Monna
Monna

Tavoitteet ja toiveet vuodelle 2018!

Tiedättekö mitä? Mun mielestä on hassua miksi sekin asia tuomitaan, jos ihmiset haluaa asettaa itselleen tavotteita tai toiveita tai tehdä jopa ihan lupauksia uuden vuoden alkaessa. Sehän on mahtava juttu, että edes kerran vuodessa pysähdytään miettimään niitä juttuja mitä haluaa elämältään. Asettaa tavotteita ja sitten mennä askel askeleelta niitä kohti! 🙂

Joo, onhan se totta, että tammikuussa kuntosalit ja jumppatunnit on tupaten täynnä ja jo helmikuussa niissä hiljenee. Mutta mä uskon ihan tosissani siihen, että joka vuosi niistä lupauksentekijöistä jää kuitenkin muutama prosentti sinne jumppailemaan ihan koko loppuvuodeksi. Eli tavallaan siis joka vuosi saadaan lisää pysyvästi fyysisestä hyvinvoinnista huoltapitäviä ihmisiä kuntosaleille ja jumppatunneille. Mahtavaa!

Voihan ne tavoitteet ja toiveet tai ne lupaukset liittyä myös muuhun kuin ulkonäköön tai fyysiseen olomuotoon ylipäänsä. Ne voi liittyä henkiseen hyvinvointiin, ne voi liittyä siihen minkälainen ihminen haluaa olla. Haluaako kohdella muita ihmisiä paremmin tänä vuonna? Olla enemmän läsnä? Tehdä ehkä jonkinlaisen kännykän käyttörajoituksen itselleen? 😀 Tai haluaako tavoitella henkisesti hyvinvoivempaa minää?

Niin ja voihan ne liittyä alkoholiin. Tai tupakkaan. Tai karkkiin. Johonkin koukuttavaan. Moni pitää tipattoman tammikuun tai herkuttoman helmikuun. Ja sitten näille kuukausille ja lupauksille naureskellaan.. että miksi tuollaista pitää ja ei muuten niiden pidä kellä ei oo ongelmaa.. JA PAH!! Kyllä ihan joka ikisen kropalle tekee hyvää silloin tällöin olla EDES se yksi kuukausi ilman alkoholia, sokeria tai tupakkaa. Eikö vaan? Hienoahan se on, jos siitä tuleekin tapa tai edes sen kuukauden ansiosta alkaa miettimään omaa käytöstään jonkun koukuttavan aineen suhteen. Eikö?

Mä meinasin, että mun tavotteet, toiveet ja lupaukset vuodelle 2018 olis seuraavat:

 1. Karkkia vähemmän kuin vuonna 2017! 😉 Tää lupaus ei oo ees kovin vaikea toteuttaa!! Aloitan sillä, että tammikuussa saan syödä karkkia vain kaksi kertaa. Helmikuussa voin pitää taas herkkupäivän kerran viikossa. Mutta en lipsu siitä arkipäiviin tai sunnuntaihin tai perjantaihin, koska kohta on jo lauantai.. 😉
 2. Fyysinen kunto paremmaksi! Tämä tavoite mulla on kirkkaana mielessä. Haluan voida paremmin, jaksaa paremmin ja saada kropan parempaan kuntoon mitä se on nyt. Tarkoitan tällä tavotteella sitä, että haluan saada lihasta takaisin kroppaan ja rasvamassaa vähän pienemmäksi.
 3. Kännykkärajoitus! Lupaan pitää kaksi kertaa viikossa kännykättömän illan plus yhden vähäsomeisen päivän. Eli, tänä vuonna kahtena arki-iltana kännykkä laskeutuu eteisen pöydälle klo 16 ja nappaan sen sieltä mukaan vasta sänkyyn mennessä, kun laitan herätyksen aamulle. Plus joko lauantai tai sunnuntai on vähäsomeinen. Aika hyvä sana muuten! 😉
 4. Rauhoitan kalenteria! Keskityn siihen, että kalenterissa on vapaata aikaa ja siihen, että en sano kaikkeen joo. Tämä jälkimmäinen tarkoittaa sekä vapaa-aikaa, että työelämää. Opettelen tekemään rajat niin työtarjouksiin, pr-tilaisuuksissa pyörimisiin, kuin ihan ystävien kanssa kahvitteluun ja lounasteluun.
 5. Keskityn olennaiseen! En sähellä joka suunnassa puolivaloilla, vaan ne asiat mihin lähden mukaan teen 100%.

Ja vaikka tää kuulostais kuinka lällyltä, niin yks isoin tavoite, toive ja lupaus on tehdä kaikkea ihanaa tän pienen rakkaan kanssa ja mahdollisimman paljon. Varsinkin kun Emma menee päiväkotiin, haluan ne arki-illat ja viikonloput olla Emman kanssa ihan 110% ja vähän yli!

***

Loistavaa vuoden ensimmäistä viikkoa kaikille!

Kommentit (6)

 1. Jaanaba / liikuntapaivakirja.com

  Heips! Munkin mielestä on hienoa, että ihmiset suunnittelevat parempaa ja terveempää vuotta ja tulevaisuutta, sehän on ihan parasta ja siihen pitää pyrkiä ja olen myös varma, että osa porukasta onnistuu tänäkin vuonna.

  • Monna

   Moi! 🙂
   Todellakin näin!

 2. Kaisa

  En viitsinyt enkä ehtinyt häiritä tänään kahvilassa törmätessämme sen enempää, mutta se jäi sanomatta, että rutkasti onnea uusiin ja vanhoihin tuuliin ja kaikkea hyvää koko teidän perheelle tänäkin vuonna!

  Ja todellakin; pysähtyminen, unelmien tavoittelu ja itsensä kehittäminen missä vaiheessa vuotta vaan on aina pelkästään hyvä juttu! 🙂

  • Monna

   Kiitos Kaisa! 🙂 Oisit vaan ”häirinnyt” pidempään! 😀

   Näin se on, just niin kun sanoit. <3

 3. Piia

  Moi! Ei nyt liity uuteen vuoteen, mutta haluaisin kysyä, oletteko olleet tyytyväisiä teidän rattaisiin? Onko teillä vielä ne Britax Go Bigit? Kovasti olen yrittänyt googletella mitkä olisi hyvät uudet rattaat meille. 🙂

  • Monna

   Moi! 🙂

   Joo, ne on kyllä ihan super hyvät olleet! Meillä on vieläkin käytössä päivittäin. Varsinkin nyt kun on välillä sellaista sohjoloskaa, niin niillä kyllä jyrää läpi mistä vaan. 😀 Muutenkin ne on olleet tosi hyvät!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *