Monna
Monna

Suun hyvinvointi!

Kaupallinen yhteistyö: Listerine / Johnson & Johnson

No, kerrotaanpa nyt tämäkin asia! 😉 Oon jo kertonut siitä, että oon ollut erittäin laiska kasvojen puhdistaja aikoinaan. Oon siinä petrannut ja nyt oikeilla tuotteilla puhdistan kasvot joka ilta! Mutta sitä ette vielä tienneet, että myös suun hyvinvointi on ollut mulle pienoinen kompastuskivi!

Hammaslääkärissä oon käynyt nyt n.10 vuoden ajan säännöllisesti. Sitä ennen mulla oli varmaankin noin viiden vuoden tauko!! Ajatelkaa! Olin kuullut joskus joltain (en edes muista oliko hammaslääkäri/hoitaja), että mulla on sellaiset hampaat, joihin ei tuu helposti reikiä. Noh, olin tässä uskossa, eikä suussa tuntunut mitään vihlomista tms. Hampaatkin näytti kauniin valkoisilta, eikä mitään hammaskiven muodostamaa kertymää ollut ilmestynyt ikenien lähelle. Sitten kuitenkin Tuukka ja äitini yhteistuumin saivat usutettua mut hammaslääkäriin.. No pottihan oli ihan täys kymmpi! 😀

Kymppi ei tullut suun hyvinvoinnista, vaan reikien määrästä!! En enää muista tarkalleen, mutta lähes kymmenen reikää suustani löytyi. Ne paikattiin kolmessa eri operaatiossa. Jo silloin päätin, että alan käyttämään suuvettä, hammaslankaa ja sähköhammasharjaa. Ostinkin nämä kaikki tuotteet ja tarvikkeet. Into piukassa muistin tehdä hammashuoltoa päivittäin aamuin ja illoin. Kunnes en enää muistanut.

No toki edelleen oon joka päivä harjannut hampaat, mutta esim. suuveden käyttö on ollut epäsäännöllistä ja vanha sähköhammasharja taisi pari muuttoa sitten lentää roskakoriin. Nyt kuitenkin mulla on uusi super kaunis sähköhammasharja, kiitos vain Oral-B! Ja sen lisäksi löytyy Listerinen suuvesiä! Joten ei tekosyitä suun hyvinvoinnista huolehtimiseen! Oral-B on maailmanlaajuisesti hammaslääkäreiden eniten suosittelema hammasharjamerkki.

Reikiintymistä voi ehkäistä. Syljen mineraalit, kuten kalsium ja fosfaatti, yhdessä fluorihammastahnasta tai -suuvedestä saatavan suojaavan fluorin kanssa voi korjata hammaskiillettä ja suojata hampaita happovaurioilta. Fluori estää karieksen pahenemisen, korvaa menetettyjä mineraaleja ja estää bakteereja muuntamasta sokeria ja tärkkelystä syövyttäväksi hapoksi. Listerinen suuvedet sisältää 0,05% fluoria.

Hampaat muodostaa vain 25 % suusta. Siksi suu kannattaa huuhdella hampaiden pesun lisäksi myös suuvedellä. Se puhdistaa käytännössä koko suun, antaa suojaa plakkia (iensairauksien pääasiallista aiheuttajaa) vastaan ja ehkäisee pahanhajuista hengitystä. Listerinen turvallisuudesta voi lukea lisää tästä.

Sekä Oral-B, että Listerine on suuhygienistiliiton suosittelemia brändejä! 🙂 JA VOI ETTIEN ETTÄ! Mulla on ilo kertoa teille, että saan arpoa kaksi järisyttävän hyvää tuotepalkintoa nyt teille! 

 1. palkinto – Koko vuoden Listerine -tuotteet (yhdelle lukijalle)
 2. palkinto – Oral-B Genius Rose Gold -sähköhammasharja, sekä Gum & Enamel Repair -hammastahnaa (yhdelle lukijalle)

Kilpailuun osallistut kommentoimalla tähän postaukseen omasta suun hyvinvoinnistasi! Kilpailu päättyy sunnuntaina 10.12. klo 21. Kilpailun voittajat kerron blogissa maanantaina 11.pvä. Otan voittajiin myös sähköpostilla yhteyttä, joten ethän unohda laittaa nimimerkkiä antaessa voimassaolevaa sähköpostiosoitetta.

***

Kommentit (261)

 1. anuh

  Tärkeistä tärkeintä!

  • Jossuli

   Harjaa hampaat aamuin illoin, hammasriviä valkeaa.. Ja vähän sama homma, enemmän pitäisi panostaa! Varsinkin hammaslääkärikammoisena päivittäisen suuhygienian hoito olis must…🙈🙈

  • Suvi Johanna

   Oon ollut reikien kerääjä kunnes skarppasin rutiineissa.

  • Janette

   Hyvin hoidan, mutta liikaa syön herkkujakin…😁

  • Sanna

   Harjaan hampaat aamuin illoin ja hammaslääkärikin on sanonu mulle että mun pitäisi käyttää sähköhammasharjaa kun hammaskiveä kertyy niin paljon :s en oo vaan saanu aikaseks ostettua sitä vaikka pidän muuten hyvää huolta suun ja hampaiden hyvinvoinnista!

  • Iina

   Hampaat tulee aamuin illoin pestyä sähköharjalla mutta siihen se sitten vähän jääkin… jotenkin sen hammaslääkärin varaus aina vain unohtuu… nyt kun parissakin eri blogissa ollut tämä aiheena niin toivottavasti tulee tsempattua asian kanssa. Suuveden käyttö ehdottomasti harkintaan!

 2. Lotta

  Joka aamu ha ilta pesen hampaat. Olen vähän liian laiska hammasväluen puhdistuksessa. Koitan tätä asiaa parantaa ja 1 kerran päivässä hammasvälit puhdistaa. Jompikumpi palkinnoista olisi ihaba voittaa 😍

  • Heidi

   Tässä odottelen juuri hammaslääkäriin soittoa! Vähän laiskimus sen suhteen täällä kans olen ollut mutta nyt tulee muutos! Pahin pelko olis jos joku hammas jouduttais poistamaan, yyyh 😬

 3. Rle

  Mulla on kamala hammaslääkäripelko ja sinne meneminen on iso kynnys, joten siks mä pidän huolta että hampaat tulee hoidettua ja langattua, ettei sielä tarvis käydä kuin tarkastuksissa ja lähteä hyvin mielin pois 🙂

 4. Emilia

  itsellä myös sähköhammasharja, ja olen tykännyt paljon! Jossain kohtaa oli taukoa sen käytössä, mutta kyllä se on vaan parempi kuin tavallinen hammasharja! Minulle oman suun hyvinvointi on tärkeää, koska itse ainakin tykkään hymyillä paljon, joten haluan että hampaani pysyvät hyvännäköisinä ja -kuntoisina!!
  oli kiva postaus Monna!

  emppu.vahasoyrinki@hotmail.com

 5. Inke

  Hammaslääkärikäynnin jälkeen pidän aina extrahyvää huolta hampaista, mutta sitten se aina hiipuu pelkkään hampaidenpesuun aamuin illoin… Pitäisi vaan sinnikkäästi opettaa itselleen uusia tapoja toimia! Nyt kun kirjoitan tätä, alkoi oikein harmittamaan etten käyttänyt hammaslankaa aamulla 😀

 6. Rakkaudesta mieheen ja hampaisiin

  Mä olin nuoren erittäin laiska hampaiden harjaana.
  Reikiä tuli, niitä paikkailtiin ja aina hävetti mennä hammaslääkärin penkkiin ( ja olenkin varmasti elättänyt yhden hammaslääkärin niillä paikkauksilla!)
  Kunnes tapasin mieheni ja yhtäkkiä aamu-ja iltaharjauksista tuli huomaamatta yhteisiä hetkiä, niin hölmöltä kuin se kuulostaakin. Nyt en voisi kuvitellakkaan jättäväni harjauksia väliin. Mutta voi että minua harmittaa vieläkin tuo nuoruuden laiskuus ja saamattomuus, koska uusia hampaita en saa.
  Mutta toisaalta, rakkaus tekee myös ihmeitä 😉

 7. Karsu

  Heippa, mulle sanottiin kans koko nuoruusikä että mulla on niin hyvän laatuset hampaat ettei tuu helposti reikiä…kunnes😂 tulin raskaaksi. Ensimmäisen raskauden aikana 7reikää ja voi että olin pettynyt koska mulla ei ollut koskaan ollu reikiä. Hammaslääkäri suositteli kans sähköhammasharjan ostamista ja langan käyttöö ja ehkä 2kk jaksoin aktiivisesti niitä käyttää. Suuvettä en ole koskaan tainnut aktiivisesto käyttää, joskus koittanut vaan. Ehdottomasti oon mukana skabassa 😊

 8. Elina

  Itse olen tosi tarkka suun hygienista ollut aina, ilmeisesti lapsena saatu peloteltua hammaspeikoilla hyvin tehokkaasti 😀 Aina harjaan aamuin illoin, kerran päivässä lankaus ja ruokailun jälkeen xylitolia suuhun. Suuvettä en oo oikein käyttänyt, mutta ehkä sekin pitäisi lisätä vielä rutiineihin mukaan.

 9. Suski Mikkonen

  Joo,minäkin hoidin joskus suutani huonosti..en enää. Käytössä hammasväliharja..on muuten huippu! Ja sähköharja tietty. Suuvesiä käytän silloin tällöin. Kiitos mukavista jutuistasi ja teidän Emma on kyllä ihanainen😊

 10. Niina

  Olen samassa uskossa omien hampaideni kanssa:ei reikiä helposti. Eikä minulla niitä ole ainuttakaan. Vaikka vähän laistan hampaiden aamuin-illoin harjaamisessa. Hammaskiveä kuitenkin kertyy. Ja purentakiskoa joudun käyttämään nukkuessani. Sähköhammasharjan puhdistusteho olisi mielenkiintoista kokeilla.

 11. Foxar

  Vähän sama tilanne kuin sulla, mut nyt laitetaan hampaita kuntoon. Suun hygieniasta huolehtiminen ja napostelun lopettaminen ovat oma suunnitelmani reikiä vastaan.

  • Johanna

   Petrattavaa olisi

 12. Ber

  Sähköhammasharjalla pesen, mutta vähän laiskasti eli vain aamuisin…Petrattavaa on!

 13. Henna

  Sisko on hammashoitaja, joten ihan yleisestä häpeä välttämisestä tulee pidettyä kohtuu hyvää huolta hampaista. Olis super noloa mennä heille hammaslääkäriin ihan pommi hampaiden kanssa 😀 Sähköhammasharjani kyllä hävisi jossain muutossa ja lankauksen sekä suuveden käytössä olisi petrattavaa 🙂

 14. MR

  Harjaan kyllä hampaat kahdesti päivässä, mutta muu hoito kyllä jää. Pitäisi muista useammin kaivaa ne hammaslanka ja suuvesi kaapista 🙂

 15. Satu

  Kyllä saa olla onnellinen, että on mahdollisuus käydä hammaslääkärissä ja hoidattaa suuta. Se on Suomessa kuitenkin kohtalaisen arvokasta puuhaa (varsinkin jos joutuu paikkaus, juurihoito jne hoitoihin), jos vertaa esim.kunnalliseen sairaanhoitoon. Mutta niin, hampaiden pesun lisäksi suun muu hoito esim.suuveden käyttö on mulla ihan retuperällä. Puuh! Täytyypä ryhdistäytyä!

 16. Sande

  Suun hyvinvoinnissa voisin myös tsempata!

 17. Arja

  Harjattua tulee aamuin illoin, mutta suuveden käytön voisin aloittaa.

 18. Minna Tömisevä

  Mulla on aina ollut hampaat jotka oikein imee reikiä itseensä vaikka kuinka hoitaa..Erityisesti kahden synnytyksen jälkeen tapahtui aika kova notkahdus hampaiden kunnossa,hammaskiveä tuli hirveästi ja reikiä oli varmaan 5-6..
  Sähköhammasharjaa oon käyttäny n.7vuotta ja mulla on se eka harjan vieläkin käytössä.. Ois ihanaa voittaa uusi kun tuossa vanhassa ei kestä akku enää edes päivää olla pois laturista. Reissussa siis tavallinen harja aina mukana. Hammasvälejä olen opetellut putsaamaan hammasväliharjalla kun suurin osa rei’istä oli nimenomaan siellä väleissä.

 19. Emmaa

  Vähän on haastavaa mulla hoitaa hampaita ja hammaslääkäriin menen vasta kun on pakko. Mut mukana arvonnassa!

 20. Viivi V

  Minulle on myös joskus sanottu ettei reikiä juuri tule minun hampaisiin. Täysi-ikäisyyden saavutettua ja säännöllisten hammastarkastusten loputtua kynnys mennä hammaslääkäriin nousi ja nousi… lopulta väliä tuli 5 vuotta!! Ei onneksi yhtään reikää, mutta kyllä sen jälkeen on käyty säännöllisemmin. Hampaiden pesu on arkirutiini mutta hammaslanka ja suuvesi puuttuvat kyllä..

 21. Sara

  Joka kerta taistelen itseni kanssa että soitan hammaslääkäriin koska inhoan sitä eniten kaikesta 😀 mutta aina olen mennyt! Pitäis vielä jaksaa tsempata hammaslangan ja suuveden käytössä:)

 22. Airi

  Hammaslääkärissä käynnin jälkeen jaksan aina tsempata jonkin aikaa, mutta sitten mm. hammaslangan käyttö aina vaan vähenee ja v’ähenee. Kunnes taas menen käymään hammaslääkärissä.

 23. Cecilja

  Juu.. Harjattua tulee aamuin illoin mutta muuten hoito jää kyllä tekemättä. Monet suuvedet on niin tujuja että silmät vedessä saa purskutella, siksi kai tää onki jääny. Hampaiden lankaamisessa pitäisi kyllä ryhdistäytyä.

 24. mariem

  Oi, kumpi tahansa paketti olisi mieluinen. Hampaat harjaan aamuin illoin vähintään, suuvesi pesun jälkeen ja illalla ennen pesua lankaus. Joskus xylitol tabletteja ruuan jälkeen tai vedellä huuhtelu.

 25. Aino

  Aamuin ja illoin pesen hampaat sähköhammasharjalla. Hammaslankaa käytän myös suht säännöllisesti. Ja hammaslääkärissä käyn parin vuoden välein. Suuvettä mulla ei tuu koskaan käytettyä. Oispa ihana voittaa tuo sähköhammasharja! On niin tyylikäs! 🙂

 26. Stiina

  Olin ennen ahkera pesijä, sekä lankailin usein hammasvälit. Nyt lapsen syntymän jälkeen olen jotenkin laiskistunut, sitä tekee illalla mieli mennä vain sänkyyn ja hampaidenpesu usein jää.. lankailen kyllä silti ahkerasti, jokaisen hammaspesun yhteydessä, sekä joskus käytän suuvettä. Minulla olisi parannettavaa siinä, etten enää jättäisi sitä pesua välistä edes satunnaisesti.

 27. Maria

  Aamuin illoin harjaus, lankaus iltaisin! Siskon hammaslääkäriksi valmistuminen ja vastaanotolla käyminen lievensi hammaslääkäripelkoa 🙂
  – 24v ja 0 reikää toistaiseksi!

 28. Salla

  Parannettavaa olisi hampaiden hoidossa etenkin hammasvälien purkauksen kanssa! 🙂

 29. jiip

  Pyrin päivittäin käymään hammasvälit läpi joko hammaslangalla tai hammasväliharjalla. Lisäksi pesen hampaat aamuin illoin käyttäen sähköhammasharjaa, jota ilman en voisi enää olla! Sähköhammasharjan käytön myötä hammaskiven muodostuminen väheni huimasti! 🙂 Reikiä ei oo itsellä ollu koskaan, mutta hammaskiveä muidenkin edestä (joskin nykyään paaaaljon vähemmän). Suuvesiä en oo itse käyttänyt kuin harvoin – ja silloinkin valitsen alkoholittoman valmisteen. Lisäksi välillä otan klooriheksidiini (antiseptinen aine) kuurin eli pesen hampaat kyseistä ainetta sisältävällä hammastahnalla.

 30. Annabea

  Hampaat harjaan tietysti aamuin illoin, mutta hammasvälien puhdistaminen jää liian usein ”kiireen” vuoksi tekemättä.

 31. Kaisa

  Käytän sähköhammasharjaa ja tikutan välit. En tiedä onko tikut jollain tavoin lankaa huonompi vaihtoehto, mutta olen tottunut niiden käyttöön.

 32. Katri

  Harjaus kaksi kertaa päivässä ja langan tai harjatikkujen käyttö iltaisin. Tästä jälkimmäisestä myönnän lipsuvani silloin tällöin, vaikka tiedän hammasvälien puhdistuksen olevan todella tärkeää.

 33. Elinah

  Aamulla ja illalla harjaan hampaat, uusi sähköhammasharja olisi kyllä paikallaan edellisen sanottua sopimus irti 🙁 Hammasvälit on miun ongelma, syyhygienisti tuumi viimeks et niihin painottuu meikäläisen reiät 🙁 Pitäs ottaa hammaslanka käyttöön päivittäin, mutta se on niin inhottavaa. Suuvettä tosin voisi alkaa harrastamaan, jos se edes vähän auttaisi ongelmaan. Kiitos kun vinkkasit siitä! Mukana siis ehdottomasti molemmissa!

 34. Irina

  Täällä myös laiska hampaidensahoitaja!👋🏼 Juuri kuukausi sitten kävin tarkastuksessa eikä löytynyt onneksi yhtään reikää, vaikka oon ollut raskaanakin tässä välissä. Mutta viisaudenhammas piti poistaa ja se ei kyllä oo kivaa hommaa koskaan! Tarkastuksen jälkeen oon yrittänyt muistaa tikuttaa hammasvälit pesun lisäksi.

 35. Henna

  Juuri voimme viikolla sain itsekin aikaseksi mennä hammastarkistukseen kuuden vuoden tauon jälkeen, auts…omissa kuvitelmissa hampaissa ei pitänyt olla mitään vikaa mutta niin vain kauhiseli lääkäri minun hammaskiveä ja ientulehdusta ja neljää reikää..apua, nyt on tsempattava! Ja sähköhammasharjan hankinta on ehdottomasti tehtävä…

 36. JenniJ

  Oon juuri haaveillut sähköhammasharjasta. Tuntuu että tavan hammasharjalla ei saa kaikkia koloja putsattua 🤔 hammaslääkäriin kyllä pitäis myös suunnata 😊

 37. Maija

  Sähköhammasharjaa käytän aamuin illoin ja iltaisin myös lankaan hampaat. Suuvettä en muista käyttää.

 38. Maria

  Mä oon itse aika tarkka suun hyvinvoinnista ja pesen hampaat kahdesti päivässä ja iltaisin käytän myös suuvettä 🙂

 39. Satu

  Aamuin illoin harjaan hampaat sähköhammasharjalla, mutta hammaslääkärissä tulee kyllä käytyä liian harvoin.

 40. Krissukkainen

  Aamuin illoin huolellinen, todella 2min hampaiden pesu ja kerta päivään putsaan myös hammasvälit, sillä itsellä on etuhampaiden välissä alkanut reikä, jota ei mielellään paikata ja yritän nyt saada päivittäisellä hammaslangan käytöllä ja huolellsatunnaisella hammaslääkärin määräämällä vahvafluorisella hammastahnalla. Itse olen kyllä aamuin illoin hampaat pessyt lapsesta asti, mutta hammaslangan aktiivikäyttäjä minusta tuli vasta kun tuo hankala etuhampaiden välissä oleva reikä tuli ilmi. Myös miehen hammashoitajaopinnot ovat tuoneet uutta perspektiiviä hampaiden ja suunhoidon merkitykseen. Vielä pitäisi vaihtaa sähköhammasharjaan niin olisi suunhoito aika hyvin hanskassa 😉

 41. Ninni

  Harjaan hampaat aamuin illoin, mutta oih kun se olisi mukavampaa ja varmasti myös tehokkaampaa sähköisellä harjalla! Hammasvälejä lankaan liian harvoin… ”kiire” (=laiskuus)

 42. Tinski

  Juuri meni iso osa veronpalautuksista hammaslääkärikuluihin, kun löytyi pari reikää ja hammaskiveä hankalista paikoista. Aktiivista puhdistusta on vaan pidettävä yllä koko ajan, mutta miten se hiipuukin sitten kuukausi käynnin jälkeen?! Nyt tein ryhtiliikkeen ja vannotin miesystävää vahtimaan asian toteutumista 😀
  Jos lanka muuten ei tunnu hyvältä käytössä, itselläni parhaiten toimivat pienet silikoniharjat!

 43. Emma

  Mulla oli about 7 vuoden tauko hammaslääkäristä, nyt otin itseäni niskasts kiinni ja kävin. Kaikissa paitsi yhdessä hampaassa vähintään yksi reikä. Ne oli onneksi kaikki jotenkin pysähtyneitä, vain yksi pitää korjata ja sekin on vaan vanha paikka. Nyt pesen aina hampaat kaksi kertaa päivässä ja yritän myös muistaa langata. Tästä edespäin en enää laiminlyö suun hoitoa!

 44. Sini

  Joka aamu ja ilta sähköhammasharjalla harjaan hampaat. Hammaslankaa silloin kun muistan ja suuvettä harvoin 🙄😄

 45. Saimi

  Hammaslangat ja suuvedet jää kyllä käyttämättä. Sähköhammasharjalla pesen kylläkin hampaat. Hammaslääkärissä oon opetellu käymään vuoden välein ja kyllä sieltä reikiä on löytyny 😅

 46. Tiia

  Pesen hampaani kyllä kahdesti päivässä mutta lankaaminen ja suuvesi tuppaavat unohtumaan aina alkuinnostuksen jälkeen. Petrattavaa siis riittää!

 47. Suvi

  Mulla on viisauden hampaissa ainakin reikiä ja ne ois tarkoitus poistaa, mutta raskaus ja imetys keskeytti operaation (2 on poistettu ja 2 jäljellä). Eiköhän tuossa keväällä taas pääse hammaslääkärin penkkiin :O

 48. Saara

  Itse päivittäisen hammaspesun lisäksi lankaan hampaat joka ilta, mutta suuvettä en ole vielä säännöllisesti käyttänyt. Pitää aloittaa! 🙂

 49. Vivuli

  Hammaspesun jälkeinen fiilis on ihana, etenkin jos on kurlaillut suuvedellä myös! 😍

 50. Katja

  Oikeet välineet tekee suun hoidosta helpompaa ja hauskempaa, multa vielä tuo sähköhammasharja puuttuis 🙂

 51. Elina

  Mä pelkään hammaslääläriä joten pyrin hoitamaan hampaani mahdollisimman hyvin. Tämän postauksen luettuani aion ruvets käyttämään vielä suuvettä, koska en edes tajunnut miten tärkeä osa se on koko suunhoitoa 🙂

 52. Tinde

  Noin vuoden ajan oon käyttänyt sähköhammasharjaa. Suuveden ja hammaslangan käyttö vaan tuppaa aina jäämään! :/

 53. Iinu

  Puhdas suu on ihan paras tunne! Itse pyrin käymään vuosittain tsekkaamassa että hampaat kunnossa 🙂

 54. Eve

  Hampaiden harjaus sähköharjalla aamuin illoin ja purskuttelu suuvedellä, iltaisin ennen harjausta lankaus (joka on ollu aika laiskaa viime aikoina) ja ruokailujen jälkeen xylitol purkkaa. Hampaani reikiintyvät helposti joten parhaani yritän ettei hammaslääkärissä tarvis käydä kun tarkistuksessa vaan melkein joka kerta sieltä ainakin se yksi reikä löytyy.

 55. Outi

  Sähköhammasharja ja hammaslanka käytössä. Suuveden käyttöä voisi lisätä.

 56. PiiaL

  Hammaslankaa käytän aamuin illoin, lisäksi pesen sähköhammasharjalla. Suuvettä voisi vielä alkaa käyttää ja tuli tässä mieleen että sähköhammasharjan vaihtopäänkin voisi jo pikkuhiljaa vaihtaa 😀

 57. Jonna

  Aikoinaan pelko otti vallan ja monta vuotta meni niin etten käynyt ollenkaan.
  Tämän vuoden tammikuussa ryhdistyin pakon edessä…olen juossut siellä koko vuoden ja vielä on kolme käyntiä edessä. Viimeinen käynti 27.12.
  Joten kirjaimellisesti uusin hampain pääsen ensi vuoteen. 😊
  Hymyillään jos tavataan. 😍

 58. SallaM

  Harjaan hampaat aamuin illoin sähköhammasharjalla ja käytän hammaslankaa sekä Listerineä.

 59. Senja

  Mulla on helposti reikiintyvät hampaat joten käytän hampaiden pesun yhteydessä hammaslankainta ja suuvettä. Itse huomaan heti eron kun reissussa on käyttänyt tavallista hammasharjaa ja pääsee kotona taas pesemään sähköhammasharjalla.

 60. JuliaV

  Nykyään suun hyvinvointi on hyvällä mallilla, kun käyn n. kerran 1.5 vuodessa tarkastuttamassa hampaat. Mutta joo, mullekin käynyt toi klassinen, että monen vuoden tauko hamppilekurikäynneistä ja seuraavalla kerralla löytyykin monta reikää 😀 noh, näistä oppii ja viisastuu, onneks

 61. Pauliina

  Mulle on myös joskus sanottu, että mun hampaisiin ei tule helposti reikiä, mutta nyt kun olin hammaslääkärissä löytyikin reikä ja monta alkavaa. Sähköhammasharjaa suositeltiin käyttämään ja suuvesikin olisi varmasti hyvä.

 62. Mirva Laitinen

  Aamuin illoin harjaus ja pari kertaa viikkoon lankaus sekä suuvesi. Se on ollut toimiva systeemi.

 63. Janika

  Pesen ainoastaan aamuisin hampaat, hävettää oikein ottaa puheeksi edes koko hampaat, petrattavaa siis on todella. Vuosi sitten oli sähköhammasharja ja silloin tuli pestyä aamuin illoin, joten kyllä ne hyvät vehkeet tsemppaa pitämään hampaista huolta! 🙂

 64. Satu

  Moikka Monna!
  Oon ollu tosi tarkka hampaiden pesijä aina. Hammasväliharjaa aloin vasta viime vuosina käyttämään, kun kävin hammaslääkärillä jatkuvan ientulehduksen takia. Se loppui kun aloin harjaamaan hammasvälejä joka ruokailun jälkeen.
  Nyt ajattelin aloittaa myös karkittoman vuoden 2018 jotta myös reikien muodostuminen vähenisi! Olen siis karkkiaddikti 😅
  Mun mielestä hyvä hammashygienia on todella tärkeää ja itse jopa katson vastakkaista sukupuolta hampaisiin, että onko ne pesty 🤣🙈
  Sähköhammasharja tulis tarpeeseen koska oma meni juuri rikki 🤨
  Iloista joulun odotusta! 😍❣️

 65. Tiia

  Kahdesti päivässä harjaan hampaani, mutta hammaslangan käytössä olis petrattavaa. Samoin suuvesi varmasti olis hyvä.

 66. Saana

  Nämä tulisi todellakin tarpeeseen molemmat. Olen käyny hammaslääkärissänä viimeksi 8 vuotta aikaa ja nyt olen jonossa kunnalliseen hammashoitolaan tarkastukseen ollut jo neljä kuukautta, ehkä kohta sinne pääsenkin.

 67. Mia

  Hampaat pesen säännöllisesti, mutta tarkastuksissa voisin käydä useammin, aina vasta viime tipassa kun reikiä on jo hampaissa. Lisäksi hammaskiveä pitäisi käydä poistattamassa.

 68. Stiina

  Mulle puhkesi ennen joka vuosi (n.10 vuoden ajan) se yksi reikä, mutta kun aloin käyttää sähköhammasharjaa niin ei enää ole tullu uusia. Mutta hammasvälien putsauksessa mulla on parannettavaa reilusti! Kiitos muistutuksesta Monna! 😊

 69. Kirsi

  Sähköhammasharja on käytössä, mutta vetelee jo viimeisiään.Huomaan että varsinkin raskauksien ja imetyksen jälkeen ikenet ovat kovilla ja hormonimuutokset näkyvät suussa.Ei voi tarpeeksi korostaa hammasvälien hoidon tärkeyttä.Suuveden käyttö on itsellä tässä kaiken kiireen keskellä kokonaan unohtunut.

 70. Mimoshh

  Hejsan! Minulla on aina ollut valkoiset hampaat ja kuten sinulla ”ei helposti reikiintyvät”. Nyt kuitenkin on tammikuussa varattuna aika hammastarkastukseen (edellisestä jo reilut 5 vuotta😱). Vähän jännittää, montako reikää siellä on. Minulla on reilu 2-vuotias tytär ja tahdon opettaa hänelle, miten tärkeää on pitää hampaistaan huolta. Suuvesiä en ole ikinä oikein käyttänyt, mutta mielelläni ottaisin ne mukaan päivittäisen hampaidenpesun yhteyteen! Sähköhammasharja on myös joululahjatoiveenani 😊

 71. Mm

  Mä olin erittäin laiska käyttää hammaslankaa, kunnes kävin raskaana ollessa hammastarkastuksessa, jossa löytyi sitten yksi reikä. Tämä reikä porattiin ja hammaskivi poistettiin ultralla ilman puudutusta, never again!! Poraus oli oikeastaan kivuton, mutta se hammaskiven poisto😱😱

 72. Annika

  Aamuin illoin harjaan ja lankaan. Ensi viikolla hammaslääkäriin tauon jälkeen, kääks! Montahan reikää löytyy 😂

 73. Mamu

  Mä olin kans erittäin laiska käyttämään hammaslankaa, kunnes kävin ihan alkuraskaudessa paikkauttamassa reiän hampaassa. Kun tiedossa oli, että olen mahdollisesti raskaana, en saanut puudutusta. Poraaminen oli vielä ihan ok, mutta samalla poistettiin ultralla hammaskivi ja voin sanoo never again!!! Ihan järkky kipu tuli siitä😱😱 sen jälkeen olen muistanut käyttää hammaslankaa päivittäin!

 74. Ellu

  Tunnistin itseni tuosta ”sellaiset hampaat, joihin ei tuu helposti reikiä”-kommentista. Tästä postauksesta viisastuneena varasin hammaslääkärin 4-6 vuoden tauon jälkeen. En enää edes tarkkaan muista milloin olen viimeksi hammaslääkärissä käynyt 😱 sähköhammasharjaa heiluttelen kahdesti päivässä, mutta hammaslangan ja suuveden käytössä pitäisi ryhdistäytyä myös.

 75. ÄkäinenTäti

  Itse pääsin 33v ikävuoteen ilman yhtään reikää ja nyt löytyi useampi. Aamuisin ja iltaisin pesen hampaat ja puhdistan hammasvälit ja ruokailun jälkeen käytän xylitolituotteita.

 76. Lotta

  Oon aina ollut vähän laiska hoitamaan hampaita ja suuta muuten kuin pesemällä, sen kyllä huomaa kun hampaat alkaa lohkeilemaan pikkuhiljaa itekseen.. josko kaunis harja antais puhtia pesemiseen ja muutenkin suun hyvinvointiin 😊

 77. Anna

  Harjaus kertaa 2 päivässä, hammaslanka ja xylitoli-tuotteet päivittäin syönnin päälle👍

 78. Päivi

  Mulla on ollut paha hammaslääkäripelko aina. Lapsena ja nuorena oikomishoidosta jäi pahat traumat ja se aiheutti sen, että en aikuisiällä käynyt vuosiin hammaslääkärissä.
  Olen aina kyllä tunnollisesti harjaannut hampaani aamuin sekä illoin eikä minulla ole ollut suurempia vaivoja, kunnes vajaa vuosi sitten. Onneksi löysin IHANAN pelkopotilaita hoitavan hammaslääkärin ja sain suuni kuntoon. Vaivanikin hoitui, olin liian kovaa harjannut hampaitani ja näin aiheuttanut itselleni ienvaurion.
  Nyt minullakin on sähköhammasharja, hammasväliharjat ja hammaslangat säännöllisessä käytössä. Suuvedestä ei ollut puhetta, joten sitä täytyy nyt myös kokeilla.

 79. riikka

  Hampaat pesen aamuin illoin, siitä en tingi! Hammashoitolassa käynnin jälkeen muistan aina hetken käyttää hammaslankaa alkuhuumassa, kunnes se monesti unohtuu. Pitääpä taas skarpata asian suhteen!

 80. Mari

  Mukana! Uus harja tulisi niiiiin tarpeeseen.

 81. Aurora

  Hampaat tulee pestyä aamuin illoin, ainakin noin suurimmaksi osaksi 😛 hammaslankaa sais käyttää aktiivisemmin, mut jotenkin innostus siihen ei pysy yllä :1 tai oikeastaan tuntuu ettei siihen muka oo aikaa tai jaksa tehdä sitä 🙁 suuvesi on uus tuttavuus, tai en oo edes tajunnu et mikä merkitys sillä on.

 82. Jaaana

  Aamuin illoin hampaidenpesu – valkoiset hampaat on pop ❤ Ennen oikimishoitoa hampaani olivat rumat, mutta sittemmin suun täysremontin jälkeen haluan pitää helmistäni hyvän huolen 😄

 83. TanjaM

  Harjaus,hamnastikujen käyttö on tietysti päivittäistä.Hammashoitajalla käyn 6kk välein poistattamassa hammaskiven ja tarkistuksessa,nämä on itselle riittäneet hyvin.

 84. Nennae

  Hampaat harjaan aamuin illoin! Mut hammaslankaa pitäs opetella käyttää 😨 ja tän hetkinen harja alkaa vedellä jo aika viimosia ! :7

 85. maikki

  Minä oon vähän niinkuin sinäkin, harjaan kyllä päivittäin, mutta muuten pitäisi panostaa. Tuli myös käytyä viime talvena ihan liian monen vuoden jälkeen hammaslääkärissä, ja kyllä ihan sieltä useampi paikattava löytyi, lupasin taas panostaa, ja vähän aikaa muistinkin…

 86. Miia

  Aamuin-illoin pesen hampaat sähköhammasharjalla, iltaisin myös lankaan. Ei olisi kyllä pahitteeksi käyttää myös jotakin suuvettä. Haluaisin valkoisemmat hampaat, sähköhammasharjani kaipaisi kovasti jo päivitystä ❤

 87. Ripa

  Minulle raskaus teki kepposia suuhun. Hammaskiveä on alkanut muodostua reippaasti ja pari reikääkin on tullut🙈
  Vanha sähköhammasharja alkaa vetelemään viimeisiään ja olisikin aika hommata jo uus, jotta saan pidettyä hampaat ja suun hyvässä kunnossa. 😊
  Kyllä suun hyvinvointi vaikuttaa kaikkeen…

 88. Matleena

  Aikaisemmin suunhoitorutiinit olivat vähän niin ja näin, mutta nykyisin olen yrittänyt tsempata ja aloittanut säännöllisen lankaamisen ja harjaamaan hampaat aamuin illoin. Sähköhammasharja on ollut hankintalistalla jo pidemmän aikaa.

 89. Elina

  Mun hampaat on sellaiset, joihin tulee tosi helposti reikiä. Joten mun suunhoitorutiineihin kuuluu sähköhammasharjalla pesu aamuin illoin, lankaus vähintään pari kertaa viikossa ja purkan pureskelu ruuan jälkeen. Suuvettä en oo oikein oppinut ikinä käyttämään, eikä hammaslääkärikään ole suositellut. Kuulostaisi kyllä siltä, että kannattaisi käyttää joten voisin kokeilla 🙂

 90. Anniina

  On tosi tärkeää meidän perheessä. Hampaat pestään aamuin illoin ja ksylitolituotteet on käytössä pitkin päivää.

 91. Ella

  Ikää on vasta 21 vuotta, mutta hampaat aiheuttavat suurta päänvaivaa. Olen kuulemma perinyt äitini hampaat … 😀 Hammaskalustossani on mm. yksi maitohammas. Se ei oikein malta olla kiltisti siellä, vaikka hoidankin hampaita aamuin ja illoin. Juuri viikko takaperin se lohkesi ja oli taas sellainen hammaslääkärireissu, että huh huh. Opiskelijabudjettiin ei juuri nyt sähköhammasharjan osto sovi, mutta siis olisihan tuo aivan mahtava! Hampaani kiittäisivät!

 92. Joanna

  Olisi paljonkin parannettavaa omassa suuhygieniassa. Hampaat tulee harjattua pääosin aina aamuin-illoin, mutta muu on jäänyt vähän taka-alalle… Nuoruuden vietin oikomishoidoissa niin aikuisena tullut väitettyä ahkerasti hammaslääkäreitä 😬 Itselleni on myös sanottu ettei minulle tule reikiä helposti, mutta hammaskiveä kyllä. Pitäisikin varmaan siirtyä sähköhammasharjaan! 😄

 93. Iris

  Hampaiden hyvinvointi on mulle tosi tärkeetä, ja mulla ei myös ollut mitään omgelmia hampaiden kanssa, KUNNES: raskauden aikana jokinasia muuttui ja 5 reikää ilmestyi kuin tyhjästä! Eli nyt olen normaali kuolevainen hampaiden kanssa joten kaikki apu on tarpeen!

 94. Minna

  Kumpi vain tuotepalkinto olisi mieluinen. 😊 itse odottelen tällä hetkellä suuhygienistile pääsyä. Minulla kertyy ikäväkseni paljon hammaskiveä, mutta käyn sitä mielelläni poistattamassa sillä muuten suussa alkaa olemaan hieman tukala olo. Se tunne, kun tulet hammaskiven poistosta ja hammasvälit ovat oikeasti puhtaat ❤️❤️ Sähköhammasharja on minulla ahkerassa käytössä, mutta suuvettä ja lankaa minun pitäisi käyttää säännöllisemmin.

 95. Sonja

  Harjaan aamuin illoin hampaat, mutta hammaslankaa ja suuvettä tulee harvemmin käytettyä. Ja uudelle sähköhammasharjalle olisi käyttöä☺️

 96. Taru

  Voin niin samaistua sun tekstiin… Tosin ei löytynyt kuin muutama alkava reikä kun kävin pitkän tauon jälkeen hammaslääkärissä.. Pesen hampaat vähintään kerran päivässä, joskus 2. Hammaslanka välillä unohtuu mutta onneksi on sellaiset hammasvälit ettei niihin jää ruokaa 😀 olisi kiva voittaa jompikumpi noista palkinnoista ja aloittaa uudet hammasrutiinit!

 97. Sanna

  Suuvesiin en ole tutustunut koskaan, enkä oikeen edes tiedä syytä. Täytyykin varmasti ryhdistäytyä tässä asiassa. Mulla hampaiden harjaus 2x päivässä on tullut pienestä asti ihan luonnostaan. Mutta, mun ongelma on se, että painan harjalla liikaa ja kiille kärsii. Ienrajaan onkin kertynyt aika paljon kariesta, mikä on erittäin vihlova hampaiden pesun yhteydessä, jos on syönyt tai juonut jotain makeaa. Hammaslääkärini suosittelikin ennemmin ostamaan sähköhammasharjan, jotta ongelma ei pahenisi. En ole vaan vielä osannut tutkia mikä harja olisi paras hinta-laatu-suhteeltaan, kun nekin maksavat helposti erittäin paljon. Tämä kaunis sähköhammasharja tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen 🙋😍

 98. Henzku

  Ennen olin myös laiska hammashoidon kanssa ja saattoi jopa iltaisin jäädä vallan pesemättä, mutta aamulla kouluun kun menin niiin oli pakko pestä.
  Jossain vaiheessa muuttui siten, että sain siittä rutiinin ja rupesin pesemään 2 kertaa päivässä. Nykyään taas saattaa jäädä iltaisin, mutta ei lainkaan niin usein ja tästäkin uskoisin pääseväni pois uuden sähköhammasharjan avulla, joka on ollut habkintalistalla kauan. Tämän lisäksi pitäisi ruveta lankaamaan hampaita päivittäin!

 99. Ammi

  Aina oon käynyt hammaslääkärissä ja yhä jatkuu vuoden välein tarkastukset. Mulla myös oral harja käytössä, alkaa vaan oleen vaihtoa vailla, ei oo nääkään ihan ikuisia, akku alkaa hyytyä. Hammaslankaa vielä kun tulis käytettyä säännöllisemmin, niin oma hoito olis ihan loistavaa.

  • Biksus

   Ahkerasti harjataan ja suuvettä käytetään , mutta olispa hienoa saada kunnon harja , kun perusmallin sähköhammasharjalla mennään .

 100. Jenna

  Täällä entinen hammalääkäripelkoinen! Nuorena miulle tehtiin oikomishoidot ja hammaslääkärissä sai rampata sen vuoksi koko ajan. Silloin ei reikiä. Jäi vähän kammo. Ja kun täytin 18, eikä säännöllisiä hammaslääkäri kutsuja enää tullut niin homma jäi.. Melkolailla täyden kympin potti odotti, kun vihdoin hammaslääkärille uskaltauduin. Onneksi löysin lämminhenkisen yksityisen hammaslääkärin. Nyt olen käynyt kerran vuodessa tarkastuksessa, eikä pelota enää niin paljon. 🙂 Päivittäin harjaan sähköhammasharjalla x2 ja yritän petrata hampaiden lankauksessa! Suuvesiä ei ole ollut käytössä pitkään aikaan., hups. Kelpaisi nämä tuotteet 🙂

 101. Eppu

  Hammaslääkärillä noin kerran vuodessa ja joka päivä harjaus sähköhammasharjalla. Uusi harja tulisi tarpeeseen.

 102. Maare

  Täällä aktiivinen hampaidenpesijä ja -lankaaja, mutta suuvedet meinaa unohtua ja hammaslääkärikäynnit! Pitää jo ensi vuoden puolelle saada varattua se hammaslääkäri, jota nyt olen pari vuotta suunnitellut.. 🙂

 103. Maria P

  Hampaat harjaan aamuin illoin, en vaan ole vielä saanut lankauksesta jokailtaista rutiinia. Suuvesiä käytän silloin tällöin, mutta liian harvoin. Minulla on ollut tähän mennessä ”helpot” hampaat, vain yksi reiänalku, mutta pitäisi panostaa nyt ennenkuin ongelmia syntyy.

 104. Nora

  Harjaan hampaat aamuin illoin. Minulla on helposti reikiintyvät hampaat niin hampaiden puhdistus on erityisen tärkeää. Tuotepaketille tulisi varmasti käyttöä 😊

 105. Heta

  Sähköhammasharjalla pesen aamuisin, iltaisin aina unohtoo. Raskausaikana tuli pidettyä tosi hyvää huolta, pesin aamuin illoin, käytin suuvettä ja ksylitol purkkaa. Nyt pikkulapsi aikana hyvä kun muistaa aamulla pestä hampaat. 😅 Eli petrattavaa olisi todella paljon!

 106. Eve

  Voi vitsi! Mulla on tosi valkoiset hampaat omasta takaa ja oon ehkä siksi kans vähän laiska, pesen kyllä 2 x päivässä hampaat mutta siihen se jää.. Just mietin että vois hommata sähköhammasharjan ja varata hammaslääkärin, en ole kuuteen vuoteen käynyt.

 107. Iina

  Mullaki oli taukoa pari vuotta edellisestä käynnistä, ja olihan siellä työmaata lääkärille, ja edelleen homma jatkuu… 😑 kuin helppoa se ois säännöllisesti käydä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa tai korjata jo ajoissa alkavat vauriot. Just yks hammas paikataan ens viikolla ja katotaan, joudutaanko jossain vaiheessa poistamaan kokonaan, ku niin syvä reikä 😨 sähköhammasharja on kyllä hieno keksintö!

 108. laura

  Apua, oon 22-vuotias ja oon käynyt viimeeks 18-vuotiaana hammasläkärissä ja kynnys ajanvaraukseen on kasvanut järkyttävän isoksi.. Tän postauksen myötä kävi pelottamaan vielä enemmän. Toi hammarharja olis nii nätti!

 109. Marianne

  Harjaan hampaat aamuin illoin ja noin pari kertaa viikossa puhdistan hammasvälit langalla. Paljon ois parantamisen varaa suun hoidossa ja arvonnan voitot tulisivat kovasti tarpeeseen😏

 110. Veera

  Hampaiden pesu on mun yksi tärkeimmistä rutiineista. Se on ensimmäinen asia minkä teen aamuisin ja viimeisin mitä teen iltaisin. En koskaan unohda pestä hampaita! Myös suuvesi on käytössä iltaisin, mutta sen kanssa voisin olla vielä vähän tarkempi 🙈 voi kun julkiselle pääsisi paremmin hammaslääkäriin, sillä opiskelijana yksityinen on aivan liian kallis!

 111. Maikki

  Harjaan hampaat 2 krt päivässä, aamuin illoin. Hammaslankaa hyvin epäsäännöllisesti, suuvettä en lainkaan 😶 Täytyy ryhdistäytyä. Olisipa mukava saada testiin uusi sähköhammasharja…😍👌

 112. Minnams

  Nuorena laiminlöin täysin hampaiden hoidon, mutta silti hampaissa taisi olla vain yksi reikä 18 vuoden ikään asti. Tämän jälkeen hampaista on löytynyt reikiä monia, vaikka hampaiden harjaus on nykyään joka päiväistä. Pitäisi käyttää muitakin tuotteita. Tällä hetkellä hampaat on huonossa kunnossa edellisen raskauden jäljiltä ja pitäisi päästä hampaita paikkailemaan. Joululahjaksi toivoin juuri tuota sähköhammasharjaa 😁

 113. Jonna

  Täällä on kanssa yksi hiukan laiska suun hampaiden hoitaja, hampaat tulee harjattua totta kai päivittäin mutta se kaikki muu. Huoh.. 😟 hammaslääkäri käynnin jälkeen jaksan vähän aikaa petrata käyttää mm hammaslankaa, mutta sitte jossain välissä sekin jää… Jompikumpi palkinto olisi kiva voittaa ❤️

 114. Anniina

  Käytän hanpauden juurella sellasia pieniä pulloharjan näkösiä juttuja, hammaslääkäri ehdotti ja ne on hyviä. Sinne yleensä reiät muodostuu.

 115. Lovisa

  Oma suun terveys ei niin huoleta vaikka aikaa onkin kun olen käynyt hammaslääkärissä. Mutta puoliso on käynyt viimeksi hammaslääkärissä v.94 🤔
  Palkinnon (kumman vaan) ottaisin siis yhteiskäyttöön…

 116. Satu Virtanen

  Aina oon hampaat pessyt aamuin illoin ja lankaakin tulee käytetttyä viikottain. Siinä pitäisi ehdottomasti tsempata, että tulis sitäkin käytettyä joka päivä! Suuvettä en ole ikinä käyttänyt, pitäisi ottaa testiin!

 117. Camilla

  Mullahan oli yli 5vuoden tauko hammaslääkäristä, mutta raskausaikana sain ilmaisen käynnin, joten siellä tuli käytyä.. Koko loppurlämän pysyvien hammasrautojen takia etuhampaisiin tulee hirveen herkästi hammaskiveä, jos ei hammaslankaa käytä joka päivä, mikä kyllä tuppaa unohtumaan.. 😬 uusia reikiä ei onneksi ollut, mikä oli kyllä yllätys, kun aikamoinen herkkuhirmu olen🙈 yritän nyt kuitenkin petrata ja opetella uusia rutiineja hampaidenhoitoon, jotta saisin meidän kohta 4kk pojalle opetettua sitten sen ajan koittaessa myös hampaidenhoidon tärkeyden 😊

 118. Heli

  Kävin just suuhygienistillä, joka ilokseni kertoi, että suuhygieniani on erinomainen. Nuorempana hoidin hampaita tosi huonosti ja sen seurauksena varmaan joka hampaassa on parikin eri paikkaa! 🙂 Nyt aikuisiällä hampaidenhoito on ollut hyvässä kunnossa, en halua enää yhtään paikkaa hampaisiin, onneksi on sähköhammasharjat! 🙂

 119. Riina

  Voin niin samaistua sun tekstiin! Oon ollut tosi laiska hampaiden pesun suhteen ja välillä on ollut vaiheita kun pesen sen 2 kertaa päivässä, mut välillä se on mennyt siihen että oon pessyt ehkä kerran viikossa. Hammaslääkärissä käynnitkin lopetin heti kun täytin 18v, koska ei tullut enää aikoja kotiin enkä koennut tarvitsevani aikoja hammashoitoon. Viime vuonna kun täytin 21, päätin varata hammaslääkäriajan, koska yksi hammas alkoi vihloa. Hammaslääkärissä sitten selvisi hammaslangan vähäisen käytön takia parin hampaan välissä olevan melkoisen syvä reikä. Nyt sitä on aktiivisesti hoidettu ja vieläkin siinä on lääkepaikka. Helmikuussa sitten oikein paikkausoperaatio edessä.
  Sen hammaslääkäriajan jälkeen hankin itselleni sähköhammasharjan sekä hammaslankaa. Nyt aktiivisesti pesen joka päivä kahdesti päivässä hampaat ja muistutan myös itseäni aamuisin käyttämään hammaslankaa 😀
  Olen koulutukseltani lähihoitaja ja nyt opiskelen sairaanhoitajaksi niin on entisestään korostunut suuhygienian tärkeys. Olen saanut niin paljon tietoa erilaisista sairauksista ja jopa hoitanut potilaita, jotka ovat huonon suuhygienian vuoksi saaneet joko aivoinfarktin taikka sydäninfarktin.

 120. Nora

  Vähän samanlainen tarina..tosin taukoa hammaslääkäristä oli ehkä 3 vuotta. Kartoin viimiseen asti hammaslääkäriin menoa, mutta sitten päätin mennä vihlonnan vuoksi käymään ja kauhean pelon kanssa tietysti!Sieltähän löytyi kans kunnon potti, reikiä, hammaskiveä ym. Ja nyt n. 8 hammaslääkäri käynnin jälkeen hampaat ovat vihdoin kunnossa ja ryhdistäydyin hampaiden hoidossa ottaen osaksi päivittäisiä rutiineja hampaiden harjauksen lisäksi listerinen ja hammaslangan. Jospa pysyis rutiinit yllä!Uusi sähköhammasharja toisi kyllä lisä pontta asiaan:)

 121. Kaisa

  Oon aina ollut tarkka hampaiden hoidossa, pessyt hampaat ja langannut välit päivittäin ja käynyt hammaslääkärissä vuosittain. Nyt sähköhammasharja on tullut tiensä päähän, joten uusi olisi enemmän kuin tervetullut! 🙂

 122. Magda

  Mulla on vähän sama tarina. Yksi ainoa joskus 13-vuotiaana paikattu pieni reikä, kunnes 2,5 vuotta sitten menin tarkastukseen ja jouduin suoraan juurihoitoon. Pientä vihlontaa oli olut, mutta ei muuta. Nyt pitäisi taas käydä tarkastuksessa…. Hampaat on harjannut aina iltaisin, aamupesua olen opetellut, melkein joka aamu muistankin 😄

 123. Iris

  OLen tottunut ja tuudittautunut siihen, että mulla on kestävä (vaikkakin rusehtava) hammasluu, joka ei helposti rei’ity. Pelkään pahoin, että raskaus muutti tilannetta niin, että reikiä löytyisi. Jos vain saisi mentyä lääkäriin.

 124. Heli

  Hampaat pesen aamuin illoin, mutta suuveden ja hammaslangan käyttö aina vähän unohtuu…

 125. Saara

  Nyt kyllä säikäytit, ja varmaan pitää itsekkin käydä hammaslääkärissä tarkastuksessa!
  Kolme vuotta viimeisestä kerrasta, eikä koskaan reikiä -luulossa tähän asti. Myös laitan kyllä hammasharjani uuteen uskoon, sekä suuveden käytön aloitan heti! Haluan olla ei koskaan reikiä-luulossa vielä ainakin sen 50 seuraavaa vuotta! Joten kyllä kelpaisi!! ❤️

 126. Nenne

  Meillä pestään kaikkien kolmen hampaita säännöllisesti, minä, mies ja koira. Koiran hampaita kylläkin vain kerran päivässä, mutta hänelle onkin myös puruluita. Minä olen meidän perheen purkka-addikti. Aina Pirkan täytyy olla 100% ksylitolia!

 127. Jossu

  Harjaan hampulit aamuin illoin vanhalla sähköhammasharjalla, unelmoin uudesta tehokkaammasta ja elän toivossa, että jaksaisin joskus langata (naurettavan pienet ja kapeat) hampaanvälini 😀
  http://jossusliv.wordpress.com

 128. Minskuliini

  Harjaus on kyllä rutiinia koko perheelle mutta esim. suuveden käyttö ja hammaslangan käyttö onkin sitten säännöllisen epäsäännöllistä 🙈😬
  Itselle kertyy jostai syystä hammaskiveä ihan järjetöntä vauhtia joten skarpattavaa olisi!

 129. Johanna

  Hoidan kyllä hampaitani ahkerasti, mutta koska tykkään herkuista ja omaan helposti reikiintyvät hampaat niin hampaani ovat suorastaan surkeassa kunnossa. Suuvesi pitäis ottaa kyllä lisäksi käyttöön.

 130. henriikkav

  Mulle suunhyvinvointi on sitä, että pesen hampaat aamuin illoin ja lankaan hammasvälit vähintään 2-3krt/vko. Lisäksi käyn säännöllisesti suuhygienistillä (1krt/vuosi) ja hammaslääkärin tarkastuksessa (2v välein). Välttelen myös hiilihapollisia juomia ja sokeria, että hampaat pysyisi paremmassa kunnossa 🙂

 131. Maria

  Yritän käyttää hammaslankaa joka hiivatin päivä ja pesen hampit 2×päivässä koska inhoan yli kaiken hammaslääkärissä käyntiä.Hampaani on herkät reikiintymään joten yritän huolehtia niistä parhaani mukaan😊

 132. Nina

  Hammaspesu aamuin illoin! Hammaslankaa ja suuvettä voisi käyttää enemmän…

 133. Elli

  Itse olen vihlonnan myötä kiinnittänyt lisää huomiota hampaisiin ja suun terveyteen. Oikealla hoidolla oireet ovat poissa, mutta palaavat kyllä, jos alkaa lipsumaan.

 134. Lotta

  Säännöllisesti hammaslääkärin luona käyn ja pesen hampaat aamuin illoin.

 135. Laura H.

  Hampaiden harjaus ja lankaus 2 kertaa päivässä! Säännöllinen käynti hammaslääkärin tarkastuksessa ja suuhygienistillä hammaskiven poistossa.

 136. Nina

  Olen aina pessyt hampaat aamuin illoin ja ollut maailman laiskin hammaslangan käyttäjä. Raskausaika ja hormonit täräytti jäätävät ientulehdukset ja ikenen ”liikakasvun” -aivan kamala kokemus, tämän jälkeen olen alkanut käyttämään hammaslankaa ja Listerinia päivittäin. Suunhoito on saanut aivan uudet mittasuhteet arjessa ja toki jälkikasvun kanssa se on yhä vain tärkeämpää muistaa opettaa huolehtimaan hampaista 👌🏼

 137. Sanna

  Oma hampaiden ja suun hoito oli ajoittaisesti parempaa ja välillä huonompaa, kunnes luin itseni hammashoitajaksi ja koin paljon valaistuksia! Ensisijaiseksi tehtäväkseni olenkin nyt ottanut lasteni suut ja hyvältä näyttää neitien 4v. ja 1v. kanssa!😊

 138. Heidi K

  Hampaiden pesu aamulla ja illalla, ilman ei voisi todellakaan lähteä mihinkään tai mennä nukkumaan! Lisäksi hammaslankaa tulee käytettyä satunnaisesti iltaisin, viikon aikana kuitenkin useampaan otteeseen.

 139. Heidi

  Olin nuorempana oikea huithapeli hampaitteni suhteen. menin hammaslääkäriin aina vaan jos hammas lohkesi tai oli kipeä, sitä myötä pari omaa rautahammasta jouduttiin myös poistamaan, koska ne oikein happani suuhun. Kävinkin sitten aikuisiällä hoitamassa hampaani kuntoon yksityisellä. Olen käynyt aika ajoin tarkastuksissa ja on poistettu vain hammaskiveä. Nykyisin hampaiden pesu kuuluu joka päiväiseen elämään. Tuote valikoimasta tällä hetkellä itseltä puuttuu kyllä kaikki 😀 Joten tulisi tarpeeseen paketti 😀

 140. Kaisa

  Hampaat harjaan sähköhammasharjalla aamuin illoin. Aiemmin käytin hammaslankaa joka ilta, mutta lapsen syntymän jälkeen homma on jäänyt, koska illalla yritän päästä mahd nopeasti nukkumaan. Suuveden kanssa sama homma. Tiedän, että pitäisi petrata.

 141. Jessika

  Minullakin on oral B perus sähköhammasharja enkä enää ilman pärjäisi! Pesen hampaat aamua iltaa, satunnaisesti käytän hammaslankaa, suuveden sais varmaan myös ottaa käyttöön..

 142. Minna

  Harjaan aamuin ja illoin. Tiukkojen hammavälien takia olen yrittänyt skarpata hammaslangan ja myös suuveden käytössä. Tulisi siis tarpeeseen!

 143. AnnaKoo

  Vaihdoin pari viikkoa sitten uuteen sähköhammasharjaan, ja se fresh-olo suussa… ah. se oli jotain todella uutta, vaikka kaksi kertaa päivässä olenkin tähän mennessä hampaat aina pessyt…

 144. Jenny Kaarlela

  Oon yrittänyt joka vuosi käydä hammaslääkärillä ihan tarkastuksessa. Ennen ei oo ollut mitään ongelmaa mutta viime vuosina hammaskiveä ollut suht paljon ja pari vuotta sitten ikenet oli tulehtunut. Joka päivä pesen hampaat kerrab illalla, epäsäännöllisesti käytän hammas lankaa ja suuvettä. Muuten syön ksylitolipurkkaa 3-4kertaa päivässä.
  Nyt ku käyttäny tuota perusharjaa niin alkanut kaipaamaan sähköharjaa ja sitä myös suositeltiin joten tulis tarpeeseen 😊

 145. Jenny Kaarlela

  Oon yrittänyt joka vuosi käydä hammaslääkärillä ihan tarkastuksessa. Ennen ei oo ollut mitään ongelmaa mutta viime vuosina hammaskiveä ollut suht paljon ja pari vuotta sitten ikenet oli tulehtunut. Joka päivä pesen hampaat kerrab illalla, epäsäännöllisesti käytän hammas lankaa ja suuvettä. Muuten syön ksylitolipurkkaa 3-4kertaa päivässä.
  Nyt ku käyttäny tuota perusharjaa niin alkanut kaipaamaan sähköharjaa ja sitä myös suositeltiin joten tulis tarpeeseen

 146. Anuliina

  Mulla oli nuorempana ihan törkeesti reikiä ja siitä muistona miltei joka ikisessä hampaassa paikka. Viimeiseen seitsemään vuoteen ei oo tarvinnu paikata yhtään reikää. Hampaat tulee pestyä aamuin illoin ja langattua miltei joka ilta. Nykyinen sähköhammasharja on alkanut ikävästi temppuilee akkunsa kanssa ni ois ihan mahtavaa voittaa uusi 🙂

 147. Ninni

  No tarinasi oli melkein, kuin minun kynästä :D. Mullakin oli tasan 5 vuotta väliä ja 3 reikää löytyi. Sen jälkeen olen käynyt tarkastuksessa 1-2 vuoden välein. Harjaan hampaat aamuin illoin sähköhammasharjalla ja joka ilta käytän hammaslankaa. Satunnaisesti purskuttelen suuvettä, kun limakalvot kirvelee helposti. Ja totuus: Listerine tuntuu hivenen kalliilta. Siispä tämä kilpailu tuli sopivaan saumaan! Meidän kaikki 3 sähköhammasharjaa näyttävät hyytymisen merkkejä, koska koko perhe harjaa niin ahkerasti ja harjat alkavat olla jo tiensä päässä akkuineen. Tarvisimme siis uuden harjan ja suuvedetkin tulisivat käyttöön. Voisin sujauttaa ne miehelleni pukinkonttiin, olisi siinä ihmeteltävää ;). Näin äitiyslomalla ei juuri nyt ole varaa satsata, joten voitto olisi ihan huippu!

 148. Salla-Mari Mikkonen

  Jyystän hampaitani kaksi kertaa päivässä tavallisella hammasharjalla ja silti hammaskiveä puskee 🙁 reikiä ei onneksi ole ollut *kopkop*. Sähköhammasharja ja suuvesi voisivat olla kova sana! Miksiköhän suuvettä ei ole tullut käytettyä muuta kuin silloin, jos on unohtanut hammasharjan ja on vieraassa paikassa yötä?!

 149. Soile

  Mä kävin kanssa juuri (liian) pitkästä aikaa suuhygienistillä, nyt odottelen aikaa hammaslääkäriin. Liian harvoin tulee käytyä!

 150. Jenni

  Kahdesti päivässä harjataan hampaat täällä! Lankauksen suhteen voisi hiukan panostaa.. 😉 sähköhammasharjasta olen suosituksia saanut useasti hammaslääkäriltä, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi ostaa!:) suuvedet tulisivat myös kovaan käyttöön ja osan antaisin vanhemmille käyttöön. 🙂 Sormet ristiin, että onni suosisi!

 151. Janita

  Olen ravannut pienestä asti paljon hammaslääkärissä hammastapaturman takia. Ensimmäisen reiän sen sijaan kävin paikkaamassa juuri tämän viikon maanantaina ja sehän harmittaa, joten nyt panostan taas ekstra paljon hampaiden hoitoon ettei tulisi enempää reikiä!

 152. Heidix

  Kuulun ryhmään reikiintyvät hampaat ja hampaiden hoito on erityisen tärkeä. Hammaslangan olen vaihtanut hammasväliharjoihin ja lankaimiin. Suuvesi olisi varmasti hyvä lisä.

 153. Wilhelmiina

  Täällä myös yksi laiskamato, jonka hampaita on lapsena kehuttu. Liian itsevarmana vuosia ja sitten kova tiputus maan päälle. Nyt harjaus on rutiini. Suuresti + hammaslanka liian harvinaista. Valitettavasti!

 154. Päivänsäde

  Vasta viime vuosina olen ruvennut panostamaan suun hyvinvointiin, ja olen huomannut että sillä todellakin on merkitystä millaisella harjalla hampaitaan harjaa. Joten toivottavasti onni suosii minua arvonnassa 🙂

 155. Jenni Koo…

  Joskus teininä en ollut niin tarkka, aikuistumisen myötä kyllä. Jännä tosin että vasta aikuisena on ollut reikiäkin, mutta ehkä niitä olisi vielä enemmän, jos ei olisi tsempannut.

 156. Noora

  Olen kiitollinen vanhemmilleni jotka olivat lapsuudessani napakoita hampaiden pesun kanssa. Reikiä on vain yksi! Hammaslankaaminen pitäisi muistaa paremmin ja ton suuveden vois ottaa kyllä käyttöön useammin!

 157. rriina

  Olen taistellut hampaiden kanssani koko elämäni, vaikka ikää on vasta 25. Lapsena ja nuorena hampaita oiottiin, ja muistan elävästi ne kivut, jotka laitteet aiheuttivat. Iän karttuessa viisaudenhampaat ovat vaivanneet; yksi on leikattu pois ja toiseen leikkaukseen olen menossa alkuvuodesta. Vieläkään en ole tyytyväinen hampaisiin, ja tekisin mitä vain, jotta saisin suorat ja nätit hampaat. Täytyy myöntää, että tämä vaikuttaa hymyilemiseen, ja yleensä en hymyile niin, että hampaat näkyvät. Hoidan hampaitani (ja olen aina hoitanut) todella hyvin, ja nuo mainitsemani ongelmat taitaa olla itsestäni riippumattomia syitä.

 158. Elisa

  Olen aina ollut tarkka hampaiden hoidosta. Harjaan hampaat kahdesti päivässä + iltaisin käytän hammaslankaa. Kumpikin palkinto varmasti motivoisi ja ylläpitäisi tätä intoa jatkossakin. Kaunis hammasrivistö kruunaa kauniin hymyn!

 159. Hanna

  Kyllä täytyy hml pelkoisena myöntää että penkkiin ei ole tullut istuttua vuosiin.. hampaista ja suusta pidän kyllä päivittäin huolen, nykyisin jo ihan pienen tyttärenikin vuoksi, hyvät tavat siirtyy kuin itsestään eteenpäin esimerkin voimalla 😘

 160. Kl

  Hampaat harjaan aamuin illoin 🙂

 161. Nea

  Itselläni on ihan järkyttävän huonot hampaat! Jatkuvasti reikiä ja vaikka mitä kiillejäiriötä löytyy. Harjaan, hoidan, flossaan ja pidän todellakin huolta hampaistani mutta ei vaan vissiin meikän purukalusto silti toimi 😀 olisi upeaa voittaa taas lisämotivaatiota pitää leegot kuosissa 🙂

 162. helmi

  Aika minimeillä mennään. Arkena harjaan hampaita aamuin illoin (käytössä sekä sähkö että normi, valinta tapahtuu kiireen mukaan..). Töissä yleensä lankaan syömisen jälkeen, kun ei viitsi mennä asiakkaiden sekaan niin, että hampaiden välissä on puolikas kana ja kokonainen parsakaali 😀 Tarkastuksissa oon käyny säännöllisesti ja aina tulee samat vinkit, joita noudatan viikon tai kaksi ja sitten jää… Huoh.

 163. Hammaskeijo

  Pesen hampaat aamuin illoin ja välillä hammaslangalla myös… käynyt hammaslääkärissä useasti tänä vuonna ongelmana helposti reikiintyvät hampaiden takia ja alkanut miettimään sähköhammasharjaa apuun putsaukseen…

 164. Emilia

  Mä pyrin pitämään hyvää huolta hampaista, mutta mulla tulee paljon hammaskiveä vaikka tekisi mitä.

 165. Nea Salonen

  Apua miten parhain arvonta ikinä!😍
  Uus hammasharja on ostoslistalla heti kun olis vaan varaa! Tästä harjasta juuri unelmoin. Vanhan sähköhammasharjan on todellakin jo aika lentää roskiin😥 toivotaan että edes tämän kerran onni suosii ja voittaisin jotain näin järkevää ja todellakin tarpeellista❤️

 166. Heidi

  Lankaaminen on sellainen mitä ei tule tehtyä tarpeeksi usein.. Ja vanha sähköhammasharja tuli tiensä päähän, joten tuommonen uusi olisi aika mahtava 😀

 167. Katri K.

  Mulla on nuorempana ollu hammasasiat oikeinki hyvällä mallilla, ei reikiä eikä hammaskiveäPyöräytettyäni kaksi skidiä, huomasin hammaslääkärikäyntien lisääntyvän. 😅 5 vuotta sitten sain joululahjaksi sähköhammasharjan, itseasiassa koko meidän perhe sai, ja esim. hammaskiveä ei ole sen jälkeen ollut. 👌🏻 5 vuotta alkaa vaan oleen pitkä aika sähköhammasharjalke, kiva kuulla uudesta ruusukultaisesta. 😉 Lankain on kovassa käytössä ja suuvettä käytän silloin tällöin, sen kanssa voisi vielä skarpata. Purkkapurkilla käy kuhina ruokailujen jälkeen, ollaan lapsille opetettu et aina purkka suuhun syönnin päätteeksi. 😊

 168. Henna

  Viime vuosina olen koittanut skarpata suun ja hampaiden hoidon suhteen, sähköhammasharja onkin jo sen verran iäkäs että uusi todella tulisi tarpeeseen. Myös suuvesi on päivittäisessä käytössä.

 169. Saarat

  Harjaan hampaat aamuin illoin, lankaan laiskasti. Rose gold harja ois niin ihana<3

 170. Nelli

  Rakastan puhtaan suun tuntua. Sähköhammasharja, hammaslankain, hammasväliharja ja suuvesi tekevät suulle ihmeitä.

 171. Essi

  Hoidan hampaita päivittäin lankaamalla ja pesemällä ne kahdesti. Itselläni on iso purentavirhe joka on alkanut vaivaamaan niska-hartia seudun kipuina ja siihen oon nyt hakenut hammaslääkäreiltä apua. Kalliiks tulee niin hyvä ennalta ehkästä ettei turhiin paikkailuihin menis rahaa 🙂

 172. petra

  Tavllinen hammasharja on vielä käytössä, haaveissa kyllä vaihtaa sähköiseksi. Mun hampaat on kuulemma kans sellaiset ettei tuu helposti reikiä. Viisaudenhampaisiin tuli ja ne poistettiin. Muuten ei ole paikkailtu mutta ensi vuonna tarkistukseen..

 173. EssiSaar

  Puhtaan suun must have on kyllä sähköhammasharja! Siitä en enää luovu <3

 174. Anna

  Itsellä huono tuuri hampaiden ja sairauksien suhteen, jatkuvat ei reikiintyminen vaikka mitä tekis. PEsen hampaat aamuin illoin ja käytän suuvettä sekä hammaslankainta. Huh motivaatiota on kyllä vaikea ylläpitää kun silti tulee reikiä..

 175. Sarae

  Mulle on tullut aina helposti reikiä, vaikka harjaankin ihan kohtuullisen tunnollisesti. Vasta aikuisiällä opettelin käyttämään lankaa, se kannatti ja lääkärikin sanoi että eron huomaa. 🙂 nyt opetan omia lapsia langan käyttöön jo pienestä (noin 5v) alkaen.

 176. Johanna K

  Omat hampaat pyrin harjaamaan säännöllisesti aamuin illoin eli kahdesti päivässä. Tämän tavan jouduin jo opettelemaan pienenä lapsena terveydellisistä syistä. Viime aikoina olen myös koittanut panostaa hammaslangan käyttöön, vaikka sen tärkeydestä minulle on jo paljon aiemmin mainittu hammaslääkärillä käydessä. Juuri viimeviikolla hammaslääkärillä käydessä minulle suositeltiin tarkastuksen yhteydessä sähköhammasharjan käyttöä sen hellävaraisen, mutta tehokkaan puhdistusominaisuuden vuoksi -> ajattelinkin ottaa omalla kohdalla vinkistä vaarin 😀

 177. Li

  Sähköhammasharja on kyllä paras keksintö ikinä. Tavallisella harjalla ei saa läheskään yhtä hyvää jälkeä, joten sähköhammasharja on jokapäiväisessä käytössä. Hammaslankain on toinen ihan ehdoton tuote!

 178. Timsu

  Harjaan hampaat aamuin illoin, mutta lankaus ja suuvesi ovat jääneet liian vähälle käytölle. Petrattavaa siis olisi sen suhteen. Hammaslääkärillä pyrin käymään säännöllisesti, enkä edes pelkää, vaikkei se aina niin mukavaa olekaan.

 179. Julia

  Pesen hampaat aina kahdesti päivässä, en voisi kuvitellakkaan että ne jäisivät 🙂 en napostele lähestulkoon ikinä sokerisilla herkuilla, joten hampaat säilyvät siltä osin edes vähän

 180. Anu

  Minulla on aina ollut tosi hyvät hampaat, mutta olen myös ollut todella laiska niitä hoitamaan. Pesen ne kyllä aamuin ja illoin, mutta siihen se jää, ja hammaslääkärikäynneissä on aina vuosien tauko. Varmaan jossain vaiheessa hyvä ”onneni” kääntyy ja sitten saan katua, etten ole pitänyt hampaistani parempas huolta.

 181. Mari

  Monen vuoden tauon jälkeen jännitti mennä hammaslääkärille, mutta onneksi löytyi vain yksi alkava reikä, jota nyt hoidetaan hammaspesuilla ja hammaslangalla. Puolen vuoden päästä uus tsekkaus. Uusi sähköhammasharja on ostoslistalla!

 182. Nonnuska

  Täällä hammashoitaja, jolla ei ole itsellä kokemusta hampaiden paikkauksesta, muuta kuin muiden suussa 😂 Itse olen siis säästynyt reikiintymiseltä, vaikka en olekkaan niin hyvin hoitanut suutani kuin olisi pitänyt vasta kuin aikuisena ☺ Hammaskiveä minulle tulee kyllä sitäkin enemmän ja sitä käyn putsauttamassa säännöllisesti maailman ihanimmalla suuhygienistillä ☺ Mää tykkään hampaista 😂😍

 183. HannaK.

  Anoppi on hammashoitaja, mutta parannettavaakin ehkä olisi…

 184. LauraR.

  Aavistuksen laiskanpuoleinen suun hoitaja olen. Ei hyvä. Sähköhammasharja olisi aika päivittää, tuntuu että alkaa puhti loppumaan.
  Hammaslanka on säännöllisesti käytössä kun hammasvälit kerää moskaa. Suuvesi taas on kausittaisessa käytössä…

 185. Tiina

  Hah, mä niin salaisiin tekstiisi sillä erolla että mulla taukoa oli lähes 10v. Sittenkään en varmaan olis mennyt ellei vanha paikka olisi lohjennut.. Mä pelkään hml ylikaiken. Sen on saanut aikaan ala-asteen eläköityvä hml joka vakuutti että pikku reikä ei tunnu missään, ei mitää puudutetta tarvita. Jep. Mitäpä luulet!?
  No kun vihdoin n.8v sitten menin sitten hampitohtorin luo, on elämäni ollut hampaiden hoidon suhteen aivan toista. Hammasväliharja on oikeasti AINA JA KAIKKIALLA lompakossa mukana. Se on mun pelastus joka ikinen päivä. Ainiin ja olihan mulla hammaskiveäkin niin että hampaita vihloi 2 viikkoa sen poiston jälkeen ja soitin lääkärille että onko tää normaalia. Oli se. Nyt viime tarkastuksessa käydessäni lääkäri sanoi että yhtään enempää ei sitten sää putsata ja harjata, kyllä, sitäkin voi tehdä liikaa.
  Olisipa siis ihana saada uusi upean värinen oral b jollaista olen siis jo usean vuoden ajan käyttänyt 😊

 186. Chloe

  Pienestä pitäen äiti on pitänyt huolen siitä, että hampaat on pestävä vähintään kerran päivässä. Nykyään siitä on tullut hyvä tapa, eikä nukkumaan voi mennä ennenkuin suu on puhdas. Päiväkin lähtee paremmin käyntiin kun suu on raikas. Hammaslangas ja suuveden käyttö säännöllisesti pitäisi vielä opetella. Suun hoito on tärkeää ja haluan pitää suun ja hampaat kunnossa vielä monet vuodet

 187. Jenna

  Hampaiden pesu aamuin illoin! Myös meidän 1-vuotias on mukana harjaus rutiineissa 🙂 nyt toista kertaa raskaana hampaat ovat kovalla koetuksella ja tuhoilta en viimeksikään välttynyt. Toivotaan, että tällä kertaa hampaat kestää hormoonimuutokset paremmin ja tottahan toki suun hyvinvointiin voi aina panostaa hieman enemmän.

 188. Lotta

  Apua, mun hampaiden hoito on ihan ala-arvoista! Mutta lapsena mun vanhemmat huolehtivat hampaistani tosi pitkään pesemällä (herkkuja kyllä syötiin ja happohyökköyksiä ei vältelty!) Ja olenkin kiitollinen siitä, koska nyt 30vuotiaana minulla ei ole koskaan ollu yhtään reikää hampaissa! Joskus on hammaskiveä poistettu.

 189. Laura

  Mulla on aina ollut helposti reikiintyvät hampaat ja kerran pottina oli 7 vuoden hammaslääkärin välttämisen seurauksena 7 reikää! Onneksi nykyään osaan jo huolehtia hampaistani paremmin. En ole ikinä käyttänyt sähköhammasharjaa joten sellainen olisi tarpeellinen jotta hampaani voisivat mahdollisimman hyvin ja reiänalkujen eteneminen pysähtyisi 😊 tällä hetkellä taistelen myös puhjenneen viisauden hampaan kanssa, joten saa nähdä onko sen poisto edessä! Kyllä hyvinvoiva suu tuo hyvän mielen 😊

 190. Suski

  Aamuin illoin pesen hampaat sähköhammasharjalla..miettinytkin jo pitkään uuteen vaihtamista kun lataus ei meinaa pysyä kauan. Hammasvälejä pitäis ahkerammin putsailla ja siihen kiinnittänytkin nyt huomiota. Oon siitä onnellisessa asemassa ettei reikiä ole koskaan ollut, minkä vuoksi ei tarvitse käydä tarkastuksessa vuosittain.

 191. Laura

  Joka aamu pesen legot, aamupala maistuu muuten pahalta. Ilta legojen pesussa on suuri petraamisen tarve mutta ehkä tuollaisella harjalla sekin menisi kivottomasti. Raskaudet ovat myös vaikuttaneet hammaskalustooni ja taas pitäisi varata suuhygienistille aika 😮

 192. Jasmina

  Luonnontahnojen käyttö ja lankailu säännöllisesti 🙂 purkkaa ruoan jälkeen.

 193. Lotta

  Harjaan hampaat aamuin ja illoin. Välillä on laiskempia päiviä langoittamisen/ hammasvälien puhdistuksen kanssa. Kielen puhdistan myös pari kertaa viikossa. Koitan näyttää lapsilleni hyvää esimerkkiä, jotta he myös jaksaisivat hoitaa suun terveyttä. Uusi sähköhammasharja ja varsinkin noin ihanan näköinen olisi ihana piristys näihin pimeisiin ja sateisiin aamuihin jolloin on aina kiire pestä hampaita. Ja niihin iltoihin, jolloin ei millään jaksaisi laahustaa jynssäämään hampaita ennen nukkumaan menoa.

 194. sikkuralla

  Suun hyvinvointi on minulle tärkeää. Pesen hampaat aamuin illoin ja käytän hammaslankaita sekä xylitol-tuotteita.

 195. Jade

  Harjaan hampaat usein!
  Kuitenkin välillä tarvitaan poraa!:-)

 196. Minna Kosonen

  Skarpata pitäisi kyllä tässä asiassa….

 197. Anu

  Hampaat harjaan sekä aamuin että illoin. Aina hammashoitajan ja/tai -lääkärin luona vierailtuani päätön myös aloittaa säännäöllisen hammaslangan käytön, mutta tyypillisesti innostus jossain kohti lopahtaa, tunnustan.. Tämä vastaus toimikoon nyt taas muistutuksena itselleni myös lankaamksen tarpeellisuudesta.

 198. Anu

  Hahahahah! Just ennen kun luin tän, pidin miehelleni luentoa siitä kuinka tärkeä on päivittäin langata hampaat . Ja seisoin toki vieressä vahtimassa, että hän teki sen 🙈
  Joten kyllä, suusta huolehtiminen on erittäin tärkeää!

 199. Anna

  Minulla ei ole omaa sähköhammasharjaa vaan lainaan lapsilta tai mieheltäni. Oma harja toki on 😉 tämä tulisi siis tarpeeseen. Sähköhammasharja on täys kymppi!!

 200. Saara

  Huolellisen päivittäisen hoidon lisäksi mun täytyy käydä kerran vuodessa suuhygienistillä hammaskiven runsaan muodostumisen takia. Juuri sain kuulla että reiän alku on yhdessä hampaassa, joten entistä huolellisemmin täytyy olla, jotta ei eka reikä löydä tietään suuhuni!

 201. Henna Laitinen

  Hoidan hyvin mutta syön myös liikaa karkkia..😄

 202. Piia Suutarinen

  Minulla on 2 ihanaa tyttöä,5 ja 1 vuotiaat,näiden ihananien odotus ajat teki kuitenkin selvää hampaitteni hyvinvoinnista. Molemmissa raskauksissa rv25 kestävä oksentelu vaikutti paljon hampaideni kiilteeseen, kärsin kroonisesta ientulehduksesta joka helpotti synnytysten jälkeen. Mutta vaurioita jäi mitä ei voi korjata mutta suun/hampaiden huolenpidolla voin helpottaa niitä. Hammasharjani on tavallinen, sähköharjan heitin pois ekassa raskaudessa koska en kärsinyt pestä sillä herkkiä ikeniä. Olisipa kiva alkaa taas käyttämään sähköhammasharjaa ja vieläpä tuollaista super hyvää joka olisi pelastus herkälle suulleni,tulisi tämä mamma iloiseksi.😀

 203. Kerttu

  Tulisi niin tarpeeseen

 204. Heidi N.

  Harjaan hampaat aamuin illoin. Siitä en tingi! Aiemmin saatoin siitä luistaa useinkin ja se näkyi – monia monia reikiä hampaissa joita sai kauhusta kankeana pelkopotilaana käydä paikkauttamassa. No, mitä tästä opimme. 🙂

  Hammaslankaa myönnän käyttäväni sitä mukaa kun muistan/jaksan. Omistan ihan perinteisen hammasharjan, sähköinen ollut hankinta -ja toivelistalla jo kauan, mutta jostain syystä ei oo tullut hankittua vieläkään. Ehkä nyt sitten, jos onni osuisi kohdalle. 🙂

 205. Tanja

  Harjaan hampaat vähintään kahdesti päivässä. Vältän turhaa napostelua. En juo happamia juomia aterioiden välillä. Käytän ksylitoli-tuotteita. Putsaan hammasvälejä säännöllisesti. Käytän suuvettä ja joskus fluoritabletteja.Käyn hammaslääkärissä ja suuhygienistillä säännöllisesti.

 206. Venla

  Sähköhammasharja ja hammaslanka

 207. tt3

  Haluaisin vaihtaa tavallisesta hammasharjasta sähköhammasharjaan. 🙂 Suun terveys on minulle tärkeää.

 208. Jonna

  Hampaat harjaan päivittäin, mutta silti hammaskiveä kertyy liian helposti. Raikas suu on itselleni tärkeä, mutta silti liikaa tulee laiminlyötyä suun hyvinvointiä Pepsi Maxilla ja muutama tupakkakin päivässä menee. Kahvia ja teetä ei onneksi juurikaan tule juotua.

 209. Tinde

  Hampaat pesen aamuin illoin, mutta suuveden ja hammaslangan käyttö aina vähän unohtunut. 🙈😬

 210. Sanni

  Itse en ole koskaan ollut ylpeä hampaistani. Ne eivät ole valkoiset, eikä alahammasrivistö ole edes ihan suorassa. Lisäksi molemmista etuhampaista jäi osa asfalttiin, kun hurjastelin pyörällä ollessani 7-vuotias. Muutamia kertoja nämä paikat ovat irronneet tässä vuosien varrella ja silloin näytän pikku-oravalta, kuten ensimmäisen luokan valokuvassani 😄
  Minulla ei ole kovin pitkiä taukoja hammaslääkärikäyntien suhteen, sillä minua kutsutaan käynneille suhteellisen usein ja joka kerta löytyy jotain paikattavaa. Toki itsekin voisin hampaiden harjauksen lisäksi käyttää suuvettä ja hammaslankaa useammin.
  Pitkästä avautumisestani huolimatta olen ihan sinut hampaitteni kanssa, vaikka toisinaan niiden ulkonäköä ja kuntoa harmittelenkin.

 211. Noora

  Heh, mulla on vähän samanlainen historia kuin sulla. Nuorempana mulle ei koskaan tullut reikiä ja hampaat on muutenkin aina olleet hyvät. Eka reikä taidettiin paikata lukioikäisenä. No, sitten omille muutettuani en suonut ajatustakaan hammashuollolle, koska ”ei mulle tuu reikiä”. No sitten taisi joskus alkaa jotain hammasta kuitenkin vihlomaan ja suuntasin yksityiselle hammaslääkäriin. Suuhan olikin reikiä ja hammaskiveä täynnä, yksi jouduttiin juurihoitamaankin. Käyntejä tuli useita ja niille hintaa yhden etelänlomareissun verran, HUH! Silloin päätin, että tähän jamaan en enää itseäni päästä koskaan. Kyllä se hampaiden hyvä hoitaminen edelleen välillä meinaa unohtua, mutta sentään tarkastuksissa ja hammaskiven poistossa tulee nykyisin käytyä säännöllisesti 😀

 212. Kajsa

  Aamuin illoin harjaan hampaat ja käytän hammaslankaa ja suuvettäkin suht säännöllisesti!

 213. Annu

  Juuri kävin hammaslääkärissä, ei reikiä, mutta hampaiden narskuttelusta johtuvaa ienten vetäytymistä 😬 Kiitos stressaava yrittäjyys 🙈

 214. Eva

  Mukana arvonnassa! Olenkin harkinnut jo kauan vaihtamista sähköhammasharjaan! 😉

 215. Marja

  Pesen kyllä hampaat joka ilta ja aamu. Siihen se sitten jääkin. Suuvettä en ole käyttänyt koskaan ja hammaslankakin on hukkunut jonnekin kaapin pohjalle. Mikä pahinta, hammaslääkärissä kätnnistä on vähintäänkin 5-vuotta aikaa 😱 Tämän kirjoituksen kannustamana otankin heti yhteyttä hammaslääkäriin ja käyn kuulemassa oman tuomioni. 🙂

 216. Mari

  Tulee pestyä 2x pv hampaat ja langattua iltaisin. Suuvesiä ei ole tullut käytettyä. Jotenkin ajattelen, etten viitsi huuhdella hammastahnan fluoria pois vähäfluorisemmalla tuotteella 🤔
  Oral-B on loistava hammasharjamerkki 👍

 217. Mari

  Suuhygieniä jostai syystä tahtoo aina unohtua.. toki hampaita pesen säännöllisesti, mutta kaikki muu toiminta on hyvin vähäistä. Kiitos postauksesta, ehkäpä tässä saa itekkin potkua perssiille myös suun terveyden kannalta.

 218. Laiska äiti?

  Moi Monna!
  Mä niin tiedän ton tunteen… laiska suun hoitaja 😬. Mulle on myös sanottu että mulla on todella vahva hammaslaatu. Jotain perää siinä tietty on kun tähän 40 ikävuoteen ei ole kertynyt vasta kuin yksi reikä. Meinaan mun hampaanhoitoaktivisuutta ei aina voi kehua. Yhtään ei helpota kunnallisen puolen hampaanhoidon supistus: mulle sanottiin viimeksi kun kävin raskaana että seuraavaksi 3 vuoden päästä lääkärille 😵.
  No mutta se mikä mietityttää eniten on lapsieni hampaiden hoito, tästä oon hyvinkin tarkka. Aamuin illoin harjaus, piste! Miten sitä onkin välillä itse toteuttaa samaa 🤔
  Ihanaa joulun odotusta teille 😊

 219. Laiska

  Hampaat pesen aamuin illoin. Toisinaan myös lankaan hammasvälit. Viime aikoina on kyllä ollut vaikeuksia jaksaa hoitaa hampaita kunnolla. Uusi hammasharja ehkä auttaisi 😌

 220. taika

  Oon koittanut ottaa ryhtiliikkeen: käytän sähköhammasarjaa ja lankaan ainakin muutaman kerran viikossa. Se on nyt kerta kaikkiaan pakko! Viimeks oli tarkastuksessa paljon hammaskivee ku en ollut jaksanut hoitaa kunnolla.

 221. PP

  Käytän sähköhammasharjaa. Lankausta teen äärettömän satunnaisesti ja siinä olisi petrattavaa.

 222. Peppi

  Yritän ylläpitää säännöllisiä putsausrutiineja, mutta on myönnettävä että viimeisen vuoden aikana vauvan kanssa valvominen on lisännyt herkuttelua sekä houkutusta joskus skipata pesut ja kaatua uneen esim. lapsen huoneen lattialle 🙈 Parannettavaa on, erityisesti siksi että oma muksu oppii alusta saakka hyvät rutiinit.

 223. Vickan

  Harjaan hampaat kaksi kertaa päivässä. Hampaiden välejä saisin putsata usemmin varsinkin kun minulle kertyy helposti hammaskiveä. Suuvetenä käytän gum paroexia kuureina, pysyy ikenet terveinä.

 224. Annika12

  Minä harjaan hampaat oral-b:n sähköhammasharjalla ja lisäksi käytän hammasvälilankaa ja hammasväliharjaa. Purskuttelen myös suuta listerinellä päivittäin. Juuri hammaslääkärin tarkastuksessa käydessäni sain kehuja, siitä että hampaani on hyvin hoidettu eli kyllä se aktiivinen hampaista huolehtiminen vaan kannattaa. Ja kun vaihdoin normaalin hammasharjan sähköhammasharjaan, kaikki vihlonta ym. oli tipotiessään. Nyt alkaa tämä vanha oral-b olla siinä kunnossa että uusi harja olisi paikallaan eli niin mukana arvonnassa.
  Iloista joulunodotusta!

 225. Minna H

  Olen aikaisemmin tyytynyt harjaamaan hampaat aamuin ja illoin. Reikiä 30 ikävuoteen mennessä ei ole ollut kuin muutama ja ajattelin hampaitteni voivan siis hyvin. Pari viikkoa sitten takahampaastani kuitenkin irtosi pala! Ja kauhukseni sain tietää sen hampaan osalta kärsiväni karieksesta! Nyt on hammaslanka ja suuvesi käytössä. Vieläkin olen järkyttynyt siitä, että luulin kaiken olevan kunnossa

 226. Leena

  Multa unohtuu hammaslangan käyttö aina, siinä olisi petrattavaa ja nuo suuvedet on melko vieraita minulle 🙂

 227. Heidi

  Mullekki useamman kerran sanottu hammaslääkärissä että nyt ois hyvä ostaa sähköhammasharja ja langata hampaat päivittäin jne.. sähköhammasharjaa en oo vieläkään saanu hommattua mutta lankailen jopa ehkä 3krt viikossa, edistystä 🙈😃 Miksi sitä ei omista hampaista huolehi nii huolella ku vaikka lapsiensa hampaista.. Olis kiva voittaa 😊

 228. Annukka Mäkinen

  Pesen hampaat yleensä kaksi kertaa päivässä, mutta vielä olisi petrattavaa. Olen miettinyt jos kauan sähköhammasharjan ostoa ja tuo malli kuullostaa mahtavalta¡

 229. MariM

  Meidän yksivuotias pakkaus pitää huolen siitä että välillä oma suunhoito jää sivuasemaan 😅 Lisätsemppi olisi siis tarpeen!

 230. Pauliina.K

  Pesen hampaat kaksi kertaa päivässä ja käytän suuvettä sekä ksylitolipastilleja 🙂

 231. Eeva

  Harjaan kyllä tunnollisesti mutta lankaus tahtoo aina unohtua. Parannettavaa siis olisi.

 232. Salli

  Pesen hampaani kahdesti päivässä aamuin ja illoin. Lisäksi käytän suuvettä. Hampaiden lankaamiseen pitäisi kuitenkin panostaa, vaikkei minulla olekaan koskaan reikiä ollut.

 233. Annika

  Pidän mielessä neuvon, ettei hampaita kannata harjata heti erityisesti happamien ruokien/juomien nauttimisen jälkeen. Näin suojelen hammaskiillettäni.

 234. Kati M

  Huonosti hoidan! Varsinkin näin hoitovapaalla, jos ei ole sovittua menoa niin joskus jää pesemättä. Pastilleja/purkkaa syödään kyllä aterioiden jälkeen. Pitäisi kyllä nyt ryhdistäytyä ja varata hammastarkastukseen aika. Uudelle sähköhammasharjalle olisi kyllä käyttöä!

 235. Marika

  Aamuin illoin tulee pestyä, mutta hammaslääkärissä ei ole tullut käytyä iäisyyksiin. Pitäisi skarpata! Siihenkin nähden tälläisen tuotepaketin voitto olis mahtavaa, tulisi todella tarpeeseen! 🙂

 236. Kaunis suu

  Mä harjaan hampaat aina aamuisin ja joskus illalla (muka väsyneenä en jaksa… noloa). Lankaan joskus ka sähköhammasharja on. Mulla on aina ollut huonot ja esiintyvät hampaat sen vuoksi kamala hammaslääkäripelko. Lapsuudessa minua kiusattiin hampaiden rumuudesta. Nykyään olen hampaiden kanssa sinut mutta pitäisihän niistä huolta pitää ja näyttää esimerkkiä omalle pojalle 9kk jolla ei vielä yhtään hammasta ole.

 237. Marjo

  Uusi sähkäri tulisi kyllä tarpeeseen, kun vanha vetelee viimeisiään.

 238. Tsibu

  Aamuin illoin harjailen hampaat sähköhammasharjalla ja iltaisin ennen harjausta putsailen hammaslangalla hammasvälit. Sen verran on tullut koettua reikien aiheuttamaa hammaskipua, että enää ei kyllä hampaidenhoito unohdu 😀

 239. Lotta

  Itellä kanssa nyt kulunut reilu 5 vuotta viimesimmästä hammaslääkäristä.. täytyisi varata aika ja muutenkin parantaa hoitorutiineja. Käytän normaalia hammasharjaa ja aivan liian kovasti painaeb, sähköhammasharja toisi mukavaa vaihtelua!

 240. Mari

  Myös minä käyn säännöllisesti hammaslääkärillä, mutta hitsi että meinaa aina noi lankaamiset ja suuvedet jäädä! Aina muistaa jonkin aikaa hammaslääkärillä käynnin jälkeen ja sitten unohtuu. Täytyypä taas tsempata.
  Niin kaunis toi sähköhammasharja! Siitä voisi saada tsemppiä 😀

 241. Hanna-Maija

  Hampaiden harjaus ja suun hoito muutoinkin on ihan hyvällä tolalla mutta uusi hammasharja tai suuvedet tulisivat toki tarpeeseen!

 242. eevis

  No nyt voin samaistua vielä enemmän, mulla oli yli kymmenen vuoden tauko hammaslääkäristä! Kuten myös mulle oli joskus sanottu että reikiintyminen ei ole mun ongelma, joten luotin siihen ja ajattelin että kaikki on ok. No ei ollut, vaan pahaa ientulehdusta todella paljon ja ollut jo pitkään, ihan hävettää myöntää miten en ollut tajunnut sitä itse. Mutta siinä löytyi vihdoin syy kahden vuoden flunssakierteelle, sen jälkeen ostin sähköhammasharjan ja käyn suuhygienistillä säännöllisesti koska hammaskiveä mulle tulee helposti. Eli todella tiedän miten tärkeää suun hyvinvointi on ja miten helppo se on unohtaa, en enää ikinä laiminlyö hampaitani koska ne on ihan huipputärkeet <3

 243. Hanna

  Säännöllisesti pesen aamuin ja illoin hampaat. Suuvettäkin käytän aamuisin. Lankaamisen kanssa ois petrattavaa.. ja hammaslääkärillä käynnin 😉

 244. Jenna

  Minulla on ongelma hampaideni kanssa, koska etuhampaani ovat kasvaneet ylhäältä ja alhaalta vinoon… Hammaslääkärin mukaan tämä on enemmän kosmeettinen haitta, mutta vaatii myös erityistä tarkkuutta hammasvälien puhdistuksen kanssa. Päivittäin pesen hampaat kaksi kertaa, mutta hammaslangan käyttö unohtuu turhan liian usein. Näitä tuotteita olisi kiva päästä lisänä testailemaan ja sähköhammasharjaa meidän perheestä ei vielä löydykään 🙂

 245. Janni

  Pesen hampaat joka aamu ja ilta. Joka ilta käytän hammaslankaa. Pitäisi opetella myös suuvettä käyttämään…

 246. Satu

  Aamuin illoin harjaus sähköhammasharjalla 🙂 Edellisestä hammaslääkärikäynnistä on aivan liian pitkä aika, mutta kynnys vaan nousee koko ajan kun hirvittää mitä sieltä oikein löytyykään vaikka mitään oireita ei olekaan. Ehkä pitää tehdä uuden vuoden lupaus että varaa ajan!

 247. Sarppa

  Mun ongelmana hampaiden eroosio

 248. Tiia

  Neljävuotiaalla pojallani on sähköhammasharja ja joka ilta ja aamu harjaamme hampaat yhdessä ja opetanhänelle suunterveyden tärkeyttä. Hän aikoo ostaa minulle lahjaksi sähköhammasharjan omilla rahoillaan, jotta äitikin saa luopua vanhasta harjasta kuten hänkin. 😀

 249. Marianne

  Pesen hampaat joka aamu ja ilta sähköhammasharjalla ja käytän hammaslankaa, pitäisi vielä käyttää suuvettä säännöllisesti 😃

 250. Paula

  Heippa! Minulla on käytössä ihan perinteinen hammasharja ja harjaan hampaat kaksi kertaa päivässä. Myös lankaa pyrin käyttämään muutaman kerran viikossa. Siinä olisi vielä vähän parannettavaa, koska ilmeisesti lankaakin pitäisi päivittäin käyttää. Olen kuullut paljon hyvää sähköhammasharjasta ja hammaslääkäritkin ovat sitä useasti suositelleet. Pitkään siis ollut listalla sen hankinta! 🙂 Mutta summa summarum, hammashygienia erittäin tärkeä osa päivittäisiä rutiineita. 🙂

 251. Maria

  Hampaiden harjaus aamuin illoin mutta hammaslangan käytössä pitäisi tsempata

 252. Tiina

  Aamuin illoin sähkärillä surruutus ja siihen päälle säännöllisen epäsäännöllisesti iltaisin lankaus – siinä pitäis tosin petrata. Legolekurissa n. 2vuoden välein vierailu ja ilman reikiä on menty *koputan puuta* Uutena juttuna oon nyt käyny puolen vuoden välein suuhygienistillä puhdistuksessa ja ei ole hammaskiviä paljoa kertynyt!

 253. Ninnu

  Sähköhammasharja on kyllä paras keksintö ikinä. Harjaan hampaat iltaisin ja noin 2 kertaa viikossa lankaan hammasvälit. Täytyisi langata joka päivä mutta se vaan jää usein tekemättä. Itselläni tulee aina reijät jostain syystä hampaiden väliin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *