Monna
Monna

Tulevaisuus

Parin viikon päästä loppuu äitiyslomani. Se on hurjaa! Siis miten ihmeessä siitä on jo yli yhdeksän kuukautta, kun jäin ison mahani kanssa odottelemaan Emman syntymistä?! Hurjaa!!

Kalenterissa lukee nyt töihinpaluupäiväni. Siellä lukee myös ensimmäinen Emman ”mummupäivä”. Eli se, kun mummu aloittaa Emman viikottaisen hoitopäivän. Olen laittanut vanhoille asiakkailleni jo sähköpostia, että työt kutsuvat taas. Ja olen kirjannut kalenteriin ensimmäiset pt-tapaamiset. Hurjaa!

Syksyn teen töitä vain kaksi päivää viikossa. Emma saa olla kotona vielä siis syksyn ja hoitajina on isovanhemmat tai jompi kumpi meistä Tuukan kanssa. On jollain tapaa tosi helpottavaa, että meidän ei tarvitse vielä viedä Emmaa päiväkotiin. Hän on niin pieni vielä. Vaikka monet Emman ikäiset aloittavatkin päiväkodin, koska vanhempien on palattava päivätöihin. Yrittäjyydessä on äärimmäisen hyvä puoli juuri tämä!

Olen miettinyt tulevaisuuttani. Mitä teen työkseni, palaanko pt-hommiin vai haenko jollekin toiselle töihin? Tavallaan se, että olisi ns. ”oikeissa palkkatöissä” jonkun muun leivissä houkuttelee. Se houkuttelee sen vuoksi, että se olisi stressittömämpää. Se houkuttelee myös sen vuoksi, että olisi olemassa käsitteet palkallinen sairasloma, palkallinen kesäloma ja ihan siis palkkapäivä. Se, että joka kuun tiettynä päivänä kilahtaisi tilille tietty summa. Ei tarvitsisi miettiä kuinka paljon pitää ottaa asiakkaita tai muita projekteja, että tulisi sen ja sen verran palkkaa tässä kuussa. Ja sitten ne alvit ja yelit ja kirjanpidot jne..

Mutta kuitenkin yrittäjyys tuo vapautta. Se mahdollistaa sen, että voi päättää pitää lomapäivän keskellä viikkoa ja lähteä mökille. Se tarkoittaa sitä, että saa itse päättää milloin tekee minkäkin työn ja milloin tapaa asiakkaita. Se mahdollistaa sen, että saa toteuttaa omia unelmiaan ja ideoitaan.

Olen miettinyt jonkinlaista keskitietä, että jatkaisin yrittäjänä ja pt:nä, mutta tekisin ehkä jollekin toiselle töitä puolet ajasta. Tämä on vasta harkinnassa, enkä ole edes katsonut työpaikkoja. Voi olla, että parin viikon päästä kun aloitan työt, mieli ja sydän sanoo etten todellakaan halua luopua täysipäiväisestä yrittäjyydestä.

Rakastan työtäni! On ihan älyttömän hienoa saada tehdä sellaisia asioita, joihin tuntee paloa. Saa motivoida ihmisiä tekemään itselleen hyvää ja löytämään uuden energian arkeen. Syyskuussa koittaa uudistuneet CitySurvivors -kilpailut, joita olemme saaneet suunnitella Tuukan ja parin aputiimiläisen kanssa kesän ajan. Kilpailuista on tulossa ihan huikeita!! On esteitä (ihan konkreettisia 😉 ), on päättelykykyä ja tietoa vaativia rasteja, on juoksua, on fyysisiä raskaita tehtäviä (varsinkin kilpasarjassa). On ollut ihan super inspiroivaa suunnitella tuota kilpailua!! Juuri tällaisten juttujen vuoksi yrittäjyys on niin mahtavaa!

Mutta ehkä aika näyttää tässäkin asiassa, että mitä tuleman pitää. Ja eihän mitään tarvitse kirjoittaa kiveen. Kerroinhan jo, että en pidä viisivuotis-suunnitelmista. 😉 

Pst. City Survivorsista lisää voi käydä lukemassa TÄÄLTÄ! Ilmoittautumisia satelee koko ajan lisää! 😀 Huikeat tapahtumat siis tulossa!

Kommentit (1)

  1. Riikkahannela

    Moikka!
    Pakko kommentoida et tiedän täysin ton fiiliksen, kun pohtii yrittäjyyden ja palkkatyön välillä. Oon ollut yrittäjänä viitisen vuotta ja tykkäsin siitä enkä kyllä kadu päivääkään. Nuorelle naiselle se sopi hyvin, pääsi mukaan kaikkiin pippaloihin ja jopa keskiviikon rientoihin jos näytti siltä että torstaille oli hiljanen päivä, heh! 😀 tosiaan se yrittäjän vapaus ja muut juttunsa niin on siinä puolensa. Kuin myös se toinen puoli. Kun lopetin yrityksen ja aloitin palkkatyöt niin se fiilis kun työt voi jättää työpaikalle, vapaapäivät on ansaittuja sellaisia (eikä huonon omantunnon siivittämiä), lomat kertyy ja mikä on huikeinta; palkkapäivä! Mulla oli pitkään olo kun saisin lottovoiton palkkapäivänä. Joku vaan laittaa rahaa mun tilille, mitä ihmettä! 😀 eikä se että itse laskee niitä euroja mitä tässä kuussa voi nostaa… alkuun mullakin oli ajatuksena tehdä osa-aikaisena palkkatyötä jotta voisin jatkaa yrittäjänä (toki siis meillä varmasti eri syitä näihin pohdintoihin) mutta tajusin ettei siinä ollut järkeä omalla kohdalla niin jätin kokonaan yrittäjyyden kun oli mahdollista saada sama raha palkkatyössä ja ilman sitä stressiä… ja päätöksestäni oon onnellinen. 🙂 yrittäjyys on nyt koettu omalla kohdallani, jos joskus haluaa takaisin niin sit mietitään sitä uudelleen. Tällä hetkellä palkkatyö on ihan parasta! Tsemppiä sulle pohdintoihin 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *