Monna
Monna

Ruokapäiväkirja annoskuvilla!

Toivepostaus

Multa aina säännöllisin väliajoin kysellään ruokapäiväkirja-postausta! Mun on pakko sanoa, että mua itteäni ei ikinä oikein kiinnosta lukea muiden ruokapäiväkirjoja, siis blogeista. 😀 Ehkä oon saanut lukea niitä niin paljon asiakkaiden toimesta, että ei enää blogeissa samat hommat kiinnosta.

Joka tapauksessa siis! 🙂 Pidin teille keskiviikon ajan ruokapäiväkirjaa. Mä yllätyin taas ja samalla muistin, että miten hyvä tapa on pitää ruokapäiväkirjaa edes silloin tällöin. Se on tosi hyvä ja rehellinen tapa nähdä mitä oikeasti tulee syötyä päivän aikana. Mun myös tulee helpommin syötyä ”paremmin”, kun kirjaan ylös mitä syön. Nimittäin sinne ruokapäiväkirjaan ei tee mieli kirjoittaa ”karkkipussi”, ”suklaalevy”, ”pulla” jne.. 🙂

Aamupala klo 06.00 – kahvia, lasillinen omatekemää smoothieta

Meillä herätään nykyään 05.30-06.00 😀 OMG! Silloin kokoonnutaan koko perhe ruokapöydän ääreen ja tehdään smoothieta iso kannullinen ja juodaan kahvit. Niin tänäkin aamuna. Kupillinen kahvia ja lasillinen smoothieta. Emmakin tykkää smoothiesta ja syö myös vähän leipää samalla.

Aamupala nro 2 klo 10.00 – Kahvia, croisanttia, kaurajugrttia ym.

Mä oon ottanut nyt uuden tyylin. Syön ns. ”paremman” aamupalan vasta sitten kun Emma on päiväkodissa. Aamun tunnit menee enemmän tai vähemmän sählätessä, niin nautin sitten kunnon aamiaisen vähän myöhemmin ja avaan samalla jo työkoneen.

Aamupalalla:

 • 1 kuppi kahvia
 • 1 croisantti, salaatinlehtiä, juustoa ja kevyt metwurstia
 • kipollinen kaura-vaniljajugurttia, tuoreita vadelmia ja Fazerin Alku Kotipuutarha-mysliä
 • vettä

Lounas klo 12.30 – lohikeittoa

Kakkos-aamupalan jälkeen jaksoin tehdä töitä yhteen asti ennen kuin lämmitin lounaan. Tällä kertaa lounaaksi mulla oli Kokkikartanon lohikeitto! Joskus on päiviä kun ei jaksa / ehdi tehdä ruokaa, silloin ostan valmisruokia. Onneks nykyään on paljon hyviä valmisruokia! 🙂

Lounaalla:

 • Kokkikartanon lohikeitto
 • lasillinen Fanta Zeroa

Välipala klo 14.00 – croisanttia ja proteiinipatukkaa

Keitto ei pitänyt nälkää kovin pitkään, sillä jo kahden maissa tuli nälkä. Olin menossa hakemaan Emmaa päiväkodista kolmelta, joten päätin tehdä pienen välipalan ennen hakemista.

Välipalaksi:

 • 1 croisantti, salaatinlehtiä, juustoa ja kevyt metwurstia
 • lasillinen Fanta Zeroa
 • 1 StarNutritionin uus Salted Caramel proteiinipatukka (ihan sairaan hyvää muuten)

Napostelu + ”päivällinen” klo 17.00 – nakkia ja lettuja

Tehtiin Emman kanssa päiväkodin jälkeen banaanilettuja. Söin niitä itsekin kolme kappaletta ja maistui muuten hyvältä myös Emman suuhun. Siinä lettuja paistellessa napostelin pari juustoviipaletta ja yhden nakin! 😀 (mä rakastan nakkeja)

Päivällinen:

 • banaanilettuja (+ itselle herajauhetta sekaan) 3kpl
 • vettä
 • pari juustoviipaletta ja 1 nakki

Iltapala klo 20.00 – kipollinen kaurajugurttia ja mysliä

Emman mentyä nukkumaan tein vielä kipollisen jugurttia ja mysliä. Vaikka enää ei ollut oikeastaan juurikaan nälkä, teki mieli. 😉

Iltapalaksi:

 • kipollinen kaura-vaniljajugurttia, tuoreita vadelmia, pakastemustikoita ja Fazerin Alku Kotipuutarha-mysliä
 • vettä

***

Huomaan kun oon kotona koko päivän, tulee helposti koko ajan mietittyä ruokaa. Jos oon tekemässä töitä kaupungilla ja on tapaamisia eri aikoihin, on jotenkin helpompi rytmittää ruokailu. Eikä sitten ”tylsän” hetken tullen tuu mentyä jääkaapille, että oiskohan mulla vähän nälkä..

Eilisen aikana mulla sykemittarin mukaan kului 24o2 kcal ja otin 14 525 askelta. En tehnyt mitään treeniä, koska oon kipenä. (onneks jo parempaan päin) Nopean katsauksen perusteella mun syömisistä kertyi eilisen aikana n.2300 kcal. Eli aikalailla söin sen verran mitä kulutin. 🙂

***

Teettekö te usein ruokapäiväkirjoja? Ihan vain itsellenne? Se on oikeasti aika palkitsevaa puuhaa, suosittelen! Siinä oikeasti näkee tosiaan, että mitä tulee syötyä. Helposti sitä nimittäin vähän huijaa itseään, että joo oon mä syönyt tänään ihan tarpeeksi tms.. Mutta kun kirjaa asiat ylös, saattaakin huomata syömisten välissä olevan yhtäkkiä kuusi tuntia tms.

Lue mun ruokapäiväkirja vuodelta 2015: RUOKAPÄIVÄKIRJA

Tai mun raskausajan ruokavaliosta: RUOKAVALIO RASKAUSAIKANA

Kommentit (3)

 1. Pee

  Mikä sykemittari sulla on? Ja mittaako se siis askeleetkin? Alko tehdä mieli nakkeja! 😛

  • Monna

   Hahaha! 😀 Munkin alko! 😉
   Mulla on Polar M430 – super hyvä!! Mittaa askeleet ja arkiaktiivisuuden ja analysoi unta jne..

 2. Tinde

  Jee kiitos! 😍

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *