Monna
Monna

Se iski taas.

Nimittäin kirjoitusblokki.

Se iskee aina välillä, ihan yllättäen. Tavallaan kirjoitettavaa olisi vaikka ja mistä. Mutta tavallaan tuntuu, että ei mistään. Kirjoitusmotivaatio laskee välillä kuin lehmänhäntä. Vaikka sitten ihan juuri äsken tai ihan juuri kohta kirjoittamisesta taas tykkään super paljon. Kaipa se kuuluu tähän. Vähän niin kuin jokaiseen työhön tai harrastukseen. Välillä tulee niitä hetkiä, kun ei meinaa motivaatiota löytyä, vaikka tietääkin sen olevan kivaa.

Olen paljon miettinyt tämän vuoden aikana blogini tulevaisuutta. Olen siitä varmasti myös kirjoittanut, en muista. Tarjoaako se enää mitään uutta? Vai onko ne samat vanhat jutut pyörineet ympäri jo kolmatta rundia? Joskus tuntuu, että tämä työ / harrastus on epäkiitollista. Painan hiki hatussa hommia, että blogini päivittyisi melkein joka päivä. Otan kuvia, editoin kuvia, kirjoitan, vastaan kommentteihin, mietin aiheita, suunnittelen ja plärään. Yritän parhaani koko ajan ja luojan kiitos en tee sitä turhaan, sillä onhan blogini yksi luetuimmista tässä pienoisessa Suomen maassa.

Lukijamäärät on tottakai minulle palaute, koska ainakaan tähän mennessä awardseista tai muistakaan kissanristiäisistä minun blogini ei ole voittanut mitään. Siksi olenkin niin kiitollinen lukijoista. Tarkkailen päivittäin Google Analyticsiä, paljonko mikäkin postaus kerää lukijoita, mitkä aiheet ei kiinnosta, mitä luetaan enemmän. Tarkkailen kellon aikoja, milloin blogiani luetaan eniten, tutkin ikäjakaumaa ja sukupuolijakaumaa. Teen parhaani koko ajan, mutta sadat tuhannet lukijamäärät analyticsin erilaisissa analyyseissa ei silti anna minulle palautetta.

Olen puhunut tästä asiasta esimerkiksi kollegani Umpun kanssa useasti. Että sitä oman yrityksen pyörittämisen, lapsiperhearjen ja kaiken muun keskellä kirjottaa juttua toisen perään ja välillä tuntuu ettei mitään palautetta tule. Se on tavallaan hassua, koska palautehan on nimenomaan se, että lukijoita on. Kuitenkin esimerkiksi minä ja Umppu olemme kirjoittaneet blogejamme jo yli viisi vuotta – eikä meitä kumpaakaan ole koskaan millään tapaa laitettu johonkin ”Suomen parhaat blogit” -kategoriaan. 😀

Tämän syksyn Blog Awardseissa ehdolla on YKSI FitFashionin blogi!! Onhan se nyt kummallista, että näihin pippaloihin tuomaristo tai raati valitsee aina samoja blogeja. Blogeja, joiden lukijamäärät eivät välttämättä edes ole samaa luokkaa kuin vaikkapa jonkun FF-blogin. Minua hämmästyttää, miten urheilukategoriassa ei ole esimerkiksi Ida Jemina tai Nana Fit? Miten perhekategoriassa ei ole esimerkiksi Umppu? Hienoa on, että Piia Pajunen on äänestyksessä mukana!

Tämä asia on yksi syy motivaation laskuun. Joskus nimittäin tuntuu, että tässä blogimaailmassa(kin) on sisäpiiri. Kun sinne pääsee, saa kunniaa ja mainetta joka paikasta. Vaikka kirjoitankin blogia teille lukijoille, en pokaalit mielessä – on se kuitenkin sellainen asia, joka välillä häiritsee. Ajatelkaa asiaa niin, että vaikka te tekisitte työtä mitä rakastatte, tekisitte sitä ihan 100% sydämellä ja olisitte iloisia työnne tuloksista, mutta ette koskaan saisi työnantajaltanne palautetta. Kyllähän se pistäisi vähän työmotivaatiota laskuun.

***

Kommentit (18)

 1. Taru

  Oon lukenut blogeja enemmän ja vähemmän tässä noin 10 vuoden aikana. Enää luen vain yhtä blogia; sinun. Blogimaailma on mennyt jotenkin niin kaupalliseksi ja pinnalliseksi Kokoajan on yhteistyöpostauksia. Ei siinä mitään väärää ole, pitäähän bloggaajienkin saada leipää pöytään. Mutta kun postaukset eivät kerro oikeasta elämästä mitään, ei niitä jaksa lukea.

  Sinun blogi on kuitenkin pysynyt aitona ja persoonallisena. On ihana seurata teidän perhe-elämää, vaikka lapsi ei minun elämässä olekkaan tällä hetkellä ajankohtainen asia. Teillä on sitä tekemisen meininkiä. ❤️ Toivottavasti saisit enemmän tunnustusta myös blogipiireissä.

 2. L

  Voin hyvin kuvitella, että blogimaailmassakin on sisäpiiri, jossa suositaan ja kannustetaan tiettyjä tyyppejä ja blogeja, mikä on tosi harmillista. Ymmärrän kuitenkin, miksi monikaan Fitfashionin blogi ei ole ehdolla awardseissa. Jos vertaa esim. perhekategorian Lähiömutsi -blogia ja vaikka mainitsemaasi Fitfashionin perheblogia niin erottava tekijä on mielestäni blogin ammattimaisuus. Jotta pääsee ehdolle, tulee kuvien olla tasokkaita ja tekstin oikeakielistä ja nokkelaa. Monet blogit tuottavat aikakausilehtien tasoista sisältöä.

  Sinun blogisi on mielestäni Fitfashionin paras! Ymmärrän hyvin, että tämmöiset asiat vaikuttavat motivaatioon. Toivottavasti ymmärrät, että teet mainiota työtä vaikket blogimaailman sisäpiirin awardseja saisikaan 🙂

  • Jenna

   Mielestäni tämä on juurikin myös tuo juttu, miksi FF:n blogeja ei ollut ehdolla. Välillä lukijana myös tuntuu (ei niinkään sinun kohdallasi Monna), että julkaisuja tehdään vain mainostustarkoituksessa ja tällä tarkoitan siis sitä, että tehdään tikusta asiaa postauksen otsikkoon, mutta blogitekstin sisältö onkin vain tuotteen mainos eikä varsinaista tekstisisältöä ole. Tällöin minulle lukijana tulee mieleen, että blogin pitäjä halusi nyt vain itselleen hieman rahaa ja teki mainoksen eikä niin, että mainostettu tuote olisi jotenkin ollut arvioituna tai muuten osa isompaa kokonaisuutta. Mainoksia kun tulee muutenkin joka tuutista, niin en haluaisi niiden takia pelkästään blogipostausta avata.

 3. Viskula

  Tykkään blogistasi, koska se kertoo oikeasta elämästä. Kuvat ovat oikeaa arkea, ei mitään täysin editoitua ja kiillotettua kiiltokuva poseeraus hehkutusta. Itseä jaksaa kiinnostaa postaukset ihan arkisista asioista. Syy on ehkä siinä että kotoa löytyy muutama viikkoa Emmaa vanhempi tytär. On mielenkiintoista seurata teidän arkea, Emman kehitystä, töihin paluuta, koirien kuulumisia, välillä hömppää meikeistä/vaatteista yms. Sinun yhteistyö postaukset koskee aiheita, jotka myös itseä kiinnostaa. Toivon että jaksat jatkaa kirjoittamista 😊 Ymmärrän kyllä, että harmittaa jos ei saa työstään kiitosta ja se laskee motivaatiota kirjoittaa.

 4. Salirotta

  Hei,

  blogipalkinnoista kisaavat sellaiset blogit, joiden sisältö on ammattimaisesti tuotettu ja valokuvat ovat myös ammattimaisia. Sinullahan näin ei ole, mutta se lienee oman blogisi etu 🙂 ? Blogimaailma tuntuu jakautuneen kahtia; ammattimaisesti tuotettuihin ja kotikutoisiin. Toiset saa palkintoja ja toiset on kansan syvien rivien tuntojen tulkkeja.

 5. Kaisa

  Kiitos tästä tekstistä! Itse olen kirjoitellut blogia aktiivisesti vajaan vuoden ja juurikin palautteen puute on tekijä, joka saa miettimään jatkoa. Välillä motivaatio laskee ja sitä miettii kannattaako blogia kirjoitella (täällä myös 2 lasta, opiskelut, työt jne.). Mukava kuulla, että samoja fiiliksiä pohtii myös minun silmissä todella konkari ja hyvä bloggaaja 😍 Mielelläni olen blogiasi lukenut, saman ikäisten lasten ja intohimon hyvinvointiin yhdistäessä! 😊

  http://www.rakkaudestahyvinvointiin.blogspot.fi

 6. Jemina

  Ymmärrän sinua monna! Itseni kohdalla, oma bloginin ei ole missään blogi portaalissa yms mukana vaikka jollain tapaa haluaisinkin, välillä tulee hieman hämmentynyt olo kun katsoo muiden portaaleissa olevien blogeja. En nimittäin, että olisin mitenkään huono tasoisempi bloggaaja kuin he… Omaankin pohdintaan nousee kyllä se, että onko tässä touhussa sitten oikein mitään järkeä. Mutta koitan aina muistuttaa itselleni että minkä takia mä kirjoitan: Kirjoitan itseäni varten. Siksi koska rakastan sitä. En siksi että haluaisin miellyttää muita tai olla blogimaailman huippuja. Tällä alalla on erityisen kovaa kilpailua ja välillä jopa harmittaa miten tietyt blogit eivät saa tarpeeksi huomiota, sillä jotkut mielestäni ansaitsisivat enemmän mitä he tällähetkellä saavat.

  Mun blogissa musikka-manteli piirakan ohje 🙂 <3

  https://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/09/almond-lemon-blueberry-pie-bars.html

 7. tepa

  Yhdyn Jennan kommenttiin täysin!
  Ja ymmärrän toki että asiattomia kommentteja ei julkaista, mutta pelkkä kehu ylistys kommentointi on tylsää, ei ihme että kommentointi vähenee.

  • Monna

   Ai siis onko joku puhunut sellaisesta? 😀 Minä en ainakaan ymmärtänyt näin. 😀 😀

 8. Päivänsäde

  Mun mielestä sun blogi on kiva sekoitus eri aihepiirejä. Jos olisi vain pelkkiä vauvajuttuja, tai pelkkiä fitnessjuttuja, niin en varmaan kauaa jaksaisi lukea. Mulla on kaksi lemppariblogia, ja sun on niistä toinen 🙂 Mä en oo tainnu ikinä edes lukea niitä blogeja, mitkä voittaa palkintoja, mä en vaan saa semmosista blogeista mitään irti. Sä oot aito, kannustava ja positiivinen persoona, ja toivottavasti pysyt semmosena <3

 9. Laura

  Kuten joku aiemmin jo kirjoitti, palkinnoista kisaavat ammattilaisten blogit. Ja näin sen kuuluukin mennä. Sitten on paljon muita ihania, superkiinnostavia ja inspiroivia blogeja, jotka ovat selkeästi eri kategoriassa harrastelijamaisilla kuvillaan ja teksteillään. ☺

 10. Taru/stuffabout.fitfashion.fi

  Mun mielestä blogi voi olla ammattimainen, vaikkeivat kuvat olisikaan. Riippuu niin bloggaajan tyylistä. 🙂

 11. Henna

  Oon selaillut Fitfashionin blogeja nyt varmaan pari vuotta, vain muutamaa luen enää säännöllisesti ja sun on yksi näistä.

  Niinkuin moni on jo todennut; on erikseen ne palkintoja kahmivat blogit ja sitten ne, joita oikeasti haluan lukea. Pidän sellaisesta elämänmakuisesta ja rehellisestä meiningistä, en niinkään välitä täydellisistä kuvista ja pilkulleen viilatuista teksteistä. Haen blogeista monesti vertaistukea, inspiraatiota ja sellaista ”tuollaista elämää mäkin haluan elää” fiilistä. Jos blogi on ihan täysin vieraantunut todellisestä elämästä, niin aika vaikea on samaistua…sun blogista koen saavani näitä asioita, huolimatta siitä, ettei ihan täysin samassa elämäntilanteessa ollakaan. Ne palkintoja kahmivat taas ei kauheesti jaksa innostaa muutamaa postausta enempää.

  Oma blogini: http://www.parastaennen.fi

 12. Reeta

  Moi!
  Minusta on kiva lukea ihan vaan mitä normiajassa puuhailet. Minkä treenin vedit, mitä emmalle kuuluu, mitä koirille kuuluu, mitä treenivaatteita käytit, mitä teit tännään ja mitä sulla oli päällä. Mitenkä sisustat kotia. Semmosta mitä jaksaa yheksältä illalla aivot työmaalle jätettynä lukia. 🙂
  Kiitos kivasta blogista!

 13. Pauliina

  Hyvä kirjoitus (taputtaa käsiä yhteen!)

  Olen aiempien kommenttien kanssa samaa mieltä että, suurin osa blogeista on niin kaupallista, että jo se ruokkii pokalaaje ja suosiota kissanristiäisissä..

  Olen siis myös blogisi pidempi aikainen lukija ja sellaisena aion pysyä. Koen että, blogisi on aito ja rehellinen, ei kaupallinen.

 14. pauski

  Tykkään sinun blogistasi hurjasti 🙂 muita en paljon enään luekkaan. Kivaa,positiivista ja selkeää luettavaa ja ennen kaikkea värikästä menoa 🙂 harvoin kuitenkaan kommentoin,vaikka pitäisi kyllä enemmän 🙂 elämäntilanteeni on hyvin samanlainen ,saman ikäinen lapsi ja erkaumaa on jäljellä .Kova halu liikkumaan jo on 🙂
  Palkinnon saaneet blogit ei minua liioin oikein innosta, liian tehtyä minun makuun 🙂 Toivon että jatkat kirjoittamista vielä kauan 🙂 <3

 15. Hei

  Minusta myös sinä voisit olla perhekategoriassa ehdolla ja olen ihmetellyt useasti myös, että miksi umpun blogikaan ei ole mukana kilpailuissa, ehkä tähän lienee syynä sisäpiiri… kiitokset mielenkiintoisesta.ja monipuolisesta blogista!

 16. Hannah-Tuulia

  Aloitin lukemaan blogiasi kun odotit Emmaa 😊 tovihan tässä on kulunut ja olen pitänyt ja tykästynyt blogiisi paljon. Kirjoitat aidosti ja ihmisläheisesti, ihana lukea juuri teidän arkea. Kuvasi ovat ihastuttavia, juuri aitoja ja hyvällä asenteella varustettuja. Kirjoitat hyvää ja selkeää tekstiä. Kiitos siitä 😊💖

  Itsekkin välillä miettii kun kirjottelee blogia että onko tässä mitään järkeä. Mutta se tunne kun kirjottaa tekstiä ja saa sen julkaistua on vaan niin huippu 😃 itseään varten sitä tekee ja ne lukee ketkä haluaa lukea.

  Nykymaailma on niin erilaista kun on vaan ihan liikaa kaikkea; on blogit, vlogit, facet, instat, snäpit jne. Mitähän kaikkea. Ei millään riitä enää aika, mielenkiinto ja aivokapasiteetti kaikkeen. Joutuu valitsee mitä pystyy seuraamaan. Luenkin blogiasi koska aiheet kiinnostavat ja ovat helppolukuisia juurikin ylibuukatuille aivoilleni. Mutta samalla saan herätettyä treeni-inspiraatiota mikä on hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää.

  Kiitos ihana Monna! 😊💖

  https://aktiivinensohvaperuna.blogspot.fi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *