Monna
Monna

Seksi synnytyksen jälkeen.

Haluan taas nostaa ”vaietun aiheen” esille. Tällä kertaa se on seksi synnytyksen jälkeen. Ylipäätään pienten lasten vanhemmilla, millaista se seksielämä on? Onko aikaa, onko haluja ja miltä seksi tuntuu synnytyksen jälkeen?

Meillä lokakuisten vauvojen äideillä on facebookissa ihan loistava tukiryhmä. Sieltä olen itsekin saanut ties kuinka monta kertaa vinkkejä, vertaistukea ja vaikka mitä, tämän kohta 8kk -äitiyden aikana. Ryhmässä oli pistetty juhannuksena käyntiin keskustelu seksistä. Aihe on mielestäni niin tärkeä ja valitettavasti sellainen, josta ei kovin paljoa puhuta, siispä halusin nostaa aiheen esille täällä blogissani. Koska täällä äitejä, sekä isejä paljon käy. Pyysin lupaa lokakuisten mammoilta, että saanko julkaista nimettöminä heidän kokemuksiaan seksistä nyt synnytyksen jälkeen. Tässä siis teille kaikille vähän vertaistukea siitä, miten seksi sujuu muilla vanhemmilla.

”Mulla oli halut tiessään ensimmäiset 6kk ja sattui kun yritettiin. Nyt vasta onnistuttu ilman kipuja, mutta mulla on edelleen ongelmana haluttomuus. Pitkälti ihan väsymyksen ja stressin syytä että ei ”maistu”.. kai se siitä. Ollaan puhuttu avoimesti ja mies ymmärtää, mutta kurjalta se silti tuntuu kun ei sitä oo…”

”Tää on vaivannut minuu kans. Luvin mielenkiinnolla kommentit. Meillä ollut tosi hiljasta seksin saralla (aktiivisempaa ois voinut olla ennen lokakuistakin). Oiskohan 3 kertaa nyt synnytyksen jälkeen. Varsinaista kipua ei ollu, kireyttä ekalla kerralla, joka oli 3kk synnytyksestä. Tuntuma on jotenkin huonompi miusta. Mies on paljon töissä+ väsynyt ja itse elän vahvasti ”vauvakuplassa” + väsynyt. Haluuttomuus ehkä vähän vaivaa, kun on jotenkin äidiksi tulon jälkeen oma seksuaalisuus hukassa. Uskon, että jos peitto heilus useemmin halutkin palaisi jne. Tää näkyy kyllä suhteessakin, läheisyyden kaipuu ja puute. Riitoja enemmän. Puhutaan kyllä avoimesti asiasta, mut tuntuu että tekoihin pitäs ennemmin ryhtyä. Pitkään kun on ollut sillälailla koskematta se muuttuu hassusti vaikeemmaks, vaikka toinen on ihan tuttu. Haluun miun parisuhteen takas! Meitä kun on tässäkin niin moneen lähtöön. Toisilla jatkuu kuin ennen, jopa parempaa. Toisilla on taas kipuja, paikat ei tunnu samalta. Itse kuulun ryhmään ”vauvakupla”. Sitä elää niin sitä lasta varten, että ei kiinnosta peiton heilutus tai muukaan kiehnäys. Sellaset tuntui aluksi jopa jotenkin likaiselta.”

”Parisuhde ja seksielämä voi hyvin. Vähän enemmän täytyy improvisoida koska lapsi (tämäkään ei toki ole mitenkään huono asia jos ymmärrätte mitä tarkoitan 😉 ).
Meniköhän pari viikkoo lapsen syntymästä (sektio) ku hommat jatku. Sektiohaavaa piti toki aikansa varoa eli mitään kovin akrobaattista ei voinu kokeilla alkuun. Edelleen tuntuu hyvältä, ehkä jopa paremmalta kuin aiemmin!”

”Meillä ei ole enään kuin lapsentekoseksiä, 1-3krt/kk… Haluja ei mun puolesta ole, mutta leikkikaverin lokakuiselle haluaisin. Ekan kerran koitettiin 2-3kk synnytyksen jälkeen, yllätyin kun ei kipuja eikä tuntunu juuri erilaiselta – hieman väljemmältä vain.”

”Itellä on vähän erilainen tuntuma nykyään, ei satu mutta jälkikäteen vähän aristaa. Pari viikkoa synnytyksestä kokeiltiin ekan kerran. Miulla alko sellanen varsinainen haluttomuusjakso vasta ehkä 5kk jälkeen, toisaalta varmaan johtui siitä, kun yleinen jaksaminen ollu huonompaa. Jonkun ehkä kuukauden ajan oli jopa sellasta, et ei tehny mieli kattoakaan mieheen päin, saati sit koskea. Nyt alkaa vähitellen palautua, vaik on se kyl vähän vaivan takana et jaksaa innostua. On kyl auttanu ku on puhuttu avoimesti omista fiiliksistä, muuten varmaan ahdistais se epämääräinen puhumattomuus. Toi tuntumapuoli kyllä mietityttää, kun ei oo ihan niin kivaa ku ennen, että palautuuko koskaan..”

”Me ollaan jotain yritetty kaikki neljä kertaa. Mua ei kiinnosta yhtään. Ja parisuhde voi sen mukaisesti… Mull on kans tää vauvakupla. Ihan koko elämässä. Kuplan sisään pääsee vauvan sisarukset ja mun siskot. Isi onneton jää kuplan toiselle puolelle. Sieltä kuuluu ”mikset sä koskaan voi auttaa siivoamisessa, tehdä ruokaa, käydä vaunulenkillä, et saisin ottaa päiksyt, herää yöllä vauvan kanssa”. ”Mikset sä tajua, että mä tarviisin kainaloa, suukkoja, hipeltämistä” ja olen kuitenkin itse niin syvällä kuplassani, etten mitään ota vastaan. Plus sokerina pohjalla vielä se pelko, et toiminko mä enää??? Mitä jos taas tartteekin liukkaria, mitä jos tällä kertaa lantionpohjalihakset kuitenkin pettää ja pissa lirahtaa… ”

”Se et ei harrasteta seksiä kuukauteen, venyy helposti kolmeen kuukauteen, se taas puoleen vuoteen ja kohta on oltu vuosi ilman seksiä. Se kehä kannattaa katkaista jossain vaiheessa. Ei toki väkisin, mut miulla ainakin vaati omaa efforttia et pääsin pois siitä haluttomuudesta, siinä auttoi avuttomuus ja se että totes itelleen sekä miehelle etten halua olla haluton. Siitä tulee helposti sellanen muuri, jossa toinen alkaa ajatella et toi ei halua miusta muuta ku seksiä ja toinen ajattelee että toinen pihtaa vaan koska voi. Tämä siis kärjistettynä. Eli siis se, että näitä asioita voi ja kannattaa työstää, ja pitää suhteesta ja läheisyydestä huolta vaikkei seksiin pystyiskään.”

”Ennen raskautta oli n.5krt viikossa, joskus enemmän joskus vähemmän. Yleensä enemmän. 🙂 Sitten raskauden edetessä piti ruveta varovaiseks ja nyt sitten väsymys vie voiton ja ehkä n. 2krt/vko tällä hetkellä.”

”Itellä ollut synnytyksen jälkeen haluttomuutta! Ärsyttää niin paljon vaikka mies sanoo, että ymmärtää! Kyl sen silti huomaa, että sitä se vähän harmittaa.. mut enemmän tää mun itsetuntoa kalvaa kun miehen. Voi johtua tietysti siitä että kun on kaks pientä lasta ja muutenkin aikalailla kaikki hommat hoidan yksin, kun miehellä niin pitkiä työpäiviä ja paljon ylitöitä, niin ei sitä sit vaan jaksa väsymyksen keskellä. Osaltaan voi olla myös siitä, että kun itteä ärsyttää kun mies ei niin paljon kotona ollessaan osallistu kotitöihin yms, hoitaa lapsia kyllä mutta ei oikein muuta (jonka osittain siis ymmärrän koska on myös töistään tosi väsynyt kun niitä on oikeasti ihan liikaa) niin ei sit oikein huvita itteä mikään hempeily kun ollut niin ärsyyntynyt siitä ettei toinen auta kotitöissä yms.. Hankala juttu! 😀 Mutta ollaan puhuttu kyllä asiasta ja tiedostetaan että joskus nyt vain on tälläisiä vaiheita eikä se kestä koko elämää, mieskin aina sanoo että onhan meillä koko elämä aikaa! 😀  Ja tuosta tuntumasta niin samalta tuntuu kuin aina ennenkin!”

”Meill on kyllä seksielämä hyvin vähäistä. Ei oo ees mitään haluttomuus-juttuja, mutta jostain syystä vaan vähemmän. Riidellään aika paljon ja yks päätekijä voi olla vähäinen peiton heilutus. Ja ei kyllä oo enää sitä samaa tuntumaa mitä ennen synnytystä. Ei kyllä myöskään satu tai mitään. Ennen oli seksiä tyyliin kerran viikossa. Ehkä se sitten imetyksen jälkeen alkaa palaan raiteilleen ku hormoonitki tasaantuu yms.”

”Eka yritys oli 4kk synnytyksen jälkeen ja sittemmin ehkä 5 kertaa harrastettu seksiä yhteensä. Mä elän viel täydellises vauvakuplassa ja haluja ei oo ollenkaan (ei oo kyl kuukautisiakaan), ja mies on töitten jälkeen väsynyt ja stressaantunut. Ne pari kertaa kun ollaan touhuiltu on tuntunut alun kankeuden jälkeen mukavalta. Liukkaudesta ei oo tietoakaan ja ainoastaan perus lähetyssaarnaajassa onnistuu, joten eipä se mieltä ylentävää puuhaa enään ole. 
Toisaalta me kumpikaan ei edes kaivata seksiä tällä hetkellä ja luotetaan siihen että kyllä ne halut joskus palaa. Kuitenkin suhteemme voi hyvin ja meillä on läheisyyttä ja hellyyttä arjessa, pussailemme ja halailemme, istumme toistemme kainalossa sohvalla ja puhumme tunteistamme.  ”

”Meillä on ollut seksiä synnytyksen jälkeen tasan yhden kerran (6kk synnytyksestä). Molemmat haluttaisiin enemmän, mutta mahdollisuudet siihen on aika vähäiset. Yritetty on monta kertaa, mutta poika herää aina juuri silloin. Tuntumassa en huomannut mitään eroa.
Meillä on paljon muuta läheisyyttä ja hellyyttä. Molemmat ymmärretään että ei tää vauva-aika loppujen lopuksi kauaa kestä ja meillä on loppuelämä aikaa.
Meillä rakkaus näkyy jokapäiväisissä teoissa, sanoissa ja eleissä. Riidelty ei ole vielä lokakuisen syntymän jälkeen. (Nyt kun kävin miettimään niin pariin vuoteen ei ole riitoja ollut) Mutta me ollaankin semmoisia, että riidellään harvoin, mutta sitten kun riidellään niin riidelläänkin sitten kunnolla. 😀 ”

”Minulla oli erittäin vaikea synnytys, repesin ainakin 8 eri paikasta ja jouduin leikkaussaliin nukutukseen. Toipuminen oli hidasta ja joka paikkaa alapäässä kolotti, eikä kipujen takia seksi tullut edes mieleen. Noin 4kk synnytyksestä puhuttiin ja sovittiin, että annetaan paikkojen tervehtyä rauhassa. Nyt n.9kk synnytyksestä ja pari kertaa on onnistunut seksi. Aloitus on silti aina tosi vaikeaa, koska olen todella kipuherkkä. Mutta minulla on auttanut esileikki, geisha kuulilla harjoittelu ja liukasteen käyttö. Myös todella rauhallinen aloitus on ollut todella plussaa, ettei siis heti aloiteta kunnon hikiliikuntaa. Ja siis seksihän on muutakin kuin se yhdyntä. Parisuhde kaipaa myös romanttisia asioita ja tapahtumia. Vauva isovanhemmille hoitoon pariksi tunniksi ja sitten parisuhde aikaa, vaikka illallisella tai leffalla.”

”Noo.. meillä oli pari hikistä yrityksen tapaista ensimmäisen 6kk aikana lokakuisesta. Sitten alkoi toimimaan. Kierukka laitettiin ja siitä tuli vuotoja ja kipuja. Oma tuntuma parani myös esikoisen synnytyksen jälkeen (silloin oli kyllä pitkä toipumisaika koska alakerta repesi pahasti). Nyt toisesta ei tuntuma muuttunut mitenkään.”

***

Kiitän suuresti kaikkia äitejä, jotka halusivat antaa omat kokemuksensa tähän postaukseen. Tämä on asia, joka varmasti monissa kodeissa mietityttää molempia vanhempia – ei vain äitejä. Mutta yksi tärkeä asia mikä myös näistä monista kommenteista tuli ilmi, on puhuminen. Parisuhteessa kun on aina kaksi osapuolta. Ei toinen voi tietää miltä toisesta tuntuu, jos asioista ei puhuta. Pitää myös muistaa, että seksi on muutakin kuin yhdyntä. Läheisyyttä, pusuja, haleja, romanttisia iltoja ja toisen huomioimista.

Kommentit (20)

 1. Jenni

  Naisen hormonitoiminta on sekaisin synnytyksen jälkeen ja siksi esiintyy haluttomuutta. Itselläni reilu 7kk vauva ja kuukautiset ei ole palannut joten vielä hormonit on sekaisin. Haluttomuutta esiintyy ja se tuntuu itsestäni todella vieraalta. Mutta luotan siihen että halut palaa kun imetys loppuu ja hormonit tasaantuu.

  • Monna

   <3

 2. E

  Kiitos Monna, kun kirjoitat näistä vaietuista asioista! Minulla on toukokuinen tytär ja 21-vuotiaana ei läheisimmillä kavereilla kenelläkään ole lasta/lapsia.

  Minulle synnytyksen jälkeisessä seksissä pahinta on ollut kipumuisti. Vaikka olen palautunut synnytyksestä todella hyvin ja nopeasti niin repeämistä johtuva kipu on jäänyt korvien väliin. Itse edelleen pyyhin ja pesen normaalia varovaisemmin, niin välillä on vaikea rentoutua ja nauttia toisen kosketuksesta, kun jännittää sitä korvien välissä olevaa kipua..

  • Monna

   Ouh.. 🙁 Joo, kyllä näissä jutuissa tuo psyykkinen puoli on myös tosi suuressa roolissa. Ei pelkästään se fyysinen.

 3. Vuodenikäisenmamma

  Tämäpäs avasi aika hyvin, meinaan ei näistä kyllä paljon puhuta vaikka synnyttäneitä äitejä kuuluu minunkin läheisiin aika paljon. Onneksi tuot näitä arempiakin asioita esille, uskon että moni saa apua ja vähintään sitä vertaistukea (mikä on niiiiiin uskomattoman tärkeetä!!) ja näin ne ongelmat etkä pääsee ratkoutumaankin pikku hiljaa 🙂

  Itse taidan kuulua niihin ”onnekkaisiin” (jos niin saa sanoa?) joiden seksielämä alkoi 4 vkoa tavallisen alatiesynnytyksen jälkeen, suorastaan järkyttävien halujen saattelemana ja ne halut on jaksaneet kannatella parisuhteen seksiä kohta jo vuoden päivät vauva-arjen keskellä. Välillä pari kertaa viikkoon ja välillä enemmänkin! Jotenkin oikeasti yllätti miten vähäistä monilla se tulee olemaan syystä tai toisesta, ja siksi edelleen toistan itteäni miten on niin hieno juttu että joku uskaltaa tämänkin aiheen nostaa pöydälle ja tsempata muita lukijoita! Onneksi se seksi ei todella ole se ainut läheisyyden mittari ja puhumisen tärkeyttä ei ikinä kannata vähätellä! Jatka samaan malliin Monna <3

  • Monna

   Kiitos! 🙂 <3
   Haluan ehdottomasti nostaa vähän vaiettujakin aiheita. Just sen takia, että niistä kaikista ei puhuta edes ystävien kesken.

   Ja siis ihana kuulla, että teillä on seksielämä palautunut noin pian synnytyksen jälkeen! 🙂

 4. miltsu

  hui,olisin voinut jättää lukematta, kun synnytys on edessä hetkenä minä hyvänsä 🙂

  • Monna

   😀 😀 No, eihän se tosiaan kaikilla ole huonoa, kivuliasta tai vähäistä se seksi! 😉

 5. Tuore äiti

  Ihana, että aiheesta puhutaan! Tärkeää on tuoda esiin myös niitä positiivisia kokemuksia. Itseä jännitti raskausaikana, että mitä seksielämälle tulee käymään, tuntuuko enää koskaan samalta, mitä jos repeän pahasti yms. Netistä lukee vain huonoja kokemuksia, joten siitä syystä haluan tuoda omat kokemukseni julki, sillä asiat voi mennä myös hyvin. Vauva nyt vajaa 3 kk ja seksiä ensimmäistä kertaa 5 vkoa synnytyksen jälkeen, kun jälkivuoto oli loppunut ja ensimmäiset! menkat oli ohi. Puhuttiin paljon seksistä ennen sitä ja siitä ettei pidä ”hätääntyä”, jos se tuntuu oudota/ei miltään. Mulla ensisynnyttäjänä tuli pieni repeymä ja viisi tikkiä. Ensimmäiset muutamat kerrat seksin jälkeen tuntui painetta ja seksi ei tuntunut niin mukavalta (kortsu ainakin meillä teki siitä epämukavaa) mutta nyt ei enää tunnu oudolta vaan lähes samalta kuin ennen. Jopa paremmalta, sillä tunneside puolisoa kohtaan on vahvistunut, kun näen hänet täydellisenä isänä. Meillä auttoi minipillereiden aloitus, jolloin seksistä tuli taas sponttaaninmpaa. Toki meillä rauhallinen, hyväuninen iloinen lapsi, joten ei olla väsyneitä. Tämä varmasti merkittävässä osassa siihen, että molemmat halutaan. Tuntumaan seksissä on synnytyksestä palautuminen toki merkittävässä osassa ja itse liputan lantionpohja treenin nimeen. Olin ennen raskautta jo treenannut paljon, jatkoin raskaana ja heti kun vauva oli syntynyt aloin treenin uudestaan. Tämä.lisää verenkiertoa ja arpi ainakin minun kohdalla oli paranrunut hyvin. Aika ja juttelu siis meillä auttoi sekö molempien halu jatkaa seksielämää ja olla vielä puolisot vaikka vauva ykkösjuttu onkin. Toivon, että edes joku raskaanaoleva lukee tämän kommentin ja uskoo, että kaikki voi mennä myös tältäkin osin tosi hyvin!

  • Monna

   Joo, siis ehdottomasti ihana kun tulee myös positiivisia kokemuksia esiin!! 🙂 Se on tärkeetä!
   Tuo hyvin nukkuva ja iloinen lapsi toki myös tekee hyvän lisän! Jos vanhemmat on ihan rättipoikki, ei ehkä seksi oo päällimmäisenä mielessä.

 6. Julia

  Entäs sun omat kokemukset? 🙂

  • Monna

   Ne rajaan blogin ulkopuolelle. 🙂 Nämäkin kaikki kokemukset ovat nimettömiä ja kasvottomia, en itsekään halua kertoa niin henkilökohtaisista asioista kasvoillani. 🙂 Postauksen tarkoitus on löytää ja jakaa vertaistukea, ei urkkia kenellä henkilökohtaisesti menee ja miten. ❤️

 7. Johanna

  Hyvä kun synnytyksen jälkeisestä haluttomuudesta ja seksiongelmista on ollut nyt viimeaikoina enemmän puhetta. Ettei se olekaan mitenkään kovin epänormaalia.

  Kätilönä suosittelen just siitä hellyydestä ja pusuttelusta huolehtimista, sekin on tärkeä osa seksuaalisuutta, tuntea itsensä halutuksi ja rakastetuksi.

  Liukkari ei ole mikään häpeä. Myös seksilelut on sallittuja. Mites esimerkiksi klitoriskiihotin? Saattaa tehdä seksistä entistäkin mukavampaa. Ja joskus kannattaa kokeilla, vaikkei miin tekisi mielikään – sitten toisaalta, mitään ei ole pakko tehdä, jos ei halua. Aika aikansa kutakin. Myös omin käsin puuhastelu voi auttaa halujen löytymisessä .

 8. S

  Täällä synnytyksestä 5kk ja seksielämä ei ole ikävä kyllä palautunut normaaliksi. Vauva syntyi sektiolla ja ensimmäinen seksikokeilu taisi olla heti, kun jälkivuoto loppui (6vkoa synnytyksestä). Kokemus oli jokseenkin kivulias. Sen jälkeen on yritetty max kerran viikkoon. Tarvii purkillisen liukkaria, kun tämä mamma on kuiva kuin sahara. Limakalvot on todella herkät. Haluttomuutta myös kuvioissa.. mies onneksi ymmärtäväinen. Onkin harrastettu siis enemmän läheisyyttä: pusuja, haleja yms. Ja muuta seksiä kuin yhdyntää ☺

  Uskon, että yksi syy kuivuuteen ja haluttomuuteen on minipillerit. Lopetin niiden käytön viikko sitten ja hieman on ainakin halukkuus lisääntynyt (seksi käy edes ajatuksissa välillä). Kuivuudesta en vielä tiedä 😁

 9. Usva

  Itse viidettä lasta imettävänä (11kk) olen huomannut hormonien merkityksen raskaus- ja imetysaikojen halukkuuteen/haluttomuuteen. Olemme mieheni kanssa molemmat hyvin seksuaalisia ihmisiä, ja sekä raskaus että imetys vaikuttaa haluihin valtavasti. Toivoisin että muutkin ymmärtäisivät sen, että kyllä se oma seksuaalisuus sieltä palautuu ja parisuhde saa uutta virtaa kun ei ole mitkään hormonit päällä. Itse en tunne itseäni kun puoliksi omaksi itsekseni erityisesti imetysaikana. Se tunne kun halut palaa ja tunnen olevani MINÄ, on todella ihana! Ja se on auttanut kovasti, että olen voinut ajatella ettei se haluttomuus/välinpitämättömyys ole välttämättä minusta kiinni, vaan hormonit ne siellä hallitsee minua ja minuutta 😊

 10. Jutta

  Oliko joukossa positiivisia kokemuksia?

  • Monna

   Juu ja onhan niitä tässäkin postauksessa! 🙂

 11. s

  Tärkeä aihe, kiitos Monna että kirjoitat tästä!

  Meillä seksielämä voi oikein hyvin, vaikka väsyttääkin. Sellainen pari kertaa viikossa on aika normi, joskus useammin, joskus harvemmin, muttei harvemmin kuin kerran viikossa kuin poikkeustapauksissa (toinen reissussa ja/tai kuukautiset). Ei se nyt mitään orgasmien ilotulitusta joka kerta ole, vaan enemmänkin sängyssä tokaistu ”pitäiskö vaikka panna” ja sitten pannaan 5min ja aletaan nukkumaan. 😀 Kuulostaa kamalalta kun sen sanoo ääneen, mutta meille sopii sellainen mutkattomuus ja rentous, niinkuin elämässä yleensäkin. Lapset on nyt 5 ja 1.

  Seksi alkoi molemmilla kerroilla jälkivuodon loputtua, joka mulla oli molemmilla kerroilla aika lyhyt, n. pari-kolme viikkoa. Tällä toisella kerralla oli tikkejä, ekalla ei, joten toisella kerralla oli hankalampaa ja kipeämpää. Kyllä se siitä sitten helpotti aika pian, kun vaan uskalsi rentoutua. Tosin edelleen jotkut asennot kiristää vähän, mutta eipä tässä kuin erittäin harvakseltaan mitään akrobatiasessioita kuitenkaan enää ole 😀 Kuitenkin on tärkeää minusta että niitäkin joskus on.

  Tiedostan että olemme tosi onnekkaita, kun ei ole ollut mitään kuivuutta, oikeasti kipuja tms. Haluja nyt ei aina niinkään ole, mutta kyllä molemmat meistä aina välillä suostuu vaikka itsellä ei just niin haluttaisikaan. En tarkoita että pitäisi vasten tahtoaan rakastella, mutta ennemmin niin että aina ei tartte niin himo kiillellä silmissä ja seksikin on sitä perusjees-hommaa eikä mitään ihmeellistä esileikkeineen kaikkineen. On se sitten aina kivaa kun vain aloittaa 🙂

  Semmoisia ajatuksia! Niin ja joo, me nyt ollaan muutenkin paljon lähekkäin, istutaan sohvalla vierekkäin, pussaillaan, vähän halaillaan ohimennen ja silleesti. Sekin on tärkeää, minusta melkein tärkeämpää pikkuvauva-aikana kuin se itse seksi.

 12. Laura S.

  Omat kaksoseni syntyivät jo 14 vuotta sitten, nuorimmainen 13 vuotta sitten. Muistan että ”eka kerta” jännitti mutta syyttä. Käytimme liukuvoidetta aika kauan, varmuuden vuoksi. Lienee aika kullannut muistot, mutta seksielämä palautui ennalleen melko pian synnytysten jälkeen. Vauvat olivat hyväunisia joten sekin mahdollisti hempeät hetket. Sitten tuli leikki-iät, ruuhkavuodet ja lasten harrastukset ja tuntui että omaa aikaa ei ollut. Nyt kun talossa on kolme teiniä, on seksi minimissään ever! Varsinkin näin lomalla nuo peijoonit valvovat niin myöhään että itselle tulee uni aikaisemmin. Yksi tosin on kovin aamuvirkku ja kotihiiri, eli käytännössä täällä on varsinkin loma-aikana aina joku paikalla ja hereillä. Arkena minä teen säännöllistä päivätyötä, mies vuorotyötä joten yhteistä aikaa on todella vähän. Neuvoisin kaikkia ottamaan vanhempien omaa aikaa vähintään kerran kuukaudessa, edes yhden illan tai vuorokauden. Minä olisin tähän halukas mutta mies ei koe asiaa tärkeänä ja se hiertää välejämme.

 13. Jenna

  Meillä loppui jo raskausaikana. Mies ei enää halua mua.. Tässä elelty reilu vuosi ilman, ja mä oon ihan rikki 😭

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *