Monna
Monna

Tatuointini

Toivepostaus

IMG_20150909_090538
Minulta on pariin otteeseen pyydetty postausta tatuoinneistani. Olen joskus sellaisen tehnytkin, mutta sen jälkeen on tainnut tulla pari uutta kuvaa.. 😉
Nyt sain taas toivepostaus-pyynnön tästä ja päätin sen nyt toteuttaa. Tässä siis kaikki kuvani, ei oikeastaan missään tärkeysjärjestyksessä.
IMG_20150712_173610

Jalkapöytiin otin prinsessan ja prinssin vuonna 2011. Se oli noin vuosi sen jälkeen, kun me oltiin Tuukan kanssa menty naimisiin. En varsinaisesti ajatellut, että tuossa on sitten Tuukka ja minä. Mutta symbolisesti kyllä. 🙂 Jalkapöydät oli yksi kipeimmistä paikoista ottaa.

***

IMG_0932-001

Tämä tatuointi on varmasti yksi ainoista, jolla on oikeasti joku merkitys. Otin Pappa-tatuoinnin muutama vuosi isäni poismenon jälkeen. Olin miettinyt pitkään, että minkälaisen kuvan tatuoin hänen muistolleen. Pappa tykkäsi paljon Mikki Hiirestä, hänellä oli arkussakin Mikki Hiiri-kraka päällä. <3 Päätin kuitenkin, että haluan ottaa kirjoitettuna sanan Pappa. Kutsuimme veljeni kanssa isäämme siis lapsesta asti Papaksi.

***

IMG_0946

Tämä tähtikuvio on yksi ensimmäisiä tatuointejani. Piirsin tuon kuvion itse ja marssin se kädessä tatuointiliikkeeseen. Olin koko tatuoinnin tekoajan penkissä ihmeellisessä takakenoisessa asennossa, pää alaspäin. 😀 Olen vieläkin miettinyt, että miksiköhän minun piti siinä sillä tapaa könöttää.

***

IMG_8876

Tämä Helinä-Keiju niskassani kuvastaa sitä, että en koskaan aio kasvaa täysin aikuiseksi. 😉 Mielestäni pieni lapsenmielisyys on vain tervettä ja pitää elämässä hyvää tvistiä. En halunnut tatuoida Peter Pania, joten otin samasta sadusta ihanan hahmon Helinä-Keijun.

***

IMG_8879

Tämä sulka jalassani on varmasti yksi kauneimmista tatuoinneistani. Tykkään siitä joka päivä. Tykkään toki muistakin kuvistani, mutta tuon näen päivittäin ja se on aina yhtä kaunis. Sen tekeminen oli varmasti kivuttomin.

***

Monna-treenaa14

Puolikas ”hihani” tehtiin muutama kesä sitten. Kädessä oli alunperin jo teksti ”Wish it, Dream it, Do it”, sekä pari liljankukkaa. Halusin siihen vielä lisää tavaraa ja My little pony oli myös sellainen, josta olin haaveillut pitkään. Tykkään tästä kokonaisuudesta tosi paljon.

***

unnamed

Pakaraan tatuoitiin reilu vuosi sitten toinen poni. Tykkään siitäkin tosi paljon. Kyljessä oleva tanssija on isoin tatuointini ja ehkä kaikkein hienoin. Sen tekemiseen meni kaksitoista tuntia ja kolme kertaa. Sen tekeminen oli kivuliain ikinä! Tanssijatatuoinnissa on merkityksenä nimenomaan musiikki ja tanssi, jotka on minulle rakkaita harrastuksia.

***

IMG_8880

Oikeassa kädessä minulla on kolme timanttia. Olin ajatellut alunperin vain yhtä timanttia siihen, mutta tatuoijani ehdotti kolmea. Hän piirsi nämä timantit ja näytti minulle. Olin myyty. 🙂 Myös tämä kohta oli aika kivuton paikka.

***

unnamed

Näiden lisäksi minulla on oikeassa kädessä pieni kiinalainen kirjain, joka on ensimmäinen tatuointini. Otin sen 18-vuotiaana. Se tarkoittaa ”laaja ja avarakatseinen”. Ja sitten minulta löytyy vielä oikeasta kyljestä RescueRangersin toinen tyyppi. 😉 Otettiin kaveritatuoinnit ystäväni kanssa joskus vuonna 2004. Niin ja onhan minulla vielä näiden lisäksi oikeassa pakarassa yksi tatuointi; pieni sydän. Se on myös kaveritatuointi, jonka otin erään ystäväni kanssa joskus vuonna 2000.

***

Tällaisia kuvia löytyy minulta. 🙂 Nyt Emman syntymän jälkeen olen miettinyt, että haluaisin jonkun kuvan ottaa hänen kunniakseen. <3 En vaan vielä tiedä mikä se olisi.

logo

Kommentit (20)

 1. Henzku

  Ompas kivoi tatuointeja sulla! Ite on haaveillut, että ottaisin jonku tatuoinnin liittyen omien unelmien/haaveiden toteuttamiseen. Vielä en ole uskaltanut harkita sen enempää! 😀
  Täytyy kommentoida tohon aikuiseksi kasvamiseen ja pieneen lapsenmielisyyteen, että toi on aivan totta. Itselläniki on onneksi säilynyt lapsenmielisyys ja pelleilen joskus urakalla ja mietinkin mitähän muut ajattelee. 🙈 Mutta oon todennut, että mieluummin hieman lapsenmielinen kuin liian tosikko! 🙂

  • Monna

   Ihanan kuuloinen idea. 🙂
   Ja siis todellakin näin, mieluummin hieman lapsenmielinen kuin liian tosikko! 😉

 2. Kauniskatse

  Tuo sulka on kyllä käsittämättömän hieno. 😍 mitenhän paljon tuollainen kustantaa? Oman sairastumisen myötä olen myös miettinyt tatuoinnin ottamista. Haluan selvitä ja mietinkin jonkinlaisia siipiä tai ääretön merkkiä. Elämä kantaa, kävipä sitten mitä tahansa.

  • Monna

   Joo, se on kyllä ihana!! 🙂 En muista yhtään mitä tuo maksoi, siitä on jo tosiaan muutama vuosi.
   Voimia kovasti sinulle! <3 Elämä kantaa!!

 3. Hanna

  Mun mielestä on ihanaa, kun tuot esille sen että tatuointeja voi ottaa myös ilman sen suurempaa merkitystä. Siis sen takia että se on kaunis, ja saattaa kuvastaa jotakin vähän kevyempää asiaa. Monesti se luo hirveästi paineita, että voiko ottaa jonkun tatuoinnin, onko sillä tarpeeksi tunnearvoa, merkitystä jne jne. Nuo pikkutatskat on hauskoja ja ihania!

  • Monna

   Joo todellakin näin! 🙂 Ja kiitos!

 4. henna

  Onko ammattilinen tehnyt sinulle tuon helinä keijun? voi vitsi itekkin haaveilen että omistaisin vielä joskus noin paljon tatuointeja.. ne on niin siistejä! Tällä hetkellä löytyy vasta 3 jotka on helposti piilotettavissa työn takia.. Sunhan pitää ehdottomasti ottaa tatuointi Emman kunniaksi 😛

  • Monna

   Se on ystäväni tekemä. 🙂 Ei ole ammattilainen tatuoijana.
   Ja joo, ehdottomasti Emman kunniaksi oma. 🙂

 5. Ninna

  Kiva kun toteutit toiveeni. Paljon tatuointeja on sulla en tiennytkään noin monta yllättävä tuo jaloissa oleva ”tuukka” Mylittle pony on kyllä ihana, hyvin tehdyt kuvat on kyllä sulle tehty. Ammattitaitoista. Ehdottomasti Emmalle oma!

  • Monna

   Kiitos toiveesta! 🙂
   Ja joo ehdottomasti Emmalle oma! ❤

 6. viivi

  Tämä jää varmaan moden kynsiin kun en ylistä kuviasi vaan päinvastoin mun mielestä yksikään kuva ei kaunista.ihmiset ottavat töherryksiä harkitsematta ja moni katuu niitä vanhemmiten,siinäpä vasta onkin homma kun niistä haluaakin eroon.

  • Monna

   Hahaha! 😀
   Eipä mun tatuointeja kenenkään tarvi ylistää. Tykkään niistä itse 100% ja se riittää! 🙂

 7. JK

  Kaikki ei tykkää tatuoinneista, itse tykkään kovasti, MUTTA en ole silti ottanut itselleni kuin yhden. Sekin on piilossa siten, että lähinnä hyvin avonaisessa vaatetuksessa näkyy, mutta voi lähes aina peittää. Tykkään ihastella muiden kuvia.

  Viivin eriävästä mielipiteestä tuli mieleen, että eihän kenenkään tarvitse pitääkään TOISEN tatuoinneista. Mietin aina, MIKSI toisen keho ärsyttää? Vika on silloin omassa asenteessa, ei esim. tatuoinnin kantajassa, tatuointi ei ole mikään rikos. Usea meistä on ihan tavis muutenkin ulkonäöltään, saako yökkäillä jos joku on muka ruma tai rumat vaatteet? Niin joo, tatuointi on pysyvä, entä sitten? Kyllä ,kannattaa miettiä. En osaa itse samaistua tähän mielen muuttamiseen – itselläni ikää kohta 43v. ja olen teini-iästä lähtien tiennyt montakin asiaa enkä niistä ole lipsunut. Mulla on aina ollut vahva kuva omasta tiestä ja siitä mitä haluan. Jos olisin ottanut tatuointeja ja vaikka ehkäpä katunutkin, niin get over it. Ei se ole kuolemanvakavaa. Harvalla kuitenkaan on koko kroppa täynnä. Jep, en ymmärrä tätä katumus asiaa, se ei vie mitään elämässä eteenpäin. Vaikka mitäs minä sanomaan, kun en osaa katua mitään 🙂

  Hienot tatskat on Monna.

  • Monna

   Niinpä.. 🙁 Kyllä se on vähän hassua, jos toisen keho jotain toista ärsyttää. Eihän kenenkään toisen kroppa ole itseltä pois. Ja jokainen saa omalle kropalleen tehdä mitä tykkää, on se sitten treenaamista, tatuoimista tai ihan naturellina olemista. 😉
   Ja se on kyllä totta, että ei katuminen vie elämässä eteenpäin. Tietysti jos tekee jotain typerää tai toista loukkaavaa, on hyvä osata miettiä omia tekojaan ja ehkä katuakin. Mutta jos kyse on jostain tällaisesta, kuten tatuoinneista – niin en ymmärrä myöskään tuota katumis-pointtia. 😀

 8. M

  Hei.
  Minäkään en ole koskaan pitänyt tatuointeja erityisen kauniina ja onhan siinä omat riskinsä, jos joutuu leikkauspöydälle ja tatuoinnin läpi olisi mentävä… Mutta toisaalta… Nykyään moni ystäväni ja tuttavani ovat ottaneet tatuointeja. Heillä on aina ollut jonkinlainen ”syy”, tarina kyseisen kuvan ottamiseen. Joillakin hyvin syvällinen, viimeisen päälle harkittu, joillakin vähän rennompi ja jopa ihan hetken mielijohteen juttu, mutta siis tarina/merkitys kumminkin. He ovat aina esitelleet kuvia/tekstejä tietynlaisella hyvänlaisella ylpeydellä ja innolla. Ja se on minusta sitten se kaunis juttu! Itse en ehkä siis tatuointia ottaisi, mutta vuosien myötä on ’en’ kyllä muuttunut ’ehkä en’- muotoon.

  Kiitos joka tapauksessa postauksesta ja ihanista tarinoista! Odotan kyllä mielenkiinnolla millaiseen Emma-tatuointiin päädyt 😊!

  • Monna

   Juu, kyllähän jokaisen kuvan takana monilla on jonkinlainen tarina. Jos ei kovin syvällinen, niin ainakin se liittyy ehkä johonkin visuaaliseen.
   Ja Emma-tatska on jo suunnitteilla! 🙂 Ootan niin innoissani itsekin!

 9. geedee

  Rohkea postaus! En ole aiemmin tajunnutkaan, että sulla on noin monta tatuointia. Ponyt on upeita 🙂

  Onko tuo keijukainen sun eksän tekemä?

  • Monna

   😀 Hauskaa, että tämä postaus tuntuu rohkealta! 🙂 Mutta juu, paljon on tatuointeja kertynyt. Kiitos! 🙂 Tykkään näistä ponyista itsekin!
   Ei ole keijukainen eksän tekemä. 😀 Hyvän ystävän tekemä.

 10. MustaEnkeli

  Ihana aina lukee näitä sun postauksia. Yksi päivien kohokohdista kun sulta on tullut uusi julkaisu! Itse tykkään lueskella hurjasti Emmaan ja raskauteesi liittyviä postauksia, sekä synnytyksen jälkeisestä ajasta josta ei tosiaan yleensä mitään kerrota. Avaat monille silmiä ja kerrot rehellisesti omia kokemuksia.
  Mutta näistä tatuoinneista, ihana postaus ja aivan huikeita tatuointeja. Kun minulla syntyy lapsi, niin haluan yläselkään hänen käden tai jalanjälket, syntymäajan ja nimen. Siitä olen ollut varma jo nuoresta asti, ja sen aijon myös toteuttaa!

  Voimia ja jaksamista teidän perheelle 🙂

  • Monna

   Voi kiitos! ❤ Voi nuo käden/jalan jäljet on ihana idea!! Niitä mietin kanssa joskus! ❤
   Voimia ja jaksamista myös sinne! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *