Monna
Monna

Uudistumisen halu.

Mulla on todella vahva tunne, että tämä vuosi tuo jotain erilaista.
Mulla on sellainen olo, että tämä vuosi on mulle uudistumisen vuosi.
En tietenkään tiedä mitä kaikkea se tuo ja hyvä niin. Mutta mulla on muutamia toiveita. Ja aion kyllä tehdä niiden eteen töitä.

Monet aina sanoo vuoden vaihtuessa, että ”tästä tulee hyvä vuosi.” Mäkin olen varmaan sanonut.
Jostain syystä mulla on nyt oikeasti kuitenkin ekaa kertaa sellainen olo, että tämä vuosi 2015 on sellainen kun tapahtuu jotain isoja asioita. Hyviä sellaisia.

IMG_20141231_180627

Aloitin tämän vuoden eri tavalla kuin aiemmin niin monina vuosina – olin sängyssä kun vuosi vaihtui. 🙂 Toivotin miehelleni onnea vuodelle 2015 ja painoin pääni tyynyyn. Uuden vuoden aattoilta sujui muutaman hyvän ystävän, veljeni, mieheni sekä koiriemme seurassa. Itse olin autolla, toisin kuin yli kymmeneen vuoteen UV-aattoina.

Tänä vuonna aion antaa anteeksi. Aion haudata vanhat sotakirveet. Kaikki tekee joskus virheitä ja niistä voi oppia.

Tänä vuonna aion olla vielä entistä varmempi siitä mitä teen ja olen. Tiedän oman arvoni ja kunnioitan sitä. Kuljen vielä varmemmin omaa polkuani, enkä aio antaa haukkuvien koirien hidastaa karavaanini kulkua. Aion mennä kovempaa.

Tänä vuonna en aio verrata itseäni muihin. Kehityn, opin ja elän itseni kautta.

Tänä vuonna tarkkailen käytöstäni ja kysyn itseltäni miksi. Haluan oppia huomaamaan ja ymmärtämään miksi teen asioita kuten teen. Sitä kautta aion oppia tekemään asioita vielä paremmin. Aion lopettaa sellaisen tekemisen minkä tekisin vain siksi, että saisin sillä miellytettyä jotakin tai joitakin. Erikseen on asiat, joita haluan tehdä läheisilleni ja heidän kanssaan ollakseni osana antamassa heille iloa ja onnea.

Haluan uudistua. Tänä vuonna haluan olla 100% sitä mitä olen. Jos tähän asti olen ollut 99% sitä, niin nyt haluan olla 100%. En aio nauraa vain siksi, että mun oletetaan nauravan. En edelleenkään aio esittää olevani jotain mitä en ole. Jos syön karkkia, syön. Jos haluan tehdä viherpiipertäjäsmoothieta, teen.
Haluan ehkä uudistaa myös hieman blogiani. Sen suhteen ajatukset rullaa. En kuitenkaan aio lopettaa blogaamista. Mutta haluan ja kaipaan jotain uudistusta sen suhteen.

Liikunnan saralta mulla ei ole muita aikomuksia, kuin oppia seisomaan päälläni ja käsilläni. Jatkaa siitä mihin olen päässyt. Tanssia, käydä salilla ja tehdä omalla kehollani harjoituksia.
Documents

Aion kertoa useammin rakastavani. Muistan ikuisesti lukeneeni joskus sellaisen jutun, missä puhuttiin siitä ettei koskaan tiedä milloin on jonkun ihmisen viimeinen hetki. Haluan muistuttaa ihmisiä, joita rakastan, että olen täällä ja rakastan. Koska olen joutunut menettämään läheisiäni, haluan varmistaa että ne jotka ovat jäljellä, tietää mitä tunnen.

Haluan motivoida ja inspiroida. Haluan pistää ihmisiä ajattelemaan. Haluan auttaa.

luck

Viime vuosi sisälsi paljon onnea. Mutta myös epäonnea. Tämä vuosi tuokoon edellistä enemmän onnea. Ja vähemmän epäonnea.
Tälle vuodelle tein myös ensimmäistä kertaa muutaman lupauksen, lupaukseni löytyvät täältä.

Ihanaa, valoisaa ja rauhallista vuoden ensimmäistä päivää!
<3 Monna

IMG_20141231_143457

ps. Haluan toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni kuormalavasohvasta. Kiitos muistutuksesta Johannes. 😉

sohva-001

Kommentit (16)

 1. Sasseli

  Ei epäilystäkään siitä ettetkö onnistuisi suunnitelmissasi! Onnea vuodelle 2015! Sinä onnistut varmasti siinä mitä aiot! Kiitos inspiroinnista 🙂

  • Monna

   Kiitos kovasti luottamuksesta! 🙂 Onnea myös sinun vuoteesi 2015!

 2. Zonipoi

  Niin, samanlaisia tuntemuksia myös täällä ja hirvee halu muuttaa elämäntapojaan, ruokailutottumuksiaan. Ehkä enemmän kuin aikaisempina vuosina.
  Olen aiemmin tehnyt keväällä tarkkoja suunnitelmia liikunnan suhteen. Lyönyt lukkoon esim. juoksukilpailut ja liikuntatapahtumat. Ne on olleet hyviä ”eräpäiviä”. Viime vuonna, vuosi sitten, halusin pitää välivuoden tästä, ottaa rennommin, ja mielestäni se ei toiminut! Nyt siis paluu vanhoihin metodeihin lienee paras? Tässä pohdittavaa…

  Kiitos Monna hienosta blogista. Olen seurannut puolisen vuotta, mutta vasta nyt kirjoitan tänne.
  Jatka samaan malliin ja muista zempata meitä lukijoita. Se on ihan parasta täällä!

  • Monna

   Hienoa kuulla! 🙂
   Hyviä pohdintoja myös sulla. Ehkä paluu vanhoihin metodeihin voi olla hyvä, tai sitten jotain näiden kahden tavan väliltä? 🙂

   Mukavaa vuotta ja onnea tavoitteisiin, jos sellaisia päätät tehdä! 🙂

 3. Outi Karita

  Hyvää tätä vuotta ihanainen Monna <3
  Tuossa oli hyviä ohjeita kenelle vaan tähän vuoteen ja elämään 🙂

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Monna

   Hyvää tätä vuotta myös sulle Outi! 🙂 <3
   Ja kiitos, ehkäpä joku muukin voi sitten tavoitella näitä juttuja.

 4. Janina

  Hyviä ajatuksia ja sai minutkin ajattelemaan vielä uudelleen omia ajatuksia ja lupauksia tälle vuodelle 🙂 Etenkin nuo oman arvon tuntemiseen liittyvät asiat… Olisi niin tärkeää osata olla välittämättä aina muiden mielipiteistä. Liian usein jättää jotain puolitiehen siksi, että miettii mitä mieltä muut ovat. Nyt lupaan itselleni, että aion tsempata vielä tuossa asiassa 🙂
  Hyvää uutta vuotta!

  • Monna

   Kiitos Janina. 🙂 Oman arvon tunteminen on tärkeää! <3
   Aina ei pysty olemaan välittämättä muiden mielipiteistä, mutta jos edes pääosin pystyisi, se tekisi varmasti hyvää.

   Hyvää Uutta vuotta myös sinulle!

 5. Melina

  Sinun blogistasi ja kirjoituksistasi saa kyllä ihan parasta tsemppiä ja sitä nyt tarvitaankin entistä enemmän, kun oma projekti on polkaistu käyntiin.

  • Monna

   Oi kiitos Melina! <3 Onnea ja tsemppiä omaan projektiin!

 6. Mariela

  Jee, meillä on sama päälläseisontatavoite! 😀 Pitäskös kokeilla ensi treeneissä, voisit vaikka taas kuvata mua videolle, niin saisi tekniikkaa hiottua. Ihanaa tätä vuotta, hyvää kohti ollaan menossa. <3

  • Monna

   Mahtavaa! 🙂 Joo, kuvataan ihmeessä!
   Ihanaa tätä vuotta myös sulle Mariela! <3

 7. Sanssu

  Heippa!

  Täällä kommentoitsee aluksi säännöllisen epäsäännöllisesti kuulumisiasi lukenut, nykyään hyvinkin säännöllisesti blogiasi seuraava henkilö!

  Olen sitä mieltä, että blogisi on noussut päivä päivältä enemmän eduksensa. En tarkoita, etteikö ajatuksesi olisi ennen kolahtaneet. Pikemminkin tarkoitan sitä, että blogisi kuljettaa juonellisesti. Se, että blogissa esiintyy tekoja-> niistä seurauksia -> ja jälkipuintia. Tästä syystä mielenkiinto blogisi seuraamiseen on säilynyt vahvana.
  Samoin tuotemainonta ja varsinkin oma yrityksesi kulkee loistavasti käsi kädessä blogin kanssa.

  On hienoa, että osaat jäsentää blogin loogisesti, ja uskon, että se tulee sinulta hyvinkin luonnostaan, ilman, että sitä tarvitsee liioin jäsennellä. Samalla arvostan myös sitä, että blogissasi ei tarvitse tuoda liikaa kaikkia henkilökohtaisuuksia esille, kun sisältö on jo tällaisenaan hyvin rikasta.

  Kiitos hyvästä blogityöstä! Olet piristänyt monia aamukahvihetkiä! 🙂

  • Monna

   Siis voi kiitos Sanssu!! <3 Ihana kommentti. Todella.
   Tämä merkitsi mulle paljon ja tuntui oikeasti hyvältä. Tätä kaikkea mä yritän ja haluan tehdä blogissani ja ainakin edes yhdelle sen oon onnistunut saamaan perille kuten toivon. 🙂

   Kaikkea hyvää sinun vuoteesi!

 8. Mielekäs miellekartta

  Moi, Monna!
  Löysin vastikään blogisi, ja tuntuu, että juuri sopivaan aikaan. Nyt pääsen seuraamaan, miten pärjäät lupaustesi kanssa ja miten upea vuodestasi tuleekaan.

  Todella virkistävää lukea, että jonkun vuoden liikuntatavoitteet ovat päällä ja käsillä seisominen. Niin vaikeita asioita, mutta samalla niin konkreettisia, ja joiden oppimiseen olet varannut reilusti aikaa. Suurta vaihtelua sellaisiin treeniblogeihin, joissa pitää ensin laihtua 20 kiloa, hankkia 10 kiloa lisää lihasmassaa, voittaa fitnessin maailmanmestaruuskisat ja olla puoli vuotta syömättä.

  Pitäisiköhän itsekin vihdoin opetella se spagaatti tai jotain sen tyyppistä? Se on niin paljon kivempi tavoite kuin esim. juosta 500 kilometriä joka kuukausi. Taisit heti inspiroida minut yrittämään, eli lupauksesi inspiroida muita toteutuu saman tien. 🙂

  P.S. Aivan mahtava tuo kuormalavasohva! En ollut koskaan kuullutkaan moisesta saati nähnyt, mutta vau, ihan paras idea! Jos meillä olisi tilaa, patistaisin miestä heti tuomaan töistä kuormalavoja.

  • Monna

   No mahtavaa!! 🙂 Spagaatti olis aivan loistava tavoite! Ota se itsellesi! 🙂
   Joo, tässä blogissa ei olla syömättä puolta vuotta 😀 Eikä haluta voittaa fitnessin mestaruuksia.

   Mukava kuulla, että inspiraatio löytyi heti!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *