Monna
Monna

Tarhavaatteita?

Meiän pikku tyttömme olisi tarkoitus aloittaa päiväkoti alkukeväästä. Nyt näyttää vaan siltä, että tarhapaikkaa ei tunnu löytyvän. Kaikki päiväkodit alueellamme on täynnä ja perhepäivähoitajat myös kädet täynnä töitä. 🙁 No, vielä etsitään.

Joka tapauksessa oon alkanut jo vähän miettimään tarhavaatteita. Joululahjaksi toivottiin isovanhemmilta kurapukua ja uusista vaatteista ei enää leikatakaan nimilappuja pois.

Koiraleggarit

Nallepaita

Veluurihousut

Kolmen bodyn pakkaus

Mustat collegehousut

Pupuleggarit

Kun vielä saan päättää mitä Emma pukee päälleen, nautin siitä täysin vartaloin! 😀 Tiedän, että tarhaan olis varmasti kannattavaa ostaa ”kestäviä värejä”. Mutta mun mielestä vaaleanpunainen, valkoinen ja kaikki hempeät sävyt on ihania. On toki myös räväkät värit.

Mutta katsotaan nyt, että onko näille vaatteille ”tarhatarvetta” vielä koko keväänä! Huhtikuun alusta pitäisi sitten viimeistään löytyä joku paikka. Tai silloin on mennyt 4kk hakemisesta, eli kaupungin pitää joku paikka antaa. On vaan tosi tylsää, jos se ei ole meidän lähellä oleva päiväkoti. 🙁

Mä olin jotenkin naivisti ajatellut, että kyllä meille löytyy paikka sieltä mistä halutaan. Vaikka oonkin kuullut paljon (varsinkin Helsingissä) sitä, että tarhapaikka ei tosiaankaan löydy läheltä. Kaikki päiväkodit on täynnä ja lapsia sijoitetaan mihin sattuu. Onpa tylsää.

Mutta uskotaan kuitenkin, että joku paikka meiän pikku Emmallekin löytyy! <3

***

Kommentit (12)

 1. Lukija

  Kannattaa myös hakea yksityisiin päiväkoteihin. Minä en enää ikinä vie lapsiani muualle kuin yksityiseen. Palvelu, joustaminen ja perheen arvostaminen on ihan omalla levelillään.

 2. Äiti Jumppaa

  Isoja juttuja teillä tulossa. Se päiväkotielämän aloittaminen oli aikanaan itselle kova pala, mutta onneksi meillä muksut nautti päivistään ja kaikki meni hyvin.

  Minäkin olen kyllä pukenut päiväkotiin vaaleita värejä ja ihan kalliista vaatteista hallpoihin. Vaatteet kun ovat mielestäni käyttöä varten. Toki sitten juhlavaatteet erikseen joita tahtoo suojella 😉

  Onpa hurja että teillä on siellä 4kk aika jolloin on pakko antaa joku paikka, täällä on kaupungin järjestettävä joku paikka 2 viikon sisällä palveluntarpeesta, toki haku pitäsi tehdä 4kk ennen sitä, mutta joskushan päiväkotitarve saattaa tulla ihan yllättäenkin.

  Yksityisissä päiväkodeissa on varmasti paremmin sieläkin tarjontaa, meilläkin täällä Oulussa on suurin osa lapsista jo varmaan yksityisissä kun kunnalliset ovat täynnä ja ei se ainakaan täällä ole sen kalliimpaa kun saadaan palveluseteli.

  Toivottavasti löydätte lähipäiväkodin.

 3. Äit1

  Hei, monesti blogia lukenut , ekaa kertaa kommentoin. Pohjoisessa asuessa päiväkoti paikan sai lähi päiväkodista, viimeistään 4kk odotuksen jälkeen. Nyt viime huhtikuussa muutimme Turkuun ja edelleen jonotan lähi päiväkoteihin paikkoja.. Päiväkoteja 3kpl 1,5km päässä kotoamme. Aamuisin menee bussilla melkein se 2h matkoihin päiväkodille 😐 Onneksi joskus auto käytössä.

 4. Emmaa

  Joo, Helsingissä etenkin etelässä tilanne on aivan mahdoton. Kaikille lapsille kyllä joku paikka etsitään, mutta se saattaa olla vaikka ihan toselta puolelta kaupunkia pahimmassa tapauksessa.
  Yksityiset päiväkodit on sitten taas oma juttunsa. Kaikki menee varmasti hyvin niin pitkään jos lapsi kehittyy normaalisti. Jos lapsella esiintyy tarvetta erityistukeen ei perhettä enää oteta asiakkaaksi. Myös henkilökunnan palkkaus on vielä huonompaa kuin kunnallisella.

  Mutta yksi asia päivähoidon aloituksessa on se että lapselle puhutaan päiväkodista positiivisesti eikä vahingossakaan mollata lapsen kuullen toimintaa. Lapsen tiedostamatonkin negatiivinen suhtautuminen tulee yllättävän usein alunperin vanhemmalta. Antakaa Emmalle aikaa tottua ja tutustua. Siihen voi mennä jopa useampi kuukausi.

 5. Kata

  Meillä poika on ollut monessa eri päiväkodissa kun sitä pompoteltiin paikasta toiseen. Sit kun muutettiin niin aattelin että se pääsisi tulevan koulun lähelle esikouluun mutta noup. 8km päästä sai paikan. Olin ihan hajalla ja mietin että sit ei oo tuttuja koulussa jne jne.. mutta turhaa murehdin, kyseinen eskari oli hyvä ja koulusta tuli uudet kaverit. Noi muksut on niin sopeutuvaisia aina ja kaikkeen ❤️

 6. Pullero

  Myös minä suosittelen ottamaan yhteyttä yksityiseen päiväkotiin. Sovit vaikka tapaamisen ja käyt samalla tutustumassa paikkaan. Näin ollen ei tarvitse ottaa ”sikaa säkissä”.

 7. Minä vain

  Heip! Ei liity asiaan mutta mistä tuo sohvapöytä on ostettu? 🙂

  • Monna

   Se on Ikeasta. 😊

 8. Milla

  Espoossa yksityinen on samanhintaista asiakkaalle kuin julkinen pk, koska Espoo tukee. (Jos oikein muistelen että olitte muuttamassa Espooseen.) Näistä kannattaa kysellä, me saimme heti paikan useammastakin yksityisestä.
  Kaikkea hyvää 😊

 9. nk

  moikka kannattaa ostaa tarramonsterista tarroja vaatteisiin.niihin saa nimen ja kuvan.ei eksy vaatteet päiväkodissa

 10. Eimier

  Ehdoton ääni tarramonsterille! Eivät ole ihan halvimpia tarroja, mutta maksavat ehdottomasti itsensä takaisin kun vaatteet pysyy tallessa. Päikyssä nimettömät vaatteet menee vahingossa ja ”vahingossa” (jotkut vanhemmat ei siis palauta vaikka lapsellaan vääriä vaatteita) vääriin naulakkopaikkoihin jos nimiä ei ole. Itse nimikoin kaikki lapseni vaatteet tarramonsterin tarroilla, tietää isäkin päiväkodilla mitkä on varmasti oman lapsen vaatteita 😉
  T. Päikyn täti.

 11. S

  Täällä yhdyn muihin kommentteihin eli tarramonterin tarrat ovat tosi käteviä ja suosittelen myös ottamaan yksityiset päiväkodit huomioon:) Meillä aloitti 1v 3kk ikäinen nyt 3viikkoa sitten päiväkotiuransa. Saimme paikan kunnalta päiväkodista, jossa vakavien sisäilmaongelmien takia oli talossa vain kaksi pienten ryhmää ja loput ryhmät evakossa. Ja tuonne sitten saimme paikan…..ja haimme heti yksityisestä (uudesta) päiväkodista paikkaa ja saimme heti. Sisäilmaongelmat on monessa päiväkodissa paha ongelma, joten tää kannattaa tarkistaa mikä tilanne päiväkodissa on josta paikan saa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *