Monna
Monna

Tavoitteet kirkkaana mielessä?!

Eletään taas sitä aikaa vuodesta kun moni miettii pää hiessä, että mikä ois mun uudenvuodenlupaus..
Monilla se liittyy treenaamisen aloittamiseen tai painonpudotukseen.
Toki on myös muita terveyteen liittyviä lupauksia, tai sitten ihan vain niitä ”elän parempaa elämää”-lupauksia. Tai olen itselleni parempi ihminen tms.tms.

1366197008_horoscope-2014
Mä en oo tehnyt moneen vuoteen uudenvuodenlupausta.
Mun mielipide on, että uudenvuodenlupaukset ei ikinä pidä.
Varmasti tässäkin asiassa hyviä poikkeuksia on, mutta tää on mun näkemys asiasta.
Ja siksipä en niitä ole tehnyt.
Ehkä mun oma näkemys johtuu siitä, ettei mun omat uv-lupaukset oo joskus pitänyt?! Tai sitten oon vaan kuullut/nähnyt niitä tapauksia.

Nyt kuitenkin taas pyörii tavoite-asiat mielessä. Ne aina silloin tällöin nostaa päätään.
Varmaan kaikilla, jotka vähänkin treenaa.

Onko tavoitteet sellaisia, että niitä pitää olla? Pitäisikö sitä tänä vuonna tehdä poikkeus ja tehdä uudenvuodenlupaus?

Mä luin ystäväni blogista inhottavia kommentteja tuossa yksi päivä. Ja siitä tuli taas mieleeni, kuinka ihmeellisesti ihmiset kokevat oikeudekseen kertoa mitkä tavoitteet on hyviä ja minkälaisia tavoitteita pitäisi asettaa. Itsekin saan tuon tuosta kommenttia, että mitkä sun tavoitteet oikein on ja pitäisikö niitä reisiä nyt treenata vähemmän ja persettä enemmän, vaiko kenties yrittää hankkia sixpack?!
Vai voiko sitä vain olla ja treenata hyvänmielen vuoksi? Sillä intensiteetillä mihin juuri se elämäntilanne antaa myöden? Vai onko se huonoa itsekuria jos ei koko ajan treenaa hiki hatussa ja hauikset pumpissa?

Mitä mieltä te olette tavoitteista tai uudenvuodenlupauksista?
Kuinka moni teistä meinaa tehdä lupauksen? Ja liittyykö se treenaamiseen vai kenties vain muuhun hyvinvointiin?
20131208_161018

Kommentit (14)

 1. Panda

  Mie tein viime vuonna uudenvuoden lupauksen (tai no, se päätös lähti käyntiin heti joulun jälkeen) – alan kohdella omaa kroppaani paremmin. Ja nyt vuoden jälkeen kroppa kiittää kyllä, 13 kiloa tippunut varresta pois! 🙂 Ja samalla lupauksella meinasin lähteä vuoteen 2014, tässä syksyn aikana on tullu lipsuttua ihan hirveesti kiireiden takia ja kuntoilu on kyllä jääny niin taka-alalle että hävettää! On ihan kamala ikävä kunnon kävelylenkkejä ja salia.

  • Monna

   Mahtavaa Panda!! <3 Siis ehdottomasti kyllä uudenvuoden lupauksetkin voi pitää! 🙂 Ihana kuulla tällaisia tarinoita!

 2. Inu

  Kaikki lupaukset, jotka aikoo ja haluaa pitää on hyviä. Ne jotka on tehty ”kevyin mielin” ja ilman järkeä (laihdutampa 20kg kuukaudessa) voi unohtaa samantien. Jos sillä lupauksella ja vuoden alkamisella saa hyvän startin, ni sit antaa mennä vaan. Ite aion haastaa itteni ens vuonna ja niihin asioihin liitän lupaukseni.

  Jos se lupaus tehdään vaan ulkoisesta paineesta ja koska muutki tekee, ni onko siinä sit järkeä? Ei todellakaan! Sillon ku elämä on näppärästi tasapainossa, ni ei tarvii tehä isoja lupauksia. Esimerkiks mä aion luvata, että ens vuonna limun juonti vähenee. Koska oon niiiiiin pepsimax narkki en todellakaan lupaa lopettavani, mutta vähennän sitä. Tai jos lupaan antaa ittelleni enemmän aikaa, ni merkkaan sen ajan oikein kalenteriin. My own time 🙂

  Ja jos nyt kuitenki juon pepsimaxia enemmän ku aiemmin, ni sit juon… Sitten voinkin pohtia missä meni vikaan (itsekuri,vedenjuonti) ja korjata sitä asiaa 🙂

  • Monna

   Kaikki lupaukset on hyviä, jotka on tosiaan tehty ns. sitovasti! Oot ihan oikeessa Inu! 🙂
   Ulkoisesta paineesta tehdyt lupaukset tai muutenkaan asiat ei oo koskaan hyviä ja ne ei usein pidäkään.

   Hyvä lupaus sulle toi pepsi-homma! Mä vartioin sua! 😉

 3. Essi

  Ihanat saappaat!! Mistä???:))

  • Monna

   Kiitos! 🙂 Ne on KooKengästä! 🙂

 4. Tiina R

  Monesti uusivuosi on sellanen sauma, että moni saa sillon vasta aikaseks tehtyy muutos päätöksen.
  Ite tein 3vuotta sitten uudenvuoden lupauksen,että poltan tupakkaa ainoastaan viihteellä ollessa ja se on kyl pitäny :).
  http://fitfatmamatiina.blogspot.fi/

  • Monna

   Loistavaa Tiina! Juurikin näin, se on hyvä sauma ja on ihanaa että osa tekee lupauksen ns. tosissaan ja sitten oikeesti tekee kaikkensa pysyäkseen siinä! 🙂 Ja onnistuu!

 5. Tea H

  Mä en myöskään usko uudenvuoden lupauksiin, ehkä just sen takia et ne omat lupaukset ei oo koskaan pitänyt! 😀 enkä yleisesti usko siihen, että ruotuun palaaminen tapahtuu seuraavan viikon maanantaina, kuukauden alussa, vuoden alussa.. Sillä antaa vaan itelleen lisää siimaa mässäillä lisää. Mä en ite kannata sitä, että tavotteet ”sidotaan” uudenvuoden lupauksiin, toki tämäkin toimii toisilla, mutta kannatan enemmänkin ”spontaanisuutta” tehdä muutos vaikka tänään.
  Tavotteita kannattaa aina olla, omat tavotteet ja kehityskohdat on aika selvillä 🙂

  • Monna

   Joo nimenomaan! Toi maanantaina, kuukauden alussa, vuoden alussa jne.. Se tyyli ei pure muhun, enkä usko siihen! Sitten jos tehdään oikeasti sitova lupaus, niin se kyllä useimmiten toimii! 🙂

 6. Marilii

  Minäkään en usko uudenvuodenlupauksiin. Oon kuitenkin sitä mieltä, että jos ihminen on oikeesti valmis tekemään elämässään muutoksen ja haluaa sitoutua siihen, niin kyllä se uudenvuodenlupauskin voi sillon pitää. Mutta yhtä hyvin se päätös pitäisi minä tahansa muuna päivänä, kunhan se on järkevä ja realistinen se asia, jota tavoittelee.. Suurin osa lupauksista tehdään uutena vuotena ihan vaan siks, kun on pakko luvata jotakin. Luvataan, kun muutkin kerran lupaa. Ja kun niihin lupauksiin ei oikeasti sitouduta, niin niistä on helppo luistaa. Toisaalta huvittavaa, että oon ite tätä mieltä. Minähän tein viime vuonna uudenvuodenlupauksen, etten syö karkkia ollenkaan – ja kohtahan tässä on vuosi oltu ilman.

  • Monna

   Joo sitova päätös tosiaan useimmiten toimii ja pitää! 🙂
   Mutta juuri kuten sanoit, sen voi tehdä jonain muunakin päivänä vuodesta! 😀

   Ja miten ihmeessä oot selvinny ilman karkkia?! 😀 Mä en ois pystynyt..

 7. Mimmiina

  Mä ajattelin tehdä jonkun oikein positiivisen uuden vuoden lupauksen ja katsoa toimisiko se! Niinkuin Eeva Kolu, joka oli vuosi sitten luvannut matkustaa enemmän ja se oli toteutunut. 🙂 Lupaan ehkä ottaa vähän rennommin kotitöiden ja kouluhommien kanssa? En kiristä pipoa enää vaatimalla itseltäni kaikkea mahdollista epärealistista… 🙂

  • Monna

   Ihana lupaus! Tollaisen mäkin voisin tehdä! <3 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *