Monna
Monna

Väärinymmärtäjät.

Apua!! En kestä! 😀 😀 Pitäisikö jokaiseen postaukseen lisätä hymynaamoja ja sydämiä ja yksisarivsen kuvia, jotta kaikki lukjat ymmärtäisivät sen olevan humoristinen? Suurin osahan ymmärtää, mutta sitten on kasa väärinymmärtäjiä.

Välillä minua oikeasti hämmästyttää se, miten väärin tekstejäni (tai jonkun muun bloggaajan tekstejä) luetaan. Onko kyse bloggaajan kirjoitustaidosta vai luetun ymmärtämisestä?

Esimerkiksi postaukseni ”Askeleen edellä” oli kirjoitettu humoristisessa mielessä. Kirjoitin vähän itseironisesti siitä, että hiki hatussa täällä painan menemään kun Emma nukkuu päikkäreitä, vaikka olisi äärimmäisen hyvä osata levätä pari tuntia päivässä. Nimenomaan minä ihailen niitä äitejä, jotka osaa ottaa lungisti välillä. Silti tämä postaukseni sai aikaan mm. kommentin, jota en julkaissut. Tämän kommentin mukaan esimerkiksi todistelen kirjoituksellani sitä, kuinka hyvä äiti olen! SIIS MITÄ?!? Ihan oikeasti tämä jo naurattaa! 😀 😀 Itseänihän minä pistin tuossa postauksessa halvalla, en todella nostanut korokkelle, äiti-sellaiselle.

Kun lauantaina pälätin IG:n storyyn siitä, että olen nyt muutaman päivän Emman kanssa kaksistaan kotona ja Emman ”yksinhuoltajana” keskiviikkoon asti, tarkoitin sen täysin vitsinä! En aliarvioinut yksinhuoltajien elämää ja äitiyttä (tai isyyttä). Tunnen monia yksinhuoltajia ja tiedän, että se elämä voi olla todella raskasta välillä, kun kaikki vastuu on itsellä. Huonoimmassa tapauksessa ei ole lähellä edes isovanhempia tai muita apukäsiä. Kunnioitan kaikkia yksinhuoltajia suuresta sydämestäni. Tuon videopätkän puhuin hymy huulilla ja vielä korostin sanaa yksinhuoltaja siten, että ajattelin kaikkien ymmärtävän sen olevan vitsi. Koska vitsihän se on, jos joku kutsuu itseään yksinhuoltajaksi neljän päivän ajan.

Nämä vain pari esimerkkiä.

Joskus tuntuu, että tekisi sitä näiden kirjoitusten kanssa miten päin tahansa, niin aina on niitä jotka oikein tahtomalla tahtovat ymmärtää väärin ja loukkaantua.

Minä olen ihminen, joka ei pidä riitelystä tai minkäänlaisista väittelyistä. Jos joku on kanssani kovasti jostain asiasta eri mieltä, olen mielummin hiljaa kuin alan vänkäämään. Lähtökohtaisesti en tarkoita koskaan satuttaa yhtään ketään jutuillani tai teoillani, mutta silti onnistun loukkaamaan ja suututtamaan ihmisiä täällä somessa näköjään. Osaan tietysti välillä kirjoittaa kärkkäästi, enkä aina osaa suodattaa tekstiäni tarpeeksi lempeäksi, siinä voisin skarpata.

En tahtoisi kuitenkaan, että jokaisen postauksen alussa ja lopussa pitäisi jo valmiiksi pyytää anteeksi ettei vain pahottaisi kenenkään mieltä. Tahtoisin voida säilyttää sen tunteenpalon kirjoituksissani edelleen. Joten ennen kuin pahoitat mielesi tai loukkaannut jostain sanomisestani nyt tai tulevaisuudessa, lue postaukseni vielä toistamiseen jos se herätti tunteita. Oliko se tarkoitetuksella tehty loukkaus tai syytös juuri sinua kohtaan? Vai oliko se vain minun mielipiteeni ja hiiren pierun kokoinen asia tässä maailmankaikkeudessa?

Rauhaa ja rakkautta! <3

Lue myös: Isänpäivä lähestyy!

Kommentit (13)

 1. Noora Katariina

  Ou nou. Ihmiset pahoittavat ja tulevat aina pahoittamaan mielensä, aina ja KAIKESTA. Tahallaan ymmärretään väärin ja yritetään kääntää kaikki negatiiviseksi. SUOMALAISET. <3 Tsemppiä!
  Nimimerkillä superäiti + osa-aikainen yyhoo. 😀

  http://noorakatariina.fitfashion.fi/

 2. Keiss

  Mielestäni kommenttikentässä oli paljonkin semmosia viestejä että ihmiset ei todellakaan ymmärtäneet postauksen tarkoitusta. Ei todellakaan mikään — mää olen parempi äiti kun te muut.. toki itse ainakin pystyin samaistumaan siihen humoristiseen puoleen että sitä aina häärää päikkäriaikaan ja miettii että noh, seuraavilla päikkäreillä mä sit istun ja juon kahvin rauhassa kun totuus on se, että sillonkin puuhaa jotain, tai kun otat sen kahvikupin niin vauva herääkin heti 😂
  Enkä kyllä ymmärrä sitäkään että nykyään mitään ei voi sanoa ilman että joku siitä loukkaantuu. Toiset ovat valinneet yksinhuoltajuuden, toiset ovat siihen joutuneet tahtomatta syystä tai toisesta. Ei kaikesta pidä heti ottaa ihteensä ja suuttua.
  Toinen asia mitä mä en ymmärrä on se, että jos ihmiset on niin erimieltä bloggaajan kanssa, niin miks sitten edes seurata sitä blogia ? Nykyään kun blogeja on niin paljon että luulisi jokaiselle löytyvän joku mielensä mukainen.. en ainakaan henkilökohtaisesti jaksa seurata semmosia joiden ajatusta en ymmärrä ja sitten vielä tuhlata aikaa komenntoimalla mitenkä väärässä kyseinen bloggaaja mielestäni on. Mun ajatus on että mielummin ole hiljaa, jos ei ole mitään kaunista sanottavaa.

  Ps. Tämän kommentin kirjoittamisen ajan istuin kahvikupin kanssa sohvalla ja nyt jo onkin aika mennä herättää vauva päiväunilta — silti tuntuu että enhän edes ehtinyt nauttia tästä kahviakupposesta.. 😂😂😂 voi näitä äitiaivoja

  • Reetta

   Tämä! ☝🏼 Monta kertaa mun äitiaivot on miettineet samaa. Ehkä mielensäpahoittajat ei riittävässä määrin pahoita mieltään jos lukevat ajatuksiaan mukailevia blogeja. Terveiset kahvitauolta! 😅

 3. Marjo

  Moi!
  Suurin hämmästykseni tässä 8 vuoden äitiydessä on ollut se miten räjähdysherkästä ja haudanvakavasta aiheesta on kysymys. Silmät pyöreänä saa ihmetellä, miten äidit neuvovat, moittivat jne. toisia äitejä. Huh. Kyllä pitää saada leikkiä laskea 😊! Ei mene lapset neuvolan käyrien mukaan samalla lailla, eikä äidit.

  Jaksathan Monna meitä lukijoita ihastuttaa edelleen superhyvillä postauksillasi, vaikka täällä ”ruudun toisella puolella” on meitä ”mielensäpahottajia” vähintään tarpeeksi 😉!?

  Positiivista syksyä kaikille!

 4. päivänsäde

  Jotkut haluavat aina ymmärtää tahallaan väärin, jotta pääsevät lyttäämään toisia. Ja minäkään en ymmärrä, miksi joku lukee sellaisia blogeja, joiden esiintyvät mielipiteet tai kirjoitustapa ei miellytä.. Toivottavasti jatkat oman ihanan blogisi kirjoittamista omalla ihanalla tyylilläsi <3

 5. Pikku-myy

  Itse en ole uskaltanut liittyä mihinkään fb:n äitilyt tmv ryhmään, koska muut äidit osaa olla niin pelottavia. Ei varmasti ole yhtä oikeaa tapaa mm. kuluttaa aikaansa lapsen päiväunien aikaan, jokainen tehköön tai on tekemäti silloin asioita. 😄 Eikä se ole keneltäkään toiselta mitenkään pois, miten sen ”oman ajan” viettää.

  Minä olen yh, eikä minulle ole tukiverkostoa lapsen kummia lukuunottamatta lainkaan, mut silti ollaan pärjätty kohta vuosi oikein hyvin. Miksi minä ottaisin nokkiini jos sinä tai kaverini sanoo olevansa muutaman päivän yksinhuoltaja, kun puoliso on jossain reissun päällä. 😅 ihmiset on vaan niin hassua.

  Peace and love everyone. <3

 6. Karolina

  On kyllä tosi kurjaa, että jotkut haluavat aina nähdä asioita huonosta näkökohdasta eivätkä pysty näkemään asioita eri näkökulmista. Mielestäni annat kyllä hyvin selvästi ilmi kun kirjoitat jotain huumorilla tai ei. Eli ongelma löytyy sieltä väärinymärtävästä henkilöstä eikä sinusta. Jatka samaan malliin vaan koska ainakin minä pidän huumoristasi joka paistaa läpi sekä täällä että instagramista. Kiitos hyvästä blogista! Eikä niitä hymiöitä ja sydämiä tarvitse laittaa joka lauaeeseen😄

 7. Anniina

  ”Askeleen edellä”- kirjoitus oli loistava! Ja niin totta! Itse toimin toisenkin lapsen kohdalla juurikin niin, että päikkäriaikaan huhkin sata hommaa ja vielä saatan harmitella, jos ihanaiseni nukkuukin vain puoli tuntia, koska ”jäi niin monta hommaa tekemättä”. Tämä ei millään lailla vähennä rakkauttani lapsiini vaan he ovat kaikki kaikessa. Kyllä meidän äitien täytyy kannustaa ja tukea toisiamme, ei moittia ja kilpailla paremmuudesta. Mennään itsevarmasti omalla tyylillä!

 8. Jen

  Tän takia musta ei ois koskaan kirjoittamaan blogia, koska en jaksais väärinymmärtäjien kommentointia… että hatun nosto sulle! 🙂

 9. Siiri / Pilkettä

  Huumori on vaikea laji. 😀 Minäkin erehdyin jossain kohdassa kirjoittamaan huumorisävytteisen kirjoituksen ”5 syytä miksi en meikkaa lennolle”, mutta arvaa vaan ottivatko ihmiset sen tosissaan. 😛 Seurauksena oli ties mitä tytöttelyä ja älyn kyseenalaistamista.

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/miksi-en-meikkaa-lennolle/

 10. Jk

  Elämä on varmaan aika vaikeaa, jos loukkaantuu kaikesta. Ei tosiaan voi ymmärtää. No, en kadehdi, elämä on joskus ruuhkavuosissa itsessäänkin hankalaa, en viitsi edes miettiä millaista se olisi jos loukkaantuisi asioista vielä ihan turhaan, väärinymmärtämisen vuoksi. Eikä kaikilla muuten ole huumorintajua eli se huumoriksi tarkoitettu menee ohi. Varmaan kun nykyään kaikenlaista kielletään ja tehdään neutraaliuden vuoksi, niin huumorin voisi kieltää, ettei kukaan loukkaannu? 😉

  Ja sitten vielä se, että miksi lukea jos ei miellytä.

  Tosin, luulen muuten, että jos loukkaantuu ns.turhasta, niin tällaisen henkilön elämäntilanne voi olla sellainen, että ei kestä enää oikein mitään ja ärsytyskynnys on tosi matalalla. Siinä tapauksessa asia on todella surullinen, mutta en silti ymmärrä miksi oma paha olo pitää purkaa muihin. Jos itse olen huonolla tuulella, niin pysyttelen omissa oloissani parantamassa fiilistäni, en lähde pahoittamaan muiden oloja. Osa varmaan haluaa pistää pahan kiertämään, että ei saa muillakaan olla kivaa. Joskus törmännyt tällaiseen. Jos tuollaisen ihmisen tunnistaa lähipiirissä, ei kannata kertoa mitään onnelllsiai juttuja. Jos ei ole tuttu, niin voi sulkea pois lähipiiristä. Blogissa tuo on hankalaa, koska ihan kaikkea ei voi suodattaa, esikuvina kommenteissa toki auttaa!

  • Jk

   *esilukija* piti kirjoittamani

  • Liisa

   Lukijoita mahtuu moneen junaan.. Huh huh! Kyllä siellä on jotain pettymystä taustalla, jos koko elämän täyttää lapsi tai lapset. Tai tuleekin liikaa lapsia ja ollaan tyytymättömiä elämäänsä. Tai jos oli suunnitellut olevansa kotona pitkään ja huomaakin, ettei se yksinkertaisesti olekaan ”mun juttu”. Joidenkin on vain niin vaikea myöntää itsestään erilaisia asioita ja myöntää pettymyksiä mitä kohtaamme (ja joiden kanssa opettelemme silti elämään, sillä jokainenhan meistä saa enemmän tai vähemmän vaikeita ja yllättäviä asioita elämäänsä.) Vanhemmuus on omasta mielestäni yksi raastavimmista rooleistani vaikka lapsiani rakastan ja olen avioliitossa lasten isän kanssa joka on upea tyyppi ja isä.. Mutta miksi purkaa pahaa oloaan sinun blogiisi? Sinä et provosoi ihmisiä ja älä nyt herranjumala anna sellaisten tyyppien voittaa! Ilmoitat heille, että hankkikoot elämän. Sinulla on hyvä tyyli, olet positiivinen ja sinulla on myös muuta elämässäsi kuin tyttäresi. Tykkään valtavasti kokonaisuudesta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *