Monna
Monna

Taas mennään rahan takii..

..ei rakkaudest lajii, vaan rahan takii.

Raha. Se on sellainen asia, josta en hirveästi täällä blogissani puhu. Nyt haluun kuitenkin puhua sellaisesta asiasta, kuin ”tuoko raha onnea”. Miten on? Tuoko raha sulle onnea? Entä mulle? 😀

Toimeentulo on tietysti tärkeetä. Se, että on rahaa maksaa asunto ja laskut ja joka päivä saa ruokaa. Se, että joka päivä ja viikko ei tarvi repiä hiuksia päästä riittääkö rahat – se tuo onnea. MUTTA raha yksinään ei tee onnelliseks. Mua ainakaan. Mulle onnen tuo perhe, ystävät, hyvinvointi ja terveys.

Mä en oo oikein ikinä ymmärtänyt sitä, että joku kallis tietyn merkkinen laukku tai lamppu olis upea omistaa. Jos aina saa kaiken mahdollisen ja mahdottomankin ilman sen kummempia vääntöjä tai säästämisiä – tekeekö se onnelliseks? Jos rahaa on niin, että ei ”paskalle taivu” ja voi tuhlata kalliisiin laukkuihin, kenkiin, matkoihin, sisustustavaroihin jne. joita voi sitten esitellä somessa – tekeekö se onnelliseks?

Mä en usko. Oikeasti. En usko. Se on vaan kulissia ja pelkkää pintaa. Niiden kaikkien luxus-matkojen ja tavarapaljouden alla voi olla tosi yksinäisiä ihmisiä. Korvaako tavaramäärä oikeaa rakkautta tai ystävyyttä? Tuoko se tarpeeksi sisältöä ja onnea elämään, että on rahaa tehdä mitä haluaa? Voihan se olla, että jonkun se tekee onnelliseks. Mua ei yksinään mitkät tavarat tai matkat sun muut tekisi onnelliseks.

Mun mielestä oli kauhea kuulla (SuomiPopin aamussa), että jonkun tutkimuksen mukaan jopa puolet olis valmiita jättämään puolisonsa, jos saisivat siitä hyvästä 20 000€/kk palkkaa. Ihan oikeesti! Miettikää nyt! Olisitko sä valmis jättämään sun elämän kumppanis ja saamaan ”tilalle” enemmän rahaa?

Mä en tiedä onko se somen tuomat illuusiot vai mikä, mutta nykyään kuitenkin sillä on enemmän merkitystä mitä sulla on varaa ostaa tai mihin matkustaa. Surullista on myös se, että jotkut suomalaisetkin tienaa rahansa näihin luxus-juttuihin vähän eri keinoilla, kun Alepan kassalla kesätöitä tekemällä. Jos tiedätte mitä tarkoitan.

Että sillä on niin suuri merkitys miltä se oma imago näyttää instagramin feedissä muiden silmiin, että ihmiset on valmiita myymään jotain muutakin kun porkkanoita vihannestiskillä. Noh, en tiedä. Nää on taas näitä, että olis varmaan parempi olla hiljaa-juttuja. 😀 Kannattaa muuten lukea myös vähän aiheeseen liittyvä juttu Umpun blogista: Luksuselämän pakkomielle on uusi sairaus.

***

Kommentit (11)

 1. Heidi

  Toi on niin totta mitä kirjotat. Itse olenpohdiskellut tätä myös viimeaikoina. Kysyit joku aika sitten seuraako ihmiset blogeja/instaa jotka ärsyttävät ja jäin tätäkin pohtimaan. Seuraan (ainakin toistaiseksi) strictly stylen Hanna instagramia mikä saa mut usein todella ärsyyntymään. Rahalla ja materiaalilla pröystäilyä ja jopa senbaisen ääni ärsyttää mua kun se selostaa onko diorin vai mökömökön uus laukku nyt parempi sen burberryn takin kanssa. Siis argh!!! Mutta joo pakko seurata ainakin niin kauan kunnes saan vastsuksen mikä siinä kaikessa ärsyttävyydessä kiehtoo että edelleen seuraan.
  Itse pidän paljon enemmän sun blogista ja tämän tyylisistö jossa aitous on läsnä ja jossa puhutaan/käsitellään oikeita asioita.
  Itse olen tehnyt päätöksen elä enemmän ja nauttia ja tietoisesti jätän kaivamatta välillä kameran esiin vaikka kuinka tekis mieli ottaa instagram videota ja jakaa se muille. Voi näitä elämän suuria eistiriitoja. Mutta joka tapauksessa. Raha ei tuo onnea, ihmissuhteet merkitsee. Toivottavasti ihmiset heräistohon ennen kuin on liian myöhästä. Jasiisjärkyttävä toi suomipopin tulos!

 2. Sanna

  Mua taas ahdistaa, että nämä luksuselämää elävät ovat pääasiassa parikymppisiä tyttöjä. Some ei ole todellisuutta ja chai-latte ei mahaa kovin pitkäksi aikaa täytä. Bloggaajakollegasi Jonna kirjoittaa usein rahasta ja myös siitä että matkustelu maksaa. Musta sekin olisi hyvä tiedostaa.

 3. Mampsikka

  Jos rikkaiden touhua seurailee, eipä ne kovin onnellisilta vaikuta. Eniten tuntuu stressaavan se, miten paljon muut saavat rahaa, ja jos joku kehtaa kritisoida, leimataan kateelliseksi köyhäksi 😀

  Eipä minulla koskaan ole paljoa rahaa ollut, ja nytkin olen hoitovapaalla. Silti olen onnellisempi kuin ikinä. Toki olisi kiva, jos ei tarvitsisi raha-asioita miettiä, mutta kaikilla on jotain. Monen asian rinnalla raha on pientä.

 4. tepiz

  Rahalla saa turvallisuutta, terveyttä, rakkautta, vapautta ja huolettomuutta, nämä kaikki tekevät onnelliseksi. Tiedän koska rahaa ei ole..

  • Heidi

   Miten rahalla saa terveyttä?🤔
   Rahalla saa rakkautta..? Ei rakkautta voi ostaa. Se on jotain aivan muuta.
   Ymmärrän että turvallisuutta ja vakautta se tuo, sanokn huulettomuutta. Mutta onneksi näitä elämän peruspilareita voi rakentaa muunkin kuin rahan kautta. Onnellisuuden jatkuvatavoittelu on myös vähän käsittämätöntä, eihän kukaanaina ole onnellinen. Luin hesarista (muistaakseni) että sen sijaanettä jatkuvasti ”tavoittelisi” onnea kannattaisi päättää että tekee jonkun hyvän asian esim joka päivä (kehuu jotain, auttaa, antaaaikansa) ja jossain vaiheessa huomaa että onni tuleekin sitä kautta. Uskon itsemyös että hyvä tulee hyvän luokse jahyvä tuottaa hyvää:)

  • Sanna

   Rahalla saa helpommin tehtyä terveyttä tukevia valintoja: laadukasta ruokaa, mielekkäitä (liikunta)harrastuksia, urheiluun sopivia vaatteita ja jalkineita, tarvittavat lääkkeet ym ym. Lisäksi köyhyyteen liittyy usein krooninen stressi, joka lisää sairauksien riskiä.

   En tiedä, mitä alkuperäinen kirjoittaja on tarkoittanut sillä, että rahalla saa rakkautta. Uskon kyllä, että hyvä taloudellinen tilanne ja esimerkiksi se, että on luottotiedot, helpottaa puolison löytämistä. Osalle ihmisistä toisen köyhyys voisi olla ongelma. Lisäksi ainakin itselläni rahattomuus on merkittävä tekijä siihen, etten ole puolisoni kanssa päätynyt hankkimaan lapsia vielä. Jos raha riittää hädintuskin kahdelle, ei pidä hyvänä ajatuksena hankkia kolmatta ihmistä perheeseen. Eli lapsiperhe-elämään liittyvä rakkaus ja onnellisuus on saavuttamatta siksi, ettei siihen ole rahaa.

   Itse ajattelen, että kohtuullinen toimeentulo on välttämättömyys ihmisen onnellisuudelle. Tilapäinen köyhyys on ehkä eri asia, mutta esimerkiksi vuosia kestävä tilanne, jossa rahaa saa vaikkapa alle 1000e/kk jättää paitsi monista sellaisista mahdollisuuksista, joita muut voivat valita.

 5. www.unelmaajaunelmia.blogspot.fi

  Olen lähes täysin samaa mieltä kanssasi, mutta nyt hoitovapaalla oman lapsen kanssa nauttiessa haaveilen kyllä rahasta… Kunpa olisi niin paljon rahaa, että voisi jäädä kotiin nauttimaan tästä kotiäidin elämästä. Raha ei sinänsä varmaankaan tee onnelliseksi, mutta sen avulla saisi viettää enemmän aikaa itselle tärkeiden asioiden ja ennen kaikkea läheisten ihmisten kanssa <3

 6. Jonna / Palasia arjestani

  Raha tuo onnea tiettyyn pisteeseen asti. Omalla kohdalla se piste on se, että saa katon päänpäälle, on ruokaa pöydässä, varaa maksaa laskut ja harrastaa. Ja se, että jää vähän sukan varteen. Matkustamisesta nauttii huomattavasti enemmän, kun on oikeasti joutunut säästämään rahat. En usko, että matkustelu olisi samanlainen elämys jos voisi milloin vain lähteä mihin vain sen enempää miettimättä. Musta on jännää, että joku ihannoi luksuselämää, koska itse ihannoin juuri päinvastaista. Nuukailu on mulle se päivän sana. Yritän elää vähällä, mutta en kuitenkaan kituuttaen. Haluan opettaa omalle lapselle ettei raha kasva puussa. Olen itse todella kiinnostunut säästämisesta ja sijoittamisesta eikä sitä voi ”harrastaa” jos ostelee kalliita laukkuja. Eipä sillä, ei mulla olisi varaa ostaa kalliita laukkuja enkä niitä ostaisi vaikka olisikin. Tuollainen luksuselämä ja sen tavoittelu on jopa vähän surullista. Ihan kuin elämässä ei olisi muuta kuin materialla brassailu! Omana haaveena olisi joskus osittainen taloudellinen riippumattomuus että olisi aikaa tehdä muutakin kuin käydä töissä. Voisin käydä vaikka vapaaehtoistöissä!

  Henkilökohtaisesti olen onnellinen juuri tässä rahatilanteessa. Toki jos voittaisin lotosta ja saataisiin kaikki velat maksettua, elämä olisi huomattavasti helpompaa. Mutta olisinko onnellisempi? Tuskinpa.

 7. Eve / Queen Of Everything

  Ne ketkä olis valmiita vaihtamaan kumppaninsa siihen 20 000e/kk ei varmaan ole kauhean hyvässä suhteessa, että tuskin on mikään elämänsä rakkaus ja erota kannattaisi ilman tuota rahaakin…

  Luxus lifestyle on kyllä nykyään muodissa, etenkin Dubaissa…

 8. Nina

  Hei. Voitko tehdä postauksen siitä miten ja mistä teillä riidellään ja sit taas kuinka parisuhteesta pidetään huolta? Kuinka toista huomioidaan?

 9. Xxx

  Täällä yksi, jota raha ei ole tehnyt onnelliseksi. Olen ollut onnekas raha-asioiden suhteen ja olen se, jolla on kallita laukkuja ja kenkiä sekä matkustelen useamman kerran vuodessa, eikä minun tarvi paljoakaan raha-asioita miettiä. Mutta olen myös se, joka on todella yksinäinen ja ihmissuhteeni ovat pinnallisia. Esimerkiksi minulla olisi rahaa lähteä viihteelle, mutta ei ihmisiä kenen kanssa lähtisin. Eli raha ei tee onnelliseksi. Olisin mieluummin köyhempi kuin yksinäinen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *