🙂 Yleisiä asioita mitä matkan aikana on tullut mieleen ja joista on multa kyselty paljon:

 • Laiva ei keinu juuri nimeksikään. Vähän öisin tuntuu keinumista, mutta tosi pientä sellaista. Eikä joka yö sitä pientäkään. Mitään pahoinvointilääkkeitä täällä tuskin joutuu kukaan ottamaan, mutta toki jos on ihan super super herkkä tasapainoaisti, voi pieni keinutus tuntua välillä. Tuukka ei tunne oikeastaan juurikaan keinumista, mä tunnen ihan vähän.
 • Henkilökunta on ihan super super ystävällistä!! Kaikki tervehtii ja juttelee. Laivalla on 7000 matkustajaa ja silti moni henkilökunnasta muistaa jo Emman nimeltä ja sille juttelee. 🙂 Muutenkin palvelualttius on täällä ihan kympin luokkaa.
 • Ravintoloita on PALJON! Risteilyn hintaan kuuluvista esim. pääravintolassa oleva aamupala on ihan super! Samoin Central Parkissa oleva kahvila, josta saa hakea mitä vaan syötävää mukaan. Pizzaa saa Sorrentos Pizzasta ja huonepalveluakin ollaan kokeiltu. Ollaan käyty myös syömässä lisämaksullisissa ravintoloissa. Nälkä täällä ei tuu! 😉
 • Laivalla on tosi paljon tekemistä myös näille pikkutaaperoille. Täällä on ihan pikkuvauvoista teini-ikäisiin lapsiin ja varsinkin yli 3-vuotiaille on paljon myös järjestettyä ohjelmaa.
Meiän upea hytti! <3
Emman suosikkipaikka!
Ilme kertoo kaiken! 😀
Karkkikauppa 😉

Ylläri hytissä! <3
Löydä kuvasta Tuukka ja Emma! 😀 Tästä kuvasta saa vähän osviittaa laivan koosta. Eikä tosiaan edes 1/3 laivasta tässä kuvassa. 😉

Ekana iltana käytiin syömässä laivan pääravintolassa.

Sunnuntaina laiva starttasi matkaan Barcelonasta klo 17. Me tultiin laivaan jo vähän ennen klo 13.. saatiin hytti heti yhdeltä ja käytiin tottakai ihastelemassa sitä ensin. Sen jälkeen pyörittiin pää pyörällä ympäri laivaa pari tuntia, klo 16.30 oli koko laivalle pidettävä turvallisuusharjoitus. Ekana iltana käytiin syömässä kolmen ruokalajin illallinen pääravintolassa. Tämä kuuluu risteilyn hintaan joka ilta!! 🙂

Maanantaina aamusta laiva saapui Palma De Mallorcan satamaan. Ei oltu kumpikaan siellä koskaan käyty, mutta kuultu hyvää. Lähdettiin bussikuljetuksella satamasta n.7km matka keskustaan. Ihana paikka!! Varsinkin se vanhakaupunki oli tosi kaunis! Muutenkin jotenkin ihana henki oli siellä, uskon että voitaisiin joskus uudestaan matkustaa Mallorcalle pidemmäksikin aikaa.

Palma De Mallorcan suloiset kujat.
Rytmi vei mennessään iskän ja Emman! 😉

Disney-kauppa

Maanantaina illalla mä kävin katsomassa Hairspray-musikaalin laivan teatterissa. Se oli tosi ihana! 🙂 Taitavia laulajia ja tanssijoita. Oli myös ihana päästä nauttimaan siitä ihan itekseen! 😉 Emma ei olis jaksanut sitä katsoa, toki sieltä pääsi kulkemaan pois ja sisään takaisin ihan oman mielen mukaan.

Tiistaina vuorossa oli Ranska ja Marseille. Lähdettiin taas bussikuljetuksella satamasta, mutta kurvattiin aika pian takaisin laivalle. Marseille osoittautui meille vähän levottomaksi, kaksi mielenosoitusta ja joku paukkupommi sai meiät kipittämään pikaisesti takaisin satamaan menevään bussiin. 😀 Marseille ei toki aina oo mitenkään levoton, mutta meille se tällä kertaa näyttäytyi niin.

Se ei sinänsä haitannut, koska päästiin laivaan nauttimaan uima-allasosastosta ja kaikesta muusta, kuten tilaamaan huonepalvelusta ruokaa meiän parvekkelle. 🙂

Huonepalvelusta ruokaa omalle parvekkelle! <3

Aamiainen laivan pääravintolassa on varmaan yks parhaimpia! Tosi monipuolinen ja runsas! On pekonia, kebabia, donitsia, lettua ja sitten taas tosi paljon hedelmiä ja vähän ”terveellisempiä” valintoja! 😉 😀 Laivan kannelta 16 löytyy iso ravintola Windjammer, jossa ollaan käyty syömässä lounasta. Se on aivan super iso buffet, josta löytyy ruokaa ihan joka lähtöön.

Laivalta löytyy myös minigolf-rata ja koriskenttä! Kuntosali on tosi iso ja siellä on myös ryhmätunteja. Laivalla on kauneushoitola, surffisimulaattori, kiipeilyseinä ja vaikka mitä! Me ei todella olla vielä nähty kaikkea!

Keskiviikkona laiva saapui Italiaan, La Spezia nimisen kaupungin satamaan. Me rakastuttiin tuohon paikkaan ihan satasella!! Ihan super kaunis pieni kaupunki, josta mentiin vielä 30min pituinen junamatka Cinque Terre -nimiseen kylään. Se oli kuin suoraan jostain aurinkoisesta italialaisesta elokuvasta! Ihan älyttömän upea paikka!

Me ollaan aina tykätty Tuukan kanssa Italiasta, jotenkin se miellyttää silmää, ruoka on hyvää ja myös palvelukulttuuri Italiassa on meiän mielestä parempi kuin esimerkiksi Ranskassa.

La Spezia meiän hytistä katsottuna.

Lounasta pienessä italialaisessa ravintolassa.
Super kaunis Cinque Terre
Jäätelötauko
Maailman eläinrakkaimmat Tuukka ja Emma, ne löytää kyllä kaikki kissat ja koirat joka paikasta. 😀
Kuten näkyy.. 😉

”Pieni Gere” löytyi myös 😀

Huomenna on vuorossa Napoli, sieltä me tehdään ehkä pieni retki vielä Sorrentoon. Lauantaina on meripäivä, jolloin laiva seilaa takaisin kohti Barcelonaa. Sunnuntaina aamulla sitten pakataan kimpsut ja kampsut kasaan laivalta ja lennetään kotiin. Vielä on paljon nähtävää täällä laivalla, kuten aquateatterin näytös ja paljon muuta.

Karusellissa tullaan varmaan pyörimään vielä monet kerrat ja karkkikaupassakin meinataan ehkä tänään käydä. Kuntosali on ollut ihana tapa aloittaa päivä, vuorotellen salille ja toinen jo aamupalalle Emman kanssa. Paitsi, että Emma on nukkunut täällä laivalla aivan kuin tukki 11-12h yössä, joten toinen meistä on aina ehtinyt salille aamulla jo ennen kuin Emma edes on herännyt. 😀

Täällä on tosi helppoa ja turvallisen oloista olla. On ihana juttu, kun ruoka on niin helposti saatavilla ja on tarjolla kaikenlaista, Emmalle on maistunut monenlainen ruoka täällä laivalla. Kohdekaupungeissa ei niin hyvin! 😉

Mä, Tuukka ja Emma suositellaan tätä matkustustapaa niin perheille, kuin pariskunnille tai vaikka ystäväporukoille! 🙂 Joskus vielä me meinataan Karibian risteilylle! Ja sitten kun mennään, valitaan sama laivayhtiö!!

Sain teille mun seuraajille nyt alekoodin Apollomatkoilta!!

Alennuskoodilla saat -100 euroa/varaus Royal Caribbeanin risteilyistä Apollomatkoilta.

 • Koodi on voimassa: 10.10-10.11.2018

 • Matkustusaika: 10.10.2019 saakka

Alennuskoodi: MONNARISTEILY

TÄSSÄ vielä kerran linkki, mistä pääsette risteilyitä ihastelemaan ja ehkä varailemaankin! 😉

SUURISUURISUURI SUOSITUS!!! Jos ei vielä tullut selväksi! 😉 😀 Haha! Meiän storyistä voitte seurailla vielä loppumatkan ajan kaikkea mitä täällä tapahtuu! @monnapursianen ja @tuukkapursiainen , sekä myös @apollomatkat-tiliä päivitän vielä tän viikon lauantaihin asti. 🙂

***

Kommentit (16)

 1. Ellu

  Voitko tehdä sitten postausta shoppailuista? Jokunen kassi kuvissa vilahti, niin kiinnostaa mitä kaikkea kivaa on matkaan tarttunut 🙂

  Kuulostaa aika ihanalta lomalta, ehkä vielä joskus itsekkin pääsee sitte joskus kun on rikas 😀

  • Monna

   Joo, enköhän mä jossain postauksessa voi niistäkin kertoa. 🙂 mitään suuria määriä ei oo kyllä tullut shoppailtua. 🙂

 2. Soleil

  Ihanaa, kun teillä on mukavaa ja kiva seurata matkaanne! 🙂

  Cinque Terre eli viisi maata on Unescon suojelema kansallispuisto. Suojelun kohteena on myös vedenalainen luonto. Sen alueella on viisi ihastuttavaa pikkukylää kirjavineen taloineen, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza ja Monterosso. Noihin söpöihin kyliin tutustuimme marraskuun lopussa 2014.

  https://soleilblogi.blogspot.com/2014/12/21-29112014-italia-levanto-ja-cinque.html

  Mukavaa loppulomaa teille! 🙂

  • Monna

   Oi, hienoa! 🙂 Kiitos tästä tiedosta! ❤

 3. Hanna

  Mitä kyseinen risteily kustantaa? 🙂

  • Monna

   Riippuu vähän mitä kaikkea pakettiin kuuluu. Mutta n.2000-3000€ kahdelta aikuiselta ja yhdeltä lapselta. 😊

 4. Emppu

  Matkakuume iskee 😍

  • Monna

   😍❤

 5. Hanne

  Me oltiin perheen ja kaveriperheiden kanssa Itäisellä Karibian risteilyllä kolme vuotta sitten Oasis of the Seas laivalla (sama yhtiö siis ja melko identtinen laiva teidän kanssa) ja samat fiiikset. Kaikki tykkäsivät aivan hulluna. Lapset olivat iältään 8-10 vuotiaita ja heille oli kokoajan järkättyä ohjelmaa. Kielimuuri ei haitannut kun ohjaajat osasivat selittää kuulemma vaikka millä keinoilla mitä tehdään seuraavaksi:)

  Ei voi kuin suositella ja välimeri on seuraavaksi suunnitteilla.

  • Monna

   Oi, ihana kuulla!! ❤☀️

 6. Kia

  Lokakuu kuitenkin jo puolivälissä, miten säät? Tarkeneeko laivalla uida? Itsellä haaveena tuo Karibianristeily, ehkä jonain päivänä..

  • Monna

   Täällä on ollu 20-24c lämmintä! 😍❤ Eli todella tarkenee!

 7. Nk

  Mistä emman ihanat rusettikengät

 8. Maarit

  Onpa ollut ihanaa seurata teidän matkakokemuksia! Meillä sama reissu edessä toukokuussa Oasis of the Seas -laivalla 😍 Odotamme innolla varsinkin tuota laivaa, Italiaa ja Barcelonaa. Matkakuume kyllä nousi… 😄

 9. Äiti

  Taaperon äitinä etsin kuvista rattaita, mutta onko niin että olette tehneet koko reissun ilman rattaita? Miten näet onnistuisiko rattailla liikkuminen?

 10. AnnikaMi

  Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Ihan pieniä vauvoja laivalla ei kuitenkaan ole kun alaikäraja on 6 kk. Oltaisiin haluttu Välimerelle risteilemään kun esikoinen oli pieni mutta oli liian nuori kun reissu olisi ollut ajankohtainen. Ehkä joskus myöhemmin.

  Mä olen ollut aikanaan Norjassa Hurtigrutenilla, tosi hieno kokemus mahtavien maisemien takia. Laiva toki täysin eri kaliiberia. Ihanaa loppureissua!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *