Monna
Monna

Tatuointini

Mistä nää kaikki mun tatuoinnit on saaneet ideansa? Onko kaikilla joku suurempi merkitys? Onko joku tatuointi sellainen, jonka ottaminen kaduttaa? Haluaisinko taas lisää vai onko kuvat nyt tässä? Tällaisia kysymyksiä saan mun tatuointeihin liittyen aika usein. Otin tänään kuvan jokaisesta ja aloitetaan sitten ihan ensimmäisestä!

Kukka selässä – Tän tatuoinnin otin ensimmäisenä. Olin n.19-vuotias. Mua jännitti kovasti ja mun ystävä Salla oli mun tukena. Tatuoija oli sellainen, mitä joskus aina ajattelin kaikkien tatuoijien olevan, sellanen tatuoitu, pikkasen tukeva, keski-ikäinen parrakas mies. Sellanen MC Helvetin Saatanoiden jäsen. 😀 Haha! Kukka piirtyi selkääni noin puolessa tunnissa ja sen jälkeen lähdettiin Roballe (silloinen yökerho) bailaamaan. 😀

Myöhemmin tuohon kukan viereen kävin tatuoimassa perhosen. Perhonen oli ensimmäinen tatuointini Lindalla, jolla oonkin sittemmin ottanut melkein kaikki kuvani.

Kiinalainen kirjain – Seuraava tatuointini oli kiinalainen kirjain käsivarteen. Halusin kirjaimen, jonka tarkoitus oli ”laaja/avara-katseinen”. Jos muistan oikein, tämän kirjaimen teki sama ukko, jonka luona otin tuon ensimmäisenkin. Ainakin se oli sama tatuointistudio, muistaakseni myös sama tekijä.

Rescue Rangersin tyyppi, tähtikuvio ja sydän nuolella – Näiden järjestystä en muista. En muista siis, että minkä näistä otin ensin jne. Mutta samoihin aikoihin nää kaikki kolme. Rescue Rangersin tyypit otettiin mun ystävän Nooran kanssa samaan aikaan. Noora otti sen toisen tyypin ja mä ton toisen. Mulla tuo tatuointi on siis kyljessä. Tähtikuvio alavatsassa oli sellainen, jonka piirsin aikoinaan ite. Se on ehkä kaikkein ”kulunein” tatska, sen muoto muuttui raskauden aikana ja sen reunat (kuten kuvasta näkyy) venyi oudosti. Sydän nuolella on mun toisessa pakarassa ja sellaiset samanlaiset otettiin aikoinaan mun kämppiksen Lauran kanssa.

Näistä vanhemmista tatuoinneista näkee myös ajan patinan. 😉 Ääriviivat ei oo niin tarkkoja ja jotenkin ne vaan näyttää jo vanhemmilta kuvilta. Tosin esim. toi perhonen selässä on aika skrappi edelleen, eli varmasti tekijässäkin on pointtinsa.

Pappa – Halusin johonkin mun isäni nimen. Kutsuttiin isää papaksi, joten se tuntui luonnolliselta tavalta näkyä myös tatuoinnissa. Mun ystävä Sara alkoi niihin aikoihin tekemään ”sivutyönään” tatuointeja ja päätin käydä hänen luonaan tuon Papan tatuoimassa käsivarteen. Se on mulle yks tärkeimmistä tatuoinneista, nimenomaan sen merkityksen vuoksi.

Helinä Keiju ja Tikku-ukot – Nää kaks tatuointia (tai tavallaan kolme) otin myös hyvin samaan aikaan, en muista kumpi oli ensin. Sekä Helinän, että tikku-ukot otin myös Saralla. Tuo Helinä-Keiju tuntui inhottavalta, koska tatuointikoneen ääni rummutti ihan siinä korvan vieressä. Tikku-ukkoja tatuoidessa mua alkoi pyörryttämään ja jouduttiin pitämään pieni lepotauko. 😀 Tikku-ukot otin osittain sillä ajatuksella, että siinä oon minä ja Tuukka. Jalkapöytiin olin halunnut jotain kuvaa ja mun mielestä se oli hauska idea.

Helinä Keijun idea taas lähti siitä, että halusin jonkun kuvan, joka toisi esiin mun ajatusta ”en kasva ikinä aikuiseksi”. 🙂 Peter Pania en jostain syystä halunnut, joten Helinä tuntui kivalta idealta.

Sulka ja timantit – Nääkin otin tosi samoihin aikoihin, joten en muista järjestystä. Sulka oli sellainen, jonka olin halunnut kuvana ihoon jo pidemmän aikaa. Se on mun mielestä edelleen tosi kaunis kuva ja yks mun lemppareista. Sulka on mun mielestä ylipäätään jotenkin tosi kaunis asia aina kuvana. Sekä sulka, että timantit on sellaiset tatskat joilla ei oo mitään sen suurempaa merkitystä. Ne on vaan kauniita. 🙂

Ne molemmat on Lindan käsialaa.

Käsivarren puolikas hiha – Tän rakentaminen alkoi ensin Saran käsityönä. Sara tatuoi mulle muutaman liljan ja tekstin, jonka halusin: Wish it, Dream it, Do it. Jossain välissä halusin siihen seuraksi väriä, lisää kukkia ja myös timantteja. Ne tehtiin Lindalla. Sitten siihen tuli lisäksi vielä My little pony.

Tuo teksti oli sellainen, jonka silloin varmaan kymmenen vuotta sitten näin mun ystävän luona taulussa. Se kolahti ja halusin ikuistaa tekstin mun ihoon. Se on ollut vähän kuin mun motto, vaikka just mietinkin yks päivä ettei mulla oo mottoa. Mutta tuo kyllä on. My little pony taasen on ollut mun lempparileluja pienenä tyttönä ja muutenkin mun mielestä ne värikkäät, iloiset hahmot on jääneet mun mieleen kivana muistona.

Tanssija – Ponin tatuoimisen jälkeen aloin haaveilemaan jostain isosta. Pyysin Lindaa piirtämään kuvan, jossa tulis esiin mun harrastus lapsesta asti: tanssi. Kun Linda lähetti mulle tuon kuvan luonnoksen, olin ihan myyty! Se näytti just siltä mitä olin sieluni silmin nähnyt. Tanssijaa tatuoitiin mun kylkeen yhteensä kolme kertaa ja yhteensä yli kymmenen tuntia. Se oli ehdottomasti kivuliain tatuointi ikinä!! Se on silti ehdottomasti hienoin ikinä!

My little pony – Kylkitatuoinnin jälkeen nieleskelin kyyneleitä hetken aikaa ennen kuin edes aloin miettimään seuraavaa. 😀 Sitten syntyi ajatus musiikkia kuuntelevasta My little ponystä. Löysin kuvan netistä, josta Linda piirsi vielä vähän uniikimman ja sitten se pistettiin mun pyllyyn. 😀

Emma ja koirat – Viimeisin tatuointi on käsivarressa Emmaa ja koiria kuvaava. Heti kun tulin raskaaksi ajattelin, että haluan sitten meiän lapsen nimen jollain tavalla ihooni. Mietin pitkään mikä olis se hienoin tyyli. Olisko nimi ja syntymäaika, vai mikä. Muistaakseni mun ystävä Laura silloin heitti ohimennen, että mitä jos tatuoinnissa olis myös sun toiset lapset; Gere ja Pimu. 🙂 Siitä se idea sitten lähti; ilmapallot, joista isoin ja keskimmäinen olisi Emma ja siinä vieressä Gere ja Pimu. Linda piirsi upean kuvan jälleen kerran.

***

Nyt viimeisimmästä kuvasta on jo reilu vuos aikaa.. on pikkuhiljaa alkanut tatuointikellot taas soimaan korvissa. 😀 Haha! Mä en kadu yhtään kuvaa mikä muhun on tatuoitu. Ne jokainen kertoo tarinaa, joihinkin liittyy enemmän muistoja tai merkitystä ja joku taas kertoo just siitä elämän vaiheesta. Jos lemppareita pitäis miettiä, niin ehdottomasti tärkeimpiä ja jollain tapaa merkityksellisiä tai upeita kuvia on: Pappa, Tanssija ja Emma + koirat.

Seuraavaa oon miettinyt jo vähän.. mua vähän kiinnostais paikkana toinen etureisi ja kuvatyylikin mulla on jo mielessä. Pöllö on yks mitä oon miettinyt ja myös elefantti. Mutta saas nähdä mitä käy, tuleeko kuvaa vai ei. 😉

Kommentit (6)

 1. Elli

  Mun suosikki on tuo sulka, se on todella kaunis! 🙂

  • Monna

   Se on kyllä tosi kaunis! <3

 2. Heidi

  Tuo viimeisin tatuointi on kerrassaan ihana!!! Kaunein nimi -tatska minkä olen nähnyt 😊

  • Monna

   Oi, ihanasti sanottu! <3 Se on kyllä aivan ihana!!

 3. Nina

  Lemppari oli tanssija.😍 Itseäni vähiten miellytti timantit. Onko tuukalla tatskoja?

  • Monna

   Tanssija on kyllä ihana! 🙂 Tuukalla ei oo tatskoja. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *