Monna
Monna

Vaatetus raskausaikana

Toivepostaus

”Ootko koko raskausajan pärjänny omilla kaapista löytyvillä vaatteilla? Miten vaatekoko on muuttunut? Mitkä on miellyttävimmät vaatteet päällä? Entä ootko miettiny hommaatko imetyspaitoja/liivejä vai voisko ihan treenipaidoilla/liiveillä pärjätä?”

Hyvin pitkälle olen pärjännyt vaatteilla, joita jo kaapista löytyy. Olen ostanut itse asiassa vain kahdet varsinaiset ”raskausvaatteet” – yhdet normaalit mustat äitiysleggingsit H&M:stä ja yhden kesämekon äitiysosastolta myöskin H&M:stä. Näiden lisäksi 2XU:lta sain lahjaksi äitiystrikoot, jotka on olleet erittäin hyvät.

raskausaika
Sama toppi ja samat housut 🙂

Mutta pääosin olen mennyt omilla vanhoilla vaatteillani. Varsinkin treenivaatteiden kanssa on pärjännyt tosi hyvin, trikoo kun venyy. 😉 Toki on joitain treenivaatteita, varsinkin alaosia, jotka kiristää inhottavasti vatsan kohdalta ja nämä onkin jääneet kaappiin odottelemaan.

Samat housut
Samat housut

Jotenkin on tuntunut siltä, että ei halua ”tuhlata” rahaa mammavaatteisiin, jotka käyvät vain tietyn aikaa. Siksi olen päätynyt käyttämään niitä vanhoja omia vaatteita, jotka vielä päälle mahtuvat. Mutta on toki vaatekokoko muuttunut.

Rintaliivit jäi pieneksi aika pian jo raskauden alussa. Olenkin saanut Shock Absorberilta erittäin hyviä ja tukevia liivejä käyttöön, koska kuppikoko on kasvanut jo pariinkin kertaan. Samoin housukoko on suurentunut. Mitkään vanhat farkut eivät mene tällä hetkellä jalkaan, eikä mennyt enää raskauden alussakaan. Veikkaisin, että nyt housukoko on jotain 40:n luokkaa. En ole kokeillut. 😀

IMG_0474
2XU:n äitiystrikoot vs 2XU:n normitrikoot

Tällä hetkellä miellyttävimmiltä päällä tuntuu löysähköt vaatteet. Tai ainakin sellaiset, joissa ei saumat paina vatsaa. Housujen pitää olla joko tosi löysät vyötärönauhalta tai sitten sellaiset, että ne saa vedettyä vatsan päälle. Jos vähänkin housun vyötärökaistale painaa alavatsaan, se tuntuu todella tukalalta. Maximekkoja olen nyt kesällä tykännyt käyttää tosi paljon.

Nyt kun on näitä tosi kuumia päiviä, on ollut hankalinta löytää vaatetta niskaan. Sillä ihan koko ajan hiki. Oikeastaan tekisi mieli kekkuloida alasti ja mennä viileään suihkuun koko ajan. Unelmoin tuossa myös eilen, että jos nyt olisi mökillä ja siellä olisi palju – olisin siellä ihan koko ajan.

biancaneve
Samat Biancaneven housut

Imetyspaidoista en ole vielä oikein ottanut selvää. Luulen jopa, että niitä en välttämättä osta. Avonaista toppia vaan päälle! 😉 Mutta imetysliivit/liivejä kyllä meinaan hankkia. Olen kuullut, että Shock Absorberin Zip-mallia käytetään myös imetysliivinä ja sellaiset minulta löytyy. Joten niitä toki meinaan kokeilla. Mutta ihan varsinaisia imetysliivejäkin meinaan tässä joku päivä mennä sovittelemaan.

Kyllä nyt on sellainen olo kropassa, että haluaa pitää vain mukavia vaatteita päällä. Ja varmasti myös synnytyksen jälkeen on sellainen olo. Joten sopivia liivejä ja venyviä tai löysiä vaatteita on tärkeä olla kaapissa. Mitään mikä puristaa tai kiristää ei tee mieli laittaa päälle.

Samat housut
Samat housut

Kävin tänään neuvolassa ja minulta otettiin ensimmäistä kertaa sf-mitta, joka oli normaali. Myös sydänäänet taas kuunneltiin ja höpöteltiin niitä näitä. Paino on kertynyt pompsauksittain, ei ihan tasaisesti per viikko. Joskus viikon 20 tienoilla oli yksi isompi pompsaus ja nyt on tullut toinen. Ja iloisesti täällä mennäänkin jo 8-alkuisissa lukemissa nyt. 😀

Mutta koska kaikki lukemat ja arvot on normaaleja ja hyviä, ei neuvolantäti sanonut painonnoususta mitään. Eilen puhuin äitini kanssa painonnoususta raskausaikana ja hän kertoi, että oli todella iso minua odottaessaan. Ja varsinkin parin viimeisen kuukauden aikana kroppa paisui. Joten luultavasti samoilla meinigeillä täällä tullaan perässä.
Äidilläni oli jäänyt suurin osa painosta jo synnärille, mutta se miten käy minun osalta on vielä arvoitus. 😉

Sama toppi ja samanmalliset + merkkiset housut
Sama toppi ja samanmalliset + merkkiset housut

***

Tällaisia vaatetusjuttuja tällä kertaa. 🙂 Onko siellä lukijoissa mammat ostaneet paljon äitiysvaatteita vai onko sielläkin menty pääosin vanhoilla jo kaapista löytyvillä?

Ihanaa helteistä tiistaipäivää! <3 Minä taidan painua kylmään suihkuun! 😉

Kommentit (29)

 1. Lotta

  Oon vasta viikolla 13 mutta isompia vaatteita on täytynyt ostaa! Farkut ei mene enää jalkaan ja puristavat vyötäröt on inhottavia. Kuppikoko on kasvanut ja vaikka ostin muutama viikko sitten isommat liivit, täytyy kohta ne taas uusia. Oon myös saanut äitiysvaatteita jotka varmaan tulevat jo pian käyttöön. Paino on noussut oikeastaan täydellisen vuodelevon vuoksi koska alkuvaiheessa en pystynyt yhtään liikkumaan ja piti jatkuvasti syödä jotain pahaan oloon (nälkä vaan pahensi pahoinvointia). Nyt onneksi jaksaa jo liikkua ja aionkin jatkaa esimerkiksi saliharrastusta joka on jäänyt kokonaan pois, ehkä painonnousu pysyy jatkossa kurissa. Ja tietysti katson mitä syön, esimerkiksi herkut on jääänyt kokonaan pois kun ei vaan tee mieli makeaa 🙂

  • Monna

   Joo farkut oli mullakin ensimmäinen mistä huomasi kropan kasvaneen. 😀 Samoin kuppikoko!
   Mulla on käynyt noiden herkkujen kanssa sellainen aaltoliike. Välillä tekee mieli ja sitten on taas tosi pitkä aika kun ei tee mieli.

 2. jouluvauvanodottaja

  Oon niin kade noista 2xu:n äippähousuista😉 niitä oon kuolannu mut hinta on aika huima 😁
  Itellä normi treenihousut painaa kun vatsa lähtee niin alhaalta😐

  • Monna

   Joo mullakin liian matalat treenihousut painaa, pitää olla joko tosi löysä resori tai sit sellaset jotka tulee mahan päälle. 🙂

 3. Elina

  Jee IhanakaunisMonna! Mä pystyin käyttämään omia farkkuja loppuun asti niin, että jätin napin auki ja viritin ponnarin siihen. Tunika vaan ja mitään ei näkynyt 😂. Parit hyvät imetysliivit hankin ja samaa suosittelen sulle. Imetystoppeja tai paitoja en ostanut. Sensijaan käytin yhdistelmää tuubitoppi ja paita. Paidan sai nostettua ylös ja sitten tuubitoppia hilattua vähän alas. Kaikissa paidoissa ei kaula-aukko antanut tarpeeksi myöden. Oli toimiva ja halpa ratkaisu! Tuntuu, että kaikilla äitiyteen/vanhemmuuteen/lapsiin liittyvillä rahastetaan ihan älyttömästi. Imetyspaita maksaa triplasti tavalliseen trikoopaitaan verrattuna ja ominaisuus on yksi kolo 😒😒. Ihania oloja mussukka ja nauttikaa kesästä! Hyvältä näyttää ja kuulostaa 😘

  • Monna

   Hihi! 🙂 Ihana sinä!! <3
   Aika hyvä toi farkkuvinkki! 😀 Musta vaan tuntuu, että mulla on lantio levinnyt sen verran ettei farkut mee kyllä ylös asti. 😀
   Toi onkin aika hyvä idea toi tuubitoppi & paita.
   Nähdään taas toivottavasti pian! <3

 4. R

  Sinä oot Monna kyllä ihana. Sain aamulla surkeita uutisia koskien omaa terveyttä mutta vitsi, piristi katsoa sun blogia ja kuvia missä hymyilet – sun hymy tarttuu!

  Kiitos ihanasta hyvän mielen blogista ja mukavaa odotusta <3

  N20

  • Monna

   Voi että. Kiitos kovasti. <3
   Ja kaikkea hyvä sulle!

 5. Jannina

  Olen ostanut kyllä äitiyshousuja. Monet vanhatkin menee mutta on kivempi että housut nousee ylös niin ettei vatsa paista. Pitkät esim. Cubuksen topit on hyviä. Pehmeät Lindexin imetysliivit on ihan huiput ja joitain imetyspaitoja pitää vielä ostaa. Kaikkia paitoja ei viitti venyttää muodottomiksi. Ja onhan se helpompaa kun tissille on oma luukku mistä saa sen ulos. Kotona se nyt on ihan sama mitä on päällä mutta julkisilla paikoilla jos imettää niin helppous on aika tärkeää.

  • Monna

   Joo, sen oon huomannut, että paitojen pitää olla pitkiä! 😀 Muuten napa vilkkuu!
   Kiitos vinkistä Lindexin imetysliiveihin! Täytyy niitä käydä kurkkaamassa. 🙂

 6. Eveliina

  Mulla oli kolmet Mammahousut ja imetysliivejä. Muuten tavalliset vaatteet. Imetysliiveihin kannattaa satsata ja alkuun ostaa venyvät koska rinta turpoaa maidon noustessa.

  Nyt uudessa rakkaudessa ollaan vasta niin alussa et omilla tavallisilla vaatteilla pärjää mut mietin jo mitä tarvitsee hankkia ja yritän muistella mistä tykkäsin.

  • Monna

   Jaa, että on sellaisiakin liivejä jotka venyy! Super hyvä tietää! 🙂 Kiitos!

 7. Hanna Knuutinen

  Esikoisen aikaa ku odotin kesä aikaan ni en ostanu kuin pari mekkoa joita pidin ja pari hametta vaikka paisuinki todella paljon mutta niillä pärjättiin. Nyt poitsun odotuksen aikaan talvella piti takista lähtiin ostaa vähän kaikkee että pärjäs ulkona.

  • Monna

   Joo oon miettinytkin, että on onni odottaa kesällä ja alkusyksystä olla isoimmillaan. Ei tarvi ostaa sitten kalliita talvitakkeja ison mahan vuoksi.

 8. Susan

  Mulla on menossa vasta rv 16, mutta jo viikolta 7 maha ja tissit pompsahti sen verta isommiksi, että ostoksille piti lähteä. Urheiluliiveillä tässä on menty ja olen niitä ostanut jo valmiiksi sen mallisina, että niistä on helppo imettää. Paitoja olen muutamat ostanut, mutta varsinkin kun oon niin mini muuten (160/47), niin kirppikseltä olen hakenut s- ja m-koon paitoja äitiyspaidoiksi. Vielä pitäisi hakea äitiystrikoita, että saisi korkean vyötärön. Tähän asti olen rullannut leggarien vyötärön vatsan alle, mutta rupee pikkuhiljaa olla vähän hankalaa niin. Alun pahoinvointi laski painoa aika reippaasti, mutta nyt olen päässyt jo 50:n paremmalle puolelle 🙂 Tosin pahoinvoinnin vuoksi jäi urheilukin ja varsinkin jaloista huomaa lihasten pienentyneen. Eli toisinsanoen paino on siirtynyt muualta mahaan 😀 Juhannukseen loppui huono olo ja siitä asti olen taas treenannut. Eiköhän sitä lihasta saa taas kinttuihinkin lisää ajan kanssa.

  Sulla on ihana blogi <3

  • Monna

   Noi kirppikset on kyllä hyvä paikka hakea mammavaatteita tai just vaan ihan normivaatteita, mutta isommassa koossa.
   Mulla oli kanssa alkuun tosi pahaolo ja liikunta jäi ensimmäisellä kolmanneksella tosi vähäiseksi. Ja juurikin jaloissa huomasin suurimman eron.
   Tsemppiä loppuraskauteen ja kyllä se lihas takaisin tulee sitten kun pääsee taas treenailemaan painojen kera. 🙂

 9. satsa

  Olen viikolla 22 ja ostanut muutamat äitiyspaidat sekä parit housut. Ovat paljon mukavammat päällä kuin ns. omat vaatteet ja osaa voi käyttää ilman raskauttakin…

  • Monna

   Juu, onhan noi mammavaatteet kivempia päällä. 🙂 Ei purista ja kiristä mistään.

 10. Karkki

  Moi!

  Mun mielestä imetystoppia oli hyvä pitää paidan alla, koska sitten kun nosti päälipaitaa niin maha ei vilkkunut alta. Näin pystyi käyttämään vanhoja omia päälipaitoja. Ostin lindexin imetystoppeja, jotka tuntuivat aika hyviltä. Mulle toppi riitti toimittamaan rintaliivin virkaa, eli topin alle ei tarvinnut enää laittaa rintsikoita, mikä helpotti imettämistä.

  Onnea loppuraskauteen 🙂

  • Monna

   Lindexiin on siis mentävä. Sieltä kun saa kuulemma hyviä imetysliivejäkin. Toi toppipointti oli tosi hyvä!
   Kiitos! 🙂

 11. Hensku

  Mun mielestä myös imetystopit/-paidat oli käteviä ja suosittelen kyllä semmoisen hankkimaan. Ihmisten ilmoilla oli huomaamattomampaa imettää vauvaa ja tosiaan ei paljas maha vilkkunut 🙂

  • Monna

   Joo kyllä imetystoppi pitää näköjään hankkia! 🙂

 12. Sini

  Olen viimeisilläni raskaana enkä ole raskausajan vaatteita ostanut yhtään. Olen ihan perus vaatteita ostanut, mekkoja, legginsejä, tunikoita ja ajettelen niiden menevän vielä synnytyksen jälkeen, sillä tuskin kaikki kilot mun kohdalla Kättärille jää. Imetystä varten olen hankkinut kolmet imetysliivit ja luultavasti en enempää hanki, kuitenkin pesukoneet keksitty ja pesukonetta voi pitää vaikka päivittäin päällä, jos tarvetta siihen on. Yritän päästä vaatehankinnoissa niin ettei tarvis imetysvaatteita ostaa. Jos perustoppi ajaisi lähes saman asian kuin imetystoppi. Topin päälle joku neuletakki tai huppari, jossa on vetoketju… Ehkä ainut imetysvaate imetysliivien lisäksi tulee olemaan imtetysmekko ristiäisiin ja muitakin juhlia varten…

  • Monna

   Mulla on myös mennyt enimmäkseen noin, että normivaatteita oon ostanut, joita oon ajatellut pitäväni vielä siinä heti synnytyksen jälkeen. 🙂
   Onnea viime metreille! 🙂

 13. nasu

  moikka monna millä viikolla olet ja paljonko tuo sf mitta oli. itse olen rv 32 ja minulta mitattu sf mitta jo viikolta 17 alkaen, oletko muuten minkä mittainen itse olen 157cm ja sf mitta on aina ollut suuri.esikoisen kohdalla meni myös yläkäyrällä ja poka syntyi rv 41+5 ja painoi vaan 3,3kg
  tsemppiä loppu odotukseen

  • Monna

   Moikka!
   Juuri käynnistyi vko 28. Sf-mitta otettiin tällä viikolla ekaa kertaa ja se oli 23 ja ihan keskikäyrille meni. Itse olen 165cm pitkä. 🙂
   Tsemppiä myös sulle loppuraskauteen! 🙂

 14. Katri

  Meillä on laskettu samana päivänä! Suosittelen panostamaan kunnon imetysliiveihin, ihan jo ryhdinkin takia. Esim. Bravadolla on tosi hyviä S,M jne. mitoituksella. Itse tilasin netistä UK:sta edullisesti ekaan raskauteen ja aattelin nyt tehä samoin. Itselle ei rintavana lindexit ja hm:t sopineet ollenkaan. Mutta kannattaa hankkia vasta lähempänä h-hetkeä, koko voi kasvaa vielä reilusti! 😊

  • Monna

   Oho! Vähän kiva! 🙂
   Joo, täytyy noihin liiveihin tutustua ihan kunnolla vielä. Tosiaan ihan mitkät lötköt ne ei voi olla, kun täälläkin tuota rintavarustusta löytyy. 😀
   Tsemppiä loppuraskauteen! Saas nähdä kummalla syntyy aiemmin. 🙂

 15. Hanne

  Mulla neljäs raskaus menossa ja muutamia mammavaatteita olen ostanut. Kaikkia niistä voi kyllä käyttää alkuun synnytyksen jälkeenkin. Ainut ongelma on treenivaatteet. Arvon edelleen, että ostaisko kunnon äitiystreenihousut vaiko ehkä vain kokoa isommat tavalliset. Tosiaan ahdistaa heti, jos vyötärönauha osuu väärään kohtaan.
  Äitiysvaatteilla on muutes ihan hyvä jälleenmyyntiarvo, eli sen puoleen en ressaa ”turhan” ostamisesta. Haluan kuitenkin viihtyä vaatteissani myös ison mahan kanssa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *