Monna
Monna

Unikoulu – ai miten meni?

No perseelleenhĂ€n se meni. 😀 😀 😀 Tavallaan..

En tiedĂ€ minkĂ€laisia unikouluja on olemassa, mutta niitĂ€ on varmasti monia. Me kokeilimme lempeÀÀ unikoulua. Sellaista, jossa ei vauvaa huudateta tai muutenkaan anneta pienen kĂ€rvistellĂ€ nĂ€lĂ€ssĂ€ / eroahdistuksessa / yhtÀÀn missÀÀn.. 😉
TÀssÀ unikoulussa yritetÀÀn opettaa vauvalle, ettÀ maito ei ole se joka nukuttaa. Vaan iltamaito annetaan ennen sÀnkyyn viemistÀ ja öisin tarjotaan tuttia rauhoittumiseen, ei maitoa.

Moni kenen kanssa olen jonkinlaisesta unikoulusta puhunut on sanonut, ettÀ anna sitten isÀn hoitaa ne ekat yöt. Ne on ne vaikeimmat ja Àidin sydÀn ei kestÀ sitten sitÀ pienen nyyhkytystÀ. Noh, meillÀ ei kestÀ kyllÀ isÀnkÀÀn sydÀn.

Ekat kaksi iltaa meni hyvin. Annoin Emmalle iltamaidot sohvalla, jonka jÀlkeen vielÀ yökkÀri pÀÀlle, vaipanvaihto ja hampaidenpesu. Sitten vasta tytöntyllerö pinnasÀnkyyn ja rauhoitellen uneen. Nukahtaminen tapahtui vajaassa viidessÀ minuutissa. EnsimmÀinen yö oli iskÀn vastuulla. Emma herÀili muutamia kertoja ja tutilla iskÀ oli saanut rauhoiteltua tytön uneen suurimmassa osassa herÀÀmisistÀ. Kuitenkin yhdellÀ kertaa ei ollut uni tullut pelkÀllÀ tutilla ja iskÀ oli antanut maitoa.

Toisena yönÀ oli minun vuoroni. Emma herÀsi vain kerran, n.klo 02.00. Nukkumaan hÀn oli mennyt klo 20.30. Annoin yöllÀ sitten ensin pienelle vain tutin. HÀn rauhottui ja nukahti, mutta herÀsi uudestaan kymmenen minuutin pÀÀstÀ. Yritin taas pelkÀllÀ tutilla. Mutta loppujen lopuksi annoin maitoa. Sen jÀlkeen tyttö nukkui klo 07.00 asti tyytyvÀisenÀ.

Kolmantena iltana nukahtaminen ei meinannut onnistua lainkaan. Emma riekkui sĂ€ngyssÀÀn, Ă€hisi ja puhisi ja nauroi ja nousi seisomaan ja teki ihan kaikkea muuta kuin yritti nukkua. 😀 Ainoa millĂ€ hĂ€n sitten rauhottui oli maito. YöllĂ€ herĂ€si vain kerran, söi ja nukahti. Nukkui klo 8-02 ja 02-06.30. Eli oikein hyvĂ€ yö.

Tulimme siihen tulokseen, ettÀ tÀllÀ hetkellÀ Emma kuitenkin tarvitsee vielÀ yöllÀ nÀköjÀÀn maitoa joten antaa asian olla niin. Jos hÀn herÀÀ VAIN kerran yössÀ, on se jo ihan ÀlyttömÀn hyvÀ yö. <3

***

MinkÀlaisia unikoulukokemuksia teillÀ on?

Kommentit (28)

 1. Pee

  Haha… Ihan ku meiltĂ€! 😀 Helpompi lĂ€mmittÀÀ maito ku hyssytellĂ€ koko yö, jos sen maidon kans pĂ€rjÀÀ vaan yhellĂ€ herĂ€tyksellĂ€! 😉

 2. Paula

  Moi! Annatte Emmalle varmaan iltapuuroa? Vai eikö se uppoa? Kaspar ei ole meillÀ kaivannut yömaitoa moneen kuukauteen, en edes muista millon viimeksi imetin yöllÀ (imetyksenkin olen lopettanut jo aikaa sitten).

  MeidĂ€n iltarytmi menee siten, ettĂ€ 20:00 iltapuuroa, sitten iltapesut ja juuri ennen nukkumaan menoa maito eli joskus 20:30-21:00 vĂ€lillĂ€. Ja joskus seiskan maissa herĂ€tÀÀn. KyllĂ€ kassukin vielĂ€ tietenkin yöllĂ€ herĂ€ilee pienesti mutta rauhoittuu onneksi tutin kanssa. Emma taitaa kyllĂ€ olla paljon aktiivisempi lapsi kuin Kaspar, ettĂ€ varmaan kuluttaakin enemmĂ€n touhutessaan ja ehkĂ€ siksi nĂ€lkĂ€ yllĂ€ttÀÀ vielĂ€ yöllĂ€ 🙂

 3. Kaisa

  Me aloitettiin vajaa kaksi viikkoa sitten aika samalla periaatteella unikoulu.

  Poika on syntymĂ€stĂ€ asti nukkunut mun kainalossa ja olen aina öisin imettĂ€nyt ”puoli unessa” ja sitten vauva on nukahtanut tankattuaan.

  Nyt kuitenkin viimeisen kuukauden aikana herÀilyjÀ oli noin kymmenen ja tuntui ettÀ koko ajan vaan tyrkytin unissani rintaa vaikka ei varmasti olisi tarvinnut kuin just sen maks. Yhden kerran.

  Nyt ollaan siis tehty niin ettÀ pojan pinnis on meidÀn sÀngyssÀ ihan kiinni ja mies on nukuttanut ja yöllÀ hoitanut herÀÀmiset. (Koska mÀ kuitenkin heltyisin ja imettÀisin :D) Aika hyvin on nukahtanut uudestaan pelkÀn tutin avulla. VÀlillÀ on kyllÀ vielÀkin ollut niitÀ 10 kertaa herÀÀmisiÀ mutta esim. viime yönÀ herÀsi vaan kerran!!!

  Mutta kuten kirjoitit toi yks syöttö yöllÀ on varmaan teille tÀllÀ hetkellÀ just hyvÀ:) Ja myöhemmin voi sit kokeilla uudestaan.

  Kiitos jÀlleen kerran pÀivien piristÀmisestÀ:) Ootte huippu perhe.

 4. mampsikka

  Tosi hyvinhĂ€n tuo meni – alle vuosikkaalla ns kokonainen yö on 5 tuntia (toisilla tietysti enemmĂ€n, mutta sen pidempÀÀn pieni ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ pĂ€rjÀÀ ilman ruokaa tai aikuista) joten siinĂ€ mielessĂ€ yksi syöttö on oikein hyvin 🙂

 5. Taru

  Mun kokemuksen mukaan pĂ€ivĂ€llĂ€ kannattaa kiinnittÀÀ huomiota siihen ruokaan ja ruoan mÀÀrÀÀn. SÀÀnnöllinen pĂ€ivĂ€rytmi, 5 kunnon ateriaa niin ei vauva tarvi yöllĂ€ ruokaa. Itse huomasin ettĂ€ jos pĂ€ivĂ€llĂ€ vauva sai kaupan soseita tai muuten söi huonosti niin kyllĂ€ herĂ€si yöllĂ€. MeillĂ€ jĂ€i yösyömiset 7-8kk vanhana kokonaan. Neuvolassa myös sanoivat samaa ettĂ€ jos vauva pĂ€ivĂ€llĂ€ juo hirveesti maitoa tai syö huonosti niin se kostautuu yöllĂ€. Mutta lapsiakin on erilaisia eikĂ€ se syöminen aina ole nĂ€lkÀÀ vaan juurikin lĂ€heisyyden kaipuuta yöllĂ€. 🙂

 6. Nelli KurisjÀrvi

  Moikka meillÀ samanikÀinem poika kun teillÀ!:)
  MeillÀ lopetettiin yösyöttö 7kuukaudeniÀssÀ kun lopetettiin ensin pÀivÀstÀ.
  Meni 2yö huutamisella ja itki siis 15min mun sylissÀ.
  Sen huomasin ettĂ€ se pÀÀtös pitÀÀ vain tehdĂ€ tiukasti eikĂ€ luistaa siitĂ€. Vaikeaa on mutta meillĂ€ isĂ€ myös oli mukana unikoulussa. Illalla syödÀÀn puuro klo 19 ja poikani nukahtaa klo 20 ja herÀÀ ekan kerran klo 6. Tuttia pitÀÀ joskus laittaa. Lapseni ei koe nĂ€lkÀÀ yöllĂ€ kun syö todella ison puuron illalla. Eli Ă€lkÀÀ huoliko ei lapsen unikoulu ole lapsen kiduttamista. MeillĂ€kin tassuteltiin. Unikoulusta on tehty mielestĂ€ni sanani todella kammottava ja ahdistava asia. Aikuisen tĂ€ytyy se pÀÀttÀÀ. StemppiĂ€ kyllĂ€ se vielĂ€ onnistuu! 🙂

 7. Jonna

  MeillÀkin touhukas tyttö ja syö aamuyöstÀ vielÀ kerran. Nyt 1 v2 kk. Jos syönyt pÀivÀllÀ toooosi paljon niin sitten ei herÀÀ yöllÀ.

 8. Lotta

  Me alotettiin pari viikkoa sitten unikoulu 7kk ikÀiselle. Saa iltapuuron ja imetÀn n. Klo 21, sitten laitetaan vaunuihin ja hyssytellÀÀn uneen. YöllÀ herÀÀ muutaman kerran itkeskelemÀÀn, mutta hyssytyksellÀ rauhottuu. Tuttia ei syö. Ekan kerran imetÀn klo 7 ja sen jÀlkeen nukkuu vielÀ 9 asti. Eka viikko meni ok, mutta oon kuitenkin nyt muutamana yönÀ joutunut imettÀmÀÀn n.klo 2 aikaan. Luultavasti vaikuttaa paljon minkÀ verran on uponnut kiinteitÀ pÀivÀsaikaan.

 9. Saara

  MeillĂ€ unikoulupohdinnat myös kĂ€ynnissĂ€, vauva 7kk. Suosittelen lukemaan Laura Anderssonin ”Saat nukkua -Kuinka opetin vauvani nukkumaan ja kuinka se muualla tehdÀÀn”- kirjan. Kirjassa tosi hyviĂ€ vinkkejĂ€ ja pointteja.

 10. Reetta

  MitenhĂ€n hiisi tĂ€n unikouluasian toteuttaa tissitakiaiselle, joka ei syö tuttia? 🙈😬

 11. Heli

  MeillĂ€ koitettiin samaa silloin, ku neiti oli n.9kk. varmaan viikon verran meni hyvin ja sitte huomasin, ettĂ€ parin viikon sÀÀstĂ€ lipsuttiin yösyöttöihin takasin. MeillĂ€ neiti siis söi tissiĂ€. Itse Olin niin laiska, ettĂ€ jos vĂ€hĂ€nkÀÀn kauempaa alkoi yöllĂ€ itkemÀÀn tissiĂ€, nii en raaskinut olla antamatta 😀 sitten se vĂ€hĂ€n jĂ€i koko homma. En jaksanut edes enÀÀ ressata, ettĂ€ pitĂ€is lopettaa, kun meillĂ€kin syötiin yöllĂ€ vaan sen yhen kerran.

  SiinÀ sitte aika kului ja oisko neiti ollut vÀhÀn pÀÀlle 10kk, kun yhtÀkkiÀ hoksasin, ettÀ meillÀhÀn ei ole syöty yöllÀ enÀÀ vÀhÀÀn aikaan. Se vaan sitte yhtÀkkiÀ jÀi pois itsekseen. Vaikka edelleen silloin söi pÀivÀllÀ tissiÀ ja saattoi tulla yöllÀkin viereen nukkumaan. Ei kuitenkaan enÀÀ vaatinut maitoa yöllÀ. EikÀ oltu tÀssÀ vÀlissÀ muutettu ruokailuja mitenkÀÀn, ettÀ Sillon 9kk ikÀisenÀ sai jo kovastikki sen 5kiinteÀÀ ateriaa.

  Toivottavasti teillĂ€ menee yhtĂ€ helposti, ettĂ€ vaikka vielĂ€ tartte yömaitoa, niin Jospa se teidĂ€nkin neiti pÀÀttÀÀ itse sen yösyönnin lopettaa ilman sen suurempia unikouluja! 🙂

 12. Sini

  MeidĂ€n poika nyt 1v 1kk ja unikoulutin hĂ€ntĂ€ 7kk ikĂ€isenĂ€. MeillĂ€ yöt oli mennyt niin levottomaksi ettĂ€ halusi 4kin krtaa yössĂ€ maidon ja ihan selvĂ€sti vaan nukahtamiseen. Sitten pÀÀtin ettĂ€ en anna enÀÀ maitoa vaikka mikĂ€ ja pysyn pÀÀtöksessĂ€. Unikoulutin lapsen niin ettĂ€ nukkui minun vieressĂ€, kun ajattelin ettĂ€ jo maidosta luopuminen on niin iso juttu ettĂ€ saa sitten musta lĂ€heisyyttĂ€. Pari ekaa yötĂ€ oli hankalaa, poika ei itkenyt mutta Ă€hisi ja puhisi kyllĂ€kin ja herĂ€ili vĂ€hĂ€n vĂ€liĂ€, mutta pidin pÀÀni. Viikon jĂ€lkeen huomasin ettĂ€ herÀÀ enÀÀ siinĂ€ 3-4 aikaan joten ajattelin ettĂ€ ehkĂ€ poika on sit vielĂ€ vaan nĂ€lkĂ€inen ja pÀÀtin ettĂ€ no voin silloin antaa vielĂ€ sen maidon kun selvĂ€sti haluaa nĂ€lkÀÀn. Ja tosiaan meillĂ€ nukuttiin 8-8 tĂ€llĂ€ yhdellĂ€ syötöllĂ€. NĂ€in mentiin kaks viikkoa ettĂ€ herĂ€si 3-4 aikaan yhden maidon juomaan ja sitten jĂ€tti itsekseen sen maidon ja alkoi nukkumaan 12 tunnin unia, pari keraa joutui tutin antamaan. Ja tosiaan sĂ€nkyyn siirsin takaisin sillon kun pÀÀstiin tohon yhteen maitoon yössĂ€ ja sekÀÀn ei kĂ€rsinyt vaikka unikoulutin sen mun vieressĂ€, vaan tyytyvĂ€isenĂ€ suostui nukkumaan taas omassa sĂ€ngyssĂ€. Mutta edelleen ja silloinkin annan iltamaidon niin ettĂ€ saa sen sĂ€ngyssĂ€. EnÀÀ harvemmin kuitenkaan nukahtaa maitoon , vaan juotuaan hetken möyrii sĂ€ngyssĂ€ ja sitten nukahtaa 🙂 ja tosiaan tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ nukkuu 11-12 tuntia yössĂ€, on oppinut itse jo laittamaan tutin yöllĂ€ jos se putoaa joten mĂ€kin saan nukkua ilman mitÀÀn herĂ€tystĂ€, joskus harvoin ei löydĂ€ tuttia ja silloin alkaa Ă€hertĂ€mÀÀn ja annan sen hĂ€nelle. Mutta suosittelen siis tĂ€tĂ€kin vaihtoehtoa ettĂ€ unikouluttaa viereen 🙂

 13. Toinen Kaisa

  Jos kokeilisitte tarjota Emmalle öisin pullossa vettĂ€? MeillĂ€ vieroitettiin yömaidosta sillĂ€ tavoin. Lapsi protestoi toki endin hiukan mutta tyytyi sitten veteen ja viikon jĂ€lkeen ei enÀÀn ”vaivautunut” veden takia ja tutti riitti.

 14. HM

  Esikoinen söi tsiljoonakrt yössÀ tissiÀ, eka unikoulu 9kk, yösyötöt 1krt, kipeÀnÀ 2krt. Ennen klo 2 en antanut. 1v kieppeillÀ loput syötöt pois. Ei syönyt tuttia ja mitÀÀn pulloja ei ole koskaan ollut. Sormiruokaili 100% eli todellakin tarvitsi vielÀ maitonsa. En ala vÀkisin tuputtamaan ruokaa. Ja sen jlk yöt parani, mutta hampaiden tulon aikaan herÀilyjÀ edelleen. Ne poskihampaat!

  Nyt kuopus kohta 6kk ja aloittaa sirmiruuan ensi viikolla. VÀlillÀ olen onnistunut ilman tissiÀ tassuttelemaan uneen. Tuttia kyllÀ syö, mutta yöllÀ heikosti. LempeÀsti siis tÀÀllÀkin. Ja unikouluja on niin monia kuin perheitÀ. Toiselle sopii toinen ja toiselle toinen. KyllÀ ne vauvat voi herÀillÀ muutoinkin. Uskon, ettÀ temperamentti vaikuttaa paljon.

 15. Anniliiini

  MeillĂ€ yömaito jĂ€i pois kun siirryttiin yöveteen, parin yön jĂ€lkeen neiti huomasi ettei pelkĂ€n veden takia kannata herĂ€tĂ€ 😂

 16. Veera

  Kuulostaa tutulta. MeidÀn tyttö tuossa iÀssÀ vaati kans maitoa yöllÀ ja jatko uniaan sitten aamuun asti..N.1.3v iÀssÀ jÀi vasta yösyöminen, mut silti herÀÀ vielÀ vÀlillÀ öisin et tutti pitÀÀ laittaa suuhun..Kaverin vauva taas on jo pitkÀn aikaa nukkunut lÀpi yöt.Jokainen lapsi on niin yksilönsÀ..:)

 17. Madde

  EdellÀ onkin jo todettu, tÀhÀn vaikuttaa hyvin moni asia!

  Mutta mutta kun 6kk neuvolassa sanottiin, ettÀ JOS vauva saa pÀivÀn aikana tarpeeksi ravintoa, se ei tarvitse yöllÀ maitoa, eli unikoulua vaan (huutaa just sen pari yötÀ, sitten helpottuu). Minusta tuntui pahalta ajatukselta laittaa maitohanat (korvikkeella mennÀÀn) kerralla kiinni, vaikka tiesin, ettÀ meidÀn tyttö syö hyvin pÀivÀn aikana. Minun piti saada todistaa itselleni, ettÀ hÀn ei sitÀ maitoa tarvitse, ettÀ se on vaan tapa. Illalla siis annettiin iso annos maitoa niinkun ennenkin (ei nukahda pullolle, vaan se on osa meidÀn iltarutiineja). YöllÀ aloin tiputtamaan maidon mÀÀrÀÀ pikkuhiljaa. Kun maidon mÀÀrÀ laski 50ml:aan, tyttö valvoi hyvÀntuulisena hieman pidempÀÀn maidon jÀlkeen, mutta max tunnin valvomisen jÀlkeen nukahti. Sama homma, kun tuosta 50ml mÀÀrÀstÀ pÀÀtettiin jÀttÀÀ maito kokonaan pois, annettiin vaan tuttia. Noin 3 viikkoa meillÀ meni, 7kk iÀssÀ oli yösyönti loppunut, puuro 19.30, yöunet 20.30-06 noin yleensÀ, aamulla herÀÀmisen jÀlkeen heti vÀhÀn maitoa ja 07.30 aikaan taas puuroa. Olen tosi tyytyvÀinen ollut meidÀn ratkaisuun!

  Me tehtiin nĂ€in, mutta jokainen löytĂ€köön sen oman tavan. Onko se sitten unikoulu tai ei, kunhan itse on ratkaisuunsa tyytyvĂ€inen. Levollisia yöunia yösyötön loppuminen ei takaa, meillĂ€ tyttö ainakin herĂ€ilee vĂ€lillĂ€ kun on unissaan harjoittanut konttaustaitojaan yms. 😁 Alle 3kk vanhana valvottiin koliikin takia öisin 4h pĂ€tkiĂ€ ja nukuttiin lĂ€hinnĂ€ aamupĂ€ivisin, eli en valita!

 18. Helillle

  LempeĂ€ unikoulu. Pakko sanoa, ettĂ€ terminĂ€ jotenkin Ă€rsyttĂ€vĂ€. Kukaan meistĂ€ vanhemmista ei halua lastaan itkettÀÀ, mutta kyllĂ€ yösyömisestĂ€ irtautumiseen itkua useimmiten liittyy. EikĂ€ se mielestĂ€ni tee koulusta sen vĂ€hemmĂ€n lempeÀÀ. Lapsi vain opettelee uutta tapaa nukahtaa ja vanhempi on siinĂ€ tukena. Vauvallahan ei ole vielĂ€ muuta kommunikointitapaa kuin itku. Ja protestoida pitÀÀ kun tutusta tavasta poiketaan. Yöaikaan se itku vain tuntuu jotenkin pahemmalta…

 19. I.J.

  MeidĂ€n tyttö alkoi herĂ€ilemÀÀn 4kk lĂ€htien jopa 5-6 kertaa yössĂ€. Tarvitsi joka kerta tissiĂ€ nukahtamiseen ja oli helppoa napata viereen ku tyttö nukkui samassa huoneessa. Sitten alkoi Ă€iti sen verran vĂ€syĂ€, ettĂ€ pakko oli keksiĂ€ muu ratkaisu. Siirrettiin tyttö omaan huoneeseen vĂ€hĂ€n vajaa 7kk ikĂ€isenĂ€. Ekana yönĂ€ herĂ€s muutaman kerran mutta seuraavat yöt alkoi sujumaan jo paremmin ja nykyÀÀn tyttö 8kk nukkuu 12h yhellĂ€ syötöllĂ€. MeillĂ€ ei syödĂ€ tuttia tai pulloa, joten todella yllĂ€tti miten siirto omaan huoneeseen rauhoitti unia. Unikoulu oli tarkoitus aloittaa samalla, mutta menikin helpommin noin 🙂

 20. Emilia

  MeillĂ€ jĂ€i tytön yömaito pois 1v 2 kk ikĂ€isenĂ€ (joi pullosta). EnkĂ€ itsekkÀÀn ajatellut ettĂ€ hĂ€n sitĂ€ ravinnokseen tarviaa; oli tuttu ja turvallinen hetki. Sitten yhtenĂ€ vloppuna isi nukutti ja yösyöminen jĂ€i kerrasta pois. Nyt puolitoistavuotiaana herÀÀ yöllĂ€ n 1-2 krt minkĂ€ ajattelen olevan todella iisiĂ€. En ole ikinĂ€ ajatellut ettĂ€ mitkÀÀn poppaskonstit auttaa😃ihan varmasti ajallaan kaikki tapahtuu. (Ja kyllĂ€ tarjoisin maitoa jos tyttö huutaa😃). Se kyllĂ€ koittaa hetki kun maito ei yöllĂ€ maistukaan. TsemppiĂ€!

 21. Sue

  Me pidimme unikoulun heti lapsen tĂ€ytettyĂ€ puoli vuotta – nyt hĂ€n tĂ€ytti juuri puolitoista vuotta. Me ajattelimme, ettĂ€ meillĂ€ vanhempina on velvollisuus opettaa lapsellemme kaikenlaisia asioita, ja nukkuminen on yksi asia muiden joukossa. Lapsemme kasvoi silloin puolivuotiaana nĂ€tisti kĂ€yrillĂ€ (ei ollut pienikokoinen tms.) ja söi hyvin kiinteitĂ€, joten mitÀÀn fyysistĂ€ tarvetta yömaidoille ei enÀÀ ollut. MeillĂ€ lĂ€htökohta oli siinĂ€ mielessĂ€ hyvĂ€, ettĂ€ lapsi oli aina nukkunut omassa sĂ€ngyssÀÀn ja jo viisikuisena siirsimme hĂ€net omaan huoneeseen nukkumaan. Pari ekaa yötĂ€ yötĂ€ tassuteltiin enemmĂ€n ja vĂ€hemmĂ€n, mutta siitĂ€ lĂ€htien hĂ€n on nukkunut pÀÀosin yönsĂ€ hyvin. Toki sairastelut, pĂ€ivĂ€kodin aloitus ym. muutokset ovat sekoittaneet pakkaa, mutta aina tuollaisen erityistilanteen jĂ€lkeen pitÀÀ vain ottaa unikoulun opit johdonmukaisesti kĂ€yttöön. Ja niin tylyltĂ€ kuin tĂ€mĂ€ tuntuu sanoa, ettĂ€ ei lapsen itkeskely tuntunut unikoulun aikaan mitenkÀÀn erityisen pahalta, koska tiesimme, ettĂ€ unikoulu parantaa meidĂ€n kaikkien elĂ€mĂ€nlaatua.

 22. Elli

  Meette just niitten omien voimavarojen mukaan <3 meillÀ on 2 tylleröÀ joista kumpikin on vielÀ tuossa iÀssÀ nukahtaneet maitopullon kanssa sÀnkyyn ja juoneet yöllÀ pullon maito. 1 v 3 kk kuitenkin sit itse jÀttivÀt maidot pois ja samoilla tulilla lÀhti sit tutti pÀivÀkÀytöstÀ kun ei neitejÀ enÀÀ vaan kiinnostanut. Oikeesti se jos yhden kerran herÀÀ yöllÀ on aika luksusta Ja jos vaatii maitopullon niin antaa palaa:)! On ne ÀiskÀn ja iskÀn yötkin tÀrkeitÀ lepoaikoja, kuka siitÀ edes sit vÀlittÀÀ et voi 3 v synttÀripÀivÀnÀ todeta et 'onneksi tehtiin kaikki niinkun oppikirjat sano':D kukaan ei muista sitÀ mut kaikki on tyytyvÀisiÀ kun saa nukuttua nyt:)

 23. Teresa

  Saan ilmeisesti olla todella kiitollinen ettĂ€ meidĂ€n poika on nukkunut 3kk asti 8-9tunnin yöunia. TĂ€llĂ€ hetkellĂ€ (poika 9kk) nukkumaan menee n.9 ja herÀÀ 8-9 vĂ€lillĂ€..Heti pienestĂ€ pitĂ€en pidin tĂ€rkeĂ€nĂ€ pitÀÀ aina ne samat iltarutiinit, tiedĂ€ sitte onko sillĂ€ ollu merkitystĂ€ vai onko poika muuten vaan hyvĂ€ uninen. 😀

 24. Janette

  Osa vauvoista tarvitsee yhden yösyötön vielĂ€ alle 1.v. ikĂ€isenĂ€. Itse en kestĂ€isi itkettÀÀ vauvaa, jos olisi pienikin mahdollisuus, ettĂ€ itkee nĂ€lkÀÀnsĂ€…Yhden vuoden iĂ€ssĂ€ itse lopettanut 4 lapsen imetyksen (myös yö) ja kaikki nukkuneet siitĂ€ lĂ€htien herÀÀmĂ€ttĂ€.

 25. M

  Hei.
  Niin kuin tÀÀllĂ€ on jo monta kertaa todettu, on jokainen lapsi oma yksilönsĂ€… Kertomuksesi kuulosti kyllĂ€ hyvin tutulta! MeillĂ€ tyttö lopetti yösyönnit vĂ€hĂ€n reilun vuoden iĂ€ssĂ€ pikkuhiljaa. MeillĂ€ tosin ei puolen vuoden jĂ€lkeen enÀÀ maitoa lĂ€mmitetty, vaan joi huoneenlĂ€mpöistĂ€ korviketta. Sen verran ruvettiin vuoden iĂ€ssĂ€ ”unikouluilemaan”, ettĂ€ vĂ€hĂ€n silleen laiskasti lĂ€hdettiin maitoa hakemaan. Pikkuhiljaa kĂ€vi niin, ettĂ€ ehti nukahtamaan ennen kuin maitopullon sai. Me kyllĂ€ herĂ€ttiin molemmat. Toinen jĂ€i silittelemÀÀn ja tarjoamaan tuttia ja toinen lĂ€hti kohti keittiötĂ€… TĂ€llĂ€ periaatteella luovuttiin reilun parin vuoden ikĂ€isenĂ€ tutista. Nukahti jo nimittĂ€in ilman tuttia, mutta yöllĂ€ herĂ€si sitĂ€ kaipaamaan. Kerran oli lĂ€hellĂ€, ettĂ€ olisin antanut, mutta viime hetkellĂ€ nukahti ilman.

  TsemppiÀ! Mutta ÀlkÀÀ suotta stressatko. Jopa neuvolan mielestÀ on normaalia syödÀ yöllÀ n. vuoden ikÀiseen saakka.

 26. Ellu

  MeillÀ ei pidetty unikoulua kummallekaan ja ihan kunnollisia lapsia ovat (12 ja 13v). TissiÀ saivat 1vuoden niin paljon kun halusivat. NykyÀÀn en edes muista kuinka monta kertaa herÀsin yöllÀ:) Molemmat ovat nukkuneet meidÀn sÀngyssÀ ja tilanteen mukaan aina mentiin/mennÀÀn. Joskus tulevat vielÀkin viereen enkÀ koe ettÀ siitÀ on heille mitÀÀn haittaa. PÀin vastoin.

 27. n

  MeillÀ ihan sama, pari kertaa kokeiltiin ja voi apua sitÀ parkua. Ja maidon oikeasti juomalla joi ja sitten rauhoittui. Ihan itsestÀÀn se yömaito sitten jÀi kun S oli vuoden ja jotain kuukausia pÀÀlle, erÀÀnÀ yönÀ ei vaan enÀÀ herÀnnyt kertaakaan. Ja sen jÀlkeen on nukkunut tÀysiÀ öitÀ. Eli ei stressiÀ, ei se riparilla sitÀ tuttipulloa enÀÀ kaipaa!

 28. Hanna

  ÄlkÀÀ vaivatko pÀÀtĂ€nne turhilla kouluilla jos kyseessĂ€ on vaan yksi herÀÀminen. MeillĂ€ ei oo ikinĂ€ moisia pidetty ja niin se yömaito vaan jÀÀ iĂ€n mukana aina jossain vaiheessa pois. ❀ Muutenkin nyt useamman lapsen Ă€itinĂ€ oon ottanu kyllĂ€ niin rennon asenteen kaikissa vastaavissa opeissa mitĂ€ vanhemmille tuputetaan mun mielestĂ€ ihan turhaan 😁 mÀÀ meen sieltĂ€ missĂ€ aita on matalin ja kunhan kaikki voi hyvin niin millÀÀn muulla ei oo vĂ€liĂ€.

Kommentoi »

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *